Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-19, 20:15   #1051
sreberko4
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Cześć Sreberko ja to jednak bym chciała klasyczną koszulę. W sumie nigdy w takich nie sypiałam, ale od czasu, jak brzuch mam coraz większy to zaczynam doceniać
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...647748726.html

Stary 2016-10-19, 20:17   #1052
s i l v e r
Zakorzenienie

ta mi się podoba
Stary 2016-10-19, 20:17   #1053
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Ooo masz owieczkę 😍 nie trzeszczy? Dźwięk czysty? Chyba też ją kupię, albo osła 😃
Przy melodyjkach dźwięk nie jest super czysty ale nie nastawiałam się na super jakość dźwięku z mini plasticzku
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 20:20   #1054
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Przy melodyjkach dźwięk nie jest super czysty ale nie nastawiałam się na super jakość dźwięku z mini plasticzku
Ale nie wkurza? Przy takim normalnym ustawieniu głośności jest ok?

Zostań ambasadorem Zazu, może Ci coś odpalą 😃

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 20:26   #1055
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ja mam o takie coś http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...864978698.html
materiał- taki sobie, jakby lekko śliski, na pewno inny niż bawełniane koszulki. To zapięcie jest bardzo wygodne i taki typ polecam
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 20:28   #1056
sunny_eyes
Zakorzenienie

Sezon na zgage uważam za otwarty, cudownie
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 20:29   #1057
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
materiał- taki sobie, jakby lekko śliski, na pewno inny niż bawełniane koszulki. To zapięcie jest bardzo wygodne i taki typ polecam
Krój spoko ale wzory to jakiś lekki dramat.
To coś jak z ubraniami ciążowymi... Normalnie takich rzeczy mało kto nosi a jak a ciąży to jakieś dziwne materiały, wzory... Jakby nie mogli zwykłej bluzki że zwykłej kolekcji zrobić w wersji ciążowej...
Tak też koszule takie jak wstasilas - kto normalny na codzień nosi sloniki na pizamkach... Ehhh
Stary 2016-10-19, 20:30   #1058
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Ja mam zgagę zawsze po oliwkach i po odgrzewanej pizzy O dziwo pomaga mi zjedzenie jabłka, może Tobie też pomoże?
Stary 2016-10-19, 20:32   #1059
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie wkurza? Przy takim normalnym ustawieniu głośności jest ok?
Włączając na max będzie trzeszczeć dość mocno ale też wg mnie byłoby za głośno żeby przy tym spać, tak optymalnie do położenia się obok wg mnie brzmi ok. Próbowałam nagrać ale mam wrażenie że bardziej mi w tel trzeszczy Tu link do nagrania

Na październikówkach wstawiały linki do jeszcze innych firm np Sterntaler czy Cloud B, też były fajne
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 20:41   #1060
kiciulec
Zakorzenienie

Mam ochotę na jakiś zabieg kosmetyczny na twarz i czytam co wolno w ciąży i w sumie to nic ciekawego. Może na jakiś masaż twarzy, peeling tradycyjny i maskę się umówię. I pedicure koniecznie. Niech mnie ktoś wymizia

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2016-10-19 o 20:42
Stary 2016-10-19, 20:48   #1061
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Włączając na max będzie trzeszczeć dość mocno ale też wg mnie byłoby za głośno żeby przy tym spać, tak optymalnie do położenia się obok wg mnie brzmi ok. Próbowałam nagrać ale mam wrażenie że bardziej mi w tel trzeszczy Tu link do nagrania

Na październikówkach wstawiały linki do jeszcze innych firm np Sterntaler czy Cloud B, też były fajne
Dziękuję! 😘😘😘

Znalazłam filmik na yt z owcą z Cloud B i bicie serca brzmi jak strzał z broni z oddala 😂

Stary 2016-10-19, 20:52   #1062
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zgagę zawsze po oliwkach i po odgrzewanej pizzy O dziwo pomaga mi zjedzenie jabłka, może Tobie też pomoże?
Mam profilaktycznie kupiony juz gaviscon, bo w pierwszej ciąży tez mialam problem z zgaga - spalam prawie na siedzaco czasami.

Maly dawno spi, maz w pracy a ja teoretycznie mam tysiąc rzeczy do zrobienia i mi sie nie chce nawet isc wykapac buu...
Stary 2016-10-19, 21:04   #1063
Fantazja_
Zakorzenienie

hej dziewuszki. Jestem dziś po wizycie i tak troszkę się zmartwiłam, bo maluszek nie utył bardzo ma ok 500 g a 2 tyg temu 460, jak zawsze wychodziło, że ok tydzień starszy, tak teraz o ok 2 dni młodszy od terminu OM. Lekarz jednak uspakaja, że dzieciaczki różnie rosną i mam się nie martwić. Serduszko biło ok, główką w dół ułożony. W sumie to jak tyłam 2kg na 2 tyg to teraz przybyło mi uwaga 700 g, może to też przez to... / Plamka na serduszku nadal, do obserwacji do kolejnego prenatalnego.

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jak szukałam czapeczek to zakochałam się w tych http://allegro.pl/czapka-piesek-40-4...557291723.html ale nie wiem czy one tak na co dzień mają racje bytu czy to tak raczej tylko do sesji
oooooooooooooooooo cuteeeeeeeeeeeeee

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
A ile sztuk do szpitala sie przyda?
u mnie szpital zaleca 2 szt.

Cytat:
Napisane przez Ana064 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny wiem ze temat materacy juz był nie raz. Chce wymienić materac i prosze o poradę myślicie ze ten bedzie ok?!

http://allegro.pl/materac-lateksowy-...569082491.html
ktoś już go wrzucał. Moim zdaniem ok

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Też myślę o tej owieczce,ale chyba wolę od kogoś w prezencie dostać bo i tak sporo wydatków będzie

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Fantazja,zgadnij co mi się zaczyna robić... Opryszczka idę ją od razu potraktować maścią ,powinno po dwóch dniach zniknąć
łoooo jej...oby zniknęła szybciej niż mi

fajna i niedroga. Ja nie chce z kolei inwestować w drogie koszule
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 21:07   #1064
MalgosiakMk
Zadomowienie

Cytat:
Oj tak. U mnie to samo... Tragedia z tą zgagą.
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 21:17   #1065
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
hahahah właśnie o takich koszulach pisałam chyba stronę wcześniej. wolałabym zamotać sobie pareo niż założyć na siebie takie pokłady infantylizmu

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiakMk Pokaż wiadomość
Oj tak. U mnie to samo... Tragedia z tą zgagą.
aaaaa u mnie dzisiaj lepiej, ale w pon jak byłam u lekarza od rana miałąm taką zgagę, że mycie zębów tylko na 2 minuty pomagało. aż mi się rzygać chciało fuj. oczywiście poskarzyłam się lekarzowi, ale dla niego to pewnie jedna z uroczych dolegliwości ciążowych. w końcu to facet zresztą ja leków zobojetniających kwas żołądkowy i tak bym nie łyknęła, więc nic trzeba się męczyć, ale co sobie ponarzekam to moje
Stary 2016-10-19, 21:19   #1066
Fantazja_
Zakorzenienie

ahaaa kupiłam dziś kurtkę ale nie ciążowa tylko w trapez kształt i na dole ściągacz. Brzuszek powinien się zmieścić, a i po ciązy mogę śmigać...
Stary 2016-10-19, 21:22   #1067
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
hej dziewuszki. Jestem dziś po wizycie i tak troszkę się zmartwiłam, bo maluszek nie utył bardzo ma ok 500 g a 2 tyg temu 460, jak zawsze wychodziło, że ok tydzień starszy, tak teraz o ok 2 dni młodszy od terminu OM. Lekarz jednak uspakaja, że dzieciaczki różnie rosną i mam się nie martwić. Serduszko biło ok, główką w dół ułożony. W sumie to jak tyłam 2kg na 2 tyg to teraz przybyło mi uwaga 700 g, może to też przez to... / Plamka na serduszku nadal, do obserwacji do kolejnego prenatalnego.
Fantazja, na pierwszej stronie wątku masz na dole linka do siatek centylowych płodu, zerknij który masz tydzień ciąży (skończony, a nie zaczęty) i popatrz jak Twój szkrab się plasuje.
pamiętaj, że waga na usg jest orientacyjna, równie dobrze może mieć i 550
nasz w 20 skończonym tygodniu ważył 323 g bodajże. mój maż zapalony matematyk obliczył, że na ostatnim usg powinien ważyć 582 g a ważył 560 i jest ładnie w siatce centyowej. zaraz przed 2 się plasuje. zresztą lepiej urodzić mniejsze dziecko wypchnąć z siebie wielkoluda, może to Cię pocieszy poza tym może się to zmienić jeszcze.
mam nadzieję, że plamka będzie kontrolowana i z serduszkiem będzie wszystko dobrze
Stary 2016-10-19, 21:30   #1068
s i l v e r
Zakorzenienie

Fantazja, co do tej plamki na serduszku. Mój chrzesniak miał to samo. I parę m-cy po urodzeniu samo mu to zanikło

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-10-19, 21:35   #1069
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
hahahah właśnie o takich koszulach pisałam chyba stronę wcześniej. wolałabym zamotać sobie pareo niż założyć na siebie takie pokłady infantylizmu

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

aaaaa u mnie dzisiaj lepiej, ale w pon jak byłam u lekarza od rana miałąm taką zgagę, że mycie zębów tylko na 2 minuty pomagało. aż mi się rzygać chciało fuj. oczywiście poskarzyłam się lekarzowi, ale dla niego to pewnie jedna z uroczych dolegliwości ciążowych. w końcu to facet zresztą ja leków zobojetniających kwas żołądkowy i tak bym nie łyknęła, więc nic trzeba się męczyć, ale co sobie ponarzekam to moje
Może dlatego jedna nigdy nawet nie użyta Mi tam wisi bo z jeden dzień będę to miała na sobie a potem już normalne piżamy, jak zawsze
Stary 2016-10-19, 21:36   #1070
Opiumalfa
Zakorzenienie

O matko! Właśnie widze jak moj synek kopie przez skore! Ale czad
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 21:36   #1071
zuzkka
Zakorzenienie

Fantazja_ gratulacje!

Koleżanki córka też miała plamkę, która się zasklepiła sama kilka miesięcy po porodzie, nie martw się 😘

Edytowane przez zuzkka
Czas edycji: 2016-10-19 o 21:38
Stary 2016-10-19, 21:39   #1072
Fantazja_
Zakorzenienie

dzięki dziewuszki silver w to właśnie wierzę, że tak będzie, tak też lekarz mówił wg siatek centylowych waga ok
Stary 2016-10-19, 21:50   #1073
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy Jak to jest z tymi koszulami ciążowymi? np na allegro jest tego mnostwo, w serca, z zyrafa itp. Wybor rozmiaru mnie przerosl. Czy one tez sa przewidziane "na ciaze" i trzeba kupowac rozmiar ten co zwykle czy trzeba siegnac po L/XL? I wygodniejsze sa odpinane po bokach, przez sierdodek, czy takie bez guzikow na zakladke? heeeelp, bo chce dzis cos wybrac

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Zastanawiam się nad ta: http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...516833009.html i nad ta: http://allegro.pl/koszula-ciazowa-ka...506130163.html. zwykle nosilam rozmiar S, czasem xs- np w h&m ciązowym. Nie wiem sama czy jednak nie wieksze kupic;/ ech;/
Ja kupiłam szarą w małe białe gwiazdki na zakładkę M . Teraz jest za luźna mogłam wziąć S. Nie wydaje mi sie żebym akurat w ramionach przytyła.
Cytat:

Mi maslanka pomaga.

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-19, 22:02   #1074
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Pełno dziewczyn chodzi w takich koszulach, sa przede wszystkim tanie i traktuja je jako w sam raz na raz. Szczerze dla mnie gdy znalazlam sie w szpitalu w 7miesiacu czy w czasie porodu bylo akurat najmniej istotne jaki mam wzor pizamy, kolor kapci itp. Skoro pod prysznic rano i tak najpierw przez caly oddzial przemaszerowalam w pieknej niebieskiej koszuli szpitalnej

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
ahaaa kupiłam dziś kurtkę ale nie ciążowa tylko w trapez kształt i na dole ściągacz. Brzuszek powinien się zmieścić, a i po ciązy mogę śmigać...
W pepco widziałam takie trapezowe za 99zl.
Nie martw sie waga, Michala mialam z wymiarami do tylu nawet o 3tyg w pewnym momencie

Zgaga piecze, w posladku boli... ciaza to cudowny stan

Edytowane przez sunny_eyes
Czas edycji: 2016-10-19 o 22:04
Stary 2016-10-19, 22:10   #1075
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

U mnie mała się właśnie rozszalała, jak mały skończy fikać to mała zaczyna i tak ciągle, choć zauważyłam, że ona ma własne takie późne godziny aktywności
Stary 2016-10-19, 22:28   #1076
patiuszka
Zadomowienie

Hejka
Melduję się i ja, przepraszam, że dopiero teraz...
Ogólnie ogarniam różne badania, bo u małego wykryto jakąś torbielkę, więc dopóki wszystko się nie wyjaśni ostatecznie, to nie mam co pisać
Poza tym normalnie pracuję i brak czasu
Stary 2016-10-19, 23:34   #1077
Escorpio
Zakorzenienie

Wrocilam niedawno do domu, wskoczyłam pod prysznic i do łóżeczka mama wyciągnęła mnie na shopping i w tkmaxxie kupilam małej 2 duze pieluchy muślinowe za 20zl i torbę ze Skip Hop w bardzo dobrej cenie kupilam tez kocyk 100% kaszmir, cholernie drogi i zastanawiam sie czy go nie oddać, ale wiem ze przy odpowiednim użytkowaniu starczy na lata.

Cytat:
Wróciłąm od dentysty, dostałam tylko lekarstwo bo dziura okazała się duża i możemy ją zrobić dopiero po ciąży.... i nie mogę 2-3h jeść, umrę

Aaaale doszła szumiąca owieczka słooodziak szumi, serce bije, melodyjki są... jestem zadowolona później potestuje może jakoś płacz

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Czy w szpitalu po porodzie można chodzić w ciążowej piżamie a nie koszuli? Czy będzie to niewygodne z jakichś względów?
Nie przepadam za koszulami
No i jak owieczka? Zadowolona jestes? Warto? A masz porównanie z Szumisiem?

Cytat:
Napisane przez Ana064 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny wiem ze temat materacy juz był nie raz. Chce wymienić materac i prosze o poradę myślicie ze ten bedzie ok?!

http://allegro.pl/materac-lateksowy-...569082491.html
Mysle ze jest dobry, ale w tej cenie chyba kupiłabym juz cos z firmy Havea, czytałam o nich bardzo dobre opinie.
Cytat:
Ooo masz owieczkę 😍 nie trzeszczy? Dźwięk czysty? Chyba też ją kupię, albo osła 😃

Zuza, my kupujemy osła

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Krój spoko ale wzory to jakiś lekki dramat.
To coś jak z ubraniami ciążowymi... Normalnie takich rzeczy mało kto nosi a jak a ciąży to jakieś dziwne materiały, wzory... Jakby nie mogli zwykłej bluzki że zwykłej kolekcji zrobić w wersji ciążowej...
Tak też koszule takie jak wstasilas - kto normalny na codzień nosi sloniki na pizamkach... Ehhh
A na mnie jakos odpychająco te wzory nie działają. Nawet na nie uwagi nie zwracam. Ale fakt, ze mogli ich w ogole nie dawać i by było najlepiej.

Cytat:

Posłuchałam i az mi sie spac zachciało

Cytat:
Mam ochotę na jakiś zabieg kosmetyczny na twarz i czytam co wolno w ciąży i w sumie to nic ciekawego. Może na jakiś masaż twarzy, peeling tradycyjny i maskę się umówię. I pedicure koniecznie. Niech mnie ktoś wymizia
Ja ide jutro

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
O matko! Właśnie widze jak moj synek kopie przez skore! Ale czad
Piona! Ja tez dzisiaj zobaczyłam jak mała mi kopie cudowny widok chciałam nagrać, ale jak włączyłam telefon to skończyła

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Hejka
Ogólnie ogarniam różne badania, bo u małego wykryto jakąś torbielkę, więc dopóki wszystko się nie wyjaśni ostatecznie, to nie mam co pisać
Trzymaj sie! Mam nadzieje ze to nic poważnego. Musi byc dobrze a gdzie ta torbielka?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 07:15   #1078
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dzień dobry
chyba się wyspałam, ani razu się nie przeebudziłam

Cytat:

Zgaga piecze, w posladku boli... ciaza to cudowny stan
Mi zgaga na samym początku razem z innymi atrakcjami pierwszego trymestru dokuczała

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ----------

Dziewczyny macie już jakieœ kompleciki na wyjœcie?
Stary 2016-10-20, 07:48   #1079
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Hejka
Ojej! A gdzie ta torbiel? Duża? Co lekarz mówił? Wiem, że torbiel się może sama wchłonąć, u małego pewnie też tak będzie!!! 😘😘😘

Escorpio u nas tż tak bardzo się osioł spodobał, że się zastanawiam czy to dla niego czy dla małej Która torbę masz? Pokazuj !

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mi zgaga na samym początku razem z innymi atrakcjami pierwszego trymestru dokuczała

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ----------

Dziewczyny macie już jakie� kompleciki na wyj�cie?
Ja cały czas mówię, że na wyjście chce coś ekstra! Mam tylko biały kombinezon z uszami ale coś pod spód muszę jeszcze kupić

Stary 2016-10-20, 08:04   #1080
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziewczyny macie już jakie� kompleciki na wyj�cie?
Do Michala mialam komplet body polspiochy i czapka. I na to kombinezon. Teraz jeszcze jakos nic mi nie wpadlo w oko...

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Ojej! A gdzie ta torbiel? Duża? Co lekarz mówił? Wiem, że torbiel się może sama wchłonąć, u małego pewnie też tak będzie!!! 😘😘😘

Escorpio u nas tż tak bardzo się osioł spodobał, że się zastanawiam czy to dla niego czy dla małej Która torbę masz? Pokazuj !

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Ja cały czas mówię, że na wyjście chce coś ekstra! Mam tylko biały kombinezon z uszami ale coś pod spód muszę jeszcze kupić

Oho tylko nie poszalej tak jak znajoma... akurat wypuszczala ivo do domu wspolna znajoma polozna i stwierdzila ze dziecka w takiej ilości rozowych falbanek, opaska, brokatowe paputki i nawet spinki miala -jeszcze nigdy nie wyjscie nie widziala
Dzien dobry czwartkowo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości