![]() |
#211 |
Przyczajenie
|
Dot.: Luteina- Tycie?
kurcze, rzeczywiscie do najmlodszych to ona nie nalezy..wybeiram sie na jesczez jedna wizyte jesli pomimo skutkow ubocznych nadal bedzie zalecala luteine . to wybiore sie do innej lekarki. Plusy brania luteiny: powiekszenie piersi ;D, mniej bolesna miesiaczka
minusy: tradzik...i jak tu wybrac!??!!! a znacie moze jakies inne leki w zamian za luteine |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Witaj.
ja teraz zamiast luteiny biore duphaston (dużo droższy - ok 40zł) Ale ani luteina ani duphaston mi nie szkodziły... Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
Luteina, środek na wywołanie miesiączki...
witam,
czy ktoś może wie po jakim czaasie powinna wystąpić miesiączka, przy braniu preparatu LUTEINA (na wywołanie) . Jutro mija 4 dzień zażywania i nic nie widać. dzięki za odp. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Dot.: Luteina, środek na wywołanie miesiączki...
ja osobiscie nie bralam ale moja kolezanka tak...i powiem Ci ze albo go miala albo nie...czasem dostawala po tygodniu, czasem po dwoch...ale nie wiadomo kiedy Ty mozesz dostac...jedyne co moge Ci poradzic to spokojnego i cierpliwego czekania na okres..kiedys w koncu musi przyjsc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Witam. Ja brałam luteine przez dwa tygodnie i nic u mnie sie nie ruszylo. Po tym czasie poszłam jeszcze raz do ginekologa i stwierdziła, ze luteina na mnie nie działa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
Cześć ,jesteś chyba nie odpowiednio poinformowana co do dawek luteiny ja biore przez 5 dni na noc dopochwowo i po tym czasie w ciągu 5 dni powinna przyjść miesiączka,ja tak brałam kiedyś i zawsze dostawałam .
Wiec poczekaj ten czas a jak co to zgłoś sie do lekarza ,niech ci dobrze wyjasni jak brać ,bo możesz sobie narobić szkody.Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
hmm, z tego co wiem wszystko zalezy od dawki. Jesli lekarz dobral Ci za mała, mozesz sie nie doczekac. Ja biore od 12 dc przez 10 dni i po odstawieniu od 7 do 14 dni przychodzi okres (wiec cykl trwa max 36 dni), bio re bardzo malutko bo tylko jedną tabletke dziennie. Jesli zalezy Ci na czasie to przejdz sie do lekarza i zapytaj o wiekszą dawke,. nie ustalaj jej sobie sama!
![]() |
#218 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Pozdrawiam : |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
ja dostałam po 10 dniach, więc nie denerwuj się i czekaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
miesiączka po luteinie
Witam!
Mam zaburzenia hormonalne, przez co poczatkowo opozniala mi sie miesiaczka o kilka tygodni, potem juz 3 miesiace. Brałam przez 8 miesiecy Microgynon 21, niestety to nie pomoglo na uregulowanie, po odstawieniu znow nie mialam krwawienia 4 miesiace, znow bralam Microgynon. Odstawilam 19 marca, krwawienie mialam 13 kwietnia. Potem juz wcale. 15 pazdziernika bylam u endokrynologa, przypisal mi luteine 3x1 tabl pod jezyk. Plamienia dostalam 25 pazdziernika, trwalo 4 dni, ale byly to 3 plamki na krzyz. 3 dnia robilam badania hormonalne. Wyniki: 17-OH progesteron - 3.301 ng/ml
prolaktyna - 10.5 ng/ml FSH - 5.08 mlU/ml LH - 14.7 mlU/ml Pan doktor przypisal mi tabletki Syndi35 i powiedzial, ze jesli okres nie wystapi do 22 listopada to ponownie mam wywolac sobie luteina i od pierwszego dnia krwawienia brac tabl. Moje pytanie jest nastepujace: dzisiaj rano zaczal mnie tak "okresowo" bolec brzuch, a potem dostalam lekkiego plamienia. Czy to mozliwe ze 13 dni od ostatniego plamienia dostalam okresu? Czy jest to raczej jakies inne plamienie i powinnam zglosic sie do lekarza? Nie wiem czy mam brac dzisiaj pierwsza tabletke Syndi. Niestety nie mam nr do swojego pana doktora i nie mam mozliwosci zapytac. Z gory dziekuje za pomoc!
![]() |
#225 |
Rozeznanie
|
Dot.: miesiączka po luteinie
Bardzo skomplikowana ta Twoja sprawa. Trudno cokolwiek powiedzieć. Najlepiej udaj się jak najprędzej do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
frida26 dziekuje za pomoc.
Juz wiem ze to miesiaczka, wczoraj tyko brzuch mnie pobolewal a dzisiaj juz normlanie mam okres, takze spokojnie moge brac pierwsza tabletke ![]()
![]() |
#227 |
Wtajemniczenie
|
moja sytuacja jest niemalże identyczna, te same leki, te same problemy
![]() dzis jestem w połowie pierwszego opakowania syndi i zobaczę jak to wszystko teraz będzie wyglądać ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
![]()
Biore luteine na to zaby wyregulowac okres czyli od 15 dnia cyklu przez 10 dni czy zawarte w nim hormony powoduja to ze jest wieksze zagrozenie aby zajsc w ciaze?? pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Luteina 50
luteina to nie jest lek antykoncepcyjny, więc prawdopodobieństwo, jeśli się nie zabezpieczasz jest spore.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Luteina dopochwowa
Chciałam zapytać czy któraś z Was miała jakieś skutki uboczne po luteinie dopochwowej typu: zmęczenie, senność, zawroty głowy (karuzela), zastanawiam się czy brać ją dalej czy iść lepiej do lekarza żeby przepisał coś innego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Luteina dopochwowa
a z jakiego powodu masz przepisana?
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Staramy się z mężem o dzidzię i zalecił mi ją aby zapobiec powstawaniu jakiś bakterii, nie pamiętam nazwy bo rzucił to po łacinie, w każdym razie jakoś kiepsko się czuję od czasu kiedy zaczęłam ją srosować, przeczytałam na ulotne o efektach niepożądanych, i faktycznie mogą wystąpić ale bardzo sporadycznie, więc nie wiem czy to akurat obajwy tych tabletek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
BAN stały
|
może niech Ci zmieni na duphaston. chociaż pierwsze slyszę, zeby luteina miała właściwości przeciwbakteryjne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Luteina na wszystko widzę.Koleżanki mówił od razu,że z czymkolwiek pójdę,napewno dostanę luteinkę.Jak doktór wypisywała receptę,to aż parsknęłam śmiechem
![]() Mówicie,że nie przybywa Wam na wadze i nie ma żadnych skutków ubocznych.Ja pokładałam w luteince małą nadzieję na wzrost masy tu&ówdzie(biust),bo takie pogłoski tez słyszałam. A niedobraa,że o ja Was,fe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
Hehe,dzięki za przypomnienie
![]() Z tyciem mały problem,racja,ale najgorsze,że nic nie idzie tam,gdzie bymchciała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Ja mam brać luteinę również z powodu mojej cery.Mam trądzik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Dot.: Luteina 50
Czy luteina może obrócz wywołania miesiączki popraawić san skóry chodzi mi o zanik lub zmniejszenie trąziku??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Dot.: Luteina - wątek zbiorczy!
mi luteina nie pomogła miesiaczka dalej nie była regularna a przez łykanie tych tabletek stałam sie bardzo nerwowa :p dlatego odstawiłam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Luteina - wątek zbiorczy!
ja dzis bylam u lekrza i zapisal mi luteine pod język na uregulowanie miesiączek. mam brac w 15 dniu cyklu przez 10 dni
i mam pytanie mam zapisane 50 tabletek czyli mniej wiecej 5 miesięcy. czy isc po nastepna recepte jak sie beda konczyc?czy na badanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.