|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Ponoć można ja idę do prywatnego szpitala rodzić między innymi z tego względu że tam na wszytsko trzeba wyrazić zgodę nic za plecami nie robią bo się boją. Zobaczymy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny gratuluję już kilogramowych dzieciaczków
![]() ![]() Co do kp - ja zamierzam karmić (jeżeli się uda) max 6 m-cy. Myślę, że to każdego indywidualna decyzja, tak samo jak ze szczepieniami - sama chcę szczepić ![]() Ja dzisiaj prawie straciłam kocyk, który ostatnio dostałam od koleżanek do wózeczka - nie schowałam go w tajnym miejscu, tylko włożyłam do ścierek ![]() W ogóle sfrustrowana jestem, nie było mnie na wątku 3 dni i już nie sposób się do wszystkich odnieść, skandal! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Zadomowienie
|
Moniczi chyba bym rozszarpała małża za kocyk
![]() Ja tak samo chciałabym karmic pół roku ale zobaczymy jak to wyjdzie. A do roku dokarmiac piersia po rozszerzeniu diety. Później wracam do pracy i nie będe juz karmic.
#4594 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szczepionki nieskojarzone dostępne w PL są niestety zanieczyszczone i kiepskiej jakości. Niestety jest też problem dostępności - jakiś czas temu można było szczepić 3w1, z bezkomorkowym krztuscem - szczepionki nie dało się dostać. Inna szczepionka, która stosowalismy i nie miała tylu skutków ubocznych, nie jest w ogóle dostępna. Cytat:
Cytat:
![]() Ja się czymś przytrulam ![]()
![]() |
#4595 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() cornflower mam nadzieję, że Twoje kciuki zadziałają ![]() Ja natomiast trzymam kciuki, by Twoje zatrucie szybko przeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
I dziecko nieszczepione jak zachoruje to będzie znosiło dużo gorzej tą chorobę + są możliwe powikłania po niej. Dziecko szczepione może zachorować, ale przebieg będzie łagodniejszy.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Rozeznanie
|
Kurde po ponad dwugodzinnym praniu kocyk plam nie ma, ale tak strasznie śmierdzi
![]() Mój tż zapytał, ile trzeba pampersów na pierwszy miesiąc. Odburknęłam coś w stylu żeby sobie policzył, a on zupełnie poważnie: mam przyjąć założenie 3 sztuki na dobę, tak? ![]() A poważnie... To ile takich pampersów na dobę trzeba? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Raczkowanie
|
Ja licze 8 - 10
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zadomowienie
|
Chyba taki noworodek a jeszcze na piersi to co karmienie coś natryćka w pieluche
![]() ![]()
![]() |
#4602 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kuruj się w takim razie! Ja na razie dzielnie bronię się przed grypą, ale trochę mnie boli gardło, więc idę tylko szybko podrzucić coś do pracy i resztę dnia planuję spędzić w domu. Co do kp, to bardzo mi zależy, żeby karmić te 6 miesięcy. Jak się uda, to dociągnę do 10-14, ale potem to już nie mam zamiaru. Jak pytałam znajomych o pieluchy, to mi powiedzieli, że u nich szło nawet 10-12 na dobę na początku. Ale ja planuję kupić tylko dwie paczki tych w rozm. 1 (może jeszcze jedną pakę rozm. 2) i potem dokupimy jakie będzie trzeba. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Myślę, że ok 10szt. Witam się w ten pochmurny poranek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Dziś wybieram się na wizytę do gina także baaaardzo proszę o kciuki! Prawdę mówiąc szkoda mi trochę, bo będę się ostatni raz widziała z moją panią dr, bo ta idzie na zwolnienie.... Chociaż jak ona trochę Dzidziulę przetrzyma a ja przyspieszę to może spotkamy się na porodówce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Zadomowienie
|
Ten szczepiony od małego wciąż łapie zapalenie oskrzeli, parę razy na zapalenie płuc był w szpitalu, jest bardzo delikatny teraz już od paru lat na wiosnę jest wielkim alergikiem...nie mogą sobie z tym poradzić, mimo, że mają lekarzy w rodzinie, próbują wszystkiego co sie da to dziecku i tak wciąż coś dolega. Szukając przyczyny wyczytali, że to niektóre szczepionki powodują min. alergie ( teraz to przecież epidemia)
A drugi nieszczepiony wulkan energii,jak choruje to tylko chwilkę kończąc na katarze. I nigdy mu nic nie jest Różnica między nimi to ponad rok, wiec niewielka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
To z tą decyzją każdego rodzica też tak niekoniecznie, bo nieszczepiąc powodujesz że choroba częściej występuje w społeczeństwie i narażasz też zaszczepione dzieci na niebezpieczeństwo. Nie znam się, tak mówiła położna i to do mnie przemawia. Cytat:
![]() Co do lekarzy... To samo jest z lekami. Ile razy w poczekalni zobaczysz pana z aktówką? Nie jest chory, przychodzi żeby zrobić biznes. Najbardziej mnie śmieszą ci u ginekologa, śmiesznie to wygląda jak przychodzą bez kobiety ![]() ![]() Cytat:
Zdrowia! Ja też wczoraj czułam się słabo. Cytat:
Właśnie jadę na badania w tym glukozę. Już godzinę, takie korki ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejne, czy ty również zamierzasz się doszczepiać? Większość szczepionek, którym zostaliśmy poddani przestała już działać, więc ponad połowa społeczeństwa jest nieszczepiona, co z nimi? Zaszczepione dziecko również przekazuje wirusa, czy będziesz po kazdym szczepieniu dziecko izolowała przez miesiąc w domu, aby nie zaraziło niezaszczepionego ze względu na młody wiek lub choroby, które sa przeciwskazaniem do szczepień? Nie jestem przeciwniczką szczepień ciągle się waham. Edit. Wyżej przytaczałam przykład o krztuścu u mojej koleżanki. Bardziej rozwinę temat. Koleżanka ma 2 córki. 1 7 lat (szczepiona) 3 została zaszczdepiona niedawno dawką przypominającą. Wirusa sprzedała starszej siostrze, obie dziewczyny przez 2 miesiące brały antybiotyki żeby zwalczyć cholerstwo. Ciekawe, ile zaraziła dzieci dookoła, zanim lekarze stwierdzili krztuśca. (Matka wpadła, ze to może być to nie lekarze ![]() Kciuki za glukozę. Edytowane przez surka Czas edycji: 2016-10-20 o 07:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed formatem miałam zapisany ten artykuł żeby móc jeszcze raz bliżej terminu na spokojnie przeczytać. Będę musiała go poszukać, może uda się go znaleźć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() Amalte kciuki za wizytę ![]() pequenina kciuki za glukozę ![]() ![]() U nas na początku szło duzo pieluszek-10-12 na dobę, ale u nas często kupa była ![]() ![]()
#4610 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To dużo zdrowia, odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Wtajemniczenie
|
Moniczi oby udało sie uratować kocyk
![]()
#4612 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
sztuk na poczatek. A potem to różnie bywa... i nie ma co za dużo kupować 1, bo jak dziecko wyrośnie to będą niepotrzebnie leżeć, a 2 nie są dużo większe. Cytat:
Kciuki za wizytę ![]() Cytat:
Szczepienia to temat rzeka. Każdy musi podjąć indywidualną decyzję i tyle! F. na szczęście dobrze znosił wszystkie szczepienia, choć też miałam obawy. Najmłodszego na pewno będę szczepic na rota i pneumo, bo straszy pójdzie w przyszłym roku do przedszkola i nie chciałabym żeby czymś zarazil drugiego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie bardzo mało Nopów notuje sie w Polce bo lekarze to olewają i nie zgłaszają dlatego te statystyki mamy jakie mamy Kolega mojej siostry pracuje w Belgi w GSK (GlaxoSmithKline) przy produkcji szczepionek i mówił, że raz ktos sie pomylil i dodał inny składnik oczywiście powikłania były po szczepieniu...ale firma sie nie przyznala do wadliwej szczepionki tylko zaraz wypuściła lek na rynek, który miał złagodzić te powikłania i jeszcze nieźle na tym zarobili. ![]() A ile jest takich pomyłek o których nie wiemy??? ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Odra, świnka, różyczka, ospa - choroby naszego dzieciństwa, nie mają jakiegoś trudnego przebiegu, często nawet gorączki się przy nich nie dostaje tylko wysypki. Nie wymagają dużych nakładów finansowych przy leczeniu, trzeba zdiagnozowac i przeleżeć. Ja jak miałam różyczkę to miałam niewielką wysypkę na rekach-chodziłam do szkoły bo dobrze się czułam i nikt nie wiedział, że to różyczka dopiero po paru dniach-powiedzieli że to różyczka, bo już parę osób wczesniej chorowalo i przestałam chodzić do szkoły. Żyję mam się dobrze. Przejscie takiej choroby dużo lepiej uodparnia niż szczepienie, a powikłań jest dużo mniej po prawdziwej chorobie....ale ktoś musi zarobić. My dostaliśmy góra 5-10 szczepionek a teraz dzieci dostają 30!!! My jesteśmy zdrowym pokoleniem a co dzieje się z teraźniejszymi dziecmi??? Wiem nie wszystko to wina szczepionek...ale część niestety na pewno |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki! Trzymam! Wypicie nie było takie złe, słodkie, ale smaczne, obyło się bez limonki. Trochę mi słabo i odbija mi się tym słodkim ale chyba będzie dobrze. Prawie leżę na kanapie bo poszłam do pielęgniarek z pakietu a nie Nfz i tu takie luksusy ![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66577541]. Powodzenia na glukozie! [/QUOTE] Staram się trzymać! ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O leksykonie też była mowa ![]() ![]() Cytat:
![]() Też się absolutnie nie znam i nie mam żadnego zdania na ten temat. Jednocześnie czytam tutaj skrajne opinie dziewczyn i każda do mnie przemawia. Trzeba naprawdę zgłębić temat i wyrobić sobie już stanowisko, bo czasu coraz mniej i zaraz przyjdzie czas na podejmowanie decyzji. Ja też bym mojemu łatwo tego nie darowała. Faceci są czasem tacy bezmyślni... ![]() ![]() Cytat:
![]() Będzie dobrze! Cytat:
![]()
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczepić dziecko - 35 najbardziej popularnych mitów na temat szczepień Jest tam właśnie poruszona ilość szczepień kiedyś a teraz, oraz to co któraś pisała o przedawnieniu szczepienia i o tym że my już nie jesteśmy bronieni/szczepieni jeśli nie kontynuujemy doszczepiania ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Też czasem tak zauważam, niby starszy a czasem jak dziecko ![]() Trzymam się nadal! Za 15min drugie kłucie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=zMF7Q-IvZLI ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- **** od 22.10 w Lidlu ręczniki frotte z biobawełny https://lidl.okazjum.pl/gazetka/gaze...2016,23152/12/ jak będą mięciutkie to taki kupię dla dziecka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zadomowienie
|
Hm dziewczyny. Nie chcę już bardziej rozwijać tematu, jednak myślę że trochę źle oceniacie te relacje lekarze - przedstawiciele medyczni.
Ej ratunku, lekarz mi przepisał luteinę po 180zł za opakowanie. Starcza na 15 dni ![]() ![]() Ktoś coś wie o tym jakie skutki są niskiej krzepliwośck krwi? Czy to zwiększa ryzyki krwotoku przy porodzie ![]() Pequenina bądź dzielna ![]() Amalte kciuki ![]() Moniczi co on z tym kocykiem... O matko ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież ja Cię nie namawiam, nie chcesz nie musisz czytać ![]() Poza tym jeśli uważasz że też masz coś ciekawego to wrzuć. Chętnie przejrzę, porównam z tym co wiem i będę mogła ewentualnie dopytać lekarza jeśli coś mnie zaniepokoi czy zaintryguje ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.