![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
Motylku ale u ciebie ślicznie, chętnie bym poleniuchowała na tej trawce i te zdjęcia aż pachną wiosną
![]() eszeweria nos do góry będzie dobrze, twoje szczęścia napewno niebawem poczują się lepiej a wraz z nimi i ty, musisz być silna i być dobrej myśli...a my będziemy Cię telepatycznie wspierać ![]()
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję Ci bardzo, jedno dziecko chore w domu, to już mały szpital, a Ty masz 3 (męża też wliczam, bo wiem, że jak facet chory, to jak dziecko). Kochana trzymaj się, spróbuj trochę się przespać i koniecznie musisz jeść, co będzie jak i Ty zachorujesz? Musisz mieć siły do walki z choróbskami. Najgorsze jest to, że nie masz nikogo do pomocy, może masz jakąś miłą sąsiadkę, która mogłaby chociaż zakupy Ci zrobić? Jedyne co możemy to mocno trzymać kciuki, żeby wszyscy ozdrowieli i za Ciebie, żebyś miała siły do przetrzymania tego wszystkiego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jutro wlasnie robie caprese,wczoraj byla grecka,a dzis...taka bezprzepisowa ![]() ![]() jak wroci Tz to mu te zdjecia posilkow pokaze, bo esteta to on jest,ale tylko i wylacznie jesli chodzi o mieszkanie.na talerz naklada obiad jak do miski dla psa ![]() Motylku swietne zdjecia,a raczej widoki...wiem co masz na mysli mowiac o dbanie w ogrodku.10 lat mieszkalam na wsi i rodzice musieli mi placic za koszenie trawnika ![]() ![]() placili mi za to za plewienie i malowanie drewnianego plotu ![]() teraz mam Simonka,wiec za kilkanascie lat jak znalazl bedzie mogl trawe kosic i zarabiac pierwsze pieniazki ![]() eszeweria...nie wiem co napisac.przykro mi,ze tak cierpisz ![]()
![]() ![]() Edytowane przez maatra Czas edycji: 2008-02-20 o 15:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Rozeznanie
|
![]() U nas pogoda cudowna, słonko pięknie świeci. Tobiaszku ![]() Eszeweria ![]() ![]() Wiecie, co jestem okropna. Najezdżam wiecznie na teściową, ale trzeba było zanieść babci pocztę i musiałam do nich pójść. ![]() ![]() Ivy dzięki za szybką odpowiedź. Agatka od dłuższego czasu nie je spokojnie. Macha rączkami, nóżkami, popatzry na mnie, zaśmieje się, odwraca łepek, czasem karmienie trwa 40 minut, bo zawsze coś ciekawego się dzieje. Ja też nawet wody nie mogę się napić, bo szklaneczka jest bardzo ciekawa i wyciaga rączki... Przy kompie też nie posiedzę bo ona bardzo lubi klawiaturę i marudzi jak jej nie pozwalam stukać w klawisze. Uciekam, bo mam robotę papierkową a całkiem zapomniałam o niej. Muszę to dziś zrobić. Pa |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
P.S.Podsyłam kilka fotek mojego 8,5kg klocka
![]()
#4506 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę jedynie trzymać kciuki za to, by starczało Ci siły na życie i by z czasem dla Ciebie słońce zaświeciło... Może to banał, ale dzieci szybko rosną - skup się na tym, co jest tu i teraz, bo później możesz żałować, że coś ważnego przegapiłaś. A może warto udać się po pomoc do specjalisty? Mąż (pisałaś też o mamie) musi Cię odciążyć. To, co piszesz o swoim samopoczuciu jest niepokojące i musisz wtajemniczyć i zaangażować w pomoc męża. Liczy się Wasze wspólne dobro. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Skóra zdarta z mamusi! ![]()
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Klocuś śliczny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
macko zrobil kupe, prawie czarna. Co to oznacza?
#4509 |
Zakorzenienie
|
Hej, znowu do Was zagladam, tym razem tak tylko przelotem.. i jedna rzecz mnie wlasnie uderzyla -
Pysiu, jaki on jest do Ciebie podobny!!!! ![]() ![]() ![]() Milego wieczoru, Jesienne ![]()
#4510 |
Zakorzenienie
|
Sylwia, kupka może mieć czarne zabarwienie od obecności krwi w kale lub od żelaza.
- http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...730322&v=2&s=0 - http://www.rodziceonline.pl/rodzice2...ut=1&page=text Zgłoś się z niemowlęciem do lekarza zawsze, gdy: - kupka jest czarna - może to wskazywać na obecność krwi; - jasnoszara (przypominająca kredę) - świadczy to o braku żółci; - ciemnozielona, pienista, a malec ma kolkę lub wysypkę - takie objawy mogą sygnalizować alergię; - wodnista, tzw. "strzelająca"; - zawiera krew, śluz lub ropę; - podczas wypróżnienia dziecko pręży się, kopie nóżkami, płacze; - zmianie wyglądu kupki towarzyszy podwyższona temperatura. autor: lek. med. Anna Jaworska A może Maciuś jadł jagody? Albo banana - tu: http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-.../index230.html dziewczyny piszą, że kupka może mieć po nim czarne zabarwienie (Jasiowa nie miała). I tu jeszcze coś o kupie: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...5,3884679.html. Cześć Szperrr! ![]() Miło, że do nas zaglądasz ![]()
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Chyba mamy winowajcę
![]() Przyjrzyj się dobrze jutrzejszej kupce ![]() Lecę wyszorowac Jasiowi piętki, już dokazuje z tatą w łazience ![]()
#4513 |
Wtajemniczenie
|
jak mogłyście tyle naskrobać?przecież jak wrócę do pracy to nie dam rady do was zagladać a juz na pewno pisać.
pysiamn- twój 8,5 kg klocuszek super. najlepsze życzonka dla Tobiaszka ![]() joli31- może ja tez spróbuje sie jutro jakoś pozytywnia nastawić bo umówilismy się z tz że po jego pracy spotkamy się u teściowej a mnie na samą myśl juz ciarki przechodzą. motylku-zdjecia super.no i max z piłeczką uroczy. ale bedzie miał niedługo super na tej zielonej trawce. sylwia-zuza -to dobrze że z Maciusiem wszystko ok. demonik- rozumiem co czujesz bo jak dzisiaj karmiłam klaudie takim dziwnym desrkiem-jabłka z winogronem i różanym puree i widziałam jak buźke otwiera i się śmieje i jeszcze łyżeczkę wyrywa- to było supe. tak sie cieszę że jej zwykle nowości smakują i nic jej nie jest. a jedzonko przygotowane przez tz wyglada bardzo zachecajaco aż musze zaraz zrobić kolację. annula-Maciuś super i dzielnie wytrzymuje jak mama wizażuje ebenka- fotki fajniutkie-no bo mała fajniutka u nas wczoraj banan tez nie. pluła i troszke sie dziwiłam bo zwykle nowości uwielbia. dzionek ciężki. u bratowej był taki koncert jak nigdy. nic nie pomagałao chyba ze 2 godziny. dobrze że bratowa spoko i wie jak to jest z małaymi dziećmi i lubi je nawet jak wrzeszczą jak moja Klaudia. później się uspokoiła i było juz całkiem super.no i najszczęśliwsza była jak dostała ziemniaczka z koperkiem na spróbowanie. oj smakowało.no ale nie było wcale drzemki. pospała moze 10 minut w drodze powrotnej. tż po nas wyszedł i poszlismy jeszcze do bankomatu to może chwilke podrezmała. no i w domku juz nie. więc ja męczyłam a przed 19 zaczęła płakać , pocierać oczy a ja jej nie dałam zasnąć.nawet zajęła się nóżkami i jakos wytrzymała to po 19 ja wykapałam i juz dawno śpi.mam nadzieję że długo. Eszeweria- nawet nie wiem co ci napisać chociaz bardzo chciałabym ci pomóc.Może tż szybko wróci do zdrowia i troszkę cię odciąży?Ja wiem że ci ciężko ale nie poddawaj się . mas nas i chociaż będziemy cię wspierać. Pamiętaj- myślami zawsze jesteśmy z tobą. ![]()
#4514 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczor
![]() My po USG bioderek, trafilismy na super fajnego lekarza, podobno najlepszy specjalista we Wro, a przy tym przesympatyczny czlowiek i gadula. Tak zagadal mala ze sie smiala w glos jak jej glowica po boczkach jezdzil. Stwierdzil ze stawy juz ladnie kostnieja, a mala jak na swoj wiek jest bradzo silna i ladnie siedzi ![]() ![]() Eh Eszeweria -nie wiem co napisac, co poradzic..nigdy nie bylam w tak trudnej sytuacji mimo ze zycie codzienne mlodej mamy nie zawsze jest kolorowe...jedyne co mi przychodzi do glowy to badz silna i nie daj sobie pomoc przez swoja mame czy meza. Sciskam cie mocno!!! Sylwia-ta kupka czarna to raczej na 100% po jagodach. Pysia-ale masz slodkiego klonika, i jak elegancko mlody mezczyzna ubrany ![]() Motylku- zazdroszcze wlasnej zieleni ![]() ![]() Maatra - tez zarabialam koszac trawnik przy domu ![]() Joli- dobre nastawienie to polowa sukcesu! Demoniku- mam nadzieje ze Jasio juz wyszorowany, najedzony slodko sobie spi ![]() ![]() Dorka - nawet grzeczniutkiej Klauduni trafila sie chwila slabosci:/ ale szybko minelo wiec pewnie nadal masz aniolka w domu ![]() Uff ciezko za wami nadarzyc w takie dni jak dzisiaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój kawaler dziś zasnął o 18, przy karmieniu, mimo zapalonego światła i pogłoszonego telewizora. Nie chciałam, żeby zasypiał, ale i tak uciął sobie 40-minutową drzemkę. No i po kąpieli godzinę zasypiał - najpierw uśmiechał się do mnie słodko w przerwach między pociągnięciami mleka, potem zagadywał, a później jeszcze zaczepiał maskotki z pozytywki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() ![]() Ja czasem rano zerkam robiąc śniadanie ![]() EDIT: Jeszcze dowcip, który dziś dostałam ![]() Irish government asked a question to its citizens: "Is the Polish immigration a serious problem?" - 35% respondents said: Yes, it is a serious problem - 65% respondents said: Absolutnie k..wa żaden!!! Dobranoc! ![]()
![]() |
#4516 |
Rozeznanie
|
Eszeweria bardzo mi Ciebie szkoda, ale powtórzę za dziewczynami musisz być silna dla dzieci, które szybko rosną i niedługo bedziesz o takich ciężkich chwilach wpominać tylko
![]() Oj teraz nie wiem o której usnę ale przy Twoich problemach to pikuś ale trzymaj się będzie dobrze! |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Wtajemniczenie
|
to dobrze że nie tylko ja wracam do pracy bo juz sie bałam ze to ja tylko taka okropna matka jestem ale cóż - z tej jednej pensji nie dalibyśmy rady.
no dziecko śpi nadal. była mała przebudka na kaszkę ale to tylko wyciagniete rączki po butelke i dale śpioch. a mój kochany tż po naszym małym spacerku sie nia troszke zajął i tez ją wymęczyła a ja co- sprzątałam. ja to jakaś głupia jestem. zamiast odpocząć to łazienke, ubikacje i podłogi - i jest całakiem czyściutko.a bo mój tato pozmywał po obiadku.to juz to jedno mi odpadło. no i jeszcze pranko wstawiłam , tz butki wyprałam i to wcześniejsze pranko poskładałam.tż zawsze mi powtarza że powinnam się leczyć.No cóż ja juz tak mam. jak jest ogarniete to mogę zając sie spokojnie mała, posiedzieć przy kompie. a mój aniołek to wcale nie jest aż taki grzeczny tylko czasem mam na nia sposoby a poza tym to jest tak że ona jest super- dopóki jej cos nie zdenerwuje(no chyba że ząbki ). tam był chłopak moje bratanicy i jest troszkę zachrypnięty i ona sie zdenerwowała jak tylko sie odezwał( bo na początku spała po nocce)a ona nie znosi takiego dziwnego głosu i tak reaguje bo jak ja czasem mówię głośniej do tatay jak jest w drugim pokoju to też tak reaguje. eszewria- pamietaj- jesteśmy z tobą.
#4518 |
Zadomowienie
|
Eszeweria trzymaj się, musisz wierzyć, że niedługo wszystko się zmieni.
Pysiu Kubuś jak zawsze cudny ![]() Maja ululana, ale śpi jakoś niespokojnie wierci się, na brzuch przewraca, oby całą noc taka nie była. |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Wtajemniczenie
|
no to spokojnej nocki.
a ja zamiast wykorzystać że dziecko super śpito siedzę i zaraz zagram dla releksu w biedroneczki.
#4520 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
wpadam tylko Wam powiedzieć, że Ninka chora. Biegunka i 39`. Jutro dajemy kupkę do zbadania czy to rotawirus, wezwiemy tez lekarza. Kupki zielono białe, ale zwykłe też. Nie chce pić syropków antygorączkowych, podałam czopek (moze to i lepiej, ale ile go tam zostało? ![]() Wybaczcie, ze nie czytałam Was wyżej i nie wiem, ale - mam ślepą nadzieję, że wszystkie dzieciaczki i ich rodzice zdrowi! Pozdrawiam, odezwę się niedługo ![]()
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze.
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ninko kochanie trzymaj się cieplutko. Taszkin z mojego doświadczenia z gorączką wynika, że lepiej działa syropek, czopki wychodziły razem z kupą i nie obniżyły mojej Olci gorączki, a miała 39,5st. Moja też nie chciała pić syropku z paracetamolem, ale w nią wmusiłam. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Raczkowanie
|
EDIT: Jeszcze dowcip, który dziś dostałam
![]() Irish government asked a question to its citizens: "Is the Polish immigration a serious problem?" - 35% respondents said: Yes, it is a serious problem - 65% respondents said: Absolutnie k..wa żaden!!! Dobranoc! ![]() Odpadłam ![]() ![]() ![]() Ninko-wracaj do zdrowia ![]() Dzieciaczki -śliczne ![]() Eszewerio głowa do góry.Uwierz mi,że wszystko z czasem się zmieni na dobre. Uczę się testów na prawko-porażka |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
eszewerio wspolczuje- ja mam za soba jedna ciezka noc(cholernik budzil sie co godzine,mleczko, herbataka, smoczek i tak ciagle) i ledwo zyje
![]()
#4527 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny,
ja kocham mojego TZ ![]() ![]() Taszkin daj znac co u Ninki i co powiedzial lekarz. Biedulka ![]() Edytkap ja niegdy nie zapomne moich egzaminow na prawko. Juz myslalam ze nigdy nie bede jezdzila samochodem . Ale zycie jest przewrotne i na szczescie istnieja samochody z automatyczna skrzynia biegow ![]() ![]() ![]() Dorka pewnie Klaudi tak bardzo zabki dokuczaja, moj Gargamel tez czasem sie rozplacze ostatnio tak ze musze go tulic kilka minut. Ale zobaczysz jak wyjda zabki to Klaudia znow bedzie grzeczniutka i pogodna. Demoniku fajny ten dowcip. Ja znow mowie ,ze nas Polakow jest jak mrowek wszedzie ![]() Lea dziekujemy pieknie za zyczonka i pamiec ![]() Maksio z mamusia zycza wszystkiego Naj dla jubilatow Piotrusia i Mikolajka! Edytowane przez motylek78 Czas edycji: 2008-02-21 o 09:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dasz rade ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6661904]Piotrusiu, Maksiu ![]() ![]() ![]() ![]() Maly lobuziak z rana ![]() ![]() od nas tez wszystkiego najlepszego dla naszych malych krolewiczow ![]() rosnie Ci maly sadysta...ja bym uwazala ![]()
![]() |
#4529 |
Zadomowienie
|
Piotrusiu, Maksiu i Mikołaju - ciocia Ebena i kuzynka Mati życzą Wam 100 latek, i zdrówka
Kubuś faktycznie "kawał chłopa" i podobny do mamusi Oli - pracuś nikomu nie pzepuści eszewerio wspolczuje trzymam za Ciebie kciuki, ja jak mam dołą to zawsze myślę "inni mają gorzej" Nie mam ostatnio czasu na neta, mąż kompa okupuje wieczorami-znów jakiś projekt robi (czytałam że chcecie domki my też chcemy-ale My jesteśmy w tej lepszej sytuacji, że mąż jest projektantem-więc stworzy nam coś specjalnie dla nas ![]() Przedłużyłam wychowawczy do 1 lipca-szef się zgodził-szkoda mi Matyldy teraz zostawiać, może będzie troche kiepsko z pieniążkami ale dla córki zrobię wszystko by była szczęśliwa. Byliśmy z bioderkami doktor pobadał mówił że wszystko w porządku "Tylko nos podrapany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Wszystkim, którzy mieli ciężkie noce
![]() U nas noc jak zwykle, czyli 2 pobudki na żarełko. Od czasu jak Ola zachorowała i nie chciała nic prawie jeść, karmiłam wyłącznie piersią, żeby laktacja się ustabilizowała. Wczoraj próbowałam jej znów dać mleko z butli, małpiszon rozbudził się i oczywiście pić nie chciał ![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatów: Maksia ![]() ![]() ![]() Mikołajek Eszewerii jest niedopisany do listy. Z moich notatek wynika, że urodził się 21 września. Czy to ja coś pokręciłam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.