depilować się czy nie i związane z tym problemy - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-10-06, 00:04   #61
konstelowa
Przyczajenie

Dot.: depilować się czy nie i związane z tym problemy

Autorko czuje się jakbym czytała o sobie.
Też jestem w fazie randkowania, ale póki co nie zapowiada się, żebym wylądowała w łóżku z kimkolwiek. Czasem też zastanawiam się co byłoby gdyby...
Ogólnie nie depiluję się w miejscu intymnym. Przycinam (choć nieregularnie) i golę to co wystaje spoza stroju kąpielowego (jeśli idę na basen) .
Liczę na to, że spotkam faceta który zaakceptuje moje owłosienie.
Z poprzednim partnerem starałam się golić, ale krostki, podrażnienia, swędzenie nie dawały mi żyć... czasem odpuszczałam, a partnerowi to przeszkadzało niestety (choć seksu z tego powodu nie odmawiał ). Teraz szukam kogoś wyrozumiałego. Jakieś tam myśli są, typu: ciekawe co sobie pomyśli mój przyszły partner, jaki będzie miał do tego stosunek, jak bardzo będzie zaskoczony i czy czy się wystraszy ... ale jednego jestem pewna: nie ulegnę presji golenia, podobam się sobie taka naturalna A jeśli się facetowi nie spodoba- no cóż, trudno, postaram się wytłumaczyć, jakie są przyczyny mojego niegolenia i albo zrozumie albo nie
konstelowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-06, 16:34   #62
meggan02
Raczkowanie

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;65923861]Nie wiem, czy goliłam się dotąd nieodpowiednio, ale robię to higienicznie (nowa golarka, wcześniej umyta skóra), stosowałam różne środki (płyn do higieny intymnej, zwykły żel pod prysznic, olejek pod prysznic i inne) i za każdym razem było tak samo...wysyp krostek i podrażniona skóra, włoski odrastają bardzo sztywne i drapiące...

Wosk działa lepiej, efekt jest długotrwały i nie ma podrażnień, ale potrafię go zastosować tylko w "łatwiej dostępnych" okolicach, czyli wzgórek i pachwiny, nie zrobię tego samodzielnie na wargach czy w okolicy pośladków.

Czyli pozostaje depilacja brazylijska albo szukanie tolerancyjnego faceta... [/QUOTE]

Miałam ten sam problem, cokolwiek bym nie robiła to miałam podrażnienia i wrastajace wloski. Ale kupiłam golarke elektryczna i prolem zniknął, także polecam. Najlepiej z trymerem, wtedy najpierw skracasz porzadnie, a potem jak masz potrzebę na zero jedziesz normalnie.
meggan02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-08, 09:39   #63
ekrystal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aljenka Pokaż wiadomość
ja się depiluję, bo dla mnie włosy w tych miejscach są niehigieniczne i nieestetyczne. wzorki są fajne, ale mi się nie chce w to bawić, na zero szybciej jest ogolić. kiedy pojawiają się krostki to robię tygodniową przerwę, żeby się zagoiło.
dla mnie to całkowicie zrozumiałe, dlaczego mężczyźni wolą wydepilowane kobiety. zobacz sobie w googlach zdjęcia wydepilowanych kobiet i "naturalnych" i sama oceń.
Dla mnie też oczywiste dlaczego mężczyźni w tym wieku ( niedojrzali chłopcy) wolą takie ogolone na 0 dziewczyny - przyponinaja im małe dziewczynki. Bo przecież naturalne że taka mała dziewczynka nie bedzie miała w planach zaraz zakładania rodziny i stałego związku a oni pofiglować chcą tylko.
ekrystal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-08, 10:13   #64
stewardesa
BAN stały

Oczywiście, istnieją tylko skrajności. Albo niedepilowanie się jest niehigieniczne, obrzydliwe, fuj, włosy są na pewno całe we krwi miesiączkowej - bleee, albo preferowanie wydepilowanych okolic intymnych to pedofilia. Przecież nie do pomyślenia jest, żeby sobie każdy robił co chce bez dorabiania ideologii, że jest lepszy.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-08, 10:43   #65
ekrystal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość

A gdyby facet powiedział Ci że woli blondynki (lub odczuwałabyś taką "presję społeczną") to zmieniłabyś kolor włosów, mimo że Tobie to nie odpowiada? Bo ja nigdy w życiu...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie kuś autorki , a swoją drogą wiele dziewczyn tak robi , bo na przykład ich parter uważa że rude są bardziej ponętne. Chociaż włosy to pikuś. Raz spotkałam się z taką sytuacją, że dziewczyna ( w sumie dorosła kobieta koło 30-stki) dręczyła sibie z powodu makijażu. Mianowicie jej partner stwierdził na pierwszych randkach że nie wyobraża sobie żeby mógł być z kobietą bez makijażu. Ze taka niewymalowana kobieta to straszna maszkara zawsze jest. Dziewczyna bojąc się stracić faceta zaczęła chodzić 24/h na dobę wymalowana Wcale nie żartuję doszła do takiego stanu w którym kładła się spać w świeżo poprawionym ( przed snem) makijażu a z łóżka zrywała się przed facetem i leciała nałożyć nowy makijaż aby nie wyglącać choć przez chwilę jak "maszkara".

Brzmi jakoś znajomo ?! Więc można dać się zwariować i podążyć bezwzględnie za widzimisie innych wbrew swoim poglądom tylko mozna skończyć tak jak bohaterka tego przykładu gdzie nawet jej znajomi nie wiedzą czy śmiac się czy płakać.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Oczywiście, istnieją tylko skrajności. Albo niedepilowanie się jest niehigieniczne, obrzydliwe, fuj, włosy są na pewno całe we krwi miesiączkowej - bleee, albo preferowanie wydepilowanych okolic intymnych to pedofilia. Przecież nie do pomyślenia jest, żeby sobie każdy robił co chce bez dorabiania ideologii, że jest lepszy.
Oj tam zaraz pedofilia - po prostu uzewnętrznienie w poglądach tej niedojrzałości. Takie poszukiwanie kogoś na swoim poziomie emocjonalnym . Szczerze z doświadczenia na przykładzie ludzi których dobrze znam ( nie znaczy ze dotyczy to wszystkich) powiem że większość facetów, którzy za ponętne uważają kobiety całkowicie ogolone ( a te owłosione już nie) ślini się również na widok dziwczynek nieletnich ( w wieku np gimnazjalnym ) z krótka mini i nie widzieli by nic nienormalnego w tym by facet 30 letni uprawial ostry seks z taka nastolatką . Czy to przypadek ?! Nie wiem ale znam wiele takich przykładów zwiazanych z postepowaniem tychze mężczyzn które świadczą o niedojrzałości. Nie znam natomiast faceta który lubi tradycyjny busz i stwierdziłby że taka gimnazjalistka jest sexy. Zaznaczam że są to tylko wnioski wyciągnięte z obserwacji własnej.
Stary 2016-10-08, 10:54   #66
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ekrystal Pokaż wiadomość
Oj tam zaraz pedofilia - po prostu uzewnętrznienie w poglądach tej niedojrzałości. Takie poszukiwanie kogoś na swoim poziomie emocjonalnym .
No pedofilia, a o czym niby piszesz:
Cytat:
Szczerze z doświadczenia na przykładzie ludzi których dobrze znam ( nie znaczy ze dotyczy to wszystkich) powiem że większość facetów, którzy za ponętne uważają kobiety całkowicie ogolone ( a te owłosione już nie) ślini się również na widok dziwczynek nieletnich ( w wieku np gimnazjalnym ) z krótka mini i nie widzieli by nic nienormalnego w tym by facet 30 letni uprawial ostry seks z taka nastolatką . Czy to przypadek ?! Nie wiem ale znam wiele takich przykładów zwiazanych z postepowaniem tychze mężczyzn które świadczą o niedojrzałości. Nie znam natomiast faceta który lubi tradycyjny busz i stwierdziłby że taka gimnazjalistka jest sexy. Zaznaczam że są to tylko wnioski wyciągnięte z obserwacji własnej.
?

Zmień towarzystwo.
Stary 2016-10-08, 12:05   #67
ekrystal
Raczkowanie

Myślę że to nic nie da, bo to dotyczy bardzo dużej części facetów żyjących na tym świecie. Oni są w większości bardzo nieodpowiedzialni i dziecinni. Poza tym taka niedojrzałość nie przeszkadza mi tak długo dopóki nie jestem z takim facetem w związku lub póki nie narzuca mi swoich poglądów.
Stary 2016-10-08, 12:29   #68
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Myślę że to nic nie da, bo to dotyczy bardzo dużej części facetów żyjących na tym świecie. Oni są w większości bardzo nieodpowiedzialni i dziecinni.
W takim razie autorka MUSI depilować się do zera. Może chociaż będzie im przypominać gimnazjalistkę.
Stary 2016-10-08, 23:34   #69
ally5
Zakorzenienie

Jak zwykle na wizażu dyskusja zaczyna zmierzać w dziwnym kierunku

Dziewczyna chciała tylko wiedzieć czy taka jest teraz "norma", jak to jest u innych ludzi, a tu złośliwości lecą, pedofile i inne trochę już za daleko idące wnioski 😜

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-12, 12:13   #70
d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767
Konto usunięte

Cytat:
No nie wiem czy ok. Dla kogoś, kto nie potrafi odróżnić fetyszysty od zwykłego buraka i tak się przejmuje jego zdaniem lepiej, żeby nie kontynuował znajomości z kimś, kto na drugim spotkaniu informuje jak się zmienić, żeby się jemu podobać.
Jesteś idealnym obiektem do manipulacji. A co jak spotkasz faceta, który powie że depilują się tylko dziwki? Nawet o tych, które zostawiają paseczek? Jak żyć?
A od kiedy golenie pach jest standardem? Skoro odczuwasz jakąś presję i chcesz jej się poddać, to zrób sondę wśród znajomych i dostosuj się do większości. Nie każdy ma takie towarzystwo, więc nasze zdanie może się znacznie różnić od ich. Nie zapomnij spytać o dozwolony kolor skarpetek, długość włosów na głowie oraz rodzaj gumki do włosów. Nie chcesz być chyba uznana za dziwaczkę, to by było towarzyskie samobójstwo.

I co to ma wspólnego z zadbaniem
Ależ zmuszaj się, zmuszaj. Choćbyś miała dostać zakażenia. Trzeba Misiaczki mogą pouciekać i zostaniesz starą panną.
Aha... Nie no, to nie rób siary. Na trzeciej?! Nowoczesne dziewczyny idą na pierwszej. Z każdym Nieważne czy Ci się podoba. O preferowane owłosienie musisz spytać PRZED pierwszym spotkaniem. Nie przynoś wstydu.

I w ogóle wtf Rzeczywiście To weź może załóż jakąś swoją stronę, skoro przyjmujesz zamówienia. Będzie łatwiej robić statystyki.
Nie wiem, czy zauważyłaś, ale ja tego faceta olałam i raczej ironicznie przedstawiłam jego zachowanie, więc nie, zamówień nie zbieram.

Zastanawiam się tylko, czy golenie się stało się aż takim standardem, że jak ktoś się nie goli w tych miejscach, to traktowany jest jak jakieś kuriozum, tak, jak dziewczyny nie golące pach. Bo może ja o czymś nie wiem o obecnych wymaganiach panów?
Inny facet może o tym nie powie, ale będzie myślał tak samo? Bo jakoś tak ciągle spotykam się z takimi opiniami, mniej lub bardziej dobitnie wyrażonymi i zaczęłam obawiać się, że to nie są jakieś wyjątki, tylko większość rodzaju męskiego.

PS. Byłam na brazylijskiej, póki co jest pięknie i gładko, nie wiem tylko, czy mam ochotę wydawać 120 zł miesięcznie na tę przyjemność
d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-12, 12:28   #71
stewardesa
BAN stały

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;66298791]Nie wiem, czy zauważyłaś, ale ja tego faceta olałam i raczej ironicznie przedstawiłam jego zachowanie, więc nie, zamówień nie zbieram.

Zastanawiam się tylko, czy golenie się stało się aż takim standardem, że jak ktoś się nie goli w tych miejscach, to traktowany jest jak jakieś kuriozum, tak, jak dziewczyny nie golące pach.[/QUOTE]A od kiedy to jest standard? Kto traktuje takie osoby jak kurioza?
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;66298791]Bo może ja o czymś nie wiem o obecnych wymaganiach panów? [/QUOTE]Mam nadzieję, że nie. To by był niewybaczalny błąd. Aż sobie wyobraziłam taką niewiastę niezastanawiającą się bezustannie jak się samcom przypodobać. Okropność!
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;66298791]Inny facet może o tym nie powie, ale będzie myślał tak samo? Bo jakoś tak ciągle spotykam się z takimi opiniami, mniej lub bardziej dobitnie wyrażonymi i zaczęłam obawiać się, że to nie są jakieś wyjątki, tylko większość rodzaju męskiego.[/QUOTE]To jest poważna sprawa, a my, ludzie (?) gorszego sortu możemy nie znać jedynej prawidłowej odpowiedzi Proponuję założyć wątek na Intymnie z "proszę o MĘSKIE spojrzenie" zawartym w tytule, to się chętnie zlecą i wykładać poczną, abyś żadnego samca broń borze na taki widok wzroku Pana niegodny nie naraziła.
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;66298791]PS. Byłam na brazylijskiej, póki co jest pięknie i gładko, nie wiem tylko, czy mam ochotę wydawać 120 zł miesięcznie na tę przyjemność [/QUOTE]Musisz. Taki los.
Stary 2016-10-12, 14:37   #72
Clevland
Rozeznanie

Jeden facet lubi nieogolone drugi wygolone trzeci z jakąś fryzurą.

Ja nie rozumiem jak mogą kogoś kręcić takie zapuszczone, ale może to taki zew natury.
Albo takie preferencje jak z typem figury- szczupła vs obdarzona przez naturę.
Clevland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-14, 20:04   #73
evikus
Raczkowanie

próbowałaś kremem do depilacji? Ja po samej maszynce też miałam podrażnienia i swędzenie skóry. Teraz używam kremu do depilacji pózniej poprawiam maszynką z pianką do golenia i zero podrażnien.
evikus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-20, 11:40   #74
d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez evikus Pokaż wiadomość
próbowałaś kremem do depilacji? Ja po samej maszynce też miałam podrażnienia i swędzenie skóry. Teraz używam kremu do depilacji pózniej poprawiam maszynką z pianką do golenia i zero podrażnien.
Spróbuję

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Cytat:
A od kiedy to jest standard? Kto traktuje takie osoby jak kurioza?
Gdy po raz n-ty słyszysz coś takiego, to zaczynasz się zastanawiać, czy może to jednak nie jest standardem. Ileś razy słyszałam takie opinie od facetów na żywo (choć zazwyczaj wyrażone były trochę subtelniej i wtedy, gdy poznaliśmy się lepiej), nie wspomnę już o forach internetowych czy tym, co słyszę od koleżanek...Trudno coś takiego zignorować i stwierdzić, że to na pewno wyjątki a większości owłosienie nie przeszkadza.

Cytat:
Mam nadzieję, że nie. To by był niewybaczalny błąd. Aż sobie wyobraziłam taką niewiastę niezastanawiającą się bezustannie jak się samcom przypodobać. Okropność!
Z jednej strony racja, z drugiej - nie chciałabym też przeżyć sytuacji, gdzie facet podczas pierwszej wspólnej nocy ucieknie i przestanie się odzywać (zdarzyło się koleżance, słyszałam też od paru facetów że "zwialiby" gdyby zobaczyli takie "krzaki" u dziewczyny ).

Cytat:
To jest poważna sprawa, a my, ludzie (?) gorszego sortu możemy nie znać jedynej prawidłowej odpowiedzi Proponuję założyć wątek na Intymnie z "proszę o MĘSKIE spojrzenie" zawartym w tytule, to się chętnie zlecą i wykładać poczną, abyś żadnego samca broń borze na taki widok wzroku Pana niegodny nie naraziła.
Musisz. Taki los.
Oczekiwałam raczej Waszych opinii - czy się golicie a jeśli nie, to czy Wasi faceci nie narzekają....póki co nie widzę tu ani jednej wypowiedzi twierdzącej "nie golę się wcale i nigdy nie spotkałam się z odrzuceniem z tego powodu, mam faceta, zero problemów w łóżku z tego powodu". Gdybym zobaczyła takich wypowiedzi sporo, to może zaczęłabym wierzyć, że nie warto się męczyć. Bo teoretyczne gadanie, że facet powinien mnie zaakceptować bo tak i koniec, jakoś mnie nie uspokaja
d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-20, 13:43   #75
Ava_
Zakorzenienie

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;66583596]

Oczekiwałam raczej Waszych opinii - czy się golicie a jeśli nie, to czy Wasi faceci nie narzekają....póki co nie widzę tu ani jednej wypowiedzi twierdzącej "nie golę się wcale i nigdy nie spotkałam się z odrzuceniem z tego powodu, mam faceta, zero problemów w łóżku z tego powodu". Gdybym zobaczyła takich wypowiedzi sporo, to może zaczęłabym wierzyć, że nie warto się męczyć. Bo teoretyczne gadanie, że facet powinien mnie zaakceptować bo tak i koniec, jakoś mnie nie uspokaja [/QUOTE]

I chyba takie wypowiedzi nie beda padaly, bo po moim otoczeniu widze, ze takie 100% albo przynajmniej 80% wydepilowane stalo sie norma. Wiem, ze ktos wczesniej napisal, ze nawet golenie pach nie jest norma, ale no ludzie Osobiscie (zaznaczam) nie wyobrazam sobie paradowac przed kimkolwiek w naturalnym wydaniu. I nie mam tu na mysli tylko faceta, ale nie wiem, lekarza? Przy calym arsenale sprzetow do usuwania wlosow, mozna znalezc cos, co nie powoduje podraznien I calej tej opisanej wczesniej masakry.
Ava_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-20, 14:37   #76
201712242137
Konto usunięte

Gładkie pachy są normą w takim samym znaczeniu, jak normą jest np. noszenie casualowych ubrań a nie niewygodnych, rozkloszowanych sukni z minionych wieków. Nikt nikomu takiej sukni nie zabroni nosić, ale ludzie będą się dziwnie patrzeć i może nawet rzucać komentarze. Kwestia mody. Jeśli kogoś zdanie innych nie obchodzi, to może sobie i takie suknie zakładać.
Co do owłosienia łonowego to nie wiem, czy golenie stało się normą w takim samym stopniu (bo nawiązując do
Cytat:
Napisane przez Ava_ Pokaż wiadomość
po moim otoczeniu widze, ze takie 100% albo przynajmniej 80% wydepilowane stalo sie norma.
moim otoczeniem nie są chodzące nago kobiety, więc tego nie widzę ), ale tendencja rzeczywiście jest raczej w stronę przynajmniej częściowej depilacji. Inna sprawa, że jeśli ktoś rzuca jakieś nieprzyjemne komentarze w następstwie tak intymnej sytuacji, jaką jest pokazanie swojego owłosienia intymnego (lub jego braku ^^) to świadczy to o nim... niezbyt dobrze.
Za to na pewno istnieją faceci, którym owłosienie (nie tylko łonowe) nie przeszkadza albo dla których jest ono wręcz fetyszem.
201712242137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-20, 15:00   #77
anitka142
padawan

ja się depiluję na zero, ale za każdym razem mam krostki albo się zacinam. być może mojemu nie przeszkadzałoby owłosienie, ale wstydzę się podjąc tego tematu
anitka142 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-20, 15:33   #78
201703061049
Konto usunięte

Uprawiać z nim seks się nie wstydzisz, ale porozmawiać o goleniu się wstydzisz?? Z własnym chłopem?
201703061049 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-20, 17:18   #79
thirky
on tired little feet

Cytat:
I chyba takie wypowiedzi nie beda padaly, bo po moim otoczeniu widze, ze takie 100% albo przynajmniej 80% wydepilowane stalo sie norma. Wiem, ze ktos wczesniej napisal, ze nawet golenie pach nie jest norma, ale no ludzie Osobiscie (zaznaczam) nie wyobrazam sobie paradowac przed kimkolwiek w naturalnym wydaniu. I nie mam tu na mysli tylko faceta, ale nie wiem, lekarza? Przy calym arsenale sprzetow do usuwania wlosow, mozna znalezc cos, co nie powoduje podraznien I calej tej opisanej wczesniej masakry.
Miałam miesiące w których nie golilaam się wcale i chłopak nie miał z tym żadnych problemów.

Tsa, lekarz akurat patrzy czy masz gdzieś włosy i bardzo go to obchodzi xD

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-20, 17:19   #80
201712242137
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
No to racja, mnie się specjalnie do ginekologa nigdy by nie chcialo golić, najwyżej troszke przycinam.
201712242137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-20, 17:32   #81
bibi1234
Zadomowienie

Już pisałem, niech kobiety robią jak chcą, ale z tego co pisze autorka widać, że sama lubi na gładko, tylko są problemy z samą depilacją.

Jeżeli masz włosy, które nie są jasne to, jeżeli jesteś w stanie oszczędzić 80zł/miesiąc, to depilacja laserowa bikini głębokie LightSheer Duet kosztuje chyba 200zł (1 seria) co 10 tygodni. Potrzeba z 5-6 serii.

Lepiej depilować wszystko poza trójkątem na wzgórku, bo za parę lat Twój gust też może się zmienić. Sam wzgórek zawsze można prosto wygolić maszynką elektryczną bez podrażnień.
bibi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-20, 17:54   #82
Ava_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość

Nie pisalam w kontekscie, ze obchodzi mnie opinia lekarza. Niech i nawet go obrzydza/razi/cokolwiek, ma wykonac swoja prace i tyle w temacie. To byl wlasnie przyklad osoby, ktorej opinie mamy zwykle gleboko gdzies.
Ava_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-24, 21:18   #83
201703131045
Konto usunięte

Cytat:
I chyba takie wypowiedzi nie beda padaly, bo po moim otoczeniu widze, ze takie 100% albo przynajmniej 80% wydepilowane stalo sie norma.
Czym jest norma? To tylko i wyłącznie opinia wielu. Czy opinia wielu jest ważna w kwestii co się ma pod majtkami? Tak, jeśli wielu tam zagląda

Ja jestem dziwny, bo od smarkacza nie podobały mi się "łyse". Natomiast na bazie kolegów zauważyłem zmiany. Im bardziej dorastali (w sensie z 20+do 30+ lat) tym więcej włosów dopuszczali, aż z "włosy to ohydztwo" dochodzili do wniosku, że może lepiej, aby coś tam było.

Myślę, że głównym problemem nie są pornole. Problemem jest brak własnego zdania (ostatnio w tv leci reklama Mazdy, której wymowa jest taka "pokaż, że jesteś oryginalny oraz korzystasz z wolności wyboru i kup nasz samochód ). Coraz więcej osób nie umie stworzyć własnej opinii na podstawie posiadanych faktów, dlatego przejmuje opinie innych, przejmuje ją z kolorowych reklam, opinii innych (którzy "swoją" opinię wzięli z opinii innych), czy pyta się na forum jaka jest norma, aby wedle niej żyć. Kiedy zaczynany się kogoś pytać "ale dlaczego takie ci się podobają, a inne nie?" to powie, że tak i już, jeśli się pomęczy delikwenta (lub delikwentkę!) to zacznie rzucać frazesami, jeśli spróbuje się wejść w dyskusję i obalać frazesy i zmusi do samodzielnego myślenia i oceniania to wtedy się najczęściej obrazi.

Jak ktoś chce golić, bo mu tak wygodniej, to niech goli, ale jak ktoś chce golić, bo to przymus, bo "wszyscy inni" itp. to niech się zastanowi, czy woli być wszystkimi innymi, czy może sobą samym.

Jeszcze wracając do tych pornoli, moim zdaniem większą krzywdę robi... fotoszopa! Wszędzie piękni, bez zmarszczek, pryszczy, podrażnień skóry i w ogóle. Faceci się tego napatrzą i dojdą do wniosku, że tak ma być. Kobiety zaczną uważać, że też takie muszą być. Gdyby pokazywać prawdę, że kobiety czasami mają uczulenia i podrażnienia, albo się zatną, albo nie będą miały czasu i coś podrośnie to by to pewnie inaczej wyglądało, ale gdzie poza żywym człowiekiem przed sobą zobaczymy naturalność? Obecnie chyba nigdzie...
Sorry, tak się rozpisałem, ale męczy mnie ta wszechobecna sztuczność i "plastikowość".
201703131045 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-25, 08:59   #84
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Taki_to_on Pokaż wiadomość
Czym jest norma? To tylko i wyłącznie opinia wielu. Czy opinia wielu jest ważna w kwestii co się ma pod majtkami? Tak, jeśli wielu tam zagląda

Ja jestem dziwny, bo od smarkacza nie podobały mi się "łyse". Natomiast na bazie kolegów zauważyłem zmiany. Im bardziej dorastali (w sensie z 20+do 30+ lat) tym więcej włosów dopuszczali, aż z "włosy to ohydztwo" dochodzili do wniosku, że może lepiej, aby coś tam było.

Myślę, że głównym problemem nie są pornole. Problemem jest brak własnego zdania (ostatnio w tv leci reklama Mazdy, której wymowa jest taka "pokaż, że jesteś oryginalny oraz korzystasz z wolności wyboru i kup nasz samochód ). Coraz więcej osób nie umie stworzyć własnej opinii na podstawie posiadanych faktów, dlatego przejmuje opinie innych, przejmuje ją z kolorowych reklam, opinii innych (którzy "swoją" opinię wzięli z opinii innych), czy pyta się na forum jaka jest norma, aby wedle niej żyć. Kiedy zaczynany się kogoś pytać "ale dlaczego takie ci się podobają, a inne nie?" to powie, że tak i już, jeśli się pomęczy delikwenta (lub delikwentkę!) to zacznie rzucać frazesami, jeśli spróbuje się wejść w dyskusję i obalać frazesy i zmusi do samodzielnego myślenia i oceniania to wtedy się najczęściej obrazi.

Jak ktoś chce golić, bo mu tak wygodniej, to niech goli, ale jak ktoś chce golić, bo to przymus, bo "wszyscy inni" itp. to niech się zastanowi, czy woli być wszystkimi innymi, czy może sobą samym.

Jeszcze wracając do tych pornoli, moim zdaniem większą krzywdę robi... fotoszopa! Wszędzie piękni, bez zmarszczek, pryszczy, podrażnień skóry i w ogóle. Faceci się tego napatrzą i dojdą do wniosku, że tak ma być. Kobiety zaczną uważać, że też takie muszą być. Gdyby pokazywać prawdę, że kobiety czasami mają uczulenia i podrażnienia, albo się zatną, albo nie będą miały czasu i coś podrośnie to by to pewnie inaczej wyglądało, ale gdzie poza żywym człowiekiem przed sobą zobaczymy naturalność? Obecnie chyba nigdzie...
Sorry, tak się rozpisałem, ale męczy mnie ta wszechobecna sztuczność i "plastikowość".
Czyli popierasz samodzielne myślenie i upodobania, które nie opierają się o normy kulturowe i opinie innych, o ile tylko są zgodne z Twoimi? W takim razie nic nowego nie napisałeś. I sam rzucasz oklepanymi frazesami, w dodatku tymi które kłócą się z (prawie) nieistniejącymi opiniami. Słyszałeś, żeby ktoś uwielbiał sztuczność i plastikowatość? Bo ja słyszę tylko to zdanie powtarzane przez wszystkich. Gdzie wy w ogóle żyjecie, że ten "plastik (oczywiście musi być pejoratywny wydźwięk, czyli znowu pozwalasz łaskawie na posiadanie własnego gustu, ale tylko pod warunkiem że jest taki jak Twój)" jest tak wszechobecny? Bo ja na kilkanaście - kilkadziesiąt ludzi mijanych na ulicy widzę może jedną, której miałbyś oczywiście potrzebę się czepić. Może by tak wyłączyć porno (chociaż nietrudno znaleźć amatorskie, więc tu też trzeba na siłę szukać problemu), pudelka czy wp czy gdzie tam jest ta straszna sztuczność i wyjść z domu?
Stary 2016-11-02, 17:39   #85
Sashaa22
Przyczajenie

Mój chłopak powiedział mi że woli mnie ogoloną, ja sama niekoniecznie. Nie, nie dlatego że mi się nie chce depilować, czy wolę futerko :P po prostu podrażnienia mnie wykańczają. Nie mogę golic się co 2-3 dzień bo od razu mam wysypkę, swędzi piecze. Na szczęście mój facet jest wyrozumiały Zawsze muszę zapuścić minimum tydzień i wtedy mogę spokojnie zgolić. Częstsza depilacja nie wchodzi w grę.
Sashaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-02, 18:12   #86
201803071142
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sashaa22 Pokaż wiadomość
Mój chłopak powiedział mi że woli mnie ogoloną, ja sama niekoniecznie. Nie, nie dlatego że mi się nie chce depilować, czy wolę futerko :P po prostu podrażnienia mnie wykańczają. Nie mogę golic się co 2-3 dzień bo od razu mam wysypkę, swędzi piecze. Na szczęście mój facet jest wyrozumiały Zawsze muszę zapuścić minimum tydzień i wtedy mogę spokojnie zgolić. Częstsza depilacja nie wchodzi w grę.
Proponuję laser - boli, ale święty spokój na zawsze.
201803071142 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-02, 22:40   #87
theali
Zakorzenienie

Ja przez długi czas goliłam na zero / zostawiałam włosy na wzgórku i resztę goliłam (bo podrażnienia potrafiły być dość uciążliwe) ze względu na to, że czułam się (minimalnie) bardziej komfortowo - ale odkąd chłopak stwierdził, że "jeżyk" zbyt przyjemny nie jest, to przerzuciłam się na jedynie przycinanie
theali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-02, 22:53   #88
Damian666
BAN stały

Jak można się nie depilować w takich miejscach. Wiem że różni są ludzie, ale mi by przeszła ochota na wszystko :/
Damian666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-02, 23:38   #89
201803071142
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Damian666 Pokaż wiadomość
Jak można się nie depilować w takich miejscach. Wiem że różni są ludzie, ale mi by przeszła ochota na wszystko :/
Wiesz, dla mnie to też konieczność, ale depilacja nie wyklucza włosów w ustach... ot wystarczy mieć siersciucha w domu (Ta, doświadczone empirycznie.)
201803071142 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-02, 23:39   #90
Damian666
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Toblerone Pokaż wiadomość
Wiesz, dla mnie to też konieczność, ale depilacja nie wyklucza włosów w ustach... ot wystarczy mieć siersciucha w domu (Ta, doświadczone empirycznie.)
Ale to nie to samo
Damian666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości