|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
A tak zupełnie od czapy to fajnie sobie z Wami popisać, aż się człowiekowi lepiej robi
W okolicy boję się dręczyć moimi "ciążowymi sprawami" bo tylko ja jestem w ciąży i wiem, że kompletnie mnie nie rozumieją
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jedną koszulę normalną z tej firmy i ma normalną bawełnę. żadną śliską....
o na przykładzie pokaze. bo lubię motywy zwierzęce ![]() taką koszulę mam ponad rok : https://www.zalando.pl/minkpink-wolf...1b00j-c11.html i ona nie jest dla mnie kiczowata i mi się podoba. a taki wzorek jest dla mnie kiczowaty i bym tego nie założyła: http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...017593996.html przykro mi jeśli kogoś uraziłam, ale już się nie zmienię. po prostu wolę mieć 2 koszule które będe zakładać niż 4 co patrzec na nie nie mogę a że ktoś zakłada takie jak w drugim linku to mnie naprawdę to nie obchodzi, patrzę tylko na mój osobisty komfort...
|
#1173 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sa kobiety ktore leca odrazu a wiadomo ze jak juz przyjma to nie wypuszcza i sie mecza 20 godz w szpitalu. A sa takie ktore spokojnie maja kontrole obserwuja skurcze i jada pozniej te zazwyczaj rodza kilka godz. Mam nadzieje że będę taka oaza spokoju Cytat:
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po kroplowce z nospy. Skurcze sa cały czas (czy twardnienie, jak go zwał) tylko rzadziej.
Jestem u rodziców takze wsystsko jest pod kontrola. Jaka taka. Moj maz przylatuje dziś w nocy. Nie sadze zeby moja historia ciąży przydała sie w szpitalu. Tutaj nikt raczej po francusku nie mowi. |
|
|
|
#1175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta koleżanka, o której pisałam, że popękała to okazało się, że urodziła w pół godziny na stojąco, a położna pod nią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj zakup kurtki też poprawił mi humor mam sobie zamiar jeszcze kupić kilka rzeczy przed porodem, sweterki itd. A co matce też się coś od życia należy
|
|||
|
|
|
#1177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak najbardziej można takie motywy zrobić z gustem i smakiem, można jajcarsko ale ładnie... Każdy znajdzie coś dla siebie ![]() Ja np strasznie nie lubię.... pasków. Nie założyłabym bluzki w paski Nie bo nie. I już
|
||
|
|
|
#1178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja czytam ksiazke i pije herbatke w kawiarni czekając na "mamo to ja" bo juz czasowo nie oplaca mi sie do domu wracać Mąż zadzwonił. Teraz jest w Rydze a w sb płynie do Amsterdamu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge |
|
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale koszula fajnaCytat:
|
||
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest jeszcze nadzieja przy karmieniu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przypadek z tymi skurczami, czy np lot samolotem mógł się po części przyczynić? super, że mąż przyjeżdza bedziesz miała wsparcie
|
|
#1186 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie że są takie duże ładnie to wygląda z brzuszkiem i w ogóle ale coś za coś rozstępy i nie wiadomo co po karmieniu. Noszę dopasowany stanik nawet w nim śpię. Ale na czas karmienia trzeba się na miękki przestawić i boje się że zrobi mi taki krzywdę.
że nie opuszczę Cię..." --> 30 czerwca 2012 )Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2016-10-20 o 14:15 |
|||
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lot samolotem nie mas z tym nic wspólnego. W końcu to tylko 2 godz. Bardziej sie mecze siedząc w aucie. Brzuch mi sie bardziej ściska itp. Myśle ze to może być fakt ze wczoraj miałam ostatnia sesje. Chodziłam 3 godz. Ale z przerwami, siadalam, chodziłam powoli, takze to nie byłby żadne maratony czy cross fity. Po prostu bardziej forsowny dzien niż inny ale nic mnie nie bolało. Nie widze spektakularnej poprawy po kroplowce. Skurcze sa nadal. Nie widziałam żadnego lekarza od obchodu rano. Dostaje tez nospe w tabletkach i luteinę dopochwowo. |
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mierzą Ci skurcze macicy na ktg jak to się przedstawia?
|
|
#1189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1190 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba, że "poród" liczymy od momentu pojawienia się w szpitalu, a nie faktycznego rozpoczęcia akcji w postaci skurczów/odejścia wód itd nie liczmy tu oczywiście porodów z oxy czy cc ![]() Cytat:
Cytat:
duże, jak dzwony albo raczej stożki... tkliwe bardzo i swędzą!!!!! Masakra... A wiem, że przy kp będzie jeszcze gorzej, szczególnie, jak się nazbiera w nich mleko
|
|
#1191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętacie jak rozmawiałyśmy o wirusie cytomegalii? Nie wiem czy będzie dobrze widać, to wyczytałam w książce w oczekiwaniu na dziecko. Uspokoiło mnie to, uff nie muszę Michała z przedszkola zabierać
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mialam ktg. Może to jeszcze przede mną. Jutro mam mieć usg. Tak, wywiad to siódmej wody po kisielu. Musiałam powiedzieć o ivf. Bałam sie, ze mi sie trafi w Polsce jakiś problem i sie spotkam z jakimś lekarzem z klauzula sumienia. Na razie jest ok. |
|
|
|
|
#1193 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam koszule z myszką, kapcie mamuty a w zimę w domu uwielbiam pomykać w futrzastym pajacu dla dorosłych jeżeli komukolwiek w szpitalu będę zaburzać zmysł estetyki, to niech się trzyma( i swoją treść żołądkową) z daleka ode mnie i mojej myszki Cytat:
po 3 dniach obserwacji stwierdzili "że taka moja uroda"
|
|||
|
|
|
#1194 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dyskusja o koszulach
![]() Ja na codzień spie w 👕 , do porodu kupiłam w auchan trzy koszule,kazda za 15 zl zielono szare, bez misiow, słowników itd z rozpinanym przodem. Dały radę. W domu jak juz nie krwawilam co chwila,to uzywalam tej z granatovo.I zupelnie nie pamietam w czym byly dziewczyny ktore lezaly ze mną w sali naprawde nie wiem czy ktoś zwraca na to aż taką uwagę![]() Po glukozie wróciłam do domu i się wyspałam teraz jestem mega głodna i mam ochotę na pierogi
|
|
|
|
#1195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak samo mam ja! szczegolnie ze z calym szacunkiem ale zakup 2 koszulek za 40-80zł (w zaleznosci od ceny, te infantylne są tez po 40) to nie jest wyczyn i jakies wyzwanie ze "mam tylko w slonie z napisem "baby boy" bo na inna mnie nie stac" http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...394372698.html prosze pierwsza lepsza, nie z obrazeczkami sloni na rowerach - 25zł. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- zreszta po relacjach kolezanek to pol biedy jak ta laska w sali obok ma jakas koszule, bo są akie co sa w tshirtach i ssobie patrzymy na ich gacie wypchane podkladami...
Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2016-10-20 o 14:43 |
||
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarka ktora mnie badała i zbierała wywiad o 6 rano nie była zbyt rozmowna. A ja byłam wykończona i w stresie i w szoku i zapomniałam zapytać o ta szyjkę.
Ewemis- tez miałam skurcze podczas kroplówki. Jak sie teraz czujesz? Dalej je masz? Jakie masz zalecenia? |
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się tam i walczcie 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja akurat wrzucilam koszulę za ponad 100 zl przykładową. ale widziałam normalne, co mi sie podobają za 70 zl, tą z h&m chyba za 79 kupiłam. uważam, że to nie jest jakiś mega koszt jak się rozłoży zakupy w czasie. a jak mam paradować z pieluchą dyndającą między nogami to myślę że choć minimalnie lepiej będę się czuć mając na sobie jakiś w miarę ciuch podejrzewam, że większość ma te słoniki bo nie jest tak, że im się podobają, tylko wpisują na allegro "koszula ciąża" i im wyskakują te misie-pysie i trzeba czasem się przez 5 stron przebić żeby cosik innego dostrzec, a nie każdemu chce się szukać ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież nie będę pouczać lekarzy. Miałam badanie waginalne, sprawdzenie tętna dziecka, kroplówka i piguły. Jutro ma być usg. Może będę mieć jaśniejszy umysl jutro jak sie prześpie w końcu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

W okolicy boję się dręczyć moimi "ciążowymi sprawami" bo tylko ja jestem w ciąży i wiem, że kompletnie mnie nie rozumieją

)
po prostu ja patrzę na te zakupy praktycznie (w moim mniemaniu).
bardzo wygodny, ładnie leży, mięciutki. jedyny mankament zapięcie z tyłu. jak normalnie jest na 2 zaczepy to w nim w 3 trzeba trafić
Jak najbardziej można takie motywy zrobić z gustem i smakiem, można jajcarsko ale ładnie... Każdy znajdzie coś dla siebie 

duże, jak dzwony albo raczej stożki... tkliwe bardzo i swędzą!!!!! Masakra... A wiem, że przy kp będzie jeszcze gorzej, szczególnie, jak się nazbiera w nich mleko