|
|
#1201 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Cytat:
A teściową masz super, moja by nawet o tym nie pomyślała, bo co się będzie synową martwiła. Dobrze, że mamę mam idealną ![]() Cytat:
Z resztą nie pogadam o bólach krzyżowych ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Takiemu to dobrze Szkoda tylko, że tak rzadko się widzicie...Cytat:
Oby żadne rozstęoy mi się na nich nie zrobiły...Cytat:
![]() Co do mojego biustu, to powiększył się jeden, a konkretnie ten, który miałam o rozmiar mniejszy Teraz oba są równej wielkości i chyba ciut mi się zwiększył obwód pod biustem.
|
||||||
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam że ktg jest sens robić od 25 tygodnia.
Opium odpoczywaj i staraj się nie myśleć za dużo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może robią ktg przy bolesnych skurczach? Cholera go wie. Zapytam jak będę miała okazje. Staram sie nie stresować ale ciezko mi idzie. |
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja droga dramat ze ciazowe to juz infantylne tak jak w walkiki (czy jak sie ma ten sklep) są koszulki ciazowe: http://www.lcwaikiki.com/en-US/IR/ca...81&m_981=30314 ![]() Cytat:
trzymam kciuki zeby bylo dobrze rozumiem ze z tego co zbadali nic groznego nie wychodzi?
|
|
#1206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) potem w 20tc pojechałam na kontrole i jak było wszystko w porządku pozwolili mi po domu chodzić, a w 22 już mi dali wolną rękę wiadomo nie szaleć , luteina 100mg2 x dziennie, magne b6 3x2 tabletki i do 22 tc nospa forte 3x1 tabletka. Twardnienia dalej mam ,nieregularne napięcie macicy po kilkanaście sekund i puszczaj... jeżeli są rzadziej niż 4razy na godzinę i nie bolą , ponoć nie są powodem do niepokoju ![]() Ja ktg nie miałam z tego powodu ani razu, tylko kobiety w zaawansowanej ciąży miały tą przyjemność. Ja zwykłe usg dopochwowe 2 razy. |
|
|
|
|
#1207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do kolezanek w ciąży. Siostra nke może mi dzis na "Mamo to ja" towarzyszyć i chcialam zadzwonić do kolegi, bo jego dziewczyna w ciąży. Bysmy poszly razem i lepiej się poznaly. A ona przedwczoraj urodzila więc chyba idę sama.Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge |
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Ewemis za odp.
|
|
|
|
#1209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
No co? źle piszę?
![]() Cytat:
W planie porodu też zamierzam zawrzeć stosowny punkt o tym że chcę w pozycji wertykalnej rodzić ( oczywiście w sytuacjach zagrożenia dziecka czyli porodzie zabiegowym itp to wiadomo że szaleć nie będę) Oksytocyny też nie chcę, często jest szkodliwa, zwiększa prawdopodobieństwo porodów zabiegowych i cc. Zresztą w moim przypadku nawet nie będzie można jej stosować raczej.Zaczynam się stresować
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze! też pozycja leżąca wydaje mi się nienaturalna. no chyba, że trzeba bo muszą naciąć czy coś, ale jakby wszystko ok przebiegało, to mi się jakoś najbardziej wygodna wydaje pozycja na kolanach wsparta łokciami o podłogę. mam wrażenie, ze grawitacja wtedy też bardziej pomaga niż przeszkadza, ale zobaczymy jak będzie. póki co tabula rasa, nie wiem co mi los przyniesie
|
#1212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ja nie wiem.. mi taka jak na fotelu ginekologicznym chyba odpowiada, duzo czytam ze mąż ciagnie nogi i w ogole... na boku to nogi jak? przed sobą zgiete jak do spania czy tez jedna do gory? kojarzy mi sie wszystko ze stołkiem do robienia kupki :d http://www.wykop.pl/link/2794477/jan...a-na-toalecie/
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Silver ale w 9 tyg nie ma jak inaczej zgadzać ciąży niż przez usg, teraz w 23 tyg jest jeszcze wiele innych sposobów.
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Co do drazliwego tematu koszul do szpitala 😀 zgadzam się z escorpio w 100%. Czasem mam wrażenie ze jak ktoś tu kupi coś różowego dla dziewczynki, nie robi biało -szarego pokoju dla dziecka , nie ma koszuli z granatovo to jest jakimś totalnym wiesniakuem 😊 o możliwościach finansowych nie wspomnę. Dlatego fajnie się czułam za granicą, gdzie mieszkałam przez rok, tam nikt nikogo nie ocenia i to mi się podobało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Mariea nikt nas o tych koszulach nie zrozumiał.
|
#1217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
po tym co napisała anolta, opadły mi ręce, nogi i głowa
![]() anolta, kobito nikt nikogo nie ocenia, czy ja napisalam ze oceniam jak się ktos ubiera? pisze tylko o swoim samopoczuciu i kropka. juz nic nie pisze o tych koszulach bo mi irytacja skoczyła x500, a najbardziej się wkurzam jak ktoś nie doczyta i pisze dowolna interpretacje moich słów idę się napić miętki
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
ej no czuję się urażona
|
#1220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwne, że od razu podali kroplówke, jak ja poszlam z Michalem brzuch mi sie spina to zaraz usg, szyjka, rozwarcie i ktg. Stwierdzili, że nic niepokojacego sie nie dzieje więc nospa i do domku. Mam nadzieję, że nie wroci Ci. Ło matko! ![]() A ja tu dzis na sobie paski bialo czerwone, jak to maz mowi "gdzie jest łoli!" Ale sie rozbujalyscie z tymi koszulami... koszule koszulami, ale jak ja bylam to dziewczyna nastepnego dnia po porodzie ledwo na nogach stala, ale wlosy myla i prostowala bo jak ona sie mezowi i rodzinie pokaze... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam że jedna moja koszulka właśnie w paski jest moja najulubiensza ciążowa
![]()
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
No kurczę walczmy dziewczyny o naszą wygodę i nasze wspomnienia z tego jakże ważnego dnia, przecież nie jesteśmy przedmiotem tylko podmiotem, nie kawałem szynki. Gdzie prawa pacjenta, i to szczególnego, bo jakby nie było, to nie z chorobą się w szpitalu zjawiamy tylko po to by nam pomogli urodzić. Trzeba walczyć z takim betonem położniczym, nie bezwolnie poddawać się personelowi dla jego wygody. Każe mi i co? niech poda racjonalny powód to ja się zastanowię. To się wygadałam. Przy pierwszym dziecku szłam przygotowana na różne ewentualności i też nie chciałam się bezwolnie poddać, było cc więc nie musiałam walczyć. Ale żeby czuć się pewnym swoich racji i nie dać sobie wmówić że np. szkodzimy dziecku jak nie leżymy ( w przypadku braku komplikacji) trzeba sporo poczytać i nie iść do porodu z błogą nieświadomością tego co się z nami będzie działo. Polecam lekturę fundacji rodzić po ludzku
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tam wisi w jakiej pozycji, byle szybko i bez komplikacji prosze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1228 |
|
Rozeznanie
|
Pisze na szybko. Jestem na warsztatach już. Czekam na rozpoczęcie. Dostalam już gratisy i zalapalam sie na darmową fotkę ciążową
Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge |
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja nie wiem jak chce rodzic.
nie myslalam o tym nie wiem. fotel wydaje mi sie odpowiednim wyborem... na czworaka ni jak sie nie widze... na kucka tez nie wiem jak... nie wiem.
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
Daj znać czy warto sie wybrac
ja sie zapisalam, ale nie wiem czy usiedzę, bo ból pleców nie odpuszcza: ( a jak ma być srednio to nie warto sie męczyć: pWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

A teściową masz super, moja by nawet o tym nie pomyślała, bo co się będzie synową martwiła. Dobrze, że mamę mam idealną
W okolicy boję się dręczyć moimi "ciążowymi sprawami" bo tylko ja jestem w ciąży i wiem, że kompletnie mnie nie rozumieją 
fajnie że są takie duże ładnie to wygląda z brzuszkiem i w ogóle ale coś za coś rozstępy i nie wiadomo co po karmieniu. Noszę dopasowany stanik nawet w nim śpię. Ale na czas karmienia trzeba się na miękki przestawić i boje się że zrobi mi taki krzywdę.
Oby żadne rozstęoy mi się na nich nie zrobiły...

więc chyba idę sama.