Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-20, 14:59   #1201
Escorpio
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Myślę, że kupię sobie jakieś fajne domowe rzeczy na po szpitalu bo to naprawdę super działa na psychikę. Poprzednio dostałam od teściowej sporo kasy z przeznaczeniem, że mam kupić coś tylko dla siebie. I nakupiłam sobie ubrań, boże ale mi to było wtedy potrzebne.. dopiero po zakupach to sobie uświadomiłam
Czuję, że też będe musiała sobie coś kupić A teściową masz super, moja by nawet o tym nie pomyślała, bo co się będzie synową martwiła. Dobrze, że mamę mam idealną

Cytat:
A tak zupełnie od czapy to fajnie sobie z Wami popisać, aż się człowiekowi lepiej robi W okolicy boję się dręczyć moimi "ciążowymi sprawami" bo tylko ja jestem w ciąży i wiem, że kompletnie mnie nie rozumieją
Ja mam tylko jedną koleżankę w ciąży i Was Z resztą nie pogadam o bólach krzyżowych

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja po kroplowce z nospy. Skurcze sa cały czas (czy twardnienie, jak go zwał) tylko rzadziej.

Jestem u rodziców takze wsystsko jest pod kontrola. Jaka taka. Moj maz przylatuje dziś w nocy.

Nie sadze zeby moja historia ciąży przydała sie w szpitalu. Tutaj nikt raczej po francusku nie mowi.
Dobrze, że skurcze powoli ustępują. I dobrze też, że mąż niedługo będzie u Ciebie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
ojjj tak zgadza się wczoraj zakup kurtki też poprawił mi humor mam sobie zamiar jeszcze kupić kilka rzeczy przed porodem, sweterki itd. A co matce też się coś od życia należy
Ja tak się ucieszyłam jak kupiłam sobie wczoraj torbę do wózka Bo w sumie bardziej ja z niej będę korzystała niż córka

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Mąż zadzwonił. Teraz jest w Rydze a w sb płynie do Amsterdamu.
Takiemu to dobrze Szkoda tylko, że tak rzadko się widzicie...

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość

Nie należę do dużych biustów jestem szczupła i raczej mam małe. Ale najpierw kupiłam stanik dwa rozmiary większy a teraz o kolejny jeden. A przecież przed czy tuż po porodzie piersi jeszcze rosną jestem trochę podłamana. Wczoraj przejrzałam się dziewczyna z Większymi brzuszkami I miały normalne piersi. Nie ma reguły nie wiem od czego to zależy fajnie że są takie duże ładnie to wygląda z brzuszkiem i w ogóle ale coś za coś rozstępy i nie wiadomo co po karmieniu. Noszę dopasowany stanik nawet w nim śpię. Ale na czas karmienia trzeba się na miękki przestawić i boje się że zrobi mi taki krzywdę.
Ja mam duże na co dzień Oby żadne rozstęoy mi się na nich nie zrobiły...

Cytat:
Ja nie mogę spać na prześcieradle w paski bo mi się węże śnią

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Marzę o tym, żeby móc rodzić w pozycji w jakiej mi będzie wygodnie, nie chcę leżeć jak przewrócony żółw z nogami w sufit skierowanymi i przeć pod górę. O ile pozwolą mi rodzić naturalnie.
W sumie to jest jeden z powodów dla którego nie chcę rodzić naturalnie. Bo niestety, ale leżenie na plecach z nogami do góry nie ma nic wspólnego z naturą. Już nawet udowodnione jest, że taka pozycja nie sprzyja przyjściu dziecka na świat i niestety, ale zwiększa ryzyko nacięcia

Co do mojego biustu, to powiększył się jeden, a konkretnie ten, który miałam o rozmiar mniejszy Teraz oba są równej wielkości i chyba ciut mi się zwiększył obwód pod biustem.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 14:59   #1202
MartaMagda
Zakorzenienie

Słyszałam że ktg jest sens robić od 25 tygodnia.

Opium odpoczywaj i staraj się nie myśleć za dużo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-10-20, 15:01   #1203
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Słyszałam że ktg jest sens robić od 25 tygodnia.

Opium odpoczywaj i staraj się nie myśleć za dużo

Może robią ktg przy bolesnych skurczach? Cholera go wie. Zapytam jak będę miała okazje.

Staram sie nie stresować ale ciezko mi idzie.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 15:07   #1204
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Może robią ktg przy bolesnych skurczach? Cholera go wie. Zapytam jak będę miała okazje.

Staram sie nie stresować ale ciezko mi idzie.
Wiem, że Ci ciężko, ale staraj się nie denerwować. Lekarze wiedzą co robią. Mam nadzieję, że na usg już się wszystko wyjaśni
Stary 2016-10-20, 15:09   #1205
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
hahaha rozbawił mnie Twój post
ja akurat wrzucilam koszulę za ponad 100 zl przykładową. ale widziałam normalne, co mi sie podobają za 70 zl, tą z h&m chyba za 79 kupiłam. uważam, że to nie jest jakiś mega koszt jak się rozłoży zakupy w czasie.
a jak mam paradować z pieluchą dyndającą między nogami to myślę że choć minimalnie lepiej będę się czuć mając na sobie jakiś w miarę ciuch podejrzewam, że większość ma te słoniki bo nie jest tak, że im się podobają, tylko wpisują na allegro "koszula ciąża" i im wyskakują te misie-pysie i trzeba czasem się przez 5 stron przebić żeby cosik innego dostrzec, a nie każdemu chce się szukać
dlatego ja wrzucilam cos tanszego zeby nie bylo ze popieram ze trzeba w takiej za 100 isc
swoja droga dramat ze ciazowe to juz infantylne
tak jak w walkiki (czy jak sie ma ten sklep) są koszulki ciazowe:
http://www.lcwaikiki.com/en-US/IR/ca...81&m_981=30314

Cytat:
Przecież nie będę pouczać lekarzy. Miałam badanie waginalne, sprawdzenie tętna dziecka, kroplówka i piguły. Jutro ma być usg. Może będę mieć jaśniejszy umysl jutro jak sie prześpie w końcu.

trzymam kciuki zeby bylo dobrze rozumiem ze z tego co zbadali nic groznego nie wychodzi?
Stary 2016-10-20, 15:09   #1206
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
Lekarka ktora mnie badała i zbierała wywiad o 6 rano nie była zbyt rozmowna. A ja byłam wykończona i w stresie i w szoku i zapomniałam zapytać o ta szyjkę.

Ewemis- tez miałam skurcze podczas kroplówki.
Jak sie teraz czujesz? Dalej je masz? Jakie masz zalecenia?
Ja po wyjściu ze szpitala w 18tc miałam nakaz leżenia i nic nie robienia (nawet w domu ) potem w 20tc pojechałam na kontrole i jak było wszystko w porządku pozwolili mi po domu chodzić, a w 22 już mi dali wolną rękę wiadomo nie szaleć, luteina 100mg2 x dziennie, magne b6 3x2 tabletki i do 22 tc nospa forte 3x1 tabletka.
Twardnienia dalej mam ,nieregularne napięcie macicy po kilkanaście sekund i puszczaj... jeżeli są rzadziej niż 4razy na godzinę i nie bolą , ponoć nie są powodem do niepokoju

Ja ktg nie miałam z tego powodu ani razu, tylko kobiety w zaawansowanej ciąży miały tą przyjemność. Ja zwykłe usg dopochwowe 2 razy.
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 15:11   #1207
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Czuję, że też będe musiała sobie coś kupić A teściową masz super, moja by nawet o tym nie pomyślała, bo co się będzie synową martwiła. Dobrze, że mamę mam idealną

Ja mam tylko jedną koleżankę w ciąży i Was Z resztą nie pogadam o bólach krzyżowych

Dobrze, że skurcze powoli ustępują. I dobrze też, że mąż niedługo będzie u Ciebie

Ja tak się ucieszyłam jak kupiłam sobie wczoraj torbę do wózka Bo w sumie bardziej ja z niej będę korzystała niż córka

Takiemu to dobrze Szkoda tylko, że tak rzadko się widzicie...

Ja mam duże na co dzień Oby żadne rozstęoy mi się na nich nie zrobiły...

W sumie to jest jeden z powodów dla którego nie chcę rodzić naturalnie. Bo niestety, ale leżenie na plecach z nogami do góry nie ma nic wspólnego z naturą. Już nawet udowodnione jest, że taka pozycja nie sprzyja przyjściu dziecka na świat i niestety, ale zwiększa ryzyko nacięcia

Co do mojego biustu, to powiększył się jeden, a konkretnie ten, który miałam o rozmiar mniejszy Teraz oba są równej wielkości i chyba ciut mi się zwiększył obwód pod biustem.
Mnie urosly piersi a obwod nie i z 85H skoczylam na 85I.

A co do kolezanek w ciąży. Siostra nke może mi dzis na "Mamo to ja" towarzyszyć i chcialam zadzwonić do kolegi, bo jego dziewczyna w ciąży. Bysmy poszly razem i lepiej się poznaly. A ona przedwczoraj urodzila więc chyba idę sama.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Stary 2016-10-20, 15:18   #1208
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dzieki Ewemis za odp.
Stary 2016-10-20, 15:20   #1209
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Czy Wy tez czasem czujecie jak dzieciaki kopia tak jakby "do srodka"?

często czuję ruchy tak od środka.
Cytat:
hahaha śmiać mi się chce z tematu koszul ale śmiać tak pozytywnie każdy ubierze się jak woli czy to groszki, czy słoniki, będzie dobrze też w satynie dobrze, że jeszcze takie tematy mamy bo niedługo będą już tematy hardcorowe
ja szczerze mówiąc już nie umiem czytać o tych koszulach omijam już jak widzę ten temat
Stary 2016-10-20, 15:25   #1210
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
brawo!
No co? źle piszę?

Cytat:

Hej, ale kto mnie zmusi do takiej pozycji jak nie będę chciała się położyć? Przecież nie położą mnie na siłę i nie przywiążą? W planie porodu też zamierzam zawrzeć stosowny punkt o tym że chcę w pozycji wertykalnej rodzić ( oczywiście w sytuacjach zagrożenia dziecka czyli porodzie zabiegowym itp to wiadomo że szaleć nie będę) Oksytocyny też nie chcę, często jest szkodliwa, zwiększa prawdopodobieństwo porodów zabiegowych i cc. Zresztą w moim przypadku nawet nie będzie można jej stosować raczej.
Zaczynam się stresować
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 15:30   #1211
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
No co? źle piszę?
dobrze! też pozycja leżąca wydaje mi się nienaturalna. no chyba, że trzeba bo muszą naciąć czy coś, ale jakby wszystko ok przebiegało, to mi się jakoś najbardziej wygodna wydaje pozycja na kolanach wsparta łokciami o podłogę. mam wrażenie, ze grawitacja wtedy też bardziej pomaga niż przeszkadza, ale zobaczymy jak będzie. póki co tabula rasa, nie wiem co mi los przyniesie
Stary 2016-10-20, 15:30   #1212
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po kroplowce z nospy. Skurcze sa cały czas (czy twardnienie, jak go zwał) tylko rzadziej.

Jestem u rodziców takze wsystsko jest pod kontrola. Jaka taka. Moj maz przylatuje dziś w nocy.

Nie sadze zeby moja historia ciąży przydała sie w szpitalu. Tutaj nikt raczej po francusku nie mowi.
powodzenia życzę. Dobrze,że mąż przylatuje
Cytat:
laski tak na marginesie to bardzo urosły Wam piersi?ja jakoś tego nie widzę bardzo, jeszcze mieszczę się w staniku sprzed ciąży
mi urosły chyba o jeden rozmiar.
Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Nie rozumiem tego... Powinni zacząć od Usg i ktg... Czy może źle myślę?

Trzymaj się tam i walczcie 😘

jak ja byłam w 9tc w szpitalu to pierwsze co to robili mi usg
Stary 2016-10-20, 15:38   #1213
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze! też pozycja leżąca wydaje mi się nienaturalna. no chyba, że trzeba bo muszą naciąć czy coś, ale jakby wszystko ok przebiegało, to mi się jakoś najbardziej wygodna wydaje pozycja na kolanach wsparta łokciami o podłogę. mam wrażenie, ze grawitacja wtedy też bardziej pomaga niż przeszkadza, ale zobaczymy jak będzie. póki co tabula rasa, nie wiem co mi los przyniesie
na czworaka?
kurcze ja nie wiem.. mi taka jak na fotelu ginekologicznym chyba odpowiada, duzo czytam ze mąż ciagnie nogi i w ogole...
na boku to nogi jak? przed sobą zgiete jak do spania czy tez jedna do gory?

kojarzy mi sie wszystko ze stołkiem do robienia kupki :d
http://www.wykop.pl/link/2794477/jan...a-na-toalecie/
Stary 2016-10-20, 15:40   #1214
Opiumalfa
Zakorzenienie

Silver ale w 9 tyg nie ma jak inaczej zgadzać ciąży niż przez usg, teraz w 23 tyg jest jeszcze wiele innych sposobów.
Stary 2016-10-20, 15:56   #1215
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Są, tam gdzie rodziłam można było mieć swoją, no ale ja musiałam być nago przez cesarkę....

A badali cię? jak szyjka macicy?

Marzę o tym, żeby móc rodzić w pozycji w jakiej mi będzie wygodnie, nie chcę leżeć jak przewrócony żółw z nogami w sufit skierowanymi i przeć pod górę. O ile pozwolą mi rodzić naturalnie.

Pamiętacie jak rozmawiałyśmy o wirusie cytomegalii? Nie wiem czy będzie dobrze widać, to wyczytałam w książce w oczekiwaniu na dziecko. Uspokoiło mnie to, uff nie muszę Michała z przedszkola zabierać
Ja tez tak nie chcę 😐 jak sobie wyobrażam taką pozycję, to mi ciarki przechodzą. Jakoś widzę siebie na kucaka, nie wiem czemu 😊

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Co do drazliwego tematu koszul do szpitala 😀 zgadzam się z escorpio w 100%. Czasem mam wrażenie ze jak ktoś tu kupi coś różowego dla dziewczynki, nie robi biało -szarego pokoju dla dziecka , nie ma koszuli z granatovo to jest jakimś totalnym wiesniakuem 😊 o możliwościach finansowych nie wspomnę.

Dlatego fajnie się czułam za granicą, gdzie mieszkałam przez rok, tam nikt nikogo nie ocenia i to mi się podobało.

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 16:05   #1216
sQuaara
Zakorzenienie

Mariea nikt nas o tych koszulach nie zrozumiał.
Stary 2016-10-20, 16:06   #1217
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:

Hej, ale kto mnie zmusi do takiej pozycji jak nie będę chciała się położyć? Przecież nie położą mnie na siłę i nie przywiążą? W planie porodu też zamierzam zawrzeć stosowny punkt o tym że chcę w pozycji wertykalnej rodzić ( oczywiście w sytuacjach zagrożenia dziecka czyli porodzie zabiegowym itp to wiadomo że szaleć nie będę) Oksytocyny też nie chcę, często jest szkodliwa, zwiększa prawdopodobieństwo porodów zabiegowych i cc. Zresztą w moim przypadku nawet nie będzie można jej stosować raczej.
Zaczynam się stresować
w pierwszej ciąży moja położna mówiła ze niestety ale w szpitalu w którym mam rodzic jest możliwość tylko porodu na na plecach a to ze względu na to ze nie maja odpowiednich łóżek porodowych tylko te stare. I tez stwierdziła że to jest beznadziejna pozycja do porodu. Ja mogłam układać się w różnych pozycjach do momentu partych. Wtedy to ajm sorry ale rozkładamy łóżko i koniec z samowolka. Najlepiej się czułam na czworakach i tak bym nachetniej chciała urodzić.

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 16:13   #1218
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
po tym co napisała anolta, opadły mi ręce, nogi i głowa
anolta, kobito nikt nikogo nie ocenia, czy ja napisalam ze oceniam jak się ktos ubiera? pisze tylko o swoim samopoczuciu i kropka.
juz nic nie pisze o tych koszulach bo mi irytacja skoczyła x500, a najbardziej się wkurzam jak ktoś nie doczyta i pisze dowolna interpretacje moich słów
idę się napić miętki
Stary 2016-10-20, 16:18   #1219
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
ej no czuję się urażona
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 16:22   #1220
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, ale kto mnie zmusi do takiej pozycji jak nie będę chciała się położyć? Przecież nie położą mnie na siłę i nie przywiążą?
No właśnie z tym może być problem... Czasami karzą i koniec

Cytat:
na czworaka?
kurcze ja nie wiem.. mi taka jak na fotelu ginekologicznym chyba odpowiada, duzo czytam ze mąż ciagnie nogi i w ogole...
Ciągnięcie nóg nic nie daje. To chodzi o to, że masz jakoś miednicę wygiętą i dziecku ciężej wyjść pod górę, a nie tak jak nakazuje mu grawitacja. No i standardowo, żeby przyspieszyć poród to Cię natną i dziękuję. Ponoć na lewym boku też jest dobra pozycja, ale nie wiem dlaczego. Chyba chodzi coś o dobre dotlenienie.

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
w pierwszej ciąży moja położna mówiła ze niestety ale w szpitalu w którym mam rodzic jest możliwość tylko porodu na na plecach a to ze względu na to ze nie maja odpowiednich łóżek porodowych tylko te stare. I tez stwierdziła że to jest beznadziejna pozycja do porodu. Ja mogłam układać się w różnych pozycjach do momentu partych. Wtedy to ajm sorry ale rozkładamy łóżko i koniec z samowolka. Najlepiej się czułam na czworakach i tak bym nachetniej chciała urodzić.
Dlatego uważam, że to co się dzieje w naszych szpitalach jest chore pod tym względem... Tak to chodź najwięcej, dziecko ładnie schodzi, a potem kładź się na łóżku i już ciężko wyjść...
Stary 2016-10-20, 16:26   #1221
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dlatego uważam, że to co się dzieje w naszych szpitalach jest chore pod tym względem... Tak to chodź najwięcej, dziecko ładnie schodzi, a potem kładź się na łóżku i już ciężko wyjść...

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 16:28   #1222
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
na czworaka?

kojarzy mi sie wszystko ze stołkiem do robienia kupki :d
http://www.wykop.pl/link/2794477/jan...a-na-toalecie/
Nie jest to najlepsza pozycja, niewygodna i zmniejsza się wtedy też ujście i ileś tam procent i jeszcze trudniej urodzić. Ta pozycja jest wygodna przede wszystkim dla personelu nie dla rodzącej.

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Ja tez tak nie chcę 😐 jak sobie wyobrażam taką pozycję, to mi ciarki przechodzą. Jakoś widzę siebie na kucaka, nie wiem czemu 😊
Ja też na kolanach

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość

A to już jest masakra, bo jakby chcieli to nawet na rozłożonym materacu na podłodze można by było pokombinować, niestety najważniejszy jest lekarz i jego wygoda, dobrze że to się zmienia.
Stary 2016-10-20, 16:29   #1223
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Ciągnięcie nóg nic nie daje. To chodzi o to, że masz jakoś miednicę wygiętą i dziecku ciężej wyjść pod górę, a nie tak jak nakazuje mu grawitacja. No i standardowo, żeby przyspieszyć poród to Cię natną i dziękuję. Ponoć na lewym boku też jest dobra pozycja, ale nie wiem dlaczego. Chyba chodzi coś o dobre dotlenienie.

A to się leży na płasko czy jak na fotelu gin? Mój ma taki w dół spadający tylkiem i nogi w górę... Wydawało mi się to sensowne tak...No zjeżdżalnia..
Stary 2016-10-20, 16:32   #1224
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

Super, że się uspokoilo
Dziwne, że od razu podali kroplówke, jak ja poszlam z Michalem brzuch mi sie spina to zaraz usg, szyjka, rozwarcie i ktg. Stwierdzili, że nic niepokojacego sie nie dzieje więc nospa i do domku.
Mam nadzieję, że nie wroci Ci.
Cytat:
mi się podobają paski, ale mam w deklu zakodowane, że pogrubiają
Ło matko!
A ja tu dzis na sobie paski bialo czerwone, jak to maz mowi "gdzie jest łoli!"

Ale sie rozbujalyscie z tymi koszulami... koszule koszulami, ale jak ja bylam to dziewczyna nastepnego dnia po porodzie ledwo na nogach stala, ale wlosy myla i prostowala bo jak ona sie mezowi i rodzinie pokaze...

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 16:34   #1225
sQuaara
Zakorzenienie

Ja uważam że jedna moja koszulka właśnie w paski jest moja najulubiensza ciążowa
Stary 2016-10-20, 16:35   #1226
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
No kurczę walczmy dziewczyny o naszą wygodę i nasze wspomnienia z tego jakże ważnego dnia, przecież nie jesteśmy przedmiotem tylko podmiotem, nie kawałem szynki. Gdzie prawa pacjenta, i to szczególnego, bo jakby nie było, to nie z chorobą się w szpitalu zjawiamy tylko po to by nam pomogli urodzić. Trzeba walczyć z takim betonem położniczym, nie bezwolnie poddawać się personelowi dla jego wygody. Każe mi i co? niech poda racjonalny powód to ja się zastanowię. To się wygadałam. Przy pierwszym dziecku szłam przygotowana na różne ewentualności i też nie chciałam się bezwolnie poddać, było cc więc nie musiałam walczyć. Ale żeby czuć się pewnym swoich racji i nie dać sobie wmówić że np. szkodzimy dziecku jak nie leżymy ( w przypadku braku komplikacji) trzeba sporo poczytać i nie iść do porodu z błogą nieświadomością tego co się z nami będzie działo. Polecam lekturę fundacji rodzić po ludzku
Stary 2016-10-20, 16:37   #1227
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
A to się leży na płasko czy jak na fotelu gin? Mój ma taki w dół spadający tylkiem i nogi w górę... Wydawało mi się to sensowne tak...No zjeżdżalnia..
No mniej wiecej cos takiego.
Mi tam wisi w jakiej pozycji, byle szybko i bez komplikacji prosze

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 16:47   #1228
Krysilla
Rozeznanie

Pisze na szybko. Jestem na warsztatach już. Czekam na rozpoczęcie. Dostalam już gratisy i zalapalam sie na darmową fotkę ciążową

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Stary 2016-10-20, 16:48   #1229
sQuaara
Zakorzenienie

no to ja nie wiem jak chce rodzic.
nie myslalam o tym nie wiem. fotel wydaje mi sie odpowiednim wyborem... na czworaka ni jak sie nie widze... na kucka tez nie wiem jak... nie wiem.
Stary 2016-10-20, 16:49   #1230
keepsmil3
Zadomowienie

Daj znać czy warto sie wybrac ja sie zapisalam, ale nie wiem czy usiedzę, bo ból pleców nie odpuszcza: ( a jak ma być srednio to nie warto sie męczyć: p

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości