|
|
#1411 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar LX
Co masz dobrego?
![]() Ja od rana rozmyślałem intensywnie, co zrobić na obiad: klasyczne schabowe, zwyczajne mielone, czy może "warzywa na patelnię" z mięsem i ryżem Zagubione opakowanie pieczarek zadecydowało jednak, że będą mielone z pieczarkami (w sosie z suszonym podgrzybkiem) |
|
|
|
#1412 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ja mam jeszcze pół opakowania flaków, ale wiem, ze się tym nie najem, i intensywnie myślę, jakie by tu mięsko zakupić? Może mielone (też mam jakieś pieczarki) a może skrzydełka...?
|
#1413 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Skrzydełka za to chętnie, najlepiej w jakiejś pikantnej marynacie, z pieca
|
|
|
|
|
#1414 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
2. tylko i wyłącznie, muszą być na ostro ![]() Mamooo, zgłodniałam a jestem zbyt leniwa, żeby zjechać na dół i coś kupić. Orzeszki słone pojadam...
|
|
#1415 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Kończa mi się własnie dusic roladki wieprzowe na obiad, beda z kluskami ślaskimi
|
#1416 | |
|
BAN stały
|
Dwa lata to dłuuugo, rozumiem
![]() Cytat:
Przypomniało mi się - moja siostra robi pyszne żeberka w marynacie z coli i ketchupu, pieczone w piekarniku (i jak za żeberkami nie przepadam, a wręcz nie lubię, tak te są pycha) Ale następne na liście "do przetestowania" będą kotlety schabowe w marynacie |
|
|
|
|
#1417 |
|
Piers do przodu
|
A trochę przecierów pomidorowych, sera, szynkę w kawałku, makaronu i ryżu
![]() Ooo flaki chyba upicholę
|
#1418 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ja bym jeszcze pojadła ogórkowej, ale to już może jakoś w weekend
w tygodniu nie mam tyle czasu, żeby czekać aż mi się zupa ugotuje
|
#1419 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja miałem robić z pastą oliwkową z fetą, ale mi wzięła i spleśniała w międzyczasie (w sumie to niedobra była w smaku, więc może to i dobrze?) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W niektórych domach ogórkowa i placki ziemniaczane to nierozłączny zestaw |
||||
|
|
|
#1420 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() I sie wcurfiilam, bo jasnie pan hrabia przyszedł własnie z pracy, właczyłam gar pod kluskami, a on, ze nie bedzei TERAZ już jadł, bo ma coś tam na kompie pracowego do zrobienia jeszcze i jak zje, to jzu mu sie nie bedzie kciało robić, a musi. Phiii, chyba strajk czas zaczać i zamiast obiadków kartka - "zrob se sam, co chcesz i o ktorej porze chcesz, bo to nie hotel" ![]() Ogórkową mamina tylko lubiłam i z ziemniakami. Z grzankami tez ale mniej. Ogólnei jednak to nie jest moja ulubiona zupa. Moze w wersji krem - bardziej bym ja polubiła.
|
|
#1421 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Ja w ogóle lubię gotować, byle było za co.
|
|
#1422 |
|
Nindżopesz
|
Dziś panel dyskusyjny o obiadach? U mnie zupa dyniowa
Maja, znasz Sensuous Noir? Fajny słodziak z charakterem. Ale sosny nie czuję, żadnych lasów. Jest za to miód, róża, żywice. |
|
|
|
#1423 | ||
|
Panaroja
|
snad zamiaru uczynienia kawusi - pierwszej o zgrozo dziś
![]() Cytat:
![]() 2.no taaaaak , zuy personel jaśnie Kotha przez zamknięte drzwi nie podziwia ![]() Cytat:
gdzie ta złota polska piękna ciepła jesień ja się pytam ciemno , zimno , wrednie i co chwile siąpi jakieś goovno mokre Obiadu u mnie niet , może w sobotę bendzie
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#1424 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#1425 |
|
Mother of Cats
|
Co można zrobić temu komuś, kto od wczoraj - z przerwą tylko na sen - szaleje mi za ścianą z wierrrrtarrrrą?
![]() Zapisz
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2016-10-20 o 16:37 |
|
|
|
#1426 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Pamiętam, ze na mnie się rozwijał w sposób wręcz mdląco słodki. A propos ciasteczek - właśnie przyszedł na spotkanie kolega z księgowości i przyniósł cały talerz takich wielkich rur z nadzieniem budyniowym (wiedział, z czym przyjść, szefowa jeszcze bardziej słodyczolubna ode mnie)
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś sosenkowy aromat jest, ale niemiły w tym całym miksie tak przebija. Krótko. Nie ma mniodku |
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1430 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Czytałam, trzymajcie się ![]() Cytat:
Wiecie co, jakiś obłęd ostatnio. W poniedziałek dzwoni M. (lekarka, którą zatrudniamy w gabinecie), że W. (technika) nie ma w pracy i czy nie wiem co się z nim dzieje. Coś mi kołatało w głowie, ze ma iść do lekarza, wprawdzie wydawała mi się, że jakoś na początku listopada, a nie teraz, no ale wśród miliona codziennych spraw mogło mi się pomylić. Dzwonię, komórka wyłączona, no ale miał mieć rezonans czy coś w ten deseń, więc się niespecjalnie przejęłam. Następnego dnia miałam dyżur na rano, oddzwaniałam na nieodebrane połączenia z nocy/rana (tak tak, nie mamy całodobowego dyżuru, a ludzie i tak dzwonią ciągle) no i po psie z biegunką i ustaleniu terminu szczepienia u kota dodzwoniłam się do... mamy W. która spytała, czy mamy z nim kontakt bo ona nie! Tego samego dnia wieczorem, już nie na moim dyżurze przyniosła jego L4, w środę rano zadzwoniłam do niej (bo do W. wciąż nie szło się dodzwonić) spytać, o co chodzi. Podobno "zagrypiony", L4 ma do soboty. A wieczorem W. napisał do mnie smsa że przeprasza, że nieporozumienie, że się rozchorował, bla bla bla. No sprawa mi śmierdzi. A teraz najlepsze: mamy dziewczynę z technikum na praktykach. Wczoraj nie przyszła, dziś rano jakiś młodzieniec z zastrzeżonego numeru zadzwonił, czy dotarła do nas wczoraj, bo wyszła na praktyki i od tamtej pory jej nie widziano! Już sama nie wiem co o tym myśleć. Z W. niedawno podpisałyśmy umowę o pracę i mam nadzieję, że nie ma takiego pomysłu na życie, że se będzie teraz na l4 siedział
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, nareszcie coś w moim guście Tru, jestem ostatnią osobą, która wietrzy spisek, ale to jakieś za bardzo pokręcone ![]() Z gila robi mi się pomału zatoka roponośna A dziecię, jak obstawiam, ma teraz zapalenie spojówek, jednak lekarz go nie ominie. Pytanie od M do Parabel (właściwie to zadał je mi, ale nie znam odpowiedzi, więc podaję dalej ): czy zapalenie spojówek może samo przejść? ![]() Ale mi dzisiaj pan z pracy (trudno powiedzieć "kolega", bo to nie te klimaty wiekowe) zapewnił ubaw Niedawno miał epizod bardzo wysokiego ciśnienia, więc rodzinna kazała mu to monitorować i przez tydzień czy dwa mierzyć sobie samemu w domu i zapisywać. To kupił sobie aparat taki na ramię i sobie mierzył Idzie po tym czasie do lekarki z zapiskami, a ta robi tak ![]() i pyta czy on naprawdę takie miał ciśnienia. Zapiski wyglądały tak, że wśród ciśnień 140/80, 120/80 były takie 70/50, 60/50... Lekarka zaczęła dopytywać jak on to mierzył i okazało się, że jak zapinał wokół ramienia to ustrojstwo to nie zwracał uwagi na to gdzie ma wężyk
|
|
#1432 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Agnysko, jaki wężyk? Co on za przedpotopowy sprzęt miał?
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, nawet samo się to pompowało
Tu zdjęcie poglądowe, chodzi o wężyk przy mankiecie. Macham znad michy ziemniaczków mocno czosnkowych - w ramach leczenia się
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2016-10-20 o 20:39 |
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale smaczne jedzenie, maj stajl. A ja znad comfort food, czyli makaron w sosie parykowo czosnkowo pomidorowym na ostrej oliwie Znakiem tego jutro @ jak bum cyk cyk
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-10-20 o 21:19 |
|
|
|
|
#1435 | ||
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
zacząłem Wersal - wizualnie coś między 'Grą o tron' a 'Borgiami' ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1436 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeczytałam wszystko dobrze, ale stwierdziłam, że Ci się litery pomieszały i że chciałaś napisać javy Jednak czytałam dalej i zaczęło mi nie pasować to, że w godzinę się nauczyłaś i że zipiesz od tej wiedzy! Potem jeszcze instruktor, rytmiczne skoki, to stwierdziłam, że jednak pisałaś o tańcu, a nie o języku Cytat:
![]() Mogę myśleć i teraz, tylko czasu nie mam Jak znajdziesz jakieś chętne jeszcze na ok. 50 ml (z tego co mam zapisane Ty chciałabyś 10 ml) i jakąś aukcję (choć tu to już ja mogę poszukać ) to mogę rozlewać ![]() ![]() Idźcie na basen ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, jeszcze testów nie zrobiłam
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||||
|
|
|
#1437 | |||||||||
|
BAN stały
|
U nas do wszelkich mięsnych "zawijańców" zawsze idzie kiszony
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
), ale jeśli miałbym już wybierać, to przede wszystkim: czernina, fasolówka, krupnik, rybna i rosół (ale rosołu jako danie obiadowe nie traktuję) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Coś mi tu ewidentnie nie gra Im dłużej, tym lepiej (podobno) ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
A czy to nie będzie tzw. sianie zgorszenia publicznego i nieobyczajne zachowanie? Hmmm
|
|||||||||
|
|
|
#1438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#1439 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Baru!
I miłego dnia wszystkim Coś w ogóle ostatnio nie umiem się wyspać ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Dzień dobry Baru! I miłego dnia wszystkim Coś w ogóle ostatnio nie umiem się wyspać :Confused:
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Zagubione opakowanie pieczarek zadecydowało jednak, że będą mielone z pieczarkami (w sosie z suszonym podgrzybkiem) 

a jestem zbyt leniwa, żeby zjechać na dół i coś kupić. Orzeszki słone pojadam...

w tygodniu nie mam tyle czasu, żeby czekać aż mi się zupa ugotuje

Jakiś sosenkowy aromat jest, ale niemiły w tym całym miksie tak przebija. Krótko. Nie ma mniodku 
Czytałam, trzymajcie się 
bo ona nie! 
Znakiem tego jutro @ jak bum cyk cyk