Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-20, 18:23   #3211
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość

Co do mojej wizyty to u nas raczej ok, szyjka długa, zamknięta, twarda, dzieć jeszcze nie gotowy na wyjście. Wody płodowe w normie i uwaga: przybrała ma 2500 nie wiem jakim cudem jak tydzień temu miała 2200 ale się cieszę, obwód brzuszka dalej poniżej normy o jakieś 2 tygodnie. Od chyba 5 nocy zaczęłam spać na lewym boku bo przeczytałam że przy hipotrofii jest wskazane (moje dziecko nie ma hipotrofii) leżenie na lewym boku bo wtedy dziecko się lepiej odżywia m.in. może to coś dało... Kombinuję niemiłosiernie z tymi poduszkami by to żebro po lewej stronie mnie nie bolało i jakoś daję rady.

Kciuki za resztę wizytujących, przynieście dobre nowiny
Gratki, dobrze że wszystko w porządku
Z tym lewym bokiem to mit, zaleca się spać w takiej pozycji, w której Ci wygodnie.

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziękuję za komplementy

Zamknięta na 4 spusty, przepływy, łożysko i całą reszta ok. Następna wizyta za 2 tygodnie.
No i git!
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
A ja jestem wsciekla. Momentalnie aż przybrałam kolor buraka ze zlosci. I mam ochotę sobie poplakac. Bo mieli nam zrobić dzisiaj kuchnie juz enty raz to przekładają. I zadzwonili ze będą robić ja dopiero w sobotę, nie ta tylko następną. Nie dość ze czekaliśmy na nią 2 miesiące, zrobili nie do końca, mieli dokonczyc za dwa tygodnie to z tych dwóch tygodni zamieniły się prawie kolejne dwa miesiące. Jeśli w ogóle przyjada w umowiona sobotę. Ja chciałam się przeprowadzac. Wszystko mamy. W poniedziałek nawet juz będzie kanapa do salonu. Tylko ta pieprzona kuchnia no i oczywiście tez szafę mieli robić czyli jeden pokój stoi zablokowany. Dobrze ze nasze lozko ulokowalismy w pokoju malutkiej. Bo w sypialni jeszcze sie nabrudzi. Cos czuje ze szybciej urodze niż doczekam się kuchni. Pewnie do świat nie zrobią nam wszystkich mebli które u nich zamowilismy.
Doczytałam że nie macie żadnej umowy, jednak warto się zabezpieczyć. Obsuwy zdarzają się bardzo często (zwłaszcza tam gdzie robią meble na zamówienie), jednak radzę Ci wziąć sprawę w swoje ręce i jasno dać im do zrozumienia że mają się sprężyć. Zbliżają się święta i będą mieć nawał roboty. Jak Tż będzie się z nimi certolił to mogą to wykorzystywać i znowu przekładać realizację...

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
No i ten klops mnie tak prześladował, że kupiłam mielone, szpinak i będę kulać dzisiaj ja to jestem jakaś dziwna, że nawet ten klops Kagi mnie zachęcił

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jak ciężarnej czegoś się zachce, to nawet opis śmierdzącego szpitalnego klopsa nie pomoże. Musi być i już.

Cytat:
Napisane przez chmurko Pokaż wiadomość
Mąż bardziej zapamiętal, coś komory poszerzone w główce i przewód przy jednej nerce. Naszczescie mocz ok, nie ma bakterii ani zakażenia. Oby zoltaczka nie urosła. Mała uznana za wcześniaka i kontrolę nas czekają.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Trzymamy kciuki!

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
A ja się dowiedziałam że mój ginekolog od 27.10 idzie na urlop i wraca w grudniu. Super co?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Miętówka, super fryzurka
Stary 2016-10-20, 18:24   #3212
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
też tak mam ale z drugiej strony w sytuacji Listopadowej i tak niewiele by to dało. Bo jak go zmusi żeby zrobił już? Sądownie?
Umowę i tak mają tyle że ustną...
Jedyne co to chyba jakieś kary finansowe można było w umowie umieścić
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 18:24   #3213
basiczek24
Wtajemniczenie

Dobrze że my nie mieliśmy problemów, u nas kuchnia na wymiar, jeden stolarz i sobie poradził był od rana do wieczora i przyjeżdżał przez kilka dni. My mamy małą kuchnię ale problemu ze stolarzem nie mieliśmy. Umowa była spisana.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 18:27   #3214
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
też tak mam ale z drugiej strony w sytuacji Listopadowej i tak niewiele by to dało. Bo jak go zmusi żeby zrobił już? Sądownie?

Umowę i tak mają tyle że ustną...

Zawsze może mu ukręcić to i owo

EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 18:27   #3215
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Gratki, dobrze że wszystko w porządku
Z tym lewym bokiem to mit, zaleca się spać w takiej pozycji, w której Ci wygodnie.
Dziękujemy z Hanią

Jestem mamą
Stary 2016-10-20, 18:28   #3216
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Jedyne co to chyba jakieś kary finansowe można było w umowie umieścić
dokładnie ale oprócz umów z deweloperami to raczej niespotykane
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 18:28   #3217
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
kurde, dla mnie to jakos nie wyobrazalne jest. ze niby po dziecku widac ze to nie jasiu tylko adas
Jak się Kacper urodził to od razu widziałam, że to właśnie Kacper, idealnie pasuje. Przy Oskarze to samo. A wcale często nie mówiliśmy tak o nich na etapie ciąży, żeby się przyzwyczaić.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 18:29   #3218
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze może mu ukręcić to i owo

to może zawsze
Stary 2016-10-20, 18:29   #3219
Betameta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Z tego co mi tlumaczyli to karmisz przy jednym karmieniu z obu piersi (zwlaszcza na poczatku). Dziecko oproznia jedna piers, przystawiasz go do drugiej. Jak jiz nie chce to reszte oprozniasz lakatatorem aby obie piersi byly tak samo puste. Potem karmienie nastepne rozpoczynasz od piersi na ktorej konczylas laktatorem. Chodzi o to zeby obie byly jednak pobudzane przez dziecko. Potem jak juz nastapi nawal to dziecko nie zje ci tyle ile masz i nadal bedziesz korzystac z laktatora zanim laktacja się nie ustabilizuje ale z ta roznica ze piersi oprozniasz tylko do miekkosci i jak dziecko je to tez tak samo, do miekkosci i zmieniasz piers bo inaczej jak do zupelnej pustki bedziesz oprozniac to sygnal jest dla organizmu zeby produkowal wiecej bo dziecku brakuje.
Dziecko zle sie przystawilo jak bedziesz slyszec mlaskania, karmienie bedzie glosne a brodawki beda pogryzione.
Dziękuję za wytłumaczenie Rozumiem, że jakoś się to czuje, że pierś jest pusta?
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 18:29   #3220
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
to może zawsze

A potem zrzucić na hormony ciążowe

Stary 2016-10-20, 18:31   #3221
desire87
Zadomowienie

my mieliśmy takiego partacza od łazienki... termin przekroczony chyba z trzy razy, pełno niedociągnięć (delikatnie mówiąc) itp. Na koniec po prostu zapłaciliśmy mu połowę z tego co miał dostać ale żadne pieniądze nie były warte tych nerwów
Stary 2016-10-20, 18:35   #3222
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze dodam Co do karmienia to dziecko musi zrobić taki jakby dziubek czy rybkę to wtedy dobrze złapało.
Nie do końca - musi miec wargi "rozpłaszczone" na piersi, tak jak przy karmieniu butelką. Przy dziubku to chwyci samego sutka, a ma wargami ssać pierś z otoczką, sutka zostawiając w spokoju w buzi.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-10-20 o 18:36
Stary 2016-10-20, 18:36   #3223
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Podziel się

U mnie dziś kapustka na obiad. Z kromeczką świeżego chlebka.
Zapraszam narobił tego tyle ze każda się zalapie
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Mysle, ze jeśli ma CC to rak szybko się nie odezwie.

A ja jestem wsciekla. Momentalnie aż przybrałam kolor buraka ze zlosci. I mam ochotę sobie poplakac. Bo mieli nam zrobić dzisiaj kuchnie juz enty raz to przekładają. I zadzwonili ze będą robić ja dopiero w sobotę, nie ta tylko następną. Nie dość ze czekaliśmy na nią 2 miesiące, zrobili nie do końca, mieli dokonczyc za dwa tygodnie to z tych dwóch tygodni zamieniły się prawie kolejne dwa miesiące. Jeśli w ogóle przyjada w umowiona sobotę. Ja chciałam się przeprowadzac. Wszystko mamy. W poniedziałek nawet juz będzie kanapa do salonu. Tylko ta pieprzona kuchnia no i oczywiście tez szafę mieli robić czyli jeden pokój stoi zablokowany. Dobrze ze nasze lozko ulokowalismy w pokoju malutkiej. Bo w sypialni jeszcze sie nabrudzi. Cos czuje ze szybciej urodze niż doczekam się kuchni. Pewnie do świat nie zrobią nam wszystkich mebli które u nich zamowilismy.
A zaplaciliscie juz za całość?
Mam nadzieje ze nie, a wtedy najlepiej działa spokojny tel, że ok spoko luz my poczekamy a kasy niestety dostaną sporo mniej
Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Ok dostawa nowych wiadomości od nas i nadrabiam...a więc byłam na usg i tam przepływy ok oprócz tętnicy macicznej...łożysko do dupy ale to wiadomo nie od dziś i kolejne potwierdzenie ze mała jest naprawdę mała bo 2.5 kg i z jakiegoś powodu wzrost się zahamowal...o 18 jeszcze jedno ktg i jak będzie zle to cc a jak ok to się wstrzymujemy...ja się stresuje tak bardzo ze juz wolałabym żeby wyszło źle i żeby było to cc bo co z tego jak wyjdzie ok jeśli dwa poprzednie były do dupy? Przecież ja w nocy oka nie zmruze jak tak będzie...a pewnie jutro i tak skończy się to cieciem bo przecież coś się dzieje ze dwa zapisy nie takie ;( juz mam dość tego czekania i całego stresu

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Trzymam kciuki żeby już Ci te mdłości i zgaga w ogóle nie wróciły....dziady jedne

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

300 gram to norma na tydzien także tylko się cieszyć gratuluję

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Super - gratulacje

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Faktycznie nie widać...to czekamy na fotę w lepszym świetle ;D

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Mam nadzieje ze jak juz mała będzie na świecie to przez te kilka dni nie będą mi go w kolko serwować

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Mogłaś mówić wcześniej to bym Ci jakoś klopsa przysłała podejrzewam ze jego świeżość dużo by się nie zmieniła podczas kilku dni zanim by do Ciebie doszedł

Kurcze skoro jest ciągle coś nie tak to dziwi mnie ze czekaja. Ja wiem ze dla dziecka każdy dzień ważny , ale co tak naprawdę byłoby w tym przypadku mniejszym złem ?

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 18:38   #3224
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Ja mam dylematy szczepionkowe. Nie chcę wprowadzać dyskusji na temat zasadności i bezpieczeństwa szczepień. Róbta co chceta

Planuję szczepionki skojarzone, nie wiem tylko czy 5w1, czy 6w1. Tutaj poglądowo jak to mniej więcej wygląda:
https://www.szczepienia.pl/kalendarz...ia-obowiazkowe

Któraś z Mamuśs korzystała ze szczepionek skojarzonych? Macie jakieś rady, opinie, sugestie?

Nie wiem co ze szczepieniami dodatkowymi, także tutaj też proszę o jakieś wypowiedzi. Chciałabym podjąć konkretną decyzję przed porodem, tak żeby później już nie zaprzątać sobie głowy...
Stary 2016-10-20, 18:39   #3225
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Ok dostawa nowych wiadomości od nas i nadrabiam...a więc byłam na usg i tam przepływy ok oprócz tętnicy macicznej...łożysko do dupy ale to wiadomo nie od dziś i kolejne potwierdzenie ze mała jest naprawdę mała bo 2.5 kg i z jakiegoś powodu wzrost się zahamowal...o 18 jeszcze jedno ktg i jak będzie zle to cc a jak ok to się wstrzymujemy...ja się stresuje tak bardzo ze juz wolałabym żeby wyszło źle i żeby było to cc bo co z tego jak wyjdzie ok jeśli dwa poprzednie były do dupy? Przecież ja w nocy oka nie zmruze jak tak będzie...a pewnie jutro i tak skończy się to cieciem bo przecież coś się dzieje ze dwa zapisy nie takie ;( juz mam dość tego czekania i całego stresu
Ależ Cię męczą. To jasne, że oka nie zmrużysz
A jak ruchy? Dobrze czujesz?

Instagram

Stary 2016-10-20, 18:43   #3226
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie do końca - musi miec wargi "rozpłaszczone" na piersi, tak jak przy karmieniu butelką. Przy dziubku to chwyci samego sutka, a ma wargami ssać pierś z otoczką, sutka zostawiając w spokoju w buzi.
O widzisz, a ja inaczej myslalam. Tzn. wiedziałam że ma chwycić cała otoczkę brodawki ale myślałam, że usta mają się układać jakby w rybkę.

Jestem mamą
Stary 2016-10-20, 18:45   #3227
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No i ten klops mnie tak prześladował, że kupiłam mielone, szpinak i będę kulać dzisiaj ja to jestem jakaś dziwna, że nawet ten klops Kagi mnie zachęcił

Klopsy ze szpinakiem? Jak robisz?

Instagram

Stary 2016-10-20, 18:45   #3228
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam pisać umowy z każdym, a ze znajomymi i znajomymi znajomych tym bardziej. Pózniej bardzo cieżko coś wyegzekwować. Ale wiadomo, mądry Polak po szkodzie. Trzymam kciuki, żeby chociaż ładnie zrobili, żeby nie było poprawek

My przy budowie domu planujemy o każdą pierdołę spisywać umowę z ujętą karą finansową za opóźnienia. Są różne sytuacje, pogoda czy wypadek losowy. Ale takie przekładanie i nie kończenie zlecenia jak u Listopadowej to już bezczelność i przegięcie
Cytat:
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Będzie musiał mnie "przekazać" jakiemuś innemu lekarzowi. Tak myślę. We wtorek z nim pogadam

To już końcówka jeszcze może 1-2 wizyty, co za różnica jaki lekarz
Cytat:
Napisane przez 000Kasia000 Pokaż wiadomość
Moja starsza chora jak zwykle i siedzi w domu, chyba już do przedszkola w tym roku nie pójdzie, bo idzie na parę dni a potem choruje 2-3 tygodnie

Co do imienia młodszej to mi się podoba Magda jako takie, ale jakoś razi mnie to zdrobnienie Madzia... Ja chciałam Elizę, Luizę, Ninę albo Adelę ale tż się nie podobają. Ewentualnie jeszcze Natalia
Uroki przedszkola polecam tran, kolosalna różnica w częstotliwości chorób i przechodzeniu przez dziecko :ekhm:
Cytat:
Ja mam dylematy szczepionkowe. Nie chcę wprowadzać dyskusji na temat zasadności i bezpieczeństwa szczepień. Róbta co chceta

Planuję szczepionki skojarzone, nie wiem tylko czy 5w1, czy 6w1. Tutaj poglądowo jak to mniej więcej wygląda:

Któraś z Mamuśs korzystała ze szczepionek skojarzonych? Macie jakieś rady, opinie, sugestie?

Nie wiem co ze szczepieniami dodatkowymi, także tutaj też proszę o jakieś wypowiedzi. Chciałabym podjąć konkretną decyzję przed porodem, tak żeby później już nie zaprzątać sobie głowy...
Będę szczepić. Lila była szczepiona skojarzonymi. Teraz nie wiem jeszcze jak tutaj wygląda kalendarz szczepień :/

matko moje plecy... jednak takie stanie i walkowanie ciasta przy stole to już nie na moje siły
Ale dziec taki zadowolony ze nawet te plecy mniej bolą

Stary 2016-10-20, 18:45   #3229
desire87
Zadomowienie

Cytat:

ja planuje 5w1. Podobno są popularniejsze od tych 6w1 i przez to dobrze sprawdzone. No i mają mniej... konserwantów?

Ale coś mi się też obiło o uszy, że mają je wycofać niedlugo
Stary 2016-10-20, 18:46   #3230
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Czesc.
Zmusilam dzis kumpele do badania na beta hcg :-P
Jedna juz ciaza zarazilam, ta druga ma duze szanse. Jesli sie potwierdzi, to zaczne chyba ogloszenia pisac, ze pomagam w zajsciu w ciaze
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 18:48   #3231
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

Kurcze skoro jest ciągle coś nie tak to dziwi mnie ze czekaja. Ja wiem ze dla dziecka każdy dzień ważny , ale co tak naprawdę byłoby w tym przypadku mniejszym złem ?

No ja też tego nie rozumiem, jeśli kilka razy wyszło niezbyt dobrze to nie powinni czekać i zrobić cc. Laurka jest już na tyle duża że przecież sobie poradzi. Kciuki za Kage i Laurę

Jestem mamą
Stary 2016-10-20, 18:48   #3232
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmurko Pokaż wiadomość
Mąż bardziej zapamiętal, coś komory poszerzone w główce i przewód przy jednej nerce. Naszczescie mocz ok, nie ma bakterii ani zakażenia. Oby zoltaczka nie urosła. Mała uznana za wcześniaka i kontrolę nas czekają.

To bujanie się po secjalistach ... Okulista, laryngolog, neurolog, poradnia dla wcześniaków. My to zaczynamy za tydzień. W szpitalu poumawiali nas do okulisty i laryngologa do Krakowa na listopad i grudzień (ordynator Noworodków i jeden lekarz przyjeżdżają tu z Krakowa właśnie) bo stwierdzili, że u nas pewnie długo na terminy byśmy czekali.

Instagram

Stary 2016-10-20, 18:57   #3233
sosowhat
Wtajemniczenie

Kaga i jak tam? wiadomo cos?

wyobrazcie sobie ze rano wstalam to miala mega chrypę... teraz mi jakos gorąco i zmierzyłam gotączke a tam 38,5'C wzielam paracetamol i ide sie myc i do lozka... ehhh jak nie urok to sraczka
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 18:58   #3234
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość

wyobrazcie sobie ze rano wstalam to miala mega chrypę... teraz mi jakos gorąco i zmierzyłam gotączke a tam 38,5'C wzielam paracetamol i ide sie myc i do lozka... ehhh jak nie urok to sraczka

Taki głupi okres teraz. Wszędzie ludzie kichają i prychają, łatwo coś złapać. Wygrzej się i będzie lepiej

Stary 2016-10-20, 19:00   #3235
desire87
Zadomowienie

powiem Wam, że ciężką mamy tą ostatnią prostą
Stary 2016-10-20, 19:01   #3236
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Dziękuję za wytłumaczenie Rozumiem, że jakoś się to czuje, że pierś jest pusta?
Podobno. Ja nie karmilam to nie wiem

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 19:01   #3237
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Taki głupi okres teraz. Wszędzie ludzie kichają i prychają, łatwo coś złapać. Wygrzej się i będzie lepiej

no mam nadzieje bo ja zawsze mam 35,6-35,8'c wiec jak mam 37 to juz masakrycznie sie czuje takze to 38,5 to dla mnie hardcore
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 19:03   #3238
Anettt87
Zadomowienie

Kurczę wchodzę, czytam i same srednio miłe wiadomości...

Kaga, kciuki żeby było wszystko ok!

Listopadowa, współczuję sytuacji, co za palanty:/
Cytat:
A ja się dowiedziałam że mój ginekolog od 27.10 idzie na urlop i wraca w grudniu. Super co?

Ech to kciuki trzymam, żeby przekazał Cię w dobre ręce. 👍
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-20, 19:05   #3239
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

Nie masz innych zajęć tylko chorowanie ?

Stary 2016-10-20, 19:05   #3240
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
no mam nadzieje bo ja zawsze mam 35,6-35,8'c wiec jak mam 37 to juz masakrycznie sie czuje takze to 38,5 to dla mnie hardcore
U mnie to samo. Permanentnie obnizona temperatura. Wiec przy 36,6 ja sie czulam jakbym miala goraczke :-D

Kaga, czyby juz wzieli Was na sale?

Trzymam kciuki!
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości