|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
Cytat:
Podpisuję się obiema ręcoma pod tranem odkąd biorę w okresie jesienno-zimowym, choruję zdecydowanie mniej. ![]() Cytat:
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musialabym przewertowac książeczki zdrowia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3244 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
Szybka akcja...robią cięcie...odezwę się pewnie jutro
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
jesteśmy z Tobą! Czekamy na wieści i trzymamy mocne kciuki!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3248 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj się, za chwilę Laurka będzie z Wami. Hosenko, zużyłaś już mleczko kokosowe? http://mrtaste.pl/index.php/kokosowy...ik-ala-bounty/
|
|
#3255 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. Zrobił bardzo dokładne USG, sprawdził przepływy, łożysko, jakieś ukrwienie mózgu i narządy tak jak normalnie. Popytałam się o rzeczy które mnie interesowały i konkretne odpowiedzi usłyszałam, a ten mój to czasem mam wrażenie że to usg to na sztukę robi i wodolejstwo zamiast konkretnej odpowiedzi. Jakbym miała jeszcze raz decydować to chyba bym u tego ciążę prowadziła mimo, że w żadnym pobliskim szpitalu nie pracuje, żebym mogła tam rodzić.Cytat:
Na USG mojemu maluchowi wyszedł dziś obwód główki 32 cm i jestem mega zmobilizowana do ćwiczeń na szczęście nie należy do dzieci z dużą głową i to mi daje nadzieję |
|||
|
|
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie kumam... mierze gorączke tym laserowym termometrem... na czole mam 34,4'c
w uchu 38,5'c... biore zwykly elektryczny pod pache i mam 36,3![]() i dodam ze standardowo oba w kazdym miejscu pokazuja 35,5-35,8'c... edit. 40 min. po paracetamolu w uchu 37'c paracetamol działa
|
|
|
|
#3257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja!
Kaga jak tam u Ciebie?? Trzymam mocno kciuki!! Gnacie dziewczyny jak szalone, muszę podoczytywać, co tam u Was w ciągu kilku ostatnich dni się działo. Mam nadzieję, że wszysyko ok ![]() Zajrzałam do klubu, jakie piękne mamusie i bobaski Byliśmy dziś z Zosią na kontroli bilirubiny i wagi w szpitalu. Bilirubina z 11 skoczyła do 14 Daję sztuczne mleko, ale też przystawiam do cyca, chyba zaczyna coś lecieć. Mężu mi zamówił laktator, więc spróbuję też poodciągać. Tak się zastanawiam, ile czasu w ciągu doby ma spać taki maluch? z mężem się denerwujemy, że może za dużo śpi. Dziś zdrzemnęłam się i ja, tzn spałam.właściwie jak zabita 2h Jak się obudziłam, to aż ze strachu podskoczyłam na łóżku, bo Zosi nie widziałam a ona w swoim łóżeczku spała ![]() Powiem Wam, że łezka mi się w oku kręci, jak widzę męža i córcię Aaaa dziewczyny strzyżcie Bożeny!! Mnie Zosia wzięła trochę z zaskoczenia, nie było źle, ale też nie idealnie. Chciałam.się ogarnąć po porodzie, ale mąz nie chciał mi przywieźć maszynki, bo uznał, że skoro mam szwy, to jeszcze sobie krzywdę zrobię No i leżałam jak neandertalczyk, ale wstyd na obchodach Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2016-10-20 o 19:45 |
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dobrze, że kupiliśmy tą zamrażarkę. Mleko zaczyna wypełniać drugą szufladę.
|
|
#3260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia!!!
|
#3262 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Kaga, powodzenia! Trzymam kciuki za Ciebie i Laure
|
|
|
|
#3265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie maluszki duuużo śpią Porozglądają się 5-10 minut i już śpią. Nie masz się czym martwić
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-10-20 o 19:51 |
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
Tak więc jak obiecałam tak jestem i piszę
( tylko nadal nic nie nadrobilam )W poniedziałek na 11 pojechaliśmy na ktg i dziec średnio się ruszal i ogólnie średnio wypadło. Już mieli mnie puścić ale tz zwrócił im uwage, ze bardzo mnie boli, główka bardzo wstawiona ( nie było jej widać na usg 😨 i mam skurcze dodatkowo krwawie a ze nie widac ich na ktg to nie znaczy, ze nie mam rozwarcie i nic się nie dzieje więc powinni mnie sprawdzić od środka. Polozna zdziwiona ale dobra, mówi że zbada jak już tak bardzo chce. No i okazało się ze dziec na wylocie, szyjka zgładzona i 3cm. A ona mnie dalej do domu wysyła bo nie ma skurczy i to nawet może ze 2 tyg potrwać (!?) zanim urodze. Tz się wkurzyl i mówi, ze mnie do przychodni wiezie i niech oni coś z tym zrobią bo to jakieś jaja w tym szpitalu. Jak już mieliśmy wychodzić, przyszła ta polozna i mówi że po konsultacji z ginem ma dobra wiadomosc - indukcja, za 15 min mam się stawić na porodowce. Takiego szoku nigdy z tz nie przeżyliśmy, serio. No to co ja na szybko skoczylam na dół zobaczyć co z nozka małego a tz pojechał do domu po torbe i fotelik. Przyjechał tz, przebralam się w koszule i kazali się położyć na łóżko bo chcą przebić wody. Przebili wody, których było mnóstwo i podlaczyli małemu przyssawke na główkę ( zamiast normalnej głowicy od ktg na brzuchu podlaczaja ktg bezpośrednio na dziecko) a głowice na skurcze mialam normalnie na brzuchu. No i zaczęły się lekkie skurcze, mało bolesne. Pobrali mi krew, zmierzyli ciśnienie i zaczeli przygotowywać do podłączenia oxy+ elekrolitow. No i jak relacjonowalam na żywo na poczatku było znosnie, smialismy się i zartowalismy z tz a czas mam szybko leciał. Koło 18 zawowal tz pielęgniarkę, żeby mnie odlaczyli bo muszę na dwojeczke i jedyneczke. Zbadali mnie, 6cm mogę iść do wc. Poodlaczali mnie od ktg i z kroplowka (skurcze co 4min trwały ok 40s) poszłam się załatwić. Chwilę po szóstej skurcze były już nie do zniesienia bo co 2min po 30s więc jednak poprosiłam o pompę ze znieczuleniem, faktycznie skurcze były mniej bolesne ale miałam mega zawroty głowy i problemy z mówieniem i koncentracją. Po 20 min skurcze parte, 10cm - rodzimy! No to co, parcie trzy razy na skurczu mały wychodzi do połowy główki i lipa, dalej się nie rozciagam. Szybkie znieczulenie, cięcie, parcie i główka wychodzi ramiona się blokują. Ginekolog każe przec mocno bez przerwy, brak mi powietrza ale pre mocno tak, ze w pewnym momencie zaczęłam strasznie krzyczeć tak mi zależało, żeby mały już był z nami. Sekunda i mam małego na piersiach Jasperek troszkę traci na wasze ale w normie, ma apetyt ( dzisiaj wcina już po 50ml mleczka), śpi dobrze w dzień a w nocy płacze za mamą i nie chce się ze mną rozstać tz jest najlepszym tztem na świecie. Kochany sprząta, gotuje, robi zakupy i ogarnia dzieciaki i mnie dba żebym zdrowo jadla, nie pozwala mi się przemeczac i wstaje w nocy razem ze mną do Jasperka ( karmi go i przebiera a ja tylko przytulam). Dzisiaj pojechał kupić suszarkę i uwaga : w prezencie za syna dostałam wymarzony nowy odkurzacz i ciągle mi powtarza, ze jestem piękna i mnie kocha a za 5lat staramy się o córkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez KarolinaNL Czas edycji: 2016-10-20 o 19:54 |
|
|
|
#3269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i też wracam do ćwiczeń! choć bebzon mi coraz bardziej przeszkadza :/ mam nadzieję że z dnia na dzień różnica w sprawności jest ogromna... Wracam też do herbatki z liści malin tylko muszę sprawdzać czy nie wpływa ona jakoś na ciśnienie |
||
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
blue część zapłacone. Czekamy teraz do soboty i zobaczymy co to bedzie
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- ale mi się net muli Bylismy na spacerku, ledwo chodze. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

jeszcze może 1-2 wizyty, co za różnica jaki lekarz
polecam tran, kolosalna różnica w częstotliwości chorób i przechodzeniu przez dziecko :ekhm:
odkąd biorę w okresie jesienno-zimowym, choruję zdecydowanie mniej. 

i dodam ze standardowo oba w kazdym miejscu pokazuja 35,5-35,8'c... 

( tylko nadal nic nie nadrobilam
)