|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka"
Cytat:
Dziś humor do bani, ale pomyśl, że za parę dni zaczną się przytulanka, czyli same przyjemności, a nuż coś się wykluje na Wielkanoc![]() Cytat:
, ale nie było mi dane niestety .
|
||
|
|
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jesli chodzi o canoany to dobry wybór ( canoan i Nicon to liderzy na rynku). Jesli wolno mi Wam cos doradzić : - jeśli mąż chce profesjonalnie (półprofesjonalnie) to rzeczywiście lustrzanaka cyfrowa świetny pomysł, mozliwośc zmiany szkieł itp. Ale jeśli nie chcecie dużo wydawac kupcie 350d a nie 400 bo nie warto przepłacać za funkcje które nie sa niezbedne. - jesli chcecie na własny uzytek dla przyjemności, bez wzgłębiania się w czary-mary to polecam kompakt ( ten u którego na monitorze widac to, co bedzie sfotografowane) - sa tańsze, łatwiejsze w obsłudze. maja wbudowanych zawsze kilka ciekawych funkcji które amatorzy uwielbiają
|
|
|
|
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mężuś zamarzył sobie właśnie canona 400... pracował juz trochę na nim i się zakochal
|
|
#785 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
nawet jak cudem zajdę to 9 miesięcy lezenia bo ciąża się nie utrzymaRox Skierowanie na badania jest jak zwykle namazane i nieczytelne. Mimo że pracuję w Służbie Zdrowia za Chiny nie mogę odczytać pisma tego lekarza. Znowu hormony z krwi, ale sporo tego powypisywał. Dziękuję Rox za troskę
|
|
|
|
|
#786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam do was dziewczynki pytanko. czy któraś z was uzywała albothyl? Te globulki przepisał mi gin na nadzerkę. Wczoraj wziełam 3 globulkę, ale ile musiałam się nagimnastykować by ja włozyć. Za cholere nie chciała wejść, nie wiem co bedzie dzisiaj. Jak tak dalej pójdzie to staranek w tym miesiącu nie bedzie. czy wy tez miałyscie problem z włozeniem globulki? A jeszcze ten wstrętny papier w środku, sam wyleci czy trzeba mu delikatnie pomóc paluszkiem
|
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kochane!
ja dopiero wstalam, tempka dalej ta sama (37,2) z tym ze ja juz zeszlam na ziemie, wczoraj wieczorem mialam podwyzszona temperature katarzysko jakies sie przyplatalo, wiec pewnie dla tego ta tempka taka. No ale coz, wiec czekam na okres cierpliwie. ![]() Po za tym plaba mi wypadla moja chyba najstarsza i lece dzis do dentysty na 9-ta rano....grrr nie cierpie dentysty-sadysty. Znalazlam sobie jakiegos Pana Edwarda z Rosji, jakos mam wieksze zaufanie do naszych sasiadow niz do tutejszych glupie wiem.Po za tym czekam na malpe brzuchol pobolewa czasami. Trzymajcie za mnie kciuki co bym na fotelu dentystycznym nie zeszla
|
#788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ... ale nadal podwojnie ... oby tempka nie była wyższa od kataru
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Jestem na wątku nowa Zaczeliśmy się starać od listopada,jeszcze nic. Fajnie,że są takie wątki,pomagają. I proszę o wsparcie a to moje kapuściane dane: lisey(Aga, 29 lat)~~~~@03.02 /test ???/Basildon
|
|
#790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GoniaJ - ty się tak na zapas nie zniechęcaj Ja Cię tu nie chcę nastawiać zbyt optymistycznie ale akurat jak ja zafasolkowałam to byłam przeziębiona i nawet 2 gripexy zeżarłam bom nie wiedziała jeszcze że jestem już podwójna bo to był 3 czy 4 tydzień ![]() A w ogóle to na pewno wiecie że kobiety w ciąży mają obniżony tzw. próg immunologiczny żeby organizm nie odrzucił ciąży i dlatego często zdarzają się takie infekcje przeziębieniowe ![]() Trzymam wytrwale kciuki...
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez potrzymam
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Kapuściane Pole agabi (Agnieszka, 27 lat)~~~~~ @ 31.01/ test ??? /Białystok agabil1 (Agnieszka, 31 lat)~~~ @ 11.02 / test ??? / Łodź / leczenie AMILAMIJA (Ania, 28 lat)~~~~~ @ 24.01 / test. ??? / Warszawa / I próba z IUI an.ka.b (Ania, 25 lat)~~~~~~~~ @ 11.01 / test. ??? / Wielkopolska PRZERWA TECHN. asia_stan (Asia, 35 lat)~~~~~~ @ ??.?? / test. nie będzie / lubuskie PRZERWA TECHN. becia_leszno (Beata, 25 lat)~~ @ 29.01 / test. ??? / Leszno / HSG bezsenność (Basia, 24 lata)~~~ @ 20.02 / test. ??? / Bolesławiec PRZERWA TECHN. Bunny_82 (Ania, 25 lat) ~~~~~ @ 18.01 / test. ??? / Białystok freshona (Agnieszka, 33 lata)~~ @ 13.02 / test. nie będzie / Śląsk / III cykl z C+E+D GoniaJ (Gosia, 27 lat)~~~~~~~~ @ 11.01 / test. po opóź. @ / San Diego / Carlsbad gosiala (Gosia, 35 lat)~~~~~~~~ @ 01.02 / test. po opóź. @ / Gdańsk hooba (Asia, 22 lata)~~~~~~~~~ @ 27.01 / test. ??? / Zakopane / Kraków JoanC (Asia, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 15.02 / test. ??? / Ciechanów joannao08 (Asia, 26 lat) ~~~~~~~ @ 15.02 / test. ??? / okilice Ciechanowa jukol (Justyna, 22 lata)~~~~~~~~ @ 29.01 / test. po opóź. @ / Ząbkowice Śl. kachula27 (Kasia, 27 lat)~~~~~~ @ 24.01/ test. po opóź. @ / lubuskie kamila19 (Kamila, 22 lat)~~~~~~ @ 9.12 / test. ??? / Wrocław Kindzia1984 (Kinga, 23 lata)~~~~ @ 11.12 / test. ??? / Nowy Sącz lisey (Aga, 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @ 03.02 / test. ??? / Basildon Madziwnia (Magda, 23 lata)~~~~~ @ 29.12 / test. po opóź. @ / okolice Darłowa "Magdalena" (Magda, 23 lata)~~~ @ 26.01 / test. nie będzie / NRW marta8117 (Marta, 26 lat)~~~~~~ @ 14.01 / test. ??? / Wrocław munio (Iza, 25 lat)~~~~~~~~~~~ @ 12.02 / test. ??? / Rybnik / IV cykl z C+D niunieczek (Żaneta, 23 lata)~~~~ @ 12.02 / test. po opóź. @ / okolice Dzierżoniowa pani z herbata (Bożena, 27 lat)~~ @ 6.02 / test. po opóź. @ / Irlandia POLLA (Pola, 27lat)~~~~~~~~~~ @ 28.12 / test. po opóź. @ / Bruksela roxi1980 (Kasia, 27 lat)~~~~~~~~ @ 9.02 / test. ??? / Sosnowiec / IV cykl z C+E+D Seona (Ewa, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 31.01 / test. ??? / Rzeszów siobhan1 (Joanna, 28 lat)~~~~~~ @ 19.02 / test. 03.02 / Dublin joasiunial (Asia, 25 lat) -t.p. 28.02.2008 Marek majula (Gosia, 25 lat) - t.p. ok. 15.03.2008 Ania adatka (Agata, 24 lata) - t.p. 19.03.2008 Marcelinka Ray (Justyna, 22 lata) - t.p. 25.03.2008 Alicja fredziunia (Fredzia, 31 lat) - t.p. 12.04.2008 NIUNCIO (Jola, 33 lata) - t.p. 12.04.2008 Zosia lub Tomuś Eenax (Ela, 30 lat) - t.p. 18.04.2008 83monia (Monika, 24 lata) - t.p. 30.04.2008 Artur gothika (Arleta, 26 lat) - t.p. 10.06.2008 Alan Funieczka (Ewa, 28 lat) - t.p. 17.06.2008 Maja lub Andrzej Anisia25 (Ania, 30 lat) - t.p. 07.07.2008 Kasiulka22 (Kasia, 25 lat) - t.p. 23.07.2008 Mała75 (Monika, 32 lata) - t.p. 28.08.2008 żabulka21(Beata, 22 lata) - t.p. 06.09.2008 Taurus_ek(Grażyna, 26 lat) - t.p. 06.09.2008 Laura lub Marcel Dorotka@(Dorota, 25 lat) - t.p. 07.09.2008 Anetka lub Tomuś izzi(Iza, 34 lata) - t.p. 11.09.2008 UnholyOne(Ola, 28 lat) - t.p. 23.10.2008 Nasze Kapuściane Bobasy kasia_mw (Kasia, 28 lat) - Krzyś - ur. 20.06.2007 celka2000 (Celina, 26 lat) - Adaś - ur. 26.10.2007 bb-m (Bożena, 26 lat) - Asia i Jaś - ur. 07.11.2007 *misia* (Monika, 24 lat) - Mateuszek - ur. 13.11.2007 Yoolia (Julia, 29 lat) - Małgosia - ur. 29.11.2007 martka83 (Marta, 24 lata) - Marcelek - ur. 01.12.2007 jolineczka (Jola, 25 lat) - Alunia - ur. 02.01.2008 KasikB (Kasia, 32 lata) - Oleńka - ur. 04.01.2008 Ramila (Milena, 26 lat) - Pola - ur. 22.01.2008 mała_majeczka (Agnieszka, 30 lat) - Kubuś - ur. 15.02.2008 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * AKCJA LUTOWA :
PIŁA V - ZIMOWE RŻNIĘCIE... Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2008-04-15 o 14:57 |
|
|
|
#793 | |||
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie za niedługo mam egzamin na prawko i właśnie fiesta hatchback (tak się to pisze??) 3-drzwiowa będzie CHYBA moim pierwszym autkiem - urodzona w grudniu 2003, stan super, tylko martwi mnie, bo nie ma ABS'a... ale cóż taka zadbana za takie pieniążki - szkoda puścić...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#794 |
|
Ola-Unhola
|
Napiszę Wam coś, co mi się przytrafiło, a napisałam już na 28dni, więć i tu powtórzę - sorki, że skopiowane, ale śpiąca jestem
![]() Byłam wczoraj w aptece kupić jeszcze jeden test i pytam się babki (wiedząc, że to głupie pytanie, ale co tam), czy Duphaston może wpłynąć na wynik testu ciąż. (że wyjdzie pozytyw, a w ciąży się nie jest), a ona na to, że tak jak najbardziej, bo to hormon. Ja jej mówię, że to progesteron, a test reaguje na gonadotropinę kosmówkowa – hcg, ale ona uparcie, że na pewno sfałszował i w ciąży nie jestem – załamałam się. Wyciągnęłam telefon i do ginka dzwonię, a on mi na to, że to totalne bzdury i mi gratuluję i czeka na mnie w LuxMedzie ))))))Taakie numery. Boję się, że doradza tak w stosowaniu poważnych leków i wtedy dopiero tragedia może być ![]() Nie dzwoniłam do niego wcześniej z tym pytaniem, bo w sumie jego tel. kom. mam przez przypadek (spisałam jakiś czas temu z pieczątki na skierowaniu na badania) i nie dawał mi go sam, więc nie chciałam tak go bombardować, ale jak ta pseudo farmaceutka tak mi powiedziała, to bez chwili namysłu chwyciłam za słuchawkę i jestem spokojniejsza. No tak mnie baba przestraszyła.........
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz mlodo wygladasz obawiasz sie wpadki echhh ile to sie czlowiek roznych bzdur naslucha niektore zasluguja na nagrode
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olcia - no to miałaś przygodę... szkoda gadać :/ Głupie, niedouczone babsko - farmacja to ciężki kierunek ciekawe czy go wogóle skończyła Ale masz też nauczkę - o takie rzeczy trzeba pytać doktorów... albo koleżanki z FW
|
|
|
|
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
coś o sobie?
hmm,mam 29 latek,podobno nie wyglądam ![]() pracuję i mieszkam z mężem w anglii w miasteczku pod londynkiem.Jesteśmy razem 2 latka,pobraliśmy się 27-go października więc niedawno ![]() planujemy zostać tu na stałe Jestem dość energiczną osóbką,czasem wredną,ale jestem kobietą i wolno mi.Taka jest moja wersja ![]() nie wiem co jeszcze byście chciały wiedzieć. tak wątkowo to staramy się od slubu można powiedzieć,no troszkę po. Najbardziej mnie dobija,że wszyscy na około mają fasoleczki,kijaneczki itp cudeńka ![]() nawet raz robiłam teścik bo myślałam,że to już ![]() ale nie,to tylko odstwienie tabletek po woli zaczynam nie mysleć o tym,ale jak wszyscy w pracy pytają czy już to mi ręce opadaja ![]() i jak tu nie myślec Próbuję czymś się zająć,teraz jedziemy na tydzień do polski,to sobie zrobię badanka(krew itp),i może jak to okerśliła przyjaciółka "na obczyźnie" sie uda ![]() Jeżeli coś jeszcze to pytajcie
|
|
#798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Polecam fiestke to bedzie tzreba a chetnych to juz mamy sporoNo wiec milego wieczorku dziewczyny a ja zmykam spac jutro ide pierwszy dzien do pracy i pobudka o 3:15 |
|
|
|
|
#799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za wsparcie i życze oby bobas na natępne był już z Tobą ![]() Są ludzie i ludziska i debile (niestety) mają wstęp wszędzie, nic nie poradzisz. Cieszę się, że już jesteś spokojniejsza ![]() Choć na pocieszenie, słyszałam, że takie stresorki to 'przywilej' ciąży, nie mylę się, prawda? ![]() Więc i ja powietam koleją staraczke, witaj serdecznie na naszym staraniowym 'wózku', mam nadzieje, że długo z nami nie pojedziesz, zwiadomych przyczyn ![]() Trzymam kciukaski ![]() Asia |
|
|
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
siobhan1-Asiu dziękuje za kciukaski
idę się troszkę popostaram,bo owulacji szkoda
|
|
#801 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Okresu dalej brak...Cytat:
A kciukasy zawsze sie przydadza, bo tyle rzeczy naraz sie dzieje...ahhh...szykuje nam sie przeprowadzka zaraz przed wylotem K. na wojne. Czeka na nas piekny nowy domek...troszke przeraza mnie fakt ze bede w nim sama przez te miesiace, bo wiecie troche strach wielki dom i ja tam tylko, ale sobie psa sprawie chyba ahhh...Ok nie chce sie rozmazyc zbytnio, po za tym zmeczona jakas jestem po tym dentyscie...przytne sobie komara ![]() Dobranoc kochane
|
|
#802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe .. no ja mam nadzieję że do naszego Peżocika 206 (mąż się uparł parę lat temu żeby kupić 3-drzwiową wersję bo taka bardziej sportowa i zadziorna) może wózek się zmieści ... bo jak nie to ja nie wiem jak my się będziemy przemieszczać? ...rowerami czy jak????
|
|
#803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz nam zostalo jezdzic naszym malenstwem (Mitsubishi Spyder Gt), tez nie wiem jak tam babla wcisne niby na upartego jest miejsce, dzieki bogu w naszym przypadku chyba jeszcze fasolinki w drodze nie ma, ale ja juz mysle co bedzie jak fasolka sie pojawi...
|
|
#804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hihihi to jak przyjdzie co do czego moze byc smiesznie , nasza fiestka jest na szczescie 5 dzrzwiowa, a ostatnio pakowalam 6 miesiecznego bobasa do siodelka do 3 drzwiowej corsy i niepowiem byl to nie lada wyczyn |
|
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
może mało sie odzywam ale też i mało mam czasu. mam neta tylko w pracy także wiecie same jak to mozna popisać Jestem chora przeziebiłam sie a raczej zaraziłam od mężulka Temperatura zaczyna mi warjować -we wtorek było 36,6 w środe 36,7 a dziś 37 Jutro na 15 -ta jestem umówiona z gin zobaczymy co powie na moje hormony,az się boję.Mam nadzieje że przepisze mi jakieś dobre tabl na spadek prolaktyny i szybko bedzie dobrze |
|
|
|
#806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeżdze matizkiem i ten nowy większy samochod ma byc dla mnie , oczywiscie przy zalozeniu ,że z tyłu bedzie conajmniej dwoje dzieci.Jedno juz jest , a drugie?
|
#808 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Myśmy w zeszłym roku kupowali autko i wszyscy sie dziwili czemu 3drzwówka nie miesci się w naszych wymaganiach. A ja poprostu uparłam sie na 5cio drzwiowe by mógł tam wejśc wózek, fotelik- ah takie marzenia
|
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
Ja się boję trzydrzwiówek , przeciez w razie czego to z tyłu się nie wylezie...Brrrr
Siedzę sobie i mysle , ze jak teraz nie wyjdzie to kupuję Castagnus , tylko chyba powinnam najpierw zrobić badanie prolaktyny?Bo on podobno obniża?Wie ktos może? Edit:Wyczytałam , że badanie prolaktyny powinno sie robic w 21-22 dc.To jutro pójde, bo do lekarza raczej się nie dopcham
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

Dziś humor do bani, ale pomyśl, że za parę dni zaczną się przytulanka, czyli same przyjemności, a nuż coś się wykluje na Wielkanoc

.

Mąż choruje właśnie na Canona - a widze, że nim tworzysz swoje dzieła - i dałam się przekonać do zakupu 

- IGOR 29.10.2008 
nawet jak cudem zajdę to 9 miesięcy lezenia bo ciąża się nie utrzyma
10 luty 2009

Kapuściane Pole 
... bo jak nie to ja nie wiem jak my się będziemy przemieszczać? ...rowerami czy jak????