![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
Dziewczyny padłam! Tyle kosmetyków? :/
#962 |
Zadomowienie
|
Moje sposoby na ładny wygląd:
- Zawsze świeże,zadbane,zdrowe włosy. Czego używam? Fioletowa seria Pantene Pro-V do włosów cienkich,przetłuszczający ch się i pozbawionych objętości. Do tego maska na włosy - Pollena Malwa Studio Gloria z wyciągiem z szyszek chmielu (średnio co trzy dni). Mój sprawdzony zestaw. - Czerwona herbata Pu-Erh. Najlepsza jako pomoc w utrzymaniu wagi. Gdy czuję się przejedzona sięgam po Pu-Erh - od razu czuję się lżej no i już od dłuższego czasu udaje mi się utrzymać ładną sylwetkę bez odmawiania sobie przyjemności. Dwie szklanki dziennie,czasem jedna. - Jednodniowe soki marchwiowe. Cera jest ożywiona,mniej "zmęczona",świeża. I ta dawka witamin ![]() - Ulubione perfumy. Ładny zapach to PODSTAWA zadbanej kobiety. Ulubiony zapach poprawia mi też nastrój i samopoczucie nawet kiedy nie jestem w formie i nie wyglądam najlepiej. - STOP SOLARIUM! Naprawdę nie warto (mówi to stała niegdyś bywalczyni). Na ładną,naturalną opaleniznę - balsam L'oreal Nutri Bronze. - Zawsze korektor pod oczy i na przebarwienia. Wtedy nawet bez pełnego makijażu wyglądamy OK. Mój KWC - Maybelline Ever Fresh odcień Light Beige. Naturalny efekt i kolor idealny dla mojej jasnej karnacji. - Podkreślone usta. Obrysowuję je kredką w odcieniu delikatnego różu i wypełniam różowym,półtransparentnym błyszczykiem. Naturalny,seksowny efekt. - STOP PAPIEROSOM. Trzeba coś dodawać? Zero zalet plus smrodek starego żula (bardzo sexy ![]() - Nawilżone dłonie. Mój KWC w tej kategorii - Lirene,krem regenerujący (jasnozielona tubka). Ładnie pachnie,szybko się wchłania,regeneruje nawet bardzo zniszczone dłonie. Używanie go to przyjemność ![]() - Nie piję w ogóle słodzonych gazowanych napojów takich jak Cola,Fanta i inne świństwa (szybka droga do cellulitu i wystającego brzucha) - Na jędrne uda i ładne pośladki - stepper ![]() Jak coś mi się przypomni to dopiszę ![]() Edytowane przez Blonde_Stranger Czas edycji: 2008-02-16 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zadomowienie
|
ja pilam czerwoną ale ktos mi powiedzial ze jest udowodnione że źle wpływa na cere- pogarsza jej stan. Ale od czasu do czasu sięgne po nią
![]() A cellulit nie bierze sie z gazowanych napojów ![]() ![]() Cellulit poprostu w dobie naszego jedzienia (w sensie przetworzone itp.) poprostu powstaje prawie u każdej kobiety, nie znam statystyk ale tak jest ![]() Ale w tym sie zgodze, NIE gazowanym napojom bo faktycznie brzuch robi sie nieciekawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
Agiii - czerwoną piję już od dwóch lat i nic mi nie jest,czuje się po niej dobrze,cera też nie cierpi
![]() ![]() A co do cellulitu to ja piszę na podstawie swoich doświadczeń - odkąd przestałam nałogowo pić Colę zniknął mi cellulit. Może i bzdura,ale na mnie tak to działało ![]() Edytowane przez Blonde_Stranger Czas edycji: 2008-02-16 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Moje patenty.Pewnie będę edytować
![]() CIAŁO *Peeling kawowy+sól.Sama kawa nieparzona z solą na mokrą skórę.Wersja ostra ![]() *Masaż minimum raz w tygodniu (tż ![]() *Dbanie o stopy-codziennie krem,pilingi raz w tygodniu *Balsam tak często jak to możliwe *Zawsze pomalowane paznokcie u rąk.Jak nie maluję automatycznie mi się rozdwajają i są takie suche. *Krem do rąk po każdym myciu.To niestety patent moich marzeń. *Płyn afronis na plecy z trądzikiem i dekolt wymieszany z dowolnym tonikiem na waciku TWARZ *Peeling enzymatyczny raz,dwa w tygodniu *Nawilżanie (aktualnie Calma hlc) *Zawsze makijaż-przy moich okropnych problemach z cerą to podstawa.Minimum-podkład,korektor,puder. *Maseczki 2-3 razy w tygodniu.Glinka zielona Argiletz i gruszkowa Daxa to u mnie stali goście.I raz w tyg coś nawilżającego-jogurtowo-porzeczkowa Oriflame albo jakaś saszetkowa. Pomidor skrojony w plastry kładę na twarz.ładnie napina skórę,domyka pory. *Maść z witaminą A na usta i pod nos przy katarze *Zawsze perłowy cień na całą powiekę aż pod łuk brwiowy.Nawet jak nie nakładam innych cieni ładnie rozświetla spojrzenie. DIETA *3-4 herbaty dziennie.Zielona,owocowe, czasem czarna z cytryną. Max 1 łyżeczka cukru. *Ostatnio bardzo ograniczyłam słodycze.Słodziłam herbaty 3 łyżeczkami cukru,a teraz słodzę 1 i to tylko owocowe. *Łykam multiwitaminę. *Staram się jeść owoce i warzywa. *Jem regularne posiłki,staram się zawsze jeść śniadanie,chociaż jak jestem spóźniona czasem to trudne *Ćwiczę raz 3 razy w tygodniu siatkówkę,raz w miesiącu 1,5 godz siłowni i w domu jak mi się przypomni,ale przymierzam się do porządnego treningu na cały tydzień. *Jak jest ciepło -rolki.
#966 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze czyste włosy- nie masz boga nad mycie codzienne. Na robienie WAXa, który ma zbawienny wpływ na moje włosy, niestety nie mogę się zmobilizować.
Co tygodniowy peeling mechaniczny i maseczki- gdy nie wykonam prostej 5-minutowej czynności, czyli peelingu, moja twarz jest szorstka, wyskakuje mi więcej krostek i generalnie mam z nią więcej problemów. Maseczka odświeżająco-kojąca Oriflame po każdym peelingu, tym bardziej, że stosuję maść na trądzik, a także maseczka nawilżająca z miodem Garnier, żeby nie wysuszyć zanadto skóry. Obowiązkowa regularna depilacja- to oczywiste. Wcieranie balsamu w zarośnięte nóżki to istna katorga psychiczna. Podobnie z innymi częściami ciała. Regularne wizyty u stomatologa- o zęby dbam jak o jajko. Myję obowiązkowo po każdym posiłku, regularnie odwiedzam dentystę, unikam cukru. Nie piję słodzonych napojów- ze względu na mój chory żołądek, a także w trosce o linię. Razowe pieczywo- zamiast niezdrowych białych chlebowych zapychaczy. Razowiec ma zbawienny wpływ na moją przemianę materii. Kolacja o 18- obowiązkowo lekka i nietucząca. Regularna gimnastyka i rozciąganie- dzięki temu zachowuję sprawność fizyczną i lepiej się czuję.
![]() |
#967 |
Rozeznanie
|
Kilka moich przyzwyczajeń (NAJ może nie jestem, ale dążę uparcie do celu
![]() WŁOSY: - myję co drugi dzień, albo codziennie - spłukuje zimną wodą (dopiero od niedawna - wyczytałam w tym wątku, że jest dobre) - staram sie zbyt często nie zmieniać szamponu, bo łatwo u mnie o łupież ![]() TWARZ: - staram się regularnie nawilżać twarz, myję ją żelem peelingującym codziennie, + tonik - konieczny demakijaż od razu po powrocie do domu - unikam wyciskania, wyduszania i innego "grzebania" przy buzi CIAŁO" - 2-3 razy w tygodniu robie peeling całego ciała - staram się w miarę regularnie używać balsamów do ciała (co przy moim lenistwie nie jest łatwe) - staram się unikać gorących i długich kąpieli w wannie, mimo, że baardzo je lubię ![]() - jak tylko mi się przypomni smaruję ręce kremem, na noc stopy kremem nawilżającym - regularna depilacja to podstawa (jak juz zostało wyżej przez kogoś napisane, też nienawidzę smarować balsamem nieogolonego ciała) - pije dużo wody mineralnej niegazownej, kawa maks raz dziennie, wogóle nie piję nic gazowanego - raz w tygodniu 1,5 godziny na siłowni - dużo chodzę (spacer, jak najmniej korzystnia z komunikacji iejskiej, samochodu- chociaż zima jest trudno tego przestrzegać) - latem rower - nie chodze na solarium, nie palę, ani nie piję alkoholu - staram się często smarować usta pomadką ochronną. to chyba tyle... nie wszystkiego przestrzegam regularnie, ale staram się... |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
-ochronna pomadka na usta obowiazkowa, jak jej nie mam pod reka to chociaz blyszczyk, lepiej miec cos na ustach niz pozniej wyc z bolu szczegolnie latwo o to przy takiej pogodzie, a wiele ustkom nie potrzeba.
-krem do rak, zazwyczaj smaruje po wyjsciu z domu -balsamowanie oj z tym ciezko, robie to dosyc zadko a wiem ze powinnam czesciej -kiedy w srodku zimy stwierdzam ze mam kompletnie i przerazliwie biale nogi i ogolnie reszte ciala to uzywam balsamu brazujacego dove, kilka wartw i wraca opalenizna z lata i powiem ze wyglada naturalnie ![]() -peeling stop obowiazkowo raz w tygodniu, i przy okazji nalozenie franc. pedicure -codzien rano przed make up'em wyskubuje brwi, cholery pojawia sie juz na drugi dzien! -nie uzywam fluidu, i od kiedy tego nie robie moja cera znacznie sie poprawila, gdzie niegdzie przysypuje twarzyczke pudrem -krem nawilzajacy na noc -unikam suszenia wlosow suszarka, czekam az same wyschna -mam w miare nie przetluszczajace sie wlosy, myje ok. co 3 dni, uzywam odzywek, splukuje zimna woda. -unikam jedzenia po godz. 18. -solarium, papierosom, oraz alkoholowi, kawie i innym tego typu uzywkom mowie zdecydowanie nie
![]() |
#969 |
Przyczajenie
|
a ja nic nie bede wymieniala tylko poprosze was o porade. Czy uzywalyscie kremu Vichy thermal fix UV? Ciekawi mnie jego konsystencja, poniewaz bardzo jestem zadwolona z thermal fixu 1 ale 2 juz nie i nie wiem do ktorego jest zblizony.
A poza tym mozecie polecic mi jakis fajny, lekki, ladnie pachnacy kremik ![]() Z gory dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Przebrnęłam przez cały wątek parę patentów już znałam, parę chętnie zaczęłam stosować.
Nie będę się potarzać więc napiszę tylko to czego jeszcze nie było chba ![]() Codziennie wieczorem myję tważ filtrowaną wodą z plasterkiem cytryny i zelem do mycia twarzy z mikrogranulkami. Potem lekki masarzyk Physiogelem oczyszczającym lub mleczkiem kosmetycznym. Przetarcie twarzy tonikiem i czasami krem szczególnie pod oczy, a jak nie mam kremu to stosuję wyciąg z ogórecznika Rano tylko Physiogel ( myślę o dodaniu kwasów i filtrów ) A na poranną pobudkę spacer z psem. ![]() szkoda, że wątek z poradami Basi nie wchodzi pewnie było by tam sporo perełek. Edytowane przez aga007 Czas edycji: 2008-02-20 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
ja mam pytanie, bo kilka osób sie tu wypowiedziało,że nakładają na noc olejek rycynowy na rzęsy. też bym chciała tego spróbować ale nie wiem jak to zrobić ? macie jakieś specjalne metody?
![]() |
#972 | |
Rozeznanie
|
hmm.... tak sie zastanawialam czy ja stosuje jakies szczegolne patetnty, wyszlo mi eze neiszczegolnie
![]() ![]() na wlosy nafta raz w tygodniu czasemz z zoltkiem czasem, blysk jak z reklamy pantene prov tylko lepszy ![]() na cialo peeling dwa razy w tyg, plus codziennie balsam ujedrniajacy na uda posladki i biust, od czasu do czasu balsam z samoopalaczem na twarz a w zasadzie na rzesy olejek rycynowy co wieczor, efekty sa spektakularne musze powiedziec zwlaszcza w miejscu gdzie mialam spalone rzesy, na usta zawsze mam pomadke klasyczna bebe, na expresowe gojenie skory detreomycyna, na expresowa likwidacje wypryskow sudocrem na dobre samopoczucie ulubiona muzyka i rozowe skarpety na nogach ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
Ja używam go aktualnie - nie uwierzyłam w powtarzające się opinie o wałkowaniu i niestety muszę je potwierdzic - wałkuje się nawet na mojej wszystko wchłanialnej buzi
![]() Co do pytania o lekki kremik z filtrem - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=181116
Siła zdolna zmieniać świat (...) jest więc według ciebie Chaosem, sztuką i nauką? Przekleństwem, błogosławieństwem i postępem? A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem? http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy juz sie wypowiadalam w tym watku najwyzej sie powtorze
![]() Dziewczyny olejek rycynowy na rzesy cos skutkuje?wzmacniaja sie czy cos?czym nakladacie? A wiec moje patenty : -unikam chipsow,fast foodow,kawy i slodyczy -duzo spacerów -unikam tez herbaty -pije zielona herbate,pokrzywe,czerwona herbate -duzo wody -duzo snu -usmiech -pilingi z kawy raz w tygodniu -codziennie balsam nawilzajacy czsami brazujacy -raz w tyg,maseczka na skore glowy dermaglin-dopiero od dzisiaj zaczynam ;P -ladne ulubione perfumy -krem codziennie na lapki i pomadka -myje wlosy co 3dni,splukuje zimna woda balsam do splukiwania pianka i jedwab -podcinam koncowki wlosow co 3m-ce -codziennie cwiczenia na talie(jestem szczupla ale w talii mam zdecydowanie za duzo;/) -na posladki ostry piling,rekawica sizalowa i ujedrniajacy balsam -napinam posladki i wciagam brzuch -zmywanie makijazu zawsze i dokladnie nawet ostatnio padnieta przyszlam ze studniowki i musiala zmyc ![]() -odzywka na rzesy moze przerzuce sie na olejek rycynowy -zawsze pomalowane i zadbane paznokcie u rak i nog -owoce warzywa staram sie jak najwiecej -zero uzywania prostownic i suszarek oraz farbowania chociaz jasne blond pasemka mnie kusza ;P raz mialam i pieknie wygladaly no ale troche niszczy wlosy;/ hmmm to chyba tyle jeszcze by cos sie znalazlo ale to takie zwyczajne rzeczy ![]()
pewność siebie i radość życia. dbam o siebie. rozwój intelektualny/praca/mod. Edytowane przez Śnieżka Czas edycji: 2008-02-20 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkie się pewnie powtórzą
![]() -zawsze balsam do ust w zasięgu ręki ![]() ![]() -zawsze odżywka ze spłukiwaniem na włoski -co parę dni peeling całego ciała -w miarę regularne balsamowanie ![]() ![]() -nie jem chipsów, nie piję coca coli, oraz innych 'dziwnych'napojów ![]() ![]() -wieczorem nakładam odżywkę na rzęsy i brwi -duuużo spacerów -unikanie stresów(a to niestety trudne) -zielona herbata ![]() -ustabilizowana pielęgnacja twarzy-bez cudowania i zmieniania mazideł co chwilę -malowanie paznokci bezbarwnym lakierem-wyglądają na zdrowe i zadbane ![]() -w moim przypadku chodzenie często do fryzjera nie sprawdza się ![]() ![]() -wciąganie brzucha(wchodzi w nawyk) -zmywanie makijażu zaraz po powrocie do domu -nie suszę włosów suszarką, schną same -staram się nie podjadać między posiłkami(ale cięęęzko mi to idzie ![]() To chyba na tyle ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Witchdoctor
|
Cytat:
Spektakularnych efektów się nie doczekałam niestety ![]()
![]() |
#977 |
Przyczajenie
|
dziękuje falka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Rozeznanie
|
dzieki tomama
to chyba spróbuje z tą szczoteczką... a w zasadzie jakie to ma mieć efekty ?
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
ee to unikasz czy pijesz?
![]()
#981 |
Rozeznanie
|
w takim razie zaczne od dziś, może da to jakieś efekty na moich marnych rzęsach... a rano to czymś zmywasz czy tak sobie zostaje?
![]() |
#983 |
Rozeznanie
|
normalnie płynem do demakijażu lub czymś podobnym?
![]() |
#985 |
Rozeznanie
|
ok dziekuje
![]()
![]() |
#987 |
Rozeznanie
|
zobaczymy
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
#989 |
Raczkowanie
|
Ja olejek rycynowy przelałam do opakowania po tuszu do rzęs oczywiście wcześniej go wyczyściłam trochę to trwało ale się udało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Nie pije czarnej-ktora jest niezdrowa Pije zielona,czerwona ktore sa zdrowe Myslalam ze zrozumiale napisalam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.