|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Rozeznanie
|
Ok, przyszły kurtki z BonPrix. Zamówiłam trzy różne modele, wszystkie są mi dobre, a mają rozmiary 38/40/42. Nie widzę większych różnic w szerokości czy długości rozmiarów. Zdecydowanie trzeba olać te ich tabelki wymiarów i zamawiać swój normalny rozmiar.
Wszystkie mają takie dodatkowe panele po bokach, które można rozpiąć i poszerzyć obwód w brzuchu - te panele nie są ocieplane, ale nieźle się układają. W tej chwili na wcisk dopinam się przy zapiętych panelach, więc mam nadzieję, że do końca ciąży się będę mieścić ![]() Dwie kurtki są typowo zimowe, podszyte takim futerkiem. Są porównywalne z moją normalną zimową kurtką pod względem grubości (ale przyznaję, że jak była zima -10 to zakładałam do niej dodatkowy polar). Jedna, parka, jest podszyta tylko polarem i cieńsza (ma też nieocieplane rękawy). I teraz mam dylemat, bo najbardziej mi się ta najcieńsza kurtka podoba, ale nie wiem, czy będzie mi w niej dosyć ciepło... Ale przymierzyłam ją na sweter i polar i się zmieściłam, więc może styknie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zadomowienie
|
Zielona możesz podać modele kurtek o których mówisz? Proszę
![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Rozeznanie
|
Modele takie:
- parka: http://www.bonprix.pl/style/parka-ci...aru-461663862/ - ta najcieplejsza, ale panele nie rozpinają się do samego dołu i się w niej nie czułam za bardzo: http://www.bonprix.pl/style/kurtka-c...zem-337281545/ - ta też ciepła, na takim miśku i ma mega wielki kaptur: http://www.bonprix.pl/style/kurtka-c...urem-337255493 ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- A, sorki, ta druga wymieniona nie jest na misiu, tylko taka jakby pikowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | ||||
@}-,-'-
|
Cytat:
My z TŻ policzyliśmy, ze na tydzien to z 40, ale widze, ze 70 ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ozeszty!! A mi wczoraj minęło 100dni, przeoczyłam, nawet nie uczciłam ![]() Cytat:
Ja sobie przeszylam zatrzaski w płaszczu jesienno-zimowym i jeszcze z miesiąc sie nada. Ale ja uwielbiam ubierać sie na cebulkę - nawet dzis gin powiedział - gorąca dziewczyna! (Ja na to: nawet dwie) No i postanowiłam sobie uszyć płaszcz z wstawka, ktora będąc bez brzucha, można odsunąć i płaszcz zmniejszyć... Cytat:
Świetne, zwłaszcza te dwie ostatnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Rozeznanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66595706]L4 może dostać tylko mąż. Z tego co wiem nie ma możliwości, żeby partner mógł dostać opiekę po porodzie.[/QUOTE]
Oh szkoda ![]() ![]() ![]() Nadal jest mi trochę słabo, ale mam wyniki: 86, 145, 101. Brzmi dobrze, co? Gdzie nasza ekspertka od cukru? ![]() ![]() Cytat:
![]() Nigdy nie byłam w subwayu :O kiedyś zajrzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Zadomowienie
|
Ja tez nigdy nie byłam w subwayu
![]() ![]() Ja nie znoszę jak mi jest zbyt duszno, jak zimno zawsze się można czymś przykryć, a jak mi będzie za gorąco to pozostanie tylko rozbiórka do naga ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej skłaniam się ku tanim koszulom okołoporodowym, bo i tak jak najszybciej będę mogła to przesiądę się na piżamy. A propos zaczęłam się zastanawiać czy poród odbywa się w naszych koszulach czy dostajemy coś w szpitalu? ![]() Dziękuję ![]() Czy po żelazie dokuczają Wam jakieś odbijanie i uczucie ogromnej ciężkości w brzuchu? Dziś wzięłam pierwszy raz i źle się potem czułam, dopiero spacer pomógł. Jesteśmy po pierwszych zajęciach w SR i póki co mamy bardzo pozytywne odczucia. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a do szpitala kupuję tanie koszule na targu-szkoda kasy na inne, bo po szpitalu juz i tak ich nie założę. A w ogóle musze przewertować szafy bo powinny gdzies byc koszule od poprzedniego razu-o ile juz ich nie wywaliłam:P:P
![]() |
#4692 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zadomowienie
|
kurza twarz co za dzień!!
![]() ![]() ![]() Miały dziś przyjść meble. Po pierwsze obudził mnie kurier i mówi do mnie, że będzie 13-15 i żeby ktoś był kto wniesie bo oni co do zasady mebli nie wnoszą. No mówię mu że specjalnie wczoraj dzwoniłam i się upewniłam że w tym dhl'u wnoszą do domu paczki do 30 kg i tak mi zapakowali...że ja w ciąży jestem i nie mam nikogo o tej godz kto mógłby wnieść, że jak on nie wniesie to niech przyjedzie o 16 jak będzie mąż. Zaczął sapać i...się rozłączył.... ![]() ![]() Jedyny plus, że komoda super jakości, wszystko idealnie spasowane i złożyliśmy bardzo szybko. Pakowna - w pierwszą szufladę weszły mi wszystkie ciuszki (prócz kombinezonu i takich polarowych pajacy) od 56 do 68 więc chyba nie ma ich tak dużo co? ;p
#4694 |
Raczkowanie
|
Oo temat ciuszków.
Ja chodzę w kółko w jednych spodniach przerobionych na ciążowe, leginsach i sukienkach sprzed ciąży. Nie kupowałam nic ciążowego. Szkoda mi kasy na to. Miałam plan chodzić teraz w takiej fajnej kurteczce rozkloszowanej i zapinanej na 3 guziki. Niestety plan upadł kiedy próbowałam się w nią wcisnąć. Przytyłam sporo w ramionach i cyckach :-( Na zimę mam fajny płaszcz który był za duży trochę w zeszłym roku więc mam nadzieję że w tym wejdę i jakoś przeżyję do stycznia. W sumie wszędzie autem jeżdżę więc nie muszę się jakoś grubo ubierać. Co do szczepionek. Każda z nas ma inne zdanie i każda ma do niego prawo. Nie ma co negowac innych opini raczej wystarczy je przemyśleć. Ja jeszcze się nie zagłębialam w temat ale jak tylko pójdę na zwolnienie będę sporo czytać. Niemniej jednak nie będą to artykuły wstydu "obalamy mity" ponieważ uważam że są nie do końca wiarygodne. Raczej przejrzę publikacje naukowe na te tematy i zagłębie się mocno w temat. Mimo wszystko szczepić będę na pewno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
@}-,-'-
|
Cytat:
Chyba wręcz za mało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4697 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie cierpię użerać się z kurierami. Mam nadzieję, że jakoś rozstawicie te meble w pokoiku i wszystko będzie pięknie pasować ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zadomowienie
|
Niebie ja nie mam żadnych efektów ubocznych po żelazie. A biore tardyferon już chyba od 6 dni.
#4699 |
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66607726]
Ja swoje sprzedałam, a teraz dostałam od siostry jej koszule do karmienia. Zresztą w domu sprawdzała się najzwyklejsza piżama ![]() [/QUOTE] dokładnie tak ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4700 |
Konto usunięte
|
NiEBiE, Candid, biorę Tardyferon od dwóch tygodni ponad, kiedyś też nim leczyłam anemię. Jedyny efekt uboczny to czarna kupa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, kocyk udało się uratować, ale... przestał mi się podobać
![]() W dodatku Tż mi się ciągle pyta, czy mój "bebech" to na pewno od ciąży, czy ja się przypadkiem nie przejadam? Okropnie się irytuję, jak tak do mnie gada, więc on mi specjalnie dokucza ![]() chupacabra88 na pewno komodę da się przerobić, wierzę w Twoich mężczyzn ![]() KPZ ja boję się przymierzyć zimowy płaszcz - kupiłam sobie taki śliczny w zeszłym roku, że znowu będzie mi smutno jak się nie zmieszczę ![]() zie_l_ona super te kurtki! I uważam tak jak Ty, do porodu nawet w prześcieradle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | ||
Raczkowanie
|
pequenina i furjatka - ja tez po glukozie dzisiaj
![]() ![]() ![]() Ja zamówiłam kurtkę w h&m, bo już się ledwo dopinam w mojej parce. Czekam na kuriera, jak nie będę zadowolona to może sprawdzę tę z bon prix. Cytat:
![]() Candid, Orlica - gratulacje dobrych wyników ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Raczkowanie
|
Tzta zlej albo mu sama coś "miłego" odpowiedź.
Faceci są beznadziejni czasem. Kurde nam się ciało zmienia, martwimy się o swoje figury, już teraz mamy wiele wyrzeczeń a oni sobie żarty robią cwaniaki! Chociaż na mojego nie mogę narzekać. Jest na prawdę dobry dla mnie ostatnio i wspiera mnie mocno. No poza dzisiejszym dniem bi jeszcze nie dotarł z pracy do domu... Siedzi u rodziców a ja całe popołudnie sama :-( Jak dobrze ze jutro piątek!! Mam już dość pracy a chciałam teraz się jeszcze obronić ale nie wiem czy się uda bo prowadzący na uczelni mają mnie w dupie no i ciężko jeszcze załatwić coś w weekendy i uczyć się po pracy... Ehh Ale chciałabym mieć to za sobą już... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Dzisiaj się bardzo zdenerwowalam w związku z praca. Próbowałam się uspokoić ale kurcze czułam ze nie potrafię się jakoś wyciszyć. I jeszcze teraz sobie wrzucam ze Małemu szkodze.. ale masakra nie miałam w ciąży chyba jeszcze takich nerwów i czuje ze cały brzuch się napial, chce mi się rzygać od kilku godzin i Mały tez taki niespokojny.. Ehh musimy na siebie uważać :/ a tu jeszcze te nasze Tżty takie "dowcipne"... ja ostatnio jem mało a absorbuje kilogramy chyba z powietrza, też mi się to nie podoba ale co ja zrobię :/ Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4705 |
Konto usunięte
|
Też mam dziś lekkiego doła chyba. Mój mąż uważa, że siedzę i oglądam seriale całymi dniami, gdy on biedny jest w pracy. A że średnio trzy razy w tygodniu latam po lekarzach i laboratoriach, piszę mgr, załatwiam wyprawkę, kontroluję cukier, ciśnienie, ketony, ogarniam choć trochę mieszkanie, gotuję, piszę magisterkę i szydełkuję, realizując jakieś zamówienia żeby dorobić... To wszystko pikuś. Miałam załatwić ze spółdzielnią klucz do wózkowni, a tam muszę iść z ojcem, który prawnie jest właścicielem mieszkania i zwyczajnie nie było kiedy, żeby pasowało i mi i ojcu. Jakim cudem, jak przecież mam tyyyle wolnego czasu...
---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Szala goryczy mi się przelała jak pożaliłam mu się dziś, że w Biedrze nie było mojego bezpiecznego chleba i wzięłam jakiś inny. Jutro ma na 12 do pracy, więc myślałam, że może pójdzie i kupi mi ten odpowiedni przed pracą. Otóż nie, zaproponował, że przecież mogę sama iść jutro raz jeszcze. Niby logiczne, ale jakoś mnie to zakłuło. Przesadzam? |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zadomowienie
|
Faceci i domyślanie się to dwie różne planety... pewnie jakbyś go poprosiła to by poszedł ale żeby sam na to wpaść to ciężej..
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66610516]NiEBiE, Candid, biorę Tardyferon od dwóch tygodni ponad, kiedyś też nim leczyłam anemię. Jedyny efekt uboczny to czarna kupa ![]() Moja też jakaś ciemniejsza ![]() Agnes trzymam kciuki za wyniki ![]() KPZ fakt nasze tżty mogłyby bardziej nas wspierać, chociaż im się pewnie wydaje że tak właśnie jest. Mój na weekendy zazwyczaj znika do swoich rodziców bo na wsi ciągle jest coś do pomocy chociaż czasami myślę że przesadzają teście i z wieloma sprawami daliby rade sami. Ale nie uwiąże na smyczy. Za to przyszły weekend jest nasz bo idziemy na urodziny siostrzenicy ![]() A co do tego co napisała Furjatka to zgadzam się że im trzeba powiedzieć czego się chce to to zrobią. Ja mojego wczoraj poprosiłam o gazetę, wodę i szczotkę do włosów do szpitala to mi przyniósł tylko gazetę a o reszcie zapomniał bo nie powiedziałam mu tuż przed wyjściem tylko dzień wcześniej ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 |
Rozeznanie
|
Dzien doberek
![]() Bry na dworze zimno, w domu zimno.. nie umiemy ustawic odpowiedniej temperatury w domu bo piec co goddzina inaczej podaj olej ![]() W noccy kalorygwey praktycznie zimne, za. To wieczorem ukrop taki ze wyssieedziec nie idzie a wdzien to roznie.. poki co nastawilam tylko w sallonie podlogowe ogrzewanie naa srodek, ale tez czasami podloga tak goraca ze wysiedziec nie mozna.. My juz po sniaadanku, na 9 mamy wizyte wiwc szybkie ogarnianie i ukrywaniee prysszczy... Ciekawe ile dzis beda kaazali siedziec mi w poczekalni.. Swoja droga niby taakie Niemcy i wszyscy sobie tak chwala wazystko tutaj a pomimo umowionej wizyty czeka sie godzinee... I oczywisscie sie nie wyspalamm bo jak zgaga odpuscila i zasnnelam to pieslawie sie przypomniaalo ze siku chce .. a. Jakk wrocilismy to bawic sie zaczelaa.. Pozniejj tz i to jego zgrzytanie zebami... ghrrr.. Dobrze ze mallutkaa zaraz zobacze to zlosci miną heheje Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#4709 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam się w piątek
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66611871]Też mam dziś lekkiego doła chyba. Mój mąż uważa, że siedzę i oglądam seriale całymi dniami, gdy on biedny jest w pracy. A że średnio trzy razy w tygodniu latam po lekarzach i laboratoriach, piszę mgr, załatwiam wyprawkę, kontroluję cukier, ciśnienie, ketony, ogarniam choć trochę mieszkanie, gotuję, piszę magisterkę i szydełkuję, realizując jakieś zamówienia żeby dorobić... To wszystko pikuś. Miałam załatwić ze spółdzielnią klucz do wózkowni, a tam muszę iść z ojcem, który prawnie jest właścicielem mieszkania i zwyczajnie nie było kiedy, żeby pasowało i mi i ojcu. Jakim cudem, jak przecież mam tyyyle wolnego czasu... ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Szala goryczy mi się przelała jak pożaliłam mu się dziś, że w Biedrze nie było mojego bezpiecznego chleba i wzięłam jakiś inny. Jutro ma na 12 do pracy, więc myślałam, że może pójdzie i kupi mi ten odpowiedni przed pracą. Otóż nie, zaproponował, że przecież mogę sama iść jutro raz jeszcze. Niby logiczne, ale jakoś mnie to zakłuło. Przesadzam?[/QUOTE] Mój ostatnio powiedział że on by sobie z chęcią tak w domu poleżał tyle czasu.. A ja mówię że no bo przecież sprząta, gotuje, pierze, prasuje się wszystko samo ![]() ![]() i pamiętaj facetowi trzeba dosadnie powiedzieć że ma rano iść po chleb ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za wczorajsze kciuki
![]() Z Dziudziulą wszystko ok, rozwija się prawidłowo i jestem mega zadowolona wizyty ![]() No i Malutka ma już 860g (27tc) Po wizycie poszliśmy z TŻ na godzinny spacerek. No i fundnęliśmy sobie po pysznym, swieżuchnym pączku- przechodziliśmy akurat obok bardzo popularnej pączkarni. No czegoś takiego to ja jeszcze nie jadłam!! Pyszota ![]() Za oknem ogromna mgła. Świata nie widać! A ja muszę się wybrać dziś na pocztę i jakieś zakupy....pogoda nie nastraja niestety na spacery ![]() Niebie nie mam żadnych dolegliwości po żelazie. Biorę Żelazek. A mój TŻ taaaki kochany ![]() Ostatnio ogarnialiśmy kuchnię, takie prawie generalne porządki. No i schyliłam się, żeby podłogę wytrzeć a TŻ z tekstem: "Kochanie, ty się tak nie schylaj! Twój brzuch jest zbyt cenny!" Urocze to było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.