Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-21, 12:04   #3451
EmRzet
Rozeznanie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Dziękuję za polecenie książki. Cena rzeczywiście przystępna, więc pewnie zakupię. Dziękuję. Też zauważyłam Twój brak, ale wiem, że podobnie jak ja jesteś raczej rzeczowa i odzywasz się, gdy masz coś konkretnego do powiedzenia lub aby komuś pomóc tak jak mi Co do masażu krocza to mam takie same wrażenia. Nieprzyjemne to raz, ale dla mnie jest to też mega męczące. Bolą mnie po prostu ręce, nieźle muszę się nagimnastykować, a to tylko 10 minut raz dziennie w moim przypadku.
Właśnie dzisiaj zamówiłam książkę, dzięki MajWija! Widziałam same pozytywne recenzje
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 12:04   #3452
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tez mam w planach powerbank kupic ale to juz troche wiekszy wydatek raczej niz te niecale 6 zeta za 1,5m szczescia w kabelku poza tym obawiam sie ze powerbank na szpitalny pobyt chyba jednak "za maly"
Ja dałam 39 zł, dziś testowałam, ładuje ok. 90% mojej baterii. Nie jest to rewelacyjny wynik, ale zawsze coś a kupiłam z Nokii, bo jakiejś no name chińszczyzny się bałam, żeby mi nowiutkiego telefonu jakoś nie uszkodziła... Przyda się w sytuacji, jakby gniazdko było daleko a telefon zdychał ale liczę, że jednak będę miała gniazdko gdzieś przy łóżku

Cytat:
Bierzecie smoczki do szpitala? U nas nie ma tego na liście i na SR mówili, że smoczek lepiej podać dopiero po tym, jak mama i dziecko nauczą się karmić piersią, bo smoczek to zakłóca. Koleżanki radzą, aby wziąć na płacz dziecka niedający spać mamie i współlokatorkom?
Ja nie biorę... Te 2 dni jakoś się w razie czego przemęczymy bez.

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
A ja znowu opuchlam. +2,5 kg w 3 dni kiedy tak mi niedobrze, mdli mnie ze prawie nie jem. Znowu musze zrobic 3 dniowke bialko+surowki tylko na żoladku ciągle jeszcze ciezko po tych mdlosciach. Ja jak sie budze to mam bardziej opuchniete nogi. Potem jakos troche schodzi.
O rany, trzymaj się jakoś i jedz to białko
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 12:16   #3453
mietowka25
Zakorzenienie

A ja zaczynam mieć wątpliwości co do KP... Sama nie wiem czy chce i w ogóle...
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 12:27   #3454
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
A ja zaczynam mieć wątpliwości co do KP... Sama nie wiem czy chce i w ogóle...
też tak mam i wcale nie zamierzam się do tego zmuszać Spróbuję, ale fanatyczką KP nie jestem mimo swojego zawodu

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 12:36   #3455
paulinika
Zakorzenienie

Melduje. Mała głową w dół, 9,5kg na plusie. Cisnienie ok, serduszko bije szybko jak pociąg. Ale bede miec rehabilitacje na ta kosc ogonowa.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 12:40   #3456
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Boję się, ze będzie tak samo jak ostatnio, ze będę próbować a i tak lipa z tego będzie. Teraz czuję się super a przez karmienie a raczej probowanie kp przy Danielu mialam depresje:/

Czekamy cierpliwie na foteczki

No nie wiem z tym kp. Mam psychiczna blokadę i w sumie w ciąży się nie nastawialam na to jakiś specjalnie.

Schodzi pomalutku

Na szczęście wszystko schodzi

Powodzenia na wizycie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Daniel na kp spadł ponad 10% z wagi urodzeniowej i serio chciałabym spróbować ale się boję. Jasper je Nutrilon ( odpowiednik bebilonu z polski) i widzę, ze dziec jest najedzony i zadowolony a Daniel chudl i był bez sił... No nie wiem. Pogadam z moją polozna i pielęgniarka pologowa co mi radzą...
Hm, to zobacz co tam położna powie ale i tak zrób po swojemu, bo nie warto się zmuszać jak np nie chcesz czy masz obawy...
Cytat:
A kto powiedział że takie cudo istnieje :-D na razie nie znalazłam :-P

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że dzięki Wam zbrzydną mi na dłuuugo klopsy
A ja tydzień temu zrobiłam pełno klopsów i je zamrozilam, mąż będzie wcinał jak będę po porodzie
Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
To ja przepraszam i prosze cierpliwie czekać na swoją kolej ;-)

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Dasz radę jeszcze trochę a ta mała wiercipieta to wszystko Ci wynagrodzi. Też miałam średnia noc te szpitalne prycze są do dupki. Głowa do góry

Bez stresu, czekam na swoją kolej ewentualnie zamawiam termin na 4 dni później od tp czyli 10 listopada.

Cytat:
Pisałam ostatnio że Tż czuje się mało gotowy na Martę, i co... I dupa bo w pracy mamy mały sajgon i pomimo tego że mam go 24/24 to 3 dzień już z nim nie rozmawiałam...
Codziennie przekładamy ostatnie zakupy, dzisiaj jest że jutro wszystko ogarniemy... I wkurza mnie to i mam poczucie że jestem sama z tym wszystkim...
Nie smutaj, przejdzie mu a jak zobaczy Martusie to zmieni nastawienie.
Cytat:
Napisane przez chmurko Pokaż wiadomość
Nici z wyjścia. Bilirubina urosła i będą naświetlania. Najwcześniej może wyjdziemy w niedziele tzn. Zależy od wyniku.

((

szkoda że musicie jeszcze zostać
Cytat:
Bierzecie smoczki do szpitala? U nas nie ma tego na liście i na SR mówili, że smoczek lepiej podać dopiero po tym, jak mama i dziecko nauczą się karmić piersią, bo smoczek to zakłóca. Koleżanki radzą, aby wziąć na płacz dziecka niedający spać mamie i współlokatorkom?
Ja nie biorę, nawet chyba nie kupuję.

Pisałam z rana że do du py nocke mialam ale jak o 8 się polozylam to wstałam 11:30. Przynajmniej wypoczelam

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 12:48   #3457
doooti
Zadomowienie

Cytat:

zwazylam sie dzis rano i co? -300g od poprzedniego wazenia tydzien temu ciekawe gdzie sa moje gramy? A raczej kto je sobie przygarnal?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

a moze to nie choroba?
czytałam gdzieś że właśnie woda schodzi, a co do Sosowhat to może to nie choroba rzeczywiście?

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
tez mi to przez mysl przeszlo... ale nie nie nie jeszcze nie
a może jednak? :P

Cytat:
no wezmę żeby inni się wyspali o ile to możliwe w szpitalu przy maluszkach

To ja dzisiaj zaczynam 36 t ! i mam nadzieję na systematyczność dzisiaj zaczynam pić napar z liści malin, ćwiczyć okrężne ruchy na piłce i robić masaż krocza Z masażem rzeczywiście muszę chyba zatrudnić męża bo jakoś nie dosięgam zbytnio :P
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 12:48   #3458
Anettt87
Zadomowienie

Aaaaa nade mną sąsiedzi zaczęli chyba jakiś remont, bo tłuką się niemiłosiernie, rozrzucają jakieś narzędzia po podłodze, co chwile coś stuka i im upada, ZWARIUJĘ!!!

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Melduje. Mała głową w dół, 9,5kg na plusie. Cisnienie ok, serduszko bije szybko jak pociąg. Ale bede miec rehabilitacje na ta kosc ogonowa.
No to fajnie, że z małą ok.
Stary 2016-10-21, 12:53   #3459
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dałam 39 zł, dziś testowałam, ładuje ok. 90% mojej baterii. Nie jest to rewelacyjny wynik, ale zawsze coś a kupiłam z Nokii, bo jakiejś no name chińszczyzny się bałam, żeby mi nowiutkiego telefonu jakoś nie uszkodziła... Przyda się w sytuacji, jakby gniazdko było daleko a telefon zdychał ale liczę, że jednak będę miała gniazdko gdzieś przy łóżku

Ja nie biorę... Te 2 dni jakoś się w razie czego przemęczymy bez.
e, 39 to spoko, tym bardziej ze Nokii. myslalam, ze to cos kolo stowki kosztuje. Jak kupowalas przez neta to podlinkuj plisss
gorzej jak z dwoch dni zrobi sie tydzien no ale w razie czego tatulek moze podwiezc tylko trzeba pamietac o karteczce z rysunkiem, zeby wiedzial gdzie i czego szukac

Cytat:
czyli co, zamknieta na 4 spusty?
i super, ze bedziesz miec rehabilitacje! ale to juz teraz, jeszczew w ciazy? juz juz po? mi po jednej wizycie bol przeszedl, o Boziu jaki to byl luksus!

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
u nas raczej kontrolują i jak spada to wypisują, nie robią odstępu jednodniowego, żeby kontrolować...
aha, to u nas tez tak

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
czytałam gdzieś że właśnie woda schodzi,
ale u mnie taka tendencia juz od prawie 2 miesiecy poza tym raczej u mnie woda sie nie gromadzila, nigdy nic spuchnietego nie mialam

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 12:59   #3460
EmRzet
Rozeznanie

Jeśli macie jeszcze jakieś ubrankowe braki, to w Smyku jest rabat -20%
Stary 2016-10-21, 13:01   #3461
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
I Bożenę! Teskniłam Bożenko!

Kciuki za wizyty!

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Moja mala tez imprezowala od 5.00. Bardzo boleśnie nie dala polezec na lewym boku. Myślę ze musiała sporo urosnac bo od trzech dni daje strasznie popalic a brzuch mi wywalilo tak wygladamy z gory.
To ja się też pochwalę swoim z tego samego profilu
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
A mogłabym prosić o podesłanie tego linka raz jeszcze?
Grzebie w poprzednich postach i nie mogę się doszukać
http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-1/vod-5986913 wysłałam na priv ale nie wiem czy doszło.
Cytat:
Gratki i dobrze że będziesz mieć rehabilitację

A to moja Hania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bebzon37,6.JPG (23,9 KB, 22 załadowań)

Jestem mamą
Stary 2016-10-21, 13:03   #3462
Betameta
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie wzięłam. Jak z Zosią miałyśmy ciężkâ noc, to przyszla pielęgniarka i pomagała mi ją przystawić do cycka. Zosia niebardzo chciała i padło pytanie, czy nie dawałam jej smoczka, bo jakby cyca mojego.nie rozpoznaje, więc może to ma jakiś wpływ na karmienie piersią
No właśnie o to chodzi, że ja bym nie chciała podawać za wcześnie, boję się, że jak wezmę to szybko się poddam a jak nie wezmę to będę żałować. Boję się złowrogich spojrzeń współlokatorek, które nie mogą spać p[rzez moje dziecię

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
czytałam gdzieś że właśnie woda schodzi, a co do Sosowhat to może to nie choroba rzeczywiście?

a może jednak? :P

no wezmę żeby inni się wyspali o ile to możliwe w szpitalu przy maluszkach

To ja dzisiaj zaczynam 36 t ! i mam nadzieję na systematyczność dzisiaj zaczynam pić napar z liści malin, ćwiczyć okrężne ruchy na piłce i robić masaż krocza Z masażem rzeczywiście muszę chyba zatrudnić męża bo jakoś nie dosięgam zbytnio :P
Może głupie pytanie, ale po co robi się te okrężne ruchy na piłce?
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 13:06   #3463
sosowhat
Wtajemniczenie

Ale Wam zazdroszczę tych gładziutkich brzuszków
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 13:13   #3464
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
e, 39 to spoko, tym bardziej ze Nokii. myslalam, ze to cos kolo stowki kosztuje. Jak kupowalas przez neta to podlinkuj plisss
gorzej jak z dwoch dni zrobi sie tydzien no ale w razie czego tatulek moze podwiezc tylko trzeba pamietac o karteczce z rysunkiem, zeby wiedzial gdzie i czego szukac
http://allegro.pl/bialy-powerbank-no...391413818.html o taki kupiłam

Ja nie będę raczej często używać tego urządzenia, więc nie inwestowałam w nic droższego, ale jak ktoś potrzebuje faktycznie częściej to pewnie lepiej kupić taki za 100 zł.

No ja się wezmę niedługo za wyparzanie butelek, smoczków, laktatora, żeby wszystko czekało tylko na użycie myślę, że tatuś da radę jakby co smoczek odnaleźć
Stary 2016-10-21, 13:19   #3465
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmurko Pokaż wiadomość
Nici z wyjścia. Bilirubina urosła i będą naświetlania. Najwcześniej może wyjdziemy w niedziele tzn. Zależy od wyniku.

((

Szkoda trzymam kciuki żeby Was jak najszybciej wypuścili do domku!
Cytat:
Pisałam ostatnio że Tż czuje się mało gotowy na Martę, i co... I dupa bo w pracy mamy mały sajgon i pomimo tego że mam go 24/24 to 3 dzień już z nim nie rozmawiałam...
Codziennie przekładamy ostatnie zakupy, dzisiaj jest że jutro wszystko ogarniemy... I wkurza mnie to i mam poczucie że jestem sama z tym wszystkim...
Ty masz syndrom "wicia gniazda", chcesz wszystko mieć gotowe biorąc pod uwage to, że może się zacząć w każdej chwili a i brzuch z dnia na dzień większy i sił na wszystko mniej. Facet myśli, że ma jeszcze miesiąc czasu więc spoko luz.
Wielka kartka, jak cielęciu na miedzy wypisane co trzeba kupić co trzeba zrobić, co przygotowac i może to go zmobilizuje ?
U nas podziałało nawet oczekujące od stycznia gniazdka do prądu się zamontowały
Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Witam się w 37 tc
dziś wizyta

Cytat:
I Bożenę! Teskniłam Bożenko!
Mała rzecz a cieszy !
Cytat:
hahahha

aktualizacja choroby gorączki nei mam, a się czuję jakbym miała + wymioty+ rozwolnienie
czyżby czyżby ?
Cytat:
zamowilam wczoraj ta przedlozke do ladowarki do telefonu co bym miala komfort psychiczny w szpitalu i nie musiala koczowac gdzies w kacie pod gniazdkiem
dostalam mejla z podziekowaniem za zakup, ze kasa juz doszla blebleble. jak sie sklep nazywa? Pstryczki - Sklep elektryczny Przeznaczenie poprostu

Cytat:
Bierzemy
Cytat:
Wstrzymaj się wstrzymaj. Ja na targi awaryjnie kupiłam sobie baleriny rozm. 39 i mi z nich tluste giry wychodziły a teraz te baleriny klapią mi na nogach nawet jak mam skarpetki bawełniane. Tak tak elegancja francja, to zamiast klapek i skarpetek

Pstryczek może o jakiegoś gatisa się upomnij??
Bo to wersja jesienna
Cytat:
gratki za wizytę!

Od rana miałam bratanka pod opieką, ale na szczęście nie dali popalić napiekłam im gofrów i objedliśmy się aż za bardzo

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Bacha charakterna dziewczyna to i pazur pokazała
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 13:23   #3466
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Ty lepiej powiedz jak tam sytuacja u Ciebie?

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
U nas podziałało nawet oczekujące od stycznia gniazdka do prądu się zamontowały
o wlasnie, malz mial wymienic 2 gniazdka

Cytat:
http://allegro.pl/bialy-powerbank-no...391413818.html o taki kupiłam

Ja nie będę raczej często używać tego urządzenia, więc nie inwestowałam w nic droższego, ale jak ktoś potrzebuje faktycznie częściej to pewnie lepiej kupić taki za 100 zł.
dzia!
no ja tez nie, ale fajnie go miec tak na wszelki wypadek
jejciu - wchodze w link i se mysle - kutrfa co ona mi przeslala? tampon?

Stary 2016-10-21, 13:27   #3467
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

dzia!

Tyś taka nowoczesna jak i ja
Stary 2016-10-21, 13:27   #3468
sosowhat
Wtajemniczenie

Blue- a no, od wczoraj kopie mam wrazenie ze bez przerwy a niby dzieciaczki maja mniej miejsca i powinny byc mniej aktywne ona chyba tego nie wie i coraz bardziej sie rozpycha jezeli to w ogole mozliwe

Pstryczku- a spiaco, zjadlam kanapesie i pospalam i troszkę lepiej. Juz mnie nie gania do lazienki -odpukac. Poszłabym obrac ziemniaki do obiadu ale troche sie boje wstawac... a tż szykuje pokój Baśce, na kolanach podłogę szoruje, okna pucuje wiec nie mam serca mu mowic zeby jeszcze w kuchni zapylał
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 13:29   #3469
EmRzet
Rozeznanie

Jak podchodzicie do kwestii ubierania noworodkom czapeczek? Mam na myśli ubieranie czapeczek w domu
Stary 2016-10-21, 13:31   #3470
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się brzunio Listopadowej podoba
Cytat:

Ty lepiej powiedz jak tam sytuacja u Ciebie?

o wlasnie, malz mial wymienic 2 gniazdka

dzia!

Jestem mamą
Stary 2016-10-21, 13:32   #3471
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Blue- a no, od wczoraj kopie mam wrazenie ze bez przerwy a niby dzieciaczki maja mniej miejsca i powinny byc mniej aktywne ona chyba tego nie wie i coraz bardziej sie rozpycha jezeli to w ogole mozliwe

Pstryczku- a spiaco, zjadlam kanapesie i pospalam i troszkę lepiej. Juz mnie nie gania do lazienki -odpukac. Poszłabym obrac ziemniaki do obiadu ale troche sie boje wstawac... a tż szykuje pokój Baśce, na kolanach podłogę szoruje, okna pucuje wiec nie mam serca mu mowic zeby jeszcze w kuchni zapylał
Racja Niech szykuje pokoik a Ty zawsze możesz pizze zamówić

Coś w tym jest bo mój tak wariuje że momentami mam łzy w oczach :/ a miało być już spokojnie :P
Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Jak podchodzicie do kwestii ubierania noworodkom czapeczek? Mam na myśli ubieranie czapeczek w domu
Raczej nie będę, np chyba ze mu ewidentnie zimno będzie
Stary 2016-10-21, 13:34   #3472
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Ja chyba bym ubierała tylko po kąpieli, jak czuprynka jeszcze wilgotna, i to na początku tylko... Sama nie wiem
Stary 2016-10-21, 13:39   #3473
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
A będziesz miała USG?
Jestem ciekawa ile Twoja Mała waży, ostatnio wizytowałyśmy razem i Nasze rówieśniki podobną wagę miały

Kaga gratuluję!
Miałam właśnie pisać, ze jestem po wizycie mialam robione USG. Malutka juz nie taka malutka, waga 2700g, ostatnio 17dni temu było 2100. Także chyba ładny przyrost. Moja waga 16,5 na plusie. Następna wizyta za 2 tygodnie i będę miała juz ktg. szybko tak z racji tego ze moj gin przyjmuje tylko w piątki, 11.11 jest święto a 18-tego go nie ma. Potem nie wiem kiedy się zobaczymy. Jak nie urodze to w 40tc pewnie.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
hahahha

aktualizacja choroby gorączki nei mam, a się czuję jakbym miała + wymioty+ rozwolnienie
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 13:40   #3474
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:

Ja chyba bym ubierała tylko po kąpieli, jak czuprynka jeszcze wilgotna, i to na początku tylko... Sama nie wiem
Też tak myślę.
Wczoraj teściowa rozmawiała z moim mężem i słyszę jak mówi: a czapeczki macie? Noż k....
Koniecznie muszę kupić takie bodziaki. Tylko w wersji polskiej żeby wszyscy zrozumieli
http://malinowepole.pl/23-moja-mama-...uje-twoich-rad
Stary 2016-10-21, 13:40   #3475
Listopadowaa
Zakorzenienie

A tak w ogóle to tyle się męczyłam żeby ogarnąć bozene , tyle się na denerwowałam a gin mi nawet tam nie zajrzał :P
Stary 2016-10-21, 13:46   #3476
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

Tyś taka nowoczesna jak i ja

Cytat:
raczej nie

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Miałam właśnie pisać, ze jestem po wizycie mialam robione USG. Malutka juz nie taka malutka, waga 2700g, ostatnio 17dni temu było 2100. Także chyba ładny przyrost.

Cytat:
A tak w ogóle to tyle się męczyłam żeby ogarnąć bozene , tyle się na denerwowałam a gin mi nawet tam nie zajrzał :P
o jej, wspolczuje!
normlanie chamstwo z jego strony! jak tak mozna!
strzel porzadnego focha i na nstepna wizyte idz w dredach

Stary 2016-10-21, 13:47   #3477
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam właśnie pisać, ze jestem po wizycie mialam robione USG. Malutka juz nie taka malutka, waga 2700g, ostatnio 17dni temu było 2100. Także chyba ładny przyrost. Moja waga 16,5 na plusie. Następna wizyta za 2 tygodnie i będę miała juz ktg. szybko tak z racji tego ze moj gin przyjmuje tylko w piątki, 11.11 jest święto a 18-tego go nie ma. Potem nie wiem kiedy się zobaczymy. Jak nie urodze to w 40tc pewnie.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Gratuluję wizyty i super przyrostu malutkiej
A to mi zawsze zagląda

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

A co do capeczek w domu to ja też planuję tylko po kąpieli.

Jestem mamą
Stary 2016-10-21, 13:47   #3478
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:

pewnie jakbyś jej nie ogarnęła, to akurat by zajrzał jak na złość :P
Stary 2016-10-21, 13:54   #3479
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
A ja znowu opuchlam. +2,5 kg w 3 dni kiedy tak mi niedobrze, mdli mnie ze prawie nie jem. Znowu musze zrobic 3 dniowke bialko+surowki tylko na żoladku ciągle jeszcze ciezko po tych mdlosciach. Ja jak sie budze to mam bardziej opuchniete nogi. Potem jakos troche schodzi.
Stary 2016-10-21, 13:58   #3480
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaa nade mną sąsiedzi zaczęli chyba jakiś remont, bo tłuką się niemiłosiernie, rozrzucają jakieś narzędzia po podłodze, co chwile coś stuka i im upada, ZWARIUJĘ!!!

No to fajnie, że z małą ok.
grunt aby przestali jak dziecko będzie

Cytat:
Jeśli macie jeszcze jakieś ubrankowe braki, to w Smyku jest rabat -20%
może się skuszę.. bo mam wrażenie ze mam jakoś ich mało, a takich rozmiar 50 czy 56 to już prawie wcale ;p

Cytat:
No właśnie o to chodzi, że ja bym nie chciała podawać za wcześnie, boję się, że jak wezmę to szybko się poddam a jak nie wezmę to będę żałować. Boję się złowrogich spojrzeń współlokatorek, które nie mogą spać p[rzez moje dziecię

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Może głupie pytanie, ale po co robi się te okrężne ruchy na piłce?
niby żeby dziecko powoli się wstawiało czy obracało w kanał rodny, a na ile to pomaga to ja nie wiem ;p

Cytat:
pewnie po kąpieli będę zakładać

Cytat:

przykoksiła!

Cytat:
Też tak myślę.
Wczoraj teściowa rozmawiała z moim mężem i słyszę jak mówi: a czapeczki macie? Noż k....
Koniecznie muszę kupić takie bodziaki. Tylko w wersji polskiej żeby wszyscy zrozumieli
http://malinowepole.pl/23-moja-mama-...uje-twoich-rad
moja teściowa wciąż nie może wyjść z zaskoczenia dlaczego my już kupiliśmy ubranka dla dziecka skoro ono się nie urodziło.. wszystko się kupuje przecież po tym jak dziecko się urodzi a nie przed...
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości