|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Blizna po szczepionce...
Hej..
Od dość dawna .. w sumie to odkąd zrobiono mi szczepionkę na lewym ramieniu.. ma 2 blizny.. bardzo nie ładne!! i baaardzo krępujące do mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie mogę przez to nośić kostiumów, sukienek na ramiączkach itd. ![]() ![]() Byłam u lekarz przepisał mi 3 maści na rano, popołudnie i na wieczór .. Tylko ze nie ma zbyt dużej różnicy.. ![]() Zastanawiam sie nad operacją .. ile to będzie kosztować ?!?! proszę mi nie odpowiadać ze te blizny same znikną bo jestem w okresie dojrzewania ;/ bo nie znikną!! byłam z tym u specjalisty!! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Blizna po szczepionce...
cześć...
mam to samo.. na lewym ramieniu mam dość sporą bliznę po jednej z podstawowych szczepionek.. kiedyś była ona większa, wypukła..mówiono mi, że to tzw "żywe mięso"-brzmi strasznie.. jednak z upływem lat zaczęła się spłaszczać i spłycać.. ..spokojnie jesteś młoda, i chociaż prosiłaś by nie pisać.. to naprawde daj czas, twoje ciało jeszcze się rozwija..
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Bez przesady... Każdy z nas ma ślady po szczepionkach i jakoś nie zauważyłam żeby się ktoś tym jakoś specjalnie przejmował. Troszkę dystansu...
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
dokladnie, kazdy ma tego rodzaju szczepionke... nie wiem doprawdy w czym tkwi problem...
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze...przede wszystkim z pytaniem o cennik to raczej nie do nas...a skoro bylas u specjalisty i on ci powiedzial ze nie znikna to co my tu mozemy pomoc??
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
każdy ma ślady po szczepionkach, niektóre osoby mają je większe niektóre mniejsze i nikt na to nie zwraca zbytnio uwagi X_x to chyba normalne?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja wiem jak taka blizna wygląda
moja koleżanka ma taką właśnie po jakiejś rutynowej szczepionce. najpierw jej się to babrało, a teraz jest bardzo wypukłe i ma kolor bordowy... nie za ładnie to wygląda, ale moim zdaniem nie ma co się przejmować.koleżanka jakoś z tym żyje. inni mają myszki i blizny po oparzeniach i są w o wiele gorszej sytuacji. poczekaj z tą decyzją jeszcze trochę.
|
|
#8 | ||
|
♥
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie !!!! <anniaa> !!! nareszcie ktoś rozumie
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
to nie jest zwykłam blizna po szczepionce ;/ !!!!
|
|
#11 |
|
♥
|
Wiem jak to wyglada. i tylko osoby które nie widziały i nie wiedza o co chodzi pisza takie bzdury bo inaczej tego nazwac sie nie da
moze wybierz sie do dermatologa . ? Bardzo dobre na takie bliznowce jest azot ciekły( takie zabiegi wykonuja w gabinecie dermatologa) |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Nooo. dzięki ^^ a ty też taki cos miałaś albo masz ?. i co to pomaga
?
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
hm.... znalazlam kilka informacji w necie na temat leczenia bliznowcow..
![]() W leczeniu stosuje się początkowo maści fibrynolityczne, opatrunki okluzyjne z fluorowanymi sterydami lub wyciągi z roślin. Leczenie jest długotrwałe bywa zaś skuteczniejsze, jeśli wykorzystuje się opatrunki uciskowe. Z innych metod zaleca się wstrzykiwanie miejscowo roztworów zawierających sterydy. W starszych zmianach można podjąć się wycięcia chirurgicznego zmiany, zawsze połączonego z profilaktycznym działaniem przeciwzrostowym (naświetlanie, leczenie sterydami, oziębienie). Należy się liczyć z nawrotem keloidu, gdyż podłożem jego występowania jest skłonność osobnicza. Z najnowszych metod leczenia zaleca się wstrzykiwanie interferonu gamma.
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
:/ chodzi mi o bliznowca!! ;/ no i takie zwykle 'prawie' niewidzoczne szczepionki!!
|
|
#15 |
|
♥
|
malutki masz bliznowiec tak ?
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Re: Blizna po szczepionce...
witam
ja nie mam bliznowca lecz kilka blizn na dłonich po zewnętrznej częsci , jedna jest dł. 1,5 cm inne troszkę mniejsze, bardziej w stylu kropek = 2 na prawej i dwie na lewej. Mam je ponieważ pogryzł mnie pies. Wygląda to baaardzo nieestetycznie, powiem więcej jak niektórzy to widzą to myślą, że sama sobie to zrobiłam... narkomanka albo coś .... kompletna głupota.... nie mam zielonego pojęcia co z tym zrobić... byłam u dermatologa lecz niestety zbyt późno ... poradziła mi estetycznego... ale czy rzeczywiście usunie on wszystko? czy bedzie coś widoczne?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

Dziękuję za każdy głos