|
|
#451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Żony 2015 cz.8
Cytat:
Masakra ja z jednej strony tez chciałam projektanta, a z drugiej strony znając mnie to tez by mi się wiele rzeczy nie podobało bo wole po swojemu plus kwestie finansowe i było juz wiadomo, ze projektant u nas to bezsens pokażesz projekta? Mega się ostatnio wkręciłam w projekty mieszkań, dekoracje itp. Mogłabym całymi dniami oglądać. Jeszcze tyle rzeczy fajnych chce zrobić w mieszkaniu ![]() Cytat:
Dobrze ze my książek nie kupujemy. Tzn nie wiem czy dobrze, ale No...nie jesteśmy książkowi :/ tzn ja czytam, ale Tż mi ściąga ebooki (ja nie umiem ). Groszek, spoko, ja tez czasem takie piwo kupuje za miljon monet mamy taka swoją ulubiona knajpę to tam moje ukochane kokosowe piwo kosztuje 20zł w sklepach go nigdzie nie ma a On sam woli wypić dwa-trzy piwa po 7-8 zł niż kilka zwykłych jeśli chodzi o whisky to samego ani z lodem nie jestem w stanie przełknąć, ale z cola owszem a ostatnio zakochałam się w Absolwencie gruszkowym ze spritem i kawałkami gruszki uważam ze własna DG to super pomysł sama o tym myśle, ale nie mam na siebie takiego dobrego pomysłu jak Ty kręci mnie kilka rzeczy, jestem w nich dobra, ale nie super....no i lipka. U mnie w pracy jest problem tego typu, ze nienawidzę jak mną ktoś dyktuje :PAle właśnie we wtorek spotykam się z Psiapsiółą z którą myślimy o założeniu biznesu
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2016-10-22 o 21:12 |
||
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 cz.8
Ja też czytam a karol ściąga
)Ja jestem.z.projektantki zadowolona, fajnie nas wysłuchala, niewiele narzuca, chyba że nas cos mocno zastanawia to czasami zamiast dyskutować to mówi że odezwie się za kilka dni i daje nam czas żeby to sobie wyobrazić czy też przyzwyczaić do ceny ![]() Ale jak widać mój mąż nie ustalił wersji ostatecznej czego chce w sypialni i pojawiają się pytania to może obraz albo kilka małych... Ja doceniam, żałuję że już po zrobieniu wizualizacji... Ja też odrzucalam pierwotnie projektanta... Ale patrzę na sypialnie rok i ręce się łamią... Więc zaryzykowalam ![]() Pokaże dopiero efekt końcowy
|
#453 |
|
Konto usunięte
|
Ja pomysłów na biznes mam kilka... Ale dobrze i bezpiecznie mi na etacie. A każdy pomysł wiąże sie z odejściem z pracy. Albo dużymi nakładami finansowymi.
A teraz mamy hiper wydatki w związku z mieszkaniem wiec na razie na wstrzymanie
|
|
|
|
#454 |
|
na przekór do celu
|
Typ piwa, który ja piję kosztuje najczęściej +/- 20 zł, ale raz piłam takie za ponad 40 zł
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2016-10-22 o 21:23 |
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oki, no to powodzenia ![]() Ja ma trochę wyrzuty sumienia ze tyle $$$ poszło na mieszkanie a jeszcze nie wszystko skończone. Trochę kiepsko chyba zarządzaliśmy budżetem. Teraz jak na to patrzę to mogliśmy zaoszczędzić trochę na innych rzeczach to by starczyło na to, czego teraz brakuje. No ale cóż...Polak mądry po szkodzie
|
|
|
|
|
#456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marzy mi się w ogóle jakaś wypasiona półka na książki (najlepiej taka na całą ścianę Generalnie za piwami smakowymi nie przepadam - jest kilka po które chętnie sięgam np. cornelius grejpfrutowy , ale na przykład bananowy ma dla mnie smak antybiotyku :rzygam:Fanem whisky jest mój TŻ ten drink gruszkowy brzmi cudownie ![]() Czy mój pomysł jest dobry to się dopiero okaże o czym Wy myślicie?---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
|
|
#457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Żony 2015 cz.8
Cytat:
Tez jestem ciekawa co to ![]() Cytat:
Organizacja wesel, imprez itp. |
||
|
|
|
#458 |
|
na przekór do celu
|
Jeden z barley wine'ów. Już niedostępny, bo dość dawno go piłam, jakieś 1,5 roku temu. Ale odkąd TŻ wciągnął mnie w piwa, to podpasowały mi tego typu, mocno procentowe, ciemne i z najwyższymi cenami
Jego wina
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie jak ciezko byc bezglutenowcem na wakacjach? Niestety tutaj jeszcze nie dotarla moda na jedzenie GF. Teraz np. jestesmy na śniadaniu w formie bufetu, jako ze to USA, oczywiscie jest wielki wybor tostow, ciastek, bulek, nalesnikow itd. Nic z tego nie moge jesc.
Jajek mam juz potwornie dosc, bo wlasciwie codziennie do tej pory jadlam rano omlety lub jajecznice, wiec dzis na sniadanie jem ryz z pieczonym łososiem i zupe miso z tofu. Zaraz sobie tez poleje ryz syropem klonowym i kokosowym, bo tak bardzo mam ochote na nalesniki, choc ulamek smaku bede miala.Wczoraj wzielam doslownie malenkiego gryza gofra od TZa i juz dzis jest ze mna zle. Niestety, musze mocno pilnowac diety. Na szczescie w knajpach bardzo ida na reke i czesto bez większego problemu wymieniaja czesci dan lub robia na specjalne zamowienie, np. bez sosu. Choc i tak zazwyczaj max 2-3 dania z calego menu mi sugeruja, bo niestety wiekszosc ryb i mies jest w panierce.Wczoraj jadlam obledne risotto z jakas tutejsza swieza ryba, a i krewetki maja tu pyszne.
|
#460 |
|
na przekór do celu
|
Smakowe piwa nigdy mi nie podeszły, już wolę zwykłe z dolanym jakimś prawdziwym sokiem. Ostatnio szwagierka mi postawiła jakieś smakowe, wypiłam z grzeczności, ale no... musiałam przemyć usta, bo mi się kleiły
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Tz w pracy Ostatnio trafił się Festiwal Piwa w pracy. Ponoć nie które kosztowały ok. 100 zł ,ok. 20 zł to taka normalna tam cena. I było jakieś zagraniczne które miało prawie tyle procent co wódka.
Co do kokosowego piwa ja bardzo lubię Bojana Kokosowego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#462 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Na festiwalach najczęściej też są premiery, więc i za to się płaci. Później w knajpach trochę schodzą z ceny. Na jednym w festiwali kolega wybulił ponad 5 dyszek, piliśmy to piwo na 5 osób, delektując się każdym łykiem, żeby szybko się nie skończyło![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- A co do projektanta, to my skorzystaliśmy z takich usług w pomieszczeniach, które były problematyczne tj. kuchni i łazience, bo sami byśmy ich tak nie umeblowali, żeby zająć jak najmniej miejsca, a jednocześnie, żeby było jak najwięcej miejsca w szafkach (pomieszczenia po 4m2). I jak projekt łazienki zaakceptowaliśmy od razu po pierwszej wizce, tak z kuchnią były przeboje... Ale ostatecznie pani zrobiła jak chcieliśmy, choć chyba nie było to po jej myśli
|
|
|
#463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytałam Tżta czy zna takie piwa i mówi, ze zna. On kupuje takie polskie, podał mi link żebym Ci wkleiła, może się przyda http://blog.kopyra.com/index.php/201...-z-alebrowaru/ Cytat:
Ja tez go pije z musu, ale w sumie go lubię i jeszcze bojan gruszkowy jest pyszka ![]() Cytat:
To u mnie kolega kupił jakieś piwo dyniowe za 40zł. Było obrzydliwe. Ale powiedział, ze nie wyleje wiec wypił na eksa
|
|||
|
|
|
#464 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja nie jestem koneserka piwa
mogłoby w sumie dla mnie nie istnieć ![]() Jutro ma byc cieplo
|
|
#465 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
A i też rzadko kupujemy drugi raz to samo piwo, zawsze próbujemy czegoś nowego![]() Tylko jest piwo i piwo, pytanie które Ty znasz Te, które pije TŻ dla mnie też mogłyby nie istnieć
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajna sprawa
![]() Cytat:
poczytałam trochę i nie dla mnie takie ekstrawagancje. Przede wszystkim nie lubię wysokoprocentowych piw, po drugie nie znoszę jak mi piwo zajeżdża karmelem ale nie wykluczam, że przy innych rodzajach bym się zatrzymała na dłużej.
|
|
#467 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
A rodzajów jest teraz tyle, że nie ogarniesz, alkoholizm zagraża W czwartek piłam portera z nutami gorzkiej czekolady, maliny i chili. Fajne![]() A wysokoprocentowość to dla mnie plus, kupię sobie jedno i sączę je pół wieczoru, gdy inni trzecią butelkę otwierają
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
U nas TŻ uwielbia lokalne piwa, jak jesteśmy w Polsce to zawsze kupuje conajmniej kilka nowych na spróbowanie. Ostatnio jedno z nich było nie do przełknięcia i wylądowało w zlewie brzydal:
Ja za to bardzo lubię smakowe i tylko takie pijam ;-) Kokosowego nie próbowałam, ale muszę to zmienić przy najbliższej okazji. Aczkolwiek piwo nie jest moim ulubionym trunkiem, wolę drinki. Na szczęście TŻ jest po kursie barmańskim, także może działać
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak Viv-piwa mogłyby nie istnieć... Najlepiej smakuje mi zwykły żywiec z sokiem... Im bardziej udziwniane, z małego browaru za więcej monet tym gorzej... Mój mąż kupuje dziwne różne i nie trafiło się takie co by mi podeszlo.. To jak z buegerami. Fajnie ale najbardziej smakuje mi cheese z maka
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
ja z chęcią tez bym w takiej branzy mogła działac, lubie to! w sensie organizowanie roznych rzeczy, uwielbiam sobie codziennie wieczor robic plan dnia na kolejny dzien, mam jakies zboczenie i wszedzie nosze swoj dziennik/organizer (procz wielkich zakupow w markecie, gdzie wciskam w torebke resztę malych zakupków:P)
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
My zdecydowanie piwoszami jestesmy ale takich piwek jak Wy to jeszcze nie pilismy. Najdrozsze to za 8 zl
ale tez jak na razie nigdzie nie spotkalismy. Choc mam zamiar kiedys odwiedzic alkohole swiata i moze tam cos ciekawego sie znajdzie😁 ja bardzo lubie piwa ksiazece i kormorany. Bojany tez dobre
|
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatni raz się pochwalilam słonecznikiem. Zaraz po tym zaszło
Ja nie lubię zimnego piwa. Dla mnie może mieć temp pokojową. Po roku bez alkoholu wystarcza kilka łykow i szumi mi w głowie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#475 | |
|
na przekór do celu
|
Biorąc pod uwagę fakt, że post, który był przed Twoim, dotyczył piwa, to zgadnij o jakiej branży pomyślałam, w której byś chciała działać
![]() Cytat:
![]() W DB najbardziej mi się podobają etykiety Piwa są spoko, niektóre bardzo dobre, inne takie jak tysiące pozostałych, zależy co chłopakom się uda Też piłam od nich niedawno jakieś, w którym miało być coś tam i nie było...Aga piwa kraftowe powoli wchodzą do dużych sklepów, co prawda stanowią jakieś 3% całej oferty piw np. w takim Auchan, ale jeszcze rok temu nie można było spotkać żadnego Raczej spotkasz je w mniejszych sklepikach, wyspecjalizowanych. No i w typowych piwiarniach
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2016-10-22 o 22:44 |
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie cierpie piwa, w zyciu nie dalam rady wypic wiecej niz lyka - tak samo jak kawy. :P A teraz zreszta i tak nie wolno mi pic piwa, bo ma gluten. To chyba jedyna rzecz, ktorej mi nie jest zal, ze nie moge.
Viv, dam Wam nazwe swojego instagrama na fb, tam wrzucam troche fotek. Jak ktorejs nie ma na fb, to moge na priv dac.
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Piwo kokosowe
? Gdzie to dostać? Ze ja smakosz kokosa jrszcze takiego nie dorwalam.My jak już pijemy piwo to ja jakieś smakowe typu warka czy somserby a Mąż desperados. Whisky z lodem i cola nauczył mnie Mąż pić. Lubie |
|
|
|
#478 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Też wolę piwo o temp. otoczenia, no nie mam na myśli upałów Ale takie ogrzane w dłoniach. Całkiem zimne zabija smak. Jak wódka![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja whisky nie lubię, dla mnie ma po smak mydlin, plynu do mycia naczyń ,Szkoda coli.Za to mój mąż lubi bardzo. Eh...byly kiedyś wieczory ja wino ,On whisky... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

ja z jednej strony tez chciałam projektanta, a z drugiej strony znając mnie to tez by mi się wiele rzeczy nie podobało bo wole po swojemu
plus kwestie finansowe i było juz wiadomo, ze projektant u nas to bezsens 

). Groszek, spoko, ja tez czasem takie piwo kupuje za miljon monet
uważam ze własna DG to super pomysł 

Jajek mam juz potwornie dosc, bo wlasciwie codziennie do tej pory jadlam rano omlety lub jajecznice, wiec dzis na sniadanie jem ryz z pieczonym łososiem i zupe miso z tofu. 

Aczkolwiek piwo nie jest moim ulubionym trunkiem, wolę drinki. Na szczęście TŻ jest po kursie barmańskim, także może działać