Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-22, 16:09   #1921
patinka_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cześć dziewczyny, przychodzę doo Was z małą propozycją. Amatorsko robię metryczki dla dzieciaczków (zrobiłam już dla swoich i dla znajomych), jednak potrzebuję więcej wzorów do mojego portfolio, by w przyszłości ewentualnie pomyśleć o wykonywaniu podobnych za drobną opłatą. W związku z tym jeśli któraś miałaby ochotę mogę wykonać zupełnie za darmo zgodnie z waszymi wizją,uwagami w zamian za możliwość użycia wzoru na mojej stronie/instagramie i ewentualnie miło mi będzie jeśli otrzymam w zamian zdjęcie takiej metryczki wydrukowanej i oprawionej już w Waszej aranżacji w domu. Jeśli ktoś jest zainteresowany zapraszam na PW.Pozdrawiam
Stary 2016-10-22, 16:10   #1922
fiazo
Zakorzenienie

Rozmawiałam z koleżanką z pracy, która mnie zastępuje i mówi "wracaj bo już tęsknią wszyscy" jakby czuła że tu pisałam

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 16:12   #1923
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ja cały czas zazastanawiam się nad papkami a blw.. Wstępnie papki, chciałabym samą gotować, Ale mam w razie W parę słoiczków. Przeraża mnie to rozszerzanie diety i blw.. Wstępnie chciałam zacząć jak mała skończy pół roku, ale do końca nie jestem pewna..
Czemu Cię to przeraża?
Ja to chyba dziwna jestem bo mnie mp cieszy i traktuję to jako nowy fajny etap w życiu Hani
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66666841]Wpadłam na chwilkę, widzę wysyp ząbków jak grzybów po deszczu
Cieszyć się czy płakać...
Moja żabencja od wczoraj ma bunt jedzeniowy, wczoraj nie chciała butli jak byłam w klubie malucha ze starszą, potem cycka i dzisiaj też nie chce cycka Jeszcze mi ta kluska moja schudnie i co pocznę

Chyba niedługo też u mnie zawita okres. Humor mam taki, że bez kija nie podchodź. Mąż wkurza mnie wszystkim, mam ochotę zakopać się gdzieś głęboko i obudzić jak będzie +20st ;(

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Tak pieruńsko mi smutno...[/QUOTE]
Przytulam mocno

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 16:14   #1924
fiazo
Zakorzenienie

Cała noc i cały dzień pada u mnie, pogoda na sen. Syn trochę odespal noc a ja nic, poszperałam trochę na alli i wrzuciłam do listy życzeń parę rzeczy

Synek
Stary 2016-10-22, 16:21   #1925
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Ja kupilam dla Hani album (dz Zabcia) i przy okazji dla Zosi Jesień i Zimę na ulicy czereśniowej. Mamy Wiosnę i jest nią zachwycona. Wszystko oczywiście w promocji na moim ukochsnym arosie. I stówka poszła trochę mi.lepiej.

Hania dziś kończy 4 miesiące. Najlepszego też dla Benjaminka

Fiazo tęsknisz już za pracą?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 16:25   #1926
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Czemu Cię to przeraża?
Ja to chyba dziwna jestem bo mnie mp cieszy i traktuję to jako nowy fajny etap w życiu Hani

Przytulam mocno

Z jednej strony już się nie mogę docZekać aż będzie jadła coś innego niż mleko a z ddrugiej boję się, ze gdzieś dam plamę nie wiedziałam, ze trzeba gluten podać dziecku.. Miszka o tym ostatnio fajnie napisala, a ja tego nie ogarniam w sensie gluten jest np w kaszce mannej?
Stary 2016-10-22, 18:20   #1927
zabciajs
Zakorzenienie

Dziewczyny.. padam.. okres mam i znów krocze napierdziela jak cholera. Ledwo juz stoje po malych zakupach i porządkach.

Co do metryczek jeśli byscie chciały-polecam się Robie proste i fajne-pokaże wam jutro

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-10-22 o 18:25
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-22, 18:38   #1928
Konto usunięte

Cytat:
Z jednej strony już się nie mogę docZekać aż będzie jadła coś innego niż mleko a z ddrugiej boję się, ze gdzieś dam plamę nie wiedziałam, ze trzeba gluten podać dziecku.. Miszka o tym ostatnio fajnie napisala, a ja tego nie ogarniam w sensie gluten jest np w kaszce mannej?
Tak i w tej kaszce najprościej dziecku podać, np do zupki, czy samego sloika. Jak masz wątpliwości pisz, dziewczyny tutaj super radzą i tłumaczą, zawsze lepiej zapytać niż gdybac samemu albo przetrzepywac Internet.
Lena wklejala artykul, że teraz już nie trzeba robic ekspozycji na gluten. Ja już tez nie robiłam.
Swoją drogą bez sensu że kiedyś trzeba bylo, teraz nie. Kiedyś się dawalo pierw samo bialko, teraz całe jajko można od razu podac. Nie rozumiem co się zmienia, kury? Na pewno, ale raczej na gorsze, są bardziej pasione.
Mnie te wytyczne już wcześniej draznily, teraz nawet nie zagladam.
Pamietam że fajna rozpiska co i jak była na osesku, już dziewczyny polecaly. Tam to jest tak z głową opisane
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. padam.. okres mam i znów krocze napierdziela jak cholera. Ledwo juz stoje po malych zakupach i porządkach.

Co do metryczek jeśli byscie chciały-polecam się Robie proste i fajne-pokaże wam jutro
Chętnie zobaczę

Siostra zrobila mi pazurki, słucham sobie mojej kochanej Iry i humor mimo wszystko do może jt będzie lepiej
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 18:51   #1929
zabciajs
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66671306]Tak i w tej kaszce najprościej dziecku podać, np do zupki, czy samego sloika. Jak masz wątpliwości pisz, dziewczyny tutaj super radzą i tłumaczą, zawsze lepiej zapytać niż gdybac samemu albo przetrzepywac Internet.
Lena wklejala artykul, że teraz już nie trzeba robic ekspozycji na gluten. Ja już tez nie robiłam.
Swoją drogą bez sensu że kiedyś trzeba bylo, teraz nie. Kiedyś się dawalo pierw samo bialko, teraz całe jajko można od razu podac. Nie rozumiem co się zmienia, kury? Na pewno, ale raczej na gorsze, są bardziej pasione.
Pamietam że fajna rozpiska co i jak była na osesku, już dziewczyny polecaly. Tam to jest tak z głową opisane

Chętnie zobaczę

Siostra zrobila mi pazurki, słucham sobie mojej kochanej Iry i humor mimo wszystko do może jt będzie lepiej[/QUOTE]
Mam akurat jedną która jutro drukuje (lub pojutrze) i wkladam w ramke. Ale już kilka takich zrobilam kiedyś w prezencie.
Zrobie może drugą aby Wam pokazać różne ksztalty.
Ale nie dziś, bo trzeba sie troche opracować, a ja padam.A chcialam tez paznokcie zrobić
Mąż dziś jeszcze wymyslil male przemeblowanie i bede konczyc jutro ukladać rzeczy, wsciekla bylam, bo jutro chcialam ogarnąc tylko galerie i kupić jakies prezenty bratanicą. Birko swoje wynosił do przedpokoju, bo noedługo zaczyna mu się duzo nauki, a Gabi spi w sypialni wiec nie bardzo mialby jak tu sie uczyć.
Kupilam dziś w lidlu kapelusz czarownicy, potrzebuje jeszcze czarna peruke i narysuje na ogromnej dyni czarownice jedna z bratanic lubi takie klimaty

Dzanet, a ty okres juz mialas?

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

A co do Iry to wiele razy bylam na koncercie

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-10-22 o 18:53
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 19:04   #1930
Konto usunięte

Też byłam na koncertach Iry

A co do okresu to jeszcze nie dostałam... mam nadzieję, że jeszcze trochę mi odpuści.
Stary 2016-10-22, 19:13   #1931
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymaj się
Też z miła chęcią zobaczę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-22, 19:32   #1932
haneczkab92
Ania

Cześć dziewczynki!
A ja dziś wjechałam autem w bramę, i porysowałam zderzak...
A na zakupach miałam kupić pietruszkę, więc wybrałam najładniejszą, wracam do domu, a mąż tak patrzy i pyta co kupiłam, mówię, że pietruszkę, a to się okazało, że kupiłam koperek... chyba się muszę podszkolić w warzywach

Bardzo Was przepraszam, że nic nie pisałam, ale jakoś szybciej mi było wpaść na facebooka, niż tu.
Po wzięciu antybiotyku ja i mąż od razu poczuliśmy się lepiej.
Dlatego dużo czasu spędzaliśmy teraz razem z Hanią więc komputer "zrzuciłam" na dalszy plan, a wieczorami oglądamy filmy, albo bajki to też nie ma czasu.
U nas piękna pogoda, więc rano spacerek musi być niedługo, bo my po chorobie, ale przynajmniej godzinka.

Aaa!!! moja Hania już się nauczyła świadomie przekręcać na brzuszek, co ją położymy na plecy to fik i jest dumna na brzuchu

Co do rozszerzania diety- ja robię wszystko intuicyjnie. Widziałam, że Hania nie chciała za bardzo jeść, co jej podałam, to kilka dni jej nie dawałam
Teraz znowu chętnie je- warzywka. Owoców nie za bardzo chce- więc nie daję
I dalej też będę działać intuicyjnie. Mnie to nie przeraża, wręcz przeciwnie, to kolejny etap

*Wszystkim mamusiom, których dzieci dają "popalić" życzę, aby to sie szybko skończyło!!

*Wszystkiego najlepszego dla naszych 5, 4 miesięczniaków!!

Madzia999 i Dzanet- dziękuję, ze pytacie o zdrowie jak napisałam wyżej u nas dużo lepiej

Śliweczka- bardzo chętnie poszłabym do takiego sh- z przyjemnością, więc otwieraj!

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Kamień z serca normalnie, bo już byłam bezradna - cycek be, mm nie służy... Ale poszłam do apteki i trafiłam na całkiem kumatą farmaceutkę Chociaż jej teorią nr 1 były zęby A ja mam alergię w tym temacie, bo jak w żłobku pracowałam, to wg rodziców dzieciaków wszystko, dosłownie wszystko, było winą zębów! Nawet boląca noga

Pewnie, że tak, ja o tydzień przełożyłam
O to to!
Też miałam dość tłumaczenia rodzicom, że to nie od zębów....

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Czesć, Laseczki

Dawno mnie tu nie było, w zasadzie rzadko tutaj zaglądam, jak coś, to na jakieś luźne wątki

Co u nas? Izul rośnie jak na drożdżach, jest strasznie pogodnym dzieckiem Nocki przesypia już całe od dawna, w dzień ma dwie dłuższe drzemki, bez usypiania Złote dziecko mi się trafiło
Potrafi przekręcać się z brzuszka na plecy i na odwrót. Muszę kupić kojec, bo ostatnio wyszła mi z maty, jak poszłam na chwilkę do kuchni

Byliśmy teraz na szczepieniu, waży 6500g. 19.10 Izulka skończyła 4. miesiące i z tej okazji wyszedł jej pierwszy ząbek W zasadzie bezobjawowo, zauważyłam przypadkiem, no i troszkę mniej jadła przed kilka dni.

Trzymajcie się ciepło
Super, że się odezwałaś!
No i bardzo fajnie, że masz złote dziecko, ja na swoją Hanię też nie mogę
narzekać również przesypia noce i jest grzeczna

Dzanet- kwiatuszek dla Ciebie, cobyś sobie o wiośnie myślała, a nie dołowała się jesienią! jeszcze troszkę i będzie wiosna!

Ok, spadam oglądać jakąś bajkę z mężem
Dobranoc

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 20:42   #1933
zabciajs
Zakorzenienie

A Gabrysia sobie gada.. postanowiła nie spać

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Dalej nic. Lezy i po cichu guga. Noszz cholercia,zero wieczoru dla siebie..moje paznokcie

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Ufff udało się, lece po lakiery

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

A w doope. Już nie pisze nic. Co to się dzieje?!
Stary 2016-10-22, 20:56   #1934
fiazo
Zakorzenienie

Dzanet tesknie i za praca i za czasem bez dzieci

Brawo dla haneczki za obroty

A ja mam w☠☠☠☠a na męża i teściów. Jeszcze go nie ma. Tomek nie śpi, drze się bo płaczem tego nazwać nie można. Kolejna noc że nie zasypia normalnie miedzy 19 a 20. Starszak nie śpi bo my nie śpimy, mam dość. Dzwoniłam oczywiście i nic to nie dało. Z☠☠☠ie jutro wszystkich.

Synek
Stary 2016-10-22, 21:08   #1935
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja cały czas zazastanawiam się nad papkami a blw.. Wstępnie papki, chciałabym samą gotować, Ale mam w razie W parę słoiczków. Przeraża mnie to rozszerzanie diety i blw.. Wstępnie chciałam zacząć jak mała skończy pół roku, ale do końca nie jestem pewna..
Ja, po eksperymentach mojej szwagierki ze zwykłym rozszerzaniem po 6 miesiącach, upewniłam się, że chcę blw i nie będę się z tym spieszyć.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66666841]Wpadłam na chwilkę, widzę wysyp ząbków jak grzybów po deszczu
Cieszyć się czy płakać...
Moja żabencja od wczoraj ma bunt jedzeniowy, wczoraj nie chciała butli jak byłam w klubie malucha ze starszą, potem cycka i dzisiaj też nie chce cycka Jeszcze mi ta kluska moja schudnie i co pocznę

Chyba niedługo też u mnie zawita okres. Humor mam taki, że bez kija nie podchodź. Mąż wkurza mnie wszystkim, mam ochotę zakopać się gdzieś głęboko i obudzić jak będzie +20st ;(

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Tak pieruńsko mi smutno...[/QUOTE]
Nie smutamy

Cytat:
Oj jaki syf !!! Kupimy najtańsza folię malarską pod krzesełko i dookoła i luuz totalnie Cię rozumiem z wizją BLW przy dwójce. Z łyżeczką i papka miałabys skaranie i meczarnie
Moja teściowa zbytnio nie podnosi Hani tylko chwilę na rączki i tyle. Bardziej zabawkami się z nią pobawi
No właśnie zastanawiałam się co pod krzesełko, myślałam o jakichś podkładkach jak są pod krzesła obrotowe. No i nie wiem czy by się jakiś parawan nie przydał, jak a nuż moje gwiazdy wpadną na pomysł rzucania się jedzeniem. Teraz przy kąpieli coś je naszło i strasznie lubią chlapać. oboje z mężem jesteśmy mokrzy, całe otoczenie też, na stole, na którym kąpiemy jest folia, na podłodze szmaty. Pozwalamy im na to, bo widać, że je to bawi, więc niech się trochę pocieszą.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 21:16   #1936
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, gluten czyli coś z glutenem. Np.kaszka manna.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66671306]Tak i w tej kaszce najprościej dziecku podać, np do zupki, czy samego sloika. Jak masz wątpliwości pisz, dziewczyny tutaj super radzą i tłumaczą, zawsze lepiej zapytać niż gdybac samemu albo przetrzepywac Internet.

Chętnie zobaczę

Siostra zrobila mi pazurki, słucham sobie mojej kochanej Iry i humor mimo wszystko do może jt będzie lepiej[/QUOTE]
No właśnie, ja też tego nie rozumiem. Wcześniej trzeba było, teraz nie. Podobnie jak z tym jajkiem. Albo kiedyś masełko, teraz olej rzepakowy.
Ale co chwilę coś zmieniaja.
Tak jak w innych tematach.
Wcześniej każde dziecko miało chodzik. Teraz chodzik to zuo.

Dlatego cały czas piszę, że najlepiej to pomalutku, wg intuicji.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

A ja mam w☠☠☠☠a na męża i teściów. Jeszcze go nie ma. Tomek nie śpi, drze się bo płaczem tego nazwać nie można. Kolejna noc że nie zasypia normalnie miedzy 19 a 20. Starszak nie śpi bo my nie śpimy, mam dość. Dzwoniłam oczywiście i nic to nie dało. Z☠☠☠ie jutro wszystkich.
A gdzie męża wywialo?

Haneczka, dobrze, że już lepiej.
To pewnie przez ten zderzak pomylilas warzywka, haha

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 21:31   #1937
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Miszka, taka kupilam http://www.babydesign.eu/travelQUICK/wozki-babydesign
Super sie prowadzi, latwo sie sklada, niestety nie rozklada sie na prosto, ale Gabrys w niej przejechal sie moze ze trzy razy.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 21:35   #1938
ania230
Zakorzenienie

Dzień minął bardzo szybko. O 13 wyszliśmy na spacer i do 16 spacerowalismy. Maja cały czas spała. Później była zabawa i o 18 krótka 20 min przerwa. Kąpiel O 19 i poszła spać o 21.45 i teraz się obudziła i sobie gaworzy i się bawi....Noc zapowiada się ciekawie...

Zaproszenie na chrzest siostra mi zrobiła. Wypełniłam i jutro jedzeniemy do rodziny tz zaprosić dwie prababcia, pradziadek,dziadka, babcię i ojca chrzestnego. Później zostaje moja rodzina : Tata i siostry wraz z rodziną. Babć i dziadków nie mam.
Mam nadzieję że Majunia tyle wizyt dobrze przeżyje i nie będzie marudna itp.

Dziewczyny Maja zaczęła mi się bardzo podnosić. I chciałam się Was zapytać czy mogę jej pomagać siadać czy czekać?

Wczoraj wieczorem na łóżeczku tak szybko nóżkami przebierała ze się smialismy ze śpieszno Jej do raczkowania.

Bardzo ładnie przekreca się na boki i z brzuszka obraca się na plecy

Tyle rzeczy naraz się nauczyła

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-10-22 o 21:38
Stary 2016-10-22, 21:38   #1939
fiazo
Zakorzenienie

Miszka u rodziców na obiedzie z okazji rocznicy ślubu. Jeszcze nie wrócił. Zadzwoniłam zaczęłam ochrzaniać a teściowa się śmieje że ochrzaniam. No kurrr tupet ma. Jutro im zrobię jesień średniowiecza.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Dzieci dalej nie śpią

Synek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-22, 21:42   #1940
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Miszka u rodziców na obiedzie z okazji rocznicy ślubu. Jeszcze nie wrócił. Zadzwoniłam zaczęłam ochrzaniać a teściowa się śmieje że ochrzaniam. No kurrr tupet ma. Jutro im zrobię jesień średniowiecza.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Dzieci dalej nie śpią
Jak trzeba to trzeba !!!!

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Dziewczyny czy ja dobrze zrozumiałam ze pierw mam zacząć z kaszą A potem warzywa i owoce? Trochę się boję tego rozszerzenia diety :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-22, 21:58   #1941
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Dziewczyny czy ja dobrze zrozumiałam ze pierw mam zacząć z kaszą A potem warzywa i owoce? Trochę się boję tego rozszerzenia diety :/

Cytat:

Z kaszą,dziewczynom chodziło o ekspozycje na gluten

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Aniu po co to się bać? Dla mnie to nieco dziwne. Działając i obserwując swoje dziecko nie zrobimy mu krzywdy.
Rozszerzaniet diety to nowy etap i strach może to psuć

Sophia Loren
Stary 2016-10-22, 21:58   #1942
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Z kaszą,dziewczynom chodziło o ekspozycje na gluten

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Aniu po co to się bać? Dla mnie to nieco dziwne. Działając i obserwując swoje dziecko nie zrobimy mu krzywdy.
Rozszerzaniet diety to nowy etap i strach może to psuć

Tzn?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-22, 22:06   #1943
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
A ja dziś wjechałam autem w bramę, i porysowałam zderzak...
A na zakupach miałam kupić pietruszkę, więc wybrałam najładniejszą, wracam do domu, a mąż tak patrzy i pyta co kupiłam, mówię, że pietruszkę, a to się okazało, że kupiłam koperek... chyba się muszę podszkolić w warzywach

Bardzo Was przepraszam, że nic nie pisałam, ale jakoś szybciej mi było wpaść na facebooka, niż tu.
Po wzięciu antybiotyku ja i mąż od razu poczuliśmy się lepiej.
Dlatego dużo czasu spędzaliśmy teraz razem z Hanią więc komputer "zrzuciłam" na dalszy plan, a wieczorami oglądamy filmy, albo bajki to też nie ma czasu.
U nas piękna pogoda, więc rano spacerek musi być niedługo, bo my po chorobie, ale przynajmniej godzinka.

Aaa!!! moja Hania już się nauczyła świadomie przekręcać na brzuszek, co ją położymy na plecy to fik i jest dumna na brzuchu

Co do rozszerzania diety- ja robię wszystko intuicyjnie. Widziałam, że Hania nie chciała za bardzo jeść, co jej podałam, to kilka dni jej nie dawałam
Teraz znowu chętnie je- warzywka. Owoców nie za bardzo chce- więc nie daję
I dalej też będę działać intuicyjnie. Mnie to nie przeraża, wręcz przeciwnie, to kolejny etap

*Wszystkim mamusiom, których dzieci dają "popalić" życzę, aby to sie szybko skończyło!!

*Wszystkiego najlepszego dla naszych 5, 4 miesięczniaków!!

Madzia999 i Dzanet- dziękuję, ze pytacie o zdrowie jak napisałam wyżej u nas dużo lepiej

Śliweczka- bardzo chętnie poszłabym do takiego sh- z przyjemnością, więc otwieraj!

O to to!
Też miałam dość tłumaczenia rodzicom, że to nie od zębów....

Super, że się odezwałaś!
No i bardzo fajnie, że masz złote dziecko, ja na swoją Hanię też nie mogę
narzekać również przesypia noce i jest grzeczna

Dzanet- kwiatuszek dla Ciebie, cobyś sobie o wiośnie myślała, a nie dołowała się jesienią! jeszcze troszkę i będzie wiosna!

Ok, spadam oglądać jakąś bajkę z mężem
Dobranoc
Mocno ten zderzak porysowany?
Życzę szybkiego powrotu d zdrowia. Dobrze, że antybiotyk szybko zazyliscis. Szybciej wrócisz do formy.
Brawo za umiejętności Hani

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:

Mąż u tesciowej?
Biedny Tomus i biedna Ty
Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość

No właśnie, ja też tego nie rozumiem. Wcześniej trzeba było, teraz nie. Podobnie jak z tym jajkiem. Albo kiedyś masełko, teraz olej rzepakowy.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

A gdzie męża wywialo?

Świetna rada intuicyjnie przede wszystkim
Cytat:
Dzień minął bardzo szybko. O 13 wyszliśmy na spacer i do 16 spacerowalismy. Maja cały czas spała. Później była zabawa i o 18 krótka 20 min przerwa. Kąpiel O 19 i poszła spać o 21.45 i teraz się obudziła i sobie gaworzy i się bawi....Noc zapowiada się ciekawie...

Zaproszenie na chrzest siostra mi zrobiła. Wypełniłam i jutro jedzeniemy do rodziny tz zaprosić dwie prababcia, pradziadek,dziadka, babcię i ojca chrzestnego. Później zostaje moja rodzina : Tata i siostry wraz z rodziną. Babć i dziadków nie mam.
Mam nadzieję że Majunia tyle wizyt dobrze przeżyje i nie będzie marudna itp.

Dziewczyny Maja zaczęła mi się bardzo podnosić. I chciałam się Was zapytać czy mogę jej pomagać siadać czy czekać?

Wczoraj wieczorem na łóżeczku tak szybko nóżkami przebierała ze się smialismy ze śpieszno Jej do raczkowania.

Bardzo ładnie przekreca się na boki i z brzuszka obraca się na plecy

Tyle rzeczy naraz się nauczyła

Nie pomagać. Czekać aż sama w pełni usiądzie. Dziewczyny Paulina i Maria pisały, że nie wolno pomagać.
Ortopeda też mi ro mówił tłumaczył czemu ale tak przejęta bylan ilością pytań jakie chciałam mu zadać że nie pamiętam odp :/
Cytat:

Dzieci dalej nie śpią
Co za baba!!!

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Tzn?

Wg jakiejś tam rozpiski i teorii nie powinno się teraz glutenu z "grubej rury" podawać tylko spr czy nie szkodzi czyli zrobić tzw ekspozycje. Stopniowo po malutku podając.
Chyba dobrze to tłumacze. Jeśli nie to niech mnie ktoś poprawi

Sophia Loren

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-22, 22:21   #1944
zabciajs
Zakorzenienie

Dziewczyny, Gabrysia sie przemieszcza!!! Do tyłu będąc na brzuchu I robi pompki..
Szaleje ta moja dziewczyna
Stary 2016-10-22, 22:40   #1945
haneczkab92
Ania

Bajka obejrzana- "Zwierzogród" polecam!
I film "Bóg nie umarł"- świetny.

Cytat:
dla męża i teściowej!
No i niech Tomuś już się uspokoi

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość

Haha być może

Cytat:
Mocno ten zderzak porysowany?
Życzę szybkiego powrotu d zdrowia. Dobrze, że antybiotyk szybko zazyliscis. Szybciej wrócisz do formy.
Brawo za umiejętności Hani

Wg jakiejś tam rozpiski i teorii nie powinno się teraz glutenu z "grubej rury" podawać tylko spr czy nie szkodzi czyli zrobić tzw ekspozycje. Stopniowo po malutku podając.
Chyba dobrze to tłumacze. Jeśli nie to niech mnie ktoś poprawi

No tak dosyć... taki "wżer" aż jest...;/ mąż jak to zobaczył, to widziałam wściekłość w Jego oczach(to auto to jego druga miłość), ale nie okazał tego mocno
Kurde, nie wiem jak to zrobiłam, nie pierwszy raz wyjeżdżałam, patrzyłam w lusterko i pach... i wyszłam, patrzę nic nie ma...A mąż później był na podwórku i woła mnie zapytać co to jest..ja patrzyłam z tyłu, a to z boku zrobiłam;/
No nic, po prostu brama się akurat przesunęła w moją stronę, stąd uderzenie...

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Dziewczyny, Gabrysia sie przemieszcza!!! Do tyłu będąc na brzuchu I robi pompki..
Szaleje ta moja dziewczyna
Brawo kolejna nowa umiejętność

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 23:18   #1946
ania230
Zakorzenienie

Majunia śpi to czas na mnie. Dobranoc :-*

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-23, 05:22   #1947
Lena_Marlena
Rozeznanie

Miszka dzięki za te słowa! Odnośnie karmienia w czasie skoku - jak Mały swiruje przy piersi dłuższy czas (jak robi w trakcie skoków) to dawałam butle i szedł spać na 2,5-3h później niestety znów cyrk przy cycku ;(

MariaFranceska jak to nie można dzieci podnosić?
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-23, 06:37   #1948
fiazo
Zakorzenienie

Zabcia brawo dla Gabrysi,zdolna

Dziewczynkom nie można pomagać siadac bo to szkodzi na miednice.

Mój marnotrawny mąż wrócił po 23, tylko Tomka położyłam do łóżeczka. Położyłam się i tak mnie wszystko bolało że zasnąć nie mogłam przez godzinę. Tomus zrobił przed 7 mega kupę że aż wypłynęło więc miałam teraz pranie. Oczywiście już nie śpi, a ja bym pospala

Synek
Stary 2016-10-23, 07:05   #1949
Lena_Marlena
Rozeznanie

MariaFranceska odpowiedz o tych przygodach szwagierka

Madzia, odwrotnie. Wcześniej wg rozpiski. Teraz tak jak każde inne no warzywko tzn łyżeczkę. Dwie. Później do oporu. Gdzieś wklejalam link do bloga Jackowskiej o aktualizacji 2016.

Haneczka - Bóg nie umarł świetny !
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 07:34   #1950
Konto usunięte

Przy blw polecam zaopatrzyć się w silikonowy śliniak z kieszonka. Dla mnie rewelacja! Na szybko kupilam z tomme t w tesco.
Fajne są też takie fartuszki foliowe. Będę teraz kupować, to kupię obu gwiazdom. Młodszej do blw, starszej do zabaw z farbami, ciastolina. No i chcę zrobić w koncu tą ciecz nienewtonowska. Samej mi się to podoba

Dzieci nie podnosimy do siadania, nie pomagamy bo dopoki same tego nie zaczną robić, nie są na to gotowe. Przede wszystkim chodzi tutaj o obciążenie kręgosłupa.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

U nas kolejna ciezka nocka. W dzień gwiazda oststnio strzela drzemke 13-17, niezbyt chętnie je, to potem w nocy nadrabia. O 3 walnela kupe, udawalam że nie słyszę. O 4 zaczęła gadac z sufitem, przebrałam, pogadala jeszcze z godzinę i usnela w koncu z cycem w buzi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości