![]() |
#1921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cześć dziewczyny, przychodzę doo Was z małą propozycją. Amatorsko robię metryczki dla dzieciaczków (zrobiłam już dla swoich i dla znajomych), jednak potrzebuję więcej wzorów do mojego portfolio, by w przyszłości ewentualnie pomyśleć o wykonywaniu podobnych za drobną opłatą. W związku z tym jeśli któraś miałaby ochotę mogę wykonać zupełnie za darmo zgodnie z waszymi wizją,uwagami w zamian za możliwość użycia wzoru na mojej stronie/instagramie i ewentualnie miło mi będzie jeśli otrzymam w zamian zdjęcie takiej metryczki wydrukowanej i oprawionej już w Waszej aranżacji w domu. Jeśli ktoś jest zainteresowany zapraszam na PW.Pozdrawiam
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to chyba dziwna jestem bo mnie mp cieszy i traktuję to jako nowy fajny etap w życiu Hani ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66666841]Wpadłam na chwilkę, widzę wysyp ząbków jak grzybów po deszczu ![]() Cieszyć się czy płakać... Moja żabencja od wczoraj ma bunt jedzeniowy, wczoraj nie chciała butli jak byłam w klubie malucha ze starszą, potem cycka i dzisiaj też nie chce cycka ![]() ![]() Chyba niedługo też u mnie zawita okres. Humor mam taki, że bez kija nie podchodź. Mąż wkurza mnie wszystkim, mam ochotę zakopać się gdzieś głęboko i obudzić jak będzie +20st ;( ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Tak pieruńsko mi smutno...[/QUOTE] Przytulam mocno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1925 |
Konto usunięte
|
Ja kupilam dla Hani album (dz Zabcia) i przy okazji dla Zosi Jesień i Zimę na ulicy czereśniowej. Mamy Wiosnę i jest nią zachwycona. Wszystko oczywiście w promocji na moim ukochsnym arosie. I stówka poszła
![]() Hania dziś kończy 4 miesiące. Najlepszego też dla Benjaminka ![]() ![]() ![]() Fiazo tęsknisz już za pracą? |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. padam.. okres mam i znów krocze napierdziela jak cholera. Ledwo juz stoje po malych zakupach i porządkach.
Co do metryczek jeśli byscie chciały-polecam się ![]() ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-10-22 o 18:25 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1928 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Lena wklejala artykul, że teraz już nie trzeba robic ekspozycji na gluten. Ja już tez nie robiłam. Swoją drogą bez sensu że kiedyś trzeba bylo, teraz nie. Kiedyś się dawalo pierw samo bialko, teraz całe jajko można od razu podac. Nie rozumiem co się zmienia, kury? Na pewno, ale raczej na gorsze, są bardziej pasione. Mnie te wytyczne już wcześniej draznily, teraz nawet nie zagladam. Pamietam że fajna rozpiska co i jak była na osesku, już dziewczyny polecaly. Tam to jest tak z głową opisane Cytat:
![]() Siostra zrobila mi pazurki, słucham sobie mojej kochanej Iry i humor mimo wszystko do ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66671306]Tak i w tej kaszce najprościej dziecku podać, np do zupki, czy samego sloika. Jak masz wątpliwości pisz, dziewczyny tutaj super radzą i tłumaczą, zawsze lepiej zapytać niż gdybac samemu albo przetrzepywac Internet.
Lena wklejala artykul, że teraz już nie trzeba robic ekspozycji na gluten. Ja już tez nie robiłam. Swoją drogą bez sensu że kiedyś trzeba bylo, teraz nie. Kiedyś się dawalo pierw samo bialko, teraz całe jajko można od razu podac. Nie rozumiem co się zmienia, kury? Na pewno, ale raczej na gorsze, są bardziej pasione. Mnie te wytyczne już wcześniej draznily, teraz nawet nie zagladam. Pamietam że fajna rozpiska co i jak była na osesku, już dziewczyny polecaly. Tam to jest tak z głową opisane Chętnie zobaczę ![]() Siostra zrobila mi pazurki, słucham sobie mojej kochanej Iry i humor mimo wszystko do ![]() Mam akurat jedną która jutro drukuje (lub pojutrze) i wkladam w ramke. Ale już kilka takich zrobilam kiedyś w prezencie. Zrobie może drugą aby Wam pokazać różne ksztalty. Ale nie dziś, bo trzeba sie troche opracować, a ja padam.A chcialam tez paznokcie zrobić ![]() Mąż dziś jeszcze wymyslil male przemeblowanie i bede konczyc jutro ukladać rzeczy, wsciekla bylam, bo jutro chcialam ogarnąc tylko galerie i kupić jakies prezenty bratanicą. Birko swoje wynosił do przedpokoju, bo noedługo zaczyna mu się duzo nauki, a Gabi spi w sypialni wiec nie bardzo mialby jak tu sie uczyć. Kupilam dziś w lidlu kapelusz czarownicy, potrzebuje jeszcze czarna peruke i narysuje na ogromnej dyni czarownice ![]() ![]() Dzanet, a ty okres juz mialas? ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- A co do Iry to wiele razy bylam na koncercie ![]() ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-10-22 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Konto usunięte
|
Też byłam na koncertach Iry
![]() A co do okresu to jeszcze nie dostałam... mam nadzieję, że jeszcze trochę mi odpuści. |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też z miła chęcią zobaczę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | ||
Ania
|
Cześć dziewczynki!
![]() A ja dziś wjechałam autem w bramę, i porysowałam zderzak... ![]() A na zakupach miałam kupić pietruszkę, więc wybrałam najładniejszą, wracam do domu, a mąż tak patrzy i pyta co kupiłam, mówię, że pietruszkę, a to się okazało, że kupiłam koperek... ![]() ![]() Bardzo Was przepraszam, że nic nie pisałam, ale jakoś szybciej mi było wpaść na facebooka, niż tu. Po wzięciu antybiotyku ja i mąż od razu poczuliśmy się lepiej. Dlatego dużo czasu spędzaliśmy teraz razem z Hanią więc komputer "zrzuciłam" na dalszy plan, a wieczorami oglądamy filmy, albo bajki to też nie ma czasu. U nas piękna pogoda, więc rano spacerek musi być ![]() Aaa!!! moja Hania już się nauczyła świadomie przekręcać na brzuszek, co ją położymy na plecy to fik i jest dumna na brzuchu ![]() Co do rozszerzania diety- ja robię wszystko intuicyjnie. Widziałam, że Hania nie chciała za bardzo jeść, co jej podałam, to kilka dni jej nie dawałam ![]() Teraz znowu chętnie je- warzywka. Owoców nie za bardzo chce- więc nie daję ![]() I dalej też będę działać intuicyjnie. Mnie to nie przeraża, wręcz przeciwnie, to kolejny etap ![]() *Wszystkim mamusiom, których dzieci dają "popalić" życzę, aby to sie szybko skończyło!! ![]() *Wszystkiego najlepszego dla naszych 5, 4 miesięczniaków!! ![]() Madzia999 i Dzanet- dziękuję, ze pytacie o zdrowie ![]() ![]() Śliweczka- bardzo chętnie poszłabym do takiego sh- z przyjemnością, więc otwieraj! ![]() Cytat:
![]() Też miałam dość tłumaczenia rodzicom, że to nie od zębów.... Cytat:
![]() No i bardzo fajnie, że masz złote dziecko, ja na swoją Hanię też nie mogę narzekać ![]() ![]() Dzanet- ![]() ![]() Ok, spadam oglądać jakąś bajkę z mężem ![]() Dobranoc ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Zakorzenienie
|
A Gabrysia sobie gada.. postanowiła nie spać
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Dalej nic. Lezy i po cichu guga. Noszz cholercia,zero wieczoru dla siebie..moje paznokcie ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Ufff udało się, lece po lakiery ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- A w doope. Już nie pisze nic. Co to się dzieje?!
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
Dzanet tesknie i za praca i za czasem bez dzieci
Brawo dla haneczki za obroty A ja mam w☠☠☠☠a na męża i teściów. Jeszcze go nie ma. Tomek nie śpi, drze się bo płaczem tego nazwać nie można. Kolejna noc że nie zasypia normalnie miedzy 19 a 20. Starszak nie śpi bo my nie śpimy, mam dość. Dzwoniłam oczywiście i nic to nie dało. Z☠☠☠ie jutro wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66666841]Wpadłam na chwilkę, widzę wysyp ząbków jak grzybów po deszczu ![]() Cieszyć się czy płakać... Moja żabencja od wczoraj ma bunt jedzeniowy, wczoraj nie chciała butli jak byłam w klubie malucha ze starszą, potem cycka i dzisiaj też nie chce cycka ![]() ![]() Chyba niedługo też u mnie zawita okres. Humor mam taki, że bez kija nie podchodź. Mąż wkurza mnie wszystkim, mam ochotę zakopać się gdzieś głęboko i obudzić jak będzie +20st ;( ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Tak pieruńsko mi smutno...[/QUOTE] Nie smutamy ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66671306]Tak i w tej kaszce najprościej dziecku podać, np do zupki, czy samego sloika. Jak masz wątpliwości pisz, dziewczyny tutaj super radzą i tłumaczą, zawsze lepiej zapytać niż gdybac samemu albo przetrzepywac Internet. Lena wklejala artykul, że teraz już nie trzeba robic ekspozycji na gluten. Ja już tez nie robiłam. Swoją drogą bez sensu że kiedyś trzeba bylo, teraz nie. Kiedyś się dawalo pierw samo bialko, teraz całe jajko można od razu podac. Nie rozumiem co się zmienia, kury? Na pewno, ale raczej na gorsze, są bardziej pasione. Mnie te wytyczne już wcześniej draznily, teraz nawet nie zagladam. Pamietam że fajna rozpiska co i jak była na osesku, już dziewczyny polecaly. Tam to jest tak z głową opisane Chętnie zobaczę ![]() Siostra zrobila mi pazurki, słucham sobie mojej kochanej Iry i humor mimo wszystko do ![]() No właśnie, ja też tego nie rozumiem. Wcześniej trzeba było, teraz nie. Podobnie jak z tym jajkiem. Albo kiedyś masełko, teraz olej rzepakowy. Ale co chwilę coś zmieniaja. Tak jak w innych tematach. Wcześniej każde dziecko miało chodzik. Teraz chodzik to zuo. Dlatego cały czas piszę, że najlepiej to pomalutku, wg intuicji. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
Haneczka, dobrze, że już lepiej. To pewnie przez ten zderzak pomylilas warzywka, haha ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Rozeznanie
|
Miszka, taka kupilam http://www.babydesign.eu/travelQUICK/wozki-babydesign
Super sie prowadzi, latwo sie sklada, niestety nie rozklada sie na prosto, ale Gabrys w niej przejechal sie moze ze trzy razy.
#1938 |
Zakorzenienie
|
Dzień minął bardzo szybko. O 13 wyszliśmy na spacer i do 16 spacerowalismy. Maja cały czas spała. Później była zabawa i o 18 krótka 20 min przerwa. Kąpiel O 19 i poszła spać o 21.45 i teraz się obudziła i sobie gaworzy i się bawi....Noc zapowiada się ciekawie...
Zaproszenie na chrzest siostra mi zrobiła. Wypełniłam i jutro jedzeniemy do rodziny tz zaprosić dwie prababcia, pradziadek,dziadka, babcię i ojca chrzestnego. Później zostaje moja rodzina : Tata i siostry wraz z rodziną. Babć i dziadków nie mam. Mam nadzieję że Majunia tyle wizyt dobrze przeżyje i nie będzie marudna itp. Dziewczyny Maja zaczęła mi się bardzo podnosić. I chciałam się Was zapytać czy mogę jej pomagać siadać czy czekać? Wczoraj wieczorem na łóżeczku tak szybko nóżkami przebierała ze się smialismy ze śpieszno Jej do raczkowania. Bardzo ładnie przekreca się na boki i z brzuszka obraca się na plecy ![]() Tyle rzeczy naraz się nauczyła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-10-22 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Zakorzenienie
|
Miszka u rodziców na obiedzie z okazji rocznicy ślubu. Jeszcze nie wrócił. Zadzwoniłam zaczęłam ochrzaniać a teściowa się śmieje że ochrzaniam. No kurrr tupet ma. Jutro im zrobię jesień średniowiecza.
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Dzieci dalej nie śpią |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Dziewczyny czy ja dobrze zrozumiałam ze pierw mam zacząć z kaszą A potem warzywa i owoce? Trochę się boję tego rozszerzenia diety :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Aniu po co to się bać? Dla mnie to nieco dziwne. Działając i obserwując swoje dziecko nie zrobimy mu krzywdy. Rozszerzaniet diety to nowy etap i strach może to psuć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę szybkiego powrotu d zdrowia. Dobrze, że antybiotyk szybko zazyliscis. Szybciej wrócisz do formy. Brawo za umiejętności Hani ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Biedny Tomus i biedna Ty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ortopeda też mi ro mówił tłumaczył czemu ale tak przejęta bylan ilością pytań jakie chciałam mu zadać że nie pamiętam odp :/ Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
Chyba dobrze to tłumacze. Jeśli nie to niech mnie ktoś poprawi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1944 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Gabrysia sie przemieszcza!!! Do tyłu będąc na brzuchu
![]() Szaleje ta moja dziewczyna ![]()
![]() |
#1945 | ||||
Ania
|
Bajka obejrzana- "Zwierzogród" polecam!
![]() I film "Bóg nie umarł"- świetny. Cytat:
![]() No i niech Tomuś już się uspokoi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurde, nie wiem jak to zrobiłam, nie pierwszy raz wyjeżdżałam, patrzyłam w lusterko i pach... i wyszłam, patrzę nic nie ma...A mąż później był na podwórku i woła mnie zapytać co to jest..ja patrzyłam z tyłu, a to z boku zrobiłam;/ No nic, po prostu brama się akurat przesunęła w moją stronę, stąd uderzenie... ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
Majunia śpi to czas na mnie. Dobranoc :-*
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Rozeznanie
|
Miszka dzięki za te słowa! Odnośnie karmienia w czasie skoku - jak Mały swiruje przy piersi dłuższy czas (jak robi w trakcie skoków) to dawałam butle i szedł spać na 2,5-3h
![]() MariaFranceska jak to nie można dzieci podnosić? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
Zabcia brawo dla Gabrysi,zdolna
Dziewczynkom nie można pomagać siadac bo to szkodzi na miednice. Mój marnotrawny mąż wrócił po 23, tylko Tomka położyłam do łóżeczka. Położyłam się i tak mnie wszystko bolało że zasnąć nie mogłam przez godzinę. Tomus zrobił przed 7 mega kupę że aż wypłynęło więc miałam teraz pranie. Oczywiście już nie śpi, a ja bym pospala |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Rozeznanie
|
MariaFranceska odpowiedz o tych przygodach szwagierka
![]() Madzia, odwrotnie. Wcześniej wg rozpiski. Teraz tak jak każde inne no warzywko ![]() ![]() Haneczka - Bóg nie umarł świetny ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Konto usunięte
|
Przy blw polecam zaopatrzyć się w silikonowy śliniak z kieszonka. Dla mnie rewelacja! Na szybko kupilam z tomme t w tesco.
Fajne są też takie fartuszki foliowe. Będę teraz kupować, to kupię obu gwiazdom. Młodszej do blw, starszej do zabaw z farbami, ciastolina. No i chcę zrobić w koncu tą ciecz nienewtonowska. Samej mi się to podoba ![]() Dzieci nie podnosimy do siadania, nie pomagamy bo dopoki same tego nie zaczną robić, nie są na to gotowe. Przede wszystkim chodzi tutaj o obciążenie kręgosłupa. ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- U nas kolejna ciezka nocka. W dzień gwiazda oststnio strzela drzemke 13-17, niezbyt chętnie je, to potem w nocy nadrabia. O 3 walnela kupe, udawalam że nie słyszę. O 4 zaczęła gadac z sufitem, przebrałam, pogadala jeszcze z godzinę i usnela w koncu z cycem w buzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.