|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
![]() Nawet mi się z nią gadać nie chce na ten temat. Z kim nie rozmawiam to każdy pyta gdzie tą ciążę schowałam bo nie wyglądam na 7 miesiąc. Że szczuplutko się noszę a babcia z szafą wyskakuje ![]() Od początku przytyłam 2-3kg i według babci tyję w oczach ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zadomowienie
|
Kobiety to jednak potrafią być okrutne dla innych kobiet... przykre. Co do uplawow to któraś apka mi ostatnio krzyczała ze w ostatnim trymestrze wydzielina się zwiększy i będzie nam mokro. Obserwuj się, wody są zupełnie czyste przezroczyste i bezzapachowe. Mądrze się bo wczoraj o tym polozna na SR mówiła
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4804 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
kolega, którym dojezdzalam do pracy jak mnie zobaczył w sierpniu to się pytał czy to już niedługo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66583896]Aleście wczoraj naklikały! Nie dam rady teraz nadrobić, ale melduję się po laboratorium - morfologia, TSH, ft4 i cukier ładne ![]() Gratki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mam wrażenie, że TŻ-ci lubią dogryzać, ale nie wiedzą, że w ciąży takie słowa mogą boleć podwójnie... Cytat:
![]() Cytat:
Co do czynników wpływających na dziecko - starszak jest z tych wymagających (ma wiele cech high need baby) - my z mężem jesteśmy spokojni, staraliśmy się nie stresować - fakt - były przejścia szpitalne, komplikacje. Stresu nie da się wyeliminować całkowicie. Nie obwiniaj się. Sporo efektów (np. mieliśmy lęki separacyjne po szpitalu) daje się powoli wyeliminować. Czytam "Przytul mnie mocno" i "Więź daje siłę" - trochę jest tam o tym. Cytat:
Cytat:
![]() Co do freelancerki - kontakt z ludźmi jest ważny, dlatego chłonę jak mogę wszystkie warsztaty i szkolenia, dają mi kopa ![]() Cytat:
![]() Może wyjście do ludzi by Cię trochę uspokoiło? Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66648506]KPZ u nas się pewnie zacznie dopiero po porodzie jak się zacznie temat chrztu. Oj, ciężka czeka nas przeprawa. Moi rodzice ciężko tolerują jak coś nie idzie wg ich myśli...[/QUOTE] Powinni to zaakceptować. Wg mnie to zbyt duża sprawa, żeby potem ulegać naciskom babć lub cioć. Sporo moich znajomych świadomie nie chrzci. [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66655891]Ech, myślałam, że wczoraj dobiję do 8 dni bez przekroczeń, a tu dupa, po kolacji cukier 121, więc wzięłam mini dawkę insuliny (chyba zresztą źle ją wstrzyknęłam). [/QUOTE] Wow, 8 dni to konkret. Naprawdę świetny wynik ![]() Biedna. Trzymaj się ![]() Wydzielina może być bardziej obfita pod koniec. Możesz kupic papierki ph, wyjaśnią Ci, czy to wody płodowe, czy coś innego. Jeśli niepokoi Cię wygląd - wizyta lekarska. Pisałyście o koleżankach. Ja mam zgryz, bo wielu z nich nie powiedziałam o ciąży. Jedna chce się spotkać, a ja się wymawiam brakiem czasu (zazwyczaj jest to logistycznie cięższe do ogarnięcia, bo to ja muszę jechać do niej, bo to ona ma dwójkę dzieci, a ja tylko jedno). Czasami walnie takim tekstem, że jest mi przykro - co to ja mogę wiedzieć, bo mam tylko jedno dziecko, a ona dwójkę; przytyki o braku zorganizowania i inne rzeczy. Kiedy się widzimy, to wiem wszystko o wszystkich - że Ania straciła ciążę, Kasia jest po cesarce, Madzia rozstaje się z narzeczonym, Gosia ma problemy z męzem... Nie chcę być tematem do rozmów dla naszych wspólnych znajomych. A teraz ona tak nalega na spotkanie ![]()
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2016-10-22 o 14:41 |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o koleżanki to mi jakoś kontakt urwał się po urodzeniu pierwszej córki. Teraz w sumie spotykami sie tylko z koleżankami ze studiów. Przykre jest to, że człowiek teraz taki zaganiany, że nie ma czasu pielęgnować więzi
![]() Ja wczoraj w ramach relaksu zrobiłam buciki dla małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Rozeznanie
|
Śliczne buciki! Podziwiam i talent, i pomysł
![]() Ja w ramach relaksu zrobiłam karpatkę dla mężusia ![]() W ogóle dzisiaj po raz pierwszy od wielu nocy naprawdę się wyspałam. Może dlatego że wstałam o 11.45? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja doktor od początku powtarza że to normalne, żeby się nie stresować. Pod koniec ciąży nawet podpaski niektóre muszą zakładać. Ja również mam obfite uplawy i rano też czuje jakby że mnie wypływały.. nic przyjemnego ale to normalne. Badania też mam w normie także luzik. Wrzuć na luz ![]() Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Ja dziś z teściowa rozmawiałam. Pytała co rodzice na moją ciążę to że łzami w oczach mówiłam aż mi głupio było a ona kochana powiedziała że jak coś to urlop weźmie w styczniu i czy ma coś kupować i w ogóle jak się czuje, że mam dzwonić jak tylko bym coś potrzebowała. Ze mogę na nią liczyć. Strasznie miło ![]() A tak poza tym to mam straszny dzień. Już 3 razy dziś ryczalam :-D Nie mogę w lustro patrzyć. Ciężko mi zaakceptować moje prawie 9 kg więcej i galaretowate ciało... wiem że to przecież normalne i nie da się w ciąży nie przytyć ale to już sporo kg. Tz dzielnie mnie znosi chociaż wczoraj mu się dostało. Znów ku głupio przed nim że że mnie taka beksa ![]() Teraz miałam zabrać się za sprzątanie ale wylądowałam na kanapie pod kocykiem. Ciężko wstać :-P Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zadomowienie
|
Z tymi upławami to chyba tak jak i nie w ciąży - niektóre kobiety mają taką urodę że są bardziej mokre, inne mniei
![]() ![]() Kupiliśmy dziś kombinezonik i cienki sweter ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Rozeznanie
|
A spodenki dresowe nie będą podrażniać pępka?
1. Chyba lepiej body z kr. rękawkiem i na to pajac + kombinezon albo 2. body z długim i na to śpioszki + kombinezon Chyba skłaniam się do opcji nr 1. Zależy jeszcze jaka będzie pogoda i ile będzie stopni na dworze... ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- I zjadłabym takiej karpatki...mniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zakorzenienie
|
Moniczi mój w czwartek wspominał, że by zjadł karpatkę.
![]() ![]() Co Twoja diablo na takie późne wstawanie i śniadanie? Moi mi każą jeść śniadanie do 8, co mi się i tak nigdy nie udaje, bo mam codziennie budzik na 8:15 ale już mi ciężko wstawać. Marzę o tym, by tak długo pospać, ale boję się cukru ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4816 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja zobiłam ciasteczka czekoladowe paleo, ale średnio mi podchodzą, za to córka wsuwa, aż miło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
moja siostra ma koleżankę z liceum, która o ciąży jej powiedziała jak była w 8 miesiącu. A dokładnie zaprosiła ja do siebie i jak otwarla jej drzwi to się okazało, że ma spory brzuszek. Siostrze zrobiło się trochę przykro, że jej wcześniej nie wspomniała. Ja mam jedną koleżankę od zerówki. Razem chodzilysmy do zerówki, szkoły podstawowej i liceum. Potem nasze drogi się rozeszły, ale nadal mamy kontakt. Jak byliśmy na jej ślubie we wrześniu to się troszkę wzruszylam ![]() ![]() Cytat:
bieldulko, chyba dzisiaj Masz gorszy dzień! Oby jutro byl lepszy ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Wszystkim smutajacym duży przytulas ![]() Ja dziś byłam z mamą na zakupach, kupiła wnusi piękny dresik ![]() ![]() ![]() Co do koleżanek, no cóż, czasem napiszą co u mnie, czasem jansie odezwę, ale jesteśmy na innych etapach ![]() Jak będziemy wychodzić ze szpitala zamierzam ubrać body z długim i cieply pajac plus kombinezon, a jak będzie bardzo zimno to dodatkowo spioszki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Paleo ![]() U nas w szkole mamy zdrowe śniadania środy, więc zawsze coś wymyślam. Też interesujesz się dietą paleo, bo ja tak po części wprowadziłam coś nieco na stałe i faktycznie czuję się super a moje wyniki w ciąży są dużo lepsze niż te 10 lat temu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Rozeznanie
|
Lidka99, Amalte, surka pakuję po kawałeczku i Wam wysyłam
![]() Cytat:
![]() ![]() Na czczo miałam 84, po wstaniu zjadłam jedną podwójną kromkę i wypiłam herbatę z cytryną - po godzinie było 121. Obiad zjadłam o 15, na szczęście już potem zmieściłam się w normach - teraz wszamałam jeszcze kilkanaście chipsów i kanapkę z kiełbasą - zobaczymy za godzinkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zadomowienie
|
A ja dziś cały dzien w koszuli nocnej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ja dzisiaj 9 godzin na nogach! Z krótkimi przerwami na posiedzenie przy posiłku, ale poza tym, to cały czas łaziłam. I o dziwo, nawet się nieźle czuję, aż jestem w szoku. Chociaż brzuch teraz trochę stwardniał, muszę sobie łyknąć magnez chyba. Pewnie jutro to będę odsypiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 |
Rozeznanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66671621]Czy ty nie byłaś dzisiaj na targach happy baby w Poznaniu? Bo się jutro wybieram i zastanawiam się czy warto tam zajrzeć
![]() Byłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Byliśmy dzisiaj się dotlenic na spacerze. Zeszlo nam się ponad 2h i ledwie doczlapalismy do domu. Ale pogoda dzisiaj u nas piękna! Taka prawdziwa polska, złota jesień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Rozeznanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66673831]Czyli nic się zmieniło od ostatniego razu jak byłam
![]() ![]() Byliśmy dzisiaj się dotlenic na spacerze. Zeszlo nam się ponad 2h i ledwie doczlapalismy do domu. Ale pogoda dzisiaj u nas piękna! Taka prawdziwa polska, złota jesień ![]() Kolejek jest sporo, cała jedna hala. Dla takich małych dzieci jest też basen z piłkami i taka wielka dmuchana koparka do skakania po niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zadomowienie
|
Tak czytam w co ubierzecie maluszki na wyjście ze szpitala i się zaczęłam zastanawiać. Na warsztatach mówili, że do fotelika nie wolno dziecku ubierać takiego puchowego kombinezonu jak do wózka (nawet z nóżkami). Tylko co najwyżej taki ciepły polarowy. Jakby Tż podjechał pod wyjście ze szpitala nagrzanym samochodem i potem podjechał pod samą klatkę to czy wystarczy taki zestaw: 1 warstwa: body z długim + półśpiochy, 2 warstwa: pajacyk bawełniany, + 3 warstwa taki ocieplany podwójnie polarowy kombinezonik? Z góry mogę nakryć kocykiem + pieluszka na buźkę w razie mrozu? Za dużo warstw czy za mało? nie mam pojęcia...
![]()
#4828 |
Rozeznanie
|
Chupacabra88 wedlug mnie taki zestaw jest jak najbardziej ok.
Ja mam zamiar małą ubrać w body na to śpiochy ew. Skarpeetki i spiworek. Naa to w rrazie mrozu kocyk. Na te chwile zeby przejsc na pewno nic jejj nie bedzie, z tym ze u nas maz podjjedzie pod wejscie ze szpitalaa bo jest do tego kilkaa miejsc przeznaczonych ;-) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#4829 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4830 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.