Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-22, 23:03   #3841
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Ze mna w szpitalu lezala dziewczyna ktora miala podejrzenie saczacych sie wod. Kazali jej zalozyc nowa wkladke i polozyc sie na killa godzin, jesli po ruszeniu sie w gore odczuwalaby taki nagly wyplyw i wkladka bylby mokra to znaczyloby, ze rzeczywiscie sie te wody sacza. Ale najlepiej jedz to sprawdzic.
Teraz siedzę na krześle i czuje ze coś mi cieknie. Nie jest tego aż tak duzo ale to głupie uczucie ze coś leci!
Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
w aptece można jakieś testy kupić
No właśnie siedzę i szukam jak to tutaj się może nazywać :/ kolejne pytanie czy gdzieś w okolicy będzie apteka jutro czynna.
Do gina mam dopiero we wtorek :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 23:06   #3842
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Teraz siedzę na krześle i czuje ze coś mi cieknie. Nie jest tego aż tak duzo ale to głupie uczucie ze coś leci!

No właśnie siedzę i szukam jak to tutaj się może nazywać :/ kolejne pytanie czy gdzieś w okolicy będzie apteka jutro czynna.

To nie czekaj do wtorku, jak czujesz, ze cieknie to moga Ci niebawem wody porzadnie chlusnac lepiej jedz do szpitala, zeby sprawdzili specjalisci.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 23:10   #3843
Anettt87
Zadomowienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynam y się rozpakowywać&quot ;

Ja też musiałam kupić nową koszulę do porodu, te mężowe byłyby chyba za krótkie, bo chciałabym taką do kolan.
Jeśli chodzi o ciśnienie to też mierzę tylko na wizytach hmm.

A z tymi wodami to nie mam pojęcia... Ponoć mają słodkawy zapach więc można je próbować w ten sposób odróżnić od zwykłego śluzu
Ale jak cieknie coś to jedź sprawdzić Blue!

Edytowane przez Anettt87
Czas edycji: 2016-10-22 o 23:11
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 23:20   #3844
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
A ja wylądowałam na twardej szpitalnej pryczy ��
Kolejna szpitalna dziewuszka.. Trzym się tam mocno! I oby ciśnienie się szybko unormowało

Cytat:
Mam taka sciage.
Super ściągawka, też bym chciała na 1 stronę

Cytat:
Napisane przez chmurko Pokaż wiadomość
Koniec z naswietlaniem 32h za nami, muszę się wyspać. Jutro krew i decyzja czy wychodzimy.
za wyjście!

Cytat:
Dziewczyny cholerka coś mi nie gra :/ czytam i czytam i czytam czym się różnią sączące wody od upławow itp :/
Wkładka ciągle mogkra, a śluz to nie jest :/
Podobno jak nie przelewa wkładki to nie wody, no i warto kupić zwykłe papierki lakmusowe. Ja już ze 3 razy badałam odczyn, bo miałam schizy że wody mi odchodzą
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 23:31   #3845
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
J
Dokładnie ;D najgorzej wstać... a Ty jak szybko doszłas do formy po cc?
W sumie to szybciej niż po pierwszej cesarce. W domu jeszcze przez 2 czy 3 dni miałam problem, żeby wstać z łóżka czy krzesła, ale po zdjęciu szwów było już znacznie lepiej. Grunt to dużo chodzić a nie tylko leżeć. Wyszłam w czwartej dobie i od razu normalnie funkcjonowałam - obiad, sprzątanie (tylko wiadomo bez dźwigania i przemęczania), zajmowanie Kacprem (akurat był chory i nie chodził do przedszkola), chodzenie/jeżdżenie do szpitala do Oskara itp.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
U małej przy ruchach w ogóle nie było wzrostu tętna...I to 3 razy a na tym ostatnim nawet już spadki dlatego była taka szybka akcja...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
To u mnie to samo - i z Kacprem i z Oskarem mimo, że przepływy, wody, łożysko i ruchy były bez zastrzeżeń.
Przy pierwszej ciąży pewnie też, a że akurat nie byłam w szpitalu pod ktg to się skończyło jak się skończyło. Mój gin stanowczo odradził mi kolejną ciążę mówiąc, że w każdej tak bedzie.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
My dziś znów byliśmy na spacerze, tym razem w 3, dumny tatuś prowadził wózek W ogóle jak jest w domu, to nic mi nie daje przy Zosi robić, sam wszystko ogarnia
Aaaale słyszałam jak teściówka próbowała wybić tż spacer z glowy,bo zimno. Było 17 stopni i piękne słońce a ona mu radziła jechać co najwyzej do ch

A propos nie chcę Zosi przegrzać, jak ubierać na spanie? Bodziak długi rękaw i pajac??

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Co tam ciekawego kupiliście?
My też zaliczyliśmy spacer

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-10-22 o 23:24
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 23:35   #3846
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
na straty najlepiej nadają się koszulki TŻtów
Żebym to jeszcze w jakąś weszła

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Fajnie, też bym tak chciała żeby ktoś coś fundnął Ja na szczęście mam starą koszulę, którą chciałam w sumie już wyrzucić, ale w porę oświeciło mnie, by tej głupoty nie robić, bo teraz akurat będzie na poród. Ja jeszcze nie mam materaca, mężu się ociąga z kupnem. Chyba do porodu w końcu zamówi
Szwagier kupuje pościel dzisiaj mnie zagadał na skypie w tej sprawie
Oby mąż się pośpieszył z tym materacem
Ja mojego informuje na bieżąco jak tam idzie u nas na wątku rozpakowywanie i patrzę na to jak coraz bardziej jest przerażony jak mówię, że kolejna listopadówka urodziła to mąż tylko pyta "a na kiedy był termin?"

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
A no to juz inna kwestia chyba ze fsktycznie jak ktoras podpowiada, stara koszulka tz i juz
Przed ciążą w nie wchodziłam a teraz wolę nie sprawdzać

Edytowane przez 60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Czas edycji: 2016-10-22 o 23:38
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 23:42   #3847
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
A propos nie chcę Zosi przegrzać, jak ubierać na spanie? Bodziak długi rękaw i pajac??
Oskarowi zakładam body z długim rękawem, pajaca i zawijam rożkiem z tym, że rączki ma luźno. Temperatura u nas w sypialni w nocy to 20st.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
HoSenko w czym przechowujesz pokarm?
Mrożę w specjalnych woreczkach

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-22, 23:56   #3848
basiczek24
Wtajemniczenie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66677986]Żebym to jeszcze w jakąś weszła

Szwagier kupuje pościel dzisiaj mnie zagadał na skypie w tej sprawie
Oby mąż się pośpieszył z tym materacem
[/QUOTE]

Super, o pościel to w sumie moi rodzice kupili ale to jeszcze, jeszcze minie nim będzie korzystała z niej nasz Hania
No oby zdążył z tym materacem, termin porodu za równe 2 tygodnie, chyba zacznę go uświadamiać

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
My też zaliczyliśmy spacer
Ale zazdroszczę Wam dziewczyny (te które mają już swoje skarby po drugiej stronie brzuszka) tych spacerów. Chociaż wiem że pewnie będę miała dni kiedy wszystko mnie będzie denerwować.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 00:15   #3849
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Tak.

Zobaczę jak to będzie z tym karmieniem ale teoretycznie tak. Chociaż powiem szczerze że są na prawdę fajne tak nawet do noszenia.
Jak będę w h&m to zobaczę sobie na dział bielizny. Zamawiać póki co nie będę.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
na straty najlepiej nadają się koszulki TŻtów
Tylko żeby byly takie dlugie.
Zawsze można najzywklejszy tshirt męski kupić made in china gdzieś na rynku.
Anulka może pepco ? Maja dość tanio
Ja koszuli do porodu nie kupilam. Nastawiam się na ich szmate. Za każdym razem w lumpku zagladam. Ale nic nie znalazłam do tej pory.
A powiedzcie w ta koszule to przebierają przed samym wejściem na sale porodowa tylko na druga fazę porodu ? Czy przez te nascie godzin w niej się smiga?

A przy kilkugodzinnym skurczach lub jeśli Sącza się wody to jechalyscie na wkładkach czy podpaskach ?

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Aaale super😍

Dobrze że jesteś pod obserwacją jak jest coś niepokojącego. Obyś szybko wyszła 😊

Znajomi już poszli, pośmialiśmy się i ponownie pewnie z dzidziusiami się zobaczymy.

"Idę do łóżka z tż" u mnie oznacza ostatnio padanie na twarz jak trup i momentalny sen😉 ahh kiedy wrócą te gorące wieczory😏

Mocne kciuki za Was trzymam!!!

Koleżanka mi opowiadała dziś że jej kuzynka urodziła jakieś trzy tygodnie temu i miała straszne parcie na sn, a miała wielowodzie i mały nie mógł się za bardzo wstawić. Wystąpiły komplikacje przy porodzie bo długi poród, same parte godzinę, Mały prawie wychodził ale nagle zaczął się jakby cofać i dopiero wtedy zrobili cc. I mały urodził się chyba niedotleniony, od razu pojechał do innego szpitala i od 3 tyg tam leży, w ogóle nie umie ssać i nie płacze. Prawie się poplakalam jak mi to opowiadała. I tak to wygląda podobno jakby dla tych rodziców najważniejszy był poród sn, nic dokładnie nie wiedzą co mówią lekarze, przy tym porodzie też byli uparci żeby tylko nie było cięcia i w ogóle jakieś to wszystko dziwne. A maluszek taki biedny 😢

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Ależ ja to miałam na myśli żadnych erotycznych podtekstów ja juz nie pamiętam jak to było. Ale mam plan bo w listopadzie nasza rocznica. Akurat będziemy mogli zacząć starania żeby dzieci szybciej wyszedł. Normalnie napalam się jak dziewica. Po takiej abstynencji to nawet prawie jak dziewica :P także wieczór juz zaplanowany

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Geosmina przykre to co piszesz. Rodzice dziecku zgotowali los. A kobieta tez się umeczyla przez swoja zawzietosc. Ja nie rozumiem czemu teraz niektórzy ludzie chcą być mądrzejsi od lekarzy...
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 00:17   #3850
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde znowu mnie od mięsa odrzuca... :-/
mnie też
poza tym ostatnio wiele rzeczy zaczyna mi śmierdzieć jak w 1 trymestrze

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 00:19   #3851
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ze mna w szpitalu lezala dziewczyna ktora miala podejrzenie saczacych sie wod. Kazali jej zalozyc nowa wkladke i polozyc sie na killa godzin, jesli po ruszeniu sie w gore odczuwalaby taki nagly wyplyw i wkladka bylby mokra to znaczyloby, ze rzeczywiscie sie te wody sacza. Ale najlepiej jedz to sprawdzic.
Mi to tak co dziennie po nocy jak rano wstaje robi się mokro. Jakby woda. Ale myslalam ze to przez moje infekcje. Bo ciągle mam uplawy. Powinnam się martwić ? W dzień tez ze mnie leci ale to bardziej juz wydzielina już woda.
Stary 2016-10-23, 01:49   #3852
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ja juz nie pamiętam jak to było. Ale mam plan bo w listopadzie nasza rocznica. Akurat będziemy mogli zacząć starania żeby dzieci szybciej wyszedł. Normalnie napalam się jak dziewica. Po takiej abstynencji to nawet prawie jak dziewicatakże wieczór juz zaplanowany
To będzie gorąca noc

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Wszystkie śpią. Mi właśnie udało się nagrać filmik z szalejącą w brzuszku Hanią. Będzie pamiątka bo dotychczasowe próby kończyły się nagraniem samego brzucha bez żadnych kopnięć. Tak więc w końcu Hania dała się nagrać Za kilka lat zobaczy jak się zachowywała gdy myślała że nikt nie patrzy

---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ----------

Tylko muszę uważać żeby mężu nie usunął

Jestem mamą
Stary 2016-10-23, 06:05   #3853
basiczek24
Wtajemniczenie

I po spaniu. Co tu robić...

Jestem mamą
Stary 2016-10-23, 06:35   #3854
chmurko
Raczkowanie

Cytat:
I po spaniu. Co tu robić...

My od 4. Najpierw jedzenie, potem 4 kupcie i po 6zasnęła. Teraz ja spać nie mogę bo nową po CC przywieźli do nas.

---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ----------

Cytat:
My od 4. Najpierw jedzenie, potem 4 kupcie i po 6zasnęła. Teraz ja spać nie mogę bo nową po CC przywieźli do nas.

Hania będzie miała pamiątkę z pobytu w brzuszku...

chmurko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 07:01   #3855
basiczek24
Wtajemniczenie

Biedna. Spróbuj wykorzystać czas kiedy dzidzia śpi i się chociaż trochę zdrzemnąć. Dobra, może zasnę póki jeszcze ciemno na dworze

Jestem mamą
Stary 2016-10-23, 07:12   #3856
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej. ja dzis spalam jak zabita, nawet na siusiu obudzialm sie dopiero grubo po 5 ale to dlatego ze poprzednia noc srednia wiec dzis musialam swoje odespac

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Koleżanka mi opowiadała dziś że jej kuzynka urodziła jakieś trzy tygodnie temu i miała straszne parcie na sn, a miała wielowodzie i mały nie mógł się za bardzo wstawić. Wystąpiły komplikacje przy porodzie bo długi poród, same parte godzinę, Mały prawie wychodził ale nagle zaczął się jakby cofać i dopiero wtedy zrobili cc. I mały urodził się chyba niedotleniony, od razu pojechał do innego szpitala i od 3 tyg tam leży, w ogóle nie umie ssać i nie płacze. Prawie się poplakalam jak mi to opowiadała. I tak to wygląda podobno jakby dla tych rodziców najważniejszy był poród sn, nic dokładnie nie wiedzą co mówią lekarze, przy tym porodzie też byli uparci żeby tylko nie było cięcia i w ogóle jakieś to wszystko dziwne. A maluszek taki biedny 😢
hmm, ja lekarzem nie jestem, nie wiem jakie sa procedury przy wielowodziu ale mysle ze gdyby bylo wskazanie od poczatku do cc to by to ciecie zrobili a tak zawsze na poczatku kaza probowac sn. jak juz nie bylo wyjscia to to cc zrobili. Upierac sie mozna, podpisywac plany sr.any porodu itd ale jesli wczesniej byloby jakiekolwiek zagrozenie to sadze, ze lekarze mieliby w doopce to, co sobie wymyslila matka/rodzice tylko robiliby wszystko aby ratowac dziecko. a takiego obrotu sprawy mysle, ze poprostu sie nie spodziewali. jakkolwiek to brzmi - poprostu mieli pecha,a raczej to dziecko
a godzina partych to normalka, wrecz krotko
zdrowka dla maluszka!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 07:18   #3857
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Mi to tak co dziennie po nocy jak rano wstaje robi się mokro. Jakby woda. Ale myslalam ze to przez moje infekcje. Bo ciągle mam uplawy. Powinnam się martwić ? W dzień tez ze mnie leci ale to bardziej juz wydzielina już woda.
Ja nie mam prawa wyrokowac, wiem, tylko tyle co sie dowiedzialam na sali. Ale jesli sie niepokoisz to lepiej jechac dowiedziec sie u prowadzacego lub na IP.

Witajcie
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 07:45   #3858
BothSides
Rozeznanie

Hej, dawno nie pisałam, gratuluję rozpakowanym, zazdroszczę po cichu

Cytat:

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Ja koszuli do porodu nie kupilam. Nastawiam się na ich szmate. Za każdym razem w lumpku zagladam. Ale nic nie znalazłam do tej pory.
A powiedzcie w ta koszule to przebierają przed samym wejściem na sale porodowa tylko na druga fazę porodu ? Czy przez te nascie godzin w niej się smiga?

A przy kilkugodzinnym skurczach lub jeśli Sącza się wody to jechalyscie na wkładkach czy podpaskach ?

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Ależ ja to miałam na myśli żadnych erotycznych podtekstów ja juz nie pamiętam jak to było. Ale mam plan bo w listopadzie nasza rocznica. Akurat będziemy mogli zacząć starania żeby dzieci szybciej wyszedł. Normalnie napalam się jak dziewica. Po takiej abstynencji to nawet prawie jak dziewica także wieczór juz zaplanowany

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Geosmina przykre to co piszesz. Rodzice dziecku zgotowali los. A kobieta tez się umeczyla przez swoja zawzietosc. Ja nie rozumiem czemu teraz niektórzy ludzie chcą być mądrzejsi od lekarzy...
U nas w szpitalu przy przyjęciu trzeba się przebrać w koszulę. I potem w tej koszuli i szlafroku ewentualnie się chodzi do końca.
Przy saczacych się wodach podpaska taka zwykła, przy chlustajacych ręcznik między nogi
U mnie "erotyczne podteksty" jak w miesiąc miodowy, prawie codziennie, ale nic nie rusza, hehe, widocznie jeszcze taki prezent na koniec dla taty od córki, niech się nacieszy póki może bo po porodzie to będzie posucha na dluuuugo... miłej niedzieli!
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 08:37   #3859
mietowka25
Zakorzenienie

Bluesberry jak sytuacja??

Witam się niedzielne, jeszcze z łóżka

Wrzucilam ścianę na 1 stronę i w ogóle przejrzalam sobie ten blog, z którego jest ściąga. Nawet fajny do poczytania sobie
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 08:39   #3860
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:

Blue, mi w szpitalu mówili żeby położyć się z czystą wkładką i przyłożyć rękę do buzi i w nia dmuchać albo zacząć mocno kaszlec i jak będzie mokro to jechać na ip bo to wody się Sącza.

Dzień dobry! U nas zabiegany dzień wczoraj, co chwilę jacyś goście byli.
Mój mały w końcu przybrał na wadze - 80g i teraz już je 90ml bo to naprawdę glodomorek jest( się wszystko i nie ulewa). Mam nadzieje, ze dzisiaj mam pozwolą wyjść na krótko spacer.

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 08:41   #3861
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Blue, mi w szpitalu mówili żeby położyć się z czystą wkładką i przyłożyć rękę do buzi i w nia dmuchać albo zacząć mocno kaszlec i jak będzie mokro to jechać na ip bo to wody się Sącza.

Mój mały w końcu przybrał na wadze - 80g i teraz już je 90ml bo to naprawdę glodomorek jest( się wszystko i nie ulewa). Mam nadzieje, ze dzisiaj mam pozwolą wyjść na krótko spacer.

Super że tyle je i przybiera na wadze
Kciuki za spacer ;-)
Stary 2016-10-23, 09:21   #3862
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

Ależ ja to miałam na myśli żadnych erotycznych podtekstów ja juz nie pamiętam jak to było. Ale mam plan bo w listopadzie nasza rocznica. Akurat będziemy mogli zacząć starania żeby dzieci szybciej wyszedł. Normalnie napalam się jak dziewica. Po takiej abstynencji to nawet prawie jak dziewicatakże wieczór juz zaplanowany

Mi nawet majtek nie pozwolili bo co chwila ktoś zaglądał czy rozwarcie postępuje
Jedynie co to sobie mogłam ręcznikiem papierowym nogi wycierać
Cytat:
Bluesberry jak sytuacja??

Witam się niedzielne, jeszcze z łóżka

Wrzucilam ścianę na 1 stronę i w ogóle przejrzalam sobie ten blog, z którego jest ściąga. Nawet fajny do poczytania sobie
Poszłam spać, po wczorajszym dniu spałam jak zabita do prawie 9 !
Czyli rada na bezsenność w ciąży - wziąć się w dzień za konkretna robotę
Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość

No właśnie ta wkładka jest mokrawa, czasami jak siedzę to czuje ze coś leci (tak jak przy okresie, tez jest to głupie uczucie)
Wypróbuję z tym kaszleniem. Ale myślę że gdyby to faktycznie były wody to byłoby tego wiecej. Tym bardziej ze ja biegam cały dzien, rzadko kiedy leżę :/

Poobserwuje jeszcze dzisiaj.

Ale mgła za oknem , domu sąsiada nie widać i dobrze, bo nie chce nam się nigdzie wychodzić

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

KAROLINA wow 90ml to już konkretna porcja ! Pięknie

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 09:34   #3863
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam prawa wyrokowac, wiem, tylko tyle co sie dowiedzialam na sali. Ale jesli sie niepokoisz to lepiej jechac dowiedziec sie u prowadzacego lub na IP.

Witajcie
Ja juz mam tak od dawna. Nawet nie przyszło mi pytać o to gina. Badał mnie juz tyle razy, robił usg to raczej wszystko gra. Nie przecieka mi wkładka jak ktoś tu pisał, ze przy saczeniu tak to wygląda.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Hej, dawno nie pisałam, gratuluję rozpakowanym, zazdroszczę po cichu

U nas w szpitalu przy przyjęciu trzeba się przebrać w koszulę. I potem w tej koszuli i szlafroku ewentualnie się chodzi do końca.
Przy saczacych się wodach podpaska taka zwykła, przy chlustajacych ręcznik między nogi
U mnie "erotyczne podteksty" jak w miesiąc miodowy, prawie codziennie, ale nic nie rusza, hehe, widocznie jeszcze taki prezent na koniec dla taty od córki, niech się nacieszy póki może bo po porodzie to będzie posucha na dluuuugo... miłej niedzieli!
OOo dzięki, to nieźle ze ręcznik jest aż potrzebny

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Mi nawet majtek nie pozwolili bo co chwila ktoś zaglądał czy rozwarcie postępuje

No właśnie ta wkładka jest mokrawa, czasami jak siedzę to czuje ze coś leci (tak jak przy okresie, tez jest to głupie uczucie)
Wypróbuję z tym kaszleniem. Ale myślę że gdyby to faktycznie były wody to byłoby tego wiecej. Tym bardziej ze ja biegam cały dzien, rzadko kiedy leżę :/

Ale mgła za oknem , domu sąsiada nie widać i dobrze, bo nie chce nam się nigdzie wychodzić

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

O kurde, biorąc pod uwagę opis twojego porodu to wspolczuje, ze jeszcze z cieknacymi wodami bez gaci musialas tak paradowac...

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

A ja dzisiaj spalam około 7 h i tylko raz na siku wstalam
Zjedlismy śniadanie i lezymy dalej w łóżku. Ale niedobrze tak bo nic się nie chce juz :P ale w sumie nie mamy nic do roboty. Trzeba będzie się zebrać na jakiś spacer na odświeżenie mózgu :P
Stary 2016-10-23, 09:35   #3864
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dzień dobry

Niewygodnie mi się spało przed snem bóle jak na okres a rano jak wstaję z łóżka to jak jakiś paralityk
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 09:36   #3865
Anettt87
Zadomowienie

Dzień dobry!
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 09:45   #3866
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wczoraj się nie nadrobiłam a dobrze spałam :-P

No i zmywarka popsuła się na dobre... :-/

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66681481]Dzień dobry

Niewygodnie mi się spało przed snem bóle jak na okres a rano jak wstaję z łóżka to jak jakiś paralityk [/QUOTE]
Też się tak czuję jak mam wstać...
Stary 2016-10-23, 10:03   #3867
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Super że tyle je i przybiera na wadze
Kciuki za spacer ;-)
Dzieki

Cytat:

Ja tak mialam zanim wyladawalam na porodowce, co myśleli że się wody sacza, ciągle mokre majty.
No on ciągle glodny jest. Noworodkom się zwiększa co dzien o 10 ml az się dojdzie do 100 a mój łobuz z 30 od razu na 70 przszedl i jutro będzie juz 100. No i jak mu zwiekszylismy to od razu zaczal prxybierac☺

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 10:09   #3868
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hmm, ja lekarzem nie jestem, nie wiem jakie sa procedury przy wielowodziu ale mysle ze gdyby bylo wskazanie od poczatku do cc to by to ciecie zrobili a tak zawsze na poczatku kaza probowac sn. jak juz nie bylo wyjscia to to cc zrobili. Upierac sie mozna, podpisywac plany sr.any porodu itd ale jesli wczesniej byloby jakiekolwiek zagrozenie to sadze, ze lekarze mieliby w doopce to, co sobie wymyslila matka/rodzice tylko robiliby wszystko aby ratowac dziecko. a takiego obrotu sprawy mysle, ze poprostu sie nie spodziewali. jakkolwiek to brzmi - poprostu mieli pecha,a raczej to dziecko
a godzina partych to normalka, wrecz krotko
zdrowka dla maluszka!
Nie wiem dokładnie jak to jest, ale wydaje mi się że bez podpisanej zgody na cc to lekarze mają związane ręce.
Kiedyś moja kuzynka mówiła coś takiego że brak zgody pacjenta jest przeciwwskazaniem do jakiegokolwiek postępowania.
Może Kaga w wolnej chwili się wypowie

Cytat:
No i zmywarka popsuła się na dobre... :-/
Nie zazdroszczę

Ja dziś się ładnie wyspałam. Wypijemy kawkę z małżonem i mykamy łapać witaminę D na spacerze
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 10:11   #3869
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak tam dzis Zosieńka na spacerze? bo ostatnio pisalas że coś plakala.
17stopni, słońce i zimno?? Nie mogę To ciekawe co będzie mówić jak -4 będzie.
Zosieńka przespała cały spacer wczoraj, może ja tak wymroziło i dlatego

Ja do porodu miałam normalną koszulę i potem ani kropelki krwi na niej
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-23, 10:13   #3870
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Ja też musiałam kupić nową koszulę do porodu, te mężowe byłyby chyba za krótkie, bo chciałabym taką do kolan.
Jeśli chodzi o ciśnienie to też mierzę tylko na wizytach hmm.

A z tymi wodami to nie mam pojęcia... Ponoć mają słodkawy zapach więc można je próbować w ten sposób odróżnić od zwykłego śluzu
Ale jak cieknie coś to jedź sprawdzić Blue!
Juz sobie wyobrazam jak ktos lize wkladke by wod sprobowac

Bosze, w ogole nie spalam tej nocy. Myslalam ze zaczne rodzic...Brzuch sie stawial,zle sie czulam,uderzenia goraca...masakra.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości