|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Na dobranoc
![]()
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Jednorazowe majty z canpola rozm. L na mnie są tak obcisłe, że nie byłabym w stanie w nich usiąść
Dlatego mam siateczkowe wielorazowe Seni, są bardziej rozciągliwe i wydają się lepiej przepuszczające powietrze niż te jednorazówki. A będę je używać jako jednorazówki ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Mnie natura już obdarowała dość bogato za czasów nastoletnich więc mi już wystarczy
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-10-23 o 23:01 |
|
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
wczoraj jadlam kaszke manna z syropem malinowym
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- kociulek - super ze z Kubusiem coraz lepiej ! ciotki kciuki trzymaja ![]() najwazniejsze ze macie dobra opieke ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() a niech ma chlopina ![]() moj sie kapie takze czysty bedzie to mozna poszalec hehe Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
plus papryka o Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2614 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam z canpola wielorazowki L/XL bo u mnie w szpitalu nie wolno tych flizelinowych jednorazowych. Tez bede używać ich jako jednorazowe
|
|
|
|
#2615 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwona na stronce hm bylo dziś -70% na ciuchy dla ciężarówek i karmiących.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Mademoiselle u mnie też nie można jednorazowych gaci. Mam wielorazowe z canpola l/xl i akuku L. Czyli 4 pary. Jak zabraknie, tz mi dokupi bo są w każdym rosmannie i tesco. Juz mu pokazywałam na półce i podkłady jednorazowe tez żeby wiedział w razie czego co ma kupic. Ja mam dziś jakiś gorszy dzien. Taki placzliwy. Chyba przez to ze boli mnie gardlo. Tz tez mnie dzis wkurzal, bo cały czas mnie wyciąga z domu , a jak mu mowie ze nie to się obraza. Wiec musze mu tłumaczyć ze on sobie może ssać neo angin na bolące gardło i wziac antybiotyk w razie co. A ja muszę se kurowac herbata z cytryną i ze nie mogę się rozłożyć bo nie moge brać żadnych leków przeciez. W ogóle to mnie ostatnio wkurza takim nierozgarnieciem. Bo 3ci zimowy sezon się znamy, 3ci sezon ma chore migdaly. 3 miesiące w roku chodzi z angina ropna i tylko co chwile mnie zaraża. Pytam mu się kiedy pójdzie wyciąć te migdały, to ciągle gada ze się za to weźmie i kurna nic. Zaraz się rodzi dziecko a ten mi będzie z chorymi migdałami chodzil..... Tlumacze mu jak krowie na rowie ze ma się tym zainteresować, bo jak on się potem będzie dzieckiem zajmował? Jeszcze mi ją zarazi i dopiero bedzie. No i zęby kurna. Ma dwojke do leczenia to nie pójdzie do dentysty bo się boi. No czubek na maxa. Ja rozumiem ze ostatnio zaslabl hahahha na fotelu u dentysty ale zaraz mu ten ząb pozaraża inne naokoło i inne będzie miał do leczenia. Nie wspominam juz o tym ze często ostatnio wali mu z ryja samą ropą i serio nie jest to przyjemnie. Nie dość że ropa w zębie to jeszcze ropa na migdałach i w zatokach. Juz mam dosc słuchania jaki to on nie jest chory. Ciagle napierdziela jak to sie źle czuje ale nic z tym nie robi. Mało tego, jeszcze sobie pójdzie grać w piłkę z kolegami na dworze. Albo na trening na boks pójdzie, a potem wraca w tych spoconych ciuchach do domu. To jak on ma być zdrowy niby? Wkurza mnie też tym ze w domu mamy 23 stopnie a on gada ze zimno i mi kaloryfery włącza. Ja prawie mdleje przy tej temp... wiec sobie Wyobraźcie jak włączy kaloryfery to mam min 26 stopni w domu. No kurna i ciągle klotnie bo mu zimno (skoro ciągle jest chory to mu zimno), a mi w ciąży wciąż goraco.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Wywalilo mi wszystkie cytowane, wiec tak w skrócie: Kociulku i Kubusiu ciesze sie strasznie z dobrych wiesci i w dalszym ciągu trzymam kciuki za Wasze dobre samopoczucie i przybranie tluszczyku przez Kubusia 😘😘😘 Emoszku jak po weselu? Wszystko ok? Daj znać 🙏 Dziewczyny nie rozpieszczajcie tak tych Tż-tow, bo jak przyjdzie dziecko to nie wyrobicie a pani z sr mówiła ze pomoc partnera w domowych sprawunkach i Wasz odpoczynek wtedy, ma duży wpływ na brak depresji poporodowej ✌ W ogóle mądra babka nam się trafiła na tej drugiej części zajęć 👌 Meewka tez chyba mojego zabiore na lody za to 😊 Uciekamy na badania i uczelnie laseczki, a potem wizyta u dr 😊 ciekawe czy mój klocuszek ma juz 2 kg, bo mamuska pewnie z 12+ 😁 Miłego dnia! 😘😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Melduję się już jako żona Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków i życzenia! Zapraszam na tonę ciasteczek i brzoskwiniowe piccolo ![]() Ze szpitala uciekłam na własne żądanie, bo ordynator powiedział że nie mogę zmienić stanu cywilnego i równocześnie być na przepustce ale jakby w szpitalu. Dodatkowo powiedział, że nie muszę wracać tylko mogę zostać w domu i wypoczywać a może dotrwam do tego grudnia. Więc aktualnie znów leżakuje w towarzystwie psa ![]() Co do ślubu i wesela wszystko cudownie wyszło Prawie się spóźniłam, ale jak tylko zobaczyłam tżta to prawie się poryczałam udało mi się kilka razy zatańczyć ( a bardziej wybujać się na stojąco, na szczęście w sukni ślubnej nawet bujanie wygląda super ) Na szczęście mieliśmy swój pokój więc regularnie chodziłam tam ściągnąć suknie i poleżeć (przy okazji meżu trzeźwiał :P). Jestem w szoku, bo spać poszłam dopiero po 2 Ogólnie było super i ogromnie się cieszę, że udało mi się do tego dotrwać i dobrze się czuć na własnym weselu ![]() Jak tylko dostanę jakieś foty to pochwalę się Wam w klubie
|
|
|
|
#2618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwielbiam marcepan Co prawda w tym roku zamienili proporcje i bogaty jest więcej a marcepan mniej ale to mi nie przeszkodziło ![]() Ja nie mogę ani budyniu ani kisielu... ostatnio po nich cukry podskoczyła w kosmos ![]() Kociulku Jakże się cieszę, gratuluję dobrych wieści i kanguruj Kubusia jak najczęściej ![]() MałaDarunia Niech zrobi porządek z migdałami, bo nawet nie chcę myśleć co będzie jak zarazi noworodka ![]() A od zęba też się ciągną stany zapalne organizmu. Postaw mu ultimatum np.zero całowania dopóki nie zrobi porządku z zębem albo coś gorszego ![]() Z kibelkiem to mam nadzieję jestem bezpieczna, bo tż waży z 90 kg, a ja 61 to wytrzyma moja i Natalii wagę ale krzesła nam się rozklejaja i wczoraj o mało nie runelam z krzesła Dziś miałam bardzo złą noc. Całą niedzielę bolała mnie głowa, w nocy o 1.00 obudził mnie najgorszy ból głowy ever. Ciśnienie 168/103. Przeraziłam się bo zawsze mam niskie... do 3.00 nie mogłam z bólu i nerwów zasnąć. Po tabletkach paracetamol został zwykły ból i zasnęłam. Ale to był stres dla mnie
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia Jest już!! Urodzona 11 listopada Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-10-24 o 08:29 |
|
|
|
|
#2619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszę sie, że wszystko się udało i oczywiście życzę wszystkiego dobrefo na nowej drodze życia A teraz lez, lez i jeszcze raz lez i odpoczywaj ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Kaziowa kciuki za wizytę
|
|
|
|
#2621 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Zadomowienie
|
Tak wogole to sie z wami witam i oświadczam, ze juz tylko 16 dni pracujących mi zostalo... ohhhh... jak ja sie ciesze!!!
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ps: gdzie podjechac po te ciastki? 🙌 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w końcu poleniuchujesz
|
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zadomowienie
|
Music teraz ciśnienie juz ok?
Może lepiej podjedz do lekarza? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Emosz wszystkiego dobrego na tej nowej drodze zycia, duzo milosci i wszystkiego co najlepsze!
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh bylam oddac mocz bo ostatni byl kiepski i chcialam powtorzyc... Kolejka max do labo jakies 30 osob.. Podchodze do 1 i pytam czy mnie wpusc bo mam tylko mocz wiec wystarczy go polozyc na stolik.. Babka na mnie patrzy zdziwiona.. A za nia juz wszystkie mohery.. Ze co ze one tu beda staly do wieczora.. Odwrocilam sie i mowie ze mam tylko mocz i ze jestem w ciazy.. A one do mnie no i co z tego mam sobie siasc na krzeselku i czekac jak wszyscy.. Dopiero jakas kobitka powiedziala ze znieczulica panuje i mnie puscila.. Wyszlam i sie poryczalam... Ostatnio stalam tam ponad godzine.. A dzis tylko ten mocz.. Jeszcze auto tz musialam oddac
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej, ze sam mocz to raz dwa... Mohery takie są... facet by Cie puścił bez żadnego ale... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Moje notatki z ostatniej szkoły rodzenia
Oczywiscie do weryfikacji. Jak macie inne uwagi to piszcie bo teorii jest tyle ile chyba położnych ![]() Po powrocie do domu w pierwszej dobie liczymy ilość zmienianyh pampersów, 8-10 przesikanych i kup jest prawidlowo. Jak idzie kupka to jest taki odgłos strzelenia. Nie zmieniamy po pierwszym strzeleniu bo zaraz bedzie drugie i szkoda dwa razy przebierać. Zwykle po kazdym karmieniu jest kupa. Wlasciwa kupa: żółta papa z grudkami jakby ryżu. Może być nalot zielony - przetrzec i jeżeli bedzie żółta - utlenila sie. Jest ok. Kiedy jest zielona z duza ilością śluzu lub krwi - pediatra. Kolo ok 3 doby zmieniamy pampersa i jest siku, żolta plama i w środku jest kropka jakby czerwona/ceglasta - to swiadczy, ze nerki zaczely pracowac, jest ok. Bebilon, Bebiko gotowe w aptece mleko (przygotowane). Warto na własną rękę ok 4-6 tygodni po porodzie zrobić usg bioder. Zakaz ukladania dziecka na brzuszku w nocy. Noworodek musi lezec na brzuszku w ciagu dnia 1-2 razy dziennie po ok +- pół godziny. Noworodek ma leżeć na boczku po karmieniu. Noworodek pierwszy miesiać życia. Ciemie - do szpitala jak sie zapadnie. Ciemieniucha - sklejony lupiez. Kolki - wyciszyc sie bo dziecko czuje nerwy. Jak są często to odstawic bialko mleko krowiego i mieso krowie, obserwować. Objawy skazy bialkowej - na przedramieniach skora szorstka. Oczka - moga ropieć, ma zapchane kanaliki czesto. W kącikach oczu masowac kilka razy w ciagu dnia. Jak nie jestesmy w stanie udrożnic - okulista. Nosek Oczyszczmy kiedy cos tam sie pojawia. W lecie ma latac w samych majtkach. Aby sie uczylo, ze ma mokro. Jama ustna Nic sie nie robi. Pierwszy ząbek jak sie pojawia, kupujemy pierwsza szczoteczke i zaczynamy czyścic. 6 trzeba zalakować. Gruczoly piersiowe - sa powiekszone, i moze wyjsc kropelka, alcacet żel na wacik. Pępek Pielegnujemy dziecko i ogladamy czy naokolo nie jest zaczerwienione. Rozszerzamy tak aby można bylo powąchać czy sie nie rozkłada, nie śmierdzi. Jak tak to dzwonimy do położnej. 3 razy dzienne octenisept - rozszerzamy pierscien pępowinowy. Patyczek do uszu i czyscimy brzegi. Jeżeli jest czysty tzn ze nie wyczyślismy. Do 14 dni powienien odpasc. Gencjana na spirytusie 2% jakby jakaś krew sie pojawila (2 x dziennie). Genitalia U dziewczynki nie rozszerzamy warg. U chłopczyków są częstsze infekcje moczowe. Woreczki do łapania moczu. Paznokci nie obcinamy do 3 tygodnia. Potem nożyczki/obcinaczki umyte octenisept. ![]()
|
|
|
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie. W jakim terminie robi sie w Polsce badanie na GBS??? Bo ja muszę je tu zrobić prywatnie (nie robia tego na kase chorych w UK) ale widze, ze robią je prywatnie dopiero w okresie 35-37tc. W Polsce tez sie czeka do ostatniej chwili? Wie moze ktoras?
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Emosz gratuluję Pani Żono!!!
![]() Kociulek jak to dobrze, że Kubuś taki siłacz mały i radzi sobie ze wszystkim świetnie za odłączenie od rurek i samodzielne oddychanie mimo tego nawału to i tak dobrze, że mleczko jest bo to jednak dla niego lepsze rozwiązanie niż mm a przybrał już coś? Witam się z wami poniedziałkowo Nadrobiłam cały weekend i jak nigdy się rozpisałyście oooo loooosie ale mi się Michalinka wypycha i to takie bęcki mi wali, że brzuch tańczy na prawo i lewo... ooooj nie jest to zbyt przyjemne ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#2635 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczysz, że ten czas szybko minie i za niedługo będziecie się tulić w domku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A czekolada to też warzywo, bo kakao to roślina! ![]() Muszę ten tekst zapamiętać i klepnąć jak ktoś mi zwróci uwagę na rozstępy :P Cytat:
Jak mu zimno to niech bluzę założy, ja tak mojemu kazałam, bo ja się pociłam jak dzika świnia bo mi za gorąco a ten do mnie, że chłodek mu po stopach leci... No ja się nie dziwię, że mu chłodno jak sobie "mądry" wychodzi na dwór w ten zimno i wiatr na papieroska w t-shircie! Z migdałami musi zrobić porządek, bo zarazić niemowlę to już nie fajna sprawa. Cytat:
Super, że wszystko się udało i że jesteś w domku Oby tak dalej ![]() Cytat:
Super!Cytat:
Wygadałam co myślę mojemu tż wczoraj wieczorem i poszłam sobie czytać książkę do pokoiku (oczywiście wyryczenie się obowiązkowe...). 30 minut trawił i chyba dotarło, bo przyszedł taki milutki mnie przepraszać... Zobaczymy jak długo znów będzie taki jak trzeba ![]() Ci faceci to jak sprężynki... Raz są super, kochani, tacy bliscy i odpowiedzialni a raz się oddalają i wszystko co dobre razem z nimi...
|
|
|
#2636 | ||
|
Zakorzenienie
|
faceci nie rozumieja ze kobieta w ciazy lepiej by nie chorowala, moj tż byl zdziwiony ze u tesciow nie bylam w tyg nawer na chwile, ale tesciowa chora wiec sory wole w domu siedziec...
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- emosz - gratulacje kochana!! lezakuj jak najwiecej sie da ![]() super ze sie wszystko udalo ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
masakra .. jakby nie wiadomo ile czasu to trwalo. :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz taki sezon, że znajdzie sie ktoś obok nas chory a właśnie z leczeniem u nas najgorzej. Ale powiem wam, że ja to mam tak wyrozumiałą rodzinę i znajomych, że od razu sami mówią, że są przeziębieni czy chorzy żeby mnie nie narażać na zarażenie. Co jeszcze zauważyłam to cackają się ze mną jak z jajkiem jeśli chodzi o oglądanie czy opowiadanie o jakiś przykrych czy "brzydkich" rzeczach. Też tak macie?
u nas się niby mówi, że ciężarna nie powinna oglądać strasznych/brzydkich/smutnych rzeczy/informacji. W tamtym tygodniu mieliśmy pogrzeb wuja i nie byłam bo mi moja mama powiedziała żebym sobie darowała bo to nie jest dla ciężarnej (zwłaszcza w tak zaawansowanej ciąży).
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam sytuacje ze kolezanka nie wiedziala jak mi powiedziec ze narzeczony ja zdradzil..
nie jezdze po szpitalch np. dziadek tż byl w szpitalu genetalnie nie bylo czasu tam jechac ale i tak bym nie jechala.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2016-10-24 o 11:00 |
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza żebym przypadkiem nie oglądała nic brzydkiego![]() co do szpitali i pogrzebów to w sumie się zgadzam bo to raz, że zarazki a dwa jednak to jakieś przeżycie.
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja sie w sumie domyslilam ze jest cos nie tak , bo norma ze bym sie zapytala a co z X.. szkoda mi jej bo tyle czasu i w ogole.. ![]() ja ogolnie wole ogladac cos smiesznego hehe oo rozsmieszyl mnie tz jak powiedzial ze jego przyjaciel mu sie pytal co robi w sylwestra. a ob ze no w domu ze mna i z dzieckiem, a kolega zdziwiony ze jak to przeciez on moze mnie z tyg dzieciem zostawic Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

Dlatego mam siateczkowe wielorazowe Seni, są bardziej rozciągliwe i wydają się lepiej przepuszczające powietrze niż te jednorazówki. A będę je używać jako jednorazówki 

i ciągle klotnie bo mu zimno (skoro ciągle jest chory to mu zimno), a mi w ciąży wciąż goraco.