|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Hej dziewczyny,
cały weekend gdzieś.....coś, wczoraj późno wrócilimy, padłam a dziś już od 5 spać nie mogłam, te noce mnie wykończą
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2016-10-24 o 07:52 |
|
|
|
#1652 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiepski miałam weekend, nastrój nie bardzo, dosłownie pół soboty niedzieli przepłakałam. A dzisiaj mi się nic nie chce.. Narazie zjadłam"sniadanie"- loda
|
|
#1654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
kiciulec, fajne śniadanie
w Katowicach jedna knajpa wprowadziła właśnie burgery lodowe (ciepła bułka przełożona zimnymi lodami), taka kanapka to już spokojnie może udawać taką na śniadanie/kolacje, no nie? ![]() Ja dziś dojadałam jeszcze resztki z urodzin w sb , na szczęście zostało już tylko kilka kawałków ciasta i będzie spokój. Mam dość obżarstwa na długi czas
|
|
|
|
#1656 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam też czas żeby pobawić się na maszynie bo pewnie chodząc do pracy nie znalazła bym na to czasu. Nigdzie się nie muszę spieszyć.. jest fajnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Ale oczywiście to każdego kwestia indywidualna i nie mam zamiaru do niczego nikogo namawiać. Znam ludzi którzy nie wyobrażają sobie życia bez pracy bo w domu zwyczajnie się nudzą.. więc nikogo tu nie krytykuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie wypiłam ... Myślałam ze bedzie gorzej. Cytryna pomaga Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1658 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że jakoś pomogłam ![]() Hej szpitalne dziewczyny jak tam sytuacja? Wiadomo coś więcej?
|
|
#1660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Pisalyscie o poduszkach ,do spania. Ja mam tą w kształcie C taką duza do spania.. rzeczywiście ciężko sie z niej wygramolic jak to któraś napisała. Ale dla mnie jest mega wygodna! Już nie wyobrażam sobie spania bez niej! Wcześniej ciągle się budzilam w nocy, krecilam, wiercilam bo pozycji sobie znaleźć nie moglam. A teraz idę spać np koło 12 to budzę się dopiero koło 5 na siusiu i jestem w dokładnie tej samej pozycji na boku w której zasnelam jak wracam z kibelka to po prostu kładę się już na drugi bok 😁 i mam wrażenie że bol kręgosłupa też mi jakoś usmierzyloWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Też na to liczę, idę jutro
![]() Cytat:
![]() W chwili obecnej ja to bym siedziała całe dnie sama w domu przed komputerem... a to już nie jest takie fajne... |
|
|
|
|
#1662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
MartaMagda, sonia_n kciuki za glukoze
![]() Mnie też czeka ta "przyjemność" w tym tygodniu Kupiłam glukoze o smaku cytrynowym, podobno nie jest taka zła
|
|
|
|
#1665 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się, oby ostatni dzien przed wolnym...
Cytat:
![]() nie mam rwy kulszowej, ale 8h przed kompem to dla mnie masakra. boli mnie tylek, bola mnie oczy, zasypiam. wstane na 5 minut do wc, zrobic herbate i tyle. Jak wracam do domu to muszę iść spać, a potem jak wstane to juz niewiele zrobie, obiad w tygodniu to jedynie podgrzeje coś rozmrożonego, bo nie jestem w stanie. I te pobudki o 5.30, gdzie najczesciej o 4 wstaje do wc i czesto nie zasnę od razu. Do 4 miesiąca męczyły mnie mdłości, boóle głowy, koszmarne zmeczenie (to akurat nie przechodzi), dojazdy komunikacja do i z pracy to był koszmar. i to ciażowe zmęczenie jest totalnie inne od zwykłego niedospania. zyje teraz od weekendu do weekendu, bo tylko wtedy jestem w stanie coś w domu zrobić. i tylko wtedy wyśpie się. Też zawsze uważałam, ze jak jest ok to nie ma co chodzić na l4, ale jak dookoła wszyscy chodzą to czemu ja mam się katować ciągle ponadto u mnie jest tak, że jak mnie nie ma to za mnie nikt nie wykonuje roboty, za to jak innych nie ma to ja za nich tak...Także wytrzymałam do 21tc i potrzebuje chwile pauzy. Wroce do pracy jeszcze, ale ogolnie uważam, że jestem głupia że zamierzam jeszcze wracać.Cytat:
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pracy na pewno już się przeorganizowali (a jak nie to i tak będą musieli) żeby Twoją część prac wykonać innymi siłami. Nie ma ludzi niezastąpionych, dadzą radę
|
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczyny
![]() ja dziś 2 pobudki - jedna dopiero teraz, a wcześniejsza o 4:30 na letrox i pierwsze śniadanie teraz jem drugie ![]() jestem w mega szoku, bobas mnie kopał i to gdzie! ze 2 cm nad pępkiem. nie myślałam, że to tak szybko, to gdzie on za 2 miesiace będzie, pod cyckami ? jak sobie tak pomyslę logicznie, to jestem w szoku, że tyle z Was nie rzygalo w ogóle w ciąży, samo to ze narządy gdzies pierzchają w poplochu to już powód do rzyga ![]() rozmawiacie o pracy, jak ja bym klasycznie pracowała, musiałabym iść na zwolnienie w 8 tygodniu. miałam takie torsje i wymioty, że chyba nikt by mnie nie chciał oglądać w pracy pamiętacie, że nieraz zdarzało mi się nie zdążyć do wc i na ulicy miałam takie przyjemności. jak jakaś babka by miała jak ja to jak ona miałaby pracować? nie widzę opcji. pewnie do pracy bym wrociła po 20 tygodniu, tylko teraz są inne dolegliwości. bolą plecy, rwie mnie czasem jak w jednej pozycji jestem, sprzatać cieżko, bo zadyszka łapie. może dla niektórych "ciąża to nie choroba", ale ja akurat tak przechodzę, że dla mnie gorsza jest niż przeciętna choroba---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
ja idę jutro albo w środę, dzis się dowiem kiedy mi kurier przyjeżdża i wtedy będę wiedzieć...
|
|
#1668 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
muszę kupić mandarynki kocham!ojjj czuję że zbliżają sie pomału święta ![]() Cytat:
MIŁEGO WYPOCZYNKUCytat:
zdrówka! Cytat:
Cytat:
fajne śniadanko ![]() Cytat:
jakoś mi to nie pasuje, bułka i lody ![]() Cytat:
|
|
#1669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wroce, bo wiem, ze niektorzy by mi zapamietali, że tak wcześniej poszłam... Tak to jest są osoby życzliwe i takie, które uczepią się wszystkiego. A ja nie chce sobie potem w brode pluć, także wrócę - kwestia na jak długo. dzisiaj miałam znowu ciekawy sen, na szczecie nie makabryczny sniło mi sie, ze na połówkowym okazało się, ze beda blizniaki, 2 chlopcow zawsze obawiałam sie bliżniaków, obudziłam się i autentycznie jakiś smutek mnie dopadł, mysle kurde to nicy z porodu normalnego, trzeba zacisnąć pasa i kupować podwójnie wszystko no i czas na l4 juz isć. po czym mija chwila i oswiecenie kurde to tylko sen
Szymon Edytowane przez __malaMi__ Czas edycji: 2016-10-24 o 09:42 |
|
|
|
|
#1670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja chyba musze zaopatrzyć sie juz w poduchę do spania, bo za czesto budzę sie na plecach i kręgosłup mnie boli jak wstaje... tylko nie chcialabym tej w kształcie C, bo niekoniecznie lubie miec cos miedzy nogami. Chyba wezme w kształcie U, zeby z każdej strony mnie trzymało. Wstalam dzisiaj o 5, usnęłam o 7, a o 8 musiałam wstac... jak ja tego nie lubie :/ na dodatek u mnie jest tak ciemno na dworze Wczoraj mi sie śmiać chciało, bo na poczatku września spotkałam sie z koleżankami, z których jedna mieszka w Londynie. Od razu powiedziała ze następny raz bedzie w połowie listopada, to mowilam ze moze zrobie jakas imprezę z okazji urodzin (chociaz bardzo mi sie nie chce). A ona pisze wczoraj ze przyjedzie 17 listopada i czy bede robiła imprezę padłam na pewno przygotuje wielka ucztę z bólami krzyżowymi i puchniejacymi nogami od stania
|
|||
|
|
|
#1671 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kręgosłup i rwę kulszowa podałam tylko przykładowo rozumiem ze moze byc niewygodnie i meczaco sie czasami sama zastanawiam kiedy mi brzuch bedzie przeszkadzał i przestane dosięgać do klawiatury :P Na razie pracuje bo dobrze sie czuje. Nic mnie nie boli. Fakt jestem po pracy czasami zmęczona ale w sumie nie aż tak żeby iść na l4. Ale nikomu nie bronię każdy organizm jest inny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Dzieki naprawdę nie jest źle ale robię sie juz powoli głodna Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym naprawdę już nie wracała. Kiedy idziesz po L4?
|
#1673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to mi wskazała, że stópki trzyma pod moimi piersiami i to chyba dlatego taki ucisk w żołądku czulam więc to już się dzieje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ja niby nie wymiotowalam ani razu na szczęście, ale za to mdłości od 5 tyg, bóle głowy i takie zmęczenie, że nie miałam siły wyjść z domu na zakupy. Od 15 tyg jestem na zwolnieniu i bóle głowy przeszły jak ręką odjął, bo tak jak zaobserwowałam to boli mnie po jakimkolwiek wysiłku czy nawet wyjsciu z domu. Z resztą jak wychodzę na spacer żeby sie troche lepiej poczuć, to wracam z totalną zadyszką i jedyne do czego sie potem nadaje to sen
Edytowane przez keepsmil3 Czas edycji: 2016-10-24 o 09:51 |
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i raz szpital. Też nie mogę uwierzyć,że tyle kobiet przechodzi ciążę bezproblemowo
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Ja glukoze chyba w przyszłym tyg zrobię. Ciekawe czy na tym moim zadupiu mają cytrynową bo uwielbiam lemoniadę
![]() Zaraz się biorę za właściwe śniadanie- bułka z domową wędliną, sałątą, żółtym serem i rzodkiewką. Mam nadzieję, że dostarczam stworkowi tyle witamin ile trzeba i mam nadzieję, że krówki też mają jakieś witaminy bo zjem je później ![]() Pracuję w domu a raczej dorabiam sobie robieniem paznokci, makijaży, ale w zasadzie od początku lekarz chciał mi wypisywać zwolnienie, jako, że sama sobie dozuję co i jak to nie było trzeba, ale nawet godzina przy biurku schylona nad paznokciami powodowała u mnie bóle brzucha. Fajnie tym kobietom co mają siłę i energię w ciąży pewnie milej będą wspominały ten czas Dzisiaj na schodach w przedszkolu mijałam się z inną kobietą w ciąży. Ja taki sapiący hipopotam a ona śmignęła w podskokach jak gazela Co za kontrast ![]() A tak wogóle to w sobotę zaczęłam 7miesiąc. Oprócz komfortu psychicznego- teraz już będzie wszystko dobrze, doszła panika- matko bosko nie zdąże przygotować wszystkiego
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm9jst8o15.png Edytowane przez kiciulec Czas edycji: 2016-10-24 o 09:52 |
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś miałam baaaardzo przyjemny sen ... z sąsiadem roli głównej dodam,że sąsiada mam bardzo baaaaardzo przystojnego podobny do aktora Zachary Quinto https://www.google.pl/search?q=Zacha...UIBigB&dpr=0.9
|
|
#1677 | |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj, pierwszy raz będę prosić o l4 trochę się cykam ![]() ja jestem ciut mniej załadowana niz większośc z was, bo jestem marcówką. Początkowo myslałam pracować do końca roku, teraz myśle, ze może w grudniu się zwine. Sama nie wiem. Na pewno nie pomaga mi fakt, że rodzice są z tych czasów, kiedy pracowało się do 9 miesiąca i sugerują żebym nie szła tak wcześniej, żebym jeszcze w styczniu się pokazała... ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
takie to ja miałam w 1 trymestrze teraz jakos poziom napalenia mi minął i śnia mi się różne rzeczy, o jeszcze mi się sniło, że byłam na wsi u dziadków i jadłam w sklepie rybe po grecku nie, wcale nie mam na nią ochoty, po prostu kolejny dziwny sen
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
w którym tyg jesteś?
Ja też w przyszłym tyg chyba zrobię glukozę
|
#1679 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Każda praca jest inna i każda ciąża też w poprzedniej pracowałam do porodu,bo czułam się super, teraz nie było takiej możliwości. Ja dużo czasu spędzam przed komp i dużo za kierownicą i tu akurat ciężko abym robiła co innego, bo sama musialabym przenieść się na inne stanowisko więc tylko sekretarkę mogłabym zastąpić. W szkole znowu dużo chodzę, mówię i nie mogę co 10 min biegać do łazienki zazdroszczę tym co mogą i chcą pracować, bo nie przepadam za byciem w domu. Kciuki za szpitalne dziewczyny i glukozowe ![]() Niech wyniki będą dobre
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, dziewczyny jak tam?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

, na szczęście zostało już tylko kilka kawałków ciasta i będzie spokój. Mam dość obżarstwa na długi czas

ponadto u mnie jest tak, że jak mnie nie ma to za mnie nikt nie wykonuje roboty, za to jak innych nie ma to ja za nich tak...
jak sobie tak pomyslę logicznie, to jestem w szoku, że tyle z Was nie rzygalo w ogóle w ciąży, samo to ze narządy gdzies pierzchają w poplochu to już powód do rzyga 

to mi wskazała, że stópki trzyma pod moimi piersiami i to chyba dlatego taki ucisk w żołądku czulam
i raz szpital. Też nie mogę uwierzyć,że tyle kobiet przechodzi ciążę bezproblemowo