Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-24, 07:51   #1651
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Hej dziewczyny,
cały weekend gdzieśœ.....cośœ, wczoraj późno wróciliœmy, padłam a dziśœ już od 5 spać nie mogłam, te noce mnie wykończą

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2016-10-24 o 07:52
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 08:05   #1652
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgos_87 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Nadrobiłam Was. Myślałam że tylko na mnie wszystko się zwaliło ale widzę że nie jestem sama. Trzymajcie się dziewczyny. Opiumalfa i Shiruvii szybkiej poprawy życzę i wyjścia ze szpitala. Jak ja się cieszę że mnie nie wzięli do szpitala.
Bo u mnie też tydzień temu też się zaczęła taka sytuacja. Napinał mi się brzuch co jakiś czas. Czułam to tak porównując jakby mi się balonik w brzuchu pompował tak że musiałam się co najmniej prostować. Do tego doszedł mi ból brzucha który wieczorem już był tak duży że mnie przerażenie zaczynało ogarniać. Wzięłam w końcu nospę, a za jakiś czas drugą i poszłam spać z nadzieją że wstanę rano i będzie super. Jednak w nocy ból mnie obudził i napinanie... więc pojechaliśmy na IP. Szczęście że moja mama akurat przyjechała do córki której się zachorowało, więc mieliśmy z kim zostawić córkę. Tam doktor mnie zbadała, nie stwierdziła żeby coś się niepokojącego działo z szyjką, dali mi zastrzyk i zalecenia brania nospy i magnezu. Poniedziałek cały mi się napinał brzuch, wieczorem trochę bolał więc całkowicie zaległam na łóżku. Cały wtorek przeleżałam, było lepiej, środę leżałam już było ekstra. Po czym wieczorem jelitówka od córki mnie dopadła... T-r-a-g-e-d-i-a... Rano byłam mega słaba. A akurat w czwartek umówiłam się na wizytę kontrolną do gina... Na szczęście mogłam już jeść i pić, więc po paru szklankach wody i paru kromkach bułki wybrałam się na wizytę. Doktor zbadała, wyglądało ok, dała skierowanie na usg żeby jeszcze dokładnie sprawdzić czy szyjka się nie skróciła. A na jelitówkę elektrolity. Także wypoczywałam teraz i następny tydzień, w środę idę na usg i mam nadzieję że już mi się nic nie zdarzy bo bym chciała jeszcze popracować. Leżenie w domu mnie przeraża... Ot cała moja historia. Przepraszam za wypracowanie. Rzadko piszę ale jak już to tasiemca jak widać.
Dobrze, ze wszystko tak się skończyło i rzeczywiście nie wyladowalas e szpitalu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Naprawdę juz sie trzeba organizować z ta sesja? Ale trzeba sie sporo wczesniej na termin umawiać? Ile to u Ciebie kosztuje? Bo ja sie nic nie orientowalam w temacie.
Kurczę ja też bardzo bym chciała Ale boję się ze w tym 8/9 mc napuchne jak bania i odechce mi się tych zdjęć

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 08:06   #1653
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ze mną! Świetnie że się udało! Widziałam kropy na olx ale za duża średnica, bo 10cm a chcę 5. Widziałam też gwiazdki na olx ale za 45 zł. Miałam Ci pisać że na all był dziurkacz gwiazdka 7,5 cm ale coś ok 60 zł z przesyłką więc niezbyt opłacalne. Fajnie że znalazłaś, kiedy malowanie??
A ja takie będę kupowała, tylko jeszcze nie wiem który dokładnie wzór i kolor, ale to bliżej wiosny bo wtedy remont planujemy u córki, coś korony się jej spodobały. http://www.nietylkona.pl/category/naklejki-luzaki

Kiepski miałam weekend, nastrój nie bardzo, dosłownie pół soboty niedzieli przepłakałam. A dzisiaj mi się nic nie chce.. Narazie zjadłam"sniadanie"- loda
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 08:07   #1654
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Nigdy nie myślałam, że to powiem ale w 1000% się zgadzam.
Moja praca to 8h +1h-1.5h na dojazd. Praca zwykle jest naprawdę lekka, w lajtowe dni mogłabym 8h na wizażu siedzieć... ale problem właśnie w tym siedzieć... 8h w jednej pozycji przed monitorem bo klient może czegoś chcieć... przerwy? pójście po kawę/herbatę na 5min... Ok 13 już czuję duży dyskomfort (lekkie twardnienia itp) , czasem bóle krzyża a dojazd do domu autem w korku to koszmar... wysiedzieć nie umiem. Trzyma mnie tylko to, ze nie muszę tam jechać codziennie ale o L4 już myślę coraz poważniej...
Ja pracuje przy obsłudze klienta. Siedzę całe 8 godzin przed biurkiem. Już dawno jestem na L4...

Stary 2016-10-24, 08:09   #1655
axn22
Zakorzenienie

kiciulec, fajne śniadanie
w Katowicach jedna knajpa wprowadziła właśnie burgery lodowe (ciepła bułka przełożona zimnymi lodami), taka kanapka to już spokojnie może udawać taką na śniadanie/kolacje, no nie?

Ja dziś dojadałam jeszcze resztki z urodzin w sb , na szczęście zostało już tylko kilka kawałków ciasta i będzie spokój. Mam dość obżarstwa na długi czas
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 08:14   #1656
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Zawsze byłam zdania, że ciąża to nie choroba i póki człowiek czuje się dobrze i w pracy nie ma żadnych przeciwwskazań to nie powinien iść na L4 tylko z powodu widzimisie, bo może, bo mu się pracować nie chce.
U mnie dolegliwości zaczynają dopiero się pojawiać więc ja zaczynam myśleć o odpoczynku Wcześniej nie miałam po co. Zeby siedzieć w domu przed kompem 8h? Bo tak by to wyglądało. Bez sensu
Widzisz każdy podchodzi do tego inaczej. Ja chociaż poszłam na zwolnienie bo musiałam to i tak uważam, ze ciąża to fajny i jedyny czas przez który możesz odpocząć fizycznie i psychicznie od pracy, obowiązków.. mam 7 letniego synka który od września poszedł do 1 klasy. Mogę mu poswiecic znacznie więcej czasu niż np wracając z pracy o 18. Nie musi przesiadywac na świetlicy bo odbieram go o 12 po skończonych zajęciach. Odbrabiamy razem lekcje, czekam na niego z ciepłym obiadkiem. Wiem, ze kiedyś wrócę do pracy i to się skończy Ale chociaż przez ta "chwilę" wszyscy się tym nacieszymy mam też czas żeby pobawić się na maszynie bo pewnie chodząc do pracy nie znalazła bym na to czasu. Nigdzie się nie muszę spieszyć.. jest fajnie

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Ale oczywiście to każdego kwestia indywidualna i nie mam zamiaru do niczego nikogo namawiać. Znam ludzi którzy nie wyobrażają sobie życia bez pracy bo w domu zwyczajnie się nudzą.. więc nikogo tu nie krytykuje

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
A ja takie będę kupowała, tylko jeszcze nie wiem który dokładnie wzór i kolor, ale to bliżej wiosny bo wtedy remont planujemy u córki, coś korony się jej spodobały. http://www.nietylkona.pl/category/naklejki-luzaki

Kiepski miałam weekend, nastrój nie bardzo, dosłownie pół soboty niedzieli przepłakałam. A dzisiaj mi się nic nie chce.. Narazie zjadłam"sniadanie"- loda
Bardzo podobają mi się te białe chmurki. Kradne linka

Stary 2016-10-24, 08:15   #1657
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
U mnie między 28 a 30 tygodniem.

Wczoraj cały dzień byłam w odwiedzinach u rodziny i padlam o 22:00 a dzisiaj od 5:30 znowu nie śpię.

Za godzinę wstane, bo jedziemy na krzywa cukrzycowa. Boję się, że padnę z głodu. Proszę o kciuki

Ja właśnie wypiłam ... Myślałam ze bedzie gorzej. Cytryna pomaga

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-10-24, 08:17   #1658
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
a przez co kupowałaś? my ostatnio "nakapowaliśmy" na oszusta na olx, który wystawiał wózek quinny i fotelik z bazą....mój tż sprawdził foty i były "zabrane" z innej aukcji prywatnej na ebay i ta sama aukcja była wystawiona kilka msc wcześniej przez innego użytkownika też na olx...gość nie chciał wysyłki za pobraniem...jak wysłałam link do aukcji na ebay i zgłosiliśmy do olx to konto zostało usunięte.
Ja już nie raz niestety spotkałam się z oszustami...

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Na niemieckiej stronie. Mam mimo wszystko nadzieje, ze bedzie ok. Chcieli odbior osobisty, to my zapytalismy o wysylke, zgodzili sie na platnosc przez paypall i maja nam jutro wyslac potwierdzenie wysylki...

Jak wyślą potwierdzenie wysyłki to sprawdź czy ta kase rzeczywiście masz no też już miałam do czynienia z oszustami którzy rzekomo dokonali wpłaty przez pay pala

Stary 2016-10-24, 08:19   #1659
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
w Katowicach jedna knajpa wprowadziła właśnie burgery lodowe (ciepła bułka przełożona zimnymi lodami), taka kanapka to już spokojnie może udawać taką na śniadanie/kolacje, no nie?

Ja dziś dojadałam jeszcze resztki z urodzin w sb , na szczęście zostało już tylko kilka kawałków ciasta i będzie spokój. Mam dość obżarstwa na długi czas
Chcę tego burgera

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Widzisz każdy podchodzi do tego inaczej. Ja chociaż poszłam na zwolnienie bo musiałam to i tak uważam, ze ciąża to fajny i jedyny czas przez który możesz odpocząć fizycznie i psychicznie od pracy, obowiązków.. mam 7 letniego synka który od września poszedł do 1 klasy. Mogę mu poswiecic znacznie więcej czasu niż np wracając z pracy o 18. Nie musi przesiadywac na świetlicy bo odbieram go o 12 po skończonych zajęciach. Odbrabiamy razem lekcje, czekam na niego z ciepłym obiadkiem. Wiem, ze kiedyś wrócę do pracy i to się skończy Ale chociaż przez ta "chwilę" wszyscy się tym nacieszymy mam też czas żeby pobawić się na maszynie bo pewnie chodząc do pracy nie znalazła bym na to czasu. Nigdzie się nie muszę spieszyć.. jest fajnie

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Ale oczywiście to każdego kwestia indywidualna i nie mam zamiaru do niczego nikogo namawiać. Znam ludzi którzy nie wyobrażają sobie życia bez pracy bo w domu zwyczajnie się nudzą.. więc nikogo tu nie krytykuje

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Bardzo podobają mi się te białe chmurki. Kradne linka

A proszę, proszę Cieszę się, że jakoś pomogłam

Hej szpitalne dziewczyny jak tam sytuacja? Wiadomo coś więcej?
Stary 2016-10-24, 08:22   #1660
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:

Wczoraj cały dzień byłam w odwiedzinach u rodziny i padlam o 22:00 a dzisiaj od 5:30 znowu nie śpię.

Za godzinę wstane, bo jedziemy na krzywa cukrzycowa. Boję się, że padnę z głodu. Proszę o kciuki

Nie padniesz. Glukoza się nasycisz

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Pisalyscie o poduszkach ,do spania. Ja mam tą w kształcie C taką duza do spania.. rzeczywiście ciężko sie z niej wygramolic jak to któraś napisała. Ale dla mnie jest mega wygodna! Już nie wyobrażam sobie spania bez niej! Wcześniej ciągle się budzilam w nocy, krecilam, wiercilam bo pozycji sobie znaleźć nie moglam. A teraz idę spać np koło 12 to budzę się dopiero koło 5 na siusiu i jestem w dokładnie tej samej pozycji na boku w której zasnelam jak wracam z kibelka to po prostu kładę się już na drugi bok 😁 i mam wrażenie że bol kręgosłupa też mi jakoś usmierzylo

Stary 2016-10-24, 08:25   #1661
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Nie padniesz. Glukoza się nasycisz
Też na to liczę, idę jutro

Cytat:
mam 7 letniego synka który od września poszedł do 1 klasy. Mogę mu poswiecic znacznie więcej czasu niż np wracając z pracy o 18.
O to to, i to też jest dobry powód do L4 moim zdaniem, też bym tak pewnie zrobiła
W chwili obecnej ja to bym siedziała całe dnie sama w domu przed komputerem... a to już nie jest takie fajne...
Stary 2016-10-24, 08:32   #1662
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Widze ze udane zakupy

Mama tez mi kupiła taka kurtkę, mam nadzieje ze starczy do końca, choć troche sie obawiam. Najwyzej jakis duzy szał bede na to zarzucać.

Super! Gratuluje! Bardzo mi sie podoba w tej wersji, lubie takie cieniowania

Ale Wam dobrze gdzie jesteście? Ja tez chce wyciągnąć meza do Zakopanego, ale juz pod koniec listopada lub na poczatku grudnia. Zeby skorzystać z ostatkow wolności
Jesteśmy w swierardowie zdroju. Zawsze jeździmy do Karpacza, albo szklarskiej Poręby, ale teraz postanowiliśmy gdzieś indziej. Wam to bliżej w Tatry, mam w Karkonosze 😊 pamiętam jak kiedyś jechałam do Zakopanego pociągiem, jedyne 16 godzin 😅 ale stwierdzam, że jesień w górach jest piękna

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:

Kciuki! 😙

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:

Burgery lodowe? 😀 czego to nie wymyślą 😅

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 09:07   #1663
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Burgery lodowe? 😀 czego to nie wymyślą 😅
Dziwnie to wygląda - tutaj - ale może być dobre
Stary 2016-10-24, 09:09   #1664
justkonev
Zakorzenienie

MartaMagda, sonia_n kciuki za glukoze
Mnie też czeka ta "przyjemność" w tym tygodniu Kupiłam glukoze o smaku cytrynowym, podobno nie jest taka zła
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 09:11   #1665
__malaMi__
Zadomowienie

Witam się, oby ostatni dzien przed wolnym...

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
A ja sie akurat z tym przepisem pracy 4h przed kompem nie zgadzam pierwotnie chodziło o monitory, ktore emitują szkodliwe promieniowanie - ale tak faktycznie było gdzieś w latach 90. Dzisiejsze monitory nie sa szkodliwe. Przepis jest zwyczajnie przestarzały. Na większe promieniowanie jesteśmy narażone podczas używania wszechobecnego wifi i komórki.

Co innego jak ktoś nie moze wysiedzieć przed biurkiem tych 8 godzin bo ma np rwę kulszowa lub inne dolegliwości związane z kręgosłupem. To wtedy faktycznie l4 jest potrzebne ale mówienie o promieniujących monitorach mnie bawi

Mi nie o promieniowanie na przykład chodzi

nie mam rwy kulszowej, ale 8h przed kompem to dla mnie masakra. boli mnie tylek, bola mnie oczy, zasypiam.
wstane na 5 minut do wc, zrobic herbate i tyle.
Jak wracam do domu to muszę iść spać, a potem jak wstane to juz niewiele zrobie, obiad w tygodniu to jedynie podgrzeje coś rozmrożonego, bo nie jestem w stanie. I te pobudki o 5.30, gdzie najczesciej o 4 wstaje do wc i czesto nie zasnę od razu. Do 4 miesiąca męczyły mnie mdłości, boóle głowy, koszmarne zmeczenie (to akurat nie przechodzi), dojazdy komunikacja do i z pracy to był koszmar.
i to ciażowe zmęczenie jest totalnie inne od zwykłego niedospania.
zyje teraz od weekendu do weekendu, bo tylko wtedy jestem w stanie coś w domu zrobić. i tylko wtedy wyśpie się.
Też zawsze uważałam, ze jak jest ok to nie ma co chodzić na l4, ale jak dookoła wszyscy chodzą to czemu ja mam się katować ciągle ponadto u mnie jest tak, że jak mnie nie ma to za mnie nikt nie wykonuje roboty, za to jak innych nie ma to ja za nich tak...

Także wytrzymałam do 21tc i potrzebuje chwile pauzy. Wroce do pracy jeszcze, ale ogolnie uważam, że jestem głupia że zamierzam jeszcze wracać.

Cytat:

powodzonka!
Stary 2016-10-24, 09:33   #1666
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Także wytrzymałam do 21tc i potrzebuje chwile pauzy. Wroce do pracy jeszcze, ale ogolnie uważam, że jestem głupia że zamierzam jeszcze wracać.
Serio chcesz wracać jeszcze? Ma to sens? W bardziej zaawansowanej ciąży nie będzie raczej łatwiej. Jak już poszłaś - ja bym na Twoim miejscu już na nim została.
W pracy na pewno już się przeorganizowali (a jak nie to i tak będą musieli) żeby Twoją część prac wykonać innymi siłami. Nie ma ludzi niezastąpionych, dadzą radę
Stary 2016-10-24, 09:37   #1667
mariea
Zakorzenienie

dzień dobry dziewczyny
ja dziś 2 pobudki - jedna dopiero teraz, a wcześniejsza o 4:30 na letrox i pierwsze śniadanie teraz jem drugie

jestem w mega szoku, bobas mnie kopał i to gdzie! ze 2 cm nad pępkiem. nie myślałam, że to tak szybko, to gdzie on za 2 miesiace będzie, pod cyckami ? jak sobie tak pomyslę logicznie, to jestem w szoku, że tyle z Was nie rzygalo w ogóle w ciąży, samo to ze narządy gdzies pierzchają w poplochu to już powód do rzyga

rozmawiacie o pracy, jak ja bym klasycznie pracowała, musiałabym iść na zwolnienie w 8 tygodniu. miałam takie torsje i wymioty, że chyba nikt by mnie nie chciał oglądać w pracy pamiętacie, że nieraz zdarzało mi się nie zdążyć do wc i na ulicy miałam takie przyjemności. jak jakaś babka by miała jak ja to jak ona miałaby pracować? nie widzę opcji. pewnie do pracy bym wrociła po 20 tygodniu, tylko teraz są inne dolegliwości. bolą plecy, rwie mnie czasem jak w jednej pozycji jestem, sprzatać cieżko, bo zadyszka łapie. może dla niektórych "ciąża to nie choroba", ale ja akurat tak przechodzę, że dla mnie gorsza jest niż przeciętna choroba

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Mnie też czeka ta "przyjemność" w tym tygodniu Kupiłam glukoze o smaku cytrynowym, podobno nie jest taka zła
ja też trzymam kciuki za wszystkie glukozowe.
ja idę jutro albo w środę, dzis się dowiem kiedy mi kurier przyjeżdża i wtedy będę wiedzieć...
Stary 2016-10-24, 09:37   #1668
s i l v e r
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Paaaadam Cały dzień łażenia
Ale kupiłam poduche ciążową do spania w Smyku (z motherhood), 2 pary rajstop na czas ciąży (ale nie typowo ciążowe), wielki gruby szal (koc?) z H&M, który pomoże mi przetrwać zime bez kupowania kurtki ciążowej i upolowałam jeszcze śliczny szary kardigan w Reserved, który sprawdzi się i na czas ciąży i na później aa i kupiłam też kilka rzeczy w Golden Rose
Także jestem zadowolona

Aaaa i mierzyłam tą parke w H&M, ale nawet XS było o wiele za duże Wyglądałam okropnie
Super,że zakupy udane
Cytat:
kurtki ciążowej nie kupowałam, kupiłam zwykła taką trapezową, mam nadzieję, że brzuch się zmieści
Fajna
Cytat:
Ps. czas na mandarynki uważam za otwarty, zjadłam całe pół kilo laaaast christmas tarra lalala
muszę kupić mandarynki kocham!
ojjj czuję że zbliżają sie pomału święta
Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
A ja pozdrawiam z gór ��Mąż powiedział w piątek,że w tym tygodniu ma mało pracy i może wziąć urlop. Wczoraj szybko znaleźliśmy hotel i dziś zaczynamy błogi odpoczynek. Pełen spontan, a ceny jesienia bardzo kuszace ��Hotel ze spa, także chyba się skuszę na jakiś zabieg �� Antosia zadowolona, bo hotel przyjazny rodzinie,także mamy dużo udogodnień i atrakcji. Padam z nóg, bo jeszcze wczoraj miałam wyjście z koleżankami i wróciłam dość późno �� ale się naplotkowalam i temat ciąży poruszony tylko raz ��

Ale Wam super! MIŁEGO WYPOCZYNKU
Cytat:

kciuki!
Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość

Doobry! Nadal walczę z przeziębieniem
zdrówka!
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Znalazłam łóżko na olx dla synka, w sobotę chyba po nie pojedziemy. Trochę oszczędzimy
super. Jakie kupiliście ? zwykłe drewniane? Jaki kolor?
Cytat:

fajne śniadanko
Cytat:
jakoś mi to nie pasuje, bułka i lody
Cytat:
Wiem, ze kiedyś wrócę do pracy i to się skończy Ale chociaż przez ta "chwilę" wszyscy się tym nacieszymy mam też czas żeby pobawić się na maszynie bo pewnie chodząc do pracy nie znalazła bym na to czasu. Nigdzie się nie muszę spieszyć.. jest fajnie
O właśnie! Zgadzam się
Stary 2016-10-24, 09:39   #1669
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Serio chcesz wracać jeszcze? Ma to sens? W bardziej zaawansowanej ciąży nie będzie raczej łatwiej. Jak już poszłaś - ja bym na Twoim miejscu już na nim została.
W pracy na pewno już się przeorganizowali (a jak nie to i tak będą musieli) żeby Twoją część prac wykonać innymi siłami. Nie ma ludzi niezastąpionych, dadzą radę

wroce, bo wiem, ze niektorzy by mi zapamietali, że tak wcześniej poszłam... Tak to jest są osoby życzliwe i takie, które uczepią się wszystkiego.
A ja nie chce sobie potem w brode pluć, także wrócę - kwestia na jak długo.

dzisiaj miałam znowu ciekawy sen, na szczecie nie makabryczny sniło mi sie, ze na połówkowym okazało się, ze beda blizniaki, 2 chlopcow zawsze obawiałam sie bliżniaków, obudziłam się i autentycznie jakiś smutek mnie dopadł, mysle kurde to nicy z porodu normalnego, trzeba zacisnąć pasa i kupować podwójnie wszystko no i czas na l4 juz isć. po czym mija chwila i oswiecenie kurde to tylko sen

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2016-10-24 o 09:42
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 09:40   #1670
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Dasz rade

Cytat:
Dobrze, ze wszystko tak się skończyło i rzeczywiście nie wyladowalas e szpitalu

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Kurczę ja też bardzo bym chciała Ale boję się ze w tym 8/9 mc napuchne jak bania i odechce mi się tych zdjęć

Ja tez wolałabym nie miec zdjęć na których wyglądam jak balon z napuchnięta twarzą...

Cytat:
Jest pyszna

Ja chyba musze zaopatrzyć sie juz w poduchę do spania, bo za czesto budzę sie na plecach i kręgosłup mnie boli jak wstaje... tylko nie chcialabym tej w kształcie C, bo niekoniecznie lubie miec cos miedzy nogami. Chyba wezme w kształcie U, zeby z każdej strony mnie trzymało.
Wstalam dzisiaj o 5, usnęłam o 7, a o 8 musiałam wstac... jak ja tego nie lubie :/ na dodatek u mnie jest tak ciemno na dworze
Wczoraj mi sie śmiać chciało, bo na poczatku września spotkałam sie z koleżankami, z których jedna mieszka w Londynie. Od razu powiedziała ze następny raz bedzie w połowie listopada, to mowilam ze moze zrobie jakas imprezę z okazji urodzin (chociaz bardzo mi sie nie chce). A ona pisze wczoraj ze przyjedzie 17 listopada i czy bede robiła imprezę padłam na pewno przygotuje wielka ucztę z bólami krzyżowymi i puchniejacymi nogami od stania no i co jej odpisać?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 09:42   #1671
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Witam się, oby ostatni dzien przed wolnym...

Mi nie o promieniowanie na przykład chodzi

nie mam rwy kulszowej, ale 8h przed kompem to dla mnie masakra. boli mnie tylek, bola mnie oczy, zasypiam.
wstane na 5 minut do wc, zrobic herbate i tyle.
Jak wracam do domu to muszę iść spać, a potem jak wstane to juz niewiele zrobie, obiad w tygodniu to jedynie podgrzeje coś rozmrożonego, bo nie jestem w stanie. I te pobudki o 5.30, gdzie najczesciej o 4 wstaje do wc i czesto nie zasnę od razu. Do 4 miesiąca męczyły mnie mdłości, boóle głowy, koszmarne zmeczenie (to akurat nie przechodzi), dojazdy komunikacja do i z pracy to był koszmar.
i to ciażowe zmęczenie jest totalnie inne od zwykłego niedospania.
zyje teraz od weekendu do weekendu, bo tylko wtedy jestem w stanie coś w domu zrobić. i tylko wtedy wyśpie się.
Też zawsze uważałam, ze jak jest ok to nie ma co chodzić na l4, ale jak dookoła wszyscy chodzą to czemu ja mam się katować ciągle ponadto u mnie jest tak, że jak mnie nie ma to za mnie nikt nie wykonuje roboty, za to jak innych nie ma to ja za nich tak...

!

Kręgosłup i rwę kulszowa podałam tylko przykładowo rozumiem ze moze byc niewygodnie i meczaco sie czasami sama zastanawiam kiedy mi brzuch bedzie przeszkadzał i przestane dosięgać do klawiatury :P
Na razie pracuje bo dobrze sie czuje. Nic mnie nie boli. Fakt jestem po pracy czasami zmęczona ale w sumie nie aż tak żeby iść na l4. Ale nikomu nie bronię każdy organizm jest inny.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:

Dzieki naprawdę nie jest źle ale robię sie juz powoli głodna

Stary 2016-10-24, 09:43   #1672
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

!
ja bym naprawdę już nie wracała. Kiedy idziesz po L4?
Stary 2016-10-24, 09:46   #1673
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyny
ja dziś 2 pobudki - jedna dopiero teraz, a wcześniejsza o 4:30 na letrox i pierwsze śniadanie teraz jem drugie

jestem w mega szoku, bobas mnie kopał i to gdzie! ze 2 cm nad pępkiem. nie myślałam, że to tak szybko, to gdzie on za 2 miesiace będzie, pod cyckami ? jak sobie tak pomyslę logicznie, to jestem w szoku, że tyle z Was nie rzygalo w ogóle w ciąży, samo to ze narządy gdzies pierzchają w poplochu to już powód do rzyga

rozmawiacie o pracy, jak ja bym klasycznie pracowała, musiałabym iść na zwolnienie w 8 tygodniu. miałam takie torsje i wymioty, że chyba nikt by mnie nie chciał oglądać w pracy pamiętacie, że nieraz zdarzało mi się nie zdążyć do wc i na ulicy miałam takie przyjemności. jak jakaś babka by miała jak ja to jak ona miałaby pracować? nie widzę opcji. pewnie do pracy bym wrociła po 20 tygodniu, tylko teraz są inne dolegliwości. bolą plecy, rwie mnie czasem jak w jednej pozycji jestem, sprzatać cieżko, bo zadyszka łapie. może dla niektórych "ciąża to nie choroba", ale ja akurat tak przechodzę, że dla mnie gorsza jest niż przeciętna choroba

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

ja też trzymam kciuki za wszystkie glukozowe.
ja idę jutro albo w środę, dzis się dowiem kiedy mi kurier przyjeżdża i wtedy będę wiedzieć...
Kochana, jak byłam tydZień temu na usg i pytalam o ulozenie maluszka, zeby mi wyjasnila jak krowie na rowie co gdzie ma to mi wskazała, że stópki trzyma pod moimi piersiami i to chyba dlatego taki ucisk w żołądku czulamwięc to już się dzieje

Ja niby nie wymiotowalam ani razu na szczęście, ale za to mdłości od 5 tyg, bóle głowy i takie zmęczenie, że nie miałam siły wyjść z domu na zakupy. Od 15 tyg jestem na zwolnieniu i bóle głowy przeszły jak ręką odjął, bo tak jak zaobserwowałam to boli mnie po jakimkolwiek wysiłku czy nawet wyjsciu z domu. Z resztą jak wychodzę na spacer żeby sie troche lepiej poczuć, to wracam z totalną zadyszką i jedyne do czego sie potem nadaje to sen

Edytowane przez keepsmil3
Czas edycji: 2016-10-24 o 09:51
keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 09:47   #1674
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Ja tak jak Ty miałam w pierwszej ciąży (z tym ,że 5 razy w szpitalu byłam odwodniona). Teraz trochę lepiej było,ale też zdarzały się i raz szpital. Też nie mogę uwierzyć,że tyle kobiet przechodzi ciążę bezproblemowo
Stary 2016-10-24, 09:50   #1675
kiciulec
Zakorzenienie

Ja glukoze chyba w przyszłym tyg zrobię. Ciekawe czy na tym moim zadupiu mają cytrynową bo uwielbiam lemoniadę
Zaraz się biorę za właściwe śniadanie- bułka z domową wędliną, sałątą, żółtym serem i rzodkiewką. Mam nadzieję, że dostarczam stworkowi tyle witamin ile trzeba i mam nadzieję, że krówki też mają jakieś witaminy bo zjem je później

Pracuję w domu a raczej dorabiam sobie robieniem paznokci, makijaży, ale w zasadzie od początku lekarz chciał mi wypisywać zwolnienie, jako, że sama sobie dozuję co i jak to nie było trzeba, ale nawet godzina przy biurku schylona nad paznokciami powodowała u mnie bóle brzucha. Fajnie tym kobietom co mają siłę i energię w ciąży pewnie milej będą wspominały ten czas Dzisiaj na schodach w przedszkolu mijałam się z inną kobietą w ciąży. Ja taki sapiący hipopotam a ona śmignęła w podskokach jak gazela Co za kontrast

A tak wogóle to w sobotę zaczęłam 7miesiąc. Oprócz komfortu psychicznego- teraz już będzie wszystko dobrze, doszła panika- matko bosko nie zdąże przygotować wszystkiego

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2016-10-24 o 09:52
Stary 2016-10-24, 09:54   #1676
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

dzisiaj miałam znowu ciekawy sen, na szczecie nie makabryczny sniło mi sie, ze na połówkowym okazało się, ze beda blizniaki, 2 chlopcow zawsze obawiałam sie bliżniaków, obudziłam się i autentycznie jakiś smutek mnie dopadł, mysle kurde to nicy z porodu normalnego, trzeba zacisnąć pasa i kupować podwójnie wszystko no i czas na l4 juz isć. po czym mija chwila i oswiecenie kurde to tylko sen

ja dziś miałam baaaardzo przyjemny sen ... z sąsiadem roli głównej dodam,że sąsiada mam bardzo baaaaardzo przystojnego podobny do aktora Zachary Quinto https://www.google.pl/search?q=Zacha...UIBigB&dpr=0.9
ahh te sny
Stary 2016-10-24, 09:59   #1677
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
ja bym naprawdę już nie wracała. Kiedy idziesz po L4?

dzisiaj, pierwszy raz będę prosić o l4 trochę się cykam

ja jestem ciut mniej załadowana niz większośc z was, bo jestem marcówką. Początkowo myslałam pracować do końca roku, teraz myśle, ze może w grudniu się zwine. Sama nie wiem.
Na pewno nie pomaga mi fakt, że rodzice są z tych czasów, kiedy pracowało się do 9 miesiąca i sugerują żebym nie szła tak wcześniej, żebym jeszcze w styczniu się pokazała...

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

ja dziś miałam baaaardzo przyjemny sen ... z sąsiadem roli głównej dodam,że sąsiada mam bardzo baaaaardzo przystojnego podobny do aktora Zachary Quinto https://www.google.pl/search?q=Zacha...UIBigB&dpr=0.9
ahh te sny

takie to ja miałam w 1 trymestrze teraz jakos poziom napalenia mi minął i śnia mi się różne rzeczy, o jeszcze mi się sniło, że byłam na wsi u dziadków i jadłam w sklepie rybe po grecku nie, wcale nie mam na nią ochoty, po prostu kolejny dziwny sen
Stary 2016-10-24, 09:59   #1678
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja glukoze chyba w przyszłym tyg zrobię.
w którym tyg jesteś?
Ja też w przyszłym tyg chyba zrobię glukozę
Stary 2016-10-24, 10:02   #1679
minula
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Każda praca jest inna i każda ciąża też w poprzedniej pracowałam do porodu,bo czułam się super, teraz nie było takiej możliwości. Ja dużo czasu spędzam przed komp i dużo za kierownicą i tu akurat ciężko abym robiła co innego, bo sama musialabym przenieść się na inne stanowisko więc tylko sekretarkę mogłabym zastąpić. W szkole znowu dużo chodzę, mówię i nie mogę co 10 min biegać do łazienki zazdroszczę tym co mogą i chcą pracować, bo nie przepadam za byciem w domu.

Kciuki za szpitalne dziewczyny i glukozowe
Niech wyniki będą dobre
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 10:03   #1680
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Hej szpitalne dziewczyny jak tam sytuacja? Wiadomo coś więcej?
No właśnie, dziewczyny jak tam?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości