|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
oo doczytałam, że w kolejce siedzą panowie.. może inaczej - faceci bo panowie to raczej nie są.
Żałosne. |
|
|
|
#4083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masakra.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
|
|
#4085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dużo sił dla tych co w szpitalu. U nas dziś od 8 do 14 nie ma prądu :/ do kitu całkiem. A pogoda taka że średnio się chce na spacer iść, ale co innego robić z 2latka i wielkim brzuchem? Jestem bez sił, znów w nocy nie mogłam spać, skurcze były mocne ale się wyciszyły... Kiedyż to się w końcu porządnie rozkręci? |
|
|
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuję serdecznie za kciuki! Z takim wsparciem nie ma bata żebym nie donosiła :pała:
![]() Póki co dali mi na wstrzymanie kroplówkę i teraz leżę pod pompą z magnezem. Będą obserwować. Gosiurku pessar mieli mi ściągać ok 38 tc. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4087 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niech dziecko jeszcze posiedzi Cytat:
No masakra.. Dobrze ze nasz stan sie zbliża ku końcowi... Ja ostatnio tez stałam na poczcie, byłam 12 w kolejce a przede mną 10 facetów i jedna kobieta :/ oczywiście przepuściła mnie ta pani ale awansowałam tylko o jedno miejsce a cała reszta oglądała sufit... Ja bym na twoim miejscu tyle nie wytrzymała i dała w gratisie komuś opiernicz |
||
|
|
|
#4088 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powrócił temat przepuszczenia w kolejce czy ustąpienia miejsca - im jestem w bardziej zaawansowanej ciąży tym rzadziej takie sytuacje maja miejsce mam wrażenie, że ludzie myślą w duchu - "po jaką cholerę ona z domu wychodziła? powinna już tylko na poród czekać"
|
||
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Przeżyłam
ale zaduch w tej przychodni był nieziemski do tego tyle ludu. Następnym razem pójdę juz bez brzucha, za to z wrzeszczącym malcem, może to lepiej podziała ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
o ile w sklepie ok, przyszła znaczy się ma siłę łazić, niech stoi w kolejce. Ale nawet glupie krzesełko odstąpić to chyba nie boli zwłaszcza jak jest się młodym facetem, bo nie mówię o starszych ludziach
|
|
|
|
|
#4090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie mam wrażenie że te młode byczki i koguciki w średnim wieku ostentacyjnie wsadzają nosy w smartphony i udają że ich nie ma. Jeszcze wkurza mnie jak miejsc brakuje, facet siedzi na dupie obok żony/dziewczyny, a inne ciężarne czy starsze osoby stoją. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego mam zamiar synowi od małego wpajać do głowy czym jest kultura osobista
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole zaczynam 39 tydzien. :-D
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4094 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój znajomy ostatnio na Facebooku opisał sytuacje z ktora miał miejsce. Stał w kolejce w przychodni w której było jak byk jeszcze napisane ze kobiety ciężarne maja pierwszeństwo, ustąpił miejsca kobiecie za sobą i dostał opiernicz od całej reszty kolejki innych kwok które zaczęły na niego krzyczeć ze one nie maja tyle czasu zeby on teraz ja przepuszczał.. Cytat:
|
||
|
|
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ludzie bywają naprawdę żałośni. 39 tydzień to już praktycznie meta! Ale fajnie! ![]() Ja mam trudności z oddychaniem, tylko sapię i sapię. W dodatku jutro mam wizytę + ktg którego jakoś tak się boję.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj śluz taki jak codziennie, biało-kremowy, w ilości też takiej jak zwykle więc mam nadzieję, że sytuacja z wczoraj już się nie powtórzy
|
|
|
|
|
#4098 | ||||
|
Zadomowienie
|
A ja się witam w ostatnim dniu 34 tygodnia
jutro kończymy 35. Wasze 39 brzmią imponująco! ![]() Majwija, najważniejsze, że jest ok. Uważaj na siebie i trzymajcie się dzielnie w dwupaku. ![]() Cytat:
Cytat:
Patrycjazuzanna, odpoczywaj i walcz o każdy dzień będzie dobrze.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra jak czytam teraz te wasze wpisy, wrrrr. I diabetologa ok. Dostalam opi.erdz.iel ze mam za male cukry, ze za malo jem i w ogole zalecenie - wiecej zrec Ciekawe co na to moja ginekolog powie Wizyta dopiero za 45 minut, chyba przejde sie do biedry i kupie cos na podwyzszenie cukru Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4101 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[QUOTE=pstryczek84;6670884 lece sie ogarnac, zostawie mlodego w przedszkolu i spylam na wizyty. najpierw diabetolog a potem gin. Poprosze o kciuki! [/QUOTE]Trzymam kciuki, będzie ok Cytat:
Cytat:
|
|
#4102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?Cytat:
?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4103 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ooo żarty się powoli kończą 😉 Ja dziś ledwo żywa łażę nie mogłam zasnąć w nocy , bo się wyspałam do 9 i nie chciało mi się spać 😕 więc dusiło mnie , żebra bolały, brzuch jakiś wyjątkowo wielki mi się wydawał.. A rano trzeba było do przedszkola i na zakupy. I muszę kupić córce kostium na Halloween bo w pt mają a ona koniecznie chce być czarownicą. Tylko te wszystkie kapelusze czarownicy są na mnie nawet duże 😕 Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaga, a co tam u Was??
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam dwie lewe ręce do wszelkich manualnych prac niestety i jestem pewna że nic by nie wyszło i tylko bym się uwk.ur.wia.ła na wszystko 😉 oszczędzę sobie😜
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#4107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
chyba wezmę na próbę kociaki i jakiś jeszczehttp://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 |
||
|
|
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie męczy ta głupia rwa kulszowa, mam teraz trzeci epizod w ciąży i ciągnie się już prawie 2 tyg. A dziś to chyba kumulacja, ledwo po domu chodzę, a raczej kuleję jak stara baba
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra. To teraz mi powiedzcie czym się różnią słynne pieluszki muślinowe od tych bambusowych ? Które lepsze ?
|
|
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ze szpitala. Jutro mam planowe cięcie. Sala przedporodowa jest obok oddziału neonatologicznego i slysze tylko płacz noworodków, az nie mogę się doczekać kiedy zobaczę swoją córeczkę.
Nadrobilam tylko ostatnia stronę. Patrycjazuzanna, trzymaj się jeszcze trochę w dwupaku. Trzymam kciuki. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

dzisiaj powtórka z wczoraj, więc pojechałam na ip, na ktg zapisały się drobne skurcze, mam już niewielkie rozwarcie, ale pessar jeszcze siedzi i trzyma. Może dotrwam do terminu, a może nie - tyle na szybko mi powiedzieli. Mała ma 2,5kg i steryd na płuca dostała już dawno, także nie ma wielkich nerwów, ale wszystkim zależy żeby posiedziała jak najdłużej. Proszę trzymać kciuki!

niech dziecko jeszcze posiedzi
albo zmniejsza się specjalnie na takie okazje 

mam wrażenie, że ludzie myślą w duchu - "po jaką cholerę ona z domu wychodziła? powinna już tylko na poród czekać"
o ile w sklepie ok, przyszła znaczy się ma siłę łazić, niech stoi w kolejce. Ale nawet glupie krzesełko odstąpić to chyba nie boli

przezroczyste, nie jest zabarwione krwią, ale nie wyglada na normalną wydzielinę, bardziej jak taka zbrylona żelatyna. I teraz nie wiem czy to jest to, ale w jakiejś mikro ilości póki co, czy co. Na razie nie podniecam się jakoś specjalnie i będę obserwować dalej
zalecenie - wiecej zrec

28.062014