|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
ja jak się dowiedziałam, że moja koleżanka się rozwodzi to też nie mogłam uwierzyć i tak mi jej szkoda było dwoje małych dzieci, dopiero co postawiony dom, razem planowali przyszłość a tu takie coś no to tż bardzo dobrze mu powiedział a tamten kolega to pewnie bezdzietny albo z odchowanymi dziećmi skoro na takie świetne pomysły wpada
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak w zyciu bywa.. kawaler ja bylam w szoku.. ze taki swietny pomysl.. bo coz musi sobie sam poradzic . Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My to i swieta i sylwestra planujemy spedzic sami. Ewentualnie zabierzemy do siebie na gidzinke w swieta tesciowa... ale tez nie jestem pewna, bo co jak zaczne nagle rodzic? Ja nie chce kompletnie nikogo poza tz informowac jak zaczne rodzic. Wszyscy dowiedza sie po fakcie. Wewenrualnie przyjaciółkę, zeby miprzyjechała i kicie nakarmila jakbym w razie w rodzila z 30h. U mnie w pracy wszyscy mnie unikaja jak sa chorzy. Nawet jak maja katar to nie podchodzą. Mam tylko taka poje***a sprzątaczke co potrafi przyjść i sie chwalic, ze ma grype zoladkowa i zagadywac... ale juz mi sie zdarzyło powiedzieć jej ze ma spadac i nawet moja szefowa jej do mnie nie dopuszcza do biurka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciocia dzwoniła uprzedzić że gdybyśmy się wybierali do niej na urodziny to też jest przeziębiona Ehh popłakałam sobie i mi nerwy przeszły Poszłam do biedronki na zakupy i przepuściłam w kolejce starsze małżeństwo bo mieli mniej rzeczy niż ja. Ładnie mi podziękowali i powiedzieli że to bardzo miłe z mojej strony bo to ja powinnam iść pierwsza. Jednak są dobrzy ludzie
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my swieta spedzamy u moich rodzicow i przyjezdza siostra z mezem i dziecmi.. generalnie moj maz wie ze w grudniu to moze wyjsc ale jedynie do pracy, moi rodzice pracuja do 14, wiec jakby ich nie bylo to ma byc on a w razie w to musze chyba przyjaciolke poprosic jakbym zaczela rodzic i bede sama w domu .. moj maz wymysla ze za rok wigilia u nas z rodzicami szczerze mi sie ten pomysl nie podoba... niektorzy chorzy ludzie sa niepowazni .. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dwa razy spotkałam z uprzejmościa przepuszczenia w kolejce. Jak byłam u lekarza, mloda kobieta chciała mnie przepuścić i wczoraj w sklepie młody mężczyzna przy kasie
byłam baaardzo mile zaskoczona.
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na mnie takie teksty działają jak płachta na byka. Monia dzięki za te info ze szkoły rodzenia Moja mała też się tak rozpycha że mam wrażenie że przybrała sporo bo ewidentnie mało ma miejsca, mam nadzieje że jutro na wizycie ją zważy jestem mega ciekawa
|
|
#2649 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
malaDarunia szybko zagoń TŻa do lekarza! Ropne migdały to nic fajnego, zwłaszcza jak bedziecie mieć maleństwo w domu!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szczescia na nowej drodze życia i teraz juz tylko odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() tutaj foto mleka wczoraj juz padłam![]() Cytat:
szybko zleci!! i w koncu sobie poodpoczywasz Cytat:
najgorsze jest to, że tych babek to w ogóle nie rusza że jesteśmy w ciąży. jakby same nigdy nie były. nie raz widze jak stoje w kolejce w miesnym, że babki ewidentnie gapią się na mój brzuch, ale nie ma mowy o jakimkolwiek przepuszczeniu ![]() ale za to faceci zawsze chetni do wpuszczenia w kolejke Cytat:
wiec na spokojnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sama tez nie mam ochoty, wiec zostane w domu ![]() a jesli chodzi o chorych w rodzinie to tez zauwazylam ze tutaj sie dba zebym nie miala kontaktu z chorymi, co bardzo mi sie podoba, bo nie musze szukac wymowek ![]() dzien dobry wam
|
||||||||
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez jestem ciekawa ile moje dziecie wazy i czy nadal jest chlopcem Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- ooo juz jesien zawitala calkowicie bo mam za oknem same zolte liscie i juz spadaja, a jeszcze przed chwila byly zielone Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
no na serio bardziej uprzejmi co do przepuszczania w kolejce są faceci albo na prawdę młode dziewczyny, które w 99% jeszcze nie mają dzieci. Babki to jak święte krowy
ale na szczęście miałam stanąć przed facetem i to on powiedział, że takie moje prawo przecież. Teraz raczej sama zapominam, że mogłabym poprosić o przepuszczenie gdzieś w kolejce czekam grzecznie przestępując z nogi na nogę![]() Kamisha tak myślałam, że kawaler weź ty się mu kiedyś przypomnij z podobnym pomysłem jak sam zostanie świeżo upieczonym tatą :brzydal mnie to np bawi jak widzę kolegów tż, którzy się już ustatkowali a tacy byli oburzeni, że jeden czy drugi żonaty woli czas spędzić z żoną niż z nimi
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2653 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() matka natura mnie chyba uwielbia obdarzać tymi tatuażami, bo jest ich coraz więcej, boje się okropnie jak to będzie wyglądało po porodzie... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
podziwiam Cię, że tak długo pracujesz ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Helool, mialam dzisiaj wizyte. Brzuch mi sie stawia czesto od 2-3 dni. Szyjka podatna, 2,5cm na usg wyszlo, ze mam z lewej str ciensza sciane macicy co zaniepokoilo lekarza. I teraz nie wiem czy mi cos sciemnia bo podeslal mnie do gina prywatnie na czwartek na 4D zeby to zobaczyl, czy serio ta sciana jest ciensza i czy ktoras z was cos wie na ten temat? Bo oczywiscie ten gin twierdzi, ze on cos takiego pierwszy raz widzi i ze moze mi z tej str zrobic sie taki bombel i wspomnial cos o cesarce. Porownal macice do pilki, ktora ma dziure, a jak ma dziure to wychodzi taki bombel...
Prywatnie na usg i tak chcialam ale teraz to nie wiem czy serio sie martwic czy to takie podsylanie pacjenta do kolegi... Wgl robi usg i pyta sie czy ja mialam cesarke, ze jakas jakby blizna jest na macicy, potem doszedl do tego, ze ta sciana jest ciensza. Na malucha zerknal tylko na chwile, jak zapytalam czy z dzieckiem wszystko ok to mowil, ze tak... Zadnych pomiarow, zero, nic nie robil tylko skupil sie na tej scianie...
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj mi powiedzial, ze lekarze najlepiej wszystko widza na usg 2d a 3d i 4d jest tylko takim uozdobieniem dla rodzicow. podejrzewam, ze dobry lekarz na 2d ogarnie ta sciane i troche mi tu smierdzi naciaganiem na kase :/ i w ogole nie zainteresował się maluszkiem... sama nie wiem czy bym szla na 4d czy po prostu na zwykle usg, ale prywatnie |
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widocznie mam takiego typa, któremu co jakiś czas trzeba uświadomić co robi źle, aż za kilka lat się nauczy. ![]() Ja absolutnie nie idę w tym roku na cmentarz. Już nie zważając na "zabobony", że nie wolno łączyć świata nienarodzonych ze światem zmarłych, to przecież tam będzie pełno ludzi, część chora, zimno, wiatr, może i deszcz, a do tego stać tyle czasu? O nie,nie... Ja sobie odpuszczam.
|
|
|
#2659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprawdź sobie w necie jakiegoś kompetentnego gina, albo z polecenia może?
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypomnij mi, Ty te leukocyty miałaś w moczu?
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygląda to tak jakby miał grono swoich znajomych lekarzy i tylko wymyślał kolejne przypadłości i cię słał na darmo żeby kasę chyba tracić
|
|
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj na liczniku 40 dni do porodu ... Z grubszych wykrawkowych rzeczy został mi materac, kocyk, kosmetyki. Dzisiaj dotarły do mnie pieluchy z allegro http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-...MxZDRmMDYxZA== wyglądają super, ciekawe jakie będą po praniu ![]() Dostałam również kurteczkę, doszłam do wniosku że na razie nie kupuję kombinezonu, bo z zimą to różnie, wiec może na wyprz coś złapie.. No i jeszcze chwalę się łupami z lumpa.. a co... Mamuśki które już rodziły czy może boli Was blizna po nacięciu krocza? bo mnie dziwnie pobolewa Edytowane przez jjb Czas edycji: 2016-10-24 o 13:25 |
|
|
|
#2665 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Dziewczynki
U nas był bardzo intensywny weekend w piątek rano byłam u rodziców, potem na zakupach z koleżanką (w drodze powrotnej wstąpiłam do MD na fryty, bo tak mnie nakręciłście, ale przecież ziemniak to też warzywo ) a wieczorem mieliśmy imprezę firmową kręgle i disco. Ani nie tańczyłam, ani nie grałam ale co się nagadałam.... też tak macie, że wszyscy wam opowiadają historie swoich ciąż/dzieci? Mnie najbardziej wkurza "wy śpij się teraz, bo potem to już na pewno nie pośpisz" po co takie gadanie, chyba tylko żeby sobie ulżyć ![]() Ale ogólnie było super, wszyscy bardzo chwalili jak dobrze wyglądam w ciąży i dziwili się, że to już 8 miesiąc. Ciekawe na ile to było szczere i co dziś w pracy będą gadali ![]() W sobotę oczywiście kurs i przyjechałam tak padnięta, że spałam w niedz. do 10.30. Dobrze, że już tylko 3 spotkania i egzamin, muszę ogarnąć się z notatkami i zacząć się uczyć. A wczoraj tak piękna pogoda się zrobiła, że zabraliśmy naszego psa do lasu na spacer - 2,5 godziny przełaziliśmy i padłam. Z tego zmęczenia to nie umiałam zasnąć, ale dziś spałam do 11 z hakiem jak zeszłam na dół to teściowa stwierdziła, że już powoli się do mnie wybierała, żeby zobaczyć czy nic się nie stało.W ogóle to stwierdzam, że też mnie traktują jak jajko, ale to jest bardzo miłe jak ktoś tak dba o Ciebie W sytuacjach w kolejkach już gorzej, ale jak jest duża kolejka np w Biedronce, a ja mam mało rzeczy to pytam wprost ludzi w kolejce czy mogę przejść na początek (ale zawsze wybieram kolejkę bez moherów!!! coś w tym jest) a w sob. w piekarni gdzie w kolejce stało chyba ze 2 ludzi podeszłam to kasy i zapytałam, czy mnie pani obsłuży bez kolejki, bo mi duszno i oczywiście stwierdziła, że mam zawsze podejść i nawet nie pytać. Ale najbardziej to się zadziwiłam w sob. jak jechałam pociągiem, siedziała naprzeciwko mnie młoda dziewczyna ok 20 lat i jak wyszłam z pociągu to ona czekała na mnie na dworcu i zapytała, czy mi nie ponieść siatki (z książkami) W szoku byłam totalnym, z pomocy nie skorzystałam, bo siatka nie była ciężka, ale było mi bardzo miło, że ktoś chce pomóc. Kociulek - ten Twój Kubuś to twardy zawodnik, trzymajcie się Emoszku - ogromne gratulacje, to musiał być niezapomniany ślub, będziecie mieli co wnukom opowiadać. Teraz to tylko pozostaje Wam życzyć miłości, wytrwałości i zgody na dalsze lata Monia dzięki za info ze szkoły rodzenia, my zaczynamy dop.04.11 i na dodatek z pierwszych zajęć się urywam, bo w tym samym czasie jest bezpieczny maluch Miałam takie ambitne plany na dziś, a przez to ze tak późno wstałam to dupa. Idę chociaż tetry poprasować
|
|
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
A ja skończyłam obklejac ściany w Kubusia pokoju
ImageUploadedByWizaz Forum1477308436.708957.jpgImageUploadedByWizaz Forum1477308446.324636.jpg
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
motylek - moj maz chcial go wyswatac z moja kolezanka nie zgodzilam sie bo nie pasuja w ogole do siebie, a ona go nawet nie lubi hehe..
moj wychodzi oczywiscie nawet byl na 2 dni w Gdyni na koncercie no ale wiadomo ze teraz to i tak malo czasu spedzamy razem bo jest na budowie.. :/ wiec logiczne ze chcemy razem czasem spedzic czas.. on sie inaczej zachowywal jak mial dziewczyne a jak sie rozstali to wiadomo . Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic wiecej na to nie mowil. Leukocyty we krwi mam podwyzszone ale to juz sytuacja opanowana.
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
itstoolatex - moze tez jakas bardziej dopasowana i rozciagliwa, na bank cos znajdziesz :-*
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2670 |
|
Raczkowanie
|
Mi się przypomniało, że mnie moja siostra zapytała czy przyjedziemy do nich na Sylwestra hahaha, ale szybko się opamiętała
Ale piękny Kubusiowy pokoik się tworzy
Edytowane przez muffinowe_love Czas edycji: 2016-10-24 o 13:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

a tamten kolega to pewnie bezdzietny albo z odchowanymi dziećmi skoro na takie świetne pomysły wpada

bo ewidentnie mało ma miejsca, mam nadzieje że jutro na wizycie ją zważy 

ale na szczęście miałam stanąć przed facetem i to on powiedział, że takie moje prawo przecież. Teraz raczej sama zapominam, że mogłabym poprosić o przepuszczenie gdzieś w kolejce