Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-24, 11:17   #2641
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
akurat ona w zabobony nie wierzy
ale ja sie w sumie domyslilam ze jest cos nie tak , bo norma ze bym sie zapytala a co z X..
szkoda mi jej bo tyle czasu i w ogole..

ja ogolnie wole ogladac cos smiesznego hehe

oo rozsmieszyl mnie tz jak powiedzial ze jego przyjaciel mu sie pytal co robi w sylwestra. a ob ze no w domu ze mna i z dzieckiem, a kolega zdziwiony ze jak to przeciez on moze mnie z tyg dzieciem zostawic

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
ech, zawsze są przykre takie sytuacje ja jak się dowiedziałam, że moja koleżanka się rozwodzi to też nie mogłam uwierzyć i tak mi jej szkoda było dwoje małych dzieci, dopiero co postawiony dom, razem planowali przyszłość a tu takie coś

no to tż bardzo dobrze mu powiedział a tamten kolega to pewnie bezdzietny albo z odchowanymi dziećmi skoro na takie świetne pomysły wpada

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 11:19   #2642
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. W jakim terminie robi sie w Polsce badanie na GBS??? Bo ja muszę je tu zrobić prywatnie (nie robia tego na kase chorych w UK) ale widze, ze robią je prywatnie dopiero w okresie 35-37tc. W Polsce tez sie czeka do ostatniej chwili? Wie moze ktoras?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Gdzieś w 36 tc
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 11:19   #2643
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
ech, zawsze są przykre takie sytuacje ja jak się dowiedziałam, że moja koleżanka się rozwodzi to też nie mogłam uwierzyć i tak mi jej szkoda było dwoje małych dzieci, dopiero co postawiony dom, razem planowali przyszłość a tu takie coś

no to tż bardzo dobrze mu powiedział a tamten kolega to pewnie bezdzietny albo z odchowanymi dziećmi skoro na takie świetne pomysły wpada
no my sie na slub szykowalismy :/
tak w zyciu bywa..

kawaler

ja bylam w szoku.. ze taki swietny pomysl..
bo coz musi sobie sam poradzic .

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 11:25   #2644
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
ale ja sie w sumie domyslilam ze jest cos nie tak , bo norma ze bym sie zapytala a co z X..

oo rozsmieszyl mnie tz jak powiedzial ze jego przyjaciel mu sie pytal co robi w sylwestra. a ob ze no w domu ze mna i z dzieckiem, a kolega zdziwiony ze jak to przeciez on moze mnie z tyg dzieciem zostawic

Wtf??? Z dzieckiem zostawic? Ja mojego namawialam zeby sobie poszedl na imprezefirmowa jak bede jeszcze w ciaz 3 grudnia, a on nawet nie sni mnie zostawic a w Sylwestra??? No way!
My to i swieta i sylwestra planujemy spedzic sami. Ewentualnie zabierzemy do siebie na gidzinke w swieta tesciowa... ale tez nie jestem pewna, bo co jak zaczne nagle rodzic? Ja nie chce kompletnie nikogo poza tz informowac jak zaczne rodzic. Wszyscy dowiedza sie po fakcie. Wewenrualnie przyjaciółkę, zeby miprzyjechała i kicie nakarmila jakbym w razie w rodzila z 30h.

U mnie w pracy wszyscy mnie unikaja jak sa chorzy. Nawet jak maja katar to nie podchodzą. Mam tylko taka poje***a sprzątaczke co potrafi przyjść i sie chwalic, ze ma grype zoladkowa i zagadywac... ale juz mi sie zdarzyło powiedzieć jej ze ma spadac i nawet moja szefowa jej do mnie nie dopuszcza do biurka.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 11:28   #2645
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz taki sezon, że znajdzie sie ktoś obok nas chory a właśnie z leczeniem u nas najgorzej. Ale powiem wam, że ja to mam tak wyrozumiałą rodzinę i znajomych, że od razu sami mówią, że są przeziębieni czy chorzy żeby mnie nie narażać na zarażenie. Co jeszcze zauważyłam to cackają się ze mną jak z jajkiem jeśli chodzi o oglądanie czy opowiadanie o jakiś przykrych czy "brzydkich" rzeczach. Też tak macie? u nas się niby mówi, że ciężarna nie powinna oglądać strasznych/brzydkich/smutnych rzeczy/informacji. W tamtym tygodniu mieliśmy pogrzeb wuja i nie byłam bo mi moja mama powiedziała żebym sobie darowała bo to nie jest dla ciężarnej (zwłaszcza w tak zaawansowanej ciąży).
U mnie też tak jest mama teraz chora była i mój brat to od razu dzwoniła że mam nie przyjezdzac ciocia dzwoniła uprzedzić że gdybyśmy się wybierali do niej na urodziny to też jest przeziębiona

Ehh popłakałam sobie i mi nerwy przeszły
Poszłam do biedronki na zakupy i przepuściłam w kolejce starsze małżeństwo bo mieli mniej rzeczy niż ja. Ładnie mi podziękowali i powiedzieli że to bardzo miłe z mojej strony bo to ja powinnam iść pierwsza. Jednak są dobrzy ludzie
Stary 2016-10-24, 11:30   #2646
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Wtf??? Z dzieckiem zostawic? Ja mojego namawialam zeby sobie poszedl na imprezefirmowa jak bede jeszcze w ciaz 3 grudnia, a on nawet nie sni mnie zostawic a w Sylwestra??? No way!
My to i swieta i sylwestra planujemy spedzic sami. Ewentualnie zabierzemy do siebie na gidzinke w swieta tesciowa... ale tez nie jestem pewna, bo co jak zaczne nagle rodzic? Ja nie chce kompletnie nikogo poza tz informowac jak zaczne rodzic. Wszyscy dowiedza sie po fakcie. Wewenrualnie przyjaciółkę, zeby miprzyjechała i kicie nakarmila jakbym w razie w rodzila z 30h.

U mnie w pracy wszyscy mnie unikaja jak sa chorzy. Nawet jak maja katar to nie podchodzą. Mam tylko taka poje***a sprzątaczke co potrafi przyjść i sie chwalic, ze ma grype zoladkowa i zagadywac... ale juz mi sie zdarzyło powiedzieć jej ze ma spadac i nawet moja szefowa jej do mnie nie dopuszcza do biurka.

no mowie Ci jaki pomysl genialny

my swieta spedzamy u moich rodzicow i przyjezdza siostra z mezem i dziecmi..
generalnie moj maz wie ze w grudniu to moze wyjsc ale jedynie do pracy, moi rodzice pracuja do 14, wiec jakby ich nie bylo to ma byc on a w razie w to musze chyba przyjaciolke poprosic jakbym zaczela rodzic i bede sama w domu ..

moj maz wymysla ze za rok wigilia u nas z rodzicami szczerze mi sie ten pomysl nie podoba...

niektorzy chorzy ludzie sa niepowazni ..

Stary 2016-10-24, 11:33   #2647
monika0185
Zakorzenienie

Ja się dwa razy spotkałam z uprzejmościa przepuszczenia w kolejce. Jak byłam u lekarza, mloda kobieta chciała mnie przepuścić i wczoraj w sklepie młody mężczyzna przy kasie byłam baaardzo mile zaskoczona.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 11:35   #2648
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:

o jaaa fajny kolega... ale powiem Ci że nasz przyjaciel też ma takie durne pomysły ale ja go zawsze potrafie sprowadzić na ziemię bo to kawaler i ma w głowie siano.
A na mnie takie teksty działają jak płachta na byka.

Monia dzięki za te info ze szkoły rodzenia

Moja mała też się tak rozpycha że mam wrażenie że przybrała sporo bo ewidentnie mało ma miejsca, mam nadzieje że jutro na wizycie ją zważy jestem mega ciekawa
Stary 2016-10-24, 11:35   #2649
papaPapaya
Zakorzenienie

malaDarunia szybko zagoń TŻa do lekarza! Ropne migdały to nic fajnego, zwłaszcza jak bedziecie mieć maleństwo w domu!

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Uciekamy na badania i uczelnie laseczki, a potem wizyta u dr 😊 ciekawe czy mój klocuszek ma juz 2 kg, bo mamuska pewnie z 12+ 😁
Miłego dnia! 😘😘😘

kciuki za wizyte!
Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Co do ślubu i wesela wszystko cudownie wyszło Prawie się spóźniłam, ale jak tylko zobaczyłam tżta to prawie się poryczałam udało mi się kilka razy zatańczyć ( a bardziej wybujać się na stojąco, na szczęście w sukni ślubnej nawet bujanie wygląda super ) Na szczęście mieliśmy swój pokój więc regularnie chodziłam tam ściągnąć suknie i poleżeć (przy okazji meżu trzeźwiał :P). Jestem w szoku, bo spać poszłam dopiero po 2 Ogólnie było super i ogromnie się cieszę, że udało mi się do tego dotrwać i dobrze się czuć na własnym weselu
Jak tylko dostanę jakieś foty to pochwalę się Wam w klubie
cudownie!
szczescia na nowej drodze życia i teraz juz tylko odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Dziś miałam bardzo złą noc. Całą niedzielę bolała mnie głowa, w nocy o 1.00 obudził mnie najgorszy ból głowy ever. Ciśnienie 168/103. Przeraziłam się bo zawsze mam niskie... do 3.00 nie mogłam z bólu i nerwów zasnąć. Po tabletkach paracetamol został zwykły ból i zasnęłam. Ale to był stres dla mnie
o rety, to bardzo wysokie
tutaj foto mleka wczoraj juz padłam

Cytat:
Tak wogole to sie z wami witam i oświadczam, ze juz tylko 16 dni pracujących mi zostalo... ohhhh... jak ja sie ciesze!!!

wiem co to za ulga!!
szybko zleci!! i w koncu sobie poodpoczywasz
Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Ehh bylam oddac mocz bo ostatni byl kiepski i chcialam powtorzyc... Kolejka max do labo jakies 30 osob.. Podchodze do 1 i pytam czy mnie wpusc bo mam tylko mocz wiec wystarczy go polozyc na stolik.. Babka na mnie patrzy zdziwiona.. A za nia juz wszystkie mohery.. Ze co ze one tu beda staly do wieczora.. Odwrocilam sie i mowie ze mam tylko mocz i ze jestem w ciazy.. A one do mnie no i co z tego mam sobie siasc na krzeselku i czekac jak wszyscy.. Dopiero jakas kobitka powiedziala ze znieczulica panuje i mnie puscila.. Wyszlam i sie poryczalam... Ostatnio stalam tam ponad godzine.. A dzis tylko ten mocz.. Jeszcze auto tz musialam oddac
nienawidze takich sytuacji, tez bym sie poryczała. co za znieczulica...
najgorsze jest to, że tych babek to w ogóle nie rusza że jesteśmy w ciąży. jakby same nigdy nie były.
nie raz widze jak stoje w kolejce w miesnym, że babki ewidentnie gapią się na mój brzuch, ale nie ma mowy o jakimkolwiek przepuszczeniu
ale za to faceci zawsze chetni do wpuszczenia w kolejke
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie. W jakim terminie robi sie w Polsce badanie na GBS??? Bo ja muszę je tu zrobić prywatnie (nie robia tego na kase chorych w UK) ale widze, ze robią je prywatnie dopiero w okresie 35-37tc. W Polsce tez sie czeka do ostatniej chwili? Wie moze ktoras?

ja bede miala pobierane dopiero w 37 tygodniu
wiec na spokojnie
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość

Wygadałam co myślę mojemu tż wczoraj wieczorem i poszłam sobie czytać książkę do pokoiku (oczywiście wyryczenie się obowiązkowe...). 30 minut trawił i chyba dotarło, bo przyszedł taki milutki mnie przepraszać...
Zobaczymy jak długo znów będzie taki jak trzeba
Ci faceci to jak sprężynki... Raz są super, kochani, tacy bliscy i odpowiedzialni a raz się oddalają i wszystko co dobre razem z nimi...
najgorsze jest to, że za jakis czas znowu bedzie potrzebna awantura zeby byl mily
Cytat:
Teraz taki sezon, że znajdzie sie ktoś obok nas chory a właśnie z leczeniem u nas najgorzej. Ale powiem wam, że ja to mam tak wyrozumiałą rodzinę i znajomych, że od razu sami mówią, że są przeziębieni czy chorzy żeby mnie nie narażać na zarażenie. Co jeszcze zauważyłam to cackają się ze mną jak z jajkiem jeśli chodzi o oglądanie czy opowiadanie o jakiś przykrych czy "brzydkich" rzeczach. Też tak macie? u nas się niby mówi, że ciężarna nie powinna oglądać strasznych/brzydkich/smutnych rzeczy/informacji. W tamtym tygodniu mieliśmy pogrzeb wuja i nie byłam bo mi moja mama powiedziała żebym sobie darowała bo to nie jest dla ciężarnej (zwłaszcza w tak zaawansowanej ciąży).
mi za to babcia mowi ze mam nie isc na cmentarz w tym roku na wszystkich swietych
sama tez nie mam ochoty, wiec zostane w domu
a jesli chodzi o chorych w rodzinie to tez zauwazylam ze tutaj sie dba zebym nie miala kontaktu z chorymi, co bardzo mi sie podoba, bo nie musze szukac wymowek

dzien dobry wam

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 11:40   #2650
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaa fajny kolega... ale powiem Ci że nasz przyjaciel też ma takie durne pomysły ale ja go zawsze potrafie sprowadzić na ziemię bo to kawaler i ma w głowie siano.
A na mnie takie teksty działają jak płachta na byka.

Monia dzięki za te info ze szkoły rodzenia

Moja mała też się tak rozpycha że mam wrażenie że przybrała sporo bo ewidentnie mało ma miejsca, mam nadzieje że jutro na wizycie ją zważy jestem mega ciekawa
no jakbym przy tym byla to bym mu cos powiedziala ale na szczescie tz go zwalil na ziemie..

tez jestem ciekawa ile moje dziecie wazy i czy nadal jest chlopcem

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

ooo juz jesien zawitala calkowicie bo mam za oknem same zolte liscie i juz spadaja, a jeszcze przed chwila byly zielone

Stary 2016-10-24, 12:00   #2651
motylek85
Zakorzenienie

no na serio bardziej uprzejmi co do przepuszczania w kolejce są faceci albo na prawdę młode dziewczyny, które w 99% jeszcze nie mają dzieci. Babki to jak święte krowy w pierwszej ciąży stałąm do rejestracji u lekarza i jak wół kartka była, że ciężarne podchodzą co 3-cia osoba do okienka. Sama się nie pchałam bo przede mną było może z 5-6 osób ale rejestratorka wyjrzała i zawołała mnie żebym stanęła za drugą osobą. Jak się te babki stare obruszyły ale na szczęście miałam stanąć przed facetem i to on powiedział, że takie moje prawo przecież. Teraz raczej sama zapominam, że mogłabym poprosić o przepuszczenie gdzieś w kolejce czekam grzecznie przestępując z nogi na nogę

Kamisha tak myślałam, że kawaler weź ty się mu kiedyś przypomnij z podobnym pomysłem jak sam zostanie świeżo upieczonym tatą :brzydal mnie to np bawi jak widzę kolegów tż, którzy się już ustatkowali a tacy byli oburzeni, że jeden czy drugi żonaty woli czas spędzić z żoną niż z nimi

♥37/40♥
Stary 2016-10-24, 12:03   #2652
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:

haha no jak to, ja bym w ogóle zostawiłą dziecko sama w domu i idzcie sie wybawic we dwójke, a co!

13.12.2016 Julian
Stary 2016-10-24, 12:14   #2653
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
A moze cos dopasowanego i rozciagliwego?

Cytat:
a nie ma zadnej sukienki prostej albo o kroju trapezu

kurcze ciezko tak cos znalesc..

takich szukałam, ale powiem szczerze, nie podobam się sobie w takich w ciąży oczywiście nie kupiłam nic

Cytat:
Ja nie mam planów na siłownie itp, wierzę w to że sama opieka nad dzieckiem, dużo spacerów pozwoli mi wrócić do formy tak naprawdę tylko brzuszek i trochę uda mi się rozeszły
ja sie może na fitness wybiorę, albo jakąś zumbe

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Ciocie kochane, razem z Kubuniem bardzo dziękujemy za wszystkie gratki i słowa wsparcia! 😙
Chcemy się wam pochwalić że z Okruszkiem dużo lepiej. Po pierwszej dobie oddycha juzvsam. Dzies poodlanczano mu resztę sprzętów. Od dziś też dostaje butelkę. Jeszcze wczoraj dostawał po 5 ml mleczka przez sondę, a dziś już dostał butelkę i jadł ile tylko chciał. Nawet dostałam niunia dwa razy po pół godziny do przytulania. Przy okazji uczyliśmy się ssania cyca mamy 😄
Jeszcze i tak z miesiąc czasu tu zostanie bo ma za mało tkanki tłuszczowej i wychlodzi się poza inkubatorkiem, ale i tak jest mega dzielny!
Ja nadal w szpitalu i nic nie mówią kiedy wyjdę. Dochodzę do siebie i walczę z nawalem. Zmuszona przez to byłam do zakupu laktator, a od swojego gina dostalam tabletkę na przychamowanie laktacji bo poszło mi już nawet na węzły chłonne.
Chciałam wysłać wam zdjęcie mojego kotka, ale muszę dojść jak. Jak pokombinuje to wstawię 
Kubunio tak dzielnie walczy! Mama też! Trzymajcie się mocno, dużo zdrówka dla Was i niecierpliwie czekamy na fotkę

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
A chipsy to przeciez ziemniaki wiec tez warzywo ---> czyli zdrowe
ok, przekonałaś mnie

Cytat:
Na dobranoc
matka natura mnie chyba uwielbia obdarzać tymi tatuażami, bo jest ich coraz więcej, boje się okropnie jak to będzie wyglądało po porodzie...

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Melduję się już jako żona Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków i życzenia! Zapraszam na tonę ciasteczek i brzoskwiniowe piccolo

Ze szpitala uciekłam na własne żądanie, bo ordynator powiedział że nie mogę zmienić stanu cywilnego i równocześnie być na przepustce ale jakby w szpitalu. Dodatkowo powiedział, że nie muszę wracać tylko mogę zostać w domu i wypoczywać a może dotrwam do tego grudnia. Więc aktualnie znów leżakuje w towarzystwie psa

Co do ślubu i wesela wszystko cudownie wyszło Prawie się spóźniłam, ale jak tylko zobaczyłam tżta to prawie się poryczałam udało mi się kilka razy zatańczyć ( a bardziej wybujać się na stojąco, na szczęście w sukni ślubnej nawet bujanie wygląda super ) Na szczęście mieliśmy swój pokój więc regularnie chodziłam tam ściągnąć suknie i poleżeć (przy okazji meżu trzeźwiał :P). Jestem w szoku, bo spać poszłam dopiero po 2 Ogólnie było super i ogromnie się cieszę, że udało mi się do tego dotrwać i dobrze się czuć na własnym weselu
Jak tylko dostanę jakieś foty to pochwalę się Wam w klubie
wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, to musiał być niezapomniany ślub

Cytat:
Tak wogole to sie z wami witam i oświadczam, ze juz tylko 16 dni pracujących mi zostalo... ohhhh... jak ja sie ciesze!!!

podziwiam Cię, że tak długo pracujesz

Cytat:
Ehh bylam oddac mocz bo ostatni byl kiepski i chcialam powtorzyc... Kolejka max do labo jakies 30 osob.. Podchodze do 1 i pytam czy mnie wpusc bo mam tylko mocz wiec wystarczy go polozyc na stolik.. Babka na mnie patrzy zdziwiona.. A za nia juz wszystkie mohery.. Ze co ze one tu beda staly do wieczora.. Odwrocilam sie i mowie ze mam tylko mocz i ze jestem w ciazy.. A one do mnie no i co z tego mam sobie siasc na krzeselku i czekac jak wszyscy.. Dopiero jakas kobitka powiedziala ze znieczulica panuje i mnie puscila.. Wyszlam i sie poryczalam... Ostatnio stalam tam ponad godzine.. A dzis tylko ten mocz.. Jeszcze auto tz musialam oddac
Co za ludzie...mi to by było wstyd kazać czekać ciężarnej tyle czasu z moczem. Nie przejmuj się tymi babskami

Cytat:

Ja mam mieć GBS robiony na kolejnej wizycie, czyli będę wtedy w 35t i 1d ciąży. Mój ginekolog właśnie mi mówił, że to badanie się wykonuje po skończonym 35tc

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 12:28   #2654
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
haha no jak to, ja bym w ogóle zostawiłą dziecko sama w domu i idzcie sie wybawic we dwójke, a co!
o właśnie !!!
Stary 2016-10-24, 12:32   #2655
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

W PL tez sie robi na sam koniec to badanie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 12:46   #2656
DoDoo
Zakorzenienie

Helool, mialam dzisiaj wizyte. Brzuch mi sie stawia czesto od 2-3 dni. Szyjka podatna, 2,5cm na usg wyszlo, ze mam z lewej str ciensza sciane macicy co zaniepokoilo lekarza. I teraz nie wiem czy mi cos sciemnia bo podeslal mnie do gina prywatnie na czwartek na 4D zeby to zobaczyl, czy serio ta sciana jest ciensza i czy ktoras z was cos wie na ten temat? Bo oczywiscie ten gin twierdzi, ze on cos takiego pierwszy raz widzi i ze moze mi z tej str zrobic sie taki bombel i wspomnial cos o cesarce. Porownal macice do pilki, ktora ma dziure, a jak ma dziure to wychodzi taki bombel...
Prywatnie na usg i tak chcialam ale teraz to nie wiem czy serio sie martwic czy to takie podsylanie pacjenta do kolegi... Wgl robi usg i pyta sie czy ja mialam cesarke, ze jakas jakby blizna jest na macicy, potem doszedl do tego, ze ta sciana jest ciensza. Na malucha zerknal tylko na chwile, jak zapytalam czy z dzieckiem wszystko ok to mowil, ze tak... Zadnych pomiarow, zero, nic nie robil tylko skupil sie na tej scianie...
Stary 2016-10-24, 12:49   #2657
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Helool, mialam dzisiaj wizyte. Brzuch mi sie stawia czesto od 2-3 dni. Szyjka podatna, 2,5cm na usg wyszlo, ze mam z lewej str ciensza sciane macicy co zaniepokoilo lekarza. I teraz nie wiem czy mi cos sciemnia bo podeslal mnie do gina prywatnie na czwartek na 4D zeby to zobaczyl, czy serio ta sciana jest ciensza i czy ktoras z was cos wie na ten temat? Bo oczywiscie ten gin twierdzi, ze on cos takiego pierwszy raz widzi i ze moze mi z tej str zrobic sie taki bombel i wspomnial cos o cesarce. Porownal macice do pilki, ktora ma dziure, a jak ma dziure to wychodzi taki bombel...
Prywatnie na usg i tak chcialam ale teraz to nie wiem czy serio sie martwic czy to takie podsylanie pacjenta do kolegi... Wgl robi usg i pyta sie czy ja mialam cesarke, ze jakas jakby blizna jest na macicy, potem doszedl do tego, ze ta sciana jest ciensza. Na malucha zerknal tylko na chwile, jak zapytalam czy z dzieckiem wszystko ok to mowil, ze tak... Zadnych pomiarow, zero, nic nie robil tylko skupil sie na tej scianie...
o matko, ten gin to jakies jaja
moj mi powiedzial, ze lekarze najlepiej wszystko widza na usg 2d a 3d i 4d jest tylko takim uozdobieniem dla rodzicow. podejrzewam, ze dobry lekarz na 2d ogarnie ta sciane i troche mi tu smierdzi naciaganiem na kase :/
i w ogole nie zainteresował się maluszkiem... sama nie wiem czy bym szla na 4d czy po prostu na zwykle usg, ale prywatnie

13.12.2016 Julian
Stary 2016-10-24, 12:57   #2658
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
najgorsze jest to, że za jakis czas znowu bedzie potrzebna awantura zeby byl mily

mi za to babcia mowi ze mam nie isc na cmentarz w tym roku na wszystkich swietych
sama tez nie mam ochoty, wiec zostane w domu
Na szczęście się obyło bez awantury. Po prostu mu jednym ciągiem powiedziałam co o tym wszystkim myślę i poszłam do drugiego pokoju Widocznie mam takiego typa, któremu co jakiś czas trzeba uświadomić co robi źle, aż za kilka lat się nauczy.

Ja absolutnie nie idę w tym roku na cmentarz. Już nie zważając na "zabobony", że nie wolno łączyć świata nienarodzonych ze światem zmarłych, to przecież tam będzie pełno ludzi, część chora, zimno, wiatr, może i deszcz, a do tego stać tyle czasu? O nie,nie... Ja sobie odpuszczam.
Stary 2016-10-24, 12:59   #2659
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Na Twoim miejscu bym poszła do całkiem innego gina na zwykłą wizytę i mu powiedziała o tej niby ściance. Mój też mówi że jak ma coś widzieć to na 2d najlepiej, a ten na 4d Cie wysyła, które pewnie drogie jest? Coś mnie tu śmierdzi... Jeszcze to, że po takim czasie gdy nie miałaś usg, nie sprawdził Ci dokładnie malucha...
Sprawdź sobie w necie jakiegoś kompetentnego gina, albo z polecenia może?
Stary 2016-10-24, 13:01   #2660
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
o matko, ten gin to jakies jaja
moj mi powiedzial, ze lekarze najlepiej wszystko widza na usg 2d a 3d i 4d jest tylko takim uozdobieniem dla rodzicow. podejrzewam, ze dobry lekarz na 2d ogarnie ta sciane i troche mi tu smierdzi naciaganiem na kase :/
i w ogole nie zainteresował się maluszkiem... sama nie wiem czy bym szla na 4d czy po prostu na zwykle usg, ale prywatnie
Cenowo 2D, a 3D, 4D kosztuje u mnie tyle samo. Martwi mnie to stawianie sie brzucha bo mam to co chwile. Ja oczywiscie musialam przypomniec ginowi o usg bo on byl tak zajety tymi leukocytami, masakra jak sie tlumaczyl, az nie chce mi sie tego komentowac :/
Stary 2016-10-24, 13:04   #2661
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Cenowo 2D, a 3D, 4D kosztuje u mnie tyle samo. Martwi mnie to stawianie sie brzucha bo mam to co chwile. Ja oczywiscie musialam przypomniec ginowi o usg bo on byl tak zajety tymi leukocytami, masakra jak sie tlumaczyl, az nie chce mi sie tego komentowac :/
A gin coś powiedział na stawianie brzucha?

Przypomnij mi, Ty te leukocyty miałaś w moczu?
Stary 2016-10-24, 13:16   #2662
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
ja to już nie mam słów na tego twojego gina wygląda to tak jakby miał grono swoich znajomych lekarzy i tylko wymyślał kolejne przypadłości i cię słał na darmo żeby kasę chyba tracić no jak można nie zrobić pomiarów dziecku!!! jełop jeden!!!

♥37/40♥
Stary 2016-10-24, 13:19   #2663
jjb
Raczkowanie

Po cytowałam, odpisałam i mi wszystko wcięło ... brawo ja !!!

U mnie dzisiaj na liczniku 40 dni do porodu ...
Z grubszych wykrawkowych rzeczy został mi materac, kocyk, kosmetyki.
Dzisiaj dotarły do mnie pieluchy z allegro http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-...MxZDRmMDYxZA== wyglądają super, ciekawe jakie będą po praniu
Dostałam również kurteczkę, doszłam do wniosku że na razie nie kupuję kombinezonu, bo z zimą to różnie, wiec może na wyprz coś złapie..
No i jeszcze chwalę się łupami z lumpa.. a co...

Mamuśki które już rodziły czy może boli Was blizna po nacięciu krocza? bo mnie dziwnie pobolewa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC0299.jpg (184,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC0301.jpg (110,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC0302.jpg (169,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC0304.jpg (170,4 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez jjb
Czas edycji: 2016-10-24 o 13:25
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 13:20   #2664
papaPapaya
Zakorzenienie

ja dzis dostałam pieluchy z aukcji ktora kaziowa polecała
sa fajowskie

13.12.2016 Julian
Stary 2016-10-24, 13:21   #2665
muffinowe_love
Raczkowanie

Dzień dobry Dziewczynki

U nas był bardzo intensywny weekend
w piątek rano byłam u rodziców, potem na zakupach z koleżanką (w drodze powrotnej wstąpiłam do MD na fryty, bo tak mnie nakręciłście, ale przecież ziemniak to też warzywo ) a wieczorem mieliśmy imprezę firmową kręgle i disco. Ani nie tańczyłam, ani nie grałam ale co się nagadałam.... też tak macie, że wszyscy wam opowiadają historie swoich ciąż/dzieci? Mnie najbardziej wkurza "wy śpij się teraz, bo potem to już na pewno nie pośpisz" po co takie gadanie, chyba tylko żeby sobie ulżyć
Ale ogólnie było super, wszyscy bardzo chwalili jak dobrze wyglądam w ciąży i dziwili się, że to już 8 miesiąc. Ciekawe na ile to było szczere i co dziś w pracy będą gadali
W sobotę oczywiście kurs i przyjechałam tak padnięta, że spałam w niedz. do 10.30. Dobrze, że już tylko 3 spotkania i egzamin, muszę ogarnąć się z notatkami i zacząć się uczyć.
A wczoraj tak piękna pogoda się zrobiła, że zabraliśmy naszego psa do lasu na spacer - 2,5 godziny przełaziliśmy i padłam. Z tego zmęczenia to nie umiałam zasnąć, ale dziś spałam do 11 z hakiem jak zeszłam na dół to teściowa stwierdziła, że już powoli się do mnie wybierała, żeby zobaczyć czy nic się nie stało.

W ogóle to stwierdzam, że też mnie traktują jak jajko, ale to jest bardzo miłe jak ktoś tak dba o Ciebie
W sytuacjach w kolejkach już gorzej, ale jak jest duża kolejka np w Biedronce, a ja mam mało rzeczy to pytam wprost ludzi w kolejce czy mogę przejść na początek (ale zawsze wybieram kolejkę bez moherów!!! coś w tym jest) a w sob. w piekarni gdzie w kolejce stało chyba ze 2 ludzi podeszłam to kasy i zapytałam, czy mnie pani obsłuży bez kolejki, bo mi duszno i oczywiście stwierdziła, że mam zawsze podejść i nawet nie pytać.
Ale najbardziej to się zadziwiłam w sob. jak jechałam pociągiem, siedziała naprzeciwko mnie młoda dziewczyna ok 20 lat i jak wyszłam z pociągu to ona czekała na mnie na dworcu i zapytała, czy mi nie ponieść siatki (z książkami) W szoku byłam totalnym, z pomocy nie skorzystałam, bo siatka nie była ciężka, ale było mi bardzo miło, że ktoś chce pomóc.

Kociulek - ten Twój Kubuś to twardy zawodnik, trzymajcie się

Emoszku - ogromne gratulacje, to musiał być niezapomniany ślub, będziecie mieli co wnukom opowiadać. Teraz to tylko pozostaje Wam życzyć miłości, wytrwałości i zgody na dalsze lata

Monia dzięki za info ze szkoły rodzenia, my zaczynamy dop.04.11 i na dodatek z pierwszych zajęć się urywam, bo w tym samym czasie jest bezpieczny maluch

Miałam takie ambitne plany na dziś, a przez to ze tak późno wstałam to dupa. Idę chociaż tetry poprasować
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 13:25   #2666
mademoiselle_m
Zadomowienie

A ja skończyłam obklejac ściany w Kubusia pokoju ImageUploadedByWizaz Forum1477308436.708957.jpgImageUploadedByWizaz Forum1477308446.324636.jpg
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 13:38   #2667
kamisha
Zakorzenienie

motylek - moj maz chcial go wyswatac z moja kolezanka nie zgodzilam sie bo nie pasuja w ogole do siebie, a ona go nawet nie lubi hehe..

moj wychodzi oczywiscie nawet byl na 2 dni w Gdyni na koncercie no ale wiadomo ze teraz to i tak malo czasu spedzamy razem bo jest na budowie.. :/
wiec logiczne ze chcemy razem czasem spedzic czas..

on sie inaczej zachowywal jak mial dziewczyne a jak sie rozstali to wiadomo .

Stary 2016-10-24, 13:38   #2668
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
A gin coś powiedział na stawianie brzucha?

Przypomnij mi, Ty te leukocyty miałaś w moczu?
Zbadal szyjke, pokrecil nosem i mowi 2,5cm i ze podatna....
Nic wiecej na to nie mowil. Leukocyty we krwi mam podwyzszone ale to juz sytuacja opanowana.
Stary 2016-10-24, 13:39   #2669
kamisha
Zakorzenienie

itstoolatex - moze tez jakas bardziej dopasowana i rozciagliwa, na bank cos znajdziesz :-*

Stary 2016-10-24, 13:39   #2670
muffinowe_love
Raczkowanie

Mi się przypomniało, że mnie moja siostra zapytała czy przyjedziemy do nich na Sylwestra hahaha, ale szybko się opamiętała

Ale piękny Kubusiowy pokoik się tworzy

Edytowane przez muffinowe_love
Czas edycji: 2016-10-24 o 13:40
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości