|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Nie no ja cię nie namawiam! Rób tak jak czujesz! A stwierdzili że coś się z szyjką dzieje? skraca się? Bo może to są skurcze braxtona hicksa, które tak wyraźnie odczuwasz. Lekarze często na wyrost leczą to nospami i mega dawkami magnezu, duphastonem i innymi czarami. (Przykład moja siostra) życzę Ci żeby to było po prostu to.
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
łojezu. padam z nóg. umyłam 4 wielkie okna i właśnie leże. dobrze, że w domu piękny zapach szarlotki.
MartaMagda, super, że wytrzymałaś. nie mdliło Cię z tego powodu, że byłaś na czczo? ja tylko tego się boję, bo mam z tym w ciąży problemy. ja jutro idę na obciążenie glukozą. obawiam się, że może mi wyjść cukrzyca ciążowa... cukrzycy nigdy nie miałam, ale miałąm kiedyś problemy z insuliną, co ustabilizowałam dietą. niestety w ciąży sobie trochę folguje, zwłaszcza owocami o różnych dziwnych porach, więc nie mam najlepszych przeczuć, no ale zobaczymy.
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1744 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
w pachwinach ciągle mnie rwie... Wszystkie objawy które opisujesz są i u mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do przyszłego lata okien nie ruszam, co najwyżej mąż przed świętami przeleci Nie wiem jaki będzie tego efekt |
|
|
|
|
#1746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pół godzinie było mi słabo, ale wytrzymałam. tylko nie wiem jak teraz będzie, skoro się o 4 budze, żeby jeść, a jutro mi jeść nie wolno no nic oddaje się w opiekę opatrzności i dziękuję za kciuki Kochana ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
resztę może Tz umyje, trudno najwyzej zrobi zacieki
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki. Nie mam toxo, mocz w normie!!!!! krew też i glukoza jak na moje oko też OK. Na czczo 68 przy normie od 70, po godzinie 93, po 2 godzinach 110 przy normie do 140
![]() Wizyta w czwartek - mam nadzieję, że podejrzę mała, bo ostatnio leżałam tyłem do monitora i tylko widziałam jej głowę :/ Mariea, dasz radę, ja się obudzilam o 5:30, byłam głodna, wiec zrobiłam sobie kanapkę i herbatę w kubek termiczny i zaraz po badaniu palaszowalam śniadanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cukrzycy ciążowej nie masz, ale i tak nie podobają mi się Twoje wyniki. nie jestem broń Boże dietetykiem czy lekarzem, interesuje się sprawą hobbystycznie i radzę Ci powtórzyć test obciążenia glukozą kilka miesięcy po ciąży, jak już dojdziesz do siebie (najlepiej łącznie z 3 punktową insuliną). chodzi mi tu o wynik po 2 godzinach. prawidłowo wynik po 2 godzinach powinien być mniejszy od tego po 1 godzinie, najlepiej jakby był zbliżony do tego na czczo. ale nawet 68-93-87 już byłoby ok. natomiast nie podoba mi się, że Tobie ten poziom nie opada tylko cały czas rośnie i to w sumie sporo. jakby trzustka potrzebowała więcej czasu niż jest przewidziane na zbijanie tego. także tylko z troski pisze, żebyś to miała na uwadze i kontrolowała w przyszłości
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-10-24 o 16:48 |
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam trochę inne normy niż MartaMagda. Na szczęście wynik po 2h mi się obniża, co prawda ze 146 po 1h do 132 po 2h, więc nie jest tak źle. Ale u mnie norma na czczo to 92, a nie 70
|
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam usg szyjki i nic sie nie dzieje, zamknięta, 41mm, takze ja przypuszczam ze to może być BH i tyle. |
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się najbardziej bałam cukrzycy ciążowej.A orientujesz się, co moze oznaczać nie spadający po 2 h poziom glukozy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
A kola dmuchane? Bo widzialam ze jest jakas nowa wersja z kolami piankowymi.
Juz po wizycie, Wojtek ma od dupci do glowki17cm i 400gram. Szyjka itd wszystko pozamykane ![]() Maly bardzo ruchliwy, nie mogla go ustawic do pomiarow Przez was kupilam krowki |
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wydaje mi się, że źle zrozumiałaś. chyba MarcieMagdzie chodziło, że od 70 jest norma, a 92 to właśnie górna granica normy glukozy na czczo, czyli wszystko ok. Twój wynik jest ok, bo choć spadek nie jest duży, ale jest i to znaczy, że trzustka działa prawidłowo.
|
|
#1755 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje udanych wizyt
|
|
|
|
#1756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Robię naleśniki ze szpinakiem i fetą
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po ciąży najlepiej jakbyś obciązyła się znów 75 mg glukozy i zrobiła 3 punktową krzywą, tylko od razu z insuliną również 3 punktową. wygląda po prostu na to, jakby trzustka nie wyprodukowała wystarczająco dużo insuliny żeby zbić glukozę. z wynikami najlepiej do endokrynologa /diabetologa/dietetyka. niestety bardzo często jest tak, że niby wyniki glukozy są ok i dopiero przy obciążeniu widać że coś nie do końca. wyniki insuliny wszystko by wyjaśniły interesuje się tym, bo sama walczyłam z moją insuliną i jestem wyczulona na takie maleńkie odchylenia
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MartaMagda fajnie, że zniosłaś glukozę ![]() koła mamy pompowane ogólnie wózek jest używany, gondola pół roku, a spacerówka 2msc używana, nie jest zniszczony, super stan, a cena ponad połowe niższa niż w sklepie. Sprzedawali wózek, bo nie mieścił się do bagażnika, a często wyjeżdżali, kupili spacerówkę większą składaną w jedną całość.. my też na pewno będziemy chcieli taką kupić później. Wózek glanc jak nowy. Nie jest ciężki i bardzo dobrze mi się podbija, nie jest też niski, odpowiedni na mój wzrost. Dali też adaptery do maxi cosi.
|
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
Tez odebrałam wyniki
na czczo 66 - czyli odrobine mniej niż norma, po godz 128, a po dwóch 91. Nie znam sie ale jak na moje oko moge jeść ciastka ! Jupi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1762 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
muszę też koniecznie cytrynę zabrać---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() chyba nie miałabym teraz siły na to ![]() ostatnio myłam okna miesiąc temu i dopiero będą myte przed świętami ale to męża zagonię ![]() Cytat:
Aż się boję teraz tego Cytat:
Cytat:
ja musiałam dziś kupić michałki ![]() Mniam! Nigdy takich nie jadłam, ale uwielbiam szpinak ![]() Cytat:
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smacznych ciastek bez wyrzutów ![]() ehh a ja malowałam paznokcie, potem smarowałam utwardzaczem, wypadł mi z ręki i na podłogę się calusieńki wylał... dobrze, że mąż w domu, to zdążył uratować podłogę zanim to zaschło na amen...pierwszy raz w życiu mi się coś takiego zdarzyło
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
mi mąż ostatnio ratował jeansy bo mialam sciaganie hybryd zalozone (mam takie klipsy jak klamerki, pod tym wacik w acetonie) i mi aceton na spodnie kapnął, a ztym to nic sie nie da robic.. wiec ja w krzyk i ten leciał z ogrodu spodnie sciagac
![]() ktos mnie olał z olx i sprzedał "moj" szablon komus innemu !!!
|
#1765 |
|
Raczkowanie
|
Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Dziewczyny, jak często macie zamiar kąpać noworodki (albo jak często robiłyście to do tej pory)?
Niby codziennie to relaks, rytuał, ale coraz częściej są opinie, żeby kąpać rzadziej. Wiadomo natura, eko. I tak sobie myślę gdzie jest złoty środek. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście wiadomo, że paszki, oczka, dupcie i takie tam to non stop będę przemywać, ale myślę, że tak całościowo to nie codziennie. chyba żeby jakiejś mega biegunki dostał i jak go odwinę to sie cały zafajdoli i mnie przy okazji, to najpierw wykąpie jego a potem siebie
|
|
#1768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba dzięki temu nigdy przez te 15msc nie miałam sytuacji ze dziecko mi buszowalo o 21/22giej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.olx.pl/oferta/szablon-wi...tml#93c3657838 albo ten? https://www.olx.pl/oferta/szablon-ma...tml#20118a0351 Cytat:
A co do maszyny polecam z lidla jak będą, co jakiś czas są w ofercie, ja swoją jestem zachwycona
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

Brzuch nagle zrobił się taki ogromny, nieporęczny ( +7kg ), ciągnie mnie w pachwinach, czuje ucisk w spojenie łonowe i każda próba wstania ( w sensie podniesienia mnie jak żółwia ze skorupy) kończy się naciskiem i wręcz bólem pęcherza ... do łazienki powłóczę jak zombiak zgięta w pół... aaa wspomniałam o skurczach łydek? okrutne skurcze , nie wiem jakim cudem przy takiej ilości pochłanianego magnezu
tragedia i to wszystko nagle na raz w weekend
ewentualnie zgadywali "pani z plamieniami, tak? " 
w pachwinach ciągle mnie rwie... Wszystkie objawy które opisujesz są i u mnie
po pół godzinie było mi słabo, ale wytrzymałam. tylko nie wiem jak teraz będzie, skoro się o 4 budze, żeby jeść, a jutro mi jeść nie wolno

smacznych ciastek bez wyrzutów