Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-24, 18:37   #4261
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Rany zaraz oszaleję przez tę cholerną rwę, nie mogę nawet już normalnie chodzić czy usiąść, każdy krok to jakaś masakra zaraz się położę i będę przekonywać synka, żeby się delikatnie przekręcił, to może przestanie mi uciskać ten nerw...

Szkoda, że Ci 3d nie pokazała, może nie skumała faktycznie. Nam w 31tc też się nie udało zobaczyć buzi prawie wcale, nawet w 2d, bo lekarka stwierdziła, że ma główkę bardzo nisko i jest wcisnięty nią w ścianę macicy i że im później tym mniej jeszcze będzie widać.
Potem na wizycie zwykłej udało się nam chociaż zobaczyć go z profilu w 2d - zawsze coś.
Teraz mam kolejne usg w 38tc więc mam nadzieję, że jednak da się synek podglądnąć w 3d

Czasem tak jest, każdy tak chyba ma... Schowaj się i wycisz.
Ciepła kąpiel albo chociaż długi prysznic nie przyniesie ulgi ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 18:38   #4262
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Chciałaś napisać, że tż zawiesi
Sama se zawiesze ja jestem tak niska że już nauczyłam się ściągać karnisz miotla
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 18:40   #4263
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Ciepła kąpiel albo chociaż długi prysznic nie przyniesie ulgi ?

Wydaje mi się, że ciepło mi nie pomaga, zresztą może spróbuję jednak z jakimś okładem... Ale dopiero co poszłam się umyć i nie mogłam nijak z wanny się podnieść, a sama w domu jestem już miałam łzy w oczach, że zostanę tam, aż mąż nie wróci z pracy... ale jakoś wylazłam...
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 18:50   #4264
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Sama se zawiesze ja jestem tak niska że już nauczyłam się ściągać karnisz miotla

Lol

Sent from my iPhone using Tapatalk
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 19:06   #4265
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Aktualizacja danych lekarz mój stwierdził że lepiej będzie powoli zakończyć ciążę jutro lub po jutrze oct ależ się cieszę że będzie próba naturalnego porodu :-D

o kurde! Powodzenaia

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Będzie następny dzieciaczek na wątku super, ze próbują sn!

do wózka wzięłam 2 na próbę.

Wzięłam 3 muślinowe. Mam chyba 10 tetrowych ale jak szaleć to szaleć
Ja chyba do wózka pod spód włożę ten podkład higieniczny i tyle. Jest spory, niech tam siedzi ;-) Będzie pod tym materiałem także nawet nie bedzie go widać, ale bedzie chronił.

Ja mam 7 muslinowych :P Tetrowych chyba 5, nie pamietam..

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a to nie wody?

kciuki!!!

o jejciu, cuuudnie!!! Kciuki!!! i zdawaj relacje na biezaco!

spylam po malego to od razu zgarne malza po drodze bo kawalek musi do domu dojsc to mu oszczedze iscia

a jak bede miec chwilke to wam opisze co mnie dzis w Biedzre spotkalo
Raczej nie wody, bo jednorazowo. Ja mam w ogole ciagle mokro, to infekcje , ciagle na tabsach jade. Może dlatego

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Uff mandat i 1pkt dostał

ale was nastresowali

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
macie jakies zaufane strony z zasłonkami? Chciałabym cos do Baski pokoiku zamówic
ja zwyklej proste firaneczki gladkiej szukam....

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Usiadłam i znowu sie fatalnie czuje, jakby mnie gorączka brała Uderzenia gorąca...ogrzewanie wylaczone a ja czuje jakby ktoś mnie tu podgrzewał :/

Wstawiłam i powiesiłam kolejne pranie. Jeszcze dwa zostały. A potem prasowanie. Powyciągałam pierdołki z kartonika ktore mam zamiar zabrac do szpitala, podpaski dla konia, probki kremikow, wkladek laktacyjnych, oslonki na brodawki, gatki, typowo higieniczno apteczne i na razie wrzuciłam je do reklamówki, takiej wielkości jak rossmann daje i juz jest cala pękata....A gdzie cała reszta

Narożnik nam przyjechał i wyobraźcie sobie ze tz sciane wykłuwał bo nie przechodzi przez próg Czekamy teraz na jakiegoś chlopa co by podjąć próbę wzniesienia.....Mam nadzieje, ze wiecej kluc nie bedzie trzeba...

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
to jeszcze opisze Wam ta moje dzisiejsza akcje w Biedrze...
po Diabetologu mialam jeszcze prawie godz do gina wiec poszla sobie na mikro zakupy do biedry. Kupilam jakies tam pie.rdu-pie.rdu za 31zl z groszami. Przyszlo do placenia, patrze w portfel no i niby mialabym akurat tyle ale pomyslalam, ze dam 100zl to akurat bede miala "drobne" dla ginki bo ona zazwyczaj ma problem z wydaniem reszty.
No wiec dalam jej ta stowke i 2 zl. babka oddala mi 20 zlotych i jakies grosze z tych 2 zl. Dziekuje, dziekuje, do widzenia. kase schowalam do portfela i wyszlam. ale tak ide i ide i kurde, cos mi sie nie zgadza. wydala mi tylko 20 grubymi a gdzie reszta czyli 50zl?
wsiadlam do auta, przejrzalam portfel, mysle intensywnie ile tego zwrotu powinnam miec no i jak nic brakuje mi 50zl
Boziu, co tu zrobic.... wiecie z klubu jak potrafie sie dopominac o swoje () wiec juz tym bardziej panika - no bo jak w sumie jej to udowodnie, nawet paragonu nie mam z reszta, nawet jakbym miala to co to by dalo
no ale kurde, jak nie pojde do niej to mi najnormalniej w swiecie nie wystarczy na gina!
no wiec spielam poslady i poszlam do tej biedry. wchodze, patrze, babki juz na kasie nie ma na szczescie byl ten moj paragon to go zwinelam cud, ze przy placeniu w ogole na nia spojrzalam bo zazwyczaj nie patrze na kasjerki tylko na zakupy i portfel/kase. weszlam na sklep, rozgladam sie, JEST! wykladala akurat te gorace bulki wiec byla sama. podeszlam do niej, mowie cichutko czy mnie pamieta, ze wydawala mi chwile temu pieniadze i mi brakuje 50zl.
Mowie jej, za dalam stowke a ona wydala mi tylko 20 plus grosiaki i ze jak chce to mozemy przeliczyc pieniadze w kasie (ja czasu mialam pod dostatkiem ). a ona ze nie, ze to za duzo zachodu, bo to tzreba na zapleczu, za duzo zamieszania itd (pewnie sie bala przelozonych i tyle) i ze pewnie ona sie pomylila bo pomyslala ze dalam jej 50zl a nie 100. I oddala mi bez problemu te 50zl, czujecie to? I mowi tak do mnie: Pani jest w takim stanie, ze chyba nie probowalaby mnie pani oszukac. Ufam pani
Dobrze, ze trafilas na spoko osobe co oddała ci te pieniądze...pamietam jak w netto dziewczyna babce banknot, a ta jej wydała reszte a dziewczyna mowi, że to za mało bo dała 50zł, a babka w kasie sie z nia kłociła, że dała jej 20 zł...Widać, bylo ze klientka jest pewna, tak chwile dyskutowały, kasjerka uparcie swoje, az dziewczyna w koncu machnela reka. Ale ja bym jej uwierzyła takbardzo realnie przekonywała ze wie ile w portfelu miała....
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 19:11   #4266
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Rany zaraz oszaleję przez tę cholerną rwę, nie mogę nawet już normalnie chodzić czy usiąść, każdy krok to jakaś masakra zaraz się położę i będę przekonywać synka, żeby się delikatnie przekręcił, to może przestanie mi uciskać ten nerw...

Szkoda, że Ci 3d nie pokazała, może nie skumała faktycznie. Nam w 31tc też się nie udało zobaczyć buzi prawie wcale, nawet w 2d, bo lekarka stwierdziła, że ma główkę bardzo nisko i jest wcisnięty nią w ścianę macicy i że im później tym mniej jeszcze będzie widać.
Potem na wizycie zwykłej udało się nam chociaż zobaczyć go z profilu w 2d - zawsze coś.
Teraz mam kolejne usg w 38tc więc mam nadzieję, że jednak da się synek podglądnąć w 3d
jejku, wspolczuje bardzo tego bolu!

jak sobie przypomne moj to tez mi sie na placz zbiera. Juz niedlugo....

no mi pokazala buzke w 2d ale ja to slepa jestem, widzialam nosek i ta piastke tylko a ja chcialam taki piekny obrazeczek zobaczyc a nie jakies czarno-biale niewiadomoco
no nic, juz niedlugo zobacze ja na zywo

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 19:13   #4267
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie za 100pkt.
Na jakiej wysokości brzucha odczuwacie czkawkę malucha ?
Po lewej, tak nisko, ponizej pępka.
Stary 2016-10-24, 19:13   #4268
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Lol

No co trza se radzić
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 19:13   #4269
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Oglądałyście ten program nowy na TVN Ślub od pierwszego wejrzenia czy jakoś tak?? Straszny szajs? Bo ja do 22.30 nie jestem w stanie dotrwać 😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Ja jestem w trakcie 37 tyg więc nic nie wiem 😉

ja widzialam jeden odcinek i mnie zainteresował, w tamtym tygodniu juz nie dotrwałam
Stary 2016-10-24, 19:18   #4270
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Raczej nie wody, bo jednorazowo. Ja mam w ogole ciagle mokro, to infekcje , ciagle na tabsach jade. Może dlatego

Narożnik nam przyjechał i wyobraźcie sobie ze tz sciane wykłuwał bo nie przechodzi przez próg Czekamy teraz na jakiegoś chlopa co by podjąć próbę wzniesienia.....Mam nadzieje, ze wiecej kluc nie bedzie trzeba...[COLOR="Silver"]
kurde, no nie wiem, nie chce Cie straszyc... ale jak Ci spodnie zamoczylo to ja bym sie lekko przejela, nie powiem... mi tez chlusnelo jednorazowo, wiecej niz tobie ale to tylko wtedy potem juz w wc praktycznie nic mi nie lecialo, jakies resztowki...
a kiedy masz teraz jakas wizyte?

o kurde, niezla akcja z tym naroznikiem. a nie mozna bylo go rozkrecic na pol?

Stary 2016-10-24, 19:19   #4271
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Listopadowa, nam tez naroznik nie przeszedl, ta srodkowa czesc. Maz sciagnal kumpli i przez okno wciagali na 1 pietro. Nie wiem jak oni to zrobili :-D
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 19:22   #4272
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, no nie wiem, nie chce Cie straszyc... ale jak Ci spodnie zamoczylo to ja bym sie lekko przejela, nie powiem... mi tez chlusnelo jednorazowo, wiecej niz tobie ale to tylko wtedy potem juz w wc praktycznie nic mi nie lecialo, jakies resztowki...
a kiedy masz teraz jakas wizyte?

o kurde, niezla akcja z tym naroznikiem. a nie mozna bylo go rozkrecic na pol?
Spodni nie zamoczylo, ale gacie tak tylko bylam bez wkladki Nic więcej dzisiaj takiego mi nie poleciało. Za niecałe dwa tygodnie mam wizyte i ktg. A ty byłaś z tym swoim u gina, albo chociaz pytałaś poloznej ? Ja mam całą ciąże mokro, co drugi dzien biore globulke. Może to tez ma wpływ

Naroznik rozkrecony i jedna czesc jest odrobine za szeroka. Tz sprawdzal wymiary ale cos mu chyba nie wyszlo bo jednak nie wlazło...Dobrze, ze to nie blok, tylko domek, nikomu nie przeszkadzamy i wszystko da rade zrobić. tz uz wykuł kawałek ściany , wniosą to naprawi, wytynkuje ten kawałek sciany na nowo.... Szkoda mi go tylko bo tyle się napracował, tynkował, szpachlował, malował....nawet juz schody drewniane zamontował a tu trzeba bylo wykluwać. Brudu dużo.

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-10-24 o 19:25
Stary 2016-10-24, 19:23   #4273
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że to jednorazowa sytuacja
A ze mnie dzisiaj w sklepie chlusneło. Do domu wrocii=łam to gacie mialam troche mokre, ale bez koloru i zapachu to Jednorazowo tak tylko
Ale tak sama woda, bez żadnego śluzu? Wkładkę Ci przemoczyło?

Cytat:
dzis mam 36t4d,w karcie mi zapisala jako 37, czyli wychodziloby ze od czwartku ciaza widnialaby w karcie jako donoszona
Ja już nie wiem, jak to w końcu jest z tą donoszoną.
Wczoraj, jak mnie lekarz w szpitalu badał to powiedział, że już niewiele mi zostało do donoszonej, a ja mówię, to od którego tygodnia jest donoszona (wczoraj był 35t3d) a on, że od skończonego 37 tygodnia, czyli u mnie wychodzi za półtora tygodnia.

Cytat:
Pytanie za 100pkt.
Ja nisko, okolice podbrzusza, ale brzuch ogólnie podskakuje cały.

Dziewczyny, czy Wam też tak gorąco jest?
Ja ogólnie jestem ciepłolubna, a od kilku dni jest mi tak gorąco, że masakra, wiecznie mam okna w domu pootwierane, mąż marznie.
Teraz np mam w pokoju 21 stopni i przed ciążą to bym chyba zamarzła w takiej temperaturze a teraz jest mi gorąco, że na krótki rękawek siedzę, a mąż w dresie...
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 19:34   #4274
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Pytanie za 100pkt.
Pod pepkiem z lewej strony :-D

fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 19:42   #4275
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość

Wczoraj, jak mnie lekarz w szpitalu badał to powiedział, że już niewiele mi zostało do donoszonej, a ja mówię, to od którego tygodnia jest donoszona (wczoraj był 35t3d) a on, że od skończonego 37 tygodnia, czyli u mnie wychodzi za półtora tygodnia.
Ja wszędzie tak właśnie czytałam itp., nawet aplikacja tak mi mówi Może te rozbieżności wynikają ze sposobu liczenia tygodni? Jutro mam wizytę i podpytam swojego gina, zobaczymy jaką wersję on mi sprzeda
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 19:50   #4276
pstryczek84
Zakorzenienie

Listopadowa, to moze rzeczywiscie te globulki...
Ja tak mialam z Kuba, za 6,5 godz Kuba byl na swiecie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Majwija,ja jestem zmarzluch niesamowity a w domu popitalam w bluzce na ramiaczka, spie tylko w samych gatkach, na dwor zakladam koszulke na krorki rekaw, narzutke i kurtke-oczywiscie bez mozliwosci zaduniecia czyli brzuch praktycznie tylko koszulka zasloniety i mi cieplo...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Stary 2016-10-24, 19:52   #4277
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Nie wiem jak Wy Ale ja planuję rodzić w kolejnej części naszego pierdołowatego wącisza
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 20:01   #4278
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Oglądałyście ten program nowy na TVN Ślub od pierwszego wejrzenia czy jakoś tak?? Straszny szajs? Bo ja do 22.30 nie jestem w stanie dotrwać 😉

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Ja jestem w trakcie 37 tyg więc nic nie wiem 😉

ja oglądam i mi się podoba ale ja lubię takie bzdety

Cytat:
Pytanie za 100pkt.
zazwyczaj nisko po lewej, czasem bardziej pośrodku

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:

Ja ogólnie jestem ciepłolubna, a od kilku dni jest mi tak gorąco, że masakra, wiecznie mam okna w domu pootwierane, mąż marznie.
Teraz np mam w pokoju 21 stopni i przed ciążą to bym chyba zamarzła w takiej temperaturze a teraz jest mi gorąco, że na krótki rękawek siedzę, a mąż w dresie...
ale skończony 37 wg lekarzy to po 37t6d więc 2 i pół tygodnia Ci zostało
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 20:01   #4279
puffa25
Rozeznanie

A ja bym chciała urodzić w tej części 😊😊
puffa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 20:03   #4280
desire87
Zadomowienie

i tak - mi też jest mega gorąco... ja zakręcam grzejniki i otwieram okna a TZ zamyka okna i odkręca grzejniki.. przed ciążą było dokładnie odwrotnie

strasznie się jaram bo udało mi się dziś kupić kozaki! Już straciłam nadzieję, że kupię przed porodem (a i po porodzie pewnie nie...) a tu taka niespodzianka

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

dziewczynki szpitalne - trzymam kciuki za spokojne dni i szczęśliwe rozwiązania tych, które się szykują
Stary 2016-10-24, 20:13   #4281
domek_z_piernika
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66735701]Nie wiem jak Wy Ale ja planuję rodzić w kolejnej części naszego pierdołowatego wącisza [/QUOTE]

Ja na początku mówiłam m, że rodzę na koniec tego wątku, ale nie myślałam że tak szybko pójdzie nie pogniewam się, jak urodzę jednak w kolejnej części

domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 20:14   #4282
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość

yyyy no no, 37t6d czyli u mnie jeszcze tydzien i 2 dni. nie wiem jak moj ciazowy budyn wyliczyl ze u mnie to juz w ten czwartek

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66735701]Nie wiem jak Wy Ale ja planuję rodzić w kolejnej części naszego pierdołowatego wącisza [/QUOTE]

czyli znaczy sie jeszcze w tym tyg?

Stary 2016-10-24, 20:20   #4283
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Jak tak dalej pojdzie ze spamowaniem to wiekszsc z nas urodzi w kolejnej czesc :-D

Mnie tez jest goraco. Najchetniej sypiam w bieliznie. Za dnia okno caly czas otwarte, a ja w koszulce chodze.

Mam plany na piatek, wiec albo rodze przed piatkiem albo po pojutrze mam wizyte u ginekologa, ciekawe co tam lekarz wypatrzy.

Zarzucilam diete cukrzycowa. Wroce do niej po porodzie :-D

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
i tak - mi też jest mega gorąco... ja zakręcam grzejniki i otwieram okna a TZ zamyka okna i odkręca grzejniki.. przed ciążą było dokładnie odwrotnie

strasznie się jaram bo udało mi się dziś kupić kozaki! Już straciłam nadzieję, że kupię przed porodem (a i po porodzie pewnie nie...) a tu taka niespodzianka

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

dziewczynki szpitalne - trzymam kciuki za spokojne dni i szczęśliwe rozwiązania tych, które się szykują
Jak udalo Ci sie tego dokonac?! Ja ostatnio ledwo jedna pare butow zmierzylam, a ile sie przy tym nasapalam... I olalam zakupy :-D
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 20:23   #4284
desire87
Zadomowienie

Cytat:
yyyy no no, 37t6d czyli u mnie jeszcze tydzien i 2 dni. nie wiem jak moj ciazowy budyn wyliczyl ze u mnie to juz w ten czwartek

ja jak pojechałam do CH dziś to od razu wysłałam TZ smsa gdzie zaparkowałam auto - żebym nie musiała później szukać po całym wielkim parkingu

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Cytat:
Jak udalo Ci sie tego dokonac?! Ja ostatnio ledwo jedna pare butow zmierzylam, a ile sie przy tym nasapalam... I olalam zakupy :-D
też tak miałam przy ostatniej próbie
dziś zmierzyłam tylko jedne i to było TO! ale mierzę na stojąco, trzymając się o półki na siedząco jest mi duuuuuuuuuużo ciężej
Stary 2016-10-24, 20:24   #4285
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
czyli znaczy sie jeszcze w tym tyg?
Znaczy się może być pod koniec przyszłego wątku
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 20:28   #4286
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Mam plany na piatek, wiec albo rodze przed piatkiem albo po pojutrze mam wizyte u ginekologa, ciekawe co tam lekarz wypatrzy.

Zarzucilam diete cukrzycowa. Wroce do niej po porodzie :-D[COLOR="Silver"]
co wpier.dzielasz?
ja w sumie tez moglabym olac juz mierzenie glukometrem, juz i tak nikt tego nie sprawdzi

co masz za plany na piatunio? upojna impreza do bialego rana?

ja jutro jade do fryzjera na malowanie odrostow. to chyba moje ostatnie "szalenstwo" przed porodem. a nie, sorry, jeszcze ktg w przyszlym tyg

Stary 2016-10-24, 20:33   #4287
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
To on mi powiedział "zostało Pani półtora tygodnia" więc wygląda na to, że liczy donoszoną od 38t0d, czyli od skończonego 37.

EmRzet ja też jutro wizytuję
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 20:40   #4288
Anettt87
Zadomowienie

Mi też jest często mokro, ale wydaje mi się, że po prostu jakoś się tam bardziej pocę? bo potrafię mieć z raz dziennie aż wilgotne gatki, ale potem już nic, troszkę normalnego śluzu tylko.

Cytat:
Mi jest zdecydowanie cieplej, niż przed ciążą i bardzo niewiele trzeba, żeby zrobiło mi się wręcz duszno. Wcześniej było mi wiecznie zimno

Ja tak samo!!!

Cytat:
Ja wypatrzyłam traperki fajne, ale potem zdałam sobie sprawę, że może mam teraz trochę większe stopy, albo coś mi spuchnie i potem po ciąży będą za duże.
A kozaki mama mi przywiozła z domu rodzinnego i nie dość, że są przymałe w stopie, to w łydce się nie zapinam także ten miesiąc jeszcze jakoś przeczłapię w swoich starych butach.

Edytowane przez Anettt87
Czas edycji: 2016-10-24 o 20:42
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-24, 20:45   #4289
desire87
Zadomowienie

Cytat:
To on mi powiedział "zostało Pani półtora tygodnia" więc wygląda na to, że liczy donoszoną od 38t0d, czyli od skończonego 37.

EmRzet ja też jutro wizytuję
czekaj, bo nie kumam

"Ja już nie wiem, jak to w końcu jest z tą donoszoną.
Wczoraj, jak mnie lekarz w szpitalu badał to powiedział, że już niewiele mi zostało do donoszonej, a ja mówię, to od którego tygodnia jest donoszona (wczoraj był 35t3d) a on, że od skończonego 37 tygodnia, czyli u mnie wychodzi za półtora tygodnia. "

jak byłaś w 35t3 d to za półtora tygodnia będzie mniej więcej 37T0D a nie 38T0d

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
[COLOR="Silver"]

Ja wypatrzyłam traperki fajne, ale potem zdałam sobie sprawę, że może mam teraz trochę większe stopy, albo coś mi spuchnie i potem po ciąży będą za duże.
A kozaki mama mi przywiozła z domu rodzinnego i nie dość, że są przymałe w stopie, to w łydce się nie zapinam także ten miesiąc jeszcze jakoś przeczłapię w swoich starych butach.
też o tym myślałam ale nie mam żadnych płaskich butów na teraz (oprócz adidasów) ale w sumie utyłam tylko u góry, w łydkach raczej nie i nie puchnę więc mam nadzieję że będą ok przed i po ciąży wszystkie buty są na mnie dobre więc jestem dobrej myśli i cieszę się nimi jak dziecko :P
Stary 2016-10-24, 21:09   #4290
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Ale mnie męczy ta głupia rwa kulszowa, mam teraz trzeci epizod w ciąży i ciągnie się już prawie 2 tyg. A dziś to chyba kumulacja, ledwo po domu chodzę, a raczej kuleję jak stara baba
współczuję, znam ten ból jak człowiek nie wie już co robić żeby nie bolało

Cytat:
Pytanie za 100pkt.
czuje po lewej stronie czyli tam gdzie dzieć ma tułów, a wysokość różnie czasem powyżej czasem poniżej pępka
ostatnio coś mniej tych czkawek odczuwam

Cytat:

jak masz 21 stopni to nic dziwnego że ci gorąco, jestem ogólnie ciepłolubna i nawet przed ciążą jak mieliśmy ponad 20 stopni w zimie to w krótkim rękawku musiałam siedzieć. a teraz to już w ogóle

zanim zaczęliśmy grzać to w sypialni mieliśmy nie więcej niż 15 stopni spało się mi bosko i jeszcze musiałam się odkrywać bo było mi za gorąco, odkąd grzejemy to mamy ok 18 stopni i to już całkiem wyodkrywana śpię i lekko opuchnięte mam palce rano - prawie jak obrzęki od upałów

co do tygodni ciąży to każdy widzę liczy jak chce, dla mnie 36t6d to skończony 37 tydzień i ciąża donoszona - taki mi mówi bellybestfriend i tego się trzymam

ja mam termin na 17 więc chyba nie zdążę w następnej części no nic ... urodzę w 11
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości