|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - część... kolejna :D
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66694156]Pstryku, pierwsze to podróba chińska, drugie - oryginalne bunchens
![]() A doczytałaś, co tu wklejałam? Jak się wkręcą we włosy do tylko odcięcie pomaga. Dlatego zrezygnowałam :/[/QUOTE] kurde, a po czym to poznalas? po nazwie? dopiero to zauwazylam. brawo ja! ![]() czytalam, czytalam Kubson co pradwa ma dluzsze wloski ale jakby trzeba bylo sciac to by sie scielo... ale fakt, u dziewczynki to troche przekichane
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2016-10-23 o 18:16 |
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś cały dzień sama z Darią więc nie mam czasu za bardzo :/
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iii tam,ciesz sie ze zwykła biała sciana a nie skórzany fotel jak u mojej kolezanki artystycznie wymazany grantowym markerem SILVER, dobrze ze lepiej Młodziez dzis do tesciowej (bo co mu tam na złosc powiedziała) Babcia, ty jestes popieprzona ![]() A do mnie wieczorem: Mamusiu a bedzie jutro pani Dorotka? (przedszkolanka, dwa dni jej nie było i smutek wielki) Bedzie synku. To dobrze bo ja panią Dorotkę kocham a ciebie mamusiu to kocham nad zycie ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- NAWIJKO, forju ![]() http://demotywatory.pl/4701690/Kiedy...c-ale-nie-masz |
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
to pozostajac jeszcze w temacie tesciowych i naszych dzieci...
bylismy w sobote u t. Mlody opowiadal tesciowej gdzie to nie byl ostatnio - a to okulista a to dentysta itd... i tak opowiada, opowiada, babcia cala uhahana ale jednoczesnie mlody jakos tak podejrzanie przyglada sie tej tesciowce. i nagle: Babcia! Ty nie masz jednego zeba! Ty nie myjesz zebow!!!! Myslalam, ze tam umre ze wstydu ![]() ![]() ![]() sylwietta - ogladalas wczoraj? ""A moze Cie potrzymac? Bo wiesz, zebys mi tu nie spadla"
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2016-10-24 o 07:18 |
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Któras była już może na bocianach, bo okazuje się że syrenke grają tylko o 10 w tym tyg a tak to ja nie dam rady. Masakara. Oliwa będzie histeryzować.
A propos histerii, taka sytuacja wczoraj: jadła winogronko zielone bezpestkowe i ostatnie pół banana, chciała dokładke, Tż przyniósł jej rózowe winogrono ( poprzekrajał na pół i powyciągał pestki) i mandarynke ( bo poprzedniego zestawu już nie było w domu) wpadła w mega histerie, drze się, tupie, nic do niej nie dociera, nie da się przytulić. Ja przstaje wtedy zwracać uwagę daje jej się wydrzeć. Przechodzi jej i jest jak inne dziecko, uśmiechnięta, rozgadana. Ale czy ja dobrze robię jak ja tak zostawiam samą??
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Moje obie katar maja, nie wiem, ktorej pierwszej nos wycierac, bo sie tak leje Wczoraj Yae urzadzila mi 45min histerie w parku. Byl jej kolega na rowerze, ktory Yae pozyczyla i cwiczyla na nim jezdzenie. Ale kolega wracal wczesniej, wiec raz problem, ze trzeba oddac rower, dwa ze Yae chce swoj wlasny. Dopisalam rower do jej listy zyczen, wysluchalam, wyprzytulalam i jak juz zaczynala sie neico uspokajac, przyszedl mi z "pomoca" jakis dziadek. Podszedl, kucnal obok nas, usmiechnal sie i palnal: dziewczynko, nie wolno tak plakac. Oczywiscie, wtedy Yae jesZcze glosniej zaczela plakac a ode mnie pan uslyszal, ze jak najbardziej moze plakac, ile dusza zapragnie. Podejrzewam, ze gdyby stanal przed nim kosmita, dinozaur albo yeti bylby mniej zdziwiony
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Moja P w koncu do przedszkola poszła. Jesli dobrze liczę to 9 dzień od początku roku szkolnego.. Takze no..
2 dawki ismigenu za nami i wszystko ok. Poza tym ze w nocy kilka razy sie budzi i pyta czy jestem na swoim łóżku. Moze to przez to kino. Ifwka, zwiastun w kinie widziałam i zaciekawilo mnie. Tylko po ostatnim razie ja bym w Internecie poweszyla najpierw.
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mika, najlepsze życie i woow gratuluje
Szajka mogę mieć prośbę podrzuć mi pomysł na prezent dla dwulatki kompletnie nie mam pomysłu co kupić mojej córeczceona uwielbia lalki ale nie mogę ciągle kupować lalek kurcze Leo to konkretnie wie czego chce a tu taka pustka w glowie |
|
|
|
#3459 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Wreszcie Was odnalazłam. Nie sądziłam, że nasz wątek ma już tyle części ![]() Tu mama Agatki (09.01.2013) i Maksia (06.01.2014) ![]() Ciekawe czy mnie pamiętacie? ![]() Walczyliśmy (chyba jako pierwsi) z Atopowym Zapaleniem Skóry u Agatki i... wygraliśmy. Ale dopiero we wrześniu 2015 r. Obecnie moje dzieciaki chodzą do przedszkola, mama robi "mgr" i jakoś się kula Pozdrawiamy serdecznie
|
#3460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja teściowa kiedyś samą siebie przeszła mówiąc do Michała, że jak będzie tak na mnie skakał, to pójdę do pracy i już nie wrócę... Wściekłam się. Cytat:
Fajne już odchowane masz dzieciaczki! Pisz co tam u was, odzywaj się do nas!
|
|
#3461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))) fajnie,że się odezwałaś, zostaniesz na dłużej?Cytat:
|
||
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cenu faktycznie kosmos bo to by się chciało i skarpetki i sukienusie a potem się☠robi niemała sumka jest to jakiś pomysł dziękuję jesli chodzi o prezent to jest problem bo sporo zabawek jest po Leosiu, min duplo, puzzle, gry no niełatwo będzie
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ja tez cie pamietam!
fajnie, ze udalo Wam sie pokonac to cho.lerstwo odzywaj sie czesciej! Buziaki dla maluchow! wracam z wizyt ![]() przypomne tylko, ze mlody zapowiada sie na konkretnego klocuszka.... ![]() pierwsza wizyta u diabetologa - cukry w dolnej granicy a jakis tam ponizej normy, waga leci w dol - generalnie dostalam opie.rdziel ze w ogole za malo (!) i za malo slodko (!) jem potem gin - szyjki juz praktycznie nie ma, ale zamknieta na 4 spusty, lozysko w lux stanie I/II stopien i najwazniejsze - mlody wazy mniej niz tydzien temu 10 dni temu wazyl 3600 a dzis 3500 |
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Autentic, kupa lat. Pewnie ze pamiętamy.. Super ze się odezwalas. Zostań z nami. Całkiem niedawno o Tobie myślałam.
Ifwka musze zerknąć co to za lale. P ostatnio ciągle bawi się lalkami. Kaze mi pampersy zakładać o takie tam. Bawi sie w starsza siostrę.. Chyba sir nie doczeka. Bo jakos coraz bardziej mi sir odechciewa drugiego.. Ale jakas fajna lala na pewno ja ucieszy.
|
#3466 |
|
Raczkowanie
|
Zostanę na dłużej, bo wreszcie dorobiłam się nowego kompa (dzieciaki zalały starego), no i mam nieco więcej czasu odkąd chodzą do przedszkola. Dla tych Kobietek, które pamiętają jak się żaliłam na AZS Agatki... Moim zdaniem to nie było AZS, tylko dzieciątko przechwyciło paciorkowca, którego wykryli mi w szpitalu przed porodem (lekarz prowadzący ciążę nie zlecił takiego badania, a ja nie pomyślałam, że takie trzeba zrobić). Agata jadła tylko gotowane warzywa i owoce w dodatku nie wszystkie, no i kaszę gryczaną i brązowy ryż. Uczulały ją nawet emolienty. A kiedy zastosowałam nadmanganian potasu (stare fioletowe tabletki do kąpieli) odkaziłam jej ciało kilkoma kąpielami, dostała też tabletki sterydowe (Metypred) i koszmar się skończył. Także nie wiem czy to było AZS, czy jakieś zakażenie. Bo nie może WSZYSTKO uczulać. A skóra schodziła płatami razem z bandażem, jak u tej maleńkiej dziewczynki z pęcherzycą.
W każdym razie... teraz kąpię w fioletowym płynie z Johnsona (niby na spokojny sen ) i nie smaruję niczym. A jak skóra sucha, to odrobina oleju lnianego do wanny i po kłopocie.Jak któraś mama ma problem z atopowym zapaleniem skóry, to mogę udzielić kilku rad, bo wypróbowałam już wszystkie możliwości. Nawet biorezonans i leczenie homeopatycznymi kropelkami z Niemiec. Wrzucacie gdzieś fotki swoich dzieciaczków?? Ostatni raz byłam tu 30.12.2013 r. pewnie wszystkie Maluchy to już przedszkolaki
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
A co to za badanie bylo, ktorego gin ci nie zlecil?
Fajnie, ze zostaniesz na dluzej! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3468 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A facetowi dobrze powiedziałaś ![]() Cytat:
fajnie,że zostaniesz na dłużejCytat:
|
|
#3469 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/smoby-kraina-lodu-...453749375.html Ubranka, beciki - zamawiam tutaj, rewelacyjnej jakości: http://www.ubrankadlalalek.cba.pl Cytat:
|
||
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
authentic kope lat! Ktora z Was zglaszala problemy ze wszami w przedszkolu? Olejek herbaciany! Nie zabija, ale skutecznie odstrasza. |
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66743381] Ubranka, beciki - zamawiam tutaj, rewelacyjnej jakości: http://www.ubrankadlalalek.cba.pl [/QUOTE] Nie szyjesz sama? Ale strona świetna, i ceny przystępne, chyba tez zacznę tam kupować.
|
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to szykuj się powoli na poród Jaka ja pomyślę że już niebawem mnie to czeka, i że chcę spróbować rodzić naturalnie, to zaczynam się bać ![]() Cytat:
Że też żaden lekarz nie zalecił wymazu ze skóry! Dobrze że udało Ci się dojść do tego co to może być, mała się musiała okropnie męczyć!Meneq olejki dobre na wszystko ![]() Sylwietta, to chyba u was ta wszawica, zobacz co znalazłam http://stop-wszawicy.pl/pl/repelenty...raszajace-wszy
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem z tel., ale jest czerwony news: sarah urodzila
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Wow super wiadomość.. Zdrowka dla mamy i maleństwa. Chłopiec czy dziewczynka? Bo mi umknęło..
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Synus
mialysmy rodzic razem - i sarah i moja szwagierka. i obie mnie zostawily
|
|
|
|
#3476 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Filip chory, antybiotyk ma i siedzimy w domu zwariuję z dwójkąCytat:
![]() Cytat:
![]() Ola już się nauczyła, jak się trzeba przy Filipie zachowywać: siedział na podłodze tyłem do niej, otworzyła szufladę w kuchni i przywaliła mu w głowę ugniataczką do ziemniaków ![]() no coooo ty Cytat:
no lepiej na pewno nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
następny Cytat:
Zapisz ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- a ja myslałam, że to Twoja ![]() dzieki za kciuki jestem w takim szoku nigdy w życiu bym nie powiedziała, że będzie taki dzielny, bo to histeryk pierwsza klasa jest i z rozpędu obiecałam mu, ze będzie sobie mógł wybrać jaką chce zabawkę ale kochane dziecko wybrało zwykły chwytak/szczypce czy co to jest za 12,99 i plastikowe diabelskie widły za 4,99 ![]() ![]() Zapisz
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla Filipka! Dzielny zuch!
I zdrowka zycze! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3478 |
|
Konto usunięte
|
Pstryku, brawa za dzielność czy za rozsądek w wyborze zabawek?
Ellmi, super zuch! Ifwka, ja nie bardzo umiem szyć to GOjka raczej.
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
super! Gratulacje dla sarah
Cytat:
a Ty masz na kiedy termin? początek listopada?ellmi, zdrówka dla Filipa! ![]() I brawo dla dzielnego pacjenta!
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66769031]Pstryku, brawa za dzielność czy za rozsądek w wyborze zabawek?
Ellmi, super zuch! Ifwka, ja nie bardzo umiem szyć to GOjka raczej.[/QUOTE]Za jedno i drugie Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Silver-17 listopada Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

po nazwie? dopiero to zauwazylam. brawo ja! 

22.05.2008
14.08.2011

podrzuć mi pomysł na prezent dla dwulatki
Wreszcie Was odnalazłam. Nie sądziłam, że nasz wątek ma już tyle części 

no niełatwo będzie

Że też żaden lekarz nie zalecił wymazu ze skóry! Dobrze że udało Ci się dojść do tego co to może być, mała się musiała okropnie męczyć!
zwariuję z dwójką