Facebook - serwis społecznościowy, pytania, problemy. - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-04, 08:48   #3751
Frezja__
Zakorzenienie

Dot.: FACEBOOK serwis społecznościowy

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Czy Wy tez macie taki problem.z appka mobilna? widać pod jakims postem np 10 komemtarzy, a po kliknięciu 2? Albo, ze jest 1, a nie ma żadnego? Bo ja mam tak non stop i strasznie mnie to wkurza, odswiezam i to.nic nie daje, wraz pokazuje wiecej niz jest.
Też tak mam. Na kompie wszystko okej, a na kom jest błąd z komentarzami.

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 09:07   #3752
Vivienne
... choć nie Westwood

Czyli coś z appka. Dobrze wiedzieć, ze nie tylko ja tak mam.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 11:29   #3753
Klepsydra88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
A jak to zrobić?
wyszukane w necie: "trzeba kliknąć "kredkę" w prawym górnym rogu "polubienia" następnie "edytuj ustawienia prywatności" i kiedy wyskoczy okienko z : inne, sport, sportowcy restauracje itp. należy zmienić przy każdym z osobna,ustawienia na takich odbiorców jakich chcemy np na publiczne. wtedy wszystko będzie widoczne dla tych których chcemy"
Stary 2016-07-04, 11:56   #3754
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
Też tak mam. Na kompie wszystko okej, a na kom jest błąd z komentarzami.
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Czyli coś z appka. Dobrze wiedzieć, ze nie tylko ja tak mam.
Też tak mam czasami to kilka razy wchodzę w dany post czy zdjęcie żeby zobaczyć te komentarze...
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 14:53   #3755
Lea_ny
Zakorzenienie

Też tak miałam z tymi komentarzami. A macie aktualną wersję aplikacji - bo mi po zaktualizowaniu na razie nie zdarzyła się taka sytuacja (ale bardzo możliwe, że to tylko przypadek).
Stary 2016-07-04, 17:19   #3756
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Też tak miałam z tymi komentarzami. A macie aktualną wersję aplikacji - bo mi po zaktualizowaniu na razie nie zdarzyła się taka sytuacja (ale bardzo możliwe, że to tylko przypadek).
Tak najnowszahehe

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-07-07, 02:08   #3757
xKlaudja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to da się, ale tylko jeśli się chce sprawdzić, czy ta konkretna osoba u nas na profilu była. I jeśli my jej profilu nie odwiedzamy Jak wpiszesz w pasek wyszukiwania w lewym górnym rogu daną literę alfabetu, to pokazują się profile ostatnio/najczęściej odwiedzane przez Ciebie i profile ludzi, którzy Ciebie odwiedzili Jeśli nie odwiedzasz danego profilu od wieków, a wyskakuje Ci jak wklepiesz imię, to ta osoba najprawdopodobniej u Ciebie była

To jest potwierdzone info? W sumie może w tym coś być

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-22, 07:46   #3758
Małgosia791
spin doctor

Mam pytanie-od kilku dni nie wyświetlają mi się żadne propozycje znajomych. Zawsze po kliknięciu szukaj znajomych po lewej stronie była lista, a teraz nie ma nic tylko komunikat-brak nowych propozycji. O co chodzi Co zrobić, żeby ta lista się pojawiła?

Edytowane przez Małgosia791
Czas edycji: 2016-07-22 o 07:49
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-02, 21:42   #3759
jola246
Przyczajenie

Gdy piszę do pewnej osoby na czacie (komputer, messenger) nie dostaje ode mnie wiadomości, widzi ją dopiero gdy ta osoba sama włączy czat ze mną. Problem pojawił się ok 2 tygodni temu, poprzednio nie miałam takiego problemu.
jola246 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-02, 22:01   #3760
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jola246 Pokaż wiadomość
Gdy piszę do pewnej osoby na czacie (komputer, messenger) nie dostaje ode mnie wiadomości, widzi ją dopiero gdy ta osoba sama włączy czat ze mną. Problem pojawił się ok 2 tygodni temu, poprzednio nie miałam takiego problemu.

Ja tak mam, ale to w sytuacji kiedy mam wyłączony czat dla tej osoby. A tak to nie wiem czemu.

"Wiedźmikołaj"
Stary 2016-08-02, 23:24   #3761
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Da radę sprawdzić do jakich grup wysłało się prośbę o dołączenie [ grupy zamknięte ] ? Od razu uprzedzam, że nie, nie jestem kolekcjonerem grup xD [ chodzi mi o książkowe grupy ] Czy trzeba wchodzić w każdą grupę i tam sprawdzać czy wysłana jest prośba o dołączenie.

Edytowane przez Kamilaa21
Czas edycji: 2016-08-02 o 23:29

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-28, 14:44   #3762
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

Dot.: FACEBOOK wyświetlone, czy przeczytane

Cytat:
Napisane przez kenzo18 Pokaż wiadomość
Hej !

szukałam odpowiedzi w internecie, ale nie mogę znaleźć; mam dziwną sytuację przy konwersacji na fb otóż, na komputerze, wyświetla mi, że wysłana przeze mnie wiadomość została wyświetlona ( nie ma komunikatu, że przeczytana) natomiast jak kliknę okno czatu to ta informacja znika. Na komórce pojawia mi się tylko "dostarczone" . Co ciekawe jak pojawia się komunikat o wyświetleniu to pojawia się godzina wysłania wiadomości, a wiem, że w czasie jak wysłałam wiadomość to osoba była niektywna i informacja o wyświetleniu pojawiała się po paru godzinach, czy może mi ktoś to wytłumaczyć, bo zabawane ale mam jedyną taką konwerację na fb i poprostu nie wiem o co chodzi, z tymi wiadomościami

Dzięki z góry
Wg moich obserwacji oznacza to ze osoba wyswietlila wiadomosc a pozniej oznaczyla ja jako nieprzeczytane
ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-20, 23:45   #3763
Felis pardina
Raczkowanie

Czesc. Mam pytanie. Dodalam zdjecie profilowe i zaznaczylam "tylko ja".Wiem, ze jest ono zawsze widoczne dla wszystkich. Pytanie czy wtedy wszyscy moi znajomi otrzymali powiadomienie, ze dodalam zdjecie profilowe? Bo kilkanascie godzin pozniej zmienilam na opcje, zeby zdjecie bylo widoczne na mojej osi czasu z mozliwoscia polajkowania itd. I pytanie czy dopiero jak dalam opcje zeby zdjecie zostalo wyswietlone na mojej osi czasu, to dopiero wtedy wszyscy znajomi zauwazyli ze mam nowy post na fb?? Czy juz wczesniej, kiedy wstawilam je bez mozliwosci polubienia i komentowania? Tak wiem, problem z d*pu. Ale mnie to nurtuje.
Felis pardina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-21, 05:53   #3764
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Felis pardina Pokaż wiadomość
Czesc. Mam pytanie. Dodalam zdjecie profilowe i zaznaczylam "tylko ja".Wiem, ze jest ono zawsze widoczne dla wszystkich. Pytanie czy wtedy wszyscy moi znajomi otrzymali powiadomienie, ze dodalam zdjecie profilowe? Bo kilkanascie godzin pozniej zmienilam na opcje, zeby zdjecie bylo widoczne na mojej osi czasu z mozliwoscia polajkowania itd. I pytanie czy dopiero jak dalam opcje zeby zdjecie zostalo wyswietlone na mojej osi czasu, to dopiero wtedy wszyscy znajomi zauwazyli ze mam nowy post na fb?? Czy juz wczesniej, kiedy wstawilam je bez mozliwosci polubienia i komentowania? Tak wiem, problem z d*pu. Ale mnie to nurtuje.
Nie powinno być widoczne, pokazane znajomym, że zmieniałaś zdjęcie.
Wejdź w profil->dziennik aktywności i sprawdź. Na pewno będzie zaznaczone, że zmieniłaś zdjęcie (widoczne tylko dla Ciebie).

"Wiedźmikołaj"
Stary 2016-09-21, 20:13   #3765
Go sia
Raczkowanie

Cześć! Czy jak mam ustawioną widoczność profilu tylko dla znajomych, to czy jak dodam kogoś nowego, to ta informacja wyświetli się u jego znajomych w powiadomieniach?
Stary 2016-09-22, 11:55   #3766
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Hej

O co chodzi ? Bo na czacie na facebooku koło osoby jest zielona kropka dostępności a na okienku rozmowy na messengerze info że była dostępna 5 minut temu ?

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-22, 20:13   #3767
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Hej

O co chodzi ? Bo na czacie na facebooku koło osoby jest zielona kropka dostępności a na okienku rozmowy na messengerze info że była dostępna 5 minut temu ?
wg mnie chat się tak szybko nie aktualizuje, jak okienko rozmowy

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-08, 16:05   #3768
Ralphkaa
Zadomowienie

Ja mam takie pytanie: czy jak wyślę taką samą wiadomość do paru osób, nie jako do grupy, tylko wybierając je to będą o tym wiedziały czy po prostu każdy dostanie tak jakby tylko do niego ?
Ralphkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-08, 16:10   #3769
adult90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ralphkaa Pokaż wiadomość
Ja mam takie pytanie: czy jak wyślę taką samą wiadomość do paru osób, nie jako do grupy, tylko wybierając je to będą o tym wiedziały czy po prostu każdy dostanie tak jakby tylko do niego ?
Jeśli każdemu z osobna wkleisz tą samą treść wiadomości to nie zorientują się komu jeszcze wysyłałaś ten tekst.
Jeśli wyślesz grupowo to zobaczą kto jeszcze dostał tą wiadomość.
adult90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-21, 12:30   #3770
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
wg mnie chat się tak szybko nie aktualizuje, jak okienko rozmowy
No właśnie nie wiem bo na czacie jest dostępność a na MSN np 10 min i nie rozumiem tego wogole :/

Think happy - be happy

M

Stary 2016-10-23, 22:43   #3771
P0m
Rozeznanie

Też mam pytanie. Sporo znajomych przestałam obserwować, czasem jak chcę zobaczyć czy wstawili coś nowego wchodze w zakładke "znajomi" i "nowe posty" i klikając na znajomego wyświetla sie na jego profilu co tam dodał.
Pytanie, czemu nieraz pokazuje że jest jakiś nowy post, ale wchodząc na znajomego nic nowego sie nie wyświetla? Dodał i usunął, a może coś dodał ale np zablokował mi widoczność? Albo kliknął udział w jakims wydarzeniu (niby nowy post ale na tablicy się nie wyświetla), albo polubił jakąś stronę.
Wiem, sama sobie poniekąd odpowiedziałam, ale może ktoś to testował, albo wie która odpowiedź jest prawidłowa
P0m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-24, 20:55   #3772
palomama
BAN stały

Czy można sprawdzić kiedy użytkownik zmieniał statusy związku?
Tzn. obecnie pan X ma status związku "wolny".
Nie jestem jego znajomą (mamy wspólnych znajomych), ale widzę tę informację. Jednak przy "wydarzeniach z życia" nic nie widzę. Pusto.
Chciałabym wiedzieć, kiedy zmienił status związku
palomama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-25, 17:57   #3773
adult90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez palomama Pokaż wiadomość
Czy można sprawdzić kiedy użytkownik zmieniał statusy związku?
Tzn. obecnie pan X ma status związku "wolny".
Nie jestem jego znajomą (mamy wspólnych znajomych), ale widzę tę informację. Jednak przy "wydarzeniach z życia" nic nie widzę. Pusto.
Chciałabym wiedzieć, kiedy zmienił status związku
Jeśli usunął te statusy, to nie zobaczysz historii jego związków. Nie sprawdzisz też, kiedy dokladnie ustawil status "wolny".
adult90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-27, 05:28   #3774
taka_jakas
Raczkowanie

Ktoś mi się włamał na facebooka? Nie wiem co robić...

Hej dziewczyny!

Właśnie chciałam wejść na facebooka na telefonie a on pokazał mi, że mam wpisać znowu hasło. Wpisałam i wyświetlił się komunikat, że jest niepoprawne... Chciałam odzyskać je wpisując adres email ale na stronie logowania do poczty pojawia się komunikat, że konto nie istnieje.

Nie wiem co mam robić. U innych zamiast mnie pojawia się "użytkownik facebooka". Dodatkowo widzę, że ktoś o 4:41 zmienił moje hasło. Miałyście z czymś takim styczność? Co mam zrobić?
taka_jakas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-27, 14:35   #3775
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Dot.: Ktoś mi się włamał na facebooka? Nie wiem co robić...

Cytat:
Napisane przez taka_jakas Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Właśnie chciałam wejść na facebooka na telefonie a on pokazał mi, że mam wpisać znowu hasło. Wpisałam i wyświetlił się komunikat, że jest niepoprawne... Chciałam odzyskać je wpisując adres email ale na stronie logowania do poczty pojawia się komunikat, że konto nie istnieje.

Nie wiem co mam robić. U innych zamiast mnie pojawia się "użytkownik facebooka". Dodatkowo widzę, że ktoś o 4:41 zmienił moje hasło. Miałyście z czymś takim styczność? Co mam zrobić?
Chyba ktoś Ci konto usunął :/

Think happy - be happy

M

Stary 2016-10-27, 22:40   #3776
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Cześć!
Da się gdzies zdeaktywować opcję pokazywania aktywności znajomych? Zanim się dokopię do postów moich znajomych muszę przeskrolowac dziesiątki prześmiesznych filmików, zdjęć ludzi których w życiu na oczy nie widziałam itd.
W aplikacji i przez przeglądarkę nie znalazłam odpowiedniej opcji, ale może źle szukałam Macie jakieś pomysły ?
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-27, 22:43   #3777
P0m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uUuAsissuUu Pokaż wiadomość
Cześć!
Da się gdzies zdeaktywować opcję pokazywania aktywności znajomych? Zanim się dokopię do postów moich znajomych muszę przeskrolowac dziesiątki prześmiesznych filmików, zdjęć ludzi których w życiu na oczy nie widziałam itd.
W aplikacji i przez przeglądarkę nie znalazłam odpowiedniej opcji, ale może źle szukałam Macie jakieś pomysły ?
przestań ich obserwować, albo wywal skoro ich nie znasz
Stary 2016-10-27, 22:47   #3778
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

A to nie jest tak, że jak przestanę obserwować moich znajomych, to w przyszłości nie pokażą mi się zdjęcia/posty które udostępniają? Bo to porobiłam z osobami (ludźmi których znam i z pewnych względów muszę mieć w znajomych), których nie chcę na głównej i mam spokój
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-27, 22:51   #3779
P0m
Rozeznanie

No nie pokaże Ci się żadna ich aktywność, możesz wejść na swoim profilu w zakładkę znajomi i "nowe posty", tam Ci się pokaże jak te nieobserwowane osoby wstawią coś nowego.

Albo tam po lewo na głównej stronie jakos pod miniaturką swojego zdjęcia zaznacz żeby pokazywało nowe posty, a nie najciekawsze posty, chociaż mi wtedy w ogóle mało co pokazuje, ale możesz sprawdzic

Albo jak Te osoby coś klikają to jest opcja chyba żeby to ukryć i żeby nie wyświetlać nic z tej strony, przy okazji chyba też facebook łapie to że taka aktywność Cię nie interesuje i pokazuje tego coraz mniej, PODOBNO. jak się najedzie na jakiś polajkowany post to jest strzałka w którą jak sie kliknie to są te różne opcje

Edytowane przez P0m
Czas edycji: 2016-10-27 o 22:59
Stary 2016-10-27, 22:53   #3780
JoBrandy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uUuAsissuUu Pokaż wiadomość
Cześć!
Każdy Twój znajomy w profilu ma grupę, w której należy. Fb automatycznie przypisuje ich do "Znajomych". Sama możesz to zmienić na "Dalsi znajomi". Umieszczając post na swojej ścianie, wystarczy, że zmienisz ustawienia w wyświetlaniu posta np. na "Poza Dalszymi Znajomymi". Wtedy Twoje posty zobaczą wszyscy poza tą grupą.
JoBrandy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości