|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
Cytat:
|
|
|
|
|
#4322 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączam się do tych co dopiero teraz nie umieją żyć bez słodkiego. Jakbym teraz miała mieć badaną glukozę to wiem że murowana cukrzyca ciążowa by była. Wcześniej to jakiś wafelek raz na tydzien, a teraz dzień w dzień i to nie zeby skończyć na jednym wafelku. Potrafię na śniadanie i kolację zjesc chleb z nutellą a obiad to albo naleśniki albi pierogi z truskawkami bądź jagodami albo kluski na parze oczywiście że słodkim nadzieniem. Mam nadzieję że dziecko nie będzie takie słodkolubne jak ja teraz. Chociaż niestety czytałam że dziecko smaki od matki juz chwyta za życia płodowego.
Betameta, hemoroidy mogą nie boleć. Mnie w ogóle nie bolą, gdybym nie wyczuła przy podcieraniu jakiegoś zgrubienia to nie wiedzialabym że je mam. 2 razy mi się zdarzyło że zauważyłam trochę krwi na papierze. Póki co nie boli, nie szczypie i nie czuję dyskomfortu jak siedzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie spicie ? Ja nie mogę w ogóle zasnąć
tak mi nie wygodnie. Młoda kopie. W ciągu 2 godzin 4 razy byłam siku. Zdążyłam juz zjeść banana i ciastko. Tak to nie mogę spać ale jak wstane to taka zmęczona się czuje, oczy się zamykają. Tezeta obudzilam to zaczął przytulac się i rozmawiać z Natalia żeby dala matce spać.
|
|
|
|
#4324 |
|
Wtajemniczenie
|
Też nie mogę zasnąć, ale ja pewnie dlatego, że poprzednią noc miałam do kitu więc w dzień odsypiałam. Rano dopiero zasnęłam to spałam do 11 potem położyłam się o 17 i wstałam przed 21.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 02:38 ---------- Listopadowa, ale wiesz jak ciastko zjadlas to nie ma bata zeby mała dała Ci spokój i też spała. Rozbudziłaś ją. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynam y się rozpakowywać&quot ;
Melduje ze dalej nie spie. Moja mała lubi kopać jak jestem głodna. Zjadłam i po 15 minutach byl spokój
kurde martwi mnie ten mój ciągły bol watraby
|
|
|
|
#4326 |
|
Wtajemniczenie
|
To u mnie odwrotnie, jak zjem to się zaczyna kopanie albo bardziej przeciąganie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4327 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynam y się rozpakowywać&quot ;
Cytat:
Może masz "obitą"? ja oczywiście też nie śpię, zawsze rozbudzam o siebie i małego tymi wycieczkami do wc..Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo witam sie z rana
mala cala noc sie wiercila i az brzuch mnie od niej zaczal bolec bo ciagle gdzies cos wystawiala, przez ta dyske to co chwile siku to i sie przenioslam do salonu. Glodna jestem, chyba ide gotowac owsianke![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4330 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ---------- Cytat:
Ja też miałam takie obawy ale torba do bagażnika i pojechałam i jakby coś się zaczęło dziać to od razu wracamy w sensie jakieś lepsze skurcze lub wody. Nie ze zakluje i od razu do samochodu ;-) tak że jedz odwiedź rodzinę pojedz dobroci. ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4331 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej.
Ja już wstałam, umylam się i jem pierwsze śniadanie. Czuję się dziś bajecznie to nie będę tracić dnia i coś poronienia choćby butelki i smoczki wyparze i poprasuje z rana. Marzy mi się okna umyć, ale pewnie tylko na zapale się skończy i okien nie umyję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4332 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już umyta żelem antybakteryjnym. Mam nadzieję, ze nie wyjdą mi żadne liszaje, czy cos. Nie przypominam sobie, żebym przed pierwszym porodem musiała myć się czyms takim. Teraz czekam na obchód.
W nocy się nie wyspalam, bo na przedporodowej budzą co 2-3 godziny, żeby sprawdzić tętno dziecka. Do tego koleżance z sali zaczęła się akcja porodowa, ale skonczylo się cc. Byłam polprzytomna, wiec tylko ogarnęłam, ze latają i zabierają jej rzeczy. Pstryczek, a prosze Cie bardzo. Moj telefon lubi sobie sam pozmieniac. Mnie za wszelką cenę chce dorobić penisa i poprawia formę damską na męska. O dziwnych słowach nie wspomnę. Mnie też jest ciepło w ciąży, do tego mam uderzenia gorąca, jak przy menopauzie. Edytowane przez jalouse Czas edycji: 2016-10-25 o 07:02 |
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już lada moment trzymamy kciuki ![]() Ja dziś miałam iść na ostatnią morfologię/mocz, ale tak pada że stwierdziłam, że chrzanię, pójdę jutro. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jak zwykle jak mam duzo rzeczy do zrobienia, to mam noc bezsenna. Muszę posiedziec dzisiaj przy komputerze, zrobic zakupy, ugotowa obiad i pojechac odebrac wyjiki by na 15 dotrzec na ktg i potem mam wizyte u swojej lekarki. Oczywiscie w nocy zasnac nie moglam i jak poszlam okolo 5 nad ranem do toalety to dopiero przed 7 przysnelam. Zbudzila mnie sasiadka, ktora tlukla sie w obcasach po domu a zaraz po tym zbudzila sie corka, wiec juz rozpoczynamy dzien. Tez mi jest goraco. Mam nadzieje, ze to sie unormuje po porodzie bo najlepiej mi sie spi przy uchylonym oknie a jak bedzie mlody u nas w sypialni to bede musiala okno zamykac.
|
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4337 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie nadrobie Was...nie ma najmniejszych szans...mam nadzieje ze wszystko u Was ok
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Zadomowienie
|
Praktycznie na forum nie miałam czasu bo jak dostałam mała to pierwsza noc spalam godzinę...mamy jej brakowało widocznie i ciągle na mnie wisiała...potem wyszła zoltaczka i grzala się pod lampami
wczoraj wieczorem spod nich wyszła do łóżeczka podgrzewanego ale ma jeszcze zaburzenia termoregulacji wiec musimy jeszcze zostać w szpitalu...no i na domiar złego mi się zrobił zespół popunkcyjny wiec musze leżeć na płasko ale jak to zrobić przy małym dziecku? W dzień siedzi u mnie mąż i pomaga we wszystkim ale gorzej w nocy...a z plusów pokarmu mam tyle ze bym wszystkie dzieci z forum wykarmila ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a nie moga Laury zabierac Ci na noc? ipodawac twoje odciagniete mleko? brawa za laktacje!!! Dodatkowa zamrazarke juz kupilas? ![]() Ucaluj Laurke od wizazowych cioteczek
|
||
|
|
|
#4341 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale z drugiej strony mi szkoda... Jak żyć? ![]() już się czaję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Tż wczoraj złożył łóżeczko
|
|||||
|
|
|
#4342 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
dziecko juz tak przeginalo dzisiejszej nocy ze masakra.. Poszłam spac i przez dwie godziny co sie działo z moim brzuchem to totalne rewolucje.. No latał na wszystkie strony a najfajniej jej było kopać mnie w pęcherz tak mocno ze wbijałem sobie paznokcie w ręce aby nie czuć bolu :p az zaczęłam sie zastanawiać czy ten mały szkrab od takich kopów jest w stanie przebić mi pęcherz :p Cytat:
Cytat:
Ja takim lakomczuszkiem to nigdy nie byłam.. Jakos nie przepadałam za słodkim a teraz codziennie ciasto musi byc Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie ze masz tyle pokarmu pozazdrościć ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- A dzisiaj mam wizytę pod wieczór, proszę trzymać kciuki!
|
|||||
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Hey
Wczoraj najpierw cały dzień w biurze, obiad zakupy i wybiła 20... Na dodatek wieczorem jakoś tragicznie się czułam... No tak lecicie z wątkiem, że ja nie wiem ;-) Dzisiaj postaram się żeby było mnie z Wami więcej ;-) |
|
|
|
#4344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i staraj się leżeć żeby ten zespol popunkcyjny Ci minął
|
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dzisiaj jechać na warsztaty z Tens ale mi się nie uda :-(
|
|
|
|
#4346 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4347 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi też ciągle i wciąż gorąco, przed ciążą byłam straszny zmarzluch a teraz okna muszą być otwarte bo jak nie to mam wrażenie że się duszę. Myślę że to minie jak urodzimy. Także No. Cytat:
Cytat:
A myslalam też że może do domku będą Was wypuszczac. I nie zazdroszczę leżenia na płasko. Trzymajcie się obie, kobiety Cytat:
Jutro też jest dzień [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66747626] Mnie też kusi krótka fryzurka po porodzie ale z drugiej strony mi szkoda... Dzień dobry ![]() Tż wczoraj złożył łóżeczko [/QUOTE]Mnie kuszą krótkie włosy już teraz, ale jakoś nie mogę się zapisać na cięcie, nie po drodze mi ale marzy mi się je ściąć. U mnie taki plus że szybko mi rosna więc żal mi raczej nie będzie.Gratki za łóżeczko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
juz za chwile będziecie razem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
kciuki!!!
Ktoras jeszcze dzis ma wizytacje? ![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;66747626] Tż wczoraj złożył łóżeczko [/QUOTE]mamy identyczne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

o mamo! 
28.062014
tak mi nie wygodnie. Młoda kopie. W ciągu 2 godzin 4 razy byłam siku. Zdążyłam juz zjeść banana i ciastko. Tak to nie mogę spać ale jak wstane to taka zmęczona się czuje, oczy się zamykają. Tezeta obudzilam to zaczął przytulac się i rozmawiać z Natalia żeby dala matce spać.
kurde martwi mnie ten mój ciągły bol watraby
ja oczywiście też nie śpię, zawsze rozbudzam o siebie i małego tymi wycieczkami do wc..
mala cala noc sie wiercila i az brzuch mnie od niej zaczal bolec bo ciagle gdzies cos wystawiala, przez ta dyske to co chwile siku to i sie przenioslam do salonu. Glodna jestem, chyba ide gotowac owsianke

wczoraj wieczorem spod nich wyszła do łóżeczka podgrzewanego ale ma jeszcze zaburzenia termoregulacji wiec musimy jeszcze zostać w szpitalu...no i na domiar złego mi się zrobił zespół popunkcyjny wiec musze leżeć na płasko ale jak to zrobić przy małym dziecku? W dzień siedzi u mnie mąż i pomaga we wszystkim ale gorzej w nocy...a z plusów pokarmu mam tyle ze bym wszystkie dzieci z forum wykarmila 
ale z drugiej strony mi szkoda... Jak żyć? 

A myslalam też że może do domku będą Was wypuszczac. I nie zazdroszczę leżenia na płasko. Trzymajcie się obie, kobiety
Jutro też jest dzień