Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-22, 13:18   #601
virka
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez Voirrey Pokaż wiadomość
Na razie jest wax (2x w tygodniu), olejek rycynowy, pokrzywa do picia i problem zaczyna się teraz: myślicie, że mogłabym stosować ten Goldwell i Seboradin razem (lotion i ampułki)? Czy lepiej zakupić sam Goldwell i czekać. Chciałabym dodać jeszcze jakieś płukanki lub wcierki podane w innym wątku, ale chyba mi myć w tygodniu braknie.

Wizażanki co radzicie?
Wszystko zależy od tego na czym Ci najbardziej zależy
Jeśli na poroście, to pewnie lepszy będzie goldwell, bo seboradin bardziej ma zadanie wzmacniające włosy (więc jeśli bardziej zależy Ci na tym drugim, to lepszy będzie seboradin )
Więc rozpisz czego potrzebujesz, co jest priorytetem i jakie masz propozycje, to coś wymyślimy

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 13:52   #602
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WweronikaWw Pokaż wiadomość
Ja ja kupilam ze wzgledu ze jest do wlosow tlustych,a jak zobaczylam ze w niej jest jeszcze rzepa to pomyslałam,ze na wzrost pomoze
Też tak myślałam jak szampon kupowałam, używam jakieś dwa tygodnie, no ale na razie cóż można powiedzieć, za krótko by rzepkę oceniać.
Cytat:
Siedzę na Wizażu już kilka dni i efekt jest taki, że nie wiem co w końcu dać na włosy. Wizażanki co radzicie?
Co wymieniłaś wystarczy na początek, jak używasz seboradinu lotion to nie goldwella, no tak myślę, sama tak chciałam ale pomyślałam, ze skończę jedno i zacznę drugie. Spokojnie to nie sprint. (Choć niedawno też tak myślałam).
Jak ampułki seboradin, to może i lotion też seboradin, efekt powinien być lepszy. Jak goldwell to goldwell.

Sam tak mam zamiar się traktować.

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 13:56   #603
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Też tak myślałam jak szampon kupowałam, używam jakieś dwa tygodnie, no ale na razie cóż można powiedzieć, za krótko by rzepkę oceniać.
No ,ale ja kupila w szaszetkach na probe (to jest odzywka)

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 14:10   #604
natikot
Raczkowanie

pragnę podzielić się smutnymi informacjami: przyjrzałam się dziś moim odrostom... i w ciągu miesiąca zaledwie 1 cm...
zmierzyłam to zaraz po przeszło godzinnym zabiegu nakładania na włosy maseczki z żółtka, nafty i oleju rycynowego. od miesiąca dbam o włosy jak mogę, a one wypadają, są cienkie i słabe jak niteczki...
chyba się poddaję..
natikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 14:11   #605
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natikot Pokaż wiadomość
pragnę podzielić się smutnymi informacjami: przyjrzałam się dziś moim odrostom... i w ciągu miesiąca zaledwie 1 cm...
zmierzyłam to zaraz po przeszło godzinnym zabiegu nakładania na włosy maseczki z żółtka, nafty i oleju rycynowego. od miesiąca dbam o włosy jak mogę, a one wypadają, są cienkie i słabe jak niteczki...
chyba się poddaję..
Miesiąc to za krótko na efekty, uzbrój się w cierpliwość i bądź systematyczna A efekty na pewno przyjdą

Stary 2008-02-22, 14:16   #606
anikamancewicz
Przyczajenie

Czesc wszystkim jestem nowa i szukam sposobu na to zeby moje włoski rosły szybciej ale i zeby było ich wiecej
anikamancewicz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 14:19   #607
anikamancewicz
Przyczajenie

Question Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

to prawda że ten seboradin jest taki dobry??????

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 14:20   #608
Voirrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od tego na czym Ci najbardziej zależy
Jeśli na poroście, to pewnie lepszy będzie goldwell, bo seboradin bardziej ma zadanie wzmacniające włosy (więc jeśli bardziej zależy Ci na tym drugim, to lepszy będzie seboradin )
Więc rozpisz czego potrzebujesz, co jest priorytetem i jakie masz propozycje, to coś wymyślimy
Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Co wymieniłaś wystarczy na początek, jak używasz seboradinu lotion to nie goldwella, no tak myślę, sama tak chciałam ale pomyślałam, ze skończę jedno i zacznę drugie. Spokojnie to nie sprint. (Choć niedawno też tak myślałam).
Jak ampułki seboradin, to może i lotion też seboradin, efekt powinien być lepszy. Jak goldwell to goldwell.

Sam tak mam zamiar się traktować.
No właśnie...
Problem w tym, że moje włosy wypadają i są "trochę" wyczerpane prostowaniem (stosowałam te różna cuda do prostowania, na końcówki, mam także jedną z lepszych prostownic - no ale wiadomo, cudów nie ma i włosy ucierpiały) - teraz obiecuję poprawę.

Ale równocześnie, jak może niektóre z Was wiedzą (bo wypłakuję si już w kolejnym wątku) postanowiłam podciąć końcówki u fryzjera i podcięłam...tyle, że nie spodziewałam się, że moje końcówki sięgają aż 8 - 10 cm. W efekcie wyszłam z super-trendi- modną fryzurą, w której wstyd sie pokazać ludziom.

Dlatego zależy mi przede wszystkim na jak najszybszym odzyskaniu dawnej długości i następnie na ich bardzo dokładnej regeneracji. Wiem, że powinno to być w odwrotnej kolejności, ale będę wzmacniać włosy od wewnątrz - pokrzywa, może Merz Special, czy inne cudo. Na porost to może ten Goldwell, ale co jeszcze do tego?
Voirrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 14:21   #609
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anikamancewicz Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim jestem nowa i szukam sposobu na to zeby moje włoski rosły szybciej ale i zeby było ich wiecej
Przeczytaj wątek, jest tu mnóstwo sposobów, wybierz te które Cię ciekawią i wtedy pytaj.

Stary 2008-02-22, 14:21   #610
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
to prawda że ten seboradin jest taki dobry??????
Witam
Seboradin czy jest dobry sa rozne zdania
Ps.Nie piszemy 2 postow pod soba .

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 14:21   #611
anikamancewicz
Przyczajenie

a masz zdrowe włoski bo podobno jak sa zniszczone to duzo wolniej rosna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 14:23   #612
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego zależy mi przede wszystkim na jak najszybszym odzyskaniu dawnej długości i następnie na ich bardzo dokładnej regeneracji. Wiem, że powinno to być w odwrotnej kolejności, ale będę wzmacniać włosy od wewnątrz - pokrzywa, może Merz Special, czy inne cudo. Na porost to może ten Goldwell, ale co jeszcze do tego?
No właśnie ja bym postawiła na odwrotną kolejność
Bo co Ci z długich, jak w międzyczasie połowa wypadnie. Najpierw zregeneruj, odżyw, a później niech szybciej rosną, ale już te zdrowe

Stary 2008-02-22, 14:24   #613
anikamancewicz
Przyczajenie

duzo piszecie o tym seboradin ale ja tez coś słyszałam o kamiwazie jest to naturalny stymulator porostu włosów
Stary 2008-02-22, 14:28   #614
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
chyba się poddaję..
Głowa do góry, musisz się uzbroić w cierpliwość. Na pewno się to zmieni
Cytat:
yyy zasadniczo cały wątek o tym jest. Trochę tego sporo, ale nikt nie lubi pisać 10x tegoi samego, radzę przeczytać, takie tu panują zasady
Cytat:
Bo co Ci z długich, jak w międzyczasie połowa wypadnie. Najpierw zregeneruj, odżyw, a później niech szybciej rosną, ale już te zdrowe
Popieram
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 14:42   #615
Voirrey
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Popieram
No tak, taka kolejność jest najrozsądniejsza - szkoda, że jestem taka niecierpliwa i chciałabym wszystko osiągnąć za jednym zamachem.

Czyli postawię na razie na Seboradin - ampułki i lotion (myślicie, że powinnam wziąć ten z żeńszeniem czy z czarną rzodkwią?).

Aha i jak to wszystko stosować, w jakiej kolejności, ile razy w tygodniu (uwzględniając Wax 2x i olejek rycynowy na końcówki - na razie na końcówki, bo po aplikacji na całe wypadło mi multum włosów)?A może jeszcze czarna rzepka? :->

Edytowane przez Voirrey
Czas edycji: 2008-02-22 o 15:14
Voirrey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 14:47   #616
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
ale w tym czasie nabylam sobie odzywke z czrnej rzepy xD Do wlosow tlustych na probe Niewiem czy czrna rzepa przyspiesza porost wlosow ,ale moze warto sprobowac D
W pierwszym poscie truskawkowawiosna w imieniu innych wizażanek polecala rzepe

Cytat:
No dobra...pogubiłam się. Siedzę na Wizażu już kilka dni i efekt jest taki, że nie wiem co w końcu dać na włosy. Najchętniej wypróbowałabym wszystko po kolei.

Na razie jest wax (2x w tygodniu), olejek rycynowy, pokrzywa do picia i problem zaczyna się teraz: myślicie, że mogłabym stosować ten Goldwell i Seboradin razem (lotion i ampułki)? Czy lepiej zakupić sam Goldwell i czekać. Chciałabym dodać jeszcze jakieś płukanki lub wcierki podane w innym wątku, ale chyba mi myć w tygodniu braknie.

Wizażanki co radzicie?
Ja radze używac tak jak pisala Kosmarka, a co do płukanek/wcierek to jesli beda one z ziół to spokojnie możesz używac po maseczce, olekju itp. po myciu Tzn tak sądze, bo wydaje mi sie że ziółka nie koliduja z innymi kosmetykami

Cytat:
chyba się poddaję..
Nie poddawaj sie Tak jak pisala Virka, jeden miesiac to za krotko.

Cytat:
To SZUKAJ

Cytat:
Ale samymi wlosami musisz sie równiez zając, bo będa sie łamac, rozdwajac itp. a wtedy nie uda Ci sie zapuscic zdrowych wlosow, bo beda sie one poprostu wykruszac i tracic na długosci. Co goldwella to myśle ze z kosmetykow starczy Wypróbuj jakies naturalne sposoby ktore sa opisane w pierwszym poscie tego wątku.

Cytat:
Ps.Nie piszemy 2 postow pod soba .
Pod postem który napiszesz jest opcja Edytuj.

Cytat:
A tu sie nie zgodze Bo nie zawsze wlosy da sie zregenerowac. Ja wlasnie dlatego zapuszczam zebym mogla szybko obciac te zniszczone wlosy. Oczywiscie nimi też sie zajmuje zeby sie jeszcze bardziej nie niszczyly ale rozdwojonych koncowek niczym nie posklejam.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 15:57   #617
virka
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, taka kolejność jest najrozsądniejsza - szkoda, że jestem taka niecierpliwa i chciałabym wszystko osiągnąć za jednym zamachem.

Czyli postawię na razie na Seboradin - ampułki i lotion (myślicie, że powinnam wziąć ten z żeńszeniem czy z czarną rzodkwią?).
Może być seboradin jak najbardziej, aczkolwiek nie ukrywam, ze lepsza jest rzepka naturalna Ale jak Ci się nie chce "bawić" to dobry i seboradin z rzepką. Oczywiście końcówki włosów też nawilżaj, żeby się nie łamały, tak jak pisała karla

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
A tu sie nie zgodze Bo nie zawsze wlosy da sie zregenerowac. Ja wlasnie dlatego zapuszczam zebym mogla szybko obciac te zniszczone wlosy. Oczywiscie nimi też sie zajmuje zeby sie jeszcze bardziej nie niszczyly ale rozdwojonych koncowek niczym nie posklejam.
Tylko, że mnie chodziło o regenerację włosów wypadających.
To wszystko zależy od stopnia nasilenia wypadania włosów.
Bo o końcówki zawsze trzeba dbać czy wypadają czy nie. A zapuszczanie bardzo wypadających włosów bez ratowania ich nie ma sensu, bo robią się tak rzadkie, że widać to na całej długości (piszę to z autopsji...) I co z tego, że będą rosły szybko jak i tak wypadną...

Stary 2008-02-22, 16:03   #618
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że mnie chodziło o regenerację włosów wypadających.
To wszystko zależy od stopnia nasilenia wypadania włosów.
Bo o końcówki zawsze trzeba dbać czy wypadają czy nie. A zapuszczanie bardzo wypadających włosów bez ratowania ich nie ma sensu, bo robią się tak rzadkie, że widać to na całej długości (piszę to z autopsji...) I co z tego, że będą rosły szybko jak i tak wypadną...
Aha to rozumiem W takim wypadku sie zgadzam myślalam że piszesz tylko o zniszczoncych wlosach
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 16:05   #619
kitay
Raczkowanie

ja zużyłam 3 butelki kamiwazy i nic nie pomogło zreszta wystarczy popatrzyc na opinie na kwc.

Ja na wzrost mam taki plan na początek Stosowac rzodkiew najpierw 10 x co drugi dzien, potem 2x w tygodniu przez 6 tygodni a nastepnie raz na tydzien jako staly element pielegnacji.jak to zakoncze przejde na olej z korzenia lopianu i tonik goldwell, na wakacje nissim a w ostatecznosci kolagen, no chyba , że po drdze odkryje , że ktoreys z tych specyfikow ma jakies zbawienne dzialanie lub pojawi sie cos nowego, w mdzczasie zastosuje jakies krotkie kuracje ampulakami, chcialabym wyprobowac radical, seboradin, matrix itp maske wax orax ze sziku konskiegi, stosuje rowniez suplementacje tran oraz tabletki ze skrzypem a takze pije pokrzywe zobaczymy do czego ta kuracja doprowadzi, a i szampon- narazie bambino a potem moze subrina recept na wypadajace wlosy?
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 16:08   #620
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Aha to rozumiem W takim wypadku sie zgadzam myślalam że piszesz tylko o zniszczoncych wlosach
No właśnie, żeby były "tylko" zniszczone, to mniejszy problem A natikot pisała o wypadaniu, a w takiej sytuacji zaczynają się schody

Stary 2008-02-22, 16:09   #621
Asienka83
Zadomowienie

Ja od kilku miesięcy za radą koleżanki jem sobie codziennie albo galaretki albo żelki i włosy rosną mi w zadziwiającym tempie
Oczywiście jestem z tego powodu szczęśliwa Ponadto dzięki żelatynie włoski jak również paznokcie są mocne
Mój mąż też sobie wcina razem ze mną to wszystko i musi częściej sięgać po maszynkę do golenia
Jak dotąd nie poznałam lepszej, innej recepty na szybki wzrost włosów -> przynajmniej moich
Stary 2008-02-22, 16:15   #622
virka
Zakorzenienie

Moja córcia też wcina żelki To może dlatego Jej włosy tak śmigają ?

Stary 2008-02-22, 16:23   #623
Jolie2601
Zakorzenienie

Ja też wcinam żelki, galaretki, kisielki. Lekarz mi polecił jeść to wszystko na stawy. I ani włosy szybciej nie rosną, ani stawy nie przestały skrzypieć. Jakaś oporna jestem chyba
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-22, 16:37   #624
virka
Zakorzenienie

Czyli jak zwykle potwierdza się reguła, że nie ma uniwersalnego sposobu, który działałby na wszystkich

A Ty miałaś pracę pisać Jolie

Stary 2008-02-22, 18:48   #625
laza
Zakorzenienie

hey xD ktoś z was tu stosował maseczkę z oriflame na rozdwajające się końcówki o i ja kupiłam takie 4 ale nic tam po polsku nie pisze, nawet po angielsku;/ może ktoś kto stosował to wie jak.??? ;p
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 18:49   #626
malarozpaczmadzia
Przyczajenie

Cześć jestem tu nowa, nie przeczytałm wszystkiego dokładnie, bo troszke tego dużo, może któraś z was odpowie mi konkretnie na moje pytanie... co mam używać żeby zapuszczać szybciej włosy bo mam farbe na całej długości a chce się jej jak najdzybciej pozbyć i nie chodzić ciagle z odrostami, a chce wrócić do naturalnego koloru szybko, najdłuższa długość mojego włosa to ok. 12 cm mam zdrowe i mocne włosy, reguralnie bym je podcinała, co wsumie robie co miesiąc czasem 2, wiem że farba mi się z czasem wypłucze ale odrosty i tak będą, a nie chce już farbować i chce jakoś przyspieszyć porost włosów...pomożecie...?? Z góry dziękuje
malarozpaczmadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 19:13   #627
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malarozpaczmadzia Pokaż wiadomość
Cześć jestem tu nowa, nie przeczytałm wszystkiego dokładnie, bo troszke tego dużo, może któraś z was odpowie mi konkretnie na moje pytanie... co mam używać żeby zapuszczać szybciej włosy bo mam farbe na całej długości a chce się jej jak najdzybciej pozbyć i nie chodzić ciagle z odrostami, a chce wrócić do naturalnego koloru szybko, najdłuższa długość mojego włosa to ok. 12 cm mam zdrowe i mocne włosy, reguralnie bym je podcinała, co wsumie robie co miesiąc czasem 2, wiem że farba mi się z czasem wypłucze ale odrosty i tak będą, a nie chce już farbować i chce jakoś przyspieszyć porost włosów...pomożecie...?? Z góry dziękuje
Tak w skrócie:
- Nisim (ale masz farbowane włosy więc na razie odpada)
- Wronika chawli tonik Goldewll
- czarna rzepa/rzodkiew
- wcierki z dodatekim ekstraktu ze skórki jabłek, pestek winogron i saw palmetto
- na LU chwala ekstrakt z Eclipta Alba
- seboradin
Na razie tylko to mi przychodzi do głowy

Edit:
Dla wszystkich leniuchów wiosna zrobiła ściągę: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=234429
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 19:29   #628
malarozpaczmadzia
Przyczajenie

Dziękuje za rade...postaram się z czegoś skorzystać, to wsystko przez moją głupote ze pofarbowałam włosy za ciemną farbą...((( pozdrawiam
malarozpaczmadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 19:32   #629
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malarozpaczmadzia Pokaż wiadomość
Dziękuje za rade...postaram się z czegoś skorzystać, to wsystko przez moją głupote ze pofarbowałam włosy za ciemną farbą...((( pozdrawiam
Nie ma za co. Przestudiuj wątek, a w razie problemów pytaj
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-22, 20:15   #630
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez laza Pokaż wiadomość
hey xD ktoś z was tu stosował maseczkę z oriflame na rozdwajające się końcówki o i ja kupiłam takie 4 ale nic tam po polsku nie pisze, nawet po angielsku;/ może ktoś kto stosował to wie jak.??? ;p
Jak to, NIC kompletnie nie jest napisane? Ani w katalogu, ani na opakowaniu? Coś musi być...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości