Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-25, 22:16   #4621
zielinka_87
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Gratulacje udanych wizyt, Paulinika kciukasy! Grunt że łożysko i przepływy ok, a że dzidzia drobna - może taki jej urok?
za hospitalizowane i Dziewczyny na wylocie (Domku, jak tam sytuacja, wróciliście z ip?)

U mnie dalej nic nie wiadomo, dziś na ktg skurcze nawet do 170 (o dziwo, bezbolesne), ale nieregularne. Już nawet tego nie wyciszają, czekają aż pessar sam wypadnie. Może coś się rozkręci, może nie ostatnią noc wybudzały mnie jakieś drobne pobolewania, reszta ok, Dzidzia ma się dobrze.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Patrz, a pytalam poloznej jakie skurcze sa najwieksze to powiedziala ze te 100%. Moze to od ktg zalezy?

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość

A ja zaczynam mieć wrażenie że mi się brzuch opuszcza. Tzn ja tego jakoś wyraźnie nie widzę, ale całkowicie odpuściła mnie zgaga no i oddycham tzw pełną piersią. Jeśli w rzeczywistości tak jest to trochę lipa bo to raczej za wcześnie, zwłaszcza że u mnie też jest problem z za małą masą dziecka
Wizyta dopiero w piątek. Zwariuję do tego czasu
Mi wczoraj to kolezanka powiedziala, ja jakoś nie zauwazylam, faktycznie zgaga ostatnio odpuscila i mam wrazenie ze siedzac trzymam brzuch na udach.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 22:18   #4622
Anettt87
Zadomowienie

Ja tylko na szybko. Byliśmy z TŻ w szpitalu, bo od 3 dni leci ze mnie jakby więcej i już zeschizowałam, że może to jednak wody... Zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał jechać sprawdzić. Trochę odsiedzieliśmy w kolejce, ale ok, zadowolona jestem z obsługi zarówno w izbie przyjęć i potem lekarza i położnej 👍 zbadał mnie, wszystko ok, to nie wody więc wielkie ufff. Według dzisiejszego usg mały waży już ponad 2800 g 😄 ktg też ok chociaż nie chciał się ruszać za dużo mój leniuszek. Ale rejestrowało jakieś ruchy mimo wszystko więc spoko. Jutro Was nadrobię, bo już dziś nie mam siły.
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 22:18   #4623
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Zawsze jak lekarz czy położna będzie chciała to zrobić to wtedy można się odezwać że nie i na siłę tego nie zrobią

Ale czy w tym calym ,,balaganie" czlowiek bedzie w stanie sie upomniec o swoje? Ja na pewno nie. Malo tego, skoro zgoda bedzie podpisana to o zdanie pytac nie beda tylko beda robic swoje a tak w ogole to ja nawet nie bede wiedziala kiedy lekarz/polozna beda to wykonywac wiec nawet gdybym byla wygadana to nie wiedzialabym kiedy zabrac glos

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 22:21   #4624
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
oj a coś cie martwi czy hormony szaleją?
Chyba hormony Mam nadzieję, że mi to przejdzie niebawem.

Paulinika ściskam mocno i trzymam kciuki za Zosię, niech nam rośnie

Blue gratki za wizytę

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
To jest chyba największy problem, kobieta nie ma chwili na złapanie oddechu i nabranie sił. Kilka ciężkich miesiecy, wyczerpujący poród i od razu opieka nad noworodkiem 24h :/ ani sekundy na naładowanie baterii :/

aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 22:23   #4625
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
U Nas po wizycie wszystko dobrze
Leo waży 3100g (35t5d)
Łożysko i przepływy bez zarzutu.
Rozwarcia nie ma, szyjka trzyma, ale zaczyna już powoli mięknąć.
Mały nie wpasowuję się jeszcze w kanał rodny
Kolejna wizyta za dwa tygodnie.

Plan porodu mam mieć na następną wizytę i będę omawiać najpierw z lekarzem a później jeżeli będzie wtedy akurat w pracy to ze swoją położną a jeżeli nie to muszę do niej zadzwonić i umówić się na spotkanie żeby obgadać wszystko bo już dużo czasu nie zostało
Brawo!

Stary 2016-10-25, 22:24   #4626
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Doooti gratki
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 22:26   #4627
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
To ja sie melduje po wizycie. Agatka wazy 2.600 i ma sie dobrze KtG odnotowało tylko jeden skurcz 40%, szyjka długa ale mała juz sie wbija główka w kanał rodny wiec powiedział ze równie dobrze mogę urodzić za tydzien albo za trzy tygodnie, bo juz rożne rzeczy widział. No i dostałam troche opiernicz ze na tym etapie (35t4d) zaczęłam pic ta herbatkę z liści malin mimo ze to polozna zleciła i z ta piłka. Powiedział ze to za wcześnie chyba ze chce sobie wywołać porod. I ze tak od 37t0d mogę pic i robić okrężne ruchy piłka. A z masażem krocza powiedział mi ze mogę nie robić bo nic mi to nie da a jedyne potem będzie ta tkanka miała większy problem do powrotu także przestaje pic i ćwiczyć na jakiś czas zeby Agatka za szybko nie wyszła :p
Brawa dla Agatki!
To niezle jaja z tymi cwiczeniami, pilkami, masazami

Stary 2016-10-25, 22:28   #4628
domek_z_piernika
Zadomowienie

Doooti, Majwija gratuluję wizyt

My w końcu nie pojechaliśmy na IP, młoda się zaczęła mocniej ruszać po tym batonie i chipsach, znowu mi brzuch latał na lewo i prawo. Zobaczę jak będzie jutro jeszcze jak będzie, jeśli coś będzie nie tak, to pojadę.

Sent from my iPhone using Tapatalk
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 22:31   #4629
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Doprecyzuję. Ja mam pytanie w planie porodu: "jeśli konieczne bedzie, by badanie dziecka odbyło się poza moim pokojem, chciałabym by towarzyszyła mu stale osoba towarzyszaca" mąż będzie za mną przy porodzie więc nie ma takiej opcji że akurat wtedy go nie będzie.

No ok, ale badac beda tez poniej, po porodzie, nastepnego dnia, np. z samego ranca. I co wtedy?
Draze temat, bo sama nie wiem co wybrac ;-)

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Ja tylko na szybko. Byliśmy z TŻ w szpitalu, bo od 3 dni leci ze mnie jakby więcej i już zeschizowałam, że może to jednak wody... Zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał jechać sprawdzić. Trochę odsiedzieliśmy w kolejce, ale ok, zadowolona jestem z obsługi zarówno w izbie przyjęć i potem lekarza i położnej 👍 zbadał mnie, wszystko ok, to nie wody więc wielkie ufff. Według dzisiejszego usg mały waży już ponad 2800 g 😄 ktg też ok chociaż nie chciał się ruszać za dużo mój leniuszek. Ale rejestrowało jakieś ruchy mimo wszystko więc spoko. Jutro Was nadrobię, bo już dziś nie mam siły.
Uff, dobrze, ze wszystko ok!

Stary 2016-10-25, 22:33   #4630
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Gosiurek tak łożysko i przepływy w stanie idealnym.
Tak jak u mnie. A najbardziej wkurza, że nic nie można na to zaradzić..

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Mi wczoraj to kolezanka powiedziala, ja jakoś nie zauwazylam, faktycznie zgaga ostatnio odpuscila i mam wrazenie ze siedzac trzymam brzuch na udach.
O właśnie, to kolejna rzecz na jaką zwróciłam uwagę. No i brak takiego ucisku pod piersiami.
Cyknęłam se fotę z profilu. Teraz będę porównywać, a potem jeszcze małżona poproszę żeby mi się przyjrzał

Patrycja najważniejsze że z dzidzią ok. Ale po tym wpisie nie moge się oprzeć wrażeniu, że wkrótce się rozpakujesz

Anett dobrze że pojechałaś. Inaczej zadręczałabyś się całą noc
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 22:38   #4631
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
To ja sie melduje po wizycie. Agatka wazy 2.600 i ma sie dobrze KtG odnotowało tylko jeden skurcz 40%, szyjka długa ale mała juz sie wbija główka w kanał rodny wiec powiedział ze równie dobrze mogę urodzić za tydzien albo za trzy tygodnie, bo juz rożne rzeczy widział. No i dostałam troche opiernicz ze na tym etapie (35t4d) zaczęłam pic ta herbatkę z liści malin mimo ze to polozna zleciła i z ta piłka. Powiedział ze to za wcześnie chyba ze chce sobie wywołać porod. I ze tak od 37t0d mogę pic i robić okrężne ruchy piłka. A z masażem krocza powiedział mi ze mogę nie robić bo nic mi to nie da a jedyne potem będzie ta tkanka miała większy problem do powrotu :p także przestaje pic i ćwiczyć na jakiś czas zeby Agatka za szybko nie wyszła :p
Gratuluje

Kurcze ale ze nawet na piłce nie można sie pobujać? Przecież na SR czesto się tak cwiczy..

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Gratulacje udanych wizyt, Paulinika kciukasy! Grunt że łożysko i przepływy ok, a że dzidzia drobna - może taki jej urok?
za hospitalizowane i Dziewczyny na wylocie (Domku, jak tam sytuacja, wróciliście z ip?)

U mnie dalej nic nie wiadomo, dziś na ktg skurcze nawet do 170 (o dziwo, bezbolesne), ale nieregularne. Już nawet tego nie wyciszają, czekają aż pessar sam wypadnie. Może coś się rozkręci, może nie ostatnią noc wybudzały mnie jakieś drobne pobolewania, reszta ok, Dzidzia ma się dobrze.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Patrz, a pytalam poloznej jakie skurcze sa najwieksze to powiedziala ze te 100%. Moze to od ktg zalezy?

tez tak czuje, ale ja juz chyba mam duzy ten brzuch po prostu a nisko mialam od początku.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
super, ze nic sie nie dzieje

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Chyba hormony Mam nadzieję, że mi to przejdzie niebawem.

Paulinika ściskam mocno i trzymam kciuki za Zosię, niech nam rośnie

Blue gratki za wizytę

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

przejdzie na pewno
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 22:39   #4632
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:

Możliwe że pochrzaniłam, bo położna zawołała lekarza i mówiła "tu się piszą skurcze po 170" Może chodziło jej o 100-70? W każdym razie na wydruku skala jest do 100, a ta górka ze skurczem miała ścięty wierzchołek. Tyle zobaczyłam z tego co wyszło z aparatu. Szczerze to nie wiem.
Cytat:
Dobrze że sprawdziliście.

Stary 2016-10-25, 22:39   #4633
doooti
Zadomowienie

Cytat:
no i bardzo mądrze

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Dziewczyny wiem, ze temat sie przewijał, ale co ostateczni kupiliście do kąpieli noworodka? Czy od razu macie w planach myc go tym srodkiem, czy jednak jestescie za kąpanie samą wodą na samym początku?
Ja mam olejek migdałowy i bede dodawać kilka kropel

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
omg jak strasznie nisko poczułam ruchy , oj sporo niżej poniżej linii majtek aż mi dziwnie
Ja to jeszcze niżej czuje.. Jakby mi baraszkowala pomiędzy nogami :p

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
U Nas po wizycie wszystko dobrze
Leo waży 3100g (35t5d)
Łożysko i przepływy bez zarzutu.
Rozwarcia nie ma, szyjka trzyma, ale zaczyna już powoli mięknąć.
Mały nie wpasowuję się jeszcze w kanał rodny
Kolejna wizyta za dwa tygodnie.

Plan porodu mam mieć na następną wizytę i będę omawiać najpierw z lekarzem a później jeżeli będzie wtedy akurat w pracy to ze swoją położną a jeżeli nie to muszę do niej zadzwonić i umówić się na spotkanie żeby obgadać wszystko bo już dużo czasu nie zostało
Ale Leo duzy !

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Odnośnie ćwiczeń (co prawda nie tych o których piszesz), dzisiaj rozkładając nogi na samolocie, złapał mnie mega skurcz w nodze Na co lekarz stwierdził że mam ćwiczyć, że poród mnie czeka

No ale pewnie nie masz juz powoli główki w kanale rodnym :p mi juz tam wchodzi i nie wiadomo moze te okrężne ruchy na piłce to przyspieszyły. Ale lekarz powiedział ze fajnie jakbym wytrzymała jeszcze te dwa tygodnie ale jeśli nie to nawet jeśli będzie wcześniak to uznaje sie ze jeżeli na tym etapie 35t4d wazy wiecej nic 2,5kg tzn ze będzie tak samo dobrze rozwinięty jak dzieci urodzone w terminie
Cytat:
Paulinika a miałaś oceniane łożysko i przepływy?

U mnie też dzisiaj w brzuchu bardzo leniwie. Widać taki biomet

Ja nie chcę kąpieli dziecka w 1 dobie. Oksytocyna i masaż - jak będzie taka możliwość to chce decydować na bieżąco

Gdzieś czytałam że nie tyle jest zabroniony, co niezalecany ze względu na duże ryzyko uszkodzenia mózgu dziecka.
Jak u mnie będzie takie pytanie to na pewno się nie zgodzę

Ja mam bez witaminy A. Myślę że na tym etapie to raczej bez znaczenia, bo ona jest teratogenna w przypadku wczesnej ciąży i formowania narządów wewnętrznych

Gratki za wizytę, ale podkreślone mnie zdziwiło. Całkiem odwrotnie niż wszędzie pisze

A ja zaczynam mieć wrażenie że mi się brzuch opuszcza. Tzn ja tego jakoś wyraźnie nie widzę, ale całkowicie odpuściła mnie zgaga no i oddycham tzw pełną piersią. Jeśli w rzeczywistości tak jest to trochę lipa bo to raczej za wcześnie, zwłaszcza że u mnie też jest problem z za małą masą dziecka
Wizyta dopiero w piątek. Zwariuję do tego czasu

Nie widzę podkreślenia :/ co masz na myśli?
Cytat:
Ja tylko na szybko. Byliśmy z TŻ w szpitalu, bo od 3 dni leci ze mnie jakby więcej i już zeschizowałam, że może to jednak wody... Zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał jechać sprawdzić. Trochę odsiedzieliśmy w kolejce, ale ok, zadowolona jestem z obsługi zarówno w izbie przyjęć i potem lekarza i położnej zbadał mnie, wszystko ok, to nie wody więc wielkie ufff. Według dzisiejszego usg mały waży już ponad 2800 g ktg też ok chociaż nie chciał się ruszać za dużo mój leniuszek. Ale rejestrowało jakieś ruchy mimo wszystko więc spoko. Jutro Was nadrobię, bo już dziś nie mam siły.
O widzisz, czyli tylko Cie nastraszono
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 22:42   #4634
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie widzę podkreślenia :/ co masz na myśli?
Ten masaż krocza. Wszędzie zalecają, że ma to na celu uelastycznienie tkanek właśnie po to żeby szybko doszły "do siebie"
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 22:45   #4635
Listopadowaa
Zakorzenienie

czyli sama woda z olejkiem bez plynow i mydełek?
Tez mam migdałowy, kupiony dla dziecka, ale zaczelam uzywac i mi podpasował, pewnie zanim urodze 3/4 zuzyje
Stary 2016-10-25, 22:51   #4636
zielinka_87
Zakorzenienie

Ja do kapieli dziecia mam hippa, jak zauwaze ze skora sie przesusza to dodam do kapieli olejek migdalowy albo tym olejkiem wysmaruje synka.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-10-25, 22:57   #4637
Kasmaris
Raczkowanie

Cytat:
To ja sie melduje po wizycie. Agatka wazy 2.600 i ma sie dobrze KtG odnotowało tylko jeden skurcz 40%, szyjka długa ale mała juz sie wbija główka w kanał rodny wiec powiedział ze równie dobrze mogę urodzić za tydzien albo za trzy tygodnie, bo juz rożne rzeczy widział. No i dostałam troche opiernicz ze na tym etapie (35t4d) zaczęłam pic ta herbatkę z liści malin mimo ze to polozna zleciła i z ta piłka. Powiedział ze to za wcześnie chyba ze chce sobie wywołać porod. I ze tak od 37t0d mogę pic i robić okrężne ruchy piłka. A z masażem krocza powiedział mi ze mogę nie robić bo nic mi to nie da a jedyne potem będzie ta tkanka miała większy problem do powrotu :p także przestaje pic i ćwiczyć na jakiś czas zeby Agatka za szybko nie wyszła :p

Oo widze, ze u Ciebie tez bedzie Agatka ) tak jak u mnie!! Bardzo sie juz przyzwyczaiłam do tego imienia i z dnia na dzien bardziej mi sie podoba

Ja po wizycie i wczoraj narzekałam Wam na ból pod łopatka albo pod piersią, jezeli jeszcze kogoś meczy to lekarz potwierdził ze to na tym etapie ciazy (36+2) normalne. Poza tym wszystko wzorowo, pojawia sie niewielkie rozwarcie, ale mamy sie nie stresować tylko wg lekarza nawet z miesiąc to moze jeszcze potrwać. Boje sie tylko ze mała tak szybko zaczęła przybierać na wadze i przyjdzie mi rodzic wielka kluskę za tydzien bedziemy mała ważyć to zobaczymy ile juz wazy ale lekarz az sie śmiał jak zobaczył ile brzuch mi w dwa tyg urósł (choc na wadze tylko pol kilo wiecej

Pozdrawiam juz rozpakowane mamuśki i jeszcze te w dwupaku

Kasmaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 22:59   #4638
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Gratuluję wszystkich wizyt

Dotoczyłam się do wyrka nie znoszę wieczorów, czuje się jak jakaś słonica
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 23:06   #4639
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Gosiurku, też mam takie wrażenie. Chociaż mówią mi że to może być kwestia dnia lub paru, a równie dobrze tygodni. Podenerwowana już jestem, bo ani w tę, ani we w tę. Do domu mnie póki co nie puszczą, więc bujam się po oddziale nie wiadomo z czym.

Stary 2016-10-25, 23:08   #4640
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Ten masaż krocza. Wszędzie zalecają, że ma to na celu uelastycznienie tkanek właśnie po to żeby szybko doszły "do siebie"

Tzn mi juz mowili w SR ze to nic nie da ale jak chce mogę cos robić. Potem pytałam polozna to mówiła ze nie zaszkodzi i mogę sobie robic ale teraz odpuszczę jednak.. No tez mnie zaskoczyło bo myślałam ze chodzi o to zeby uelastycznić i aby powróciło ale cos mowil ze za bardzo sie rozciąga i potem jest powrót zeby wrócić do normalności. Mowil ze nie widzi potrzeby, i ze no oczywiste jest ze tamto miejsce po porodzie nie będzie takie jak wczesniej ale to nie zależy od masażu krocza.. Niby takie cos mi powiedział.. Ja to juz głupieje od tych porad :/
Cytat:
czyli sama woda z olejkiem bez plynow i mydełek?

Tez mam migdałowy, kupiony dla dziecka, ale zaczelam uzywac i mi podpasował, pewnie zanim urodze 3/4 zuzyje
Ja tez zaczęłam go używać a kupiłam dla dziecka

Cytat:
Napisane przez Kasmaris Pokaż wiadomość
Oo widze, ze u Ciebie tez bedzie Agatka ) tak jak u mnie!! Bardzo sie juz przyzwyczaiłam do tego imienia i z dnia na dzien bardziej mi sie podoba

Ja po wizycie i wczoraj narzekałam Wam na ból pod łopatka albo pod piersią, jezeli jeszcze kogoś meczy to lekarz potwierdził ze to na tym etapie ciazy (36+2) normalne. Poza tym wszystko wzorowo, pojawia sie niewielkie rozwarcie, ale mamy sie nie stresować tylko wg lekarza nawet z miesiąc to moze jeszcze potrwać. Boje sie tylko ze mała tak szybko zaczęła przybierać na wadze i przyjdzie mi rodzic wielka kluskę za tydzien bedziemy mała ważyć to zobaczymy ile juz wazy ale lekarz az sie śmiał jak zobaczył ile brzuch mi w dwa tyg urósł (choc na wadze tylko pol kilo wiecej

Pozdrawiam juz rozpakowane mamuśki i jeszcze te w dwupaku

Tak, zdecydowaliśmy sie na Agatke nie mogłam patrzeć na te wszystkie rankingu popularnych imion i wszędzie zaczęłam słyszeć Julkę i odpuściłam..
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 23:19   #4641
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak u mnie. A najbardziej wkurza, że nic nie można na to zaradzić..
Właśnie rozmawiam z dobrą koleżanką ona jest położną i kazała się nie stresować, odpoczywać i czekać. Nie da rady nic zrobić. Czasami hipotrofia powstaje sama bez żadnych powodów.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 06:31   #4642
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Cytat:
Napisane przez Kasmaris Pokaż wiadomość

Ja po wizycie i wczoraj narzekałam Wam na ból pod łopatka albo pod piersią, jezeli jeszcze kogoś meczy to lekarz potwierdził ze to na tym etapie ciazy (36+2) normalne. Poza tym wszystko wzorowo, pojawia sie niewielkie rozwarcie, ale mamy sie nie stresować tylko wg lekarza nawet z miesiąc to moze jeszcze potrwać. Boje sie tylko ze mała tak szybko zaczęła przybierać na wadze i przyjdzie mi rodzic wielka kluskę za tydzien bedziemy mała ważyć to zobaczymy ile juz wazy ale lekarz az sie śmiał jak zobaczył ile brzuch mi w dwa tyg urósł (choc na wadze tylko pol kilo wiecej ]
Gratki!
,,na tym etapie ciazy to normalne"-normalka staly tekst u lekarza
A to lekarz ocenil wage dziecka na podstawie brzucha?

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Właśnie rozmawiam z dobrą koleżanką ona jest położną i kazała się nie stresować, odpoczywać i czekać. Nie da rady nic zrobić. Czasami hipotrofia powstaje sama bez żadnych powodów.
No dokladnie. Jedne dzieciaczki beda mikruskami, inne ciut wieksze i nie zawsze kobieta ma na to wplyw. Tak sie poprostu dzieje. Najwazniejsze, zeby byly zdrowe a czy bedzie wazylo tyle czy tyle to akurat sprawa drugorzedna. Bedzie dobrze!

Stary 2016-10-26, 06:47   #4643
geosmina
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 07:12   #4644
pstryczek84
Zakorzenienie

Przejrzalam plan porodu ze strony szpitala i jedyne co rzucilo mi sie w oczy to to: "W sytuacjach absolutnie uzasadnionych wyrażam zgodę na ukończenie porodu w sposób zabiegowy lub operacyjny ( próżniociąg położniczy, kleszcze)"
Myslicie ze to, moge zaznaczyc jako TAK? o tym chwycie, gdzies miedzy wierszami nie ma tu chyba mowy?

Stary 2016-10-26, 07:29   #4645
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cześć widzę, ze nocne nie spanie co raz rzadsze u nas Ja przespałam cala noc. Ale było mi tak gorąco, ze rozebralam się do gatek i otworzyłam okno.
Stary 2016-10-26, 07:30   #4646
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Przejrzalam plan porodu ze strony szpitala i jedyne co rzucilo mi sie w oczy to to: "W sytuacjach absolutnie uzasadnionych wyrażam zgodę na ukończenie porodu w sposób zabiegowy lub operacyjny ( próżniociąg położniczy, kleszcze)"
Myslicie ze to, moge zaznaczyc jako TAK? o tym chwycie, gdzies miedzy wierszami nie ma tu chyba mowy?
Jesli to dokladne brzmienie, w nawiasie wymienili o co im chodzi to mozesz.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-10-26, 07:33   #4647
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli to dokladne brzmienie, w nawiasie wymienili o co im chodzi to mozesz.
tak tak - skopiowalam to z planu, to dokladne brzmienie
Dzieki!

Ciekawe jak tam nasze dziewczyny? czy przybylo nam maluszkow w nocy?

Stary 2016-10-26, 07:39   #4648
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze , że byłaś sprawdzić i wiesz ze wszystko ok :ekhm:

Dzień dobry
Ale wyglądam... wylazla mi wieeeelka opryszczka
Ciemno jak w ... jadę zawieźć Młoda i zbieram się na tego dopplera :/ nie wiem czemu ale się stresuje :/

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 07:49   #4649
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tak tak - skopiowalam to z planu, to dokladne brzmienie
Dzieki!

Ciekawe jak tam nasze dziewczyny? czy przybylo nam maluszkow w nocy?
Zabawne że pytasz jedna noga na porodowce byłam o 10 pojawiły się pierwsze skurcze a o 1 były regularne co 5 minut ale jak na złość rozwarcie nie postepowalo meczylam się do prawie 5 i lekarz wyjął mi cewnik na razie nic się nie dzieje zobaczymy co lekarz zadecyduje

fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 08:04   #4650
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Przy wypisie 1,5 tygodnia temu ważył 2100g (urodził się 1880g). Jutro idziemy do kontroli do Poradni dla wcześniaków więc się dowiem ile teraz waży. Myślę, że jakiegoś strasznego skoku nie będzie, bo dziubie te porcje (zamiast od razu 50 czy 60 ml to po 10-15ml, może ze dwa razy się zdarzyło, żeby za jednym razem zjadł, ale trwało to godzinę), ulewa równie spektakularnie jak Kacper (wczoraj zanim się położyłam spać musiałam go przebrać 2 razy - ledwo co mu zmieniłam ubranie to już mokre, 2 godziny po jedzeniu ) tak że już szału nie raz dostaję

Jestem też ciekawa długości, bo przez 2,5 tygodnia w szpitalu urósł 2 cm.
To pewnie są z Laurka podobnej wielkości no i mała tez ulewa...ale jak najada się jak bąk to co się dziwić...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości