|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
Cytat:
Cytat:
|
|
#4622 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na szybko. Byliśmy z TŻ w szpitalu, bo od 3 dni leci ze mnie jakby więcej i już zeschizowałam, że może to jednak wody... Zadzwoniłam do mojego lekarza i kazał jechać sprawdzić. Trochę odsiedzieliśmy w kolejce, ale ok, zadowolona jestem z obsługi zarówno w izbie przyjęć i potem lekarza i położnej 👍 zbadał mnie, wszystko ok, to nie wody więc wielkie ufff. Według dzisiejszego usg mały waży już ponad 2800 g 😄 ktg też ok chociaż nie chciał się ruszać za dużo mój leniuszek. Ale rejestrowało jakieś ruchy mimo wszystko więc spoko. Jutro Was nadrobię, bo już dziś nie mam siły.
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na pewno nie. Malo tego, skoro zgoda bedzie podpisana to o zdanie pytac nie beda tylko beda robic swoje a tak w ogole to ja nawet nie bede wiedziala kiedy lekarz/polozna beda to wykonywac wiec nawet gdybym byla wygadana to nie wiedzialabym kiedy zabrac glos Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba hormony
Mam nadzieję, że mi to przejdzie niebawem.Paulinika ściskam mocno i trzymam kciuki za Zosię, niech nam rośnie Blue gratki za wizytę ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4626 |
|
Wtajemniczenie
|
Doooti gratki
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niezle jaja z tymi cwiczeniami, pilkami, masazami Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
Doooti, Majwija gratuluję wizyt
My w końcu nie pojechaliśmy na IP, młoda się zaczęła mocniej ruszać po tym batonie i chipsach, znowu mi brzuch latał na lewo i prawo. Zobaczę jak będzie jutro jeszcze jak będzie, jeśli coś będzie nie tak, to pojadę. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Draze temat, bo sama nie wiem co wybrac ;-) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak u mnie. A najbardziej wkurza, że nic nie można na to zaradzić..
Cytat:
Cyknęłam se fotę z profilu. Teraz będę porównywać, a potem jeszcze małżona poproszę żeby mi się przyjrzał Patrycja najważniejsze że z dzidzią ok. Ale po tym wpisie nie moge się oprzeć wrażeniu, że wkrótce się rozpakujesz Anett dobrze że pojechałaś. Inaczej zadręczałabyś się całą noc |
|
|
|
|
#4631 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze ale ze nawet na piłce nie można sie pobujać? Przecież na SR czesto się tak cwiczy.. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4633 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ale pewnie nie masz juz powoli główki w kanale rodnym :p mi juz tam wchodzi i nie wiadomo moze te okrężne ruchy na piłce to przyspieszyły. Ale lekarz powiedział ze fajnie jakbym wytrzymała jeszcze te dwa tygodnie ale jeśli nie to nawet jeśli będzie wcześniak to uznaje sie ze jeżeli na tym etapie 35t4d wazy wiecej nic 2,5kg tzn ze będzie tak samo dobrze rozwinięty jak dzieci urodzone w terminie Cytat:
Nie widzę podkreślenia :/ co masz na myśli? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4634 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
czyli sama woda z olejkiem bez plynow i mydełek?
Tez mam migdałowy, kupiony dla dziecka, ale zaczelam uzywac i mi podpasował, pewnie zanim urodze 3/4 zuzyje
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do kapieli dziecia mam hippa, jak zauwaze ze skora sie przesusza to dodam do kapieli olejek migdalowy albo tym olejkiem wysmaruje synka.
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oo widze, ze u Ciebie tez bedzie Agatka ) tak jak u mnie!! Bardzo sie juz przyzwyczaiłam do tego imienia i z dnia na dzien bardziej mi sie podoba ![]() Ja po wizycie i wczoraj narzekałam Wam na ból pod łopatka albo pod piersią, jezeli jeszcze kogoś meczy to lekarz potwierdził ze to na tym etapie ciazy (36+2) normalne. Poza tym wszystko wzorowo, pojawia sie niewielkie rozwarcie, ale mamy sie nie stresować tylko wg lekarza nawet z miesiąc to moze jeszcze potrwać. Boje sie tylko ze mała tak szybko zaczęła przybierać na wadze i przyjdzie mi rodzic wielka kluskę za tydzien bedziemy mała ważyć to zobaczymy ile juz wazy ale lekarz az sie śmiał jak zobaczył ile brzuch mi w dwa tyg urósł (choc na wadze tylko pol kilo wiecej Pozdrawiam juz rozpakowane mamuśki i jeszcze te w dwupaku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4638 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję wszystkich wizyt
![]() Dotoczyłam się do wyrka nie znoszę wieczorów, czuje się jak jakaś słonica |
|
|
|
#4639 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiurku, też mam takie wrażenie. Chociaż mówią mi że to może być kwestia dnia lub paru, a równie dobrze tygodni. Podenerwowana już jestem, bo ani w tę, ani we w tę. Do domu mnie póki co nie puszczą, więc bujam się po oddziale nie wiadomo z czym.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4640 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn mi juz mowili w SR ze to nic nie da ale jak chce mogę cos robić. Potem pytałam polozna to mówiła ze nie zaszkodzi i mogę sobie robic ale teraz odpuszczę jednak.. No tez mnie zaskoczyło bo myślałam ze chodzi o to zeby uelastycznić i aby powróciło ale cos mowil ze za bardzo sie rozciąga i potem jest powrót zeby wrócić do normalności. Mowil ze nie widzi potrzeby, i ze no oczywiste jest ze tamto miejsce po porodzie nie będzie takie jak wczesniej ale to nie zależy od masażu krocza.. Niby takie cos mi powiedział.. Ja to juz głupieje od tych porad :/ Cytat:
Cytat:
nie mogłam patrzeć na te wszystkie rankingu popularnych imion i wszędzie zaczęłam słyszeć Julkę i odpuściłam..
|
|||
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie rozmawiam z dobrą koleżanką ona jest położną i kazała się nie stresować, odpoczywać i czekać. Nie da rady nic zrobić. Czasami hipotrofia powstaje sama bez żadnych powodów.
|
#4642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Cytat:
,,na tym etapie ciazy to normalne"-normalka staly tekst u lekarza A to lekarz ocenil wage dziecka na podstawie brzucha? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Cytat:
i nie zawsze kobieta ma na to wplyw. Tak sie poprostu dzieje. Najwazniejsze, zeby byly zdrowe a czy bedzie wazylo tyle czy tyle to akurat sprawa drugorzedna. Bedzie dobrze! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzalam plan porodu ze strony szpitala i jedyne co rzucilo mi sie w oczy to to: "W sytuacjach absolutnie uzasadnionych wyrażam zgodę na ukończenie porodu w sposób zabiegowy lub operacyjny ( próżniociąg położniczy, kleszcze)"
Myslicie ze to, moge zaznaczyc jako TAK? o tym chwycie, gdzies miedzy wierszami nie ma tu chyba mowy? |
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
widzę, ze nocne nie spanie co raz rzadsze u nas Ja przespałam cala noc. Ale było mi tak gorąco, ze rozebralam się do gatek i otworzyłam okno.
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki! Ciekawe jak tam nasze dziewczyny? czy przybylo nam maluszkow w nocy?
|
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry Ale wyglądam... wylazla mi wieeeelka opryszczka Ciemno jak w ... jadę zawieźć Młoda i zbieram się na tego dopplera :/ nie wiem czemu ale się stresuje :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i mała tez ulewa...ale jak najada się jak bąk to co się dziwić... ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

za hospitalizowane i Dziewczyny na wylocie (Domku, jak tam sytuacja, wróciliście z ip?)
(o dziwo, bezbolesne), ale nieregularne. Już nawet tego nie wyciszają, czekają aż pessar sam wypadnie. Może coś się rozkręci, może nie
ostatnią noc wybudzały mnie jakieś drobne pobolewania, reszta ok, Dzidzia ma się dobrze.

Ja na pewno nie. Malo tego, skoro zgoda bedzie podpisana to o zdanie pytac nie beda tylko beda robic swoje a tak w ogole to ja nawet nie bede wiedziala kiedy lekarz/polozna beda to wykonywac wiec nawet gdybym byla wygadana to nie wiedzialabym kiedy zabrac glos
Mam nadzieję, że mi to przejdzie niebawem.
także przestaje pic i ćwiczyć na jakiś czas zeby Agatka za szybko nie wyszła :p

Na co lekarz stwierdził że mam ćwiczyć, że poród mnie czeka 
zbadał mnie, wszystko ok, to nie wody więc wielkie ufff. Według dzisiejszego usg mały waży już ponad 2800 g
ktg też ok chociaż nie chciał się ruszać za dużo mój leniuszek. Ale rejestrowało jakieś ruchy mimo wszystko więc spoko. Jutro Was nadrobię, bo już dziś nie mam siły.

staly tekst u lekarza
) tak że już szału nie raz dostaję