|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz mi przypomnialyscie ze dostałam jedna, ponoc świetna, o niemowlakach i małych dzieciach. Szwagierka mowila ze jak tylko sobie z dziećmi nie radziła to w książce znajdowała rade na wszystko. Az musze ja poszukać, bo gdzies położyłam i zapomnialam gdzie...
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieciozmagania Kaz Cooke ![]() I ta zapowiada się całkiem spoko: Jak☠mówić,☠żeby dzieci nas słuchały. Jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły - Faber Adele chociaż dopiero przejrzałam ![]() Reszta była bardzo psychologiczna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zuzkka Czas edycji: 2016-10-26 o 00:10 |
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20/40 it's a girl. |
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w domu też jest ta książka
To chyba ponadczasowa lektura ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1928 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja już od 4 nie śpię
Jutro idę do lekarza i już od wczoraj proszę dziecię żeby ładnie sie ułożylo i pokazało czy jest dziewczynką czy chłopcem Już bym chciala mieć chociaż 99% pewność, bo nie zamierzam urządzać pokoju przed samym porodem
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic poczytam dla rozrywki o pieluchach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1930 |
|
Zadomowienie
|
A ja przedostatni dzień do pracy wstałam. Dzisiaj pani dyrektor przychodzi do mnie na zajęcia jeszcze, poobserwowac. Hehe i od 2.11 L4. 😊
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1932 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na filmiku była taka mocno przeźroczysta, ale sadze ze na pewno sie przyda do wycierania czegoś pewnie doświadczone mamy wiedzą lepiej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
Ja mam Kaz Cooke "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Na każdy tydz ciąży jest rozdział. W sumie ciekawa ale jestem do tyłu kilka rozdziałów ;P Mam tez książkę Zawitkowskiego z DVD ale jeszcze nie czytałam i nie oglądałam Koleżanka poleca za to "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy". Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co to chce kupic to muslinowa lub bambus jako otulacz. Cytat:
![]() Cytat:
Dzieci są tak rożne, że nie da się tego opisać w książce. Trzeba poznać wlasne dziecko i jego potrzeby. Dla przykładu: Michas kopał czasami jak szalony, pręzyl się i płakał. Wg książek - kolka. Wg "złotych rad" rodziny, znajomych - kolka. Wg lekarza też brzuszek. A tu się okazało, ze mój syn nie lubi mieć mokrego pampersa do tego stopnia, że dostawał szału jak miał siku... ot taki czyścioszek. Po jakimś czasie mu minęło to na szczęście. Dzień dobry ![]() Alez u mnie dziś szaro za oknem znowu... |
|||
|
|
|
#1934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Na razie przeglądałam. Fajnym językiem jest pisana. Na pewno nie jest to poradnik rodem z PRL ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paweł Zawitkowski prowadził swój blok o fizjoterapii na warsztatach mama wie. Naprawdę ciekawie opowiadał a w tle puszczał filmiki dostępne również na Youtube na kanale mamo tato co ty na to polecam!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Znów taki ponury dzień u nas. nie mam. W pierwszej ciąży tez nie czytałam.
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kciuki
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() najadłam się kabanosów i jestem szcześliwa, że już częściowo mogę jeść mięso (wchodzi takie podsuszane). humoru mi nie psuje nawet to, że dziś wyniki OGTT. a wczoraj się zważyłam korzystając z okazji, że byłam na czczo, to przez tydzień nic nie przytyłam
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-10-26 o 09:47 |
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś na obiad robię taką potrawę z ryżem, kurczakiem, pieczarkami, papryką i czerwoną fasolą. Do tego sos śmietanowo ziołowy Kciuki za jutro aby się dziecie fajnie ułożyło
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis bezsenna noc. Idę cos zjeść i sie spowrotem kładę spać. Jutro ta kontrola! Mam nadzieje ze będę mogła wracać do siebie!!
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() My zbieramy się na szczepienie. Mam nadzieję, że deszcz już przestał padać na dłużej Malutka szaleje w brzuchu, jej godziny aktywności zaczynają się pokrywać z aktywnością synka w ciąży. Ciekawe czy to dobra wróżba ![]() U nas kąpiel jest codziennie, praktycznie od urodzenia. Mój synek lubi się kąpać a potem wie że idziemg lulu na długo. Z powodu suchej skóry był moment że kąpiele były co 4 dni, ale nie dało to żadnej poprawy. Ja też mam bardzo suchą skórę i nie wyobrażam sobie nie myć się codziennie. |
|
|
|
#1944 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
więc dlaczego typowa kąpiel ma zmyć ta flore bakteryjna naturalna a wycieranie na mokro nie? Cytat:
to jak prać ręcznie? ktoś tak jeszcze robi? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
daj przepis jak jestem w domu to chetnie bym zrobila cos innego niż zawszeDziewczyny można pić soki niepasteryzowane? Bo ja już nie wiem czy nie świruje... zawsze kupowałam takie w szklanych buteleczkach w biedrze czy kauflandzie i one byly pasteryzowane, wczoraj kupilam w lidlu i patrze w domu, że nie są. Zdrowy rozsądek mówi pij, ale jak zaczęłam w necie czytać to odradzają. Poradzcie, bo oszaleje
|
|
#1945 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez juz zamawianie mam za soba i wzielam jakos 10 cienszych i 6 grubych, gramatury Ci teraz dokladnie nie podam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Hehe, nie recznie korzystalusmy z pralki w piwnicy, ogolnodostepnej. Ale bylo to wkurzajace, bo trzeba bylo wrzucac4x50 centow, wiec wieczne rozmienianie a poza tym z tej restauracji pod nami piora w niej mopy to ja Gabrysiowe ciuszki wrzucic do tego...sprawa zalania sid wyjasnila- to sasiad, nie myWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo, witam się przy kawie.
Wlasnie zrobiłam zamówienie na Gemini, mam nadzieje ze o niczym nie zapomniałam. nawet smoczki wrzucilam do koszyka 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1947 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj sie znowu scielam z tesciani. Wkurzylam sie bardzo i powiedzialam co mysle! Przejedziemy 1000 km w pt a oni jeszcze chca zebysmy w sb robili do nich 200 i wracali 200 bo tato sie boi jezdzic po ciemku. Ja pierdziele. Powiedzialam, ze meza nie puszcze, sama tez sie nie bede krecic i ze jak chca sie zobaczyc to ich zapraszamy. No mnie by bylo wstyd. Wypoczeci, bez obowiazkow i problem
zagotowalam sieWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego bym kombinowala, znajomi maja zmywarke w lazience, bo nie mieli w kuchni miejsca. Ja jem to na co mam po prostu ochote i nie czytam czy to mozna czy tamto. Michas od poczatku jest kapany codziennie, no chyba ze chory czy pozno wracamy i Wojtka bede też tak kąpać. |
|
|
|
|
#1949 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie bój się, dziecko nie jest oślizgłe ani oblepione czymś niezidentyfikowanym ![]() Co do soków ja nie patrzę, piję. Cytat:
Lece sprzątać mieszkanie
|
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry z samego rana
To od czego dziewczyny mam zacząć tą wyprawkę? Ja tak serio...zielona w tym jestem. Macie jakąś listę? Czy coś takiego? I najważniejsza kwestia, jaki rozmiar kupuje się takiemu maleństwu do szpitala? 56 o ile dobrze słyszałam od przyjaciółek? Zapytam Was jeszcze jak to u Was jest ze spaniem w nocy. Nie ukrywam, że dobija mnie powoli wstawanie kilka razy do WC, rano nie mogę się zwlec z łóżka, a i jeszcze w ciągu dnia bym spała. Chyba za dużo tego. Miłego dnia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

ja wypożyczyłam jedna jaka była w bibliotece "Szkoła rodzenia", całkiem niezła, ale nie wiem czy ta wiedza przyda mi sie po urodzeniu dziecka 
To chyba ponadczasowa lektura 

Już bym chciala mieć chociaż 99% pewność, bo nie zamierzam urządzać pokoju przed samym porodem 

mówić,

to jak prać ręcznie? ktoś tak jeszcze robi?
jak jestem w domu to chetnie bym zrobila cos innego niż zawsze
korzystalusmy z pralki w piwnicy, ogolnodostepnej. Ale bylo to wkurzajace, bo trzeba bylo wrzucac4x50 centow, wiec wieczne rozmienianie a poza tym z tej restauracji pod nami piora w niej mopy
to ja Gabrysiowe ciuszki wrzucic do tego...sprawa zalania sid wyjasnila- to sasiad, nie my