|
|
#1951 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja robię taki duży gar tego ![]() -3-4 torebki ryżu (dałam 4) -dwa filety z kurczaka -dwie papryki (ja dałam żółtą i czerwoną) -pieczarki (500g) -puszkę czerwonej fasoli -cebula -sos śmietanowo -ziołowy winiary (uwielbiam go) o ten https://ezakupy.tesco.pl/groceries/p...ZEEaAlio8P8HAQ -200 ml śmietanki (12%) -potrzeba do sosu Filet, pieczarki, paprykę,cebulę kroję w kostkę. Filet doprawiam solą, czosnkiem granulowanym, słodką papryką. Podsmażam go razem z cebulką. Jak jest miękki to dodaję, paprykę i pieczarki. Wszystko razem się smaży na małym ogniu. Potem dodaję do tego fasolę. Ryż gotuję. Przyprawiam trochę przyprawą curry. Robię sos według przepisu na torebce winiary ![]() Składniki z patelni mieszam od razu z ryżem. Gotowe. Szybko się robi. Ja to zrobiłam w pół godzinki.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-10-26 o 11:45 |
|||
|
|
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
IMG_2614.jpgIMG_2615.jpgIMG_2423.jpgIMG_2424.jpg
Dziewczyny wrzucam porównanie składu proszków do prania dla maluchów (źródło: Czytaj Skład Kosmetyków na FB). ![]() Mój planowany Jelp niestety odpada. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczęłam od remontu pokoju i zakupu komody. Od jakiegoś czasu poluję na allegro na używane firmowe ubranka w rozmiarach 56-62-68. Wiem, że niektórzy na wszelki wypadek kupują jakieś w rozmiarze 50. Zrobiłam dwa zamówienia w internecie, jedno na dwa kocyki, drugie materiałowe pieluchy, otulacze. Kolejne planuje w aptece |
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy u mnie masakra, zazwyczaj od 3 juz zaczynam dzień
|
|
#1955 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do wyprawki ja listy nie mam,ale to moje drugie dziecko więc podchodzę do tematu na luzie. Na razie mamy wózek po córce i wanienkę. Kupiliśmy już łóżeczko, pościel, materac, poszewki, prześcieradło. Odciągacz do pokarmu mam po siostrze (nawet dwa). Dwa rożki mam. Kocyk tez po córce.Może jeden dokupię. Pomału , pomału się nazbiera ![]() Ubranka kupuję pomału co miesiąc coś i sie nazbiera. Może od znajomej coś dostanę. Na razie najmniejsze mam na 56 cm. Mniejszych nie będę kupować. Moja córka jak sie urodziła to miała dokładnie 56cm. Co do spania w nocy. U mnie coraz gorzej. Ogólnie to do wc w nocy wstaję już od 7 tygodnia ciąży ale ostatnio pobiłam rekord bo 7 razy w nocy wstawałam. Taki ucisk na pęcherz miałam że nie szło spać. A nic w nocy nie piję. Dziś 3 razy wstawałam.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-10-26 o 12:00 |
|||
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam w nocy raczej nie wstaję
ale wiadomo, że ja to inna jestem Wstawałam regularnie raz każdej nocy chyba właśnie w okolicy 10tc. Teraz zdarza się sporadycznie, może raz na tydzień czy dwa wstanę... ale to raczej dlatego, że wieczorem za dużo wypiję ![]() Nie liczę jednorazowego zapalenia pęcherza, które przeszło po 1 dniu
|
|
|
|
#1957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupowałam i będę kupować bobini. Jestem bardzo zadowolona.---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Same takie nieznane i których nigdy nie widziałam
ecover, almacabio,garden ekologiczny proszek, orzechy piorące, Bio-D, ECOS, Sonett, Sodasan kompaktowy, Biovie ekologiczny, Lerutan nie znam żadnego...Wszystkie inne normalne które są w sklepach według tej listy są na nie dziwne to dla mnie
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na sikanie wstaje 2-3 razy.. koszmar
|
|
#1964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20/40 it's a girl. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
20/40 it's a girl. |
||
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Matko ale mam dzis zamułe...
|
||
|
|
|
#1967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyna porownywala sklady produktow dla dzieci
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Raczkowanie
|
OK czyli zaczynam od ciuszków 56
Co do spania to zaczęły mi dokuczać biodra w nocy i ani na prawym ani na lewym boku nie uleżę, a na plecach to juz w ogóle. Zostaje pozycja półsiedząca :/ do tego to wstawanie... apetytu nie mam, od 2 tygodni męczy mnie jakieś przeziębienie i nie chce odpuścić. Powoli kończą mi się pomysły na jakieś leczenie. Byłam u lekarza ale nie przepisał nic konkretnego tylko kazał to wygrzać i syrop z cebuli pić. Super. |
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w nocy nie wstaje, ale śpię kiepsko. Dzisiaj od 1:00 do 5:15 i od 8:30 do 12:00. Na razie w ogóle nie wstaje do toalety. Ja ciuszki mam od 50, ale tylko dlatego, że je dostałam. Sama kupowałam od 56. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dałabym rady.U mnie niestety sen tylko od ok 0 do 6 z przerwami na znalezienie sobie pozycji
|
|
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaczęłam kupować od 50, ale tylko kilka szt., to co udało mi sie na ciuchach dostać, bo nowych ubranek bym w takim rozmiarze nie kupiła resztę powoli dokupuje, ale mało co mam. Wybraliśmy juz wózek, łóżeczko i wanienkę, tylko trzeba pojechać i kupic nie chce tez sobie zagracac mieszkania teraz. Co do spania, to raczej nie jest zle, ale meczy mnie to ze idąc spac po północy budzę sie miedzy 5-7 i nie moge spac. A potem musze wstac o 8 i jestem nie do życia. Na siku raczej sie nie budzę, jak wstaje, to ide do wc bo wypada Cytat:
Ide dzisiaj na wizytę o 18, trzymać kciuki oby dziewczynka pozostała dziewczynką i zapytam sie lekarki czy te bóle jak na okres sa normalne czy niekoniecznie :/
|
||
|
|
|
#1976 | |
|
Rozeznanie
|
Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Ktoras kiedys pytala o kopniaki w okolicy pepka. Przyszla pora i na mnie
od wczoraj jest jakos inaczej albo mloda sie odwrocila, albo nie wiem, ale czuje ja wyzej i bardziej po srodkuWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Ja kupilam wlasnie dzidziusia po przeczytaniu bloga sroki o. Niby platki mydlane najlepsze, ale balam sie o nowa pralke i wzielam proszkiWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie ugotowałam moją popisową zupkę z borowikami, batatami, kurczakiem i kaszą gryczaną, więc zaraz będzie jedzonko
![]() jestem szczęśliwa, bo przyszła przesyłka z Makaszki mój mały ma 2 piękne kocyki i prześcieradełko do kompletu ![]() jutro wypłata, to kupimy materac, jeszcze ze 2 tańsze prześcieradełka na zmianę, poduszkę klin i kombinezonik. chyba już muszę za kosmetykami się zacząć rozglądać, bo jestem w tym ciemna masa... byłam pewna, że w loveli będziemy prać, a tu nagle wysyp super proszków haha. nie róbcie mi tego ja kiedyś sama prałam w loveli, bo mi dermatolog polecił, myślałam, że mam alergie skórną, a to co innego było, ale lubiłam lovele.---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() pewnie normalne, najgorzej jak coś boli i nie odpuszcza. mnie czasem coś zakłuje tak, że ścina z nóg, a po 10 sekundach przechodzi. już lekarz mi mówił, że niestety teraz mogę mieć coraz więcej różnych przykrych dolegliwości.
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

jak jestem w domu to chetnie bym zrobila cos innego niż zawsze

ja kupowałam i będę kupować bobini. Jestem bardzo zadowolona.

zagotowalam sie
od wczoraj jest jakos inaczej
albo mloda sie odwrocila, albo nie wiem, ale czuje ja wyzej i bardziej po srodku
i wzielam proszki
!

mój mały ma 2 piękne kocyki i prześcieradełko do kompletu