Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-26, 13:46   #4801
Anettt87
Zadomowienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Marzą mi się takie literki, ale u nas akurat w sypialni jest fatalny stan farbowo-ścienny okropnie odłaziła stara farba przy malowaniu pomimo zagruntowania i obawiam się, że po odklejeniu tych literek za jakiś czas wszystko by się posypało ale obgadam to jeszcze z TŻ. Ja bym chciała literki niebiesko-zielone

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
ja sporo ale moze dlatego ze pracowalam w jubilerskimno i ze zniżkami to za grosze sie kupowalo
no i jeszcze z nastoletnich lat jakis "plastik" którego już na pewno nie założę typu plastikowe duze kola np. w jaskrawej zieleni
Ja też mam sporo biżu z dawnych lat, sztucznej z plastikowych koralików itp. ale ja jestem chomik i mi szkoda tego wyrzucać, myślę sobie, że może moda wróci niedługo i będą jak znalazł itp. hehehe
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 13:46   #4802
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Ja nie mam póki co kącika, tzn przewijak i fotel już kiedyś tam wrzuciłam. Zwykłe z ikei ale za to teściu mi uszył nowy pokrowiec/obicie do kosza Załącznik 6708186

Sent from my iPhone using Tapatalk
dla tescia
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 13:46   #4803
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Pracuje z nauczycielami, czasem ręce opadają ;-)
ooo,a gdzie pracujesz?

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Właśnie zależy jak się trafi wiadomo ale my i tak skłaniamy się też do mondeo tylko nowszego albo skody którejś dużej żeby było popularne i niedrogie w utrzymaniu. Musi zostać kombi bo jeżdżąc do teściów nie zabralibyśmy się do innego samochodu z tobołami😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
a jakis opelek? tez chyba cenowo z czesciami wychodzi w miare ok?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 13:47   #4804
bluesberry
Zakorzenienie

Wrzuciłam foto do klubu
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 13:49   #4805
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Mój ostatnio robił wywód o tym jak to KTG nic nie wnosi i dlatego on nie robi - a jak czytam o waszych historiach to przecież niejednej to dzidziusia uratowało. Wysłuchałam go, przemilczałam to co sobie pomyślałam bo cóż się będę denerwować niepotrzebnie, a na KTG i tak jestem gdzie indziej zapisana.
O masakra ...
Wg mnie nie wnosi czucie i liczenie ruchów. I przy Kacprze i przy Oskarze ruchy czułam bardzo dobrze a z tętnem jednak działo się niedobrze. Jak zapytałam mojego gina po co w takim razie to liczenie to tylko wzruszył ramionami i powiedział że tak się przyjeło.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 13:52   #4806
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Tak w kwestii porodu no i ogólnie ze względu na epi i to wielkie krwawienie na początku ciąży

Ja jeszcze nie mam czego zdjęć zrobić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Zdjęcia pooglądam później z laptopa

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Juz po noo pan doktor to miał sprzęt w sensie aparat usg rzecz jasna na ścianie wielka plazma na której ja sobie wszystko oglądałam a on na monitorze. Wszystko jest jak najbardziej w porządku, Mały waży 2740g i ma 49cm, stopy ma wielkie bo 6.8cm praktycznie tyle samo co kość ramienia
Nosek pyrkaty po tacie ale wiele twarzy nie widziałam bo się zasłanial :-(
Przepływy, macica, łożysko, wszystko ok.
Przeciwskazan do SN nie widzi

gratuluje
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 13:55   #4807
zielinka_87
Zakorzenienie

Ja wlasnie ide na ktg. Jednak niepokoja mnie te kiepskie ruchy. Po sniadaniu nie bylo lepiej. Rusza sie ale malo, leniwie i delikatnie.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 13:57   #4808
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ooo,a gdzie pracujesz?

Robimy projekty np z MEN dla uczniów zajęć pozalekcyjnych z programowania, więc co za tym idzie potrzebujemy nauczycieli do tego
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:01   #4809
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
gratuluje

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie ide na ktg. Jednak niepokoja mnie te kiepskie ruchy. Po sniadaniu nie bylo lepiej. Rusza sie ale malo, leniwie i delikatnie.
Stary 2016-10-26, 14:01   #4810
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jesteśmy po kontroli.
Z wagą szału nie ma - 2250g, więc +150g w niecałe 2 tygodnie, ale nie komentowali czy to dobrze, czy źle, więc pewnie do przyjęcia.

Co natomiast mnie zdziwiło, to dowiedziałam się, że moje dziecko ma wzdęcia i kolki
Lekarka zwróciła uwagę na twardy brzuszek i widoczne gazy na usg, ale z uwagi na to, że Oskar płacze tylko jak jest głodny, robi kilka kupek dziennie i sporo purka (nawet w gabinecie 2 czy 3 razy) więc teoretycznie nie powinien mieć kolek wysłała go jeszcze na konsultacje do chirurga dziecięcego (też przez to, że robi się przepuklina pachwinowa). Chciała też powiązać twardy brzuszek z popękanymi naczynkami, które pojawiły mu się w niedzielę - z jednej spory wygląda to jak siniak, więc coś o urazie musiała wspomnieć (sprawdziła tez na usg nerki czy śledzionę ....). Chirurg jednak odrzucił podejrzenie urazu, mówiąc że to żaden uraz tylko właśnie popękane naczynka (lekarka mnie nie słuchała jak mówiłam wczesniej o naczynkach ). A na usg nie widzi nic niepokojącego.
Zlecili też badania krwi i pobrali od razu na położnictwie.
Ok 15 mam dzwonić po informację jak wyszły i co dalej.
Kciuki za wyniki by były dobre
Cytat:
Idź!! Po co masz się stresować. Powodzenia

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:03   #4811
KoniKa4
Rozeznanie

Hosenko kciuki za Oskarka

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Chyba też podliczę tak z ciekawości

Fajnie ale ja do porodu mam japonki w których też będę wchodzić pod prysznic a po porodzie takie zwykłe.

Znam ten ból, musiałam też wyładować teraz kasę w moje auto bo na zimę to mi się nie widzi zostać bez.

No wydaje mi się że na golaska, a prysznic ma pomóc w zniwelowaniu bólu i w szybszym rozwarciu szyjki. I ręcznik też biorę żeby się wytrzeć i klapki, żeby boso tam nie stać.
Umyłam właśnie 3 okna, jestem z siebie dumna
to ja już wolę bez butów ale nie na golasa
a z oknami to zaszalałaś, ja się do 1 od rana zebrać nie mogę

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
a ja się tu nie zgodzę z Panem doktorem. Oczywiście wyjdzie w praniu ale ja ćwiczę z balonikiem i z każdym dniem wejście jest coraz bardziej elastyczne i mogę wypchać większy balonik, natomiast po kilku dniach przerwy wróciłam do punktu wyjścia.. jakby wszystko znowu się obkurczyło.
Na stronie balonika piszą, że te włókna regularnie ćwiczone rozciągają się i z powrotem kurczą, natomiast przy jednorazowym dużym naciągnięciu najczęściej pękają i już nie wracają do poprzedniej elastyczności.

Oczywiście zobaczymy jak wyjdzie w praniu ale to takie spostrzeżenia na teraz

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

podobno dobrze żeby ta maż została na początku (nie mówię że tydzień ale pewnie dobę, dwie) bo jakoś chroni maluszka. Ale nie pamiętam już dokładnie o co chodziło
popieram w całej rozciągłości, mam takie same odczucia

Cytat:
To Pani belferka nas, zwykłych śmiertelników o takie rzeczy pyta ?
celne spostrzeżenie a gdzie czytanie tekstu ze zrozumieniem a tak szczerze to pytanie tak sformułowane, że chyba nie ma na nie dobrej odpowiedzi

Cytat:
zielinka - tez mam forda, i tez sobie chwale. a pamietam jak wszyscy dookola pukali sie w czolo jak go kupowalam

a ja nie mam praktycznie nic. jakies pojedyncze sztuki tylko. nosze sie z zamiarem kupna dlugich kolczykow bo ponoc teraz modne ale na zamiarze jak narazie sie konczy

to "tak" czy "nie"?

no ba!
ciezarnej odmowisz?

madrze gada! polac jej piwerka 0%!
ja już jakiś czas kupuję bransoletkę tylko taką z kauczukiem i jakimś metalem i jakoś nie mogę kupić

Cytat:
one maja albo kawalek tasmy i przyklejasz na ta tasme albo takie wstazeczki i wtedy na gwozdzik. my akurat przyczepialismy na gwozdziki

plywalam? co najwyzej lezakowalam
tak, siedzialam w wannie z dobra godzine, bardzo mi to pomoglo bylam w tej sali tylko ja, polozna i malz. bylam normalnie na golasa
kurczę wiem że dziecka bez tyłka na wierzchu nie urodzę, ale tak na golasa to mi się nie uśmiecha hasać, wezmę dodatkowy ręcznik i w nim będę pod tym prysznicem najwyżej
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:05   #4812
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy po kontroli.
Z wagą szału nie ma - 2250g, więc +150g w niecałe 2 tygodnie, ale nie komentowali czy to dobrze, czy źle, więc pewnie do przyjęcia.

najwazniejsze, ze jest przyrost!
kciuki za wyniki badan!

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Marzą mi się takie literki, ale u nas akurat w sypialni jest fatalny stan farbowo-ścienny okropnie odłaziła stara farba przy malowaniu pomimo zagruntowania i obawiam się, że po odklejeniu tych literek za jakiś czas wszystko by się posypało ale obgadam to jeszcze z TŻ. Ja bym chciała literki niebiesko-zielone
u nas taki sam stan dlatego my to przyczepilismy na malusie gwozdziki, na ta tasme sie balismy choc te literki sa mega lekkie. ale mielismy juz zaprawe w boje z naklejkami w pokoju Kuby i byl dramat przy sciaganiu. wiec teraz albo kolki albo gwozdziki

Stary 2016-10-26, 14:11   #4813
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

była wczoraj wieczorem u mnie koleżanka , boszzzz ile ja zjadłam wczoraj ciastek
i jak leżałam wczoraj w łóżku to sobie mówię że przez najbliższe kilka dni na pewno nie będe miała ochoty na słodkie po takim przesłodzeniu
jakoś nie działa bo znowu bym zjadła

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Załącznik 6708006 wyrko czeka na krolewne

u mnie też już czeka

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:14   #4814
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
to ja już wolę bez butów ale nie na golasa
kurczę wiem że dziecka bez tyłka na wierzchu nie urodzę, ale tak na golasa to mi się nie uśmiecha hasać, wezmę dodatkowy ręcznik i w nim będę pod tym prysznicem najwyżej
To Ty wstydlak jesteś
Cytat:
u nas taki sam stan dlatego my to przyczepilismy na malusie gwozdziki, na ta tasme sie balismy choc te literki sa mega lekkie. ale mielismy juz zaprawe w boje z naklejkami w pokoju Kuby i byl dramat przy sciaganiu. wiec teraz albo kolki albo gwozdziki
A ja mam właśnie na klej, kurcze nie chcę sobie ścian poniszczyć przy odklejaniu ich. Jeszcze nie przykleiliśmy.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:14   #4815
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ford fordowi nie równy. Nasz był po prostu niewydarzony od początku

My też mondeo zmieniliśmy na skode w sumie to tylko budę ma ze skody, bo środek z vw:
W ogóle skody to są podobno praktycznie vw, tylko tańsze

Cytat:
Jesteśmy po kontroli.
Kciuki za zdrówko Oskarka!!

Cytat:
Też mi to przeszło przez myśl ale mąż twierdzi że mało miejsca w środku (chyba o vectrze gadaliśmy w kombi).
No i on znowu wkreca sobie diesla a sam mówi że mondek nam się spi.p.cył bo diesle na krótkich odcinkach nie są dobre bo nie zdążą się nagrzać (a ja robię trasy przedszkole -sklep-ciotka-dom zwykle)😏 dla mnie benzyna -gaz byłoby najlepsze chyba ale nie znam sie za bardzo 😕 zobaczymy, mam teraz o czym myśleć.

Cytat:
Idź zawsze lepiej sprawdzić niż denerwować się na zapas. Trzymam kciuki!

Ciekawe jak nasze rodzące (która jeszcze poza fiii dziś rodzi?)

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:15   #4816
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

zielinka u ciebie też cudnie

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-26, 14:16   #4817
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
O masakra ...
Wg mnie nie wnosi czucie i liczenie ruchów. I przy Kacprze i przy Oskarze ruchy czułam bardzo dobrze a z tętnem jednak działo się niedobrze. Jak zapytałam mojego gina po co w takim razie to liczenie to tylko wzruszył ramionami i powiedział że tak się przyjeło.
no masakra, a on mówił, że skoro czuje ruchy wyraźnie to nie ma potrzeby...
jeśli jeszcze kiedyś będę znowu w ciąży to już do niego nie pójdę.

Cytat:
najwazniejsze, ze jest przyrost!
kciuki za wyniki badan!

tego się właśnie boję z ozdobami na ścianę, pewnie gdzieś po roku będziemy przenosić maluszka do osobnego pokoju i szkoda byłoby odnawiać wtedy ściany w sypialni

Super wszystkie dziewczyny jesteście każda coś podpowie, poradzi, podzieli się swoją wiedzą i wesprze jak trzeba. Wielkie brawa dla Was . Dobrze że trafiłam na to forum i na nasz listopadowy pierdołowaty wątek
Stary 2016-10-26, 14:17   #4818
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
O masakra ...
no mnie tez ostatnio babka zapytala czy licze codziennie ruchy?! i ze musi byc 10 ruchow trzy razy na dobe.
dla mnie to tez bez sensu troche bo co jak bedzie 8?
druga sprawa, to jak czuje ze mlody sie mniej rusza czy w ogole sie nie rusza to nie czekam na te 10 ruchow tylko spylam na IP

Cytat:
pewnie! bedziesz spokojniejsza Trzymam kciuki, na pewno wszystko bedzie ok!

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Robimy projekty np z MEN dla uczniów zajęć pozalekcyjnych z programowania, więc co za tym idzie potrzebujemy nauczycieli do tego
wspolczuje

Cytat:

celne spostrzeżenie a gdzie czytanie tekstu ze zrozumieniem a tak szczerze to pytanie tak sformułowane, że chyba nie ma na nie dobrej odpowiedzi

no wlasnie, bgdzie to czytanie ze zrozumieniem? pisalam o wannie a nie o prysznicu
jeszcze raz - u mnie jest tak, ze sa 4 sale porodowe. nie wiem co sie dzieje, jak jest wiecej rodzacych w tym samym czasie - moze lepiej nie wiedziec ale chyba sie dopytam tak z ciekawosci
i w jednej sali jest tez wanna z ktorej mozna skorzystac jesli ta sala jest aktualnie wolna. ja mialam to szczescie ze akurat w tym czasie co ja rodzila tylko jedna mamuska ale to juz miala parte wiec byla na innej sali, co by nie zajmowac tej wanny. sala normalna z drzwiami wchodzisz, zamykasz sie, rozbierasz do cna i siedzisz sobie w tej wannie. nigdzie na golasa nie paradowalam
jak jest z prysznicem to nie wiem ale mysle ze idzie sie z kims, rozbiera, prysznicuje, wyciera, ubiera zaklada sexi pizamke w zyrafki i dalej sie spaceruje/idzie sie na badanie itd...

Stary 2016-10-26, 14:21   #4819
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrzuciłam foto do klubu
lece paczać
Hosenko- kciuki zeby wyniki byly dobre !
Zielinko- nie martw się, na pewno wszystko jest dobrze tylko masz leniuszka

ogarnelam tę biżu... ponad godzinę juz oczopląsu dostawałam sie zmachalam przy tym że hoho mam na pocieszenie mandaryneczkę, któraś preferuje?
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:23   #4820
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

te teksty lekarzy czasem mnie rozwalają czasem mam wrażenie, że ci ginekolodzy mówią coś żeby tylko powiedzieć i traktują nas jak idiotki, którym każdy frazes można sprzedać. Chyba, że to ja jestem dziwna bo chce konkretne informacje np lekarz widzi na usg że dzidziuś urósł to mówi ile, bo to że powinien urosnąć między wizytami to sama wiem
mój ostatnio obmacując brzuch dokładnie powiedział mi jak leży mała
(poprosiłam go by mi powiedział jak leży) i powiedział ze do tego usg nie potrzebuje, ale jak zapytałam o wagę to powiedział że nawet usg jest orientacyjne i tylko przez usg można określić wagę po wielkości brzucha nigdy
także racje masz w pełni, nie którzy potrafią przyświrować

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-26, 14:25   #4821
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
była wczoraj wieczorem u mnie koleżanka , boszzzz ile ja zjadłam wczoraj ciastek
i jak leżałam wczoraj w łóżku to sobie mówię że przez najbliższe kilka dni na pewno nie będe miała ochoty na słodkie po takim przesłodzeniu
jakoś nie działa bo znowu bym zjadła [COLOR="Silver"]
ja tez czasami, no dobra, czesciej niz czasami mam ochote na jakies ciacho. i podbieram czasem, ale za kazdym gryzem mam przed oczami jak waga u malego skacze momentalnie do 4 kg i juz mi mniej te ciastka smakuja

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
To Ty wstydlak jesteś

A ja mam właśnie na klej, kurcze nie chcę sobie ścian poniszczyć przy odklejaniu ich. Jeszcze nie przykleiliśmy.

po porodzie bedzie bezwstydnica jak malowana
to zrobcie takie zawieszki z byle czego wlasnie na gwozdziki

Cytat:

Też mi to przeszło przez myśl ale mąż twierdzi że mało miejsca w środku (chyba o vectrze gadaliśmy w kombi).
No i on znowu wkreca sobie diesla a sam mówi że mondek nam się spi.p.cył bo diesle na krótkich odcinkach nie są dobre bo nie zdążą się nagrzać (a ja robię trasy przedszkole -sklep-ciotka-dom zwykle)😏 dla mnie benzyna -gaz byłoby najlepsze chyba ale nie znam sie za bardzo 😕 zobaczymy, mam teraz o czym myśleć.
no bo taka prawda, a i jeszce czesci do dizelkow duzo drozsze

Cytat:
tego się właśnie boję z ozdobami na ścianę, pewnie gdzieś po roku będziemy przenosić maluszka do osobnego pokoju i szkoda byłoby odnawiać wtedy ściany w sypialni

Super wszystkie dziewczyny jesteście każda coś podpowie, poradzi, podzieli się swoją wiedzą i wesprze jak trzeba. Wielkie brawa dla Was . Dobrze że trafiłam na to forum i na nasz listopadowy pierdołowaty wątek
zgadzam sie co do pogrubionego
i posmiac sie mozna i powspierac i popi.erdo.lowacic

no mowie, ja narazie na dluuugi czas podziekowalam naklejkom. razem z naklejkami odchodzilo u nas wszystko, do cna poprostu, balam sie ze dziura na wylot bedzie w scianie
a te malutkie gwozdziki sa ok, bo nawet potem jak sie je wyjmnie ze sciany to az tak widoczna ta dziurka nie bedzie

Stary 2016-10-26, 14:25   #4822
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesteśmy po kontroli.

Co natomiast mnie zdziwiło, to dowiedziałam się, że moje dziecko ma wzdęcia i kolki
Lekarka zwróciła uwagę na twardy brzuszek i widoczne gazy na usg, ale z uwagi na to, że Oskar płacze tylko jak jest głodny, robi kilka kupek dziennie i sporo purka (nawet w gabinecie 2 czy 3 razy) więc teoretycznie nie powinien mieć kolek wysłała go jeszcze na konsultacje do chirurga dziecięcego (też przez to, że robi się przepuklina pachwinowa). Chciała też powiązać twardy brzuszek z popękanymi naczynkami, które pojawiły mu się w niedzielę - z jednej spory wygląda to jak siniak, więc coś o urazie musiała wspomnieć (sprawdziła tez na usg nerki czy śledzionę ....). Chirurg jednak odrzucił podejrzenie urazu, mówiąc że to żaden uraz tylko właśnie popękane naczynka (lekarka mnie nie słuchała jak mówiłam wczesniej o naczynkach ). A na usg nie widzi nic niepokojącego.
Niech nam.rośnie zdrowo nasza kruszynka
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:27   #4823
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
No my też teraz mamy forda mondeo kombi i pierwszy raz tyle się skumulowało rzeczy. Nie jest to nowy wóz więc tym bardziej dokładać do niego kolejnych kilka tysi to już kompletnie bez sensu. A do tej pory też nie mogliśmy narzekać na koszty napraw czy części. Tylko czemu akurat teraz jak ledwo łażę, pogoda niespecjalna i zaraz do szpitala. No nic, mam nadzieję tylko że się mąż nie będzie upierał przy jakichś cudach😏 bo będziemy żyli ziemniakami i cebulą jak soso 😉

też mam forda mondeo kombi... ale ostatnio naprawy mnie pochłaniają :/

dziewczyny wróciłam ze spaceru..z mokrymi gaciami, czas się bać??? gacie zmieniłam, wkładkę założyłam i idę dalej :P

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:28   #4824
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
no mnie tez ostatnio babka zapytala czy licze codziennie ruchy?! i ze musi byc 10 ruchow trzy razy na dobe.
druga sprawa, to jak czuje ze mlody sie mniej rusza czy w ogole sie nie rusza to nie czekam na te 10 ruchow tylko spylam na IP

pewnie! bedziesz spokojniejsza Trzymam kciuki, na pewno wszystko bedzie ok!

wspolczuje

no wlasnie, bgdzie to czytanie ze zrozumieniem? pisalam o wannie a nie o prysznicu
jeszcze raz - u mnie jest tak, ze sa 4 sale porodowe. nie wiem co sie dzieje, jak jest wiecej rodzacych w tym samym czasie - moze lepiej nie wiedziec ale chyba sie dopytam tak z ciekawosci
i w jednej sali jest tez wanna z ktorej mozna skorzystac jesli ta sala jest aktualnie wolna. ja mialam to szczescie ze akurat w tym czasie co ja rodzila tylko jedna mamuska ale to juz miala parte wiec byla na innej sali, co by nie zajmowac tej wanny. sala normalna z drzwiami wchodzisz, zamykasz sie, rozbierasz do cna i siedzisz sobie w tej wannie. nigdzie na golasa nie paradowalam
jak jest z prysznicem to nie wiem ale mysle ze idzie sie z kims, rozbiera, prysznicuje, wyciera, ubiera zaklada sexi pizamke w zyrafki i dalej sie spaceruje/idzie sie na badanie itd...
i czytanie ze zrozumieniem i pamięć u mnie w porządku, nawet w ciąży to jakoś działa wiem że ty w wannie dlatego napisałam o pływaniu, ale byłam ciekawa czy to na golaska w tej wannie. U mnie w szpitalu to taka lipna zasłonka w tych prysznicach jest, poza tym ktoś tam będzie przychodził sprawdzał czy żyję i jak rozwarcie, personelu jest kilka osób i nie wiadomo kto się jeszcze będzie przewijał. Normalnie nie świecę cyckami i tyłkiem przed obcymi osobami więc i tam nie zamierzam jak takiej konieczności nie będzie.
Stary 2016-10-26, 14:30   #4825
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle skody to są podobno praktycznie vw, tylko tańsze

Te nowe tak, środek wszystko vw, a tylko buda skody.
My kupiliśmy w zeszłym roku Superb i jesteśmy póki co meeeeega zadowoleni w środku miejsca w cholerę, pakowna, schowków w całym samochodzie jest tyle, że jak jedziemy do pl to 2 wielkie koszyki takie jak na pranie są okopiste a w samochodzie tego nie widać bardzo ekonomiczna, no nie zapeszając jesteśmy bardzo zadowoleni

Dawno dawno temu mieliśmy vectrę 1.6 benzyna + gaz i paradoksalnie jazda kosztowała nas na tym gazie duuużo więcej niż teraz ten kombiak
Cytat:

Cóż za miłe wyznanie
Stary 2016-10-26, 14:32   #4826
zielinka_87
Zakorzenienie

Magda, cos sie bedzie dzialo

Ja czekam na ktg. Maly ze strachu na IP raz sie wypiął, ale to i tak nie to co powinno byc wg mnie.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:33   #4827
paulinika
Zakorzenienie

Dziewczyny po ile zabieracie body i po ile śpiochów? Mam zapisane ale nie ma ilości
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:35   #4828
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
i czytanie ze zrozumieniem i pamięć u mnie w porządku, nawet w ciąży to jakoś działa wiem że ty w wannie dlatego napisałam o pływaniu, ale byłam ciekawa czy to na golaska w tej wannie. U mnie w szpitalu to taka lipna zasłonka w tych prysznicach jest, poza tym ktoś tam będzie przychodził sprawdzał czy żyję i jak rozwarcie, personelu jest kilka osób i nie wiadomo kto się jeszcze będzie przewijał. Normalnie nie świecę cyckami i tyłkiem przed obcymi osobami więc i tam nie zamierzam jak takiej konieczności nie będzie.
To ja powiem tak, w ostatnich chwilach było mi tak wszystko jedno, że mogłabym po ulicy na golasa gonić byleby mniej bolało

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Magda, cos sie bedzie dzialo

Ja czekam na ktg. Maly ze strachu na IP raz sie wypiął, ale to i tak nie to co powinno byc wg mnie.
Sprawdzisz, będziesz spokojniesza
Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Dziewczyny po ile zabieracie body i po ile śpiochów? Mam zapisane ale nie ma ilości
Ja bym wzięła tak ze 4-5 kompletów
Stary 2016-10-26, 14:36   #4829
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie było tak, że ruchy były i to dużo, więc w zasadzie wszystko książkowo, ale jednak na ktg wyszło, że wraz z ruchami nie ma skoków tętna a to już nie dobrze.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:38   #4830
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez czasami, no dobra, czesciej niz czasami mam ochote na jakies ciacho. i podbieram czasem, ale za kazdym gryzem mam przed oczami jak waga u malego skacze momentalnie do 4 kg i juz mi mniej te ciastka smakuja

no bo taka prawda, a i jeszce czesci do dizelkow duzo drozsze
Hahaha ale masz motywację D ograniczania słodyczy 😆

Czyli mój małżonek nie ściemnia...😏

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
też mam forda mondeo kombi... ale ostatnio naprawy mnie pochłaniają :/

dziewczyny wróciłam ze spaceru..z mokrymi gaciami, czas się bać??? gacie zmieniłam, wkładkę założyłam i idę dalej :P
O kurde ja bym się bała 😨

Cytat:
Te nowe tak, środek wszystko vw, a tylko buda skody.
My kupiliśmy w zeszłym roku Superb i jesteśmy póki co meeeeega zadowoleni w środku miejsca w cholerę, pakowna, schowków w całym samochodzie jest tyle, że jak jedziemy do pl to 2 wielkie koszyki takie jak na pranie są okopiste a w samochodzie tego nie widać bardzo ekonomiczna, no nie zapeszając jesteśmy bardzo zadowoleni

Dawno dawno temu mieliśmy vectrę 1.6 benzyna + gaz i paradoksalnie jazda kosztowała nas na tym gazie duuużo więcej niż teraz ten kombiak
To teraz macie diesla czy benzynę? Też o superb myślimy bo musi mieć dużo miejsca.

Też pochwalę nasz pierdołowaty wątek, i o czopach i o samochodach można się dużo dowiedzieć 😉

Spadam na autobus i po dziecię bo już się boję wsiadac do naszego dziadunia😜

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości