WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-21, 18:53   #631
una creatura bella
Wtajemniczenie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Ja chyba jestem jakaś dziwna Uwielbiam zapach rzepy, cebuli, czosnku, lakierów do paznokci i wszelkich farb... Mogłabym tak siedzieć i wąchać
Ja z kolei gustuję w takich aromatach jak: rzeżucha, rzepa, spirytus i benzyna, co nie znaczy, że chciałabym nimi wonieć na kilometr .

Przypomniała mi się taka historyjka a propos cebuli (tej przekrojonej na pół ): brat mojej koleżanki w dzieciństwie podkradał z kuchni cebulę, chował się za zasłoną i tam w najlepsze smarował sobie po ścianie taką połóweczką. A rodzina w głowę zachodziła, co tak cuchnie .
Stary 2008-02-21, 18:57   #632
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
A wiecie, że to co kupujemy pod nazwą cynamon w większości prawdziwym cynamonem nie jest ?
To jaka firma sprzedaje ten prawdziwy cynamon cejloński ?

Cytat:
Spotkałam się z opinią, że wpływ stresu na wypadanie włosów jest znacznie przeceniany...
Ja tam wiem, że u mnie on jest winowajcą, wszystkie wyniki były dobre, więc innego pomysłu nie mam...

Cytat:

Ehh to ja chyba jestem uzależniona psychicznie od tych wszystkich suplementów... Czasem w środku nocy się budzę i przypominam sobie, że jeszcze nie wzięłam i oczywiście muszę wstać i nadrobić suplementacyjne zaległości
No to chyba faktycznie jesteś uzależniona...

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
oj przepraszam, ale dziś dopiero byłam u zielarza to jest "ziołowa płukanka do włosów WZMACNIAJĄCA" firma HERBAFLOS
Skład:kwiat lipy, szyszki chmielu, liść brzozy, ziele skrzypu polnego, rumianek pospolity, korzeń mydlnicy i lubczyka, kłącze tataraku, ziele szałwi i tymianku.
Skład bardzo interesujący (zwłaszcza dla fanki ziółek, takiej jak ja )

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 18:58   #633
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Praktycznie o to samo co z rzepą/rzodkwią. Przy czym doznania węchowe chyba jednak mniej przykre przy rzepce
aha dziękuję ślicznie, może wypróbuję bo podobnie jak Milka nie mam jednak problemów z takimi zapaszkami

Cytat:
Kika, dziękuję .

Zdaje się, ze już kiedyś ją stosowałam. Te zioła są pakowane w takie perforowane woreczki foliowe, jak np. ryż ?

Chodzi o kuracje sokiem cebulowym.
Soczek wciera się w skórę głowy np. na noc, a następnego dnia rano myje się włosy. Na koniec wskazana jest jakaś płukanka ziołowa, żeby ograniczyć fetor .
nie ma za co i także dziękuję hmm tak jest pakowana w takie woreczki, mi bardzo pomogła kiedyś więc mam zamiar do niej wrócić
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 19:01   #634
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Skład bardzo interesujący (zwłaszcza dla fanki ziółek, takiej jak ja )
widzę, że prawdziwe miłośniczki różnych płukanek mamy na forum skoro skład interesujący to tylko umocniłaś mnie w przekonaniu, żeby zacząć je znów stosować
Stary 2008-02-21, 19:04   #635
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Oj ja też

Ja chyba jestem jakaś dziwna Uwielbiam zapach rzepy, cebuli, czosnku, lakierów do paznokci i wszelkich farb... Mogłabym tak siedzieć i wąchać

Ale z cebuli zrezygnuje, chociaż miałam na nią ochotę, ale chce mieć jasne kudełki Postaram się nią posiłkować wewnętrznie
najważniejsze to mieć nadzieję aha a ja podobnie jak Ty nie mam problemów z takimi zapachami więc chyba się na tę cebulkę skuszę tylko jeszcze znajdę odpowiedni sposób jak jej używać
Stary 2008-02-21, 19:05   #636
virka
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, że prawdziwe miłośniczki różnych płukanek mamy na forum skoro skład interesujący to tylko umocniłaś mnie w przekonaniu, żeby zacząć je znów stosować
Ano Stosuj jak najbardziej
Ja jak wpadnę w jakiś zielarski, to nie wiem czy nie zbankrutuję Dobrze, że ziółka są w miarę tanie

Stary 2008-02-21, 19:05   #637
alexz johnson
Zadomowienie

Witajcie moje drogie ! Ja kiedys rowniez mialam problem z wypadajacymi wloskami i powiem Wam co mi pomoglo....
1-wax
2-skrzy polny w tabletkach
3- i ampulki Vichy do wypadajacych wlosow...
Sa co prawda drogie ale naprawde warto sie nimi zainteresowac, gdyz pomagaja Mam nadzieje, ze moje słowa beda przydatne i komus pomoga Pozdrawiam i źle buziaczki

Cel: naturalne, zdrowe włosy

alexz johnson jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 19:05   #638
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
Przypomniała mi się taka historyjka a propos cebuli (tej przekrojonej na pół ): brat mojej koleżanki w dzieciństwie podkradał z kuchni cebulę, chował się za zasłoną i tam w najlepsze smarował sobie po ścianie taką połóweczką. A rodzina w głowę zachodziła, co tak cuchnie .
Widać dziecko już od najmłodszych lat wykazywało jakieś zamiłowanie artystyczne

Nigdzie dziś nie wychodzę i właśnie wcinam młode cebulki Mniam
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 19:09   #639
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
To jaka firma sprzedaje ten prawdziwy cynamon cejloński ?
Ponoć Royal Brand, ale 100% pewności nie mam. Musiałabym opatrzyć z bliska w sklepie. Ja narazie zajadam ten nieprawdziwy

Cytat:
najważniejsze to mieć nadzieję aha a ja podobnie jak Ty nie mam problemów z takimi zapachami więc chyba się na tę cebulkę skuszę tylko jeszcze znajdę odpowiedni sposób jak jej używać
Kika, rozumiem, że ostracyzm społeczny też Ci niestraszny ?
Stary 2008-02-21, 19:15   #640
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Ponoć Royal Brand, ale 100% pewności nie mam. Musiałabym opatrzyć z bliska w sklepie. Ja narazie zajadam ten nieprawdziwy
Dziękuję , czyli żeby była pewność, że prawdziwy to musi mieć napisane, że cejloński, tak? Czy jeszcze jakoś inaczej się go rozpoznaje?

Stary 2008-02-21, 19:19   #641
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję , czyli żeby była pewność, że prawdziwy to musi mieć napisane, że cejloński, tak? Czy jeszcze jakoś inaczej się go rozpoznaje?
Aż z ciekawości (jak nie zapomne) to sprawdze te cynamony w sklepie

kika171 ja lubie wąchać, ale pachnieć mimo wszystko bym cebulą ani rzepą nie chciała - poprostu mam sentyment do mojej waniliowej wody toaletowej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 19:23   #642
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi Ci o to, że cynamon zawiera kumarynę (swoją drogą uwielbiam jej zapach )?
Kumaryna w większych dawkach jest toksyczna dla wątroby i może prowadzić do marskości. O działaniu narkotycznym nie słyszałam, ale jestem w stanie uwierzyć

A wiecie, że to co kupujemy pod nazwą cynamon w większości prawdziwym cynamonem nie jest ?

Cynamon obniża też poziom cukru we krwi (robili takie badania na cukrzykach) i tym samym zapobiega nagłym wyrzutom insuliny
(insulina stymuluje jajniki do produkcji androgenów, które - jak wiemy - mogą robić cebulkom kuku ).

Tylko najlepiej, żeby to był prawdziwy cynamon (cejloński), żeby nie dowalić sobie zbyt dużej dawki kumaryny.
w zasadzie nie wiem o co mi chodzi, bo ta informacja padła kiedyś w pytaniu na śniadanie, podobno 1 torebka dziennie uzależnia. Ja lubię cynamon ale nie w takiej ilości, więc powiedzieć nie mogę o jej prawdziwości bądź fałszywości
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 19:28   #643
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
w zasadzie nie wiem o co mi chodzi, bo ta informacja padła kiedyś w pytaniu na śniadanie, podobno 1 torebka dziennie uzależnia. Ja lubię cynamon ale nie w takiej ilości, więc powiedzieć nie mogę o jej prawdziwości bądź fałszywości
Eeee to jak jedna torebka, to do uzależnienia daleko

Stary 2008-02-21, 19:28   #644
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Virko, najlepiej żeby ten cynamon był w laskach, bo wtedy można rozpoznać po wyglądzie: http://olalazar.blox.pl/2006/09/Cynamon-i-kasja.html

Ja właśnie sprawdziłam cynamon mielony Kotanyi - ani mru mru, o tym co się tam w środku kryje.
Stary 2008-02-21, 20:32   #645
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Ano Stosuj jak najbardziej
Ja jak wpadnę w jakiś zielarski, to nie wiem czy nie zbankrutuję Dobrze, że ziółka są w miarę tanie
oj ja też tak mam, a ten zielarz już mnie nawet troszkę zna bo chodzę do jednego praktycznie i czasami mu marudzę a może znasz jakieś inne płukanki godne użycia?

Cytat:
Kika, rozumiem, że ostracyzm społeczny też Ci niestraszny ?
ojj pachnieć cebulą nie chcę więc mam zamiar to stosować tylko wtedy jeśli będę miała zaplanowane dni w domku ale to dobry sposób na niechcianych adoratorów

Cytat:
kika171 ja lubie wąchać, ale pachnieć mimo wszystko bym cebulą ani rzepą nie chciała - poprostu mam sentyment do mojej waniliowej wody toaletowej
pachnieć też nią nie chcę bo znajomi raczej za nią nie przepadają ale jak już wspomniałam to jakiś sposób na "ulubieńców"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 20:55   #646
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Virko, najlepiej żeby ten cynamon był w laskach, bo wtedy można rozpoznać po wyglądzie: http://olalazar.blox.pl/2006/09/Cynamon-i-kasja.html
Dziękuję
Dla wszystkich cynamon, to cynamon, nawet dla Kotanyi

Cytat:
oj ja też tak mam, a ten zielarz już mnie nawet troszkę zna bo chodzę do jednego praktycznie i czasami mu marudzę a może znasz jakieś inne płukanki godne użycia?
Ja sobie sama robię płukankę z 5 ziół

Stary 2008-02-22, 18:13   #647
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Ja sobie sama robię płukankę z 5 ziół
a mogę wiedzieć z jakich ziół i konkretnie na co ta płukanka?
Stary 2008-02-22, 18:26   #648
Milka19
Zakorzenienie

No tak oczywiście w sklepie zapomniałam o tym cynamonie

Virko byłam dziś w aptece i niestety dwóch ostatnich pozycji z mojej listy nie było Zaczyna mnie to lekko irytować, bo na stronie apteki niby zawsze wszystko jest dostępne, a jak przyjdzie co do czego to zawsze czegoś musi zabraknąć Ale szampon pewnie na szewskiej znajde
Stary 2008-02-22, 19:34   #649
virka
Zakorzenienie

Cytat:
a mogę wiedzieć z jakich ziół i konkretnie na co ta płukanka?
Oczywiście, że możesz
-pokrzywa
-skrzyp
-korzeń łopianu
-kłącze tataraku
-rumianek (do włosów blond), jeśli masz ciemne, zastępstwem jest liść z orzecha włoskiego

Cytat:

Virko byłam dziś w aptece i niestety dwóch ostatnich pozycji z mojej listy nie było Zaczyna mnie to lekko irytować, bo na stronie apteki niby zawsze wszystko jest dostępne, a jak przyjdzie co do czego to zawsze czegoś musi zabraknąć Ale szampon pewnie na szewskiej znajde
No jest to denerwujące, fakt.
Ale na szewskiej zapewne będzie, a będziesz tam na dniach ? To może się do Ciebie ładnie uśmiechnę...

Stary 2008-02-22, 20:48   #650
lilivampire
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
Moja Mama ma problem z wypadaniem włosów i postanowiłam pomóc jej w znalezieniu dobrych specyfików przeciwdziałających temu i wzmacniających włoski.
Kupiłam jej na strawberrynet.com szampon Kerastase przeciwko wypadaniu włosów i jakieś ampułki wzmacniające.
Ale przed chwilą dowiedziałam się też o niemieckich ampułkach o nazwie Gelacet. Czy ktoraś z was stosowała w/w produkty?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Stary 2008-02-22, 21:12   #651
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Lilivampire,
na 15 stronie wspomniano o Gelacecie, ale jest on niedostępny w Polsce raczej i póki co nie mamy z nim zbyt wielu doświadczeń. O Kerastase też nikt się raczej nie wypowie, za to na pewno, po przestudiowaniu chociażby drugiej części [już nie wpomnę o pierwszej, która jest istną kopalnią wiedzy] na pewno znajdziesz coś, czym możesz wspomóc kurację, zwłaszcza w zakresie suplementacji i pielęgnacji naturalnej/ziołowej.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 21:21   #652
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
No jest to denerwujące, fakt.
Ale na szewskiej zapewne będzie, a będziesz tam na dniach ? To może się do Ciebie ładnie uśmiechnę...
Virko dla Twojego uśmiechu to zrobie wszystko

W sumie nie mam jeszcze sprecyzowanych planów, więc nie obiecuje...
Stary 2008-02-22, 21:22   #653
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Virko dla Twojego uśmiechu to zrobie wszystko

W sumie nie mam jeszcze sprecyzowanych planów, więc nie obiecuje...
Dziękuję i proszę miej mnie w pamięci w razie czego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-22, 21:37   #654
lilivampire
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Lilivampire,
na 15 stronie wspomniano o Gelacecie, ale jest on niedostępny w Polsce raczej i póki co nie mamy z nim zbyt wielu doświadczeń. O Kerastase też nikt się raczej nie wypowie, za to na pewno, po przestudiowaniu chociażby drugiej części [już nie wpomnę o pierwszej, która jest istną kopalnią wiedzy] na pewno znajdziesz coś, czym możesz wspomóc kurację, zwłaszcza w zakresie suplementacji i pielęgnacji naturalnej/ziołowej.
Przeczytałam część poprzedniego wątku, a całego chyba nigdy nie skończę, tyle tam postów
Mam namiar na gelacet. Mozna go kupić przez niemiecką aptekę, kosztuje ok. 25 euro, w tej chwili akurat go zabrakło, ale na pewno jeszcze będzie.
Gdzieś przeczytałam, że Gelacet pomógł osobom cierpiącym na łysienie plackowate i po chemioterapii
Ale zawsze lepiej upewnić się, że faktycznie jest cudem, zanim się wyda pieniądze... Dlatego Was zapytałam
Stary 2008-02-22, 21:44   #655
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilivampire Pokaż wiadomość
Przeczytałam część poprzedniego wątku, a całego chyba nigdy nie skończę, tyle tam postów
Mam namiar na gelacet. Mozna go kupić przez niemiecką aptekę, kosztuje ok. 25 euro, w tej chwili akurat go zabrakło, ale na pewno jeszcze będzie.
Gdzieś przeczytałam, że Gelacet pomógł osobom cierpiącym na łysienie plackowate i po chemioterapii
Ale zawsze lepiej upewnić się, że faktycznie jest cudem, zanim się wyda pieniądze... Dlatego Was zapytałam

Aż tyle za żelatyne i biotynę... To ja już prędzej zaopatrzyłabym się w galaretki i biotynę z apteki
Stary 2008-02-22, 21:54   #656
lilivampire
Raczkowanie

Cytat:

Aż tyle za żelatyne i biotynę... To ja już prędzej zaopatrzyłabym się w galaretki i biotynę z apteki
Tak, tylko, że biotynę powinno się podawać domięśniowo - tak gdzieś wyczytałam
Poza tym uważam, że 25 euro to wcale nie jest tak dużo pieniędzy. Więcej wydałam na 10 ampułek Kerastase. Zobaczymy zresztą jak Kerastase zadziałają...
Stary 2008-02-22, 22:02   #657
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilivampire Pokaż wiadomość
Tak, tylko, że biotynę powinno się podawać domięśniowo - tak gdzieś wyczytałam
Poza tym uważam, że 25 euro to wcale nie jest tak dużo pieniędzy. Więcej wydałam na 10 ampułek Kerastase. Zobaczymy zresztą jak Kerastase zadziałają...
Biotyna na pewno jest dostępna w aptekach w postaci pastylek. O podawaniu mięśniowym nic nie słyszałam, więc nie wiem jak to jest z tą witaminą.

Mi się poprostu wydaje, że jak można coś zdobyć taniej a czasem rezulataty mogą być porównywalne, a nawet lepsze to nie ma co przepłacać No i zgadzam się, że jeśli chodzi o włosy to cena nie gra roli
Stary 2008-02-22, 22:35   #658
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

To biostyminę, zdaje się, podawano domięśniowo. A biotyna to witaminka H
Co do Gelacetu, to wrzuc hasło w google, widziałam wypowiedzi na kilku polskich stronach. A skład faktycznie ma w miarę prosty - bo żelatyna, witamina H i cysteina, którą zawierają również niektóre suplementy.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 22:55   #659
lilivampire
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
To biostyminę, zdaje się, podawano domięśniowo. A biotyna to witaminka H
Co do Gelacetu, to wrzuc hasło w google, widziałam wypowiedzi na kilku polskich stronach. A skład faktycznie ma w miarę prosty - bo żelatyna, witamina H i cysteina, którą zawierają również niektóre suplementy.
wiem, że biotyna to wit. H i w przypadku wypadania włosow podaje się ją domięśniowo, sprawdziłam jeszcze raz
a gelacet wrzucałam w google, ale nie kliknęłam pokaż strony polskie hehe
sorki, że tak Wam głowę zawracam
Stary 2008-02-23, 09:49   #660
Jolie2601
Zakorzenienie

Wybacz Vampire , ale ja tu czegoś nie rozumiem. Skoro galacet to wit.H żelatyna i cysteina i się go połyka, to dlaczego, jeśli zestawi się go z zamienników, to już wit. H nie sprawdzi się w formie doustnej, tylko domięśniowo?
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości