Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-26, 22:17   #2071
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Escorpio super, ze wizyta udana. 😘 mama napewno szczesliwa, ze zobaczyła wnusie. 😍

20/40
it's a girl.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 22:17   #2072
justkonev
Zakorzenienie

Ja tam ciąże znoszę bardzo dobrze mdłości mnie nie męczyły, nie wymiotowałam ani razu. Bóle pleców miałam na przełomie 14/15tc. Póki co jedyne co mnie wkurza to wstawanie na siku Brzuszek rośnie, ale powoli. Ostatnio panie w sklepie nie mogły uwierzyć, że jestem w połowie 6 miesiąca (a miałam na sobie obcisły sweter)
Tak że może nie jestem takim dziwadłem jak axn ale i tak póki co czuje się świetnie
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 22:21   #2073
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość

Doszła dziś koszula ciążowa z Tchibo, jestem zadowolona. Ładna bawełna, całkiem ładnie leży mimo, że jest odrobine luźna
Bardzo ładna
Ale ja nic nie kupuje z tchibo, jakoś nie mam szczęścia. Ze wszystkich ich ciuchów co mi wpadały w ręce wystają nitki we wszystkie strony i ogólnie jakieś okropne wykończenie trafiam.w zeszłym roku kupiłam marynarkę i spodnie, to spodnie po 3 miesiącach chodzenia już wyrzuciłam
Stary 2016-10-26, 22:21   #2074
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
ale jak mam być szczera to zamiast być w ciąży wolalabym, żeby był luty i żebym tulila maleństwo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ja tez juz bym chciała luty
A ja nie chcę się nacieszyć jeszcze brzuszkiem i chwilą spokoju bo więcej dzieci nie planuję
Stary 2016-10-26, 22:23   #2075
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A ja nie chcę się nacieszyć jeszcze brzuszkiem i chwilą spokoju bo więcej dzieci nie planuję
I tak mam wrażenie, że czas w ciąży leci 100x szybciej
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 22:23   #2076
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
każdy ma różne dolegliwości, ale sprawiedliwości się w tym nie uswiadczy, nie ma "każdemu po równo"
z tego co napisałaś wywnioskowałam, że nie rozumiesz, że ktoś po prostu nie da rady przespać ciurkiem od 22 czy 23 do 8, bo budzi piekielny głód nie dający spać. nie ma znaczenia co się zje na kolacje. dlatego rozumiem, że dla kogoś pójście na OGTT to może być droga przez mękę, a to co napisałam o tamtej dziewczynie w ciąży napisałam wręcz z podziwem, bo w tamtym momencie podziwiałam, że można być w tym samym momencie ciąży co ja i dać radę iść na czczo na 9 na badanie, które trwa 2 godziny. ja mam taką dolegliwość, a wcześniej 5 miesięcy rzygałam, ale za to odpukać nie tyje, nie boli mnie spojenie łonowe i nie mam innych rzeczy, które może mieć ktoś inny.
wybacz ale z TWojego postu nie wywnioskowałam żadnego powiazania z tym co jesz na kolacje i jak próbujesz nad tym może zapanować a z tym czy faktycznie spisz do rana.

nic takiego nie pisałaś chciałam coś poradzic, pomoc, zasugerować.
Aczkolwiek nie musze wcale. znasz sie na odzywaniu, doradzasz tu każdej. wybacz ze odważyłąm sie cokolwiek sugerować.

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2016-10-26 o 22:25
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 22:23   #2077
Lilotka
Zakorzenienie

Dziś robiłam na obiad gołąbki bez zawijania. Pierwszy raz i troche mało sosu, ale wyszły mi obłędne. 😋 bede teraz częściej robic. 🤗

20/40
it's a girl.

Paulina
Stary 2016-10-26, 22:23   #2078
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie kocham moj brzuszek
Stary 2016-10-26, 22:26   #2079
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dziś robiłam na obiad gołąbki bez zawijania. Pierwszy raz i troche mało sosu, ale wyszły mi obłędne. 😋 bede teraz częściej robic. 🤗

20/40
it's a girl.
też uwielbiam
Stary 2016-10-26, 22:31   #2080
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
wybacz ale z TWojego postu nie wywnioskowałam żadnego powiazania z tym co jesz na kolacje i jak próbujesz nad tym może zapanować a z tym czy faktycznie spisz do rana.

nic takiego nie pisałaś chciałam coś poradzic, pomoc, zasugerować.
Aczkolwiek nie musze wcale. znasz sie na odzywaniu, doradzasz tu każdej. wybacz ze odważyłąm sie cokolwiek sugerować.
hehe ale co za rożnica co jem na kolacje? ważny jest efekt a raczej jego brak. jedzenie sie strawia w ciągu ok 3 godzin i jak normalnie to dla mnie spoko, tak teraz dziecko mi się domaga i stawia mnie na baczność. jak się ma coś takiego to wiadomo, ze nad tym nie da się zapanować, a najeść na zapas się niestety nie da choć byłoby supertrzeba przetrzymać jeszcze tych kilka miesięcy. moje dziecko jest w ogóle mega żarłoczne, wyjada szaleńczo żywność jak i czerwone krwinki do cna

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
gdzieś w necie czytalam jak jakaś kobitka napisała, że już w 9 miesiącu marzyła szaleńczo żeby się wypakować natychmiast, a jak dziecko miało 2-3 miesiące marzyła żeby wróciło do brzucha
Stary 2016-10-26, 22:36   #2081
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Jest axn 😁
Cytat:
no przecież tą osóbką jest axn
Cytat:
nic Jej nie dolega? ma mały brzuszek! o! na pewno chcialaby być kabankiem/wielorybkiem!!
!
Ej noo, teraz mi głupio
Na pewno COŚ jest... np trochę szybciej się męczę, trochę gorzej u mnie ze skupieniem się nad czymś w pracy... i i i budyń mi się czasem udziela - częściej o różnych rzeczach zapominam.

A w domu nazywam siebie i tak wielorybkiem Dla mnie to co mam to już i tak dużo

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Tak że może nie jestem takim dziwadłem jak axn ale i tak póki co czuje się świetnie

Cytat:
W ogóle jestem za tym, żeby nie ubarwiac, jak jest mi źle i mam w czterech literach, co kto pomyśli, bo jak mnie pyta jak się czuje to musi być gotowy na każdą odpowiedź.

Ja nie jestem materiałem na Matkę Polke, nie poczułam jeszcze instynktu macierzyńskiego, a ciąża to dla mnie jednak matrix. Ale daje sobie do tego prawo i wiem, że mam jeszcze czas, aby to wszystko poczuć.
Pod tym się podpisuję wszystkimi czterema kończynami

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-10-26 o 22:39
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 22:39   #2082
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez juz bym chciała luty
Ja tez juz sie nie mogę doczekać mojej księżniczki. ❤👸

20/40
it's a girl.

Paulina
Stary 2016-10-26, 22:43   #2083
anolta
Zakorzenienie

Cytat:

20/40
it's a girl.
Takie gołąbki to bym zjadła, ale ten ryż na mleku, bleeeee 😁

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 22:53   #2084
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładna
Ale ja nic nie kupuje z tchibo, jakoś nie mam szczęścia. Ze wszystkich ich ciuchów co mi wpadały w ręce wystają nitki we wszystkie strony i ogólnie jakieś okropne wykończenie trafiam.w zeszłym roku kupiłam marynarkę i spodnie, to spodnie po 3 miesiącach chodzenia już wyrzuciłam
Ja z tchibo zamawiałam kask na rower i gumaczki dla synka. Super obsługa. atrakcyjnw ceny i jakosc tych rzeczy mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. ☺

20/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Mnie narazie oprocz bólu pleców nic poważniejszego nie dolega. 🤔 Czasami męczą mnie migreny, ale apetyt wrócił, nie tyje, jeszcze jestem na minusie. W nocy rzadko wstaje na siku. Także oby tak dalej. 🙂

20/40
it's a girl.

Paulina
Stary 2016-10-26, 22:59   #2085
MartaMagda
Zakorzenienie

Ja to bym chciała się najeść i wysiusiac na zapas

Z Tchibo też mam pecha, wszystko im odsyłam. Nigdy nie mogę z rozmiarem trafić...

Stary 2016-10-26, 23:01   #2086
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Escorpio super, ze wizyta udana. 😘 mama napewno szczesliwa, ze zobaczyła wnusie. 😍

20/40
it's a girl.
Bardzo szczęśliwa nie mogla sie nadziwić ze na usg widac jak sie rusza, ziewa i wystawia język

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Ja tam ciąże znoszę bardzo dobrze mdłości mnie nie męczyły, nie wymiotowałam ani razu. Bóle pleców miałam na przełomie 14/15tc. Póki co jedyne co mnie wkurza to wstawanie na siku Brzuszek rośnie, ale powoli. Ostatnio panie w sklepie nie mogły uwierzyć, że jestem w połowie 6 miesiąca (a miałam na sobie obcisły sweter)
Mi tez każdy mowi ze mam mały brzuch, ale patrząc sie na inne osoby w 6 miesiącu to wcale nie maja większego ode mnie ale ja sie czuje jak mały wielorybek
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 23:02   #2087
sQuaara
Zakorzenienie

Mariea masz małego wampirka ;D
Stary 2016-10-26, 23:03   #2088
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Z Tchibo też mam pecha, wszystko im odsyłam. Nigdy nie mogę z rozmiarem trafić...
Ja z takimi dopasowanymi rzeczami też nie mam szans, wszystko wisi. Dla TŻ też próbowałam i też wszystko oddawaliśmy. Z tą koszulą było łatwiej bo ma być trochę luźniejsza jednak

Z innych rzeczy mam jakieś pierdółki ozdóbki, mini radio i wszystko z takich gadżetów się bardzo sprawdza
Stary 2016-10-26, 23:05   #2089
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Na sucho Nie bój się, dziecko nie jest oślizgłe ani oblepione czymś niezidentyfikowanym
jakoś sobie nie wyobrażam, ze je wytrą do czysta z tego wszystkiego co oglądałam na filmikach
Cytat:

a jakiegoś tam przepisu nie mam. Sama to wymyśliłam
ja robię taki duży gar tego
-3-4 torebki ryżu (dałam 4)
-dwa filety z kurczaka
-dwie papryki (ja dałam żółtą i czerwoną)
-pieczarki (500g)
-puszkę czerwonej fasoli
-cebula
-sos śmietanowo -ziołowy winiary (uwielbiam go) o ten https://ezakupy.tesco.pl/groceries/p...ZEEaAlio8P8HAQ
-200 ml śmietanki (12%) -potrzeba do sosu
Filet, pieczarki, paprykę,cebulę kroję w kostkę. Filet doprawiam solą, czosnkiem granulowanym, słodką papryką. Podsmażam go razem z cebulką.
Jak jest miękki to dodaję, paprykę i pieczarki. Wszystko razem się smaży na małym ogniu. Potem dodaję do tego fasolę.
Ryż gotuję. Przyprawiam trochę przyprawą curry.
Robię sos według przepisu na torebce winiary
Składniki z patelni mieszam od razu z ryżem.
Gotowe.
Szybko się robi. Ja to zrobiłam w pół godzinki.
dzięki jakos staram się unikac gotowców, ale może się skuszę w końcu raz na jakiś czas można

Cytat:
Nigdy w życiu nie spałam do 12, nawet po sylwestrach itp Nie dałabym rady.

U mnie niestety sen tylko od ok 0 do 6 z przerwami na znalezienie sobie pozycji
ja przed ciąża bardzo długo potrafiłam spać, a po imprezie to i 16 była odpowiednia na wstawanie a teraz to 8-9 i po spaniu...

Cytat:
a co do wyników to najgorzej, że hemoglobina na kolanach... już poniżej 12 spadła pokrzywa i tabletki z buraka działają do dupy zrobiłam ferrytyne, też masakra, norma chyba od 14 do 150, a ja mam 17.... pewnie gin mi już chemiczne żelazo przepisze, a ja nie chcę, bo mi wypróżnienie popsuje i zacznę tyć jak beczka. nie wiem może tego buraka 20 tabletek dziennie powinnam łykać.. ehh

no i super
biore szelazo sr to niby delikatna dawka i nie do końca potrafie ocenić czy to ono tak na mnie wpływa czy coś innego, ale albo do wc nie chodzę albo potem mam biegunke jak dzis. fatalnie jest i nie wiem co innego mogłoby być tego przyczyną. także żelazo to chyba nie tylko zaparcia, ale też i w drugą stronę...

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość

Ja ostatnio kupiłam w biedrze i były slodkie i pyszne mu mojemu dziwnieniu 😝 myslalam, ze na mandarynki jeszcze czas Ale taka miałam ochotę. Zapachy w całym domu nimi narobilam😁

też kupiłam i były faktycznie pyszne

Cytat:
U mnie kiepsko z radością jak jestem non stop niewyspana i boli mnie głowa ale jak mam być szczera to zamiast być w ciąży wolalabym, żeby był luty i żebym tulila maleństwo

mi mimo niedoodności ten stan się podoba, delektuje sie nim, bo nie wiem czy bedziemy mieć więcej dzieci. A jak nie jestem w pracy to już w ogóle jestem przeszczęśliwa, nawet jak czuje się tak kijowo jak dzisiaj
Cytat:

20/40
it's a girl.
musze w końcu kiedyś zrobić, tylko ja i mój talent kucharski...
Stary 2016-10-26, 23:05   #2090
ewemis
Raczkowanie

Powiem Wam, że biorąc pod uwagę to jak teraz się czuje i jak kiepsko sypiam, ciesze się że się wyrwałam z tą glukozą w 22tc
W dzień w który obudziłam się po 5 rano od razu darowałam sobie glukozę, nie dałabym rady wytrzymać tyle na czczo
Jeśli chodzi o laboratorium mam do wyboru przychodnię od 7 rano, z pachnącymi inaczej i ziejącymi nienawiścią komando dziadkami albo prywatne, otwarte od 8.30. Zanim siostry otworzyły, ogarnęły się, po plotkowały, wypisały papiery i zagotowały mi wodę była 9 także też trzymali mnie na głodniaka do 11tej... i naprawdę na chwilę obecną nie wiem jak ja to przeżyłam te 3 tygodnie temu
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 23:06   #2091
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja już tez chce luty, brzuch mam mały, nie umiem za bardzo tym sie podniecać. W związku z moimi dolegliwościami, moje życie jest w tej chwili bardzo ograniczone i nic mi nie wolno takze ciąża sucks big time
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 23:08   #2092
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Takie gołąbki to bym zjadła, ale ten ryż na mleku, bleeeee 😁

Ja uwielbiam ryż na mleku. Bardzo przypomina mi dzieciństwo. Mama nam czesto robiła. 😋

20/40
it's a girl.

Paulina
Stary 2016-10-26, 23:15   #2093
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja już tez chce luty, brzuch mam mały, nie umiem za bardzo tym sie podniecać. W związku z moimi dolegliwościami, moje życie jest w tej chwili bardzo ograniczone i nic mi nie wolno takze ciąża sucks big time
Razem wytrwamy!

Stary 2016-10-26, 23:28   #2094
Lilotka
Zakorzenienie

Escorpio super niespodzianka dla mamy. 🖒 Ja teraz pierwszy raz w Tej ciazy jadę z mężem. Zobaczy naszą kruszynkę. 😍 jak bylam w ciąży z synkiem byl na kazdej wizycie... teraz niedosc, że jade sama, to zawsze zabieram ze sobą synka i przyznam, ze czasami bardzo mi trudno logistyczne to ustawić.

20/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

MalaMi te gołąbki sa naprawdę łatwe i wydaje się, ze nie mogą nie wyjść. 🙂

20/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

MalaMi wytrą. Moj synek juz chwile po wyjęciu z brzucha byl suchy i czysty jedynie wloski mial wilgotne.

20/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Ewemis komando dziadki. 😂 Leżę.

20/40
it's a girl.

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2016-10-26 o 23:30
Stary 2016-10-27, 07:10   #2095
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Pamiętam jak na początku ciąży pisałam Wam o moich dolegliwościach zwłaszcza w ostatnim trymestrze, a część z Was była zdziwiona, a najgorsze przed nami Ale to wszystko jest celowo, po to żeby kobieta chciała już rodzić Całą pierwszą ciążę bałam się porodu sn a w ostatnim miesiącu codziennie szukałam czopa na wkładce Jak leżałam w szpitalu po tp to zazdrosciłam tym laską które biegły na porodówke

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Ale będzie dobrze dziewczyny, do wszystkiego można się przyzwyczaić, jesteśmy silne, uwierzcie mi ze warto, jak zobaczycie te kruszynki, to oszalejecie z miłości
Stary 2016-10-27, 07:22   #2096
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

dzięki jakos staram się unikac gotowców, ale może się skuszę w końcu raz na jakiś czas można
Ja w zasadzie robię bardzo podobne 'coś' ale zalewam pomidorami z puszki a nie śmietaną

Dzień dobry wszystkim
Stary 2016-10-27, 07:42   #2097
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z takimi dopasowanymi rzeczami też nie mam szans, wszystko wisi. Dla TŻ też próbowałam i też wszystko oddawaliśmy. Z tą koszulą było łatwiej bo ma być trochę luźniejsza jednak

Z innych rzeczy mam jakieś pierdółki ozdóbki, mini radio i wszystko z takich gadżetów się bardzo sprawdza
Ja z tchibo mam tylko dzbanuszek do spieniania mleka 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 07:53   #2098
Escorpio
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Pamiętam jak na początku ciąży pisałam Wam o moich dolegliwościach zwłaszcza w ostatnim trymestrze, a część z Was była zdziwiona, a najgorsze przed nami Ale to wszystko jest celowo, po to żeby kobieta chciała już rodzić Całą pierwszą ciążę bałam się porodu sn a w ostatnim miesiącu codziennie szukałam czopa na wkładce Jak leżałam w szpitalu po tp to zazdrosciłam tym laską które biegły na porodówke

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Ale będzie dobrze dziewczyny, do wszystkiego można się przyzwyczaić, jesteśmy silne, uwierzcie mi ze warto, jak zobaczycie te kruszynki, to oszalejecie z miłości
To widze ze na przełomie stycznia i lutego bedzie przechlapane
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 08:09   #2099
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Bardzo szczęśliwa nie mogla sie nadziwić ze na usg widac jak sie rusza, ziewa i wystawia język

Mi tez każdy mowi ze mam mały brzuch, ale patrząc sie na inne osoby w 6 miesiącu to wcale nie maja większego ode mnie ale ja sie czuje jak mały wielorybek
Fajnie, ze mama miala okazje zobaczyc

Mi tez wszyscy mowia, ze mam bardzo maly brzuszek.
Cytat:
Mariea masz małego wampirka ;D
Ja mam podobnie Mala wszystko wysysa i sie rusza na potege. Wczoraj wymyslilam teorie, ze je sobie ile jej sie nalezy i potem zuzywa na skakanie, a jak jej braknie energii to "podbiera" moje jeszcze. Bo caly czas jestem glodna, a tu 3kg na plusie...

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 08:12   #2100
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja mojej mamie pokazałam filmik z usg, a ona ciągle pytała co to, i którego dzidziusia

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2016-10-27 o 08:14
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości