|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Ale noc, znowu! Stres przed wizyta, mały ruszał sie jak oszalały do 4 rano! I jeszcze mnie podkusiło zeby zjeść pikantna zupę na wieczor co mi dało takie gazy i tak mi sie w brzuchu przewalalo ze chyba bebeczek nie był zadowolony z tych bulgoczących dźwięków i dawał do wiwatu.
Czekam na ordynatora. Trzymajcie proszę kciuki!!! |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Opium,
!!!
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Opium, powodzenia!
Jakbyscie jeszcze nie wiedzialy to jest -50% w Smyku na wybrane ubranka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boje sie co będzie jak urodzę tego uparciucha. dziś znów się roztkliwiałam jak mnie obudził na szamkę i robił w brzuchu dziki aerobik zjadłam, puściłam mu muzyczkę, jeszcze trochę poharcował i poszliśmy spać.po mojej cp rodzice przyjęli na chłodno wiadomość o ciąży, wiem, że się bali, że coś się stanie... ale od mniej więcej 2 tygodni moja mama zaczęła chodzić po lumpkach, mówi że ma już dla maleństwa tyle ślicznych ciuszków, że muszę przyjechać i obejrzeć no i tyle babć tam poznaje że łojezu i ciągle mi mówi że już chce luty żebym urodziła. a ja jak myślę o lutym to widzę ogrom rzeczy których nie mamy i które trzeba szybko ogarnąć bo luty już za pasem ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dolegliwości i zakazy wykańczają, brzuch mam jak beczka, ale spodziewałam się tego bo poprzednio też miałam wielki, ale 3 dni po porodzie prawie go nie było, a tydzień po byłam 11kg w dół, więc się bardzo przyszlością nie martwię. Skupiam się na marudzeniu na teraźniejszość
![]() Odstawiłam córkę do przedszkola i poszłam do sklepu po moje pistacje co za radość szkoda, że brzydkie mandarynki mieli. Kupiłam też notes dla maleństwa,przyda się na początek. Poprzednio zapisywałam godziny karmienia i ilość (butelkowa), a teraz chcę pisać godziny karmienia, drzemki itp. Może dzięki temu uda się jakiś rytm wypracować albo chociaż zauważyć kiedy warto też się położyć
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to słodycze nie robią na nim wrażenia ![]() trzymam mocno kciuki
|
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
Opium
kciuki![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2108 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam mocno kciuki!!!! 😘
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia! Daj znac co Ci lekarz powiedział.
|
|
|
|
|
#2111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babcie są najlepsze, choć ja moje zawsze hamowałam i hamuje Cytat:
co 2,5h picie, spanie, kupa i od nowa Ja sobie dla przypomnienia czytam stary wątek z mamuś 2014 i szczerze pisząc pierwszy miesiąc był najgorszy, spałam ok 2h w ciągu doby, nie wiem jak ja to wytrzymałam, a teraz jeszcze 3 letnia córeczka i bliźniaki..---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Opium ogromne kciuki!!!!!
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2016-10-27 o 08:48 |
||
|
|
|
#2112 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
W pierwszej ciąży miałam tardyferon, masakra jak mnie brzuch po nim bolał
![]() Ostatnio mamę objadłam z pistacji i migdałów. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Silver, przez ciebie dziś ryż z sosem robię
|
|
#2113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z cynamonem jeszcze. ..
![]() Cytat:
![]() Opium ![]() Mariea nie tylko Ty masz z tym glodem, jak czasami wstane w nocy do malego to musze isc cos zjesc bo nie zasne - najczęściej na szybko platki z mlekiem albo kanapka z dzemem wczoraj o 23 mialam taki apetyt na prince polo, ze musialam zjesc, bo nie bylo mowy o spaniu ![]() Ciezka noc dzis za nami, Michas ma katar, nosek kompletnie zawalony, przez pol nocy co chwile pobudka i ryk ![]() Jak ja nie lubie jesieni... ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() Na początku to ja spalam w jak Maly spal... |
||
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, a co i o której jesz na kolację? To ma bardzo duże znaczenie. Są ludzie, którzy świetnie śpią po kolacjach węglowodanowych a są tacy którzy tylko po białkowo-tłuszczowych a po węglach będą się budzić głodni I odwrotnie
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Opium
![]() Nie wyspalam się i jestem głodna. Kto mi poda śniadanie do łóżka? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2116 |
|
Przyczajenie
|
Powiem Wam, ze ja tez o niczym innym nie marze niz przeskoczyc w czasie do lutego i trzymac w ramionach malenstwo
![]() A najdziwniejsze jest to, ze prawie nikt tego nie rozumie. Caly czas slysze: 'ciesz sie ciaza', 'odpoczywaj', 'spij poki mozesz'. A co do objawow to u mnie pierwszy trymestr pod znakiem mdlosci i spania - nawet do 15 godzin na dobe. Teraz jest znacznie lepiej, chociaz czasem troszke bola krzyze, brzuch i lekkie problemy ze spaniem. A i zaparcia.. Chociaz jak porownuje do tego, co niektore z Was pisza to u mnie calkiem dobrze ![]() Opium, trzymam kciuki!!! |
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam całą paczkę pistacji.. A możliwe, że zaraz tato mi mandarynki przywiezie bo ma wpaść na chwilę
Mąż w delegacji, córka w przedszkolu, pies u moich rodziców(nie moge sama z nim na spacery chodzić bo ciągnie bardzo, więc ma wakacje póki męża nie ma), obiad mam wczorajszy.Chyba pranie nastawię żeby coś produktywnego dziś zrobić
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ma dzisiaj wizytę u gina, muszę zanieść do pracy L4, zapisać się do szkoły rodzenia (bo zmieniam), więc mnie czeka sporo latania. Trzymajcie kciuki, żebym to w miarę zniosła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2119 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co myślicie o tym łóżeczku? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6332840798
Chce dziś zamowić i to mi się podoba. Pokazecie jakie macie albo chcecie mieć??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ladne
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam takie na oku: http://allegro.pl/pinio-basic-120x60...575050128.html http://allegro.pl/lozeczko-misza-z-s...78022457.html# to pinio nam się bardzo podoba. a przypominam, że w sobotę wieczorem zapraszam na kolejny odcinek afery materacykgate jedziemy do teściów w spróbować im wytłumaczyć w sposób kulturalny, że nasze dziecko nie bedzie spało w wybrakowanym śmietnikowym łóżeczku bez szczebelków i używanym 3 lata materacu z gryki
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam w Ikei to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/ wcześniej je obejrzałam, bo nie chciałam, żeby było bardzo liche. Nie ma tylko wyjmowanych szczebelków a cały bok.
|
|
#2123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziś pospałam do 9. Mąż zaprowadził Darię do przedszkola. Nie pamiętam kiedy ostatnio tyle spałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja dałam taki bo na szybko nie chciało mi się robić innego.Mieszasz śmietanę z wodą i mąką. Doprawiasz odrobiną soli i pieprzu.Ulubione zioła. Np.oregano, bazylia, rozmaryn, tymianek,zioła prowansalskie.
|
|
#2124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tyle tylko ze zależy mi na szufladzie bo pokoj dla smyka jest bardzo mały i każde miejsce się przyda. A szuflada chociażby na schowanie kocykow itd Opini nie czytałam Ale zaraz za to się wezmę dobrze, ze mogę się Was doradzić bo tym sposobem nic mi nie umknie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Wasze kciuki sa niezastąpione! Szyjka zamknięta długa na 36mm. Mogę lecieć do domu. Skurcze sa jak kiedyś, kiedy mam pełny pęcherz, kiedy mały sie wierci bardzo, jak szybko zmieniam pozycje. Czyli jak wcześniej, ale nje regularnie.
Dziękuje wam bardzo za wsparcie. Jesteście niezastąpione.
|
|
|
|
#2126 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ahh ja też dla odmiany pospałam do 9.30, szaleństwo Opium kciuki ![]() Łóżeczko planuje kupić najzwyklejsze sosnowe, chyba te z zestawem pierwszej pościeli, wkładem i prześcieradełkiem w komplecie. Coś takiego jak bodajże silver http://allegro.pl/zestaw-lozeczko-dz...746388538.html Tylko materacyk wymienię na lateksowy ![]() Dzisiaj jadę oglądać małego szkraba, już nie mogę się doczekać |
|
|
|
#2127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ze wzgledu na zgage staram się jeść mniejsze kolacje niż zazwyczaj. Ot taki urok mojej ciąży ![]() Cytat:
![]() Miałam dziś jechać z mama na cmentarz kawałek od nas ale ze wzgledu na katar Michała, przelozymy chociaz na jutro, a dziś zrobię sobie pranie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2129 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale są teraz fajne aplikacje na telefon Cytat:
haha chyba nigdy mi tego nie wybaczysz ![]() Jestem strasznie ciekawa,która tym razem szybciej urodzi ![]() A co do ryżu to ja dziś też jem bo wczoraj cały gar zrobiłam ![]() Cytat:
![]() A co do drugiego to tak samo się martwię,że Daria będzie zazdrosna. Też ma czuły sen więc nie wiem jak to będzie. Już mam wizję,że ona zasypia, a tu Hania sie budzi z płaczem....
|
|
#2130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam się przy śniadaniu. Alee dziś pospałam
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

!!!

boje sie co będzie jak urodzę tego uparciucha.
zjadłam, puściłam mu muzyczkę, jeszcze trochę poharcował i poszliśmy spać.