|
|
#211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi ![]() Muszę poczytać o tym kallosie, bo już parę razy widziałam tą nazwę, ale jeszcze nic dokładnego nie wiem
|
||
|
|
|
|
#212 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Co do Kallosa to na mnie nie działa
Wymienie chetnie na cos innego,kto chce? (dostane punkty za reklame swojego kramiku kosmetycznego)
|
|
|
|
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko będę miała spokojnie czas (nie między sprzątaniem i obiadem
) to napiszę, obiecuję ![]() Cytat:
Nie spłukuj, w ziołowych płukankach właśnie o to chodzi, żeby były na włosach jako ostatnie płukanie.Witaj Ja śpię w rozpuszczonych jeśli są po myciu, a jeśli bez to w warkoczu Cytat:
Cieszę się, że jako znajoma włosomaniaczka trafiłaś do nas ![]() Napisz proszę coś więcej o sobie Ja też nie pamiętam czy Cię witałam, ale witam
|
|
|
#214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, że będzie kilka następnych stron
Cytat:
), prawie jak ściana, więc rodzina strasznie się o mnie martwiła. A ja po prostu mam taki kolor skóry przy używaniu filtrów i nie wychodzeniu z domu w czasie upału(wyjątek- lekcje wf'u w czerwcu, ale to też pod grubą warstwą filtra)Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że bardzo odważna jesteś Jednak bardzo dobrze zrobiłaś, włosy na pewno dalej by się rozdwajały.Ja też się cieszę A w szczególności z tego, że rodzina nie miała racji Cytat:
Moje wywody będą w kilku częściach, bo, kurczę, za dużo emotek jest.
|
|
|
#215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cd.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cd.
Cytat:
Hem. Jeszcze jakbym zrozumiała coś z tego tematu, który podałaś, to byłoby dobrze Cytat:
|
|
|
#217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Koniec!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A kiedy mam rozpuszczone włosy na noc, to rano nie są jakieś skołtunione(widocznie staram się mniej kręcić ).Cytat:
A teraz będę sobie umierać przed monitorem- pierwszy dzień najazdu Indian ![]() P.S. Patisonowi przeszedł foch
|
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale drugi raz oczywiście nie zaszkodzi Cytat:
Bo u mnie właśnie ostatnio zdiagnozowano lekką anemię..
|
||
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
O patrz
Hm, czyli to nie zasługa pokrzywy tylko mojego organizmu ![]() Edit. Jolie, znalazłam linka do tamtego forum pokemoniastego: http://nastolateq.com/
|
|
#220 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie tylko poduszke ale i kołderke i futerko jeszcze Cytat:
czyli podróże, dalekie kraje, obce kultury, dzikie zwierzęta Lubie też muzyke bardzo różna m.in. hh, rock, r&b (kocham alicie keysCytat:
Cytat:
Moje o dziwo sie nie plącza, nawet ich po myciu nie czesze tylko dopiero rano![]() A ja czekam na wyniki ale cos mi sie wydaje ze anemia bedzie jak nic ![]() Witam nowe wlosomaniaczki bo sie nie przywitalam jak należy
|
|||||
|
|
|
|
#221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ola- to forum to jakaś totalna pomyłka. Niby forum "szalonych nastolatków a i dział "sex" mają. Przerażające
Pozwolę sobie zacytować kilka haseł:Cytat:
Cytat:
Cytat:
no comment .......... mam nadzieję, że jeśli będę mieć dzieci, to będą one w stanie zapewnić sobie leszcze atrakcje.
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam po kilkunastu godzinach i kolejnych kilka stron muszę przeczytać. Super dziewczyny
![]() Widzę, że dzielimy podobne pasje. Moją pierwszą pasją jest absolutnie makijaż. Uwielbiam eksperymentować, co chwila latam po nowe pędzle, cienie. W Inglocie jestem już VIPem , co rusz dzwoni do mnie Pani, żeby mnie zaprosić na pokaz makijażu. Moja pasja, to utrapienie mojego małża (czyt. mąż), który zgrzyta zębami za każdym razem, kiedy wchodzę do drogerii. Z góry wiadomo, że nie będzie to łatwe dla portfela.I gdybym wcześnie odkryła w sobie te zapędy pewne zamiast kończyć Finanse i rachunkowość, skończyłabym jakąś szkołą wizażu i makijażu, bo stylizacja to nie moja bajka, nie ciągnie mnie w te rejony. No, ale skończyłam ekonomię i jestem księgową, taaa. Kolejna pasja, nie mniej frustrująca dla TŻta to perfumy. Nie kupuję w perfumeriach, bo zbankrutowałabym na tym, zawsze na allegro od sprawdzonych sprzedawców. Książki też uwielbiam, z tym że mam takie okresy, że przez wiele tygodni nie przeczytam ani jednej strony, a i takie, że jak wpadnę w wir czytania to nie idzie mnie od tego oderwać. Ostatnio spędziłam 10 dni w łóżku (po operacji) i połknęłam 5 książek. No i wpadłam, bo od tej pory chcę więcej. Lubię książki Morrella, Koontza, Kinga, Browna. Kolejnym zainteresowaniem jest psychologia, chęć poznania ludzkich zachowań i swoich własnych, bo szczerze mówiąc praca nad samą sobą sprawia mi ogromną frajdę.Poza tym samochody - uwielbiam czytać, oglądać wszystko co ma związek z motoryzacją, z wyglądem zewnętrznym samochodów i z tym, co pod maską. Technicznie jestem laik, nie wiem nawet, który pedał jest gdzie SERIO Obróbka zdjęć, uwielbiam się bawić Photoshopem. Najpierw używałam wersji testowej CS3 - trudno było mi się odzwyczaić od jej możliwości, kiedy po 30 dniach nie mogłam już korzystać. Smuciłam się, smuciłam, oooo tak i dostałam photoshopa elements 6, wersja może uboższa, ale nie mniej radości mi dostarcza.A a nad tym wszystkim góruje miłość do zwierzaków. |
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byl nawet o nim wątek na wizażuJak najbardziej |
|
|
|
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w wieku 12 lat... hmmm, no dobra, nie jestem najlepszy przykładem, bo w tym wieku podrywałam szkolnego dentystę ... Cytat:
Jeżeli się nudzą, to cóż, mają dziwną rozrywkę
|
|
|
#226 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj też ze mnie bladzioch straszny ![]() Cytat:
![]() Niestety ![]() Cytat:
Trzeba się rozwijać![]() Oj w kosmetycznym to ja również jestem w stanie majątek zostawić, dlatego staram się unikać ich jak tylko mogę - co niestety łatwe nie jest ![]() |
||||
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a rodzina biadoli nad tym ![]() Dobrze, że masz swoje zdanie w tej kwestii Nie piszę na żadnym Potter'owskim forum, nie jeżdżę na żadne zjazdy. Ot, zwykłe lubienie ![]() Mnie na laser nie stać A rodzice na pewno nie ufundują zabiegu. Niestety, trzeba się przyzwyczaić do czerwonych niteczek na twarzy i smarować je namiętnie kremami.
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam nadzieje, że niedługo sama sobie będę mogła zafundować taki zabieg![]() Ja tam nie mam nic do mojego bladego lica Rodzina biadolić nie może, bo sama jest blada |
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Olu ja mam to samo. Z natury jestem bladzioch, a że się kwaszę i filtruję to tym bardziej. Z tym ze ja touwielbiam. Czarne włosy, blada cera i śliwka na ustach
![]() Madzia no ja właśnie też mam zapędy makijażowo-wizażowe a mój kieunek nijak się z tym nie pokrywa. Ale tak jak napisała Emilia-nic straconego.Jak mnie nie zatrudnią w NASA to może sama się wybiorę na taki kierunek
|
|
#230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojciec jest normalny, za to mamy nie-opalonej nie widziałam jeszcze ani raz w życiu(przez całe lato leży plackiem na słońcu bez filtrów ). Musiałabym pogrzebać głębiej w mojej rodzinie, może jakiś/jakaś bladolica/bladolic by się znalazł ![]() Cytat:
Ale jak zacznę pracować, to... ech ![]() Taki troszkę gotycki(?) wygląd preferujesz chyba Mnie się marzą rude, długie włosy
|
|
|
#231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za pare lat zrobisz sobie rude wlosy a ja brązowe
|
||
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak
Będę miała długaśne, rude, falowane włosy Nie będę mogła w nocy spać przez Ciebie
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie mam już problemu z nauczycielami A kwasy.....jeśli będziesz coś kiedyś zamawiać np. u Thanatosa to kup kw. sallicylowy i ukręć tonik. U mnie takie coś daje dużo lepsze efekty niż effaclar a kosztuje grosze (dosłownie). Acne derm jest też lepszy niż eff no i tańszy.
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie będę kupowała coś na Mazidłach(olej kokosowy łazi za mną od dawna Acne derm używa moja siostra na plecy, to może mama kupi i mi na twarz
|
|
|
#235 | |
|
|
Cytat:
Mnie sie marzą złoto rude ale poki co wystarczą mi zdrowe Tez bladzioch jestem, mocze sie w kwasie migdałowym, twarzyczka lubi, za to plecy, dekolt i ramiona sa nie do ruszenia (nawet 40% ). Mialam mikrodermabrazje robioną juz (600zł ![]() Eeee ale wszystko w swoim czasie, jeszcze bede bosssska
|
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niektóre kwasy wcale drogie nie są Ja za acne-derm płace mniej niż 15 zł i najważniejsze nie szkodzi przy delikatnej naczynkowej cerzeJa mam blade lica po tatusiu, za to mama to istna czekoladka i też się beztrosko smaży latem bez żadnych filtrów ![]() Mi się za to marzy platyna na moich włoskach ![]() virtual_reality a kwas migdałowy to u kosmetyczki Myślałam też ostatnio o czymś mocniejszym niż acne derm - jakiejś mikrodembrazji, ale nie wiem czy przy naczynkach to dobry pomysł...
|
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki masz teraz kolor włosów? Jak powiesz, że czarne, to wybiczuje Cię
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blond - tylko po tych wszystkich naftach, olejkach rycynowych zrobił się ciemny odcień blondu i jakoś nie mogę się do niego przyzwyczaić, bo są teraz takie nijakie W sumie przyciemnianie mniej niszczy włosy niż rozjaśnianie, więc może je poprostu troszkę przyciemnie Sądzicie, że czekoladka będzie pasować do blado różowej buźki
|
|
|
|
|
|
#239 | |
|
|
Cytat:
![]() U dermatologa własciwie seria zabiegow taką maszyną z pumeksem ![]() Kiedys u kosmetyczki peeling azjatycki, hihi lubie takie zabawy chyba
|
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
W avie to ja, ale do laluni mi daleko
Ja właśnie się zastanawiam nad peelingiem migdałowym przed latem. Kręcisz sama czy robisz u kosmetyczki? Edit: nie zauważyłam, ze jest już odpowiedź
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

ewentualnie co dwa dni. Odżywek mam sporo, więc co kilka dni stosuje inną - lubie sobie życie urozmaicać
Ja używam własnie waxa na przemian z kallosem

Wymienie chetnie na cos innego,kto chce?
(dostane punkty za reklame swojego kramiku kosmetycznego)
), prawie jak ściana, więc rodzina strasznie się o mnie martwiła. A ja po prostu mam taki kolor skóry przy używaniu filtrów i nie wychodzeniu z domu w czasie upału(wyjątek- lekcje wf'u w czerwcu, ale to też pod grubą warstwą filtra)
Jednak bardzo dobrze zrobiłaś, włosy na pewno dalej by się rozdwajały.
Niestety przydałaby się jakaś zdolna wizażystka, bo ja niestety talentem do wykonywania makijaży nie mogę się pochwalić

az mi glupio powiedziec ze do wlosow!
.......... mam nadzieję, że jeśli będę mieć dzieci, to będą one w stanie zapewnić sobie leszcze atrakcje.

Ojciec jest normalny, za to mamy nie-opalonej nie widziałam jeszcze ani raz w życiu(przez całe lato leży plackiem na słońcu bez filtrów ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)