Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII ! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-27, 16:56   #2221
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Dot.: Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII !

Cytat:
Napisane przez prazubr Pokaż wiadomość
Jest duzy wybor, od bransoletek do rękawiczek

Dzisiaj przyszedl mi czerwony lakier na swieta, a halloweenowych naklejek ani widu ani slychu :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja wiem ze Niby jest ale wszystko raczej podroby a o ile sobie mogłabym kupić to na prezent juz komuś nie dałabym
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 17:08   #2222
201612090924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ondiine Pokaż wiadomość
A co zamawiasz na przykład z Ali na prezenty?

Ja nie kupię nic wcześniej, bo pewnie znów będziemy się składać na prezenty i kupować po jednym, konkretniejszym. To dobry pomysł (zresztą sama to zaproponowałam po naszych zeszłorocznych rozmowach ), ale niestety, zostawiany na ostatnią chwilę, bo jak prezenty to każdy w budżecie planuje ten wydatek na grudzień. Jedyne co mi pozostaje to odłożyć kasę i wymyślać prezenty, 3/7 już mam, w tym wiem co sama chciałabym dostać + trzeba będzie kupić coś osobom, które może będą na wigilii, a może nie, ale składać się nie będą...
jednej siostrze kupiłam punkową bransoletkę i zegarek z paskiem na rzemyku.
Drugiej skarpetki z salior moon i rękawiczki, w których może korzystać ze smartfonu.
Właśnie zauważyłam, że zamówiłam dwie pary, więc jak przyjdą to dam też teściowej i do tego kupię dobre wino i zapakuję w ubranko z ali
Bratowej naszyjnik, szwagrowi pendrivea i jeszcze dokupię rękawiczki.

Jak widać ogranicza nas tylko wyobraźnia ;D

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;66857281]Ja wiem ze Niby jest ale wszystko raczej podroby a o ile sobie mogłabym kupić to na prezent juz komuś nie dałabym [/QUOTE]
aliexpress to nie tylko podróby
są też tam oryginalne rzeczy i marki noname, które można dostać w każdej sieciówce
Serio, nie rozumiem Twojego uprzedzenia, ale trudno
201612090924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 17:14   #2223
Konto usunięte

Coraz bliżej Święta!- kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. VIII !

Uprzedzenia nie mam bo sobie dama zamawiam duzo rzeczy ale jako prezent nie chciałabym dostać/podarować komus

Ale wiadomo kazdy robi jak uważa

Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Czas edycji: 2016-10-27 o 17:16
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 17:19   #2224
Inal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GiveSmile Pokaż wiadomość
Ooo dzieki za mrówkowca a likier to ten dokładnie http://dianainthekitchen.blogspot.co...ny-likier.html i przyprawa do piernika jest własnej roboty
Już od jakiegoś czasu ,trzymam ten link w zakładkach , tylko słabo mi idzie produkcja hihi ..
Cytat:
Napisane przez _zgryzota_ Pokaż wiadomość
Akurat ciasta to jedna z rzeczy których nie lubię z święta 😀 dla mnie ciasta mogą nie istnieć.....ja uwielbiam pierogi......😍
Święta bez pierogów to nie święta !
Cytat:
Napisane przez ysabela Pokaż wiadomość
Witam się w tym roku Podczytywałam wątek w zeszłym, w tym też będę
Wyjęłam ostatnio aparat żeby trochę zdjęć porobić w nastrojowym świetle i tak mnie natchnęło, że aż alternatywną choinkę naprędce zainmprowizowałam Zdjęcie mam zamiar puścić w świat razem z życzeniami świątecznymi w grudniu, tutaj robię prapremierę. No mi podoba się bardzo taka bazyliowa choinka
Pomysłowo

Cytat:
Napisane przez Northpole Pokaż wiadomość
Dodaję do zakładek,już tyle się tego nazbierało,nie wiem,kiedy wszystko zrobię
Stary 2016-10-27, 17:35   #2225
chouette_
Wtajemniczenie

W tym roku niestety, ale chyba nie zrobię likieru świątecznego Nie mam za bardzo warunków Ale za to za kilka dni biorę się za robienie piernika staropolskiego, od kiedy zrobiłam go 2 czy 3 lata temu cała rodzina na niego czeka Ze mną na czele

Dziewczyny, myślicie, że jak teraz zamówię coś z Ali to mi przyjdzie do świąt?

Byłam dziś w Ikei, tam jeszcze lipa w temacie świątecznym. Ale latarenkę kupiłam
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy."

chouette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 17:40   #2226
Ondiine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chouette_ Pokaż wiadomość
W tym roku niestety, ale chyba nie zrobię likieru świątecznego Nie mam za bardzo warunków Ale za to za kilka dni biorę się za robienie piernika staropolskiego, od kiedy zrobiłam go 2 czy 3 lata temu cała rodzina na niego czeka Ze mną na czele

Byłam dziś w Ikei, tam jeszcze lipa w temacie świątecznym. Ale latarenkę kupiłam
Myślę, że przyjdzie, ja też przed chwilą zamówiłam kokardki na choinkę, ale to jest chyba ostatnia chwila
Ja gdzieś za dwa, trzy tygodnie wyprodukuję piernik

Wczoraj wkurzył mnie spiker w radiu tekstem "jeśli dobrze liczę za dwa miesiące będzie już po świętach i po co tyle przygotowań"... Zniesmaczyłam się
Stary 2016-10-27, 17:41   #2227
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby kupić woski w moim przypadku to cała wyprawa...albo galeria Mokotów- albo promenada...jedno i drugie centrum handlowe nie należy do moich ulubionych, nigdzie bliżej nie mam dostępu do wosków :-( nie lubię kupować w ciemno....
Ja mam do galerii mokotow rzut beretem, ale wszystkie woski kupuje online
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 18:36   #2228
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
W którym sklepie w GM są woski?
W tamtym roku dałabym sobie głowę uciąć, że widziałam woski w GM, nawet pamiętałam wystawę, ale później jak chciałam kupić to przebiegłam całą wzdłuż i wszerz i nie znalazłam tego sklepu

Ja nie kupię nic wcześniej, bo pewnie znów będziemy się składać na prezenty i kupować po jednym, konkretniejszym. To dobry pomysł (zresztą sama to zaproponowałam po naszych zeszłorocznych rozmowach ), ale niestety, zostawiany na ostatnią chwilę, bo jak prezenty to każdy w budżecie planuje ten wydatek na grudzień. Jedyne co mi pozostaje to odłożyć kasę i wymyślać prezenty, 3/7 już mam, w tym wiem co sama chciałabym dostać + trzeba będzie kupić coś osobom, które może będą na wigilii, a może nie, ale składać się nie będą...
W villeroy&boch

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
wiem co sama chciałabym dostać + trzeba będzie kupić coś osobom, które może będą na wigilii, a może nie, ale składać się nie będą...
Jak to może będą na wigili a może nie i dlaczego musisz im zrobić prezenty?i dlaczego oni się nie składają?

Właśnie dziewczyny a jakie macie pragnienia prezentowe? Co wam się marzy od świętego Mikołaja?
_zgryzota_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 18:39   #2229
asiaasia58
Wolę prosto!

Cytat:
Napisane przez Bossska_Nat Pokaż wiadomość
Człowieka 5 dni nie ma i tu teraz doczytuję od pół dnia co napisałyście
Ale fajnie świątecznie się porobiło !!!
Ja wróciłam z Madrytu - miałam ostatki lata,pogoda baja ,teraz jestem gotowa na mroźną zimę . Choć pewnie skończy się jak zawsze
Piszecie o przeziębieniach - a ja mam w pracy szkarlatynę - pobijecie to ?

Ze świątecznych newsów -Sinsay ma już w sprzedaży świąteczną kolekcję - kupiłam kapcie z mikołajem, komin w czerwone norweskie wzory i takie same 1 palcowe rękawiczki . A mieli mi wysłać maila że to jest dostępne i nic nie wysłali ,tak czy siak dziś zaglądam i to jest dostępne! Więc od razu zamówiłam .Czekam jeszcze na dostępność skarpet świątecznych bo mają fajne i w dobrej cenie będą mieć i będe zamawiać drugą przesyłkę , co mi tam.
Co do choinki - moja to będzie złoto czerwony misz masz,trochę kolorowych dodatków,ale w większości złoto i czerwień - wszystkie dekoracje mam takie .Planuję dokupić pare pięknych bombek i zawieszek w h&y ,ale bez szaleństw ,jest kilka cudownych ale ceny porażające .Będę tak kupować po kilka co rok
A stacjonarnie też już? Czy tylko online? Podoba mi się parę rzeczy, skoczyłabym na jakieś małe zakupy

Ja z pytaniem - gdzie dorwę lampki takie na okno (taka a'la girlanda świetlna) ale w kształcie gwiazdek? Ubzdurałam sobie konkretną dekorację okna i mnie nosi, bo nigdzie takich lampek nie mogę dojrzeć
Stary 2016-10-27, 18:39   #2230
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
W którym sklepie w GM są woski?
W tamtym roku dałabym sobie głowę uciąć, że widziałam woski w GM, nawet pamiętałam wystawę, ale później jak chciałam kupić to przebiegłam całą wzdłuż i wszerz i nie znalazłam tego sklepu

Jest wyspa Yankee
Stary 2016-10-27, 18:42   #2231
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaasia58 Pokaż wiadomość
A stacjonarnie też już? Czy tylko online? Podoba mi się parę rzeczy, skoczyłabym na jakieś małe zakupy

Ja z pytaniem - gdzie dorwę lampki takie na okno (taka a'la girlanda świetlna) ale w kształcie gwiazdek? Ubzdurałam sobie konkretną dekorację okna i mnie nosi, bo nigdzie takich lampek nie mogę dojrzeć
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6581590111

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6017287700

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6581590111

Edytowane przez _zgryzota_
Czas edycji: 2016-10-27 o 18:45

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-27, 19:03   #2232
asiaasia58
Wolę prosto!

No właśnie na to trafiłam, a zupełnie o coś innego mi chodzi Miałam na myśli taki pas poziomy z odchodzącymi kilkoma pionowymi i żeby na tych pionowych były gwiazdki, najlepiej na prąd (łopatologicznie to napisałam, wiem, ale nie wiem jak to po normalnemu określić )

Edytowane przez asiaasia58
Czas edycji: 2016-10-27 o 19:08
asiaasia58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 19:08   #2233
rintintin
Zakorzenienie

Cytat:

W sinseyu tez byłam. Nie ma jeszcze w stacjonarnych sklepach oferty świątecznej.
rintintin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 19:09   #2234
martaw_mw
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie jem ciast na święta nigdy ☺ za to barszczyk i pierogi...to moje ukochane potrawy świąteczne
A ja jestem słodyczoholikiem Ale zdecydowanie bez barszczyku nie ma świąt - zgadzam się!

Cytat:
1. Uwielbiam zapiekankę pasterską, choć nie wiedziałam, że tak się ona nazywa
2. Tak, weekendu potrzebuję! A wtorek też wolny I jak słusznie któraś z dziewczyn zauważyła - śpimy godzinę dłużej w weekend! Cudownie Likier kukułkowy też uwielbiam Moja babcia robi bardzo dobry.

Znalazłam, całkiem sporo, było w czym wybierać i fajne kryształki znalazłam przy okazji, w przyszłym miesiącu zakupuję wszystko do mojej choinki
Dzięki!

ysabela, hej

Ja właśnie włączyłam RMF Święta, na chwilę tylko, żeby zobaczyć co tam grają, bo jakoś drażnią mnie te stare świąteczne piosenki, wolę współczesne A tu Edyta Górniak i Krzysztof Antkowiak - jedna z moich ulubionych świątecznych piosenek I kolejna - Yello Jingle Bells! Cuda!

Byłam dziś po pracy na grzybach, zmęczona właśnie odpoczywam

Pytanie za 100 punktów - co zakładacie na czubek choinki?
Gwiazdę, czubek, a może nic? Zastanawiam się czy kupować jakiś czubek
My mamy gwiazdę.

Cytat:
Witam się ze wszystkimi po dłuższej nieobecności

Tyle naprodukowałyście, że chyba ze 3 dni będę nadrabiać!

Dziś rozpoczęłam oficjalnie sezon jesienno-zimowy i odpaliłam wosk Welcome Home Kringle
Hej

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Mężem jest super , ale w odniesieniu do świętomaniactwa mógłby być jeszcze lepszy

http://www.fotosik.pl/zdjecie/81d59cf121e75fa1
Nie wiem czemu mi się nie wyświetla Pościel będę ubierać dopiero w grudniu, zrobiłam więc zdjęcie jednej poduszki - ładnie widać wzór Dodam, że te większe srebrno-szare śnieżynki są jakby leciutko błyszczące

Foto wyżej

Zepnij poślady, zaciśnij zęby i po prostu to zrób! Kupuj kominek! Teraz! Natychmiast! No, ewentualnie jutro

Wrzucałam tutaj kiedyś ten przepis Robiłam ten likier, jakieś dziewczyny z wątku także. Mi nie do końca podszedł, ale rodzinka chwaliła

Kurcze, a ja nie mogłam go znieść i zgasiłam chwilę po odpaleniu

Tak, tak, tak! Ja też wielbię te piosenki Do "Pada śnieg" ułożyłam kiedyś całą choreografię. Na leżąco

U nas na czubku choinki zwykle jest gwiazda Tradycyjnych "czubów" nie lubię, z kolei bez niczego choinka wydaje mi się jakaś łysa

Zrobiłam pierwsze zakupy na Aliexpress i dziś doleciała przesyłka z ledami na druciku
Piękna ta pościel!

Cytat:
Napisane przez mika93 Pokaż wiadomość
U mnie to samo, z jednej choroby w drugą wchodzimy, a mam wrażenie że tylko moje dziecko choruje. Dzisiaj pediatra błysnęła, że jak mała tak choruje to może trzeba ze żłobka zrezygnować A co ja z dzieckiem zrobię???

Robiłam w zeszłym roku ale nie próbowałam bo byłam w ciąży Tydzień temu próbowałam i jest smaczny, chociaż trzeba uważać z przyprawami bo opadają na dno

Martyna piękna pościel
Ta, świetna rada: najlepiej zrezygnuj z pracy... Nie ma to jak mądrości innych...

Cytat:
Napisane przez Sunmore Pokaż wiadomość
Ja chyba w zeszłym roku miałam taką dużą złotą kokardę. Po Świętach mnie mama uszczęśliwiła czubkiem, który dorwała gdzieś na przecenach (taki klasyczny - kulka i szpic)

U mojej też stół się musi uginać. Inna sprawa, że gotuje bardzo smacznie Ale pomocy nigdy nie chce a Święta jest umęczona (cały czas tylko donosi nowe rzeczy). U nas w domu za to zawsze mama się starała, żeby nie było za dużo, bo wychodziła z założenia, że lepiej zaraz po Świętach ugotować coś świeżego niż na siłę dojadać. I mi też bliższa jest ta druga filozofia A inna sprawa, że poprostu gotowanie nie jest jej konikiem

Haha, pasowałaby nasza rodzinna "pochwała" - ,, Dobrze, ale mogło by być lepiej"

No muszę, muszę. Ale w tym moim zapyziałym mieście nie mają chyba takich cudów. Albo ja kiepsko szukam. Ale w takim razie mam misję na jutro na spacer z Małą (i całe szczęście, bo nie lubię tak łazić bez celu z wózkiem ).

Też w zeszłym roku na Święta w ciąży byłam TŻ się śmiał, bo mnie okropne mdłości męczyły i przed Świętami jedyne co mogłam jeść do były mandarynki - tak kilogram dziennie

Hahaha, coś w tym jest. A jeszcze jak choinka nie jest idealnie prosta to już w ogóle głupio to wygląda
Mam dokładnie tak samo z mamą i teściową

Piszecie o likierze świątecznym, a ma któraś sprawdzony przepis na domowe malibu?
martaw_mw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 19:10   #2235
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie na to trafiłam, a zupełnie o coś innego mi chodzi Miałam na myśli taki pas poziomy z odchodzącymi kilkoma pionowymi i żeby na tych pionowych były gwiazdki, najlepiej na prąd (łopatologicznie to napisałam, wiem, ale nie wiem jak to po normalnemu określić )

Chcesz ozdobę kurtynową....
Proszę -
https://9design.pl/product-pol-7106-...azdki-25L.html
Stary 2016-10-27, 19:13   #2236
asiaasia58
Wolę prosto!

Cytat:
Chcesz ozdobę kurtynową....
Proszę -
https://9design.pl/product-pol-7106-...azdki-25L.html
Kurtyna! Jezu..jednego słowa mi zabrakło, no dwa dni nad tym myślę, dzięki!

Ale! Zmyliło mnie, że mam coś podobnego ale nie w kształcie gwiazdek i na opakowaniu jak wół stoi "girlanda świetlna"
Stary 2016-10-27, 19:17   #2237
_zgryzota_
Zakorzenienie

Cytat:

Ale! Zmyliło mnie, że mam coś podobnego ale nie w kształcie gwiazdek i na opakowaniu jak wół stoi "girlanda świetlna"
Ewentualnie takie coś

http://www.lampy.pl/Blyszczaca-kurty...Q&gclsrc=aw.ds

Szukaj też jako wodospad Led 😊

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:

A tutaj moja droga masz 2ostatnie sztuki dostępne od ręki 😊 https://www.tim.pl/kurtyna-swietlna-...-cieply-21-618
Stary 2016-10-27, 20:12   #2238
Melka88
Zakorzenienie

Właśnie zobaczyliśmy z mężem film "Świąteczna wiadomość". Taka lekka fabuła.
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 20:44   #2239
Kelis95
Raczkowanie

Cytat:
Żeby kupić woski w moim przypadku to cała wyprawa...albo galeria Mokotów- albo promenada...jedno i drugie centrum handlowe nie należy do moich ulubionych, nigdzie bliżej nie mam dostępu do wosków :-( nie lubię kupować w ciemno....
a w jakiej dzielnicy mieszkasz?

Kelis95 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-27, 21:00   #2240
BlackLucy
Zadomowienie

Cytat:

ja za tydzień w środe lub w czwartek bede robić ciasto
BlackLucy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 21:44   #2241
Ondiine
Wtajemniczenie

Cytat:
W villeroy&boch

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Jak to może będą na wigili a może nie i dlaczego musisz im zrobić prezenty?i dlaczego oni się nie składają?

Właśnie dziewczyny a jakie macie pragnienia prezentowe? Co wam się marzy od świętego Mikołaja?
O widzisz! Dzięki! Dla świętego spokoju jak będę to odwiedzę, żeby się upewnić czy to tam widziałam te woski, które dobry miesiąc nie dawały mi spokoju
Widzisz, to ta "skomplikowana sytuacja" pod tytułem "dziewczyny/chłopaki naszego rodzeństwa" Jedna z tych osób to dziewczyna mojego wujka, która jeszcze do rodziny nie należy i ciężko oczekiwać od niej zrzutki, a druga to narzeczona mojego brata, która przychodzi zwykle po wigilii w swoim domu, więc też od niej zrzutki nie bierzemy, ale prezenty, choćby symboliczne kupić wypada, ona też nigdy z pustymi rękami nie przychodzi

Ja już od tamtego roku poluję na dysk zewnętrzny, bo mam ponad 120 GB zdjęć w komputerze, więc marzy mi się dysk, żeby nie martwić się o ewentualną awarię komputera i stracone zdjęcia

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Jest wyspa Yankee
A to chyba od niedawna? Bo jakoś zupełnie jej nie kojarzę.
Stary 2016-10-27, 21:45   #2242
karolinaaa92
Zakorzenienie

Rossmannowski "Skarb" już trochę świąteczny. 🎄 Jakoś po Wszystkich Świętych Rossmann rusza z ofertą świąteczną. 🎅

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 22:01   #2243
MieciowaRuda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ysabela Pokaż wiadomość
Witam się w tym roku Podczytywałam wątek w zeszłym, w tym też będę
Wyjęłam ostatnio aparat żeby trochę zdjęć porobić w nastrojowym świetle i tak mnie natchnęło, że aż alternatywną choinkę naprędce zainmprowizowałam Zdjęcie mam zamiar puścić w świat razem z życzeniami świątecznymi w grudniu, tut6aj robię prapremierę. No mi podoba się bardzo taka bazyliowa choinka
aaaa fotka jest mega 78

Cytat:
1. Uwielbiam zapiekankę pasterską, choć nie wiedziałam, że tak się ona nazywa
2. Tak, weekendu potrzebuję! A wtorek też wolny I jak słusznie któraś z dziewczyn zauważyła - śpimy godzinę dłużej w weekend! Cudownie Likier kukułkowy też uwielbiam Moja babcia robi bardzo dobry.

Znalazłam, całkiem sporo, było w czym wybierać i fajne kryształki znalazłam przy okazji, w przyszłym miesiącu zakupuję wszystko do mojej choinki
Dzięki!

ysabela, hej

Ja właśnie włączyłam RMF Święta, na chwilę tylko, żeby zobaczyć co tam grają, bo jakoś drażnią mnie te stare świąteczne piosenki, wolę współczesne A tu Edyta Górniak i Krzysztof Antkowiak - jedna z moich ulubionych świątecznych piosenek I kolejna - Yello Jingle Bells! Cuda!

Byłam dziś po pracy na grzybach, zmęczona właśnie odpoczywam

Pytanie za 100 punktów - co zakładacie na czubek choinki?
Gwiazdę, czubek, a może nic? Zastanawiam się czy kupować jakiś czubek
U nas jest czubek 😊 u czubków jest czubek 😂😂😂
A co do świątecznych piosenek.. ja dzisiaj nuciłam w pracy kolędę 😂😂

Cytat:
Ja już od tamtego roku poluję na dysk zewnętrzny, bo mam ponad 120 GB zdjęć w komputerze, więc marzy mi się dysk, żeby nie martwić się o ewentualną awarię komputera i stracone zdjęcia .
co do zdjęć.. ja staram się wywoływać. Na allegro. Tanio, duuuużo i jakość jak od fotografa. Teraz jak na święta pojedziemy to mam zamiar wywołać, bo już się nazbierało.. oj duuuuuuużo. I o wiele fajniej się oglada w albumie😃😁😁

Ja z ciast najbardziej lubię te mięsne 😂😂 taka ja ciastowa jestem. Aczkolwiek czasem mam chęć na jakieś ale mój TŻ nie przepada więc raczej nie robię. A na święta ciast raczej nie ruszam, bo są lepsze smakołyki 😋😋 a jak tylko po świętach ciacho się kończy to ja wtedy bym jadła 😂

Ja w weekend mam zamiar zrobić cotton balls i niech schną. Bo robię z klejem do tapet i dość długo schnie to fakt. Ale będę cierpliwie czekać, a później już się tylko zachwycać 😍
No i robię choineczki.. tyle radości 😀😍 chociaż póki co z umiarem póki nie wystawię jakiegoś ogłoszenia. Mam nadzieję że Niemcy się skuszą, skoro mają hopla na punkcie ozdób świąecznych 😃😃
MieciowaRuda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-27, 22:49   #2244
Ondiine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MieciowaRuda Pokaż wiadomość
co do zdjęć.. ja staram się wywoływać. Na allegro. Tanio, duuuużo i jakość jak od fotografa. Teraz jak na święta pojedziemy to mam zamiar wywołać, bo już się nazbierało.. oj duuuuuuużo. I o wiele fajniej się oglada w albumie😃😁😁
Oj, ja nie lubię wywoływanych zdjęć. Musiałabym mieć ze sto albumów (a i tak mam ze 30 z czasów aparatów kliszowych :P) a że nie cierpię mieć dużo zbędnych rzeczy, bo trzeba je gdzieś pomieścić i szkoda mi na nie miejsca, to fakt, że mogę mieć je zapisane w komputerze o wiele bardziej do mnie przemawia
Miłego piątku, dziewczyny, wreszcie weekend niedługo

Stary 2016-10-28, 01:16   #2245
Konto usunięte

Ja lubie wywoływać bo co na papierze to na papierze a nie na ekranie, ogląda sie wygodniej.
Stary 2016-10-28, 04:54   #2246
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam skromne marzenie: krótki złoty naszyjnik z malutką przywieszką. Chociaż tak naprawdę wolałabym, żebyśmy te święta spędzili z moją rodziną, no, ale kolejność to kolejność. Za rok się do nich wybierzemy. A prezenty i tak im wyślę

Też wolę pierogi od ciasta
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 06:31   #2247
Sunmore
Raczkowanie

Cytat:

Piszecie wszystkie o Ali, a ja nawet nie wiem jak tam coś kupić. Chyba pora się ogarnąć, bo z tego co czytam całkiem fajne rzeczy można tam znaleźć

Cytat:
Napisane przez j_fly Pokaż wiadomość
Ja mam skromne marzenie: krótki złoty naszyjnik z malutką przywieszką. Chociaż tak naprawdę wolałabym, żebyśmy te święta spędzili z moją rodziną, no, ale kolejność to kolejność. Za rok się do nich wybierzemy. A prezenty i tak im wyślę

Mi się marzy właśnie jakaś ładna mała zawieszka. Ale przejrzałam już tyle różnych stron i nadal nic mi w oko nie wpadło.

Kurcze, u nas kolejny dzień deszczu, nie ma jak na spacer iść. Tzn. może i jest ale ja z tych lubiących deszcz tylko jak siedzą w domu z gorącą herbatą. Wczoraj zamiast spaceru była kawa i słodkości u koleżanki. Jak tak dalej pójdzie to się w żadną ładną kieckę na Wigilię nie zmieszczę

Sunmore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 06:46   #2248
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz! Dzięki! Dla świętego spokoju jak będę to odwiedzę, żeby się upewnić czy to tam widziałam te woski, które dobry miesiąc nie dawały mi spokoju
Widzisz, to ta "skomplikowana sytuacja" pod tytułem "dziewczyny/chłopaki naszego rodzeństwa" Jedna z tych osób to dziewczyna mojego wujka, która jeszcze do rodziny nie należy i ciężko oczekiwać od niej zrzutki, a druga to narzeczona mojego brata, która przychodzi zwykle po wigilii w swoim domu, więc też od niej zrzutki nie bierzemy, ale prezenty, choćby symboliczne kupić wypada, ona też nigdy z pustymi rękami nie przychodzi

Ja już od tamtego roku poluję na dysk zewnętrzny, bo mam ponad 120 GB zdjęć w komputerze, więc marzy mi się dysk, żeby nie martwić się o ewentualną awarię komputera i stracone zdjęcia

A to chyba od niedawna? Bo jakoś zupełnie jej nie kojarzę.
Chyba tak, jakos na te stoiska nie zwracam szczegolnej uwagi, zwykle ide na koń kierunek rossmann albo carrefour

Cytat:
Napisane przez j_fly Pokaż wiadomość

Ja od miesiaca kupuje zlota bransoletke i nie moge sie zdecydowac. Jakos jak kupowalam mamie to lepiej mi szlo

Tymczasem przyszly mi 2 cebulowe srebrne pierscionki z ali. Takie same, cienkie. Nosze oba na raz
Stary 2016-10-28, 06:56   #2249
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez dembi Pokaż wiadomość
Martynku, ja tez mialam całą choreografię w głowię

Dziewczyny, pomocy!! Który obrus byście wzięły?

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0421165002.html

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0401238001.html
Ale wiesz... Ja swoją choreografię wprowadziłam w życie Na leżąco Tak miotałam się po łóżku, że w pewnym momencie chłop upewniał się, że jakiegoś ataku nie mam

Obrus brałabym drugi, ale wersję czerwoną

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Czemu likier ci nie podszedl? ostudzilas moj zapal
Wyszedł mi jakiś mocny, dość ostry. Z pewnością można by to jakoś ogarnąć, popracować nad proporcjami, ale już nie chce mi się bawić. Jak coś to kupię gotowca

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
Każdy ma inny nos a inne zielone zapachy ci odpowiadają?

Z YC lubiłam Holiday Bayberry , ale ulubieńcy to Goose Creek Candle: A Christmas Story i Christmas Tree Cutting

Cytat:
Cooooo!!!!!!!????? Jak to barszczu nie gotują?!?!? To niedopuszczalne!!!.....
pewnie tą okropną zupę grzybowa....pamiętam jak moja babcia zrobiła ja kiedyś na święta :-D to był pierwszy i ostatni raz bo nikt tego jeść nie chciał i wszyscy pytali o barszcz :-D
Cytat:
Napisane przez BlackLucy Pokaż wiadomość

u mnie też barszczu nie ma
U mnie też barszczu brak. Dawniej się pojawiał, ale mało kto go ruszał. Cała rodzinka rzuca się na zupę grzybową

Cytat:
To na zmianę tematu, żeby nie rozmawiać o jedzeniu jeśli ktoś jest głodny mam dla Was trailery nowych filmów
Obejrzałabym

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;66856326]Ja juz mam cześć prezentów i nie moge sie doczekać aż bedzie choinka żebym mogła juz je zapakować i pod choinkę włożyć i dokładać hehe [/QUOTE]
Mam identycznie Dobrze, że jeszcze nie mam papierów ani wstążek, bo pewnie już szalałabym z pakowaniem.

Wiecie, że poza tym, który zaraz się zacznie, zostało nam do Świąt tylko 7 weekendów?

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 06:56   #2250
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez Sunmore Pokaż wiadomość
Piszecie wszystkie o Ali, a ja nawet nie wiem jak tam coś kupić. Chyba pora się ogarnąć, bo z tego co czytam całkiem fajne rzeczy można tam znaleźć

Mi się marzy właśnie jakaś ładna mała zawieszka. Ale przejrzałam już tyle różnych stron i nadal nic mi w oko nie wpadło.

Kurcze, u nas kolejny dzień deszczu, nie ma jak na spacer iść. Tzn. może i jest ale ja z tych lubiących deszcz tylko jak siedzą w domu z gorącą herbatą. Wczoraj zamiast spaceru była kawa i słodkości u koleżanki. Jak tak dalej pójdzie to się w żadną ładną kieckę na Wigilię nie zmieszczę
Mnie Ali zupelnie nie jara i w takim nawale tandety nie jestem w stanie wyluskac zadnych perelek
Jak ktos potrafi to zazdroszcze ;D

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości