Meridia - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-22, 12:13   #361
nnnnecia
Raczkowanie

Dot.: Meridia

Cytat:
Napisane przez kazika20 Pokaż wiadomość
mozna tak powiedziec!! wiec dlatego chcialam sie dowiedziec co i jak??
Proponuję dietę MŻ i ćwiczenia. Meridia jest lekiem mającym na zadaniu pomóc ograniczyć ilość spożywanych posiłków poprzez uczucie sytyości; przyspiesza także tempo użytkowania zapasów energii zlokalizowanych w tkance tłuszczowej.
Możesz także wypróbować popularną dietę 1000-1200 kca, ważne aby nie była zbyt radykalna, aby te 1000kcal było zawarte w zdrowej żywności. A nie na zasadzie gdzie zjadasz jeden batonik który ma 600kcal i coś jeszcze.
A dokładnych wiadomości na temat tej diety możesz spokojnie poszukać na innych wątkach.
Stary 2008-02-22, 12:31   #362
AniaPinkowska
Przyczajenie

Witam wszystkich chudzielców. Ja mam za sobą 9 dzień z Meridią i 5 kg w dół. Niby luźniejsze spodnie ale jeszcze w mniejszy rozmiar nie wchodzę. Dla mnie paranoją jest branie Meridii na własną rekę. Dziewczyny naprawdę zastanówcie się. Jeśli tak wam zależy na tym, żeby schudnąć to idzcie do endokrynologa. Skoro lekarz pierwszej pomocy wam nie przepisał. Zeby brac Meridie trzeba miec naprawde problemy ze zdrowiem i zrobiona mase róznych badan( w moim przypadku). Meridia dla mnie byla ostatecznoscia. Wiec sie zastanowcie zanim wezmiecie bardzo silny lek. Ja oprocz M. stosuje diete kopenhadzka no i od nastepnego tygodnia na silke, bo teraz jakos tak nie zgrywa mi sie z czasem. No i licze na ten 38 rozmiar za 4 miesiace. Pozdrawiam Was. A co do tego, ze M wpływa zle na dziecko i ze moze urodzic sie chore, to nie prawda. Rozmawialam na ten temat ze swoja doktor i ona powiedziala ze tak bylo 20 lat temu. Teraz sklad M sie troche zmienil i zrobionych zostalo mnostwo badan w celu wyeliminowania zlego wplywu M na ciaze i dziecko.
AniaPinkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 13:14   #363
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaPinkowska Pokaż wiadomość
Witam wszystkich chudzielców. Ja mam za sobą 9 dzień z Meridią i 5 kg w dół. Niby luźniejsze spodnie ale jeszcze w mniejszy rozmiar nie wchodzę. Dla mnie paranoją jest branie Meridii na własną rekę. Dziewczyny naprawdę zastanówcie się. Jeśli tak wam zależy na tym, żeby schudnąć to idzcie do endokrynologa. Skoro lekarz pierwszej pomocy wam nie przepisał. Zeby brac Meridie trzeba miec naprawde problemy ze zdrowiem i zrobiona mase róznych badan( w moim przypadku). Meridia dla mnie byla ostatecznoscia. Wiec sie zastanowcie zanim wezmiecie bardzo silny lek. Ja oprocz M. stosuje diete kopenhadzka no i od nastepnego tygodnia na silke, bo teraz jakos tak nie zgrywa mi sie z czasem. No i licze na ten 38 rozmiar za 4 miesiace. Pozdrawiam Was. A co do tego, ze M wpływa zle na dziecko i ze moze urodzic sie chore, to nie prawda. Rozmawialam na ten temat ze swoja doktor i ona powiedziala ze tak bylo 20 lat temu. Teraz sklad M sie troche zmienil i zrobionych zostalo mnostwo badan w celu wyeliminowania zlego wplywu M na ciaze i dziecko.
Dziwna ta pani dr skoro wie więcej o leku niż producent - jakoś w ulotce stoi jak byk co innego...
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 13:47   #364
nnnnecia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AniaPinkowska Pokaż wiadomość
A co do tego, ze M wpływa zle na dziecko i ze moze urodzic sie chore, to nie prawda. Rozmawialam na ten temat ze swoja doktor i ona powiedziala ze tak bylo 20 lat temu. Teraz sklad M sie troche zmienil i zrobionych zostalo mnostwo badan w celu wyeliminowania zlego wplywu M na ciaze i dziecko.
Powiedz, że to co napisałaś to był żart? Meridia zawiera sibrutamine świadczy o tym nie tylko skład ale chodźby jej międzynarodowa nazwa Sibrutamine Hydrochloride. W trakcie ciąży nie można brać większości środków przciwbólowych; często przez I trymestr ale są kobiety, które przez całą ciążę ich brać nie mogą. A środki przebiwbólowe są dostępne bez recepty więc gdzie tu porównanie do "leku" na recepte - przepisywanego w skrajnych przypadkach.

Preparat jest przeciwwskazany w ciąży i okresie karmienia piersią. Kobiety w wieku rozrodczym powinny w trakcie leczenia preparatem stosować skuteczną antykoncepcję.

I next time jak masz napisać coś takiego to poprostu nie pisz nic.
Stary 2008-02-22, 14:26   #365
Oliwka76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ABRA_ABRA Pokaż wiadomość
Ja mialam na samym poczatku podobnie... ale po 2 tygodniach wszystko ustapilo... Z rozmiaru 44-46 (zalezy od firmy) doszlam do 38 (sa luzne!!!) waga 52 kg Nareszcie mam swoj rozmiar z LO
Hejka! Pisałaś, że bierzesz M od września. Czy nadal ja bierzesz? Od jakiej dawki zaczynałaś? Zmniejszałaś stopniowo, czy zwiększałaś? Pytam tak dociekliwie, bo rozmiarowo byłaś podobna do mnie.
Oliwka76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 15:16   #366
PANIUSIA69
Raczkowanie

Jak czytam jakie wy kobietki macie problemy to aż mnie trzesie.Fakt drobna nadwaga to dla każdej z nas dyskomfort,ale zeby brać M przy nadwadze jakiś 5 czy 10 kg to chyba przesada.Ja bynamniej sądze ,ze dla kobiet z poważna otyłością to M jest niezbędna bo wkońcu to już na miare choroby bywa ale takie drobne wachania i już takie żelazne rystrykcje .Oj chyba to ja mam coś z głowa bo jestem O dużo za cieżka i chciałabym chodz połowe z tej wagi spasc a o powrocie do wagi jaka powinna być ze wskazań to już nie marzę.Mam 175wzrostu i cieszyć sie będę jak spadnę do 80-85kg.Dziewczyny opamiętajcie się i więcej naturalnych metod skoro nie musicie na siłę brac M.Pozdrawiam pa.
PANIUSIA69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 11:40   #367
dziuba85
Zakorzenienie

Dziewczyny niestety dzieje sie ze mna cos zlego Pisalam,ze po 3 dniach jest super,ale teraz tragedia
Od czwartku nie biore M,bo tak mi serducho wali,ze boje sie ze cos jest nie tak i ciagle kreci mi sie w glowie...
Prosze powiedziec,czy to komus sie zdarza??
Nie biore M,ale jesc dalej nie jem A dalej wali mi serducho i ciagle mam jakies male zaslabniecia

Mam dola... chcialam schudnac,a teraz nie moge brac M,bo to walenie serducha i zawroty mnie po porstu przerazaja...
Nie wiem,czy to normalne...

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 12:15   #368
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny niestety dzieje sie ze mna cos zlego Pisalam,ze po 3 dniach jest super,ale teraz tragedia
Od czwartku nie biore M,bo tak mi serducho wali,ze boje sie ze cos jest nie tak i ciagle kreci mi sie w glowie...
Nie biore M,ale jesc dalej nie jem A dalej wali mi serducho i ciagle mam jakies male zaslabniecia

Mam dola... chcialam schudnac,a teraz nie moge brac M,bo to walenie serducha i zawroty mnie po porstu przerazaja...
Ja tak miałam w czasie każdej kuracji - w nocy budził mnie spory niepokój, nie wiedziałam co się dzieje, aż w końcu raz się osłuchałam to miałam akcję serca 150/min - leżąc spokojnie w łóżku - to niestety jedno z mozliwych działań niepożądanych Meridii - w moim przypadku po około miesiącu to się unormowało. Meridię brałam 4x po pół roku z przerwami na pół roku - do roku, podczas których wracałam do wagi większej niż wyjściowa - częściowo winne są tu moje problemy hormonalne, ale częściowo również apetyt i choć jadłam zdecydowanie mniej niż przed braniem to on jednak wraca i w moim przypadku nie było minuty żebym nie myślała o jedzeniu.

Nie chcę nic doradzać, nie znam się na tych Meridiowych kuracjach - moja doktor powiedziała że zgubienie wagi w moim przypadku jest ważniejsze... Ja najgorzej wspominam własnie to uczucie ze serce po prostu wyskoczy mi z piersi, straszliwą suchość w ustach no i ten obrzydliwy metaliczny smak w ustach - żucie gumy trochę pomaga...
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 12:16   #369
Shakira_19
Raczkowanie

Dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę -- na razie wszystko ok, ale jeść nadal bym mogła ---po ilu dniach zaczyna jakoś działać ta tabletka
Shakira_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 14:08   #370
qwas22
Przyczajenie

hej
jestem tu nowa i mam na imię Olka
ważę 107 kilo przy 175 cm wzrostu
meridia leży w szufladzie i czeka na poniedziałek ... już tak mam że wsio od poniedziałku ...
zakończyłam 2 letni związek a w czerwcu bronię magisterki i postanowiłam zmienić w końcu swoje życie
M brałam ze 3 lata temu i miałam straszne humory i bezsenność
teraz wiem czego mogę się spodziewać i jak z tym walczyć
mam tylko pytanie ... mam spoty zapas thermo speed extreme i chciałam brac razem z meridią (tez od poniedziałku) i nie wiem czy to nie wpłynie źle ... ???
brałyście już tak tabletki ?? Tereskaa tak podobnie miała ale nie odpowiada na maile ... pomóżcie
pozdr
qwas22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 14:15   #371
Oliwka76
Raczkowanie

Na mnie zaczęła działać od razu, czułam się, jakbym wypiła 3 mocne kawy naraz i czułam wręcz awersję do jedzenia. Miałam tez takie pokłady energii, że tylko góry przenosić.Potem sie to unormowało. Teraz mam za sobą prawie 5 kg. Nie do końca jest tak, że jedzenie może dla mnie nie istnieć, a szkoda hi,hi, ale radze sobie. Tego samego życzę i Wam Pozdrawiam!
Stary 2008-02-23, 14:36   #372
Madziatweety
Przyczajenie

Cytat:

Mam dola.....
Ja tak miałam jednego dnia (tak naprawde nie wiem czy spowodowane to było M) ale nastepnego dnia było już wszystko dobrze.

Oliwka w jakim czasie poszło ci te 5 kg ?? mi w poniedziełk minie 2 tyg z M. po tygodniu miałam 2.5kg mniej zobaczymy w poniedziałek czy coś wiecej
Madziatweety jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 14:54   #373
nnnnecia
Raczkowanie

Cytat:

Zacznij jeść! To przestanie Ci się kręcić w głowie i z resztą też będzie wszystko OK. To są normalne objawy osłabienia organizmu, a M. jeszcze to potęgowała. Jedz - wróci wszystko do normy. Pij wodę.
Pewnie żołądek Ci się skurczył, jedz małe porcje ale często.
Nie jedzenie nie jest normalne.
Stary 2008-02-23, 14:59   #374
nnnnecia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PANIUSIA69 Pokaż wiadomość
Jak czytam jakie wy kobietki macie problemy to aż mnie trzesie.Fakt drobna nadwaga to dla każdej z nas dyskomfort,ale zeby brać M przy nadwadze jakiś 5 czy 10 kg to chyba przesada.Ja bynamniej sądze ,ze dla kobiet z poważna otyłością to M jest niezbędna bo wkońcu to już na miare choroby bywa ale takie drobne wachania i już takie żelazne rystrykcje .Oj chyba to ja mam coś z głowa bo jestem O dużo za cieżka i chciałabym chodz połowe z tej wagi spasc a o powrocie do wagi jaka powinna być ze wskazań to już nie marzę.Mam 175wzrostu i cieszyć sie będę jak spadnę do 80-85kg.Dziewczyny opamiętajcie się i więcej naturalnych metod skoro nie musicie na siłę brac M.Pozdrawiam pa.
M. nie jest tylko dla kobiet z poważną otyłością. Jest dla osób ze wskaźnikiem BMI ≥ 30 kg/m2 oraz u pacjentów z nadwagą (BMI ≥ 27 kg/m2). Preparat powinien być stosowany u pacjentów, u których leczenie niefarmakologiczne było nieskuteczne, tzn. nie uzyskano lub nie utrzymano zmniejszenia mc. większego niż 5% w ciągu 3 miesięcy.
Stary 2008-02-23, 15:18   #375
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:

Pare stron temu pisałam o tym czego sie dowiedziałam o Meridi : że jej składnik to pochodna amfetaminy. Oczywiście zaraz dostałam OPR od kilku uczestniczek, że nie mam racji i jestem zle poinformowana. Aby nie szezyc herezji postanowiłam zapytac lekarzy. Między innymi trafiłam na taka stronke C.I.L. <admin@leki-informacje.pl>Return-Path : C.I.L. Content-Transfer-Encoding: 8bitContent-Type: text/plain <admin@leki-informacje.pl>
na której zadałam pytanie co do składu Meridi. Oto co dostałam w odpowieidzi :
Tak sibutramina ta pochodna amfetaminy. Jest to główny składnik czynny tego preparatu. W załączniku przesyłamy Pani szczegółowe informacje na temat Meridi. W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt.
Meridia.pdf (321KB)
tym wpisem mogę ponownie spowodowac buże krytycznych wypowiedzi ale skoro takie informacje dostałam a Ty się pytasz co się z toba dzieje po zażyciu M to odpowiadam : takie uczucie jest po zazyciu amfetaminy, jak pestaniesz ja brac samopoczucie wruci do normy !!!
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 15:20   #376
Oliwka76
Raczkowanie

Madziatweety Dzisiaj jest 18 dni od kiedy zaczęłam brać M.

nnnnecia ale nie uważasz chyba, że 5 czy 8 kg nadwagi to otyłość, a czytałam tu wiele postów od dziewczyn z taką nadwagą, którym wydaje sie, że znalazły cudowny środek na szczupłą sylwetkę. To nie jest dobra droga. Stąd sie potem bierze efekt jo-jo, bo zrzucą 5 kg przez miesiąc, przestają brać M, zaczynają jeść normalnie i organizm dostaje fiołka.
Stary 2008-02-23, 15:28   #377
Oliwka76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
Pare stron temu pisałam o tym czego sie dowiedziałam o Meridi : że jej składnik to pochodna amfetaminy. Oczywiście zaraz dostałam OPR od kilku uczestniczek, że nie mam racji i jestem zle poinformowana. Aby nie szezyc herezji postanowiłam zapytac lekarzy. Między innymi trafiłam na taka stronke C.I.L. <admin@leki-informacje.pl>Return-Path : C.I.L. Content-Transfer-Encoding: 8bitContent-Type: text/plain <admin@leki-informacje.pl>
na której zadałam pytanie co do składu Meridi. Oto co dostałam w odpowieidzi :
Tak sibutramina ta pochodna amfetaminy. Jest to główny składnik czynny tego preparatu. W załączniku przesyłamy Pani szczegółowe informacje na temat Meridi. W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt.
Meridia.pdf (321KB)
tym wpisem mogę ponownie spowodowac buże krytycznych wypowiedzi ale skoro takie informacje dostałam a Ty się pytasz co się z toba dzieje po zażyciu M to odpowiadam : takie uczucie jest po zazyciu amfetaminy, jak pestaniesz ja brac samopoczucie wruci do normy !!!
Czy jeśli to pochodna amfetaminy, to kuracja M może skończyć sie uzależnieniem?
Stary 2008-02-23, 15:42   #378
Madziatweety
Przyczajenie

Oliwka to ładnie 5 kg w 18 dni
Stary 2008-02-23, 15:48   #379
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez Oliwka76 Pokaż wiadomość
Twierdzą że tak dobrano skład M że nie powinny uzależniać !!!
Znam dziewuche która przez 6 miesięcy brała ten lek, obecnie nie zażywa go i twierdzi że nie odczówa jakiego kolwiek pociągu.
Musi to być lek z ryzykiem ponieważ cięzko jest dostac recepte i dlatego przeznaczony jeste dla osób z większą nadwagą. (30BIM)
Stary 2008-02-23, 18:59   #380
AgusiaKM
Przyczajenie

Witajcie,
prześledziłam tem wątek i póki co napawa mnie optymizmem.
Dziś wziełam drugą tabletkę Meridii, przepisała mi ten lek moja lekarka - endokrynolog.
Ech.. bo mam do zrzucenie conajmniej 25 kg, istny koszmar.
A było tak pięknie, ponad 6 lat temu schudłam owe 25kg, byłam na 4 roku studiów , dużo czasu, mało nerwów, nawet dość długo się trzymałam w dobrej formie, ale ostatnie dwa lata dały mi w kość.
Zmieniłam pracę, co prawda na fajną , ale stresującą i absorbującą, a no i wyszłam za mąż (za dobrze gotojącego mężczyznę )
I nie wiadomo kiedy wróciłam do punktu wyjścia.
Mam w szafie 2/3 rzeczy , kóry czekają na lepsze czasy, chudzsze czasy.
Płakać mi się za każdym razem, gdy zaglądam do szafy i próbuję coś wybrać do ubrania. Taki mój własny koszmarek.
Zazdroszę dziewczynom, które mają do zrzucenia 5-8 kg, bo przede mną o wiele dłuższa droga.
Do walki z tłuszczykiem zabierałam się długo, bo zawsze było jakieś "ale". Zmotywowałam się po rozmowie z moją lekarką, która uświadomiła mi, że jeśli w tym stanie zajdę w ciążę / a planujemy właśnie powiększenie naszej rodziny/ , to mój organizm może nie znieść kolejnych dodatkowych kilogramów.
Mam nadzieję, że ta motywacja wystarczy. Jest dodatkowo wizja wakacyjnego wyjazdu i występu w stroju, hehe - to działa na moją wyobrażnię, no i motywację do działania.
Pozdrawiam
AgusiaKM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 19:37   #381
nnnnecia
Raczkowanie

Cytat:
... tym wpisem mogę ponownie spowodowac buże krytycznych wypowiedzi ale skoro takie informacje dostałam a Ty się pytasz co się z toba dzieje po zażyciu M to odpowiadam : takie uczucie jest po zazyciu amfetaminy, jak pestaniesz ja brac samopoczucie wruci do normy !!!
Takie uczucie nie jest po zażyciu amfetaminy. Pisałam wcześniej co to jest najprawdopodobniej. Sibrutamina jest pochodną i z tym się z Tobą zgadzam.
Amfetamina jest środkiem o silnym działaniu psychotropowym. Gdyby było takie samo uczucie po zażywaniu amfetaminy to większość osób biorących amf. dla lepszej zabawy przeżuciła by się na M.
Równie dobrze dziewczyna może być w ciąży. Najlepiej iść do lekarza i poprostu się zbadać.

Cytat:
nnnnecia ale nie uważasz chyba, że 5 czy 8 kg nadwagi to otyłość, a czytałam tu wiele postów od dziewczyn z taką nadwagą, którym wydaje sie, że znalazły cudowny środek na szczupłą sylwetkę. To nie jest dobra droga. Stąd sie potem bierze efekt jo-jo, bo zrzucą 5 kg przez miesiąc, przestają brać M, zaczynają jeść normalnie i organizm dostaje fiołka.
Jakby nie było jest to nadwaga. Osoby z taką nadwagą mogą już mieć nieprawidłowe BMI.

Cytat:
Środek nie zawierający żadnych pochodnych amfetaminy może uzależniać. Chodźby psychicznie, bowiem podstawowe źródło problemu może leżeć w emocjach, stosunku do siebie samego i otoczenia.
Stary 2008-02-23, 19:54   #382
Madziatweety
Przyczajenie

Agusia zycze wiec powodzenia w rzuceniu troche tych kilogramów.
Stary 2008-02-23, 21:50   #383
PANIUSIA69
Raczkowanie

AgusiaKm życzę ci powodzenia i trzymam za ciebie i siebie kciuki gdyż podobnie jak ty powinnam spaść owe 25kg.Mam nadzieję ,ze za jakiś czas sobie napiszemy Huraaaaaa mamy za sobą 10 -15 itp kg,Pozdrawiam pa pa

a co do otyłości typu 5-8kg to się nie zgodzę że jest aż powodem zażywania M.To jednak są leki.
Stary 2008-02-23, 21:52   #384
monika733
BAN stały

GG do monika733

[quote=nnnnecia;6689721]Takie uczucie nie jest po zażyciu amfetaminy. Pisałam wcześniej co to jest najprawdopodobniej. Sibrutamina jest pochodną i z tym się z Tobą zgadzam.
Amfetamina jest środkiem o silnym działaniu psychotropowym. Gdyby było takie samo uczucie po zażywaniu amfetaminy to większość osób biorących amf. dla lepszej zabawy przeżuciła by się na M.

Nie twierdze że to to samo - amfa i Meridia. Wiem jak się czułam po jednym i po drugim. Samopoczucie nie identyczne ale BARDZO zblizone !!!!
Stary 2008-02-23, 23:09   #385
nnnnecia
Raczkowanie

Cytat:
a co do otyłości typu 5-8kg to się nie zgodzę że jest aż powodem zażywania M.To jednak są leki.
No i lekarz decyduje o tym . Ale to w końcu nie mój organizm. Więc niech sobie biorą dziewczyny M.
A pozatym zakładając, że dziewczyna ma 160cm wzrostu i waży 69 kg. Ma do zrzucenia 5kg aby nie mieć nadwagi. A jej BMI wynosi 27kg/m2.
A M. stosuje się już u osób z nadwagą gdzie BMI ≥ 27 kg/m2. A mogła by ważyć 3kg więcej i mieć do zrzucenia 8kg wtedy jej BMI = 28kg/m2.
Proste.

Cytat:

Nie twierdze że to to samo - amfa i Meridia. Wiem jak się czułam po jednym i po drugim. Samopoczucie nie identyczne ale BARDZO zblizone !!!!
Skutki zażycia podobne. Ale słabsze. Mniejsze ryzyko ich wystąpienia, zależy dużo od kondycji organizmu. Bardzo zbliżone to one nie są.
Stary 2008-02-23, 23:22   #386
monika733
BAN stały

GG do monika733

Na każdego inaczej rózne rzeczy działaja . Nie twierdze że Meridia i amfetamina to to samo !!!! ABSOLUTNIE !!
Stary 2008-02-24, 09:18   #387
AgusiaKM
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Madziatweety Pokaż wiadomość
Agusia zycze wiec powodzenia w rzuceniu troche tych kilogramów.
Dziekuję
Bardzo mi na tym zależy.

Cytat:
AgusiaKm życzę ci powodzenia i trzymam za ciebie i siebie kciuki gdyż podobnie jak ty powinnam spaść owe 25kg.Mam nadzieję ,ze za jakiś czas sobie napiszemy Huraaaaaa mamy za sobą 10 -15 itp kg,Pozdrawiam pa pa

Dziekuję Też trzymam kciuki za nas obie.

Oczywiscie popieram cię, że przy 5-8kg Meridia jest zbędna i zdecydowanie niewskazana. Poprostu 5-8kg zrzucić byłoby mi łatwiej.

Pozdrawiam

Edytowane przez Ather
Czas edycji: 2008-02-24 o 14:07 Powód: - Proszę, używaj opcji multicytowania oraz edycji postów.
AgusiaKM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 13:22   #388
nnnnecia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgusiaKM Pokaż wiadomość

Oczywiscie popieram cię, że przy 5-8kg Meridia jest zbędna i zdecydowanie niewskazana. Poprostu 5-8kg zrzucić byłoby mi łatwiej.

Pozdrawiam
A próbowałaś niefarmakologiczneo leczenia? I pisałam, że przy 5-8kg nadwagi moża stosować M.
Stary 2008-02-24, 13:36   #389
Shakira_19
Raczkowanie

A co jecie by nie przytyć, a żołądek nie odczuwał głodu?

Oraz jaki sport? ćwiczonka?
Shakira_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 18:47   #390
PANIUSIA69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgusiaKM Pokaż wiadomość
Dziekuję
Bardzo mi na tym zależy.

Pozdrawiam
Pewnie ,że trzymamy za siebie kciuki.Sama mam już 30-stkę na karku 3 dzieci z czego ostatnie miało 5kg jak się urodziło a teraz jestem po prostu bardzo zdesperowana i muszę spaść te kilkanaście kg.Mam nadzieję ,ze z pomocą M i silnej woli i jeszcze bóg wie czego uda nam się i na lato bedziemy szczuplejsze.Pozdrawiam pa.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości