|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Meridia
Cytat:
Meridia jest lekiem mającym na zadaniu pomóc ograniczyć ilość spożywanych posiłków poprzez uczucie sytyości; przyspiesza także tempo użytkowania zapasów energii zlokalizowanych w tkance tłuszczowej.Możesz także wypróbować popularną dietę 1000-1200 kca, ważne aby nie była zbyt radykalna, aby te 1000kcal było zawarte w zdrowej żywności. A nie na zasadzie gdzie zjadasz jeden batonik który ma 600kcal i coś jeszcze. A dokładnych wiadomości na temat tej diety możesz spokojnie poszukać na innych wątkach.
|
|
|
#362 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich chudzielców. Ja mam za sobą 9 dzień z Meridią i 5 kg w dół. Niby luźniejsze spodnie ale jeszcze w mniejszy rozmiar nie wchodzę
![]() ![]() ![]() . Dla mnie paranoją jest branie Meridii na własną rekę. Dziewczyny naprawdę zastanówcie się. Jeśli tak wam zależy na tym, żeby schudnąć to idzcie do endokrynologa. Skoro lekarz pierwszej pomocy wam nie przepisał. Zeby brac Meridie trzeba miec naprawde problemy ze zdrowiem i zrobiona mase róznych badan( w moim przypadku). Meridia dla mnie byla ostatecznoscia. Wiec sie zastanowcie zanim wezmiecie bardzo silny lek. Ja oprocz M. stosuje diete kopenhadzka no i od nastepnego tygodnia na silke, bo teraz jakos tak nie zgrywa mi sie z czasem. No i licze na ten 38 rozmiar za 4 miesiace. Pozdrawiam Was. A co do tego, ze M wpływa zle na dziecko i ze moze urodzic sie chore, to nie prawda. Rozmawialam na ten temat ze swoja doktor i ona powiedziala ze tak bylo 20 lat temu. Teraz sklad M sie troche zmienil i zrobionych zostalo mnostwo badan w celu wyeliminowania zlego wplywu M na ciaze i dziecko.
|
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Meridia zawiera sibrutamine świadczy o tym nie tylko skład ale chodźby jej międzynarodowa nazwa Sibrutamine Hydrochloride. W trakcie ciąży nie można brać większości środków przciwbólowych; często przez I trymestr ale są kobiety, które przez całą ciążę ich brać nie mogą. A środki przebiwbólowe są dostępne bez recepty więc gdzie tu porównanie do "leku" na recepte - przepisywanego w skrajnych przypadkach. Preparat jest przeciwwskazany w ciąży i okresie karmienia piersią. Kobiety w wieku rozrodczym powinny w trakcie leczenia preparatem stosować skuteczną antykoncepcję. I next time jak masz napisać coś takiego to poprostu nie pisz nic.
|
|
|
#365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byłaś podobna do mnie.
|
|
|
|
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
|
Jak czytam jakie wy kobietki macie problemy to aż mnie trzesie.Fakt drobna nadwaga to dla każdej z nas dyskomfort,ale zeby brać M przy nadwadze jakiś 5 czy 10 kg to chyba przesada.Ja bynamniej sądze ,ze dla kobiet z poważna otyłością to M jest niezbędna bo wkońcu to już na miare choroby bywa ale takie drobne wachania i już takie żelazne rystrykcje .Oj chyba to ja mam coś z głowa bo jestem O dużo za cieżka i chciałabym chodz połowe z tej wagi spasc a o powrocie do wagi jaka powinna być ze wskazań to już nie marzę.Mam 175wzrostu i cieszyć sie będę jak spadnę do 80-85kg.Dziewczyny opamiętajcie się i więcej naturalnych metod skoro nie musicie na siłę brac M.Pozdrawiam pa.
|
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny niestety dzieje sie ze mna cos zlego
Pisalam,ze po 3 dniach jest super,ale teraz tragedia Od czwartku nie biore M,bo tak mi serducho wali,ze boje sie ze cos jest nie tak i ciagle kreci mi sie w glowie...Prosze powiedziec,czy to komus sie zdarza?? ![]() Nie biore M,ale jesc dalej nie jem A dalej wali mi serducho i ciagle mam jakies male zaslabniecia Mam dola... chcialam schudnac,a teraz nie moge brac M,bo to walenie serducha i zawroty mnie po porstu przerazaja... Nie wiem,czy to normalne...
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę nic doradzać, nie znam się na tych Meridiowych kuracjach - moja doktor powiedziała że zgubienie wagi w moim przypadku jest ważniejsze... Ja najgorzej wspominam własnie to uczucie ze serce po prostu wyskoczy mi z piersi, straszliwą suchość w ustach no i ten obrzydliwy metaliczny smak w ustach - żucie gumy trochę pomaga... |
|
|
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę -- na razie wszystko ok, ale jeść nadal bym mogła ---po ilu dniach zaczyna jakoś działać ta tabletka
|
|
|
|
|
#370 |
|
Przyczajenie
|
hej
jestem tu nowa i mam na imię Olka ważę 107 kilo przy 175 cm wzrostu meridia leży w szufladzie i czeka na poniedziałek ... już tak mam że wsio od poniedziałku ... zakończyłam 2 letni związek a w czerwcu bronię magisterki i postanowiłam zmienić w końcu swoje życie ![]() M brałam ze 3 lata temu i miałam straszne humory i bezsenność ![]() teraz wiem czego mogę się spodziewać i jak z tym walczyć ![]() mam tylko pytanie ... mam spoty zapas thermo speed extreme i chciałam brac razem z meridią (tez od poniedziałku) i nie wiem czy to nie wpłynie źle ... ??? brałyście już tak tabletki ?? Tereskaa tak podobnie miała ale nie odpowiada na maile ... pomóżcie ![]() pozdr |
|
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Na mnie zaczęła działać od razu, czułam się, jakbym wypiła 3 mocne kawy naraz i czułam wręcz awersję do jedzenia. Miałam tez takie pokłady energii, że tylko góry przenosić.Potem sie to unormowało. Teraz mam za sobą prawie 5 kg. Nie do końca jest tak, że jedzenie może dla mnie nie istnieć, a szkoda hi,hi, ale radze sobie. Tego samego życzę i Wam Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Oliwka w jakim czasie poszło ci te 5 kg ?? mi w poniedziełk minie 2 tyg z M. po tygodniu miałam 2.5kg mniej zobaczymy w poniedziałek czy coś wiecej |
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To przestanie Ci się kręcić w głowie i z resztą też będzie wszystko OK. To są normalne objawy osłabienia organizmu, a M. jeszcze to potęgowała. Jedz - wróci wszystko do normy. Pij wodę.Pewnie żołądek Ci się skurczył, jedz małe porcje ale często. Nie jedzenie nie jest normalne.
|
|
|
#374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#375 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
na której zadałam pytanie co do składu Meridi. Oto co dostałam w odpowieidzi : Tak sibutramina ta pochodna amfetaminy. Jest to główny składnik czynny tego preparatu. W załączniku przesyłamy Pani szczegółowe informacje na temat Meridi. W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt. Meridia.pdf (321KB) tym wpisem mogę ponownie spowodowac buże krytycznych wypowiedzi ale skoro takie informacje dostałam a Ty się pytasz co się z toba dzieje po zażyciu M to odpowiadam : takie uczucie jest po zazyciu amfetaminy, jak pestaniesz ja brac samopoczucie wruci do normy !!!
|
|
|
|
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
Madziatweety Dzisiaj jest 18 dni od kiedy zaczęłam brać M.
nnnnecia ale nie uważasz chyba, że 5 czy 8 kg nadwagi to otyłość, a czytałam tu wiele postów od dziewczyn z taką nadwagą, którym wydaje sie, że znalazły cudowny środek na szczupłą sylwetkę. To nie jest dobra droga. Stąd sie potem bierze efekt jo-jo, bo zrzucą 5 kg przez miesiąc, przestają brać M, zaczynają jeść normalnie i organizm dostaje fiołka. |
|
|
|
|
#377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#378 |
|
Przyczajenie
|
Oliwka to ładnie 5 kg w 18 dni
|
|
|
|
|
#379 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Znam dziewuche która przez 6 miesięcy brała ten lek, obecnie nie zażywa go i twierdzi że nie odczówa jakiego kolwiek pociągu. Musi to być lek z ryzykiem ponieważ cięzko jest dostac recepte i dlatego przeznaczony jeste dla osób z większą nadwagą. (30BIM) |
|
|
|
|
|
#380 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie,
prześledziłam tem wątek i póki co napawa mnie optymizmem. Dziś wziełam drugą tabletkę Meridii, przepisała mi ten lek moja lekarka - endokrynolog. Ech.. bo mam do zrzucenie conajmniej 25 kg, istny koszmar. A było tak pięknie, ponad 6 lat temu schudłam owe 25kg, byłam na 4 roku studiów , dużo czasu, mało nerwów, nawet dość długo się trzymałam w dobrej formie, ale ostatnie dwa lata dały mi w kość. Zmieniłam pracę, co prawda na fajną , ale stresującą i absorbującą, a no i wyszłam za mąż (za dobrze gotojącego mężczyznę )I nie wiadomo kiedy wróciłam do punktu wyjścia. Mam w szafie 2/3 rzeczy , kóry czekają na lepsze czasy, chudzsze czasy. Płakać mi się za każdym razem, gdy zaglądam do szafy i próbuję coś wybrać do ubrania. Taki mój własny koszmarek. Zazdroszę dziewczynom, które mają do zrzucenia 5-8 kg, bo przede mną o wiele dłuższa droga. Do walki z tłuszczykiem zabierałam się długo, bo zawsze było jakieś "ale". Zmotywowałam się po rozmowie z moją lekarką, która uświadomiła mi, że jeśli w tym stanie zajdę w ciążę / a planujemy właśnie powiększenie naszej rodziny/ , to mój organizm może nie znieść kolejnych dodatkowych kilogramów. Mam nadzieję, że ta motywacja wystarczy. Jest dodatkowo wizja wakacyjnego wyjazdu i występu w stroju, hehe - to działa na moją wyobrażnię, no i motywację do działania. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#381 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Amfetamina jest środkiem o silnym działaniu psychotropowym. Gdyby było takie samo uczucie po zażywaniu amfetaminy to większość osób biorących amf. dla lepszej zabawy przeżuciła by się na M. ![]() Równie dobrze dziewczyna może być w ciąży. Najlepiej iść do lekarza i poprostu się zbadać. ![]() Cytat:
Środek nie zawierający żadnych pochodnych amfetaminy może uzależniać. Chodźby psychicznie, bowiem podstawowe źródło problemu może leżeć w emocjach, stosunku do siebie samego i otoczenia.
|
|
|
#382 |
|
Przyczajenie
|
Agusia zycze wiec powodzenia w rzuceniu troche tych kilogramów.
|
|
|
|
|
#383 |
|
Raczkowanie
|
AgusiaKm życzę ci powodzenia i trzymam za ciebie i siebie kciuki gdyż podobnie jak ty powinnam spaść owe 25kg.Mam nadzieję ,ze za jakiś czas sobie napiszemy Huraaaaaa mamy za sobą 10 -15 itp kg,Pozdrawiam pa pa
a co do otyłości typu 5-8kg to się nie zgodzę że jest aż powodem zażywania M.To jednak są leki. |
|
|
|
|
#384 |
|
BAN stały
|
[quote=nnnnecia;6689721]Takie uczucie nie jest po zażyciu amfetaminy. Pisałam wcześniej co to jest najprawdopodobniej. Sibrutamina jest pochodną i z tym się z Tobą zgadzam.
Amfetamina jest środkiem o silnym działaniu psychotropowym. Gdyby było takie samo uczucie po zażywaniu amfetaminy to większość osób biorących amf. dla lepszej zabawy przeżuciła by się na M. ![]() ![]() Nie twierdze że to to samo - amfa i Meridia. Wiem jak się czułam po jednym i po drugim. Samopoczucie nie identyczne ale BARDZO zblizone !!!!
|
|
|
|
|
#385 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A pozatym zakładając, że dziewczyna ma 160cm wzrostu i waży 69 kg. Ma do zrzucenia 5kg aby nie mieć nadwagi. A jej BMI wynosi 27kg/m2. A M. stosuje się już u osób z nadwagą gdzie BMI ≥ 27 kg/m2. A mogła by ważyć 3kg więcej i mieć do zrzucenia 8kg wtedy jej BMI = 28kg/m2. Proste. ![]() Cytat:
|
|
|
#386 |
|
BAN stały
|
Na każdego inaczej rózne rzeczy działaja . Nie twierdze że Meridia i amfetamina to to samo !!!! ABSOLUTNIE !!
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Przyczajenie
|
Dziekuję
![]() Bardzo mi na tym zależy. Cytat:
Też trzymam kciuki za nas obie.Oczywiscie popieram cię, że przy 5-8kg Meridia jest zbędna i zdecydowanie niewskazana. Poprostu 5-8kg zrzucić byłoby mi łatwiej. Pozdrawiam Edytowane przez Ather Czas edycji: 2008-02-24 o 14:07 Powód: - Proszę, używaj opcji multicytowania oraz edycji postów. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
A próbowałaś niefarmakologiczneo leczenia? I pisałam, że przy 5-8kg nadwagi moża stosować M.
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
A co jecie by nie przytyć, a żołądek nie odczuwał głodu?
Oraz jaki sport? ćwiczonka? |
|
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie ,że trzymamy za siebie kciuki.Sama mam już 30-stkę na karku 3 dzieci z czego ostatnie miało 5kg jak się urodziło a teraz jestem po prostu bardzo zdesperowana i muszę spaść te kilkanaście kg.Mam nadzieję ,ze z pomocą M i silnej woli i jeszcze bóg wie czego uda nam się i na lato bedziemy szczuplejsze.Pozdrawiam pa.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.

Meridia jest lekiem mającym na zadaniu pomóc ograniczyć ilość spożywanych posiłków poprzez uczucie sytyości; przyspiesza także tempo użytkowania zapasów energii zlokalizowanych w tkance tłuszczowej.

Meridia zawiera sibrutamine świadczy o tym nie tylko skład ale chodźby jej międzynarodowa nazwa Sibrutamine Hydrochloride. W trakcie ciąży nie można brać większości środków przciwbólowych; często przez I trymestr ale są kobiety, które przez całą ciążę ich brać nie mogą. A środki przebiwbólowe są dostępne bez recepty więc gdzie tu porównanie do "leku" na recepte - przepisywanego w skrajnych przypadkach. 
Pisalam,ze po 3 dniach jest super,ale teraz tragedia

)