|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nieprzyjemny zapach ciała mimo mycia cz.2
Cytat:
![]() A tak wogóle to uwielbiam caffe latte ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Mam takie pytanie całkiem z innej beczki,czy ktoś z Was zanim zaczął dziwnie pachniec zranił się do krwi jakąś kością z surowego mięsa np ze schabu albo kurczaka ? Bo ja próbuje sprawdzać wszystkie tropy od początku i tak się zastanawiam,czy jest taka możliwość, aby bakterie np z zakażonego mięsa przeszły do krwi .?! Ja długie lata pracowalam przy mięsie i nieraz dostawalam uczulenia po same łokcie . To takie luźne pytanie do wszystkich,jeśli ktoś może niech odpowie. Dzięki ![]() Aha i jeszcze jedno pytanko,robił ktoś posiew plwociny ? Edytowane przez sarunia 1234 Czas edycji: 2016-10-27 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, co powiedzieć... Znowu smród, tylko w innym wydaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Rozeznanie
|
mp43
Wraz z rumieniem na twarzy obrzęk tez wrócił??? Moze mimo wszystko to jest alergia, tylko tym razem lek nie zadziałał? ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Ten ból głowy tez przecież pasuje do alergii... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
caffelatte1974-- witaj w naszych skromnych progach. Bardzo Ci współczuję z powodu przeżyć osobistych i nie tylko. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez chorowitek Czas edycji: 2016-10-27 o 21:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Konto usunięte
|
SYKUS mozesz kupić sobie: allegra tabletki bez recepty. Zawierają ten sam skladnik co telfexo koszt 10zł..
Mozesz tu wypisać dokładnie wszystkie badania od tego lekarza? Moze ktos skorzysta bez wizyty u niego ... Ty madz zapach calego ciala? Czy tylko oddech? Pytam bo jest gostek w Barcelonie ktory robi badania, wszystkie w cenie 4 tys ... kontakt przez neta... wysylasz probki jakie kaze pobrac i on to bada pod wieloma kátami.. nie robilam tego ale znam co robili z innego forum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Raczkowanie
|
Za 4tys wszystkie badania? Heh co to znaczy wszystkie? Ja dostalem panel 66 badan ktorych koszt przekrasza 3000zl a to dopiero kropla w morzu. Nie wiem czu ty wiesz wogole o czym mowisz. Zobacz sobie na stronie jakiegos laboratorium ile jest roznych badan i jakie sa ceny i wtedy pogadamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#818 |
Raczkowanie
|
Malgosia sory ze na Cb naskoczylem ale nie wierze ze robi wszystkie badania za 4tys zl. Chyba ze w piwnicy pod mikroskopem z odpustu. Dziwi mnie ze dorosli ludzie wierza w takie bzdury
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Rozeznanie
|
A mnie starsznie swędzi cale ciało a zwłaszcza twarz
![]() ☠☠☠☠a już niewytrzymuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Konto usunięte
|
Podobno jest 60 przyczyn nieswiezego oddechu..
On działa jakoś wedlug protokołu określonego.. Möwiá, że pomogło im. Wszystko jest na stronie którą tu kiedyś podalam ale nikt się nie zainteresował.. to jest jedyna klinika w Europie nieswiezego oddechu.. SYKUS... napiszesz te badania?? Pewnie nie, no bo to takie myslenie, ja zaplacilem to niech inni też płacą... Chorowitku nie wiem czy ta klinika komuś pomogła ... ale wiem, ze ten gostek to specjalista w dziedzinie halistosis.. ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- http://www.arthyaga.com/en/prof-dr-jonas-nunes/ ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- To jest ten link możecie zerknąć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
Raczkowanie
|
Napisze wam co bylo przyczyna jak sie wyjasni co to jest... malgosia chyba nie wiesz o jakich pieniadzach tu mowimy. Jak tak chcesz pomagac to zrob badania na TMAU to ewentualnie wyeliminujemy i to. Ja juz za te badania ktore dostalem wydalem w granicach 3000 a to dopiero poczatek. Wiec mozesz sie i Ty postawic i zrobic badanie na TMAU. I tak nikt z tego forum sie tak nie zdobedzie wiec bede musial sam to zrobic. Kazdy liczy na gotowe ale nie na Tym polega pomoc sobie na wzajem na forum.
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Ale jak chcesz wiedziec to jak sie wyjasni co to jest to napisze to na forum. Nie jestem egoistyczna ☠☠☠☠a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Konto usunięte
|
A co ma do rzeczy moje badanie na Tmau?? Co to komu tu pomoże??
Własnie jesteś egoistyczny!!! Jakbys nie był to bys tu wszystkie badania wyszczegölnił aby ludzie mogli tez z tego skorzystać.. Nie rozumiem takiego postępowania i powiem szczerze, że to jest obrzydliwe... Ludzie tu sobie doradzają, wymieniają się wszystkimi informacjami do tego jest to forum. ODnosnie moich badan czy lekarzy to jestem pewna ze bylam od Ciebie więcej razy u lekarzy... i wydalam wiecej pieniedzy juz ... na pewno 10 tyś... lacznie z lekami, wizytami.... ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- I co dlatego ze tyle wydalam , mialabym nikomu nic nie mowic??? Bo taki jest Twoj tok myslenia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Raczkowanie
|
Małgosiu, spokojnie
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Ja również wydałam ciężkie pieniądze na lekarzy i leki. I chociaż często się boję czy wszyscy chorujemy z tej samej przyczyny mam nadzieję, ze diagnoza Sykusa może rzucic dużo światła na naszą dolegliwość. Już to, że ten lekarz potraktował go poważnie, dobrze wróży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Raczkowanie
|
hehe zalosna jestes malgosiu z naleczowa... moge sie wogole wypiac dupa i skasowac profil na tym forum i dzialac sobie sam. widzials Ty wogole 10tys na oczy?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poetyka a Ty jak tam po tym antybiotyku? bardzo jestem ciekawy czy cos pomoglo i wogole czy wytrzymalas z dieta? jakie probiotyki do tego bralas? ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- aha i tok mojego myslenie jest taki ze jak dowiem sie co mi jest to to napisze na forum a Ty mnie bezczelnie obrazasz bez powodu. kim Ty wogole jestes? malgosiu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Rozeznanie
|
Sykus,
czego się mozemy dowiedzieć na podstawie potwierdzenia TMAU u jednego z nas, oprócz tego, ze ten jeden ma TMAU? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Raczkowanie
|
Sykus ja cały czas jestem na diecie. Jakoś wytrzymuje. Schudłam 4 kilo. Czuję się lepiej. Pachwiny nie śmierdzą ale jak jest ogólnie z zapachem nie wiem. Czeka mnie prawie rok leczenia, więc może będzie coraz coraz lepiej. Jestem pod stałą opieką gastrologa i dietetyczki. I bardzo Cię prosze nie kłóć się z Małgosia, bo to nic nie da a tylko pogarsza sprawe i nasze nadszarpniete i tak nerwy.
A probiotyk zmieniałam. Najczęściej bralam sanprobi ibs. Albo któryś z polecanych mi przez dietetyczkę. Wymienialam je parę stron wcześniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Raczkowanie
|
Drumla jak by jedno z nas potwierdzilo ze ma tmau to tego samego dnia cisne robic tez to badanie, a tak to powiem szczerze ze ostatnim badaniem jakim sobie postanowilem jest wlasnie to. Moze to dlatego ze nie chce przyjmowac do wiadomosci ze to moze byc akurat to. Mysle ze to gdyby ktos zrobil to duzo by dalo przynajmniej mi.
Poetyka a Ty masz caly rok co miesiac brac xisaksan z przerwami? Czy jak to lekarz zaplanowal? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Konto usunięte
|
Sykus niedosc ze glupi to jeszcze bezczelny jestes... co ma moje tmau pomoc tym ludziom tu?? Osobiscie spotkalam się z jedna dziewczyną ktora ma Tmau typu 2 i cooo??? Odkryjesz Amerykę dziéki temu?? Mogę Ci dac namiary na forum gdzie są tylko ludzie z Tmau... ale po co??? Nadal nie rozumiem Twojego toku myslenia..
Egoista z Ciebie i tyle ... wsadź sobie w dupe te badania i tak się nie wyleczysz bo jestes ograniczony... Na cholerę mi Twoja diagnoza??? Interesuje mnie i pewnie nie tylko mnie co Ci powiedział lekarz ... Taaa przyjedziesz haha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Raczkowanie
|
Zachowujesz sie jak bys byla z naleczowa hahahaha. W dupe to juz wsadzilem ciebie i twoja tepa gadke.
Ps. Zobaczymy kto wyleczy sie pierwszy. I nawet nie licz ze napisze Ci cokolwiek czego sie dowiem zwiazanego z ta choroba ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- Jeszcze chcialem dodac ze ograniczeni to sa ludzie z naleczowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Konto usunięte
|
Niczego się nie dowiesz
![]() To juz nawet nie chodzi o te badania tylko o postawę, a <cenzura> nie napisze im niech sobie idą tez 500zl zapÂŁacá... ja bym tak na pewno nie zrobiÂŁa.. Szkoda mi Ciebie, pewnie w zyciu jestes taki sam... Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2016-10-30 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Raczkowanie
|
WKochani, dajcie spokój z tymi utarczkami....
Myslę, że najlepiej będzie jak każdy będzie robił badanie jakie tylko chce a z nami będzie się dzielił na forum informacjami, w jakich badaniach wyszło "coś nie tak". Sykus, mi sie wydaje, że ten lekarz to chyba taki cwaniak, bo zlecić wszystkie mozliwe do wykonania (włącznie z markerami nowotworowymi - całkowity bezsens) a potem wyciągnąc wniosek z badania, które wyjdzie źle, to chyba nie jest jakaś wielka filozofia. ![]() Kochani a propos tego co napisałam wyżej, przypomnijcie mi proszę, która z dziewczyn robiła badanie na przeciwciała i jakie to było badanie co źle wyszło - IgG, IgE, IgA? Chcę Wam jeszcze powiedzieć, że ostatnio miałam kilkuminutowe spotkanie w pokoju (nieduzym) z osobą, która swoim oddechem w ciągu kilku minut sprawiła, że cały pokój śmierdział (osoba zadbana, czysta itd.) Potem z rozmowy dowiedziałam się od niej, ze czeka na operację woreczka żółciowego, więc ma problem z przepływem żółci - smród z "wewnątrz" porażający - na parę metrów. Ja zamierzam wkrótce zrobić to badanie na przeciwciała (jak się od Was dowiem jakie) a także potem chcę zbadać poziom miedzi no i potem ale po Nowym Roku pojechac na ten choliangiograf. Miedź wskazuje na to, jak jest z wydalaniem żółci. Mam wzór na to, jak zbadać czy jest dobrze czy źle (ale trzeba znac poziom miedzi). Miedź jest antagonistą cynku, więc jak komuś polepszało się po zazyciu cynku, to może także ma problemy z żółcią. Edytowane przez baska1111 Czas edycji: 2016-10-30 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Raczkowanie
|
Brawo Basiu! Czasem trzeba krzyknąć na tych młodych ;-) ja też coraz bardziej przychylam się do tego, że chodzi o woreczek żółciowy. Też zastanawiam się nad cholangiografią. A powiedz mi Basiu po co te ig itp. ? O czym one świadczą?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 |
Konto usunięte
|
Heh, no dobrze kobitki macie racje
![]() Zakopuje topör wojenny.. Mozesz Basiu napisac czy to był jakis konkretny zapach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 | |
Raczkowanie
|
Poetyka,
nie wiem czy o sam woreczek chodzi u nas ( w woreczku chyba tylko gromadzi się żółć), czy może bardziej o wytwarzanie żółci i przepływ. U mnie ewidentnie problem jest też w wątrobie. Może mam niedrożne przewody wewnątrzwątrobowe? parę lat temu myślałam juz o tym, ze mam chora wątrobę i robiłam wyniki takie w sumie podstawowe i wtedy były ok za wyjątkiem bilirubiny, która jest związana własnie z żółcia. Potem zostawiłam ten trop. Teraz też tę bilirubinę zbadam. Te przeciwciała to ktoś na forum ostatnio badał ale nie pamietam które to było badanie i ono wyszło którejś dziewczynie źle. Wynik wskazywać mógł m. in. na przewlekłe zapalenie wątroby. I to właśnie tez bym chciała sobie zbadać. Jak bym to zgromadziła, to potem można by zrobić tę choliangiografie i udać sie do dobrego hepatologa. Mam juz takiego na oku. Małgosiu, ten smród to był, co tu owijać w bawełnę, zapach gówna po prostu. I to nie takiego zdrowego gówna, tylko takiej padliny albo kupy przy zatruciu - wiesz jak wtedy capi kupa. Po prostu przy takim zapachu z buzi, to nie da się w bliskości rozmawiać z taka osobą, by nie zasłaniać nosa. Ja nie jestem jakoś nadzwyczajnie wrażliwa ale smród był porażający. Tak jakby gnił środek człowieka. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Super, dziękujemy za rady. Na marginesie - herbatę piszemy przez samo "h". ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-12-10 o 23:38 Powód: Link w cytacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Raczkowanie
|
Powiem wam ze ta zolc to dobry trop bo ona jest mocno powiazana z sibo. Ja tez mam badanie usg z kontrastem przewodu pokarmowego. Przelyku zoladka i dwunastnicy na szczelnosc przetoki.
Malgosiu zeby Ci sie okres nie rozregulowal to z badN mam np. Rtec, olow, badanie ilosciowe i jakosciowe mikroflory bakteryjnej i grzybow, panel alergii, sporo wit bo mowil ze od wchalnialnosci wit mozna wyczytac kilka schorzen wlasnie z zapachem, wto z laktuloza, badanie na kile, rownowage kwasowo zasadowa, bolerioza, antygeny hcv cmv ebv. Zelazo cynk miedz kwasy organiczne w moczu itd. Szczesliwa malgosiu? Jak by wyszlo mi zle np olow to bym dopiero to napisal na forum bo po co ludziom glowe niepotrzebnie zaprzatac panelem badan pewnie nawet 2/3 niepotrzebnych. Chce zrobic na wlasnym przykladzie i jak wyjdzie mi dobrze to po co i wy macie to robic. A jak cos wyjdzie nie tak to warto zebyscie i wy moze zrobili To jest moj tok myslenia MALGOSIU z naleczowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Raczkowanie
|
Sykus, weź się juz uspokój...I daj spokój z tym Nałęczowem,please...Powin niście się cieszyć, że koło siebie mieszkacie. Koło mnie nie mieszka nikt,niestety...
Edytowane przez baska1111 Czas edycji: 2016-10-30 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
zuy mod
|
Proszę państwa, proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Następne tego typu ataki będą kończyć się kartkami.
![]()
![]() |
![]() |
#840 |
BAN stały
|
ponawiam pytanie i chęc pomocy : daleko macie do częstochowy? ja zaplace za badanie, tylko opublikujemy na forum wyniki, żebyście w końcu wyszli z tego!!! wiem co to znaczy smierdzieć, ale na szczęście na mam waszych dolegliwosci, ale bardzo bardzo Wam współczuje. kto sie zdecyduje na przyjazd? zapraszam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.