|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.10
Moderna a wiesz że w Holandii to przy ospie nawet nie chce lekarz żebyś przychodziła. Przez telefon zaleca wizytę w drogerii i zakupienie pianki (która swoją droga jest do kitu)
Że nie wspomnę o tym że dzieci z ospa normalnie do szkoły chodzą... tako hardcore. J mocno przechodziła ospe ale cieszę się w sumie teraz że już ją miała
|
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Wróciła corka marnotrawna czytam na biezaco, odpowiadam w myślach. ytlumacze sie tym, ze w koncu cos sie ruszalo z remontem tym samym, rzygam juz lazienkami itd jutro przychodzi fachowiec a ja dalej niezdecydowalam się na żadne plytki. Chlop mnie wkurza niemilosierniePoza tym jakies chorobsko sie do nas przypaletalo Byou ciagle pamiętam, ze nie odpisalam jeszcze na Twoje pytanie dlaczego zastanawiam się nad rozmiarem butow dla.Zuzi teraz to juz chyba nie aktualne, bo czas zimowe kupic ![]() Pani, Monicca zdrowka dla.dzieciakow Pani moja t. ostatnio mnie spytała, czy mi tez tak cukru zabraniali... a Karol je na prawde.za.duzo slodyczy i niestety chyba nikt oprócz mnie nie widzi szkodliwosci cukru Moderna zdrowka dla Marcela. Moi co prawda gorączki nie mieli ale Karol np mial tylko kilka krostek i sie drapal (ma blizny), za to Zuzia prawie 200 kropek ale nie przeszkadzalo jej to. Brala jakies tabletki przeciwwirusowe i na cialku smarowalam jej tanno hermal czy jakos tak. Oboje zachowywali sie normalnie. Najgorsze bylo te 2-tygodniowe siedzenie w domu Byou dolaczam sie do zachwytow nad żeńską częścią Twojej rodziny. Musisz jeszcze wygrzebac jakies zdjęcia babci z młodości Agnjeska hardcorowo z tą ospa u Was Tez się cieszę, że mamy to juz za sobą i ze przeszli tak łagodnie Klementyna jak tam brzuszkowy lokator? Rozpycha.sie? Corka brawa dla.Wojtka za przedszkole
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu się odezwałaś! czekamy jeszcze na Sorce - wracaj, wracaj ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Klementyna, czekam na relację!
|
|
|
|
#3244 |
|
MBZ♥
|
Pani.....
najpierw miesza dziecku w głowie i potem to wszystko wina Twojego wychowania. Szacun dla t.Kwiatuszku dobrze Cię czytać Ja bym w bezpieczną, klasyczną wersję poszła jeśli chodzi o łazienkę. Tzn biel, czerń szarość. Może dodałabym drewno. Ostatnio na domo+ widziałam drewniany panel prysznicowy Klementyna i jak? Alliw czekam na Ciebie ![]() Na Agatę też... I na Sorce I całą zaginoną bandę. Roszpunka ma 3 adroratorów w przedszkolu. Szymona, Dawida i Gracjana. Zaczęło się. Wieczorem opowiada mi kto był : R: Była Monisia, Klaudia, Oliwia, Leny nie było...spytaj mnie czy był Szymon? Ja: Był Szymon? R: Był, to mój przyjaciel ![]() |
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudo
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
kwiatuszku- witaj
![]() Czuje pukanie kilka razy dziennie, ale szału nie ma- wieczorem zawsze jak KAcprowi czytam, to i młode słucha i postukuje ![]() Przedstawienie hmmm Pakerek jak to Pakerek- panie mówiły, że przed wystepem zrobił awanture o metki, że go gryza (zawsze obcinam, musiało gdzies mi umknąc), wyszedł i od razu podbiegł do mnie, że go ta folia łaskocze (miał zrobiona peleryne z folii malarskiej pociętej i poprzyklejane do tego listki), to mówię, że jak zaspiewa, to mu zdejme, a że spiewał na poczatku (troche niesmiało, troche cicho, ale dla mnie cudnie ) od razu podbiegł do mnie , więc zdjełam mu tą pelerynę i zaczęło sie, że go bluzka boli, że chce zdjąc ją, tłumacze, że nie mamy innej w tej sali (a za mną tłum rodziców- nie było jak nawet skoczyc szybko po inną bluzkę) no i przetłumaczyłam, wrócił do dzieci na dywan, troche spiewał, troche tanczył, a jak tanczyli z listeczkami (pani im dała sztuczne listki) i tymi listkami gladzili sobie policzki itp- to skomentował na cały głos, że za bardzo go ten listek mizia;p i pani mu dała inny. Generalnie ok- spodziewałam się, ze KAcper coś odpali Pani Dyrektor tylko potem podeszła i niby z uśmiechem, ale skomentowała, ze nastepnym razem chyba rodziców z tyłu usadzimy (siedzieliśmy w pierwszym rzedzie), zeby KAcper do nas nie latał (na zajęciach otwartych tez do mnie podbiegł, dałam mu buziaka i wrócił i siedział już do końca) dzis ze 3 razy do nas podchodził w czasie przedstawienia... Także tak, to
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Pani
Miałam wczoraj pisać ale zaczęłam nie skończyłam wymazałam. U nas niby dobrze niby nie ehh z Anielką nikt nie wie co jej jest niby zdrowa a codziennie rano po przebudzeniu w ciągu 30 minut łapie ją taki kaszel gruźliczy mokry, jakby się odrywało ale nic nie wypluwa, nawet z buzi jej teraz od dłuższego czasu nie śmierdzi ze niby ropa z migdałów, czasami pod wieczór, czasami w dzień ale to może ze 2-3 razy w tygodniu najwięcej i najdłużej w po płaczu ale to normalka podobno, średnio raz w tygodniu kaszle w nocy. crp, ob. morfologia, żelazo tak jak powinno być wyniki wzorowe jeśli można tak napisać więc antybiotyku nie możemy dostać, laryngolog kazała przejść na dietę aspirynową poodstawiać wszystko i pierwszy w życiu syrop na alergię. dziecko żadnej wysypki, nie ma najmniejszej, kataru także bynajmniej zewnętrznego to co musi odkaszlnąć to niby że katar wewnętrzny że w środku jej spływa i całą ścianę gardła ma zaśluzowaną. ale miała po tygodniu już być widoczna poprawa a tu dupa żadnej poprawy jak było tak jest faszeruję dziecko lekami jakąś kuracją 30 dniową 10 dni za nami i bez jakiejkolwiek poprawy. bo możliwe jest że początki astmy oskrzelowej ale podobno ona bierze się od nieleczonej alergii więc zobaczymy jutro u alergologa. a ja w końcu wkurzyłam się i pojechałam do mojego gina też czekałam 10 dni na wizytę bo mnie od czerwca cycek pobolewa dwóch jakiś tu okolicznych stwierdziło że niby ok i nic nie ma a mój tak mnie przebadał z każdej strony że się jednak okazało że mam torbiel niby może się wchłonąć ale jakaś dziwna jest więc na wizytę za 3mc do kontroli i wówczas zobaczymy czy wchłonęła się i jest ok czy dalsze badania ... muszę doczytać bo troszkę zaległości mam ale generalnie jakoś ostatnio nie mam na nic czasu jakoś dziwne tak |
|
|
|
|
#3249 |
|
MBZ♥
|
Oliwko czy Ty dostajesz moje wiadomości na WA? CHyba muszę go odinstalować i ściągnąć znów bo świruje.
![]() Nie znam się na tym kaszlu czytałaś o zaśluzowieniu organizmu?
|
|
|
|
|
#3250 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Roszpunka, boska ![]() Cytat:
szalony ten twój Pakerek ![]() Cytat:
współczuję przejść szpitalnych a tesciowa, na swoja już złego słowa nie powiem ![]() wierze i współczuję ![]() Klementyna, zrobiłaś mi dziś dzień wkładaniem czosnku gdzie nie trzeba Moderna, zdrowia dla Marcela Corka, brawo dla dzielnego przedszkolaka Oliwka, a odrobaczałaś Anielkę? Bo my przy okazji bostonki poszlismy do lekarza i wspomniałam o utrzymującym się kaszłu (szczegolnie w nocy) i dała nam profilaktycznie lek na robaki. Wczesniej tez troche poczytałam i faktycznie moze to byc przyczyna tego nocnego pokasływania. Jutro powtarzamy dawkę, od kilku dni kaszlu w nocy brak. U nas po japońsku - jakotako nie omineła nas slynna bostonka ), wczesniej drobne przeziebienie, w październiku na razie frekwencja słaba. Mi ciągle brakuje na wszystko czasu, chciałam przed powrotem do pracy "tyle" zrobić, chyba się nie uda.Ale za to udało mi się wyrwać na jedną noc (pierwszy raz od 3,5 roku) i pojechałam z bratem na koncert The Cure do Łodzi. Było cudownie i na koncercie i na wolności
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2016-10-25 o 23:21 Powód: literówki |
||
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem, ale jakoś nie mam ostatnio weny do pisania. Domi nie chce chodzić, ostatnio ciągle jak nie rehabilitacja to wizyty u lekarzy. Neurolog chce ją przyjąć na oddział i badania robić, rezonans, eeg.. Jakub ok, chodzi do przedszkola, od września nie chorowal, ospa i bostonka go omijają póki co, wszy były w przedszkolu, aż mnie ciarki przeszły jak zobaczyłam kartke, ale nie wiem w której grupie, u niego nic nie znalazłam.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Zgadnijcie kto zaczyna sie budzic o nieludzkiej porze
w sobotę zmiana czasuPani mi po części t. zepsula K. a teraz wielkie zdziwienie, ze on obiadów nie chce jesc. Pil glownie wode, ew. sok tloczony, gorzką herbate... ale jakto pic gorzka herbate? Trzeba dowalic przynajmniej ze 2 lyzeczki cukru, mimo tego ze za kazdym razem powtarzam, ze on pije nieslodzona. W efekcie K. zaczal sie dopominac slodzenia a ostatnio widzialam jak probowal zjesc z cukiernicy lyzeczka cukier no ale chlop mnie osttanio rozwalil, bo wg niego najlepsze nadzienie do nalesnikow to posypanie go na grubo zwyklym cukrem. Tak jedli za malenkosci temat rzekaAlliw i jak przeszliscie bostonke? Ja sie tego panicznie boję reszte zaraz chyba juz mielismyKiedy wracasz do pracy? za wyjście na wolność zazdroszczęPlis napisz, ze Janek dalej przeklina ![]() Oliwka zdrowka dla Anielki. Najgorsze sa takie niezidentyfikowane objawy. Nam juz 2 alergologow powiedzialo, ze Karol nie ma alergii i ze taka ma po prostu grudkowata skórę... jest caly w krostkach i Zuzi w wakacje identyczne wyszly na policzkach. Bede prosic o skiwrowanie do dermatologa, bo nie wierzę, ze to jest normalne Moja mama miala torbiel w piersi. Na szczesxie sie wchlonela Klementyna brawo dla Pakerka odwazny jest, ze sam zaspiewal piosenke przed tyloma rodzicamiByou to bylo do przewidzenia, ze Roszpunka będzie miala tylu adoratorow niech sie tata przyzwyczajaKarola najlepszym przyjacielem jest Majeczka. Ona w nim zakochana a jego ciezko mi rozgryzc. Raz mowi, ze to jego najlepszy kolega raz, ze ciagle go bije i go nie lubi a raz powiedzial z takim smutkiem Mamusiu Majka chyba myśli, ze jestem brzydki.O wlasnie, u nas na tapecie ostatnio ciagle teksty nie lubie cię, jestes brzydka itd z przedszkola to zniósł i nie mogę mu tego wypersfadowac Co do lazienki to będzie elaborat ![]() Chcę biale plytki z delikatna steuktura fali (bylam juz zdecydowana na cegielki 10x20cm ale olsnilo mnie, ze jak przyjdzie mi czyscic tyle fugi to sie zachlastam). Nad wanną do sufitu, reszta ścian do ok 1,50m, resztę machne farbą. Plytki od malowanej ściany będzie oddzielala czarna szklana listwa. Na podlodze drewnopodobne. Tyle wiem... Teraz milion pytań czy wanne i stelaz kibelka tez obudowac drewnopodobnymi? Czy choc na jedna sciane dac biale gladkie plytki bez fali? Czy robic blat pod umywalke i pralke z plytek drewnopodobnych? Ale wtedy szafki pod nie trzeba by bylo zrobic pod zamowienie.. i jakie biale czy drewniane. Takze ten... nie umiem sobie tego wyobrazic a szkoda mi przeplacac 20zl za m2 plytek tu na miejscu tylko po to, żeby zrobili mi wizualizacje ![]() To sie rozpisalam teskniliscie za tym? Hjo hjo
|
|
#3253 | |||
|
Zakorzenienie
|
siły na diagnostykę... noszzzzz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i oby częściej!!!!!!w sensie "sama" czy w sensie "w ogóle"? przy meblach chodzi? Cytat:
wczoraj mi pitoli, że "dziadkowie muszą się przymilać wnukom". tylko po dwóch godzinach się okazało, że tylko na zasadach dziadków bo jak dziecko woli być przymilone Playmobilem, to mało jej żyła nie pękła :/ i wtedy to ja go źle wychowałam. a jakże! codziennie wieczorem powtarzam: "Michale, jak przyjedzie babcia K., kładź się, wierzgaj i wyj. i wymuszaj. amen" jeszcze lubię tekst: "moje sąsiadki uważają, że brak cukierków to przesada" jakby mnie interesowało, co o moich zasadach uważają jej sąsiadki i jakby mi zależało na ich opinii ![]() poza tym Michał nie jest bezcukrowy. On je gorzką czekoladę, ciastka (takie suche, bez mas), domowe ciacha wszystkie, batony daktylowe, batony owocowe, pije soki. ![]() , rany... akurat przystojniak ma takie dylematy Cytat:
bardzo
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Pani - w ogóle, ani sama, ani przy meblach.
|
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
klementyna tak, odmowili, bo choroba zakazna
![]() M. mial tydzien temu pierwsza dawke, niestety za pozno ![]() a to szczepienie bylo dla mnie wazne, bo nie chcialam, by przechorowal ospe po MMR muielismy odczekac kilka tygodni, pozniej byl urlop, pozniej przedszkole i katarki i tak odkladalam.. i nie zdazylam.panika haha .. no citroena moglby wyplakac agnjeska hardcorowo pani doktor osluchala M., sprawdzila uszy, zagladnela do gardla, ogladnela plamki - mowila, ze przy ospie dziecko moze dostac zapalenie oskrzeli i by tez obserwowac, bo rzadko tez wystepuje jako komplikacja zapalenie mozgu ![]() kwiatuszku pamietam, jak sie smialyscie, kiedy napisalam, ze odpowiadam w myslach - a haslo jednak dobrze sie przyjelo hihizdrowka! No M. ma teraz juz wiecej kropek, one chyba wychodza jak sie spi ![]() O co chodzi z tym siedzeniem w domu - naprawde trzeba? Zapomnialam zapytac lekarza ![]() a Sorce pewnie zajeta budowa - czy teraz juz zimowy przestoj? BYou o to sporo adoratorow ma Zosia klementyna piszesz, ze Kacper czesto mowi, ze go cos laskocze, drazni, mizia - mysle, ze to sie wiaze z delikatna skora przy AZS, ja jestem bardzo wrazliwa, i musze miec gladkie ubrania, mnie od zawsze wszystki laskocze i mizia - uwazaj na welne, uczula oliwka a Anielka pije mleko - bo ono jest sluzotworcze - odstawilabym na jakis czas produkty mleczne (?) o BYou tez o tym pisze alliw ja przez ponad 30 lat nie zlapalam ospy, zaszczepilam sie po pierwsszej # - u nas przy ciazy robia badania na przeciwciala rozyczki i ospy monika a lekarze co mowia? ![]() panika M. tez nie jest bezcukrowy - ale ja dozuje sama i wybieram te, ktore uwazam za najlepsze - oczywiscie, ze i czasem sie zgodze na gumisie (chociaz jak czytam sklad, to mnie zawsze z nog zwala), ale wtedy kontroluje ilosc w ciagu dnia, staram sie tez wrzucic w ciagu dnia wiecej owocow czy warzyw - nie lubie czestowania wszedzie dziecka slodkosciami - tanimi ciastkami, lizakami itp. - najczesciej jak sie da stanowczo odmawiam. t. nie szanuje Twoich decyzji - i zrozumialabym, gdyby sie wtracala, ze dajesz dzieciom za duzo cukru, czy za duzo telewizji - ale ze za malo?
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-10-26 o 09:32 |
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
a jak się przemieszcza?
Cytat:
w szpitalnej zabiegówce były "w nagrodę" małe kserówki-malowanki. najróżniejsze. nie można tak?! bo chyba nie pisałam, że byłam ostatnio z T. u laryngologa. zalecenie przedszkolnej logopedki, żeby przed ćwiczeniami sprawdzić czy wszystko ok z migdałkami, językiem, aparatem mowy itp. w ogóle śmieszy mnie strasznie transformacja mowy Michała. teraz jest hiperpoprawność w szeleszczących. aż uszy bolą
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_______________ ehh mam problem w podjeciu decyzji - pani z hotelu dzwonila i z checia mnie zatrudnia - tyle, ze ja jestem malo dyspozycyjna, stad moje czasy pracy bylyby mocno naciagajace czas dla rodziny - 3 weekendy z rzedu zmianowo rano-poludnie (6:30-15 lub 14:30-23) plus jeden dzien w tygodniu, czwarty tydzien 3-4 razy w zmianie porannej. (pracodawca wychodzi mi bardzo naprzeciw, bo bede miala skrocona zmiane w tygodniu, bym mogla odebrac dziecko z przedszkola) Ale atmosfera bardzo fajna, praca z systemem rezerwacyjnym, z klientami - i szanse na rozwoj. wczoraj tez zlozylam podanie o prace w biurze - w tygodniu praca do poludnia ok 4-5 godzin - pan dzwonil i chcial sie umowic na spotkanie a ja uziemiona z ospa - mam spore szanse, bo znam jezyk polski, a pan inzynier chce pozyskac wiecej kontrahentow z Polski. Hotel mam pewny, wystarczy, ze powiem tak.. buuuu... nie moge sie zdecydowac, nie wiem co robic
|
|
|
|
|
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
Alliw, Kwiatuszku
BYou, nie jestem zdziwiona, że Zoś ma tyle adoratorów Pani, wykorzystaj ten czas, kiedy t. jest u Was. Może potrzebujesz nowego miksera? Kanapy? Zastawy stołowej? Podszepnij Torresowi co trzeba i Ci wywrzeszczy ![]() Oliwka, tez miałam pisać o zaśluzowaniu organizmu. Dobrze jest wyeliminować nabiał. Zauważyłam uWo, że katar nasila się po zjedzeniu jogurtu czy serka - właśnie taki spływający do gardła. Moderna, a mąż nie może zająć się Marcelem na czas Twojej rozmowy w drugiej firmie? Do kiedy musisz dac odpowiedź w hotelu? Praca rzeczywiście trochę ograniczy Ci czas z rodziną (a która nie ogranicza?), ale może TŻ będzie miał okazję wykazać się w weekendy ![]() A co do cukru... to ja chyba jestem niedoinformowana albo co Nie widzę nic złego w tym, ze moje dziecko dostaje mambę po szczepionce (czyli już 2 razy w życiu), że od czasu do czasu zje misia haribo, kawałeczek czekolady albo kinder niespodziankę, którą od kogoś dostanie. Ciasta też piekę ze zwykłym białym cukrem, jemy wszyscy. Nie demonizuję cukru, ale może to też dlatego, że sami nie jemy słodyczy, więc takie sklepowe słodkości są u nas okazjonalnie. U lekarza też bywamy sporadycznie. Najważniejsze to zachować umiar. Miałam kiedyś rozmowę z moją mamą, która lubiła Wo dokarmiać słodyczami, ale dotarło do niej, to co mówię i jest ok. Dostaje, ale w rozsądnych ilościach. Tzn. mnie się wydają rozsądne.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2016-10-26 o 14:27 |
|
|
|
|
#3259 | |||
|
Zakorzenienie
|
zawalczyć o biurową a w odwodzie mieć hotel
Cytat:
byle jakiś pakowny wywrzeszczał ![]() Cytat:
Od czasu do czasu je urodzinowego cukierka w przedszkolu. Na Dzień Dziecka zjadł całą mambę (dostali w żłobie ![]() Masz absolutną rację. Umiar najważniejszy. ale ani ja, ani mój syn, nie znamy tego słowa (ani moja t. w sierpniu powiedziała mi, że dała mu jednego cukierka, a ja go znalazłam schowanego na schodach z torebką cukierków) z bajkami podobnie. właśnie dlatego mu nie puszczam. On nie potrafi obejrzeć 3. Dlatego ogląda dwie Masze, kąpiel, czytanie i idzie spać. w weekendy ogląda bajki longiem - tyle ile trwa dzienna drzemka Olki (ok. godziny, jak ma szczęście to ciut ponad). Cytat:
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2016-10-26 o 14:54 |
|||
|
|
|
|
#3260 |
|
MBZ♥
|
Kwiatuszku, Alliw no!!!! Nie znikać
Kwiatuszku pokazuj linki do płytek i wszystkiego CR ja też nie demonizuję cukru bo sama slodzę herbatę czy kawę, ciasta piekę. Ale nie chcę dawać smieciowych słodyczy melisę czy koper włoski dosładzam teraz kapką miodu, tak jak Moderna w dzień kiedy były urodziny w przedszkolu i były cukierki jest podwójna porcja owoców i warzyw. Zgadzam się z Tobą, zdrowy umiar ![]() Pani, Roszpunkę też interesuje tylko zabawka ze środka jajka niespodzianki. Mi by się przydał termomix albo kitchen aid czy mogę się uśmiechnąć do Syna Twego? Klementyna brawo dla Pakerka ![]() Monika, trzymam kciuki za chodzenie Domi ![]() Moderna, spróbować zawsze warto trzymam kciuki za biuro.Coś jeszcze chciałam i zapomniałam ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Pani mi się bardzo podoba w naszej przychodni, że dzieci dostają pojedynczy obrazek do kolorowania. U alergologa też tylko książeczka
|
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
moja Olka też na końcówce tak miała. ona chodziła na kolanach i nie wyglądało, by się to miało zmienić. osiągnęła jakiś wertykalizm i nie śpieszyło jej się do chodzenia.
a lekarze jakoś konkretnie komentują?
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
My po wizycie u logopedy pierwszej- i uwagi specjalne dla Pani
![]() ![]() :1. dawac małe cukierki, żeby dziecko ssało, 2. Smarować czyms słodkim- np nutella, zeby zlizywało z podniebienia 3. przyklejac małe ciasteczko, wafelka, andruta do podniebienia,zeby jęaykiem odklejało ![]() A na koniec w nagrodę: LIZAK.... To oczywiście nie jedyne zalecenia;p Ale jak mi o tym mówiła, to się smiałam w duchu
|
|
|
|
|
#3264 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak pisałam, bostonka u nas łagodnie, pol dnia podwyzszona temp, wyspka leciutka wyszła na 3 dzien, ale sie ciagneła tydzien. Tz troche gorszą wersje miał, ale juz zdrowieje ![]() Do pracy wracam po Janka urodzinach (na początku marca), jestem przerazona ![]() Tfu, tfu, przestał przeklinać ![]() Łazienka: ogolnie biały drewno i czarne wstawki to bezpieczne zestawienie (mam taką ) ciezko doradzic jak nie ma obrazu, wymiarów itd. Jak chcesz jedna sciane dac cała w płytki to moze na niej podziel fala-listwa-gładkie, wanna i kibelek w drewnopodobnych powinno wyjsc ładnie, mozaika tez fajnie wyglada ale drogie to dziadostwo, szafke robiłabym od razu na zamowienie z blatem niepłytkowym. Cytat:
![]() pomysł z malowankami swietny Cytat:
postaram się z tym cukrowym umiarem się zgadzam, ale to ja chce decydować iel ten umiar wynosi poki co, na szczescie nikt mi się nie wtrącano! Cytat:
![]() Moje dziecko dzis pierwszy raz jadło lizaka nie wiedział jak, probowal gryźć, a potem tak fajnie lizał dostał w przedszkolu, bo dzis jakies swieto dyni mieli (zamiast Halloween, bo podobno kuratorium zabroniło robic, słyszałyscie cos o tym?) Podobało mi się to ze pani nie dała tego lizaka Jankowi, tylko mi, wiec mogłam zdecydowac czy mu dac. W ogole podoba mi się ze naszym przedszkolu bardzo przestrzegają zakazu jedzenia słodyczy, czasami na podwieczorek dają takie fajne batoniki daktylowo-owocowe.A 9 listopada mamy pasowanie na przedszkolaka. Juz sie trzęsę
|
|||||
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Weekend weeken i po weekndzie .... Milus przeszczesliwy. Jak poszlam po niego do przedszkola to kazdemu mowil " to moja Mamusia" tulaskom nie bylo konca spiewaniom tez. Ladnie z mowa poszedl do przodu i z zjedzeniem ... na razie wiekszych chorob nie lapal jakas jelitowka w prywatnym i ost zapalenie kartani. A tak to odpukac w porzadeczku.
W grupie byl Pan Zabek i tylko Mlody bez problemu usiadl i pokazal zabki no ale wprawe ma, we wtorek byl na kontroli bo z 4u gory cos nie halo bylo ale dzielny bez niczego dal sobie pogrzebac w zabkach. A ja odliczam dni do grudnia juz mi teskno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
serio nie skomentowałaś?! ile babeczka ma lat?
Czuję się trochę jak dziwoląg, a nie jestem żadnym ortodoxem Pod nami mieszka mały Hiszpan i chłopaki się namiętnie odwiedzają, wymieniają zabawkami itp. Kiedyś przyszli akurat wtedy, gdy moje dzieci właśnie weszły ze spaceru pożłobkowoprzedszkolengo. i były po akcji pod lodówką (Olka wodzi prym... stoi pod lodówką i wydaje odgłosy - czego chce). jadły Piątusie - zapytałam mamę M. czy mogę poczęstować też jej syna (moje siedzą przy stoliku i wsuwają). Pozwoliła, zjadł. dzieciaki szaleją a ona mi mówi, że jogurt grecki waniliowy był nagrodą i jej dziecko je takie rzeczy od czasu do czasu i tylko rano. poczułam się jak patola, bo moje dzieci są uzależnione od Piątnicy ![]() ![]() ![]() brawo on!![]() T. jadł raz. nie do końca, bo nie zmógł. ciocia mu dała. jak wlazłam i zobaczyłam, to powiedziałam, że pierwszy i "ostatni" raz i niech się cieszy chwilą. no i ma sesję fotograficzną z zielonym lizakiem. wdzięcznie wyglądał ![]() hehe, dlaczego? u Michała za tydzień. połączone z balem przebierańców ![]()
|
|
|
#3267 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ufff ospa chyba przysycha . wczorajsza noc byla katastrofa, budzil sie co chwile, mowil, ze go swedzi, kokosil sie jak kura na grzedzie, plakal.. nie spalam cala noc. A dzisiejsza noc? super! przspalismy cala bez pobudki, nawet goraczka spadla juz sama z siebie
Bylam wczoraj na rozmowie u pana inzyniera - tez moge zaczac od razu ![]() Tyle, ze te dwie prace to dwa zupelnie rozne swiaty - hotel ma strukture, praca samodzielna, bez stresu - a w biurze? chaos! papiery leza wszedzie, biurko bylo tak zawalone, ze nie bylo widac biurka a inzynier gadula, gada gada i gada - praca razem, bardziej w rodzaju asystentki. Ale czasy pracy super - tylko troche sie obawiam, czy dam rade, bo bedzie stresu nie miara. Ale w hotelu boje sie tej weekendowej pacy, rano wstawac musialabym juz o 4, po popoludniowej zmianie wracalabym ok polnocy - boje sie stac o tej godzinie na przystanku ![]() jeszcze tylko problem z UP wyjasnic - oby poszli na uklad ![]() Chyba bede zmuszona zrobic prawo jazdy ![]() Da sie w ogole w takim wieku jeszzce nauczyc jezdzic samochodem? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() kciuki mocne! wracasz na pelen etat? dlaczego sie trzesiesz? ![]() Cytat:
kazdy ma inna miare na "patologie" hehe ![]() a co to te piatusie? jogurt z "cukrem" ?
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-10-28 o 08:17 |
||||
|
|
|
|
#3268 |
|
MBZ♥
|
U Roszpunki dziś pasowanie, jak dorośle wygląda w białej koszuli
Pani, reglamentacja na jogurty u sąsiadów? Alliw słyszałam o tym liście/zakazie. Dla mnie to śmieszne bo można wytłumaczyć, że to tradycja anglosaska. No ale dobra zmiana to dobra zmiana ![]() Klementyna ta pani logo nie zna umiaru ciekawe jakie ma zalecenia dla cukrzykow. Moderna dobrze, że już prawie po chorobie ![]() Rozumiem rozterki pracowe
|
|
|
|
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w mojej biurowej budżetówce zaczynałam przed wizytą komisji akredytacyjnej i musiałam przewalić tony papierzysk (niby uporządkowanych, a jednak bez logiki) - też się da jakoś to usystematyzować, tylko trzeba mieć pomysł ![]() także tego się nie bój. chaos da się ogarnąć i potem jest się Panią na włościach ![]() Cytat:
![]() z cukrem http://czytamyetykiety.pl/products/p...ego-waniliowy/
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Piątuś z cukrem, ale stosunkowo ma niezły skład w porównaniu do innych jogobelli i danonków. U KAcpra w rpzedszkolu czasem jest na podwieczorek.
A Pani logopedka po 40, nie komentowałam nutelli nie jadamy, cukierków jako- takich też raczej okazyjnie, poza tym, mimo, że KAcprowi nie dozuje, nie zabraniam raczej- jak dostanie od kogos pozwalam zjesc, to on nie przepada za słodkościami... Kiedyś uparł sie, ze chce layona w sklepie, nie pozwoliłam, a nastenym razem pyta czy mógłby spróbowac- pozwoliłam- wyjął z papierka- lizną raz i dostałam w spadku. Ze słodyczy to ciastka czasem jak mu podpasują, i czekolade- osttanio przestawiłam go na gorzką. Myślę, ze to zasługa raz- że nie zabraniałam- jednak zakazany owoc na niektórych działa kusząco;p, 2- że przez pierwsze 2 lata swego zycia cukru i soli perawie nie zaznał w swoim jadłospisie, 3- przez AZS wszelkie kolorowe słodycze ograniczalismy, był czas, ze i czekolady nie dawalismy wcale... teraz czasem 2-3 kostki zje. A no i mambe po przedtsawieniu dostał od pani- wszystkie dzieci odstały i zeżarł cała od razu ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Żeby nie było tak różowo(chociaz w porównaniu z WAmi to patologia )- oglada za dużo bajek...i zazdroszczę Pani konsekwencji.. Jak jestem z nim sama to czasem, zeby odpocząc lub cos zrobic właczam bajkę, czasem dwie, ewentualnie 4![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

czytam na biezaco, odpowiadam w myślach.
tym samym, rzygam juz lazienkami itd jutro przychodzi fachowiec a ja dalej niezdecydowalam się na żadne plytki. Chlop mnie wkurza niemilosiernie

najpierw miesza dziecku w głowie i potem to wszystko wina Twojego wychowania. Szacun dla t.

czytałaś o zaśluzowieniu organizmu?
na swoja już złego słowa nie powiem 
za wyjście na wolność
siły na diagnostykę... 
jakby mnie interesowało, co o moich zasadach uważają jej sąsiadki i jakby mi zależało na ich opinii