|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LX
Cytat:
Ja zawsze stawiam na realizm jeśli chodzi o literaturę i film. Fantazje, surrealizm i inne smoki tylko w malarstwie/rysunku, w sztuce "nieruchomej"? W filmach/serialach lubię, gdy mowa jest o tym co się działo/dzieje a nie o tym co by było, gdyby się tak zapaść w krainę imaginacji. Rozumiem, że to pewnie tutaj służy jako metafora, krzywe zwierciadło ludzkości, ale mnie takie podejście nigdy nie interesowało. Może to będzie wyjątek? Wszak nie wszystko można wrzucać do jednego wora. Westerny też niestety nie w moim guście. Także póki co - teoretycznie nie ma szans mi się spodobać. Ale widziałam urywki i coś mnie zaintrygowało: spojrzenie. Hopkins już dawno na mnie nie działa Kurcze no widzę, że to MEGAprodukcja, Nolan, ale dla mnie to nie jest walor. Już bardziej przemawiał do mnie Wayward Pines, ale tylko początkiem, założeniem. Creepowatością. Mógł być doskonały, a okazał się tak szitowy, że brak słów. Chyba najbardziej zmarnowany potencjał serialowy ever.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-10-28 o 19:34 |
|
|
|
|
#1652 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Ad. Wayward Pines - nie znam, obczaję ![]() Ad. realizmu - w tym sezonie weszła bardzo dobra obyczajówka (serial): This is us. Zapisz
|
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaale, jak pisałam zaintrygował mnie kilkoma dosłownie motywami, więc zobaczę odcinek celem przekonania się. 2. Pamiętaj - koniec końców NIE polecam. No nie mogę. 3. Dzięki |
|
|
|
|
#1654 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() Ad. 2. Luz. Zobaczę i najwyżej porzucę ![]() ZapiszZapisz ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Kraków i okolice: w listopadzie znów Wawel za darmo
|
|
|
|
|
#1655 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1656 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wg mnie dobrze jest z Tobą, jak jest i to, jak się nosisz świetnie do Ciebie pasuje Ale talię mogłabyś podkreślać Cytat:
![]() Ale nie można się czymś takim przejmować - będzie i mały i duży Cytat:
To nie tak, że nie ma prozy życia, ale można powiedzieć, że żyję dzięki wyobraźni - to chyba klucz. I mogę to malować Dziękuję, Polly, to bardzo, bardzo miłe, co powiedziałaś. A przemieszczanie się - nic trudnego, Gucio odrośnięty, daleko nie jest, tanio jak barszcz, więc nic, tylko korzystać. Pracoać mogę wszędzie - wczoraj kończyłam Panienkę siedząc na klopie (ze spuszczoną klapą ), bo w łazience najlepsze światło. Przecierki robiłam skarpetą (czystą swoją) Wlaśnie odjechała ode mnie zleceniodawczyni - zachwycona, co za ulga, bo jej wcześniej obrazu nie pokazywałam ![]() Cytat:
trzymaj się To wielka wartość
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po pierwszym odcinku Westworld, i faktycznie, pomysł bardzo w moim guście. Mam na myśli ludzkie pragnienia, dokąd zmierzają, granice etc. Lubię ten temat, bo jest straszny i strasznie prawdziwy. Ale wykon, no niekoniecznie mnie pociągnie ze sobą. Niemniej obejrzę drugi odcinek. Mimo krzywienia się na oczywistości "wielkich produkcji" dostrzegam fajne, mocne sedno.
|
|
|
|
#1658 |
|
BAN stały
|
Co za pogoda dzisiaj, na przemian słońce i deszcz |
|
|
|
#1659 |
|
Piers do przodu
|
U mnie burza z gradem
i wieje niemiłosiernie .....Ale na poprawę samopoczucia strzeliłam sobie taki ekspresik do kawy ....
|
#1660 | |
|
BAN stały
|
Zapowiadali burze we wczorajszej pogodzie
Cytat:
|
|
|
|
|
#1661 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ja tę największą zawieruchę przespałam, teraz słonko wylazło to wstałam i w ramach relaksu umyłam łazienkę
Kumpel mnie na imprezę wyciągał, ale się wykręciłam, po całym tygodniu potrzebuję odpocząć.
|
#1662 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Oglądaliśmy wczoraj z chuopinem na hbo nowy serial - The Young Pope z Jude Law. Mam mega mieszane uczucia. Serial odważny.
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1664 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Sama jestem zaskoczona, ze az tak odważni byli twórcy serialu. Tak czy siak będę dalej oglądac Westworld przestałam po 3 odcinkach
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Też tak czuję w kościach, że będzie u mnie. Bo pomysł jest, ale w zasadzie cały zamysł już został przedstawiony, teraz pewnie będzie o tym wymykaniu się spraw spod kontroli, a tego już nie kupuję. |
|
|
|
|
#1666 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Zastanawiam się, jaki oddżwiek bedzie miał. Co inni o nim sądzą, etc.No dokładnie jak piszesz, w pewnym momencie przestał mnie intrygować. Bardzo jestem ciekawa mimo wszystko, czy tez tak samo będziesz miała. Mam nadzieje, ze podzielisz się swoimi odczuciami. Nie wiem, może jednak za szybko odpuściłam? Moze mogłam obejrzeć czwarty odcinek i dopiero potem ewentualnie pass, hmmm...
|
|
#1667 |
|
BAN stały
|
Jestem w sklepie przy kasie, zakupy skasowane, chcę wyprostować banknot pięć dyszek i nagle mam po 25 złotych w każdej ręce
|
|
|
|
#1668 | |
|
Panaroja
|
snad ciemności i pośpiechu
![]() Cytat:
co nos i skóra , to inny odbiór , tego nie chciałabym nawet za darmo , a jeżeli z dopłatą , to taką naprawdę solidną , zapewniającą luksusowy byt do końca dni moich ![]() u mnie była burza gradowa ze grzmotami i zimnica ![]() Zapisz
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1669 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Ja generalnie nie lubie kwiatowo-owocowych kompozycji, ale ta mnei zaczarowała i muszę ja mieć po prostu
|
|
#1670 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1671 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ad 3 nie inaczej super Cytat:
Cytat:
Macham z przelocie
|
||||
|
|
|
#1672 |
|
BAN stały
|
Wszyscy na wyjazdach/rozjazdach/randkach/grobbingach/rautach?
![]() To se machnę |
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to godzinę za darmo dzisiaj ![]()
Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2016-10-30 o 00:52 |
|
|
|
|
#1674 | |
|
BAN stały
|
No ale nie mów, że macie zapierdal o tej godzinie?
![]() Cytat:
![]() --- Tymczasem jedno ekspresso na dwie osoby poproszę i modżajto bez mnienty, bo mi się odbija potem
|
|
|
|
|
#1675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję ![]() a jeśli pijasz lakiato makiato albo kapuczjo, to polecam spieniacz italico w biedrze wyprzowej upolowałam za 40zł, w regularnej cenie trochę drogi mi się wydawał, ale spienia mleko na ciepło i zimno i podgrzewa np do płatków i sam robi kakao - nie trzeba mieszać. nic do niego nie przywiera jak do zwykłych garnków ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Cytat:
![]() to zależy na kogo wypadnie ![]() ---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1677 | ||
|
BAN stały
|
Ojej, a Ty na pierwszym froncie cały czas? To faktycznie lipa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. jak na razie to nie ma jeszcze co pytać o święta i sylwestra, po andrzejkach się dowiemy ![]() 3. domyślam się tylko, że trzeba to nalać....
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1680 |
|
BAN stały
|
Ja też się śmiałem, poza smutnym "ja pie*dolę
" wypowiedzianym teatralnym szeptem w pierwszej chwili To podobno "fakt autentyczny" z perfumerii --- Dobranoc ---------- Dopisano o 02:23 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- Zakochałem się w tej rasie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

Rozumiem, że to pewnie tutaj służy jako metafora, krzywe zwierciadło ludzkości, ale mnie takie podejście nigdy nie interesowało. Może to będzie wyjątek? Wszak nie wszystko można wrzucać do jednego wora. Westerny też niestety nie w moim guście.

Lepiej bym tego nie ujęła.

i wieje niemiłosiernie .....

co nos i skóra , to inny odbiór , tego nie chciałabym nawet za darmo , a jeżeli z dopłatą , to taką naprawdę solidną , zapewniającą luksusowy byt do końca dni moich 

" wypowiedzianym teatralnym szeptem w pierwszej chwili