|
|
#1651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2
Cytat:
Będzie co oglądać ![]() Cytat:
![]() Mam jedne dżinsy z zary kupione z 5 lat temu i wciąż wyglądają jak nowe. Są świetnej jakości. I właśnie są to takie proste biodrówki bez udziwnień. Swoją drogą w zeszłym roku widziałam, że były identyczne Chyba faktycznie tam pójdę się rozejrzeć. Estello ja mam błyszczyko balsam, jeśli chodzi Ci o Caregloss & Shine, tylko ja mam czerwony (jest na fotkach), nie widziałam takiego w sprzedaży, dostałam kiedyś razem z jakimiś miniproduktami Nivei za wypełnienie ankiety. Jest naprawdę fajny, mój jest transparentny, nadaje ustom lekko czerwony blask, przyzwoicie nawilża i nawet długo się trzyma. Ma też przyjemny, słodki zapach. Edytowane przez snowqueen Czas edycji: 2008-02-23 o 22:36 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#1652 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle te książki Nigelli mają zabójcze ceny, nie sądziłam że aż tyle kosztują ![]() Ale i tak sobie którąś sprawię, bo wezmę bon do Empiku na 100zł za punkty zebrane w 5PlusCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ano chyba. Cytat:
Ktoś wie do jakiego rozmiaru oni spodnie robią
|
||||||
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
****** A tak btw dziewczyny, rozpoczęłyście już jakieś przygotowania do wiosny? Ja sobie dziś obiecalam regularne peelingi i rozpoczęcie stosowania balsamów brazujacych. Mam dość bladej skóry! |
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Mag do 42 bodajze w tej kobiecej czesci
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
No to jest szansa
![]() ![]() Sama też swą bladość polubiłam i póki co wcale nie zamierzam się brązowić. Dopiero jak będzie cieplej i ciało samo z siebie zacznie mi się delikatnie ozłacać to wtedy wyciągnę z szafki tonująco-brązujący krem Bielendy. Póki co dobrze mi z mym bladym licem Zresztą, w stosowaniu balsamów brązujacych nigdy systematyczna nie byłam i do tej pory mam pół balsamu Nivea i praktycznie całe mleczko Yves Rocher Może w tym roku uda mi się je zużyć
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez dobrze z mym bladym obliczem lecz... bede sie musiala lekko ozlocic przed weselem
ammc zarna sukienke i wygladam w niej jak ta, mamusia rodziny adamsow jak jestem blada. a jak jestem juz lekko ozlocona to wygladam bardzo dobrze
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie lubię tego, że tak bardzo zbladłam. Wolałam siebie z ciemniejszą karnacją...
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
no mi akurat 'ozłacanie' itp nie pasuje, choć wiele osób mnie namawia. moja 'opalenizna' sprawia wrażenie jakbym była brudna, więc ja podziękuję
![]() opalenizna z tubki jest ok jeśli się nie przesadzi - moja koleżanka w LO przed studniówką zrobiła sobie eksperyment i wysmarowała całą twarz samoopalaczem i chodziła tak cały dzień. Efekt - szyja i reszta ciała jasna, twarz... marchewkowa
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ładną, brązowozłotą opaleniznę i zawsze miałam ciemną, lekko oliwkową karnację, opalam się bardzo szybko, ale przez ostatnie 2 lata zbladłam dramatycznie
Źle się z tym czuję, bo to poglębia efekt moich zacienionych oczu, a poza tym mam bardzo ciemną oprawę oczu, ciemne włosy, itp. i wolałam być jednak ciemniejsza.Zresztą Hosenka też chyba ostatnio pisała, że gorzej się czuje z bladą cerą, także nie jestem odosobniona ![]() A opalenizny z tubki nie lubię, bo wkurza mnie jak schodzi i zawsze kończę stosowanie na 2-3 użyciach
|
|
|
|
#1662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś tylko szoku dostałam jak sobie wyciągnęłam dawno nieużywany podkład Rimmel Recover w odcieniu 100 Ivory, czyli najjaśniejszym. Jak go zobaczyłam, to miałam taką minę ale ponieważ mi się spieszyło, to go dałam na pyska, a potem tylko nie poznawałam się w lustrze Wyglądałam jakbym z urlopu wróciła Cytat:
|
||
|
|
|
#1663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jest przyjemny, choć od pewnego czasu przerzucilam się na Daxa (ale tylko czekoladowego - reszta koszmarna, a ten świetny).
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wlosy juz ciemniejsze. podkladu zaczelam uzywac dopiero jakies dwa lata temu wiec nie zwracalam na moja bladosc jakiejs szczegolnej uwagi, nie przeszkadzala mi ona mimo tego, zem blada opalam sie szybko i ladnie ale nigdy nie bede czekoladowa czy brazowa, zawsze bede zlota.u mnie w rodzinie wszyscy bladzi wiec nikogo moja terazniejsza bladosc nie dziwi - ale kolezanki dziwi co i rusz slysze, ze jakbym sie troszke opalila to wygladalabym ladniej/zdrowiej/atrakcyjniej [niepotrzebne skreslic ].a opalenizna z tubki tez wkurza mnie tym, ze szybko i czasami nierowno schodzi ale coz, jak mus to mus.jutro wchodzi benefit do krakowa. cieszymy sie?
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
ziz ja sobie właśnie dziś przypomniałam o tym Beneficie i pomyślałam, że pewnie już się szykujesz do zakupów
Nawet miałam pytać, czy pamiętasz Ja jako dziecko miałam śniadą cerę, włosy prawie czarne, teraz mam ciemny brąz, jaśnieją od słońca. A opalam się na czekoladkę ![]() Jejku chcę już do tego Egiptu ![]() W ogóle wiosna! U mnie w cieniu 13 st., w słońcu 30 Jest pięknie, oby tak już zostało!Czekam aż wkleisz te swoje śliczności
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy taki niedzielny rytual ze sobie razem idziemy do parku i tam szalejemy i wracamy ublocone i szczesliwe bo w tygodniu na takie szalenstwa nie ma czasu ![]() co do benefitu szalu nie ma przeszlo mi ale pojde poogladac i jak bedzie tusz to go kupie
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jasną cerę, ale nie bladą. Zimą się kwaszę, więc mam dośc jasny odcień skry i zimą to lubię. Natomiast latem lubie być brązowa - a opalam się na takich złocisty kolor
Dzięki za opinie Nivei. Narazie namiętnie używam Smackersów, żeby mieć usta w doskonałej kondycji mało wydajne są. Mam dwa samoopalacze i bedę musiała się niedługo zacząć smarować. Narazie robię regularne peelingi i balsamowanie się. Teraz musi dojść dieta i może jakieś ćwiczenia (bleee).
|
|
#1668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie tak przeszły te potrójne kliniki - jestem właściwie w 100% pewna, że sobie je podaruję. A z Benefitu też myślę tylko o tuszu, ale to w okolicach maja, bo teraz mam drugiego Virtuose, a po nim chcę HI. Cytat:
W zeszłym roku poszłam dwa razy i tak przesuszyłam sobie skórę, że szkoda gadać.Ćwiczyć też zacznę, strasznie się zastałam, dwa lata temu w wakacje miałam pięknie wyrzeźbione ciałko ale niestety siedzący tryb życia (uczelnia + praca) i nieregularne, nie zawsze zdrowe posiłki robią swoje... Dalej mieszczę się w swoje 36, żeby nie było, ale czuję się taka ble
|
||
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę ujędrnić brzuch i trochę uda. W końcu trzeba się będzie pokazać na plaży.
A zdecydowałaś się już na jakieś konkretne ćwiczenia?
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sie napaliłam (na Totally neutral i Doe-eyed) ale nawet jeśli gdzies bym je dopadła (na all np.) to chyba sobie daruję. Co jak co, ale tyle kasy za cienie? Zresztą mam kilka ladnych i o wiele tańszych brązów w mojej kolekcji, z których jestem bardzo zadowolona (z koloru i jakości)
|
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powinny byc puderki po ok. 10 gram. Wziełam Kanebo...ale pozostała trójka nadal mnie kusi![]() o 3:30 napisała do mnie TRuskawa, iż przesyłka już wysłana ![]() a co do EL... tez mam gwiazdkowy sephory, ale wydaje mi się, że oba dają inne efekty (albo wmawiam to sobie ). Raczej go zamówię , bo cenę na truskawie ma naprawde baaardzo atrakcyjną:d![]() Najlepsze, dziś śniło mi się, że na Truskwie były superbalmy po 5$ , były chyba w 30 kolorach i nie mogłam się zdecydować
|
|
#1672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba zacznę znowu A6W (nie powinnam robić tych ćwiczeń, bo są obciążające, a ja mam wadę serca, ale spróbuję, jak będzie źle to przerwę), a od kwietnia regularna siłownia i aerobik, mam nadzieję, że jakiś taniec też wskoczy ![]() Cytat:
![]() ice a nie wydaje Ci się, że pierwsze dwie kostki Doe-eyd są nieco podobne co trójki L'Oreala Charcoal Beige? Dziś naszła mnie taka refleksja, a Ty z tego co pamiętam również masz tą L'orealową paletkę. |
||
|
|
|
#1673 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam fajne cienie kupione w UK - NYC - poczatkowo byłam załamana bo były mało widoczne, ale potem potestowałam jeszcze, mocniej przyciskałam pacynką i ![]() EDYCJA: czy ktos wie w jakiej temperaturze piecze sie te magdalenki?
|
|
#1675 | |||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Dobrze. Ja też lubię swój wzrost, ale Zara mnie drażni długością swoich nogawek. Ostatnio byłam na zakupach z przyjaciółką, która ma mniej więcej tyle wzrostu, co Ty i kiedy mierzyła spodnie (w Zarze chyba, albo w Bershce), to nogawki zakrywały jej całe stopy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Póki co zamierzam odświeżyć garderobę. Cytat:
![]() Mi się strasznie cera (zwłaszcza twarzy) rozjaśniła przez ostatni rok, odkąd stosuję filtry. Rok temu zdecydowanie łatwiej było kupić mi podkład czy puder. Opalać to się w zasadzie nie opalam, lekko mnie ozłaca. W tym roku w Chorwacji zachwycałam się swoją opalenizną,a TŻ koleżanki patrzył na mnie i mówił, że jestem kompletnie blada i wcale nieopalona. A to już był maks moich możliwości.Średnio. 1. Nie mam pieniędzy. 2. Jestem wściekła na Clinique o zwłokę. 3. Jestem wściekła na Benefit o ceny. ![]() Testowałam maseczkę winogronową. Bardzo fajnie nawilża i tak odświeża. Nie wiem tylko czemu łaskotała mnie w nos. ![]() Snow, wg mnie Doe-eyed są inne niż Charcoal Beige L'oreala. Dają zupełnie inny efekt, a kolory też w sumie może zbliżone w tonacji ale inne. Dawno się L'orealem nie malowałam.
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1677 |
|
Przyjaciółka KWC
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się bardzo cieszę, że spodnie z Zary mają długie nogawki
Mam prawie 180, a przy rozmiarze 36/38 ciężko kupić spodnie w sieciówce właśnie, w których nie wyglądałabym komicznie (czyt. nogawki przed kostki ).I też jestem blada, wcale mi to nie przeszkadza, nikt za mną nie chodzi i nie woła, że powinnam się opalić, bo wyglądam na chorą Latem brązuje tylko kończyny bo akurat takie białe odnóża wystające zza sukienek/spódniczek nie wyglądają apetycznie. Lekki! kolorek musi być w moim przypadku, ale reszta nienaruszona ![]() Szkoda tylko, że wybór podkładów taki marny
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A L'Orealem też się dawno nie malowałam. Jelonku widzę wyprzedzasz mnie wzrostowo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

]
Będzie co oglądać 
Pocieszam się tylko tym, że to wszystko nie drogie i w sumie przydatne. No i obłędnie pachną te żele, a już kilka lat nie miałam takiego.
W ogóle te książki Nigelli mają zabójcze ceny, nie sądziłam że aż tyle kosztują 
Ale i tak sobie którąś sprawię, bo wezmę bon do Empiku na 100zł za punkty zebrane w 5Plus
byłam na wystawie orchidei i kupiłam sobie wielką orchideę i jakieś odżywki i podłoża do nich. To już kolejna w kolekcji

Źle się z tym czuję, bo to poglębia efekt moich zacienionych oczu, a poza tym mam bardzo ciemną oprawę oczu, ciemne włosy, itp. i wolałam być jednak ciemniejsza.