Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać... - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-10-30, 21:14   #1471
bona_fide
Raczkowanie

Dot.: Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...

Dla mnie one nie są właśnie ustawiane, ale może mamy odmienną wrażliwość w tej kwestii, luz

Chętnie zobaczę te polskie
bona_fide jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-30, 21:19   #1472
201801191006
Konto usunięte

dla mnie koszmar to wszelkie dekoracje kościoła wychodzące poza 'minimum'. jakieś białe spersonalizowane dywany, świecie przy każdej ławce, pokrowce z białej błyszczącej satyny.
jakoś żeby stroić urząd nikomu nie przychodzi do głowy, a w kościołach
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-30, 21:38   #1473
agnefis
Raczkowanie

Cytat:
To skoro to tylko kwestia gustu to niepotrzebnie o tym wspominasz :P jeden ma wizje gozdzikow i klasycznego makijażu i garnituru a inna pojdzie do ślubu w czerwonej sukni.
Może masz rację, jednak wiele razy były tu wypominane inne brzydactwa od niekorzystnych sukienek, przez makijaż, na kwiatkach z wstążki kończąc, a nikt się specjalnie nie przyczepił. Może dlatego, że były to "klasyki żenady", które praktycznie nikomu się nie podobają, ale też można by to podpiąć do gustu i stwierdzić, że ktoś niepotrzebnie o tym wspomina. Wspomniałam o czymś, co dla mnie jest kiepskie, lecz powszechnie jest uznawane za ładne/zbyt mało żenujące lub brzydkie na ten wątek i stąd ta całkowicie niepotrzebna dyskusja. Trudno.

To może nawiązując do postu bona_fide wymienię jeszcze kilka rzeczy.

Cytat:
Pewnie narażę się wielu osobom, ale nie podobają mi się te wszystkie stylizowane sesje zdjęciowe. Przy drzewie, przy murku, na schodach, na łączce, pani młoda z miną nr 6 na twarzy a pan młody jakiś taki wystraszony.
Straszne są te niektóre sesje. "Teraz wyglądamy zza drzewka", a potem "no a teraz udawaj zamyśloną że niby myślisz o mężu" i czasami do tego dochodzi fatalna obróbka - jakieś rozmycia, dziwne filtry... No ale grunt to wybrać dobrego fotografa, to jest podstawa.

Cytat:
Nie podoba mi się też, jak panna młoda stylizuje się na osobę, którą nie jest. Oczywiście dzień wyjątkowy i jedyny, ale lubię gdy pozostaje w swoim stylu i nie przebiera się za kogoś innego.
To prawda. Przez to często zdarzają się różne problemy, bo któraś dzień przed wysmaruje się samoopalaczem, wychodzą zacieki i nie ma jak tego ukryć, inna niedługo przed ślubem się specjalnie na ten dzień przefarbuje, a tu się okazuje, że kolor nie taki jak trzeba, a jeszcze inna spróbuje jakiegoś nowego kosmetyku i dostanie uczulenia

Ponadto czasem PM stara się wystroić nie wiadomo jak i widać w tym wszystkim przesadę. Strojna, falbaniasta sukienka, do tego ogromny naszyjnik, kolczyki zwisające do samej szyi, błyszcząca bransoletka, mocny makijaż i fryzura z kaskadą loków. Niby wszystko ładnie i spójnie, ale jak się przyjrzeć, to widać że wszystkiego jest za dużo.
agnefis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-30, 21:44   #1474
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
dla mnie koszmar to wszelkie dekoracje kościoła wychodzące poza 'minimum'. jakieś białe spersonalizowane dywany, świecie przy każdej ławce, pokrowce z białej błyszczącej satyny.
Musiałam trochę walczyć z innymi parami, które brały ślub tego dnia co my, ale niektórych rzeczy nie udało się uniknąć. Był tiul na ławkach, były kule ze świecami, ja sama w sumie nie pamiętam jak kościół dokładnie wyglądał, ale na zdjęciach nie jest źle Aczkolwiek uważam, że mniej tego wszystkiego wcale nie wyglądałoby gorzej. W urzędach chyba nie ma możliwości dekorować sal
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-30, 22:11   #1475
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Musiałam trochę walczyć z innymi parami, które brały ślub tego dnia co my, ale niektórych rzeczy nie udało się uniknąć. Był tiul na ławkach, były kule ze świecami, ja sama w sumie nie pamiętam jak kościół dokładnie wyglądał, ale na zdjęciach nie jest źle Aczkolwiek uważam, że mniej tego wszystkiego wcale nie wyglądałoby gorzej. W urzędach chyba nie ma możliwości dekorować sal :noniewiem:
i całe szczęście
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-30, 22:22   #1476
visionAM
Zakorzenienie

I tak z dekoracji większe paszkwile widywalam na salach weselnych, w kościołach względnie ale nigdy nie zrozumiem blokowania tiulem wejścia między ławki
Stary 2016-10-30, 22:37   #1477
girlandzia
:)

Przegięciem dla mnie są wszelkiego rodzaju tiary na głowie i panna młoda obwieszona sztuczną biżuterią. Parę lat temu byłam na weselu gdzie panna młoda dostała takiej reakcji uczuleniowej na nikiel, że trzeba było wezwać karetkę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-31, 07:27   #1478
Arsonist
Zakorzenienie

Cytat:
i całe szczęście
No nie wiem - patrząc na ascetyczny USC we Wrocławiu, aż się prosi, żeby tam chociaż jakieś kwiatki wstawić. Ale może w innych miastach jest lepiej.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
Napisane przez bona_fide Pokaż wiadomość
Pewnie narażę się wielu osobom, ale nie podobają mi się te wszystkie stylizowane sesje zdjęciowe. Przy drzewie, przy murku, na schodach, na łączce, pani młoda z miną nr 6 na twarzy a pan młody jakiś taki wystraszony. Natomiast mam bzika na punkcie reportaży. Zakochałam się w tych pracach (to nie reklama, fotograf chyba z Argentyny :P ):
http://www.pixelproduxiones.com/blog...omina-nicolas/
No, ale grunt, żeby fotograf w ogóle był
Raczej się nie narazisz, te stylizowane sesje z robieniem minek były modne 10+ lat temu, teraz na topie są właśnie naturalne reportaże, bez pozowania i z uchwycaniem pary młodej takiej, jaka jest.
Stary 2016-10-31, 07:59   #1479
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
W urzędach chyba nie ma możliwości dekorować sal
Ja to sie dziwię, że w kościołach na to pozwalają Osobiście miałam przejścia z niunią, która brała ślub godzinę przed nami, chciała rozwijać dywan w swoich kolorach przewodnich i jeszcze zorganizować zrzutkę trzech par na ten cel

cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-31, 08:08   #1480
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
Ja to sie dziwię, że w kościołach na to pozwalają Osobiście miałam przejścia z niunią, która brała ślub godzinę przed nami, chciała rozwijać dywan w swoich kolorach przewodnich i jeszcze zorganizować zrzutkę trzech par na ten cel

Na pewno nie w każdym kościele się da, znam przypadki, w których nie było zgody na cokolwiek więcej niż bukiet przy ołtarzu.
Stary 2016-10-31, 08:21   #1481
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Było o braku klimatyzacji, to ja powiem o zbyt mocno rozkręconej. Byłam 4 lata temu na weselu w środku lata, gdzie na sali przez klimę było tak zimno, że wyskakiwała gęsia skórka, ja siedziałam w marynarce mamy (miałam sukienkę bez ramiączek, mama miała z krótkim rękawem). Większość ludzi siedziała na dworze, bo było przyjemnie ciepło, słońce mocno nie świeciło, a na sali pustki.

201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-31, 10:08   #1482
fajita1
Wtajemniczenie

Cytat:
I tak z dekoracji większe paszkwile widywalam na salach weselnych, w kościołach względnie ale nigdy nie zrozumiem blokowania tiulem wejścia między ławki
Też tego nie zrozumiem. Ja lubię jak kościół jest "przystrojony" skromnie i najlepiej w białych odcieniach. Wtedy jest dla mnie elegancko i uroczyście. Bez dekoracji np kwiatów już tak nie jest.

Od siebie dorzucę jeszcze sztuczne kwiaty. Są okropne
Stary 2016-10-31, 10:54   #1483
agnefis
Raczkowanie

Też uważam, że z dekoracjami w kościele można łatwo przesadzić. Większość kościołów sama w sobie jest bardzo strojna - bogate, złote zdobienia, obrazy, świeczniki - wiele tam nie trzeba dodawać, wystarczą ładne kwiaty i kilka drobiazgów.
agnefis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-31, 11:19   #1484
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Było o braku klimatyzacji, to ja powiem o zbyt mocno rozkręconej. Byłam 4 lata temu na weselu w środku lata, gdzie na sali przez klimę było tak zimno, że wyskakiwała gęsia skórka, ja siedziałam w marynarce mamy (miałam sukienkę bez ramiączek, mama miała z krótkim rękawem). Większość ludzi siedziała na dworze, bo było przyjemnie ciepło, słońce mocno nie świeciło, a na sali pustki.

W takiej sytuacji najlepiej iść do obsługi i poprosić o skręcenie klimy.
Na ostatnim weselu prosiliśmy o to, bo wiało centralnie na nas.
I nie było problemu
Stary 2016-10-31, 11:35   #1485
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Natomiast mam bzika na punkcie reportaży. Zakochałam się w tych pracach (to nie reklama, fotograf chyba z Argentyny :P ):
http://www.pixelproduxiones.com/blog...omina-nicolas/
No, ale grunt, żeby fotograf w ogóle był
To duet fotografów z Argentyny, dokładnie z Buenos Aires. Wkleilaś jedną z ich starszych realizacji, ja ich lubię - są dobrymi reportazystami, plenery są naturalne.

Cytat:
Te zdjęcia z reportażu są dla mnie dość przeciętne. W Polsce jest wielu świetnych fotografów, którzy robią lepsze reportaże, pełne emocji z dnia ślubu, bez ustawianych kadrów.
To jest specyficzna estetyka fotografów z Argentyny, do tego dochodzi inne światło niż u nas. Reportaż z linku jest dość stary, nowsze są trochę bardziej europejskie (ale u tak inne niż u polskich foto z czołówki). Przeglądałam kilka stron fotografów stamtąd - nawet jeśli to topowi fotografowie, którzy się cenią i są rekomendowani, to dało się zauważyć, że gusta odbiorców są inne.

Cytat:
Dla mnie one nie są właśnie ustawiane, ale może mamy odmienną wrażliwość w tej kwestii, luz

Chętnie zobaczę te polskie
Polecam: https://www.facebook.com/weddingunposed/,
http://www.fearlessphotographers.com...raphers-poland, junebugweddings też promuje kilku fotografów. Są też bazy międzynarodowych stowarzyszeń: https://www.ispwp.com

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-31, 11:41   #1486
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:
Ja zrozumiem nasz ksiadz tak dekoruje, ale koszt kwiatow i wystroju to raprem 150 zl nic wiecej do szczęścia mi nie bylo potrzebne a sama dekoracje zobaczylam dopiero po slubie na zdjeciach

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-31, 12:45   #1487
PixieDust
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
Ja zrozumiem nasz ksiadz tak dekoruje, ale koszt kwiatow i wystroju to raprem 150 zl nic wiecej do szczęścia mi nie bylo potrzebne a sama dekoracje zobaczylam dopiero po slubie na zdjeciach
Ale rozumiesz to tylko dlatego, że Wasz ksiądz tak dekorował? Wtf

Dwa razy spotkałam się z tym na ślubach i strasznie to niepraktyczne. Dopóki się Siada/stoi/klęczy jest okej, ale już na komunii, czy pod koniec mszy kiedy niektórzy chcą wyjść wcześniej robi się niepotrzebny szum i zamieszanie, bo ktoś z początku ławki musi wyjść.

All you need is faith, trust and a little pixie dust

34/2018

W tym roku przebiegłam : 108,6 km

Edytowane przez PixieDust
Czas edycji: 2016-10-31 o 12:46
PixieDust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-31, 14:51   #1488
cranberry juice
ctrl alt delete

Na Wizażu ktoś kiedyś dowodził, że to po to, żeby szare masy przemieszczały sie bokami kościoła, bo środek to dla młodych i do zdjeć

Stary 2016-10-31, 14:55   #1489
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Na Wizażu ktoś kiedyś dowodził, że to po to, żeby szare masy przemieszczały sie bokami kościoła, bo środek to dla młodych i do zdjeć

Żartujesz, prawda?
Stary 2016-10-31, 15:00   #1490
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Nie no, bez przesady. Nie ma szarych mas i rozumiem, że może to sir komus podobać bo po:
1. To jest tylko 40 min, nie siedzisz jak na weselu iles godzin, wiec po co zastanawiać sie czy cos jest praktyczne, ma wyglądać ładnie.
2. Mi absolutnie to nigdy nie przeszkadzalo, to nawet nie wspominałam o tym, by nasz ksiądz tego nie robił, bo to nie praktyczne
3. Mamy mały ładny kościół, więc nie skupialam sie na dekoracji a zaufalam plebanowi
4. Kwota 150 zl za kwiaty i dekoracje to przecież nic, a nasz budżet cieszyl się jak wydawalismmy 150 a zaplanowane bylo 1500

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-31, 15:19   #1491
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Żartujesz, prawda?
Słowa "szare masy" nie padły, ale poza tym nie żartuje Teraz nie znajdę, bo nawet nie pamiętam, jaki to był wątek, ale serioooo...

Stary 2016-10-31, 15:41   #1492
hermenegilda99
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:

Własnie to jest po to żeby wszyscy szanowni goście nie wychodzili podczas marsza młodej parze pod nogi. Niektórzy korzystają z uslug kamerzysty ktory nagrywa to ważne wyjście i niekoniecznie dobrze to wyglada jak ludzie wychodzą i zakrywają parę mlodą..
Stary 2016-10-31, 15:54   #1493
visionAM
Zakorzenienie

Przecież najpierw wychodzą goście, a na samym końcu para młoda, nigdy nie widziałam żeby się ktokolwiek plątał młodym pod nogami w trakcie marszu.
Stary 2016-10-31, 16:04   #1494
olamona80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Przegięciem dla mnie są wszelkiego rodzaju tiary na głowie i panna młoda obwieszona sztuczną biżuterią. Parę lat temu byłam na weselu gdzie panna młoda dostała takiej reakcji uczuleniowej na nikiel, że trzeba było wezwać karetkę.

Wiesz, pewnie wszystkie chcą się czuć jak księżniczki, tak jak w dzieciństwie. Troszkę infantylne to, ale chyba teraz już ta moda mija. Ja najbardziej lubię jak młoda ma mały wianek lub jeden większy kwiat we włosach, ale muszą być prawdziwe.

Ja zwracam uwagę na dekolt i ramiona panny młodej. Na weselu, proszę bardzo, mogą być głębokie dekolty i odkryte ramiona, ale w kościele wypadało by się okryć, choć narzutką.
olamona80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 09:52   #1495
201803090921
Konto usunięte

W kwestii zdjęć: Nie rozumiem nadal trwającej mody na reportaże z przygotowań pt:"Buty na parapecie, kiecka na karniszu". W 90% fotek, które widziałam tenże "romantyczny"element musiał być.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-01, 11:19   #1496
fajita1
Wtajemniczenie

Dla mnie wisząca kiecka na wieszaku najczęściej na oknie, żeby super światło to najgorsze z możliwych zdjęć
Stary 2016-11-01, 15:08   #1497
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez olamona80 Pokaż wiadomość
Wiesz, pewnie wszystkie chcą się czuć jak księżniczki, tak jak w dzieciństwie.
Przypomniało mi to jedną koleżankę, która - muszę to napisać mimo całej mojej sympatii do niej - miała na weselu prawdziwy festiwal kiczu, limuzyna, białe gołąbki, balony i diadem we włosach. Ślub był w 2010, co istotne. W 2011 nana przeżyła triumf swojego życia, bo - tadam - Kate Middleton też miała diadem Czyli rozumiecie - znak, że diadem to wyznacznik wesela z klasą

Stary 2016-11-01, 23:12   #1498
cleopadra
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie to tez koszmar,te firanki tiulowe na lawkach.prze demna para mloda tez taki wystroj zrobila i jeszcze nie bylo komu tego posprzatac,musialam czekac az te badziewia koscielny posprzata.
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-02, 00:38   #1499
Sonia_eS
Przyczajenie

Zdjęcia reportażowe - o tak <3 super. na całe szczeście minęła moda na sesje w zameczkach czy (autentyczny koszmarek sprzed kilkunatu lat) na tle fototapety
aczkolwiek suknia w oknie mi się podoba - koronkowa pięknie przepuszcza światło (http://karolinabaszak.com/moja-suknia-slubna/)

nie podoba mi się za to eksponowanie bielizny na zdjęciach z przygotowań - jeszcze tą podwiązkę przeżyję, ale też trąci kiczem. widziałam co najmniej kilka razy jak panny młode mają wszyte staniki w suknie - i świetny pomysł - ale po cholerę wstawiać takie zdjęcia - poprosić fotografa, żeby zrobił foto jak jest zapinana suknia, a bielizny już nie widać.

tu jest cudowny reportaż fotografów, których uwielbiam : http://pieczkopietras.com/blog/jagod...portaz-slubny/ ale te zdjęcia z poprawianiem biustu i ze stanikiem w kiecce (suknia piekna, chyba viola piekut) mogli sobie darować

Edytowane przez Sonia_eS
Czas edycji: 2016-11-02 o 00:41
Sonia_eS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-02, 07:34   #1500
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sonia_eS Pokaż wiadomość
Zdjęcia reportażowe - o tak <3 super. na całe szczeście minęła moda na sesje w zameczkach czy (autentyczny koszmarek sprzed kilkunatu lat) na tle fototapety
aczkolwiek suknia w oknie mi się podoba - koronkowa pięknie przepuszcza światło (http://karolinabaszak.com/moja-suknia-slubna/)

nie podoba mi się za to eksponowanie bielizny na zdjęciach z przygotowań - jeszcze tą podwiązkę przeżyję, ale też trąci kiczem. widziałam co najmniej kilka razy jak panny młode mają wszyte staniki w suknie - i świetny pomysł - ale po cholerę wstawiać takie zdjęcia - poprosić fotografa, żeby zrobił foto jak jest zapinana suknia, a bielizny już nie widać.

tu jest cudowny reportaż fotografów, których uwielbiam : http://pieczkopietras.com/blog/jagod...portaz-slubny/ ale te zdjęcia z poprawianiem biustu i ze stanikiem w kiecce (suknia piekna, chyba viola piekut) mogli sobie darować
Albo faceta stojącego w samych majtkach
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości