|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
Jutro jade na usg zobaczyc czy nereczki malej sa w porzadku (ostatnio przy pelnym pecherzu były lekko powiekszone)... Stresuje sie troche ale nadal staram sie byc mysli ze to tylko bylo siusiu
![]() Dobranoc mamusie
|
|
#3543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
Do tantum rosa to chyba przegotowana ciepła?---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
W przyszłym tygodniu kupujemy komodę z 6 szufladami więc będzie gdzie chować
|
|||
|
|
|
#3544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
Ale z ciekawości doczytam o tym co na to internet ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
papaya - a skad ten balonik? i jak nadmuchac
?Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- papaya - super ze klucze odebrane! szybkiego remontuu ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gonię was i gonię i dalej jestem daleko w tyle
![]() A z tego co mi się rzuciło w oczy... Cytat:
No! Także dziewczyny, nie ma co się cackać tylko dzwonić po karetkę. Ja do tej pory żyłam w przekonaniu, że przecież nie jestem umierająca. A do głowy to mi nawet przyszło własny samochód odpalać, ale mam problem z akumulatorem i sobie pomyślałam, że jak tak kilka dni postoi przed szpitalem, to jak ja później odpalę ![]() Cytat:
Szybkiego i lekkiego porodu!!! Itstoolatex, wiem, że mocno spóźnione, ale tobie też moc życzeń, uścisków i spełnienia marzeń!!! To mówisz, że z moim Kubuńkiem będziecie razem świętować? ![]() Justyna, gratulacje!!! Migdałku, dziękuję za zmiany na pierwszej stronie Co do imienia, to ja bym była za Lilianką. Ewelinuus, jak dla mnie Szymon na pierwszym miejscu Co do wagi dzieci to taką ciekawostkę wam napiszę. Już na położnictwie leżała ze mną dziewczyna, której lekarz przed samym porodem mówił, że synek waży 3700, a urodziła 4360 Także wiecie, ta waga z usg jest orientacyjna, później może być niespodzianka ![]() U mnie dużo się nie pomylili, ale Kubuś jeszcze i dużo nie ważył. 17.10 na wizycie lekarz mówił 2kg, ale w opisie później zobaczyłam, że miałam wpisane 1901g. Dzień później w szpitalu inny lekarz powiedział, że waży 1700g, a parę godzin później młody urodził się z wagą 1800g. ![]() A co do wód, to mi odeszły w szpitalu i leciały tak mocno, że jak już nawet leżałam na stole to czułam jak po mnie leci, więc to nie reguła, że chlusną raz, a później już się tylko po mału sączą Powiem wam, że jeszcze czasem mnie nachodzi taka tęsknota za tym dużym brzuszkiem i kopniakami, więc nacieszcie się dziewczyny ile tylko możecie, bo wielka chwila zbliża się ogromnymi krokami. A my od soboty awansowaliśmy, tzn. nie leżymy już na oiomie tylko na patologii noworodka. Od soboty młody też jest już całkowicie bez dodatkowego tlenu. Lekarz mówi, że choć z morfologią nadal jest katastrofa, to jednak jest ciut lepiej. Rozmawiałam z ordynatorem. Mówi, że z decyzją o punkcji wstrzymują się na razie do poniedziałku, bo pozostałe wyniki badań wyszły dobrze. Najgorsze te leukocyty. Norma jest 10-12, a Okruszek ma ich 30tys.
|
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
Hej
its, uważaj tam na siebie i koniecznie daj znac po wizycie.Kociulku super, ze "awansowaliscie" trzymam kciuki żeby wszystko pomyslnie przebiegalo jeszcze troszkę i bedziecie z maluszkiem w domku Mi te ruchy w brzuszku bardzo sie podobają i myślę ze będę za nimi tęsknić..al do 14 grudnia jeszcze troszkę, wiec narazie sie nimi cieszę Ale u mnie dzis pogoda do bani, leje po prostu, i na jutro nadają taka sama pogodę:/ |
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile teraz wazy okruszek? |
|
|
|
|
#3550 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
LuckySparkle, Ja ostatnio sobie robię calzone dość często Ale oczywiście w wersji uproszczonej, otóż kupuję wrapy, składam jeden na pół, środek smaruję, pesto i koncentratem i dodaje cebulkę, czosnek, papryczkę, mozzarelle, żółty ser i wszystko co mi wpadnie do ręki i takie złożone piekę w nagrzanym piekarniku10 min. Oj....pyszne Wczoraj cała niedzielę wypakowywalismy rzeczy z szaf aby zrobić przemeblowanie z góry na dół, na koniec okazało się że pianino i tak nie wejdzie do innego pokoju i wszystko szlag trafił, bo jest brzydko... nie tak jak chcieliśmy. Proporcje się poprzesuwaly, zaburzyly i mieliśmy doła. A nie będziemy tachac mebli z powrotem... wszystko zostało na podłodze, chodzę slalomem. Dziś powtórka z "rozrywki". ![]() Obudziłam się z bólem gardła, ale takim dziwnym, jakby mi migdały wywaliło Boli przy przelykaniu jakbym tam miejsca nie miała. Oj...Też muszę dopaść Gemini. ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
Mewkaa, Ja też zawsze słodycze jem na tony- dopóki się pudełko nie skończy dla nas to tylko małe batony się sprawdzą i to pod warunkiem kupowania jednego na raz Ja kiedyś kupiłam duża paczkę ciniminis, miała mi starczyć na dllluuugo, starczyło na dwa dni. To był ostatni raz z cinimini ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Mewkaa, Co do twoich obaw co do SN, ja też mam bardzo nisko próg bólu, dlatego dostałam leki p/bolowe tzw.opioidy. oglupily mnie pięknie, że nie histeryzowalam nad swym losem - a tak być mogło , tylko skupiłam się na porodzie i poleceniach poloznej. Byłam jakby na haju Teraz też będę chciała tak samo.Mam wrażenie że moja Natalia zmieniła pozycję, bo mi tak od wczoraj naparza w bok brzucha zamiast pod żebra... jakby w poprzek leżała ![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
|
|
#3551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę!!! Trzymam za was kciuki Mocniutko i zdrówka dla Kubusia Ja po pierwszym porodzie długi czas tęskniłam za brzuszkiem Ja się martwię o moja koleżankę, wczoraj urodziła w 27 tc synka, i się nie odzywa... A wcześniej leżała tydz. Na podtrzymaniu z saczacymi się wodami. Ech...
|
|
#3553 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pisałyście o studentach. Moim zdaniem są bardzo pomocni. Na oddziale zawsze byli chętni do odpowiadania na pytania albo szli spytać lekarza, przynosili leki, zmieniali podkłady na łóżko. Jestem z nich zadowolona
Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2016-10-31 o 08:33 |
|||
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien bry... Nic mi sie nie chce
Kolejna nie przespana noc, wiecie co ja czesciej chodze w nocy na pisiu niz w dzien, do tego mam wiecznie zatkany nos i nie da sie spac. Jakby tego bylo malo to boli mnie biodro, a na drugiej stronie spac nie moge bo jeszcze bardziej nos mi sie zatyka. Ciaza - najwspanialszy czas w zyciu kobiety 😂😂 ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Ukradlam dzisiaj t-shirt mezowi, jeju on jest taki fajny, luzny, dlugi zakrywa caly brzuch!
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w ten pochmurny ponirdzialek
12 dni roboczych pozostalo... coraz blizej konca!!!Cytat:
Ja nawet jak tz koszulke zaloze to juz jest obcisła. On to ma rozmiar s-m, chyba ze bym znalazla jakas L u niego to bylaby ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile synek już przybrał?Cytat:
Dzieńdoberek... Przez zmianę czasu wstałam o godzinę wcześniej i już przed śniadaniem zdążyłam wstawić pralkę, odkurzyć i zwinąć ciuchy leżące tu i tam (ach, uroki życia z tż...). Właśnie spoglądam jak sikorka podjada ziarenka z mojego karmnika i szamam płatki z mlekiem. Czeka jeszcze na mnie Inka do wypicia. Mam zamiar jeszcze umyć podłogę no i standardowo trzeba zrobić obiad, a pomysłu brak.
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Wiecie co do tego wszystkiego mecza mnie piardy 🙊🙉🙈😂 Kupilam espumisan i sie teraz tym faszeruje. Ale zeby nie bylo za malo to od kilku dni biore zelazo i pojawily sie zaparcia... Gdzie u mnie bubu to 2 razy dziennie minimum tak teraz jeden dzien mialam przerwy i myslalam, ze umre. Zre juz truskawki, kiwi, duzo pije itd... No i ruszylo, masakra... Ja powtorze ciaza to najwspanialszy czas w zyciu kobiety
|
|
#3558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakbym czytała o sobie i ten kompletnie zatkany nos jak leżę na lewym boku, matko jak człowiek sapie przez te spuchnięte śluzowki. Bóle bioder, stekanie przy zmianie pozycji hehe mówi się: cud oczekiwania
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzis pojechalam na pobraie krwi a tu o moja przychodbia sobie swieto zrobila i dzis nie pobierają:/ wiec niepotrzebnie wstawalam z samego ranca:/
Babcia mnie wkurzyla tez trochę, i z tego wsZystkiego zajechalam do cukierni i kupilam paczusia a w piekarni chalke a co Teraz ide pranie wstawić, poprasowac co nie co. Aaaa wybralismy w końcu imię w.grudniu.powitamy Szymona ) Migdalku możesz dopisać na pierwszej stronie )
|
|
|
|
#3560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadzam się co do wagi, mojej koleżance lekarz przewidywał, że mały urodzi się blisko 5kg i kazał jeść mniej słodyczy i dał skierowanie na CC. Zrobili ją 2 tygodnie przed terminem z podejrzeniem wagi 4600g, a wyciągnęli maleństwo ważące 2900g!! ja byłam w szoku, jeszcze maluszek miał antybiotyk, ale nie pamiętam już dokładnie dlaczego. Teraz na szczęście jest zdrowym 13miesiącznym chłopcemco do brzuszka- czasem mam go już dość! Wyrodna ze mnie matka, ale marzę już o swoim płaskim brzusiu choć pewnie tak jak piszesz, że jeszcze zatęsknię za kopniakami i moją wielką piłką![]() mocne kciuki za Kubunia, będzie z dnia na dzień coraz lepiej i niedługo będziecie w domu razem! Życzę Wam tego z całego serca kociulku ![]() Cytat:
![]() Hejo rano byłam na KTG i w ciągu 40 minut zapisało mi się 8 skurczy. Jutro mam znowu rano przyjść. Lekarz proponował mi, że mogę zostać na oddziale i podadzą mi magnez, nospę w kroplówce ale równie dobrze mogę wziąć tabletki i leżeć w domu, a nawet tak wolę. Jutro z rana mam się ponownie zgłosić na ktg, szyjka krótka z rozwarciem na 1 palec, ale jestem dobrej myśli, bo przecież nieraz kobiety potrafią z 2cm rozwarciem chodzić przez miesiąc
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Its, a czulas te skurcze?
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
Itstoo moja siostra chodziła z 4cm przez ostatni miesiąc i urodziła w terminie.
Ja dopiero wstalam i zjadłam sniadanie. Idę zaraz spać dalej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Nie mam siły by żyć 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
hejo, bylam na budowie sprzatac bo moj wujek robi wszedzie balagan.. :/ i znowu nam woda ciekla teraz z rury okazalo sie ze nie dobrze zakrecona :/ jakies jaja normalnie..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- ja slyszalam ze niektore szpitale wlasnie nie dosylaja karetki bo wlasnie wez se pani taxi . Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3565 |
|
Rozeznanie
|
A ja bylam dzisiaj u lekarza i mi powiedzial ze na usg dopochwowym moja szyjka ma 4 cm
![]() A wszyscy mi mowili ze 1,5 albo 2 ale oni badali tylko na fotelu. I ogolnie mi powiedzial ze mam nie lezec bo od ciaglego lezenia moze mi sie zrobic zakrzepica. A i jeszcze mowil ze jesli mialabym miec przedwczesny porod to da sie go tylko opoznic o dwa dni a to co ja mam to sa napiecia i jedynie swiadcza k tym ze troszke przed terminem moge urodzic. |
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
ewelinus - gratuluje wyboru imienia
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3567 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
4 to juz niezle. Jakie zalecenia?
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
W sensie 4 cm rozwarcia?
|
#3569 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale to chyba chodzi, ze szyjka ma 4 cm, a nie rozwarcie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3570 |
|
Rozeznanie
|
4 cm ma dlugosci szyjka i zamknieta w usg dopochwowym. Teraz wiadomo bede lezec bo jednak mecza mnie twardnienia i w trakcie wole sie polozyc ale tez bede sie ruszac zeby sie nie oslabic i miec sily na porod.
ja chodze na nfz i mi nie chcial zmierzyc ostatnio dopochwowo bo mowil ze nie ma potrzeby bo glowka czuje ze nie napiera i szyjka wysoko. Dzisiaj bylam tez na nfz,u innego lekarza bo moj na urlopie. Jestem tez zapisana do lekarza prywatnie ale jeszcze sie zastanawiam bo widzialam cennik i wizyta chyba mnie wyjdzie 300 zl Edytowane przez aska8999 Czas edycji: 2016-10-31 o 12:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Do tantum rosa to chyba przegotowana ciepła?

🍾

Boli przy przelykaniu jakbym tam miejsca nie miała. Oj...

ja byłam w szoku, jeszcze maluszek miał antybiotyk, ale nie pamiętam już dokładnie dlaczego. Teraz na szczęście jest zdrowym 13miesiącznym chłopcem

4 to juz niezle. Jakie zalecenia?