|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Hejo
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66983436]Ja mam za każdym razem USG dopochwowe. A wy jak macie na wizycie. Mi ostatnio na fotelu badała i powiedziała ze jest ok, a potem dokładnie mierzyła USG i właśnie wtedy wyszło, ze się skróciła... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja mam na każdej wizycie badanie na fotelu, USG przez brzuch i USG dopochwowe Dziś się kapnęłam, że na stronie kliniki do której chodzę jest napisane 150zł za wizytę + USG u mojego lekarza a on od początku bierze ode mnie 100zł Czy jestem dzieckiem szczęścia czy po prostu nie zaktualizowali zmian ?
|
#3572 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia a co tak dużo ta wizyta prywatna? Zdzierstwo na maxa te 300zl. To chyba tyle ile byś wydała na wizyty prywatnie przez ostatni trymestr.
Jakieś specjalne badania będziesz robila?? Odkryłam tajemnice poliszynela dlaczego cały dzień śpię. Dziś z zegarkiem w ręku mierzyłam ze moja mała Calineczka obklada mnie w nocy przez 3 godziny. Przez te 3 h nie śpię i potem odsypiam w dzień. Zaczęła mi się wkręcac w żebra. Dziwny ból na maxa ![]() Idę ogarnąć trochę chatę, bo tz uwalił mi ściany w kuchni smażąc jajecznice. Ku##@ Wpuścic go do kuchni to jak zrobić na sobie samosąd. Więcej sprzątania niż wszystko warte. Ale no cóż... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mozna uwalic sciane jajecznica??? Sosem... czy tuszczem strzelajacym z patelni ok... ale jakecznica? Faceci to maja dopiero zdolnosci![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3574 |
|
Wtajemniczenie
|
Migdałku ja również wnoszę o aktualizację na 1szej stronie.
Proszę uwzględnić imię mojego dziecia Alicja oraz wózek mutsy igo aqua blue. Dziewczynki jestem ciekawa czy któraś z naszych mamus aniolkowych znowu jest w ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3575 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66985116]Tez mi się wydaje sporo. My się leczylismy u jednego profesora w Poznaniu i za wizytę ciazowa liczył sobie 180 zl i tak co 3 tygodnie. A poczekalnia pełną par w ciąży jak i starających się, wiec miał dobra opinie ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mój tez kasuje 180 ale tz płaci wiec mam w nosie. Chciał żebym chodziła prywatnie do dobrego gina to się zaoferowal. Na fundusz usłyszałam juz tyle niedobrych rzeczy ze sam powiedział ze nie mam chodzić bo ciągle byłam smutna i się denerwowalam. Po każdej wizycie ryk i zgrzytanie zębami. Po dwóch startach, nie było miło usłyszeć ze kolejny raz coś nie tak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3577 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zwracam mu uwagę (bardziej lub mniej delikatnie) codziennie i nic Ja sobie nie wyobrażam chodzić na NFZ. I podejrzewam, że mogłoby mnie tu nie być, gdybym właśnie się na to zdecydowała bo nie wszyscy chcą robić USG w bardzo wczesnej ciąży. Zresztą ja znałam swojego lekarza wcześniej i wiedziałam, że jest świetny, więc nawet nie chciałam szukać innego.
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-10-31 o 13:49 |
||
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Kociulku każde dobre wieści od Ciebie i Kubusia cieszą mnie podwójnie
bo przeciez mój Kubus za Twojego tez kciuki trzyma ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66985116]Tez mi się wydaje sporo. My się leczylismy u jednego profesora w Poznaniu i za wizytę ciazowa liczył sobie 180 zl i tak co 3 tygodnie. A poczekalnia pełną par w ciąży jak i starających się, wiec miał dobra opinie ;-) [/QUOTE] Ja w Poznaniu za wizytę płace 200 zł. W tym mam badanie na fotelu i usg ( czasem tylko przez brzuch a czasem takie i takie) , no i od 30 tyg KTG. Dodatkowo w tej ciazy juz 3 razy miałam skierowanie na oddział na badania typu krzywa cukry itd. Mam nadzieje ze teraz dostanę kolejne skierowanie i zrobią mi te wymazy z tyłka i pochwy. Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-10-31 o 14:50 |
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
czułam najpierw jak mi twardnieje brzuch po czym dochodził lekki ból jakby miesiączkowy.
Cytat:
|
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
No u mnie za wizytę prywatną mój ginek brał 100 zł. Hmm kurcze u mnie też niby na każdej wizycie mam badaną szyjkę ale tylko na fotelu to też słyszę ciągle że zamknięte wszystko i że wszystko ok, ale ile ma cm nie mam pojęcia bo nigdy ginek nie mówił;/
|
|
|
|
#3581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66983436]Ja mam za każdym razem USG dopochwowe. A wy jak macie na wizycie. Mi ostatnio na fotelu badała i powiedziała ze jest ok, a potem dokładnie mierzyła USG i właśnie wtedy wyszło, ze się skróciła... Ale to chyba chodzi, ze szyjka ma 4 cm, a nie rozwarcie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja za kazdym razem mam fote, dopochwowe i przez brzuch - place 120zl za wizyte (ale ja badania typu wymazy itp robiz zupelnie w innym miejscu bo mam to w pakiecie z pracy) |
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Ja płacę 100zł za wizytę i w tym mam badanie na fotelu i USG, za prenatalne z wizytą płaciłam 150zł, a za każde KTG 40zł no i np GBS 50zł i cytologia 50zł. USG 3d ani 4d nie miałam bo nie było sensu robić jak mały cały czas zakrywa się rączkami albo nóżkami
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
Itstoo ja też czuje ze mnie pobolewa brzuch jak na okres.
I do tego ten ból kości łonowej jakby ktoś mnie kijem pobił po bozenie. Za tydz mam wizyte. Jestem ciekawa czy będę miała ktg pierwsze. To już będzie 36t4 d Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Darunia-tez mam te bóle kości łonowej ani chodzić ani się przebrać ani przewrócić z boku na bok ;/
myślę, że 36t to najwyższa pora na ktg to jedno z przyjemniejszych badań moim zdaniem przez pół godziny słyszeć bijące serduszko własnego maleństwa
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po dwóch tyg męki juz prawie nie czuje tego bólu w kroku, tylko rano zanim się rozruszam ale juz bez porównania z tym co było Tak w ogóle to dzień dobry ;* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Ja tez nie miałam jeszcze ktg robionego, nast wizytę mam za 2 tyg i będę juz prawie w 38tc. Czy to normalne, ze mam wizyty co 3 tyg? Bo z tego co widzę Wy macie częściej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To był mój ostatni kontakt z ginekologiem na NFZ. Reszta wizyt co 2 tyg prywatnie, nawet nie chcę liczyć ile na to poszło
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo nacinania to powiem położnej, że jak trzeba będzie naciąć to niech to zrobi ale niech mi nie mówi
nie będę wtedy na to czekała i się stresowała
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zadomowienie
|
Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
Ja tez mam co 3 tyg
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-10-31 o 14:54 |
|
|
|
|
#3591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi tez ciężko z tym bólem. Wkurzające to jest. Kurde jak mnie dziś tz irytuje. Tysiąc razy mówiłam mu ze jak przychodzi do domu to klamkę od drzwi się nadusza a dopiero potem ciągnie. Niedługo to mi z futryną wejdzie do domu. A ja kurka za każdym razem się tak wystrasze że potem przez 2 minuty nie mogę się uspokoić na kanapie. Dziś stwierdził że mu się ręką omsknęła. Ciekawe co wymyśli następnym razem. Wkurza mnie tym ze nie potrafi normalnie kluczy odłożyć tylko pizga nimi na szafkę. Potem wszystko poobijane będzie bo jaśnie pan nie potrafi pomyśleć. Ostatnio myślałam że mnie szlag trafi bo zaczął kroić chleb bez deski, na tych kurna czarnych blatach. I mówię mu żeby wziął deskę bo zaraz cały blat będzie poniszczony to na mnie patrzy jak na wariatke. A potem będzie się dziwił jak nam wlascicielka kaucji nie zwróci, bo tu blaty pokrojone, tam ściany od tłuszczu z jajecznicy. Aaa. No tak. Przecież kaucję ja płaciłam wiec on ma w nosie. Zapomniałam ![]() Takich głupich zachowań jest pelno i serio juz nie mam siły na tłumaczenia. mówiłam juz Wam że wczoraj zgubił klucze od domu ? Moje do tego ?? Jest tak roztrzepany ze wczoraj już mu pocisnelam przy kolegach bo normalnie nie wytrzymalam. Powiedziałam mu ze większego szałaputa nie znam i ze ma myśleć zanim coś zacznie robić a jak już zacznie to ma robic powoli. Bo robi na szybko a potem same straty. Wczoraj poszliśmy na sushi z dwoma kumplami i tak jak oni się zachowali to aż byłam w szoku, a mój tz jak taki czubek. Ciągle tylko jakieś figle i pstro w głowie. O moich kluczach to powiedział ze wyglupial się z kumplami i mu pewnie wypadły... jest jasno wiec niech zapierdala szukać. Serio, ja z nim dziecka nie zostawię bo pójdzie na spacer i czuje ze wróci bez wózka ![]() Jeszcze do mnie mówi ze jak będę w szpitalu to on sobie popije z kolegami bo PRZECIEŻ NIE BĘDZIE MI POTRZEBNY JAK BĘDĘ LEZALA W SZPITALU. A ja mu na to żeby się zastanowił co on w ogole mówi do mnie i ze juz o tym rozmawialiśmy w domu. Wiec zaczął mnie dopytywac co mu powiedziałam (przy kolegach) to mówię że mu w domu przypomne. I się na mnie obrazil. Jakbym mu wygarnela przy kolegach co myślę to by miał pretensje. I tak źle i tak niedobrze. A w domu powiedziałam mu ze liczę na to ze będzie u mnie w szpitalu, że przywiezie jakieś jedzenie bo w szpitalu po porodzie dostane kawałek pasztetu i 2 skibki chleba, a z czego mam niby mieć ten pokarm dla Alicji skoro w szpitalu kija dają do jedzenia? To powiedział ze mam racje. I że nie będzie pil. A przy kolegach znowu drąży ten sam temat. Nie jestem jakimś debilem żeby przy kumplach gadać coś innego wiec nie wiem czego on oczekiwał ? Przyklasniecia ze to świetny pomysł ze ja będę leżeć w szpitalu a on będzie opijal urodzenie dziecka ? Serio dla mnie chlanie bo komuś się urodziło dziecko jest bardzo słabe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie to męczy jakoś od 25tygodnia przechodzi i wraca, więc pewnie zostanie już do końca ciąży;/ a co do wizyt, to jak nie ma żadnych problemów z ciążą to spokojnie wystarczą wizyty co 3 tygodnie ![]() Cytat:
|
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
Itstoo ja też mam wizyty co 4 tygodnie. Teraz ostatnia taka a potem już niby częściej. Pewnie co 2 tyg bedzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
ja bez usg place 130 zl z usg ok 260 zl.
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3595 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio mi się snilo, ze mala urodziła się z jakas wadą i im bliżej porodu tym bardziej martwię się o jej zdrowie niż mój ból... Tym bardziej, ze mnóstwo historii o tym jak ciąża była wzorowa a potem cos nie tak ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zatkany nos - masz nawilżacz? Albo mokry ręcznik na kaloryfer (o ile grzejecie). Bądź psikanie wodą termalna i wciąganie jej nosem lub woda morska. |
|
|
|
|
#3597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam tylko jedno zdj małego na którym widać go z boku jak ssie kciuka ![]() nie martw się na pewno Izunia będzie zdrowa ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapewne jeszcze trochę czasu pochodzisz z brzusiem Ja marzę aby już odstawić luteinę. Lekarz ostatnio przepisał mi 100 i ona powoduje jeszcze większą zaprawę w bożenie, aż jeszcze trudniej mi tą tabletkę włożyć. |
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzeba będzie je tego oduczyc To pewnie u mnie tez ktg płatne dodatkowo, aczkolwiek nie widziałam tej maszyny u gina (?). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

Czy jestem dzieckiem szczęścia czy po prostu nie zaktualizowali zmian
?

jak mozna uwalic sciane jajecznica??? Sosem... czy tuszczem strzelajacym z patelni ok... ale jakecznica? Faceci to maja dopiero zdolnosci

bo przeciez mój Kubus za Twojego tez kciuki trzyma 

trzeba będzie je tego oduczyc