|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Migdalku najwazniejsze zebys ty nie miala kontaktu z kotami. A mama niech dba o higiene podczas wizyty u ciebie
![]() Mi przy grzybku tez czasem jakas pieczarka wyleci 😁 a moze to czop? Sama nie wiwm. Nie ma krwi wiec traktuje to jako norme w ciazy ![]() Wlasnie leze sobie na lezaczku ogrodowym w naszej przyszlej sypialni a TZ obok szpachluje sciany w kuchni 😁😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Kolor scian w sypialni naszej i mlodego bedzie sie nazywal "pokoj pirata". A wiec AHOJ PRZYGODO! 😁⚓ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3722 |
|
Zadomowienie
|
A od kiedy uwaza sie ze termin jest donoszony?
Wiecie, ja dzis twz sie przestraszylam, jak do tej pory mialam problemy z zalatwianiem tak wczoraj i dzis ganialo mnie do toalety a co najgorsze wylecial galaretkowaty glut ktory mnie zmartwil i nie byl calkiem przezroczysty..narazie nic wiecej sie nie dzieje, wiec nie panikuje ale nie powiem teoxhw sie wystraszylam, i jeszcze taki bol jak na okres. |
|
|
|
#3723 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie tez boli jak na okres i mam bardziej gęste upławy.
Ale leżę i brzuch przestaje boleć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
No mnie to ten glut taki galaretowaty wystraszyl:/ mam nadzieje ze to nic zlego. Mały jest aktywny tak jak zawsze wiec no nie panikuje. Wizyte mam w poniedziałek wiec no jeszcze trochę.
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3726 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;67019801]Wydaje mi sie, że jesteś trochę przewrażliwiona. Przy noworodku może bym się zastanowiła. Ale przecież umyje ręce przed wyjazdem i nie będziecie się wymieniać płynami ustrojowymi
Czop może zacząć odchodzić kilka tygodni przed porodem. Jeśli jest podbarwiony na różowe to może zwiastować wcześniejszy poród. Mi też już chyba delikatnie odchodzi... [/QUOTE] Może i jestem przewrażliwiona... Ogólnie mam manie na bakterie i zarazki Był normalny, taki no kremowy. Cytat:
Cytat:
Pomyślę nad tym. Cytat:
![]() Jeśli są regularne skurcze, to wtedy bym bardziej panikowała.
|
|
|
#3727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
corke urodzilam o 23:55 wiec tym razem moze zalapie sie na fajerwerki na powitanie Porod wywoluja przewaznie 7 dni po terminie Ja jednak na wywolanie najszybciej sie wybiore 6-7styczen. Chociaz ta ciaza jest zupelnie inna niz pierwsza i moze 22.12 bede mega zaskoczona <3 Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Juz sie nie moge doczekac tej mojej bezimiennej panienki <3 |
||
|
|
|
#3728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja marzę o tym, żeby Pyza się wstrzymała i wyczekała do nowego roku ale wiadomo, jak ma mój charakter to się zbuntuje i moje prośby nie pomogą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3731 |
|
Rozeznanie
|
Weźcie mi nic nie mówcie na temat terminu porodu bo ja mam 24.12 z OM i 22.12 z USG. Chciałabym urodzić tak, aby nie być w szpitalu na święta
Mogę spędzić gwiazdkę z brzuszkiem, nawet bym się cieszyła Ja jestem z 22.12 i mama opowiadała, że mimo, że była oczywiście najszczęśliwsza bo jej dziecko było na świecie to forma po cesarce + baby blues + święta w szpitalu nie były łatwe. Ale oczywiście najważniejsze, aby poszło dobrze wszystko i dzidzia była zdrowa, i święta w szpitalu się przeżyje ![]() Mnie straszyli głównie dziadkowie tymi swoimi przesądami, że mam typowo "chłopięcy" brzuch, ale wczoraj na wizycie widziłam bułeczkę w całej okazałości i lekarz powiedział, że nie ma opcji, że to chłopiec hehe music, nie martw się, że mała mniej waży Nadrobi, nadrobi. Mi lekarz mówił ostatnio też, że niby mała, mam więcej jeść i w ogóle a ta jak wystrzeliła to się zrobiła kluseczka ![]() Ostatnio ciocia opowiadała, że prognoza wagi jej córki na trzy dni przed porodem była ponad 4kg, a mała wyszła 2,5kg, także też trochę na te wagi trzeba przymknąć oko. Co prawda to było już sporo czasu temu, teraz USG też są lepsze, ale sprzęt to sprzęt, a dzieciaki teraz będą rosły tak, że nie nadążymy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdyby nasza Mała zdecydowała się na 4 to miałabym prezent na 24! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moge rodzic nawet w wigilie przynajmniej ominie mnie goraczja swiateczna no i TZ z Zuza beda cos z tych swiat miec bo jak bede w dwupaku to pewnie juz bede mega zmierzla i wkurzona non stop - albo bede ciagle plakac bez powodu
|
|
|
|
#3734 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Aaa, i też już mam paranoje na punkcie pierwszych objawów i porodu. A to u mnie 32tc... Cytat:
||
|
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
moj kochany tata stwierdzil dzis : ty na swieta w szpitalu a my bedziemy pic w domu haha
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Laseczki a czy ktoras z was kupowala spiwor do wozka? taki cieply bo moja siostra mowi ze mozna wtedy dziecie nie wkladac w gruby kombinezon.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- mademoiselle - moj tez pokazuje, no i czuje chlopa jak nic ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- a wlasnie jeszcze mozemy poczekac i se na stycznia porod ogarnac ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- na swieta bysmy sie najadly mnia mniam ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie kupowałam ale dostałam taki śpiwór, można go włożyć w gondolkę, a potem można zaczepić na spacerówkę, bo ma takie gumki z tyłu. Faktycznie jest bardzo bardzo ciepły, i tak jak do gondoli kiedy dziecko całe schowane i okryte to wydaje mi się, że kombinezon nie potrzebny. A ten mój śpiworek ma baranka w środku więc na pewno dobrze grzeje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kocyk juz niepotrzebny wtedy Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3739 |
|
Wtajemniczenie
|
Z kocyka dzieci lubią się odkopywac nozkami. A że śpiworka jest juz ciężej także ja polecam taki sposób do wozka. Przynajmniej jest pewność że będzie miało ciepło.
W śpiworku może także spać w łóżeczku, zamiast w otulaczu. Ale wtedy śpiworek powinien być chyba cienszy. Nie wiem czy moja kluska zeszla juz trochę niżej ale zaczyna mi pukać w okolicach Bożeny. Boli mnie spojenie lonowe. Plus brzuch jak na okres. Oszczędzam się ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Do torby do szpitala wrzuccie sobie jakis appap czy inny patacetamol. Pamietam ze zanim doprosilam sie po porodzie czegos przeciwbolowego to minelo kilka godzin a glowa i macica bolaly masakrycznie - tak mi sie przypomnialo w ramach porannych rozmyslan
|
|
|
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;67029971]Ja mam cały czas intensywne upławy, ale to ma jakąś inna konsystencje i obstawiam czop. Ale to może nic nie znaczyć i poród będzie w terminie
![]() Aaa, i też już mam paranoje na punkcie pierwszych objawów i porodu. A to u mnie 32tc... Odchodzenie czopa + bóle miesiączkowe już by mnie niepokoily. Może robi się rozwarcie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Narazie cisza, nic sie dalej nie dzieje.. |
|
|
|
#3742 |
|
Rozeznanie
|
Hejka! Poranne kopanie w pępek zaliczone
ale nie mam co narzekać, bo dzisiaj przynajmniej przespałam prawie całą noc. Na 10 lecimy z TŻ na pierwsze KTG już nie mogę się doczekać ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
Kamisha nam rodzice Tz zasponsorowali taki cieplusi spiwor, w którym pozniej można dopiac dol i jest na starsze dziecko do spacerowki tez
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Helool, zielona herbatka z ranca ☕
|
#3745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam coś takiego i wydaje się fajny, bo starczy na trochę dłużej http://nodik.pl/gallery/data/sensilo...lack_razem.jpg |
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3747 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sie po wypitej kawusi. Najchętniej wrocila bym do lozeczka. No ale zjadlam sniadanko i czas ruszac do pracy.
Milego dnia!!! Cytat:
|
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
Śniła mi się dziś moja kruszynka! Cały poród i ona potem w tym malutkim pajacyku
Śliczna była, taka drobniutka z blond włoskami A wody odeszły mi w łóżku, pojechaliśmy do szpitala, spokojnie polozyłam się na łóżku, 3 parcia i już! Mniej wysiłku niż po tabliczce czekolady :P No kurde poród marzenie, chce taki!
|
|
#3749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3750 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

28.12 wg usg i 02.01 wg om
trzymajmy sie razem 

Mogę spędzić gwiazdkę z brzuszkiem, nawet bym się cieszyła