Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać... - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-02, 07:38   #1501
mmagduszka
Rozeznanie

Dot.: Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
Dla mnie to tez koszmar,te firanki tiulowe na lawkach.prze demna para mloda tez taki wystroj zrobila i jeszcze nie bylo komu tego posprzatac,musialam czekac az te badziewia koscielny posprzata.
Też tego nie rozumiem, blokowanie ławek tiulem to ślubny koszmarek
Stary 2016-11-02, 07:43   #1502
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmagduszka Pokaż wiadomość
Też tego nie rozumiem, blokowanie ławek tiulem to ślubny koszmarek
Wcześniej były posty, że to po to aby ludzie nie wchodzili na środek kościoła, bo zepsują nagranie szczerze mówiąc nigdy nie widziałam takiej sytuacji, a byłam na około 10 slubach w ciągu ostatnich dwóch lat.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-02, 08:42   #1503
pestycyda
Zakorzenienie

A ja bylam na slubie na ktorym by sie to moze przydalo. Otoz rodzinna starszyzna chyba nie widziala sie dawno i gdy Pan Mlody stal przy ołtarzu, tata z Panna Mloda stal juz w drzwiach a chorzystka zaczynala spiewac wejscie to goscie stali na srodku nawy malutkiego kosciola i sie witali, calowali, olabogalaboga. Trwalo to jakas dluzsza chwile, jako gosc mialam ich ochote zastrzelic a co dopiero Mlodzi
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-02, 09:54   #1504
mmagduszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Wcześniej były posty, że to po to aby ludzie nie wchodzili na środek kościoła, bo zepsują nagranie szczerze mówiąc nigdy nie widziałam takiej sytuacji, a byłam na około 10 slubach w ciągu ostatnich dwóch lat.
A widzisz niedoczytałam A tak serio - byłam na ślubie, na którym moi znajomi ze swoją pociechą usiedli przy tym tiulu. Myśleli, że nikt się już do nich nie dosiądzie ale dosiadły się jakieś 2 babki. Później mały zaczął koncert, marudził i musieli go wyprowadzić . Ze strony tiulu się nie dało, więc babki musiały wyjść, później oni - także powstało mega zamieszanie. No ale nie na środku więc efekt w sumie może i został osiągnięty
Stary 2016-11-02, 10:10   #1505
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Hmmm.. Siedząc koło tiulu z małym dzieckiem wiedzieli na co sie piszą. Jak chcieli byc na wylocie to mogli usiąść na brzegu. Kurde, naprawde nie rozumiem hejtu na ten tiul, w niektorych świątyniach wejscie jest z jednej strony...
Tak wszystko piszecie z nutą to jest okropne, to też i to i to... Ja mialam inaczej u mnie to było świetnie! Jednemu podoba sie tiul innemu świece. Jeden chce mieć szczudla inny balony, jeden sztuczne ognie tańcząc inny miotacza ognia. Wątek niby o najgorszych slubnych pomyslach a robiąc zlepke z wypowiedzi wychodz na to, ze nawet kafelki położone w wzdłuż na sali to tez jest okropienstwo...

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-02, 10:18   #1506
kmjk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
Hmmm.. Siedząc koło tiulu z małym dzieckiem wiedzieli na co sie piszą. Jak chcieli byc na wylocie to mogli usiąść na brzegu. Kurde, naprawde nie rozumiem hejtu na ten tiul, w niektorych świątyniach wejscie jest z jednej strony...
Tak wszystko piszecie z nutą to jest okropne, to też i to i to... Ja mialam inaczej u mnie to było świetnie! Jednemu podoba sie tiul innemu świece. Jeden chce mieć szczudla inny balony, jeden sztuczne ognie tańcząc inny miotacza ognia. Wątek niby o najgorszych slubnych pomyslach a robiąc zlepke z wypowiedzi wychodz na to, ze nawet kafelki położone w wzdłuż na sali to tez jest okropienstwo...
Dziękuję odnoszę takie samo wrażenie. Princessa - dla jednych kobieca, dla innych obciachowa. "Cudownych rodziców mam" - wzruszające lub zbyt pompatyczne. Wierszyki w zaproszeniach - rozmawiałam z osobami, które nigdy nie widziały w tym nic złego a jedynie podpowiedź, natomiast dla innych to szczyt bezczelności. Każdy kij ma dwa końce.
kmjk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-02, 10:45   #1507
mmagduszka
Rozeznanie

Migotka1010 no ale właśnie o to chodzi w wolności wypowiedzi, o gustach się nie dyskutuje - każdy ma inny gust i tak jak Ty masz prawo napisać że coś Ci się podoba, tak inne z Nas że absolutnie im to nie pasuje

Oczywiście, czy ja nie napisałam że nie mogli usiąść inaczej? Nie, napisałam tylko że w sumie nie ogarniam do czego ten tiul jest potrzebny skoro więcej zamieszania niż pożytku może wywołać. Ale masz rację 100% że mogli usiąść od wolnego brzegu.

Cytat:
1. To jest tylko 40 min, nie siedzisz jak na weselu iles godzin, wiec po co zastanawiać sie czy cos jest praktyczne, ma wyglądać ładnie.
No widzisz dla Ciebie to jest po prostu ładne, dla mnie - niezależnie już od względów praktycznych, po prostu brzydkie. I Ty i ja mamy prawo się wypowiedzieć
Stary 2016-11-02, 11:10   #1508
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Nie mówiłam, ze to jest ładne czy brzydkie. To, że u mnie to było nie oznacza, ze dlatego do tego sie odniosłam i sie uczepilam bo traktuje te tiule jak mowa o moim guscie. Jak wspomniałam wystrój kościoła byl mi obojętny i jak by nasz pleban chcial zrobić tiule i lampiony w calym kosciele tez byloby ok. Ja bylam w takim szokum że nawet nie zwrocilam uwagi jak ten kościół wyglądał.
Odniosłam sie do kazdej wypowiedzi, skoro kazdy ma inny gust to chyba nie mozemy mowic o obciachu na kazdym weselu...
Ja rozumiem niesmacznie wyplywajace cycki z sukienki pod oltarzem ale tiul kwiatki, makijaż?

Wiem, po co jest forum wiem, ze kazdy ma swoja opinie dlatego tez komentuje, nie musisz mi przypominac na czym polega dyskusja poprostu odniosłam sie do tematu watku, który nie brzmi "co mi sie nie podoba u innych na slubie i weselu"...

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
Stary 2016-11-02, 12:20   #1509
Ingrid80
BAN stały

Nigdy się nie spotkałam z takim tiulem blokujacym wyjście z ławek. Według mnie to nietrafiony pomysł

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-02, 14:59   #1510
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Oczywiście, że każdy ma inny gust i jednemu tiul na ławkach się podoba a innemu nie. Ale w grę wchodzi też kwestia praktyczna. Nikt mi nie wmowi że zagradzanie ławek z jednej strony jest praktyczne. Takie ławki to koszmar. Też bylam na takich slubach i to jest straszne. Nie brzydkie, nie ładne, po prostu straszne (strasznie niewygodne).

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Ja też nie lubię fotek z nagością i bielizną, wg mnie to zbędne. Tak samo zbędne są takie foty jak: fota zegarka, fota bransoletki. Po co?
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-02, 17:03   #1511
Arsonist
Zakorzenienie

Według mnie te detale potrafią być bardzo fajne. Przecież nie chodzi o to, żeby na 100% zdjęć była PM, tylko żeby reportaż jako całość spójnie oddawał klimat wesela. Może w oderwaniu od innych zdjęć te zdjęcia detali są bez sensu, ale np. w fotoksiążce pomiędzy innymi zdjęciami z przygotowań to bardzo fajnie wygląda albo w dyptyku/tryptyku - że np. po lewej panna młoda siedząca i trzymająca bukiet, a po prawej jakieś fajne zbliżenie na sam bukiet z rozmytym tłem.
Stary 2016-11-02, 17:35   #1512
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arsonist Pokaż wiadomość
Według mnie te detale potrafią być bardzo fajne. Przecież nie chodzi o to, żeby na 100% zdjęć była PM, tylko żeby reportaż jako całość spójnie oddawał klimat wesela. Może w oderwaniu od innych zdjęć te zdjęcia detali są bez sensu, ale np. w fotoksiążce pomiędzy innymi zdjęciami z przygotowań to bardzo fajnie wygląda albo w dyptyku/tryptyku - że np. po lewej panna młoda siedząca i trzymająca bukiet, a po prawej jakieś fajne zbliżenie na sam bukiet z rozmytym tłem.
Też tak uważam. Poza tym fajnie po latach przypomnieć sobie jakie się miało tego dnia buty czy biżuterię.
Stary 2016-11-02, 17:46   #1513
Lilly Greace
Dostojna peema.

Mnie też podobają się takie fotki . Mam zdjęcie sukni, butów, perfum.
Stary 2016-11-02, 18:05   #1514
Arsonist
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Mnie też podobają się takie fotki . Mam zdjęcie sukni, butów, perfum.
Ano, perfumy u mnie też obowiązkowo muszą być - jak się psikam i sam flakon na jakimś fajnym tle. To moje ukochane perfumy, mam do nich stosunek bardzo emocjonalny, a poza tym flakon jest piękny:
Stary 2016-11-02, 20:07   #1515
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

No to ja rozumiem zdjęcie panny młodej z nałożona biżuterią albo panny młodej z flakonem perfum. Albo nawet tego bukietu ślubnego na stole. Ale już nawet np dwie obrączki obok siebie: mała i duża.

Ale zegarek leżący na szafce? Albo bransoletka leżąca na jednolitym tle? Nie. Nie ogarniam nie widzę po prostu potrzeby takich zdjęć. Nie wiem, może chodzi o to że ja rzadko w ogóle noszę biżuterię, zegarek mam tylko na komórce haha takie detale nie mają dla mnie wielkiego znaczenia, bo po prostu o nich zapominam
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-03, 12:32   #1516
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-12 o 20:57
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-03, 12:42   #1517
mmagduszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dokładnie Jeżeli kościół jest zabytkowy, ma piękny ołtarz i witraże to prostota jest najlepsza i umiar Ale jak ktoś ma taką wenę i do pięknych XVI wiecznych wnętrz chce walnąć tiul blokujący ławki, morze kwiatów, kolorowe kokardy, świece i co tam jeszcze dekoratorka ma w pakiecie to w sumie jego ślub, jego wybór
Stary 2016-11-03, 13:42   #1518
Amaranta16
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Myślę, ze jeśli już ktos wybierze Sainte Chapelle na miejsce ślubu, to raczej nie po to, by realizowac tam swoje wizje dekoratorskie.
Stary 2016-11-03, 13:55   #1519
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-12 o 20:57
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-03, 14:05   #1520
Amaranta16
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Dość przejaskrawiony przykład.
Mnie tiule nie przeszkadzają. Nawet gdyby młodzi chcieli przybrać kościół w krasnale ogrodowe. Ich wizja, ich święto. To nie jest trwała dewastacja wnętrz, po godzinie zniknie z kościoła tak jak sie pojawiła.
Stary 2016-11-03, 14:48   #1521
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:
Napisane przez Amaranta16 Pokaż wiadomość
Dość przejaskrawiony przykład.
Mnie tiule nie przeszkadzają. Nawet gdyby młodzi chcieli przybrać kościół w krasnale ogrodowe. Ich wizja, ich święto. To nie jest trwała dewastacja wnętrz, po godzinie zniknie z kościoła tak jak sie pojawiła.
Otóż to! Przeciez impreza weselna nie jest w kościele aby zastanawiać sie czy to praktyczne bo ktos cos zgapil sie i nie wyszedl na komunie... Tak jak moja znajoma przejmowala sie, ze buraczki ma do obiadu i goscie sie moga poplamić jak sie poplami to sie wytrze... Nie dość ze w tym dniu sa takie emocje to mlodzi maja sie zastanawiać czy aby gapa wyjdzie na odpowiednia chwile z ławki... A jak lampion to moze ktoś nogą popchnie i potlucze.. No losie

Od jutra się uczę!
Stary 2016-11-03, 16:01   #1522
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Mój kościół jest ohydny i nie pozwalają go "ubierać". Jest olbrzymi, ale ławki (zabrane z dużo mniejszego, starego kościołka) są tylko przy ołtarzu. Wejście, konfesjonały, długo długo nic, potem ławki i ołtarz. Paskudny jest.

201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-03, 18:34   #1523
201801191006
Konto usunięte

co do zdjęć perfum, już prawie wychodziliśmy z mieszkania a ja nagle biegnę do fotografa i mówię, że zapomnieliśmy o zdjęciach perfum i omg ma natychmiast robić potem jeszcze jakoś pod koniec stycznie do niego dzwoniłam i mówię, że nie mam fotek sukni takich jakbym chciała i biżuterii więc czy może jeszcze do mnie wpaść i dorobić te kilka klatek.
nie wiem czy to jakiś najgorszy ślubno weselny pomysł i nawet się tym nie przejmuję, bo te zdjęcia są tylko dla nas więc mam 386238762 ujęć bukietu z perfumami i kolczyków xDDD
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-04, 00:16   #1524
lolusl
Japońska rzepa

Ja mam kolo 20 fot bukietu,sukni itp i to jedne z moich ulubionych fot.a bukiet mi splesnial wiec mam pamiatke
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-08, 11:22   #1525
Kameliowy81
Przyczajenie

Moja obserwacja - fatalnym posunięciem jest powierzenie kwestii dekoracji kwiatowych czy bukietów ślubnych byle komu. Raz zetknąłem się nawet z sytuacją, że za kompozycje kwiatowe odpowiadała ciotka panny młodej, która doświadczenie zdobywa robiąc samodzielnie stroiki nagrobne na Wszystkich Świętych A kwiaty na ślubie i weselu naprawdę są ważne... Ostatnio byłem na pięknej uroczystości, wszystkie rzeczy związane z kwiatami robiła ekipa xxx i naprawdę wiele osób było urzeczonych. Jednak gdy za takie rzeczy biorą się floryści z prawdziwego zdarzenia, ze zmysłem artystycznym, rezultat musi być świetny. Czyli do katalogu kiepskich pomysłów dodajemy oszczędzanie na kwiatach

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2016-11-09 o 10:33
Kameliowy81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-08, 11:39   #1526
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:
Napisane przez Kameliowy81 Pokaż wiadomość
Moja obserwacja - fatalnym posunięciem jest powierzenie kwestii dekoracji kwiatowych czy bukietów ślubnych byle komu. Raz zetknąłem się nawet z sytuacją, że za kompozycje kwiatowe odpowiadała ciotka panny młodej, która doświadczenie zdobywa robiąc samodzielnie stroiki nagrobne na Wszystkich Świętych A kwiaty na ślubie i weselu naprawdę są ważne... Ostatnio byłem na pięknej uroczystości, wszystkie rzeczy związane z kwiatami robiła ekipa xxx i naprawdę wiele osób było urzeczonych. Jednak gdy za takie rzeczy biorą się floryści z prawdziwego zdarzenia, ze zmysłem artystycznym, rezultat musi być świetny. Czyli do katalogu kiepskich pomysłów dodajemy oszczędzanie na kwiatach
Cóż za subtelna reklama....

Od jutra się uczę!

Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a
Czas edycji: 2016-11-09 o 10:33
Stary 2016-11-08, 12:56   #1527
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż za subtelna reklama....
Juz zgłoszona

Żeby nie było, wiocha straszna, gdy panna młoda nie ma chusteczki, świadkowa też i któryś z gości musi się przeciskać, bo panna młoda upłakana ("z wrażenia ").
Jej drugi ślub, no mógł ktoś pomyśleć

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-08, 18:31   #1528
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Albo faceta stojącego w samych majtkach
Nie wierzę, że takie zdjęcia ktoś robi
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-08, 18:39   #1529
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Nie wierzę, że takie zdjęcia ktoś robi
Robi, robi, w wielu reportarzach widziałam panów młodych w samej bieliźnie i np.rozpietej koszuli
Stary 2016-11-08, 18:55   #1530
mmagduszka
Rozeznanie

Cytat:
Robi, robi, w wielu reportarzach widziałam panów młodych w samej bieliźnie i np.rozpietej koszuli
W rozpiętej koszuli to standard, ale zdjęcia bez spodni tylko w bieliźnie jeszcze na szczęście nie widziałam Ale jestem w to w stanie uwierzyć. Natomiast zdjęcia detali mnie osobiście nie rażą jakoś specjalnie, niektóre mi się nawet podobają.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości