|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...
Cytat:
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Wcześniej były posty, że to po to aby ludzie nie wchodzili na środek kościoła, bo zepsują nagranie
szczerze mówiąc nigdy nie widziałam takiej sytuacji, a byłam na około 10 slubach w ciągu ostatnich dwóch lat.
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bylam na slubie na ktorym by sie to moze przydalo. Otoz rodzinna starszyzna chyba nie widziala sie dawno i gdy Pan Mlody stal przy ołtarzu, tata z Panna Mloda stal juz w drzwiach a chorzystka zaczynala spiewac wejscie to goscie stali na srodku nawy malutkiego kosciola i sie witali, calowali, olabogalaboga. Trwalo to jakas dluzsza chwile, jako gosc mialam ich ochote zastrzelic a co dopiero Mlodzi
|
|
|
|
|
#1504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak serio - byłam na ślubie, na którym moi znajomi ze swoją pociechą usiedli przy tym tiulu. Myśleli, że nikt się już do nich nie dosiądzie ale dosiadły się jakieś 2 babki. Później mały zaczął koncert, marudził i musieli go wyprowadzić . Ze strony tiulu się nie dało, więc babki musiały wyjść, później oni - także powstało mega zamieszanie. No ale nie na środku więc efekt w sumie może i został osiągnięty
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm.. Siedząc koło tiulu z małym dzieckiem wiedzieli na co sie piszą. Jak chcieli byc na wylocie to mogli usiąść na brzegu. Kurde, naprawde nie rozumiem hejtu na ten tiul, w niektorych świątyniach wejscie jest z jednej strony...
Tak wszystko piszecie z nutą to jest okropne, to też i to i to... Ja mialam inaczej u mnie to było świetnie! Jednemu podoba sie tiul innemu świece. Jeden chce mieć szczudla inny balony, jeden sztuczne ognie tańcząc inny miotacza ognia. Wątek niby o najgorszych slubnych pomyslach a robiąc zlepke z wypowiedzi wychodz na to, ze nawet kafelki położone w wzdłuż na sali to tez jest okropienstwo...
|
|
#1506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
Rozeznanie
|
Migotka1010 no ale właśnie o to chodzi w wolności wypowiedzi, o gustach się nie dyskutuje - każdy ma inny gust i tak jak Ty masz prawo napisać że coś Ci się podoba, tak inne z Nas że absolutnie im to nie pasuje
![]() Oczywiście, czy ja nie napisałam że nie mogli usiąść inaczej? Nie, napisałam tylko że w sumie nie ogarniam do czego ten tiul jest potrzebny skoro więcej zamieszania niż pożytku może wywołać. Ale masz rację 100% że mogli usiąść od wolnego brzegu.Cytat:
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mówiłam, ze to jest ładne czy brzydkie. To, że u mnie to było nie oznacza, ze dlatego do tego sie odniosłam i sie uczepilam bo traktuje te tiule jak mowa o moim guscie. Jak wspomniałam wystrój kościoła byl mi obojętny i jak by nasz pleban chcial zrobić tiule i lampiony w calym kosciele tez byloby ok. Ja bylam w takim szokum że nawet nie zwrocilam uwagi jak ten kościół wyglądał.
Odniosłam sie do kazdej wypowiedzi, skoro kazdy ma inny gust to chyba nie mozemy mowic o obciachu na kazdym weselu... Ja rozumiem niesmacznie wyplywajace cycki z sukienki pod oltarzem ale tiul kwiatki, makijaż? Wiem, po co jest forum wiem, ze kazdy ma swoja opinie dlatego tez komentuje, nie musisz mi przypominac na czym polega dyskusja poprostu odniosłam sie do tematu watku, który nie brzmi "co mi sie nie podoba u innych na slubie i weselu"...
|
|
#1509 |
|
BAN stały
|
Nigdy się nie spotkałam z takim tiulem blokujacym wyjście z ławek. Według mnie to nietrafiony pomysł
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1510 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiście, że każdy ma inny gust i jednemu tiul na ławkach się podoba a innemu nie. Ale w grę wchodzi też kwestia praktyczna. Nikt mi nie wmowi że zagradzanie ławek z jednej strony jest praktyczne. Takie ławki to koszmar. Też bylam na takich slubach i to jest straszne. Nie brzydkie, nie ładne, po prostu straszne (strasznie niewygodne).
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Ja też nie lubię fotek z nagością i bielizną, wg mnie to zbędne. Tak samo zbędne są takie foty jak: fota zegarka, fota bransoletki. Po co?
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie te detale potrafią być bardzo fajne. Przecież nie chodzi o to, żeby na 100% zdjęć była PM, tylko żeby reportaż jako całość spójnie oddawał klimat wesela. Może w oderwaniu od innych zdjęć te zdjęcia detali są bez sensu, ale np. w fotoksiążce pomiędzy innymi zdjęciami z przygotowań to bardzo fajnie wygląda albo w dyptyku/tryptyku - że np. po lewej panna młoda siedząca i trzymająca bukiet, a po prawej jakieś fajne zbliżenie na sam bukiet z rozmytym tłem.
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Dostojna peema.
|
Mnie też podobają się takie fotki . Mam zdjęcie sukni, butów, perfum.
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To moje ukochane perfumy, mam do nich stosunek bardzo emocjonalny, a poza tym flakon jest piękny: ![]()
|
|
|
#1515 |
|
Konto usunięte
|
No to ja rozumiem zdjęcie panny młodej z nałożona biżuterią albo panny młodej z flakonem perfum. Albo nawet tego bukietu ślubnego na stole. Ale już nawet np dwie obrączki obok siebie: mała i duża.
Ale zegarek leżący na szafce? Albo bransoletka leżąca na jednolitym tle? Nie. Nie ogarniam nie widzę po prostu potrzeby takich zdjęć. Nie wiem, może chodzi o to że ja rzadko w ogóle noszę biżuterię, zegarek mam tylko na komórce haha takie detale nie mają dla mnie wielkiego znaczenia, bo po prostu o nich zapominam
|
|
|
|
|
#1516 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:57 |
|
|
|
|
#1517 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie
|
|
|
#1518 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, ze jeśli już ktos wybierze Sainte Chapelle na miejsce ślubu, to raczej nie po to, by realizowac tam swoje wizje dekoratorskie.
|
|
#1519 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:57 |
|
|
|
|
#1520 |
|
Raczkowanie
|
Dość przejaskrawiony przykład.
Mnie tiule nie przeszkadzają. Nawet gdyby młodzi chcieli przybrać kościół w krasnale ogrodowe. Ich wizja, ich święto. To nie jest trwała dewastacja wnętrz, po godzinie zniknie z kościoła tak jak sie pojawiła.
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie poplami to sie wytrze... Nie dość ze w tym dniu sa takie emocje to mlodzi maja sie zastanawiać czy aby gapa wyjdzie na odpowiednia chwile z ławki... A jak lampion to moze ktoś nogą popchnie i potlucze.. No losie
|
|
|
#1522 |
|
Konto usunięte
|
Mój kościół jest ohydny i nie pozwalają go "ubierać". Jest olbrzymi, ale ławki (zabrane z dużo mniejszego, starego kościołka) są tylko przy ołtarzu. Wejście, konfesjonały, długo długo nic, potem ławki i ołtarz. Paskudny jest.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1523 |
|
Konto usunięte
|
co do zdjęć perfum, już prawie wychodziliśmy z mieszkania a ja nagle biegnę do fotografa i mówię, że zapomnieliśmy o zdjęciach perfum i omg ma natychmiast robić
nie wiem czy to jakiś najgorszy ślubno weselny pomysł i nawet się tym nie przejmuję, bo te zdjęcia są tylko dla nas więc mam 386238762 ujęć bukietu z perfumami i kolczyków xDDD |
|
|
|
|
#1524 |
|
Japońska rzepa
|
Ja mam kolo 20 fot bukietu,sukni itp i to jedne z moich ulubionych fot.a bukiet mi splesnial wiec mam pamiatke
|
|
#1525 |
|
Przyczajenie
|
Moja obserwacja - fatalnym posunięciem jest powierzenie kwestii dekoracji kwiatowych czy bukietów ślubnych byle komu. Raz zetknąłem się nawet z sytuacją, że za kompozycje kwiatowe odpowiadała ciotka panny młodej, która doświadczenie zdobywa robiąc samodzielnie stroiki nagrobne na Wszystkich Świętych
A kwiaty na ślubie i weselu naprawdę są ważne... Ostatnio byłem na pięknej uroczystości, wszystkie rzeczy związane z kwiatami robiła ekipa xxx i naprawdę wiele osób było urzeczonych. Jednak gdy za takie rzeczy biorą się floryści z prawdziwego zdarzenia, ze zmysłem artystycznym, rezultat musi być świetny. Czyli do katalogu kiepskich pomysłów dodajemy oszczędzanie na kwiatach
Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2016-11-09 o 10:33 |
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
04.07.2015 [...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...] Od jutra się uczę! Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2016-11-09 o 10:33 |
|
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Juz zgłoszona
Żeby nie było, wiocha straszna, gdy panna młoda nie ma chusteczki, świadkowa też i któryś z gości musi się przeciskać, bo panna młoda upłakana ("z wrażenia "). Jej drugi ślub, no mógł ktoś pomyśleć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jestem w to w stanie uwierzyć. Natomiast zdjęcia detali mnie osobiście nie rażą jakoś specjalnie, niektóre mi się nawet podobają.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

wiem, ze kazdy ma swoja opinie dlatego tez komentuje, nie musisz mi przypominac na czym polega dyskusja
poprostu odniosłam sie do tematu watku, który nie brzmi "co mi sie nie podoba u innych na slubie i weselu"...

jak sie poplami to sie wytrze... Nie dość ze w tym dniu sa takie emocje to mlodzi maja sie zastanawiać czy aby gapa wyjdzie na odpowiednia chwile z ławki... A jak lampion to moze ktoś nogą popchnie i potlucze.. No losie