|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Dzien dobry
![]() Witam się w 35 tygodniu !!! Budzę się bardziej zmęczona niż przed snem.. No i my musimy zainwestowac w nawilżacz powietrza.. Rano budzę się z takim kapciem ze moge wypic pol butelki wody ! Mega suche powietrze. Mała dzis mi jakos wysoko siedzi bo ciężko się oddycha.. Wstalam zrobic mężowi o 8 obiad do pracy, zjadlam śniadanie i chyba znow sie poloze.. Kuzynka mi przywiozla reklamowke ciuchow od jakiejs kolezanki zostawie sobie te najfajniejsze a reszte wrzuce do pck bo mam tego tyle ze w szafach full..
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj zdzwonię umówić się n pierwsze KTG. I witam się w grupie z boleściami "miesiączkowymi" ... Dzisiaj nie robię NIC. Macie już łóżeczka pościelone czy jeszcze nie?
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Kaziowa cudny sen !!!
Ja jestem ciekawa naszej a po mamie jasne włoski
|
#3754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- mojemy mezowi sie snilo ze mlody mial 8 miesiecy a wygladal na 5 lat hehehe Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka! Dzisiaj w nocy dowiedziałam się co to ból miednicy😎 trwało to dłuższą chwilę i miałam wrażenienie jak mi cos od środka mocno napierało i rozszerzało kosci miednicy. Ała 😱
|
|
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Ah! Powiem Wam ciekawostkę...
Nowa żona wujka, znana z tego, że na każdym kroku kombinuje jak oszczędzić, dała prezent dla małej w postaci... Używanego, puchowego ręcznika po swojej córce. (Córka ma 18 lat). ![]() Czy tylko ja uważam to za niesmaczne?
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Pani Migdalek! Od takich ludzi chyba wolalabym wcale nic nie dostać dla dzidzi! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie wpadłabym żeby coś takiego zrobić, masakra...
|
|
|
|
#3761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Migdalek Ty lepiej odrazu to zutylizuj!!!
|
|
#3762 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zamowilam w poniedzialek lozeczko z materacem wiec jak przyjdzie to bede juz miec w domu wszystko, tylko jeszcze pokoj Mlodemu trzeba skonczycCytat:
Kamisha - ja mam spiworek do wozka z kompletu, ale on sie nie nadaje do trzymania dziecka w domu bo jest MEGA gruby. Czytalam ze zima ma byc mrozna, ciekawe czy to sie sprawdzi Kaziowa, mnie tez sie dzis snilo, ze zaczelam rodzic a juz po chwili bylo po wszystkim, tylko niestety Wojtka nie pamietam, chyba sie juz budzilam - oby wszystkie nasze porody byly takie szybkie i bezbolesne ![]() Laski, w ciagu pieciu tygodni przytylam pol kilo, nie wiem czy sie martwic czy cieszyc..... |
||
|
|
|
#3763 |
|
Zadomowienie
|
Przypomniałaś mi i spawdziłam apkę- dziś zaczynam 36 tc wg USG i zarazem 9 miesiąc! ![]() Pora kupić Izie komode Byliśmy teraz kilka dni u rodziców tż-ta i od jego mamy dostaliśmy kombinezony, ręczniki, ciuszki itp, bo gromadziła od kiedy tylko dowiedziała się że będzie wnuczka Oczywiście wszystko jest różowe ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- To już lepiej jakby nic nie dała...
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Migdałku jak mozesz nie docenic tego gestu ! Przeciez to pamiątka "rodzinna" hahaha ..
Masakra !!! Klja dostalam duzo takich znoszonych ubran albo mega szorstkich i poprostu to wyrzucam !
|
#3765 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Użyję go jako kocyk w legowisku dla psa ![]() Najlepsze jest to, że nie widziała w tym nic dziwnego. Ja podziękowałam i zakończyłam temat :P Ja rozumiem nowy ręcznik, albo nieużyty, ale często używany i to jeszcze taki co z 17 lat leżał? I jeszcze się tym chwalić? Ludzie mają pomysły... Przecież ręcznik to jest jak pielucha tetrowa, używane do ciała, prywatne, tego się używanego nie prezentuje.
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-11-02 o 10:12 |
||
|
|
|
#3766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Kaziowa spoko ja mam pol szafy rozowe
jeszcze czekam na pake z niemiec ale chyba sie nie doczekam ! Ciocia pewnie wysle blizej grudnia juz tak bardziej pod swięta bo to do mojej babci przyjdzie.. A ja czekam bo podobno kupila czapeczki zimowe itp to po co nan kupowac no ale jak nie wysle do konca listopada to kupie bo ja z tych niecierpliwych ![]() Wlasnie mąż mi napisal sms ze szef mu zmienil grafik i nie bedzie mogl zrobic swojejvimprezy urodzinowej.. A to miala vyc ostatnia okazja zeby znajomi wpadli ehh.. Wkurza mnie takie zmienianie jak grafik ma juz od polowy pazdziernika i przeciez ma prawo miec swoje plany.. Dziewczyny czy Wasi Tż beda korzystali z opieki na was 2-tygodniowej po porodzie?? My na poczatku chcielismy ale potem stwierdzilismy ze nie bo wtedy 80%platne plus brak premi bo tak jest u męza w pracy.. Bylibysmy stratni ok 500zl no ale na ostatnich zajęciach w sr polozna mowila ze lepiej nie zostawac w domu samej z dzieckiem ze ktos powinien byc.. No i mam dylemat bo moja mama moglaby przyjezdzac tylko rano po potem brat konczy szkole i musi go odebrac (7lat).. O tesciowej nawet nie mysle bo to panikara na maksa. Jakie macie doświadczenia mamy?? Jak bylo u Was? ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Ja juz wagę olałam totalnie !!! Mam +15kg jakos sie tym nie przejmuje, ciesze się ze przy takim bilansie plusowym nie mam ani jednego rozstępu tfu tfu tfu
|
#3769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wychodzi na to, ze ja bede tylko karmić i lezec. Ja to mysle, ze ciężko jest byc na poczatek sama z malenstwem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3770 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ginowi podaje wage co wizyte, ciekawe co powie, choc tym razem pewnie bedzie sie bardziej interesowal moimi perypetiami szpitalnymi z zeszlego tygodnia. Musze sobie wogole jakas liste pytan do niego na dzis przygotowac, bo potem zawsze mi polowa wylatuje z glowy |
||
|
|
|
#3771 | |
|
Zadomowienie
|
Justynia mi tez pewnie wskoczylo plus 15 ale wole sie nie upewniac
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
1478079869995.jpg wlasnie dostalam z mustela, krem do pupy, mleczko do ciala maluszka i kupon rabatowy
|
#3773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wolnego po porodzie, rozmiawialiśmy na ten temat z Tż i on chce być z nami, ale też dopiero co zmienił pracę i mimo, że ma spoko szefa to grudzień to dużo pracy u nich. Ale już wiedzą, że jak się zacznie to kilka dni go nie będzie, a potem będą tak robić, żeby pracował w domu jak będą go potrzebowali na chwilę. Wszysycy z rodziny/znajomych są pewni, że będę przed porodem i po u mamy, 30 km od naszego mieszkania, ale my sobie nie wyobrażamy, żeby Tż miał być tu sam, a ja tam, albo codziennie traciłby ok 1,5h na same dojazdy... Poza tym jak się sami od początku nie ogarniemy to później ani tyle... Zauważyłam, że u wieksości osób, które są pewne że będę z mamą, panuje stereotyp matki polki, która robi wszystko bo tatuś pracuje i pop pracy należy mu się odpoczynek... I zakłądają, że ja też mam takiego i zostanę sama ze wszystkim :P
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet juz nie pamietalam, ze zamawialam probki, darmowe oczywiscie.
|
#3775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Kaziowa co to za cudo w serduszka???
Moj mąż pracuje w sklepie i grudzien to dla nich najbardziej dochodowy miesiac.. O urlopie nie ma szans.. Plus taki ze pracuje po 11 godzin wiec ma np dzien pracy , 2 wolne, dzien pracy i dzien wolny itd.. Mysle ze bym ogarnela sama ale chyba jednak sie zdecydujemy na tą opieke. W koncu 80%platne bedzie. Nie wiem co mu na to w pracy powiedzą.. No nic trzeba to bedzie jeszcze przedyskutować
|
#3777 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam w obserwowanych na allegro, a tu teściowa wyciąga z szafy Tu masz linka do aukcji: http://allegro.pl/first-steps-cieplu...rs_rule_id=201 Co do pracy, to myślę, że te 2 tyg razem, są warte tych 20% zarobków, jeśli nie będzie to wielkim obciążeniem dla Waszego budżetu. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;67047726]Dla mnie to trochę dziwne, żeby przeprowadzać się gdzieś na czas po porodzie. W końcu człowiek najlepiej i najbardziej komfortowo się czuje w swoim domu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No właśnie dla mnie to też be sensu i od początku sobie nie wyobrażałam tego... Was nikt nie namawia, żebyście po porodzie mieszkały u rodziców/teściów?
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za linka taki cudak
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Ja bym juz wolala byc sama z mała niz mieszkac u tesciowej u mnie nie ma takich zwyczajow na szczescie
|
#3780 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Mój TŻ zostaje z nami minimum 2 tygodnie, mimo, że też będziemy stratni kilka stów i ma nową pracę od października to dla mnie ważne, żeby był z nami w domku. Dogadał się już niemal na samej rozmowie kwalifikacyjnej a szefowie na szczęście okazali się mega w porządku bo sami są ojcami i dogadane Ja sobie nie wyobrażam sama siedzieć na początku... Położna też na sr mówiła, że to mega ważne, żeby właśnie posiedzieć wtedy we trójkę, aby pomóc mamie w połogu i nauczyć się siebie nawzajem i nowego funkcjonowania. I zgadzam się w 100%, nie chcę żadnej pomocy mamy, teściowej czy babć, wolę żebyśmy byli wtedy sami z TŻ ![]() Ja mam pościele/koce itp poprane i poprasowane w szafie a ubiorę łóżeczko jakoś bliżej terminu Migdalku, ale fajny prezent Na pewno fantastycznie chłonie wodę!!! Ludzie to mają wyobraźnie... Ale spoko ja też dostałam używane ręczniki i... pieluchy tetrowe w jednej z paczek i jeszcze, uwaga z prośbą o zwrot bo dana para planuje jeszcze dzieci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

Na pewno fantastycznie chłonie wodę!!! Ludzie to mają wyobraźnie... Ale spoko ja też dostałam używane ręczniki i... pieluchy tetrowe w jednej z paczek i jeszcze, uwaga z prośbą o zwrot bo dana para planuje jeszcze dzieci