|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Chyba zjadlam dzisiaj za malo ciastkuff bo Lelusm tak kopie, ze az mnie zegnie czasem
c
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko... a nie bolało ? |
|
|
|
|
#3813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio czytałam wpis dziewczyny, której tż zobaczył dziecko 3 dni po porodzie... Najpierw był w pracy jak zadzwoniła, że rodzi (mógł wziąć wolne, ale nie chciał być przy porodzie, więc stwierdził, że nie ma sensu), potem z ojcem i teściem oblewali, a nastepny dzień w pracy "musiał" wypić pępkowe z obiema zmianami.... Toż to jakaś patologia... Tak sobie myślę, jakby jego żona urodziła np. czarne dziecko, a on te dwa dni chlał ze szczęscia a trzeciego przychodzi do szpitala i co mówi kolegom?
|
|
|
#3814 |
|
Zadomowienie
|
U nas w szpitalu też wypisują to zwolnienie przy wypisie. Sami się nas pytali, czy potrzebujemy.
Ja uważam, że mąż jest jednak potrzebny w te pierwsze dni po porodzie. Jest dużo załatwiania, mój codziennie gdzieś jeździł. Poza tym to są takie fajne chwilę i warto je przeżyć wspólnie. W tym roku mąż bierze urlop z całego roku i będzie w domu od 9 grudnia do 17 stycznia. Zamówiłam sobie te torbę skip hop że smyka. Przepraszam, nie pamiętam kto wrzucił linka ale dziękuję Dzisiaj mam zamiar ogarnąć Gemini i zamówić przewijak. Zostaną mi chyba tylko pampersy i pranie. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Kaziowa, myślę że jak już będzie laktacja ustabilizowana to spokojnie utrzymasz przy takiej diecie. W okresie wojny kobiety prawie nic nie jadły a dzieci wykarmily piersią. |
|
|
|
#3815 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Babka mówiła, że jeśli macie wspólne dziecko, to się należy, nawet bez ślubu. Zaznaczyła tylko, że nie wszyscy lekarze o tym wiedzą i czasem odmawiają wystawienia L4, ze wzgledu na to, że nie jest się małżeństwem, ale wtedy trzeba ich edukować I to nie jest tak, że lekarz ma obowiązek wystawienia tego L4, może odmówić, bo np nie widzi takiej potrzeby ... Dlatego będę pytać mojego gina, ale myślę że z nim nie bedzie problemu ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Mmgi to w takim razie jedyną przeszkodą będą ewentualne leki przeciwbólowe które musiałabym zażywać, bo one zaszkodzą maleńtwu z pokarmu no nie?
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny w tym artykule jest napisane, :" Uwaga! Lekarz nie ma obowiązku wystawienia ww. zwolnienia. Przysługuje ono ojcu dziecka w przypadku, gdy istnieje uzasadnione podejrzenie, że partnerka po porodzie wymagać będzie pomocy i opieki." wie któraś jak to wygląda w praktyce? czy faktycznie muszą być do tego jakieś specjalne wskazania?
|
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo jak z L4 dla cieżarnej, nie wszyscy chcą dawać jeśli nie ma zagrożenia... Bratowa miała ustalone ze swoim ginem, że jeśli jej nie wypiszą w szpitalu to on wypisze dla Tż-ta, ale wypisali jej w szpitalu bez problemu. Dlatego będę swojego pytać na nast wizycie czy w razie czego możemy podjechać po papierek
|
|
|
#3819 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja nie zdążyłam jej zamówić! Najpierw pół dnia kminiłam czy brać, bo wydaje mi się mała. A jak już się zdecydowałam to mi w oczach zniknęła ze strony A cena naprawdę okazyjna!
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
Stwierdziłam matce, że dla mojego, jej i wnuczki spokoju mogłaby podejść zrobić badanie na toxo, to twierdzi, że jestem walnięta i mam się opamiętać.
Chyba znów będzie foszek jak jej powiem że nie jest tu mile widziana...
|
|
#3821 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z moim ginem też nie powinno być problemu Cytat:
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-11-02 o 13:17 |
||||
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa to mój gin raczej nie powinien robić z tym problemów, ale też zapytam go o to na następnej wizycie
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu mężowi na pewno zrobią pępkowe, ja bym chciala zeby zrobili je jak bede w szpitalu
tzn rodze np w poniedzialek , we wtorek mąż 15-18 w szpitalu bo tak sa tylko odwiedziny, potem moze isc pić do upadłego a na nastepny dzien na 15 do szpitala potem ma dzien na ogarniecie a jeszcze na bank tesciowa by sprawdzila czy ogarnął i pępkowe by bylo i ja bym miala spokoj ducha bo jak bede juz w domu to nie ma opcji ze mi gdzies pojdzie i wroci nad ranem ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
ale mysle ze jak z l4 problemu nie bylo to teraz tez nie bedzie.
|
|
#3824 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moja mama pewnie mogłaby siedzieć u nas w tym czasie ale ja nie chce. Cytat:
to sie chyba nazywa ojcowski - tacierzyński to wtedy jak matka nie bierze macierzyńskiego i zamiast niej bierze ojciec Przerażające jest nie to, że może być rzeczywiście zarażona, ale jej podejście i bagatelizowanie sprawy i Twoich próśb. Moja matka jakbym ją poprosiła żeby chodziła po chacie w worku foliowym na wszelki wypadek to włożyła by nawet 2. |
|||
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
Ale gonicie z postami
te l4 na opiekę potwierdzam ze nie trzeba być małżeństwem Kupiliśmy wózek ) bexa line i wanienke, i skarpetki i czapeczki zostalo nam lozeczko plus materac przewijak i kilka par pajacykow jeszcze ) pozniej wam wstawie fotkę wózka )
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
Mrs Dorota, a ja jej w sumie nie planowałam kupować bo mam ta od wózka, ale niezbyt ja lubiłam i kupiłam pod wpływem chwili
Kaziowa, są leki bezpieczne przy karmieniu ale nie znam się na tym i nie wiem jak znieczulenie czy narkoza? Migdalek, bo faktycznie z tym, żeby mama zrobiła badania jest niezbyt trafiony pomysł. Toksoplazmoza nie można zarazic się od drugiego człowieka, więc co Ci da wiedza, że mama aktualnie ja przechodzi. |
|
|
|
#3828 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pochwal się jak dojdzie
|
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki Itstoolatex, Żebyś wytrzymala jeszcze miesiąc jak chcesz!!! Dużo leż, będzie dobrze Mi pokazało dziś że zaczęłyśmy 33 tc Muszę ogarnąć Gemini i Rossmanna bo ja raczej szybciej się rozpakuje niż później. Przynajmniej tak miałam napisane na prenatalnych.Od 4 dni mamy rewolucje w domu, chodzę slalomem a końca nie widać . Szczerze podziwiam was wszystkie
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny proszę napiszcie mi co pakujecie z ciuszków dla dzidzi na wyjście ze spzitala?
Zakładam, że na wierzch kombinezon taki pluszowy albo z misia (bo jeszcze nie wiem który będzie lepszy) i kocyk do przykrycia w nosidełku. A co pod spód? Pajacyk i body? Body z krótkim czy długim rękawem? Coś jeszcze? Jakieś skarpetki czy rajty? Bo czapeczkę taką cienką chce bo kombinezony mają kapturki. Boże Kubuś Twoja mama albo Cie przegrzeje albo przemrozi
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
A z tym l4 nie jest czasem rak ze tylko po cesarce wystawiaja??
3 lata temu nie bylo nic takiego albo mam skleroze |
|
|
|
#3833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż sam teraz już twierdzi ze nie będzie pił ( po ostatniej kłótni he he). Powiedziałam mu ze najpierw obowiązki i dowóz jedzenia dla mnie, bo w szpitalu to raczej z dobrym żarciem na laktacje kiepsko.a po godzinach odwiedzin moze sobie iść pić byle zeby w domu wszystko było gotowe na nasz powrót. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
wśród moich i TŻ znajomych jest tak, że jak kobita zostaje na noc w szpitalu po porodzie to facet z kumplami pije
![]() ja tam nie mam nic przeciwko żaden z kumpli TŻ nie zapił na tyle, żeby nie być w stanie odebrać żony i dziecka ze szpitala, więc jestem spokojna. Ale po prostu muszą za każdym razem zorganizować takie męskie pępkowe ![]() Ja chyba zapytam się położnej w szpitlu co ma TŻ przywieźć do ubrania na wyjście ze szpitala, bo sama nie mam pojęcia. A kobitki tam mają największe doświadczenie Do samej torby do szpitala pakuję tylko kaftanik, bodziak i pajacyk taki cienki, bo nie wiem w co tam będą go chciały ubrać położne zaraz po porodzie
|
|
|
|
#3835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam taki zestaw ciuszków w tesco. Jest body z długim rękawem, kaftanik, pajac, czapka i spodenki. Jeśli będzie jakiś większy mróz to założę body, może spodenki. na to pajac i kombinezon cieplejszy. Czapka grubsza. Młoda do fotelika. Jeśli będzie wiało, przykryje całość fotelika kocem a w aucie go ściągnę. Zresztą wierze w to, że polozna przy wypisce sama doradzi Papaya ja np nie biorę ciuszków dla dziecka takich po porodzie bo w każdym szpitalu mają i ubierają we własne. Wydaje mi się ze będą lepiej wysterylizowane niż te które mam w domu. W szpitalu chciałabym aby Ala zbierała obce bakterie tylko z mojej i tz skóry. Resztę doswiadczen bakteriowych będzie miała w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-11-02 o 14:23 |
|
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
To nasza bryka
|
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
A to reszta dzisiejszych zakupow
|
|
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
Ewelinka super zakupy! 👍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sliczna ![]() Ja przygotuje mezowi pare rzeczy i pewnie w dniu wypisu telefonicznie z nim ustale co ma zabrac zaleznie od pogody |
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.

c

A cena naprawdę okazyjna!

żaden z kumpli TŻ nie zapił na tyle, żeby nie być w stanie odebrać żony i dziecka ze szpitala, więc jestem spokojna. Ale po prostu muszą za każdym razem zorganizować takie męskie pępkowe