Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-02, 12:27   #3811
DoDoo
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV

Chyba zjadlam dzisiaj za malo ciastkuff bo Lelusm tak kopie, ze az mnie zegnie czasem c
Stary 2016-11-02, 12:29   #3812
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
No i cycuś glancuś
Ja się też bałam dopóki nie założyłam aparatu i musiałam chodzić częściej...
W ogóle to ze względu na ciąże musiałam przełożyć operację szczęki która jest wpisana w moje leczenie ortoontyczne. Teraz w zależności od tego czy będę karmić zależy kiedy mi zrobią, bo czeka mnie jakieś 2 tyg jedzenia przez słomkę i nie chciałabym przez to stracić pokarmu na przykład...
Czy na jogurtach i płynnych produktach da się utrzymać laktację normalnie, czy jednak to za mało, żeby organizm dał radę wyżywić mnie i małą?
ja nosiłam w podstawówce aparat ale taki na noc..

o matko... a nie bolało ?
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 12:31   #3813
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
justynia- kierownik mojego tż też ma małe dziecko, które urodziło się rok temu w grudniu, a kręcił nosem jak tż wziął 2 dni urlopu jak ja byłam w szpitalu w 25tc ;/ podczas, gdy żona kierownika rodziła to on sam pojechał z firmowym autem na serwis bo to było dla niego ważniejsze i dopiero swoją córkę zobaczył na 2 dzień po porodzie, dlatego nie wiemy jak to bedzie z wolnym u nas poza tymi 2 dniami okolicznościowego urlopu ;/

Ostatnio czytałam wpis dziewczyny, której tż zobaczył dziecko 3 dni po porodzie... Najpierw był w pracy jak zadzwoniła, że rodzi (mógł wziąć wolne, ale nie chciał być przy porodzie, więc stwierdził, że nie ma sensu), potem z ojcem i teściem oblewali, a nastepny dzień w pracy "musiał" wypić pępkowe z obiema zmianami.... Toż to jakaś patologia...
Tak sobie myślę, jakby jego żona urodziła np. czarne dziecko, a on te dwa dni chlał ze szczęscia a trzeciego przychodzi do szpitala i co mówi kolegom?
Stary 2016-11-02, 12:36   #3814
mmgi
Zadomowienie

U nas w szpitalu też wypisują to zwolnienie przy wypisie. Sami się nas pytali, czy potrzebujemy.

Ja uważam, że mąż jest jednak potrzebny w te pierwsze dni po porodzie. Jest dużo załatwiania, mój codziennie gdzieś jeździł. Poza tym to są takie fajne chwilę i warto je przeżyć wspólnie. W tym roku mąż bierze urlop z całego roku i będzie w domu od 9 grudnia do 17 stycznia.

Zamówiłam sobie te torbę skip hop że smyka. Przepraszam, nie pamiętam kto wrzucił linka ale dziękuję

Dzisiaj mam zamiar ogarnąć Gemini i zamówić przewijak. Zostaną mi chyba tylko pampersy i pranie.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Kaziowa, myślę że jak już będzie laktacja ustabilizowana to spokojnie utrzymasz przy takiej diecie.
W okresie wojny kobiety prawie nic nie jadły a dzieci wykarmily piersią.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 12:43   #3815
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
A ta opieka to nie jest przypadkiem tylko w wypadku jak jest się małżeństwem?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Właśnie nie, ostatnio pytałam w ZUSie
Babka mówiła, że jeśli macie wspólne dziecko, to się należy, nawet bez ślubu. Zaznaczyła tylko, że nie wszyscy lekarze o tym wiedzą i czasem odmawiają wystawienia L4, ze wzgledu na to, że nie jest się małżeństwem, ale wtedy trzeba ich edukować
I to nie jest tak, że lekarz ma obowiązek wystawienia tego L4, może odmówić, bo np nie widzi takiej potrzeby ... Dlatego będę pytać mojego gina, ale myślę że z nim nie bedzie problemu

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja nosiłam w podstawówce aparat ale taki na noc..

o matko... a nie bolało ?
Operację będę miała dopiero po ciąży, bo to full znieczulenie itp. A boli ponoć bardzo, bo to jednak cięcie żuchwy...

Mmgi to w takim razie jedyną przeszkodą będą ewentualne leki przeciwbólowe które musiałabym zażywać, bo one zaszkodzą maleńtwu z pokarmu no nie?
Stary 2016-11-02, 12:49   #3816
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Operację będę miała dopiero po ciąży, bo to full znieczulenie itp. A boli ponoć bardzo, bo to jednak cięcie żuchwy...
no no, najwazniejsze że ze znieczuleniem..
ehhh..
Stary 2016-11-02, 12:54   #3817
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio czytałam wpis dziewczyny, której tż zobaczył dziecko 3 dni po porodzie... Najpierw był w pracy jak zadzwoniła, że rodzi (mógł wziąć wolne, ale nie chciał być przy porodzie, więc stwierdził, że nie ma sensu), potem z ojcem i teściem oblewali, a nastepny dzień w pracy "musiał" wypić pępkowe z obiema zmianami.... Toż to jakaś patologia...
Tak sobie myślę, jakby jego żona urodziła np. czarne dziecko, a on te dwa dni chlał ze szczęscia a trzeciego przychodzi do szpitala i co mówi kolegom?
genialnie to wymyśliłaś

dziewczyny w tym artykule jest napisane, :" Uwaga! Lekarz nie ma obowiązku wystawienia ww. zwolnienia. Przysługuje ono ojcu dziecka w przypadku, gdy istnieje uzasadnione podejrzenie, że partnerka po porodzie wymagać będzie pomocy i opieki." wie któraś jak to wygląda w praktyce? czy faktycznie muszą być do tego jakieś specjalne wskazania?

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 13:00   #3818
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
genialnie to wymyśliłaś

dziewczyny w tym artykule jest napisane, :" Uwaga! Lekarz nie ma obowiązku wystawienia ww. zwolnienia. Przysługuje ono ojcu dziecka w przypadku, gdy istnieje uzasadnione podejrzenie, że partnerka po porodzie wymagać będzie pomocy i opieki." wie któraś jak to wygląda w praktyce? czy faktycznie muszą być do tego jakieś specjalne wskazania?
Ponoć w praktyce zależy od gina Tak samo jak z L4 dla cieżarnej, nie wszyscy chcą dawać jeśli nie ma zagrożenia...
Bratowa miała ustalone ze swoim ginem, że jeśli jej nie wypiszą w szpitalu to on wypisze dla Tż-ta, ale wypisali jej w szpitalu bez problemu.
Dlatego będę swojego pytać na nast wizycie czy w razie czego możemy podjechać po papierek
Stary 2016-11-02, 13:01   #3819
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu też wypisują to zwolnienie przy wypisie. Sami się nas pytali, czy potrzebujemy.

Ja uważam, że mąż jest jednak potrzebny w te pierwsze dni po porodzie. Jest dużo załatwiania, mój codziennie gdzieś jeździł. Poza tym to są takie fajne chwilę i warto je przeżyć wspólnie. W tym roku mąż bierze urlop z całego roku i będzie w domu od 9 grudnia do 17 stycznia.

Zamówiłam sobie te torbę skip hop że smyka. Przepraszam, nie pamiętam kto wrzucił linka ale dziękuję

Dzisiaj mam zamiar ogarnąć Gemini i zamówić przewijak. Zostaną mi chyba tylko pampersy i pranie.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Kaziowa, myślę że jak już będzie laktacja ustabilizowana to spokojnie utrzymasz przy takiej diecie.
W okresie wojny kobiety prawie nic nie jadły a dzieci wykarmily piersią.

A ja nie zdążyłam jej zamówić! Najpierw pół dnia kminiłam czy brać, bo wydaje mi się mała. A jak już się zdecydowałam to mi w oczach zniknęła ze strony A cena naprawdę okazyjna!
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 13:01   #3820
PaniMigdalek
Zadomowienie

Stwierdziłam matce, że dla mojego, jej i wnuczki spokoju mogłaby podejść zrobić badanie na toxo, to twierdzi, że jestem walnięta i mam się opamiętać.
Chyba znów będzie foszek jak jej powiem że nie jest tu mile widziana...
Stary 2016-11-02, 13:07   #3821
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość

kurcze tego nie wiem ..

Edit.http://mamadu.pl/125127,twojemu-part...wiesc-lekarzom

Nie trzeba byc małżeństwem
Ooo, super dzięki

Cytat:

Zabiłabym

Cytat:
Właśnie nie, ostatnio pytałam w ZUSie
Babka mówiła, że jeśli macie wspólne dziecko, to się należy, nawet bez ślubu. Zaznaczyła tylko, że nie wszyscy lekarze o tym wiedzą i czasem odmawiają wystawienia L4, ze wzgledu na to, że nie jest się małżeństwem, ale wtedy trzeba ich edukować
I to nie jest tak, że lekarz ma obowiązek wystawienia tego L4, może odmówić, bo np nie widzi takiej potrzeby ... Dlatego będę pytać mojego gina, ale myślę że z nim nie bedzie problemu
No to bomba, trzeba walczyć o swoje, szczególnie w tym kraju Z moim ginem też nie powinno być problemu

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Stwierdziłam matce, że dla mojego, jej i wnuczki spokoju mogłaby podejść zrobić badanie na toxo, to twierdzi, że jestem walnięta i mam się opamiętać.
Ty to masz jazdy z tą mamą... Ludzie nie mają za grosz wyobraźni, no masakra I dobrze, bądź stanowcza, niech się obraża, Wasze zdrowie na pierwszym miejscu

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-11-02 o 13:17
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 13:12   #3822
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Ponoć w praktyce zależy od gina Tak samo jak z L4 dla cieżarnej, nie wszyscy chcą dawać jeśli nie ma zagrożenia...
Bratowa miała ustalone ze swoim ginem, że jeśli jej nie wypiszą w szpitalu to on wypisze dla Tż-ta, ale wypisali jej w szpitalu bez problemu.
Dlatego będę swojego pytać na nast wizycie czy w razie czego możemy podjechać po papierek

aaa to mój gin raczej nie powinien robić z tym problemów, ale też zapytam go o to na następnej wizycie

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 13:17   #3823
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Mojemu mężowi na pewno zrobią pępkowe, ja bym chciala zeby zrobili je jak bede w szpitalu tzn rodze np w poniedzialek , we wtorek mąż 15-18 w szpitalu bo tak sa tylko odwiedziny, potem moze isc pić do upadłego a na nastepny dzien na 15 do szpitala potem ma dzien na ogarniecie a jeszcze na bank tesciowa by sprawdzila czy ogarnął i pępkowe by bylo i ja bym miala spokoj ducha bo jak bede juz w domu to nie ma opcji ze mi gdzies pojdzie i wroci nad ranem

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
aaa to mój gin raczej nie powinien robić z tym problemów, ale też zapytam go o to na następnej wizycie
Ja tez zapytam na nastepnej wizycie ale mysle ze jak z l4 problemu nie bylo to teraz tez nie bedzie.
Stary 2016-11-02, 13:18   #3824
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Ah! Powiem Wam ciekawostkę...
Nowa żona wujka, znana z tego, że na każdym kroku kombinuje jak oszczędzić, dała prezent dla małej w postaci...
Używanego, puchowego ręcznika po swojej córce. (Córka ma 18 lat).
Czy tylko ja uważam to za niesmaczne?
hahaha pomijając fakt dawania komuś używanego ręcznika , musi być starsznie syfiasty materiał , że przez 18 lat go mole nie zeżarły

Cytat:
Dziewczyny czy Wasi Tż beda korzystali z opieki na was 2-tygodniowej po porodzie?? My na poczatku chcielismy ale potem stwierdzilismy ze nie bo wtedy 80%platne plus brak premi bo tak jest u męza w pracy.. Bylibysmy stratni ok 500zl no ale na ostatnich zajęciach w sr polozna mowila ze lepiej nie zostawac w domu samej z dzieckiem ze ktos powinien byc..
No i mam dylemat bo moja mama moglaby przyjezdzac tylko rano po potem brat konczy szkole i musi go odebrac (7lat).. O tesciowej nawet nie mysle bo to panikara na maksa.
Ja sobie nie wyobrażam zostać sama po porodzie. Położna na sr mówiła , że pierwsze 2 tyg to szkoła przetrwania bo musimy się z dzieckiem nauczyć siebie nawzajem. Totalne zmęczenie potęguje potem baby bluesa. Wiec nie ma opcji , TZ albo weźmie opiekę, albo urlop albo 2 tyg ojcowskiego od razu wykorzysta. Chociaż będzie stratny na pewno więcej niż 500 zł i w pracy będzie foch na całego.
Moja mama pewnie mogłaby siedzieć u nas w tym czasie ale ja nie chce.
Cytat:
My chcemy ten urlop 2 tyg zostawic w razie "w". Teraz jak cos to skorzystamy z tej opieki. Doczytalam teraz ze nie zawsze chca wystawic takie l4 , zapytam na wizycie czy gin wystawi w razie czego.
te 2 tyg opieki to chyba szpital wystawia??
Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
A urlop tacierzynski normalnie 100%.
to sie chyba nazywa ojcowski - tacierzyński to wtedy jak matka nie bierze macierzyńskiego i zamiast niej bierze ojciec
Cytat:
Przerażające jest nie to, że może być rzeczywiście zarażona, ale jej podejście i bagatelizowanie sprawy i Twoich próśb. Moja matka jakbym ją poprosiła żeby chodziła po chacie w worku foliowym na wszelki wypadek to włożyła by nawet 2.
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 13:19   #3825
ewelinuus
Zadomowienie

Ale gonicie z postami te l4 na opiekę potwierdzam ze nie trzeba być małżeństwem
Kupiliśmy wózek) bexa line i wanienke, i skarpetki i czapeczki zostalo nam lozeczko plus materac przewijak i kilka par pajacykow jeszcze) pozniej wam wstawie fotkę wózka)
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 13:32   #3826
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
genialnie to wymyśliłaś

To już bylby wyjątkowo złośliwy lekarz. W większości przypadkach bez problemu dostaje się zwolnienie
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 13:33   #3827
mmgi
Zadomowienie

Mrs Dorota, a ja jej w sumie nie planowałam kupować bo mam ta od wózka, ale niezbyt ja lubiłam i kupiłam pod wpływem chwili

Kaziowa, są leki bezpieczne przy karmieniu ale nie znam się na tym i nie wiem jak znieczulenie czy narkoza?

Migdalek, bo faktycznie z tym, żeby mama zrobiła badania jest niezbyt trafiony pomysł. Toksoplazmoza nie można zarazic się od drugiego człowieka, więc co Ci da wiedza, że mama aktualnie ja przechodzi.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 13:42   #3828
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Mrs Dorota, a ja jej w sumie nie planowałam kupować bo mam ta od wózka, ale niezbyt ja lubiłam i kupiłam pod wpływem chwili

Kaziowa, są leki bezpieczne przy karmieniu ale nie znam się na tym i nie wiem jak znieczulenie czy narkoza?

Migdalek, bo faktycznie z tym, żeby mama zrobiła badania jest niezbyt trafiony pomysł. Toksoplazmoza nie można zarazic się od drugiego człowieka, więc co Ci da wiedza, że mama aktualnie ja przechodzi.
A widzisz. ja miałam wątpliwości, bo jednak wydaje mi się mała :/ A ja jestem z tych co pół domu muszą ze sobą nosić. Tym bardziej, że jak już wyjdę z dwójką na spacer (z drugiego piętra) to tak szybko się nie cofnę, bo o czymś zapomniałam...
Pochwal się jak dojdzie
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 13:44   #3829
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
to sie chyba nazywa ojcowski - tacierzyński to wtedy jak matka nie bierze macierzyńskiego i zamiast niej bierze ojciec
Tfu racja, ojcowski
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 13:46   #3830
_music_girl
Raczkowanie

Cytat:

a ja mam termin za równo miesiąc aplikacja z przerażeniem pokazała mi dziś, że rodzę za 29 dni wedłog OM a według USG za 25 dni

z rana złapał mnie taaaaaaaaki skurcz, że nie tylko twardnienie brzuch, ale ból i dlatego siedzę cały dzień na tyłku i się modlę- byle nie dziś, byle nie dziś

Trzymam kciuki Itstoolatex,
Żebyś wytrzymala jeszcze miesiąc jak chcesz!!!
Dużo leż, będzie dobrze

Mi pokazało dziś że zaczęłyśmy 33 tc . Jak ten czas teraz leci!!!
Muszę ogarnąć Gemini i Rossmanna bo ja raczej szybciej się rozpakuje niż później. Przynajmniej tak miałam napisane na prenatalnych.

Od 4 dni mamy rewolucje w domu, chodzę slalomem a końca nie widać a to tylko przemeblowanie. Szczerze podziwiam was wszystkie te remontujace, wykanczajace, malujace lub meblujace. My z tż-tem nie ogarniamy. Ja to jeszcze przed ciążą byłam szybka i energiczna, ale tż potrzebuje czasu, rozmowy, rozkminiania, a Sajgon masakra... a ja mogę tylko patrzeć i gledzic
Stary 2016-11-02, 13:49   #3831
mademoiselle_m
Zadomowienie

Dziewczyny proszę napiszcie mi co pakujecie z ciuszków dla dzidzi na wyjście ze spzitala?
Zakładam, że na wierzch kombinezon taki pluszowy albo z misia (bo jeszcze nie wiem który będzie lepszy) i kocyk do przykrycia w nosidełku.
A co pod spód? Pajacyk i body? Body z krótkim czy długim rękawem?
Coś jeszcze? Jakieś skarpetki czy rajty? Bo czapeczkę taką cienką chce bo kombinezony mają kapturki.
Boże Kubuś Twoja mama albo Cie przegrzeje albo przemrozi
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 14:09   #3832
iwona335
Zakorzenienie

A z tym l4 nie jest czasem rak ze tylko po cesarce wystawiaja??
3 lata temu nie bylo nic takiego albo mam skleroze
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 14:13   #3833
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Mojemu mężowi na pewno zrobią pępkowe, ja bym chciala zeby zrobili je jak bede w szpitalu tzn rodze np w poniedzialek , we wtorek mąż 15-18 w szpitalu bo tak sa tylko odwiedziny, potem moze isc pić do upadłego a na nastepny dzien na 15 do szpitala potem ma dzien na ogarniecie a jeszcze na bank tesciowa by sprawdzila czy ogarnął i pępkowe by bylo i ja bym miala spokoj ducha bo jak bede juz w domu to nie ma opcji ze mi gdzies pojdzie i wroci nad ranem .
Ja tez się z moim tak ugadalam.
Chociaż sam teraz już twierdzi ze nie będzie pił ( po ostatniej kłótni he he).
Powiedziałam mu ze najpierw obowiązki i dowóz jedzenia dla mnie, bo w szpitalu to raczej z dobrym żarciem na laktacje kiepsko.a po godzinach odwiedzin moze sobie iść pić byle zeby w domu wszystko było gotowe na nasz powrót.

Stary 2016-11-02, 14:19   #3834
papaPapaya
Zakorzenienie

wśród moich i TŻ znajomych jest tak, że jak kobita zostaje na noc w szpitalu po porodzie to facet z kumplami pije
ja tam nie mam nic przeciwko żaden z kumpli TŻ nie zapił na tyle, żeby nie być w stanie odebrać żony i dziecka ze szpitala, więc jestem spokojna. Ale po prostu muszą za każdym razem zorganizować takie męskie pępkowe

Ja chyba zapytam się położnej w szpitlu co ma TŻ przywieźć do ubrania na wyjście ze szpitala, bo sama nie mam pojęcia. A kobitki tam mają największe doświadczenie Do samej torby do szpitala pakuję tylko kaftanik, bodziak i pajacyk taki cienki, bo nie wiem w co tam będą go chciały ubrać położne zaraz po porodzie

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 14:19   #3835
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Dziewczyny proszę napiszcie mi co pakujecie z ciuszków dla dzidzi na wyjście ze spzitala?
Zakładam, że na wierzch kombinezon taki pluszowy albo z misia (bo jeszcze nie wiem który będzie lepszy) i kocyk do przykrycia w nosidełku.
Coś jeszcze? Jakieś skarpetki czy rajty? Bo czapeczkę taką cienką chce bo kombinezony mają kapturki.
Ja w zależności od pogody.
Kupiłam taki zestaw ciuszków w tesco. Jest body z długim rękawem, kaftanik, pajac, czapka i spodenki.
Jeśli będzie jakiś większy mróz to założę body, może spodenki. na to pajac i kombinezon cieplejszy. Czapka grubsza. Młoda do fotelika. Jeśli będzie wiało, przykryje całość fotelika kocem a w aucie go ściągnę.

Zresztą wierze w to, że polozna przy wypisce sama doradzi

Papaya ja np nie biorę ciuszków dla dziecka takich po porodzie bo w każdym szpitalu mają i ubierają we własne. Wydaje mi się ze będą lepiej wysterylizowane niż te które mam w domu.
W szpitalu chciałabym aby Ala zbierała obce bakterie tylko z mojej i tz skóry. Resztę doswiadczen bakteriowych będzie miała w domu.

Edytowane przez malaDarunia
Czas edycji: 2016-11-02 o 14:23
malaDarunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 14:23   #3836
ewelinuus
Zadomowienie

To nasza bryka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1478093031525.jpg (41,9 KB, 41 załadowań)
Stary 2016-11-02, 14:29   #3837
ewelinuus
Zadomowienie

A to reszta dzisiejszych zakupow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1478093351442.jpg (49,1 KB, 35 załadowań)
Stary 2016-11-02, 14:38   #3838
kaziowa
Zadomowienie

Ewelinka super zakupy! 👍

Stary 2016-11-02, 14:41   #3839
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
A z tym l4 nie jest czasem rak ze tylko po cesarce wystawiaja??
3 lata temu nie bylo nic takiego albo mam skleroze
Teraz ponoc i po SN daja

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
To nasza bryka
sliczna

Ja przygotuje mezowi pare rzeczy i pewnie w dniu wypisu telefonicznie z nim ustale co ma zabrac zaleznie od pogody
Stary 2016-11-02, 14:44   #3840
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam spioszek taki pluszowy a pod niego mysle ze jakies spodenki/ rajtki i body z dlugim rekawkiem, czapusie i cieply kocyk

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości